Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

Cafe Αυγουστος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

νεκ εμένα μ αρέσει να ανάβουν τα αίματα (που σιγά τα αίματα δηλαδή) τα κουλούρια δε μ αρέσουν ούτε η βρώμη....

αντιθέτως θα φτιάξουμε τα σπιτικά τυρογαριδάκια! χαχαχαχαχα!!!!

σας χαιρετώ!

ωραία είναι τελικά! τώρα στη 2η δόση κάνω μια πατέντα να δω αν γίνουν πιο τραγανά, αν και ήδη έσφιξαν τα πρώτα τώρα που κρύωσαν!

μωρέ ωραία έγιναν τα τυρογαριδάκια την άλλη φορά? βρήκα στο νετ τη συνταγή που περιέγραψες και θα ήθελα να τη δοκιμάσω αλλά αργότερα... ακόμα δεν ξέρουν τα παιδιά μου τι είναι τα γαριδάκια για να χρειαστεί να φτιάξω σπιτικά. :tongue:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 46k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

6365

• mikio

5355

• JimDin

4874

• honey

4571

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

female 6.365 δημοσιεύσεις

• mikio

mikio 5.355 δημοσιεύσεις

• JimDin

JimDin 4.874 δημοσιεύσεις

• honey

honey 4.571 δημοσιεύσεις

Posted Images

ωρέ γαμάτα έγιναν! είναι που είμαι βιαστική και δεν τα άφησα να κρυώσουν της προκοπής να σφίξουν και τα δοκίμασα πριν την ώρα τους! τελικά είναι τραγανότατα! καμία σχέση με σοφτ κινγκς! μόλις τώρα το παρατηρεί και ο άρης!

παραθέτω εγώ συνταγή κι ας μην τη δοκιμάσετε! ;)

κούκις με βρώμη και σταγόνες σοκολάτας.

υλικά:

1 φλ. λάδι

1 φλ. ζάχαρη

1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι

1κ.γ. σόδα

2 1/2 φλ. κουάκερ

2 φλ. αλεύρι.

1 φακελάκι σταγόνες σοκολάτας.

Χτυπάμε στο μίξερ λάδι, χυμό πορτοκάλι και ζάχαρη, μετά προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα και τέλος το κουάκερ. Κλείνουμε το μίξερ και ανακατεύουμε στη ζύμη τις σταγόνες σοκολάτας. Αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη. Πλάθουμε σε σχήμα κούκιζ αλλά μικρά-μικρά δλδ φανταστείτε σχεδόν στο μισό μέγεθος η διάμετρος από ένα κανονικό κούκι και με απόσταση μεταξύ τους στο ταψί γιατί απλώνουν. ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 περίπου λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Να κοκκινίσουν. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε ήσυχα να κρυώσουν.

Αν είναι μεγάλη η κούπα σας τότε βάλτε γεμάτο-γεμάτο το κουταλάκι τη σόδα. Άμα τα βγάλετε, τα αφήσετε κανένα πεντάλεπτο να κρυώσουν και τα γυρίσετε από την ανάποδη να πάρουν αέρα και από την άλλη πλευρά και να κρυώσουν κι από εκεί θα έχετε καλύτερο αποτέλεσμα. στη 2η δόση εγώ αφού ρόδισαν από πάνω τα έβγαλα, τα άφησα 1-2 λεπτά να ψιλοκρυώσουν για να μη σπάσουν και τα γύρισα και τα έψησα για 5 λεπτάκια και από την άλλη πλευρά. Περιμένω να κρυώσουν καλά-καλά όλα για να δω τι μου βγήκε.

α δε σκέφτηκα αν τα ξέρουν ή όχι τα παιδιά μου...

η αφεντιά μου τα καταβροχθίζει κάθε φορά!

καλά είναι. όχι τέλεια αλλά οκ.

εγώ επειδή και ως παιδάκι τα είχα τα κιλάκια μου η μαμά μου με κυνηγούσε και δεν τα έτρωγα. νομίζω ότι στη ζωή μου είναι μετρημένες οι φορές στα δάχτυλα που τα έφαγα ως παιδάκι. και μου έχει μείνει στη μνήμη η αίσθηση ότι είναι κάτι αηδιαστικό, πλαστικό, ανθυγιεινό οπότε πάνε πολλά-πολλά χρόνια που έχω να φάω, ούτε δοκιμάζω αν τα συναντήσω κι αυτό γιατί είμαι σίγουρη ότι άμα τα δοκιμάσω δεν θα σταματήσω. οπότε η λύση του σπιτικού είναι μια καλή λύση νομίζω.

Διαφημίσεις

Τι πυρετός, φτάνει στο 38 και κατεβαίνει στο 37. Προφανώς τον καταπολεμά ο οργανισμός του, ωστόσο πιστεύω πως βοηθάει και η εχινάκεια.

Εγώ έφτιαξα κέικ. Απλή συνταγή κορίτσια, με 2-3 τρικ γίνεται άψογο και πολύ φουσκωτό. Όποια είνα λάτρης του κέικ να σας την πω αφού κάνω μπάνιο την μικρή:)

KYvKp2.png

5NmIp3.png

τη δικιά μου την πήρε ο ύπνος σήμερα το μεσημέρι στο πάτωμα όπου έπαιζε με το γιώργο ανάμεσα σε ένα σωρό με παιχνίδια! την πήρα και φώτο, άμα έχω το κουράγιο και βρω και το καλώδιο θα την περάσω στον υπολογιστή να σας την ανεβάσω.

Κοιμήθηκε στο καρεκλάκι φαγητού, αφού έφαγε ευτυχώς. Και ο Μάνος στον καναπέ με 37,6!

Λοιπόν ξεκινώ με τα υλικά:

-3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (οπουδήποτε βάζω αλεύρι πρώτα το κοσκινίζω)

-1 ποτήρι γάλα ή 3/4 χυμό πορτοκαλιού και 1/4 γάλα

-1 baking powder (και αυτό το κοσκινίζω)

-250γρ. βούτυρο soft στο κεσεδάκι λέει η συνταγή ωστόσο εγώ βάζω μισή κούπα ελαιόλαδο και μισή ηλιέλαιο (έχω δοκιμάσει να βάλω μόνο ελαιόλαδο και βγάζει μια λαδίλα έτσι κατέληξα σε αυτή την λύση)

2 φλυτζάνια ζάχαρη

ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

4 αυγά

Προαιρετικά:

Αν θέλουμε κέικ κακάο χρειάζομαστε 2 κουταλιές της σούπας κακάο (κοσκινισμένο), 1 κοφτό κουταλάκι σόδα (επίσης την κοσκινίζω) και λίγο γάλα

Υ.Γ. Έχω ένα κατιτί με το κοσκινισμα.

Συνεχίζω με την εκτέλεση σε λίγο.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια!

Τι κάνετε?

Μπράβο σήμερα γράψατε τόσα! Ελευθερίτσα έτσι το κάνω κι εγώ το κέικ και γίνεται πολύ καλό, μισό ελαιόλαδο-μισό ηλιέλαιο, από αλέυρι μόνο βάζω αυτό που φουσκώνει και λίγο μπέικιν. Μετά η θα τρίψω καρύδι-φουντούκι να ρίξω, η νιφάδες σοκολάτας, ή και σκέτο με το ξύσμα πορτοκαλιού είναι νόστιμο.

Α έτσι με το Μάνο, καλά τα λέει η κυρία σας, και είπε για σένα κυρίως να περνάς χρόνο μαζί του?

Περαστικά του που αρρώστησε!

Κι εμένα ο λαιμός μου δεν είναι καλά, η μικρή έχει φλεματάκι σήμερα και βήχει, ο Γιάννης ίσως τη γλιτώσει!

Αγγελικούλα και σε εσένα περαστικά, δεν θα πάθει τίποτα το μικρό, κάνετε πιο λίγες αγκαλίτσες λίγες μέρες προληπτικά! Ντεπόν μην πίνεις καλέ για το λαιμό, τι θα σου κάνει? Εγώ καραμέλες πήρα σήμερα από το φαρμακείο φυτικές, μετά χαμομήλια, σουπίτσες, τέτοια πράγματα.

Νεκταρίτσα ωραία τα κούκις?

Α ρε χρυσοχέρα! θα τα δοκιμάσουμε κάποια στιγμή σίγουρα!

RJbwp3.png

bAW5p3.png

Και μιας και πιάσαμε τις συνταγές..

Αποθηκεύστε και αυτήν εδώ, τα έκανα προχτές και ήταν φοβερά!

Και εμφανίσιμα! Τη γέμιση άλλαξα λίγο μόνο και τα έκανα ζαμπονοτυροπιτάκια..

http://www.sintagespareas.gr/sintages/tiropitakia-kourou-tis-petheras.html

RJbwp3.png

bAW5p3.png

Καλημέρα!!!Ναι Σοφάκι εγώ να περνάω χρόνο μαζί του κυρίως, η μαμά με τον γιο!

Λοιπόν σας λέω στα γρήγορα την εκτέλεση του κέικ, αυτή κάνει την διαφορά. Λίγο πολύ όλα τα κέικ τα ίδια υλικά έχουν.

Λοιπόν πριν ξεκινήσουμε, ανάβουμε στον φούρνο στις αντιστάσεις περίπου στους 180-200βαθμούς, αναλόγως σε τι θερμοκρασία ψήνει ο φούρνος σας τα κέικ. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι στην ίδια θερμοκρασία είτε ψυγείου, είτε δωματίου. Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο αλλά αφήνουμε τελευταία τα υγρά δηλαδή το γάλα ή χυμό, τα αυγά, το λάδι. Βάζουμε το μίξερ στην χαμηλότερη ταχύτητα για 1 λεπτό να ανακατωθούν τα υλικά και μετά το βάζουμε στην υψηλότερη ταχύτητα για άλλα 4 λεπτά. Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα (εγώ την αλείφω με ηλιέλαιο-το ελαιόλαδο επίσης αφήνει λαδίλα το χω δοκιμάσει). Ετοιμάζουμε το μείγμα του κακάο. Σε έναμικρό μπολάκι βάζουμε το κακάο, την σόδα και αναμιγνύουμε με λίγο γάλα. Τα χτυπάμε με το πιρούνι και ρίχνουμε το μείγμα στο υπόλοιπο κέικ στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε για λίγο. Έπειτα ρίχνουμε αυτό το μείγμα στην φόρμα του κέικ μαζί με το άλλο και ανακατεύουμε με το κουτάλι να ανακατωθεί το λευκό με το καφέ μείγμα. Αν δεν βάλουμε κακάο ωστόσο καλό είναι στο μείγμα να προσθέσουμε την σόδα για να φουσκώσει περισσότερο. Ψήνουμε για 1 ώρα χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο!

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Kαλημέρα!!!!

Περάσαμε ένα πολύ ωραίο Σαββατόβραδο!!!!Το απόγευμα ήρθαν οι κουμπάροι μου και έφυγαν κατα τις 11 (είχα καιρό να τους δώ και τα είπαμε) μετά κοιμησα το Λ και κάτσαμε με τον αντρούλη μου μέχρι τις 2 παρείτσα!!!!Είδαμε μία μουσική εκπομπή στην νετ που είχε το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και πολλούς άλλους και γενικά χαλαρώσαμε αγκαλίτσα....είναι αυτό που σας είπα...δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο χαχαχχαα!!!!

yXNfp3.png

l63xp2.png

2k1Up2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...