Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

Cafe Αυγουστος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

Εδώ δεν έχει σχολείο γονέων, θα το ήξερα - η μαμά μου είναι μέλος του Διαμερίσματος και έχει άμεση σχέση με τέτοια θέματα. Μόνο γιόγκα και χορούς κάνουν φέτος. Κάτι σεμινάρια οργανώνονται αλλά δύσκολο να τα παρακολουθώ. Απογευματινές ώρες δεν γίνεται να λείπω.

Σοφάκι η δασκάλα του μας είπε να περνάμε πολύ χρόνο μαζί του όταν το μωρό κοιμάται. Λοιπόν επειδή η μικρή κοιμάται κατά τις 9 και το απόγευμα δεν έχουμε χρόνο τα δυο μας με τον Μάνο, είτε τον παίρνω και πάμε κάπου μόνοι μας έστω για μισή ώρα, είτε τον παίρνω με το μαλακό όπως λες χωρίς να ξεχνάμε και τα όριά μας. Πχ. θα τον πάρω να πάμε δίπλα στην μαμά μου και αφήνω την μικρή με τον μπαμπά της, μην φανταστείς για ένα τεταρτάκι ντα δεν έχω μυαλό και για παραπάνω. Επίσης του λέω συχνά πως τον αγαπώ και όταν κρίνω πως χρειάζεται 'ό,τι τον αγαπώ πιο πολύ καιρό', αυτό μου είπε η δασκάλα. Όχι πιο πολύ, αλλά πιο πολύ καιρό γιατί είναι περισσότερο χρόνο με τον μπαμπά και την μαμά, η μπέμπα ήρθε πιο μετά κτλ. Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς σωστό ωστόσο το βρίσκω αρκετά έξυπνο σαν απάντηση όταν με ρωτάει αν αγαπάω πιο πολύ αυτόν η την μπέμπα. Ακόμη πολλές αγάπες,πολλά φιλιά, αγκαλιές, χάδια και καθετί που τον νιώθει να αισθάνεται πως είναι ο γιος της μαμάς. Επιβεβαίωση δηλαδή!

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 46k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

6365

• mikio

5355

• JimDin

4874

• honey

4571

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

female 6.365 δημοσιεύσεις

• mikio

mikio 5.355 δημοσιεύσεις

• JimDin

JimDin 4.874 δημοσιεύσεις

• honey

honey 4.571 δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλό μήνα κι από εμάς!!! Και μιας και μπήκε ο Δεκέμβρης λέμε κι εμείς να στολίσουμε αύριο το σπίτι μας. Δουλίτσες σήμερα λοιπόν! Λέω και το απόγευμα να φτιάξουμε στολιδάκια να συμπληρώσουμε ότι μας λείπει από το δεντράκι μας που μου φάνηκε κάπως φτωχό πέρυσι. Και να φτιάξουμε και κούκιζ με κουάκερ και σοκολάτα μια ωραία συνταγή από μια συνάδελφο που κρατούσε προχθές στο σχολείο.

Ευτυχώς έχω υλικά για τα στολίδια λόγω του επαγγέλματος, θα επιχειρήσω να τα κάνω με τα πιτσιρίκια, μπάχαλο θα γίνει η κουζίνα βέβαια αλλά εύχομαι τουλάχιστον να το ευχαριστηθούν.

Σχετικά με δουλειές και τέτοια που λέτε, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη μιας και εμένα τα προκλητικά ωράριά μου τα ξέρετε. Δεν έχω δουλέψει ποτέ άλλη δουλειά για να ξέρω αλλά βλέπω ας πούμε από την κουμπάρα μου που είναι μοδίστρα και έχει μαγαζί, δουλεύει ώρες καταστημάτων και κάνει και δουλειά εννοείται εκτός του ωραρίου στο σπίτι για να προλαβαίνει τα ρούχα. Προσωπικός χρόνος ελάχιστος και χρόνος με τον αρραβωνιαστικό της ελάχιστος. Οπότε εγώ αν και δουλεύω, κάνω και δουλειά στο σπίτι δλδ διάβασμα, να διορθώσω και να φτιάξω και φωτοτυπίες και εργασίες για την επόμενη μέρα και έχω και τα δύο παιδιά και τις δουλειές του σπιτιού, νιώθω πολύ λίγη μπροστά της.

Και άμα τα ωράρια είναι περίεργα και δεν βλέπεις τον άντρα σου εννοείται ότι πρέπει να κάνεις το παν για να περάσεις λίγες στιγμές μόνη μαζί του όταν αυτό είναι εφικτό, είτε έχεις ένα, δύο ή περισσότερα παιδιά, είτε δεν έχεις κανένα. Και κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, με διαφορετικές υλικές και συναισθηματικές ανάγκες και κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό και έχει άλλες απαιτήσεις από τη ζωή, άλλες προτεραιότητες, άλλες ανάγκες επίσης. π.χ. κάποιοι μπορεί να θέλουν να περνάνε όλη την ημέρα μαζί, κάποιοι άλλοι να θέλουν περισσότερο χρόνο για τον εαυτό του ο καθένας, άλλοι μπορεί με μια ώρα να κάτσουν να πιουν ένα κρασί, να πουν μια κουβέντα να είναι ικανοποιημένοι κι άλλοι να θέλουν περισσότερη ώρα και λίγη μοναξιά παραπάνω.

Είναι πραγματικά σημαντικό να είναι ο εαυτός πάνω από όλα, το ζευγάρι έπειτα και τέλος τα παιδιά. Δε σημαίνει ότι όποιος δε βάζει τα παιδιά πάνω από όλα είναι κακός γονιός, ούτε ότι όποιος βάζει τα παιδιά πάνω από όλα είναι κακός σύντροφος. Ισορροπίες πρέπει να υπάρχουν και ο καθένας να κάνει αυτό που τον κάνει να νιώθει καλά και αυτό που λειτουργεί καλά για αυτόν και για την οικογένειά του.

νεκ μου όταν τα παιδιά είναι περισσότερα απ τους γονείς δεν υπάρχουν ακριβώς ισορροπίες. οι γονείς με 3-4-5 παιδιά έχουν επιλέξει να μπαίνουν τα παιδιά πάντα πρώτα. δεν είναι σε καμία περίπτωση παθόντες έχουν συνειδητά επιλέξει να γίνεται έτσι. γιατί απλά δε γίνεται αλλιώς.

συμφωνώ απολύτως να βρίσκει χρόνο το ζευγάρι, είτε πρόκειται για έξοδο, είτε για ξεκούραση, είτε απλα και μόνο για αγκαλιές. το χουμε ξαναπει αυτό.

εγώ δεν αισθάνομαι λίγη απέναντι σε καμία άτεκνη φίλη μου σε καμία περίπτωση...

για τα εργασιακά ακόμα περισσότερο. το ένα αφορά 8ωρο και το άλλο 24ωρο και βάλε. καμία σχέση.

μη πάτε μακριά μέσα στο σπίτι μου είναι το παράδειγμα. πρωινή δουλειά, απογευματινή δουλειά, βραδυνή δουλειά, 3 παιδιά! αν κάθε δουλειά ισοδυναμεί με 3 παιδιά ουουουου μιλάμε για τον σουπερ χίροου το ν.! χαχαχα!

σημερα οι κουμπάρες μου οι ανύπαντρες θα βγουν σε μπαρ της κηφισιάς απ τις 11 το βράδυ κι εξής, μου είναι αδύνατο να ακολουθήσω.

-ο ν δουλεύει βράδυ

-δε μπορώ ν αφήσω 3 παιδιά σ έναν άνθρωπο εύκολα

-θηλάζω δεν αφήνω σκίουρο

-δε ξενυχτάω χωρίς λόγο που ν αφορά τον άντρα ή τα παιδιά μου σ αυτή τη φάση που έχω βρεφάκι

κατα τ άλλα περί ετερότητας πολυσυζητημένο και κοινότυπο θέμα που δε προσθέτει κάτι στις προσωπικές μας εμπειρίες παρά λίγο πολύ εμπεριέχεται στις απόψεις των πολλών άρα και στις δικές μας.

Κορίτσια σος

Την άρπαξα και σερνομαι,καταρροη,πόνο λαιμό και κομαρες τρελές.

Κάθε γιατροσοφι δεκτό,ειδικά για το λαιμό,εχθές το βράδυ εκλαιγα άπ τον πόνο,λες και καταπινα καρφια.

Τώρα έπρεπε να το παθών,το κέρατο μου,με έχουνε πιάσει τα νεύρα μου που είμαι έτσι.

Εννοείται είμαι με μάσκα,ποσά ντεπον κάνει να παίρνω θυμάται καμία?

Διαφημίσεις

Οκ λοιπόν να διορθώσω εκ των υστέρων το "ή περισσότερα" που έγραφα παραπάνω και ήταν λάθος μου που το έγραψα χωρίς να έχω βιώσει την εμπειρία.

Πάντως έτσι όπως τα περιγράφεις κι εγώ σούπερ ήρωα τον βρίσκω τον άντρα σου! τι φτουράει ο σούπερμαν μπροστά του? που είχε μια χαζομπέρτα εκεί πετούσε κι έδινε μπουνιές? :tongue:

Κορίτσια σος

Την άρπαξα και σερνομαι,καταρροη,πόνο λαιμό και κομαρες τρελές.

Κάθε γιατροσοφι δεκτό,ειδικά για το λαιμό,εχθές το βράδυ εκλαιγα άπ τον πόνο,λες και καταπινα καρφια.

Τώρα έπρεπε να το παθών,το κέρατο μου,με έχουνε πιάσει τα νεύρα μου που είμαι έτσι.

Εννοείται είμαι με μάσκα,ποσά ντεπον κάνει να παίρνω θυμάται καμία?

ντεπόν άφοβα, εξάλλου δε θα πίνεις και κάθε μία ώρα! για το λαιμό αλατόνερο, πάρε και από φαρμακείο το propolis από την apivita. Είναι συμπυκνωμένη πρόπολη και μπορείς να το πιεις και να κάνεις και γαργάρες αφού το διαλύσεις σε νερό και στις 2 περιπτώσεις. Είναι απόλυτα φυσικό προϊόν από τις μελισσούλες και είναι το καλύτερο φυσικό αντιβιωτικό. Για εχινάκεια πρέπει να το ψάξω σε σχέση με το θηλασμό. Μετά για τα υπόλοιπα, κοτόσουπα που έχει ουσίες κατά του κρυολογήματος και φυσικά μπόλικες πορτοκαλάδες, λεμονάδες, μανταρινάδες για βιταμίνη c.

θα σου έλεγα για καμία εντριβή αλλά με το μωρό δύσκολα τα πράματα. θα του βρωμάς μετά... επίσης πουλάνε κάψουλες σκόρδου στο φαρμακείο άοσμες η health aid έχει πολύ καλές και είναι κι αυτές καλές για το κρυολόγημα.

Ωχ ρε σύμπι τι έπαθες. Αλατόνερο γαργάρες κάνουν καλό που λέει και η Νεκτ.Αν έχεις μπούκωμα μου είπαν σε 1,5 λίτρο νερό μια κουταλιά σόδα και άλλη μια αλάτι και βουρ στην μύτη.Κάνει και για παιδιά αυτό, το σύστησε ωρυλάς στην κουμπάρα μου, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Α και το ρακόμελο κάνει καλό, αν ζορίστείς χτύπα και ένα τέτοιο μετά τον θηλασμό εννοείται!

Έτοιμα αντισώματα παίρνει ο γαμπρούλης μου, χιλιοειπωμένο ωστόσο σταθερά σημαντικό. Κράτα κανόνες υγιεινής και όλα θα πάνε καλά.

Πολλά και γρήγορα περαστικούλια!

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Διαφημίσεις

ωραίο αυτό με τη σόδα και το αλάτι! αφού είναι σε 1,5 λίτρο τόσο λίγη ποσότητα δε θα τσούζει κιόλας!

διάβασες έλε αυτό που έγραψα χθες σε σχέση με το υγρό για τα πιάτα και το αλάτι! δε θα πω ψέμματα... κι εγώ κάποιες φορές απελπίστηκα με κάτι μπολ κάτι γάστρες με λάδια και λίπη και ήμουν έτοιμη να ενδώσω και πάλι στην πρόκτερ εντ γκαμπλ. από προχθές που το δοκίμασα έχω ενθουσιαστεί με τη διαφορά!

Ναι το διάβασα Νεκταρίτσα μου, ωστόσο δεν σχολίασα γιατί το ξέχασα. Χοντρό αλάτι θέλει μόνο ή κάνει και το κοινό?

Τα έχω παρατήσει αυτά μωρέ. Ενθουσιάστηκα στην αρχή και μετά τα άφησα, δεν με ικανοποίησε και το αποτέλεσμα να πω την αλήθεια. Η σκόνη πλυντηρίου μου βγήκε καλή και μου τελείωσε. Αυτή θα την ξαναφτιάξω.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Ναι το διάβασα Νεκταρίτσα μου, ωστόσο δεν σχολίασα γιατί το ξέχασα. Χοντρό αλάτι θέλει μόνο ή κάνει και το κοινό?

Τα έχω παρατήσει αυτά μωρέ. Ενθουσιάστηκα στην αρχή και μετά τα άφησα, δεν με ικανοποίησε και το αποτέλεσμα να πω την αλήθεια. Η σκόνη πλυντηρίου μου βγήκε καλή και μου τελείωσε. Αυτή θα την ξαναφτιάξω.

εγώ είχα βάλει χοντρό αλλά γιατί να μην κάνει και το ψιλό? σήμερα βέβαια πήγα στο μαρινόπουλο και πήρα μάρκας καρφούρ αλάτι θαλασσινό ιωδιούχο ημίχοντρο γράφει πάνω στη συσκευασία, 1 κιλό με 0,22 (!!!) ευρώ και θα το έχω για αυτή τη δουλειά. Το 0,22 δεν το πίστευα γιατί άλλη φορά που είχα αγοράσει χοντρό σε σακουλάκι το είχα αγοράσει πιο ακριβά σε σχέση με ψιλά σε συσκευασίες πλαστικές με δοσομετρητή.

η βελ έχει μια σκόνη η οποία είναι τούρμπο, έβαλε τη συνταγή η σοφία στο φέις μπες να δεις. έχει βέβαια μέσα στα υλικά και απορρυπαντικό τύπου βάνις αλλά επειδή βγαίνει πολλή ποσότητα και τη διαλύεις και σε νερό μετά λογικά θα συμφέρει. βρήκα και την εναλλακτική απορρυπαντικό τέτοιου τύπου στο μαρινόπουλο (κόκκινη συσκευασία, κυλινδρική όπως του βάνις όξυ άξιον και γράφει πολυκαθαριστικό λεκέδων oxy power) με 2,73 ευρώ! Αν είναι καλό όσο το βάνις δεν ξέρω ακόμα, θα το διαπιστώσω σύντομα! Εξάλλου και η σοφία έγραφε "τύπου βάνις, έχει και στα τζάμπο φτηνά".

HOMEMADE TURBO ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΡΟΥΧΩΝ

1 1/2 κούπα baking soda(τη βρίσκετε σε καταστήματα με είδη καθαριότητας)

2 1/2 πράσινο σαπούνι σε νιφάδες(είτε το τριβετε είτε αγοράζετε ένα αρκάδι έτοιμο σακουλάκι απο σούπερ μάρκετ)

1 κούπα βόρακας(το ζητάτε στα φαρμακεία)

1 κούπα πλυστική σόδα(τη βρίσκετε σε καταστήματα με είδη καθαριότητας)

1/2 κούπα προιόν τύπου OXY ACTION (βρίσκεται επίσης πάμφθηνο στα τζάμπο)

Αναμιγνύετε και τοποθετείτε μέσα σε παλιά χάρτινη συσκευασία απορρυπαντικού.

Πριν απο κάθε χρήση, βάζω σε σέικερ δυο κουταλιές σούπας και νεράκι, χτυπάω και έιναι έτοιμο προς χρήση.

Το έβαλα κι εδώ.

Ααα σε ευχαριστώ Νεκτ μου. Γράφετε τόσα πράγματα στο φέις, δεν μπορώ να παρακολουθώ! Θα την δοκιμάσω, τα έχω όλα τα υλικά αλλά διευκρίνιση. Όταν λέμε baking σόδα είναι η σόδα μαγειρέματος?Καλά πόσα είδη σόδας έχει πια?

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...