Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

Cafe Αυγουστος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

Δεν εχει βρει ακομη δουλειά,ειναι ομως η κοπελα του εκεί ,θα μεινουν μαζί και θα ξεκινησει να ψαχνει...μακαρι να του πάνε ολα καλα.

Νεκ, θες να μουπεις οτι το μικρο σκορπιδι μου θα εξελιχθεί σε ταραξία?!

απαπαπα καήκαμε!!!

τους εδιωξα πάλι να μεινω μονη με τον έρωτά μου!

Κοιμαται τωρα το αγόρι καταχεσμένο απο οτι εχω αντιληφθεί αλλά δεν τολμώ να τον ξυπνήσω για αλλαγή πάνας,αλίμονό μου μετά.

Πάλι καλά που στα αγόρια δεν εχεις το αγχος να πάνε τα κακά εκεί που δεν πρέπει!

Το πλύσιμο δε, μεγάλη ευκολία!

Τις προάλλες που ειχαν ερθει τα πεθέρια, τον κοιταγε η καημενη η πεθερα σαν ξερολουκουμο και τολμάει να ξεστομίσει το εξης "αχ ερωτα μου μικρε"

Νταξ!

Της λεω "όπα,αυτο ειναι δικη μου ατάκα και αυτός ειναι Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ερωτας, εσύ εχεις το γιο σου!" χαχαχαχα

Μην ξεχνιομαστε ε??!

Ο Λ. την Δευτερα πάει για δουλειά....και θα ειμαι μονη μου....και τρέμω!!!

Επισης την Τριτη θα εχει υπηρεσία, σκεφτομαι να πω στην πεθερα να πάρει τη Μαριλιζα να κοιμηθεί εκει, δεν το θέλω αλλά δεν την παλευω καθολου μονη και με τα δύο, ειδικα τωρα που εχει και τη μύξα και πρεπει να τα κρατάω σε αποσταση, μου ειναι πολυ δύσκολο.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 46k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

6365

• mikio

5355

• JimDin

4874

• honey

4571

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

female 6.365 δημοσιεύσεις

• mikio

mikio 5.355 δημοσιεύσεις

• JimDin

JimDin 4.874 δημοσιεύσεις

• honey

honey 4.571 δημοσιεύσεις

Posted Images

καλησπερα σας ...

η χριστινα κοιμαται απο τις 8μιση και τωρα και το μικρο..

ελε μου ...την ιδια κουβεντα σημερα στο φεις ,,,ποσο δυκολο να εισαι γονιος ....εμεις στο σχολειο καλα παμε ..αλλα μεχρι να παμε το πρωι ....μαχη ..και το χανω και εγω ..και κυκλος...

το απογευμα αλλο παδιδ...βεβαια ....πηγα να το συζητησω ,,και μου λεει ....παλιο παιδο !εσυ να κλαις ....ζητησα συγγνωμη ..ειπα οτι εκανα λαθος που μιλησα ετσι αλλα δε θελω να κλαιει και να φωναζουμε το πρωι ,.,,,αντε να δουμε

αγγελικη φιλικη συμβουλη ,,,,κρατα τη μαριλιζα σπιτι στη βαρδια τουΛ....ας ερθει η πεθερα σου αλλα το βραδυ να ειστε οι 3 σας,,,,σου μιλαω επειδη εχω κανει αντιστοιχες βλακειες στο παρελθον ...και ειχα και το αλλοθι οτι η χριστινα ηταν πιο μικρη και δεν τα καταλαβαινε ολα ..

νεκ ,.,,,δηλαδη αποψε με το βρωαμοκαιρο τι θα φορεσεις και με τι θα σκεπαστεις??ζεστη εχε ακομα αλλα υγρασια ,,,

σαν τις βρωμογριες ποναειη πλατη ..λιγο η σχολιωση λιγο ο θηλασμος και το ποντικι του υπολογιστη μου εμεινε κουσουρι στην υγρασια

ντινακι ,,λογικο ειναι τετοιες εποχες να μην προχωρουν σε μονιμοτητες ,,χανεις απο επιδοματα εσυ ...αλλα σε λιγο θα τα κοψουν και αυτα ..φαντασου οτι η αποζημιωση γαι 6 χρονια εργασιας επεσε σε 2 μισθους νομιζω

καλα βελ ,,,μια χαρα ειναι το φεις ...εμενα με βολευει σουπερ για κατι γρηγορο..βεβαια εδω βολευει πιο πολυ για σχολιασμο ¨σε βαθος και υψος¨¨

F4Bkp2.png

nsWnp2.png

καλησπέρα, ειναι λίγο αργά, αλλά τώρα είδα τα νέα σας και προβληματιστήκα λίγο με το μην της ντίνας

ξέρω, έχω απομακρυνθεί, το παθαίνω καμιά φορά όταν πιστευω ότι αυτά που περνάω δεν αφορούν κανένα, δε θέλω να ακουστεί κάπως, απλά αισθάνομαι ή βγάζω τον εαυτό μου εκτός, εσείς έχετε τις δουλειές σας, τα παιδιά, δε θέλω να σας απασχολώ με βλακείες

σκέφτομαι διάφορα, προχθές ο γ. μου ανακοίνωσε ότι αν δε μειωθούν τα έξοδα, ή αυξηθούν τα έσοδα, με ενα δεύτερο παιδί θα βγούμε από το παράθυρο, και για να αυξηθούν τα έσοδα πρέπει να βρω δουλειά, πήγα σε 2 συνεντεύξεις όχι ακριβώς πάνω στο αντικείμενό μου, το ρεζουμε: πολλά προσόντα, τι να με κάνουν εμένα, παίρνουν και κάποιον από τει κι ας τους λέω ότι δεν έχω παραπάνω οικονομικές απαιτήσεις, μετά λέω τι το θέλω το μωρό , εδώ δεν αντέχω τώρα, θα έχω κι άλλα 2 χρόνια κλεισούρα ακόμη? τα έχω ξαναπεί, αδιέξοδο, έξοδα από παντού, δουλειά πουθενά, να στήσω κατι ασχετο δεν πολυθέλω, μου άρεσε η δουλειά μου, ακούω συναδέλφους που λένε τα δικά τους και ζηλέυω με την καλή έννοια, νομίζω ότι η αγορά με πέταξε έξω για πάντα, δεν έχω παρακολουθήσει τις αλλαγές,

ούτε καλή μάνα είμαι, αναποφάσιστη όπως πάντα, θα έπρεπε αφού το θέλω ήδη να έχω κάνει κι άλλο μωράκι και να μη σκέφτομαι τη βολή μου και τις ζήλιες του αντρίκου,

ποτέ δεν ήμουνα τόσο μπερδεμένη όσο τώρα, αυτά σκέφτομαι και διστάζω να γράφω τόσο συχνά, φοβάμαι ότι γίνομαι απλά κουραστική

καλημερα ...

κατ αρχας να χαιρεσαι τον αντρικο σου

ελεαννα τι λες?? εγω εδω μεσα γραφω οσα δεν ομολογω στον εαυτο μου ...για εμενα λειτουργει ως ψυχοθεραπεια ....νομιζω οτι μιλαω εκ μερους ολως μας ..οταν λεω οτι δεν κουραζεις κανενα!!πραγματικα..η καθεμια μας γραφει οτι εχουμε στη ψυχη μας (εγω ξεγυμνωνομαι πραγματικα πολλες φορες)

τωρα οσον αφορα τις κρισεις ...καλη μανα , καλη υπαλληλος ....μη χαλιεσαι !!!καμια δεν ειναι τελεια ..και μην τρελαινεσαι

τωρα δουλεια ή μωρο ..κυνηγα και τα δυο και οτι κατσει πρωτο

F4Bkp2.png

nsWnp2.png

Καλό μεσημέρι!

Ελεάνα να χαίρεσαι το αγόρι σου το γλυκό!!

Δεν κουράζεις κανέναν βρε, λες κι εμείς είμαστε συνέχεια στα καλύτερα μας, εδώ θα μας τα λες να ξελαμπικάρεις λίγο, λογικό το βρίσκω που τα σκέφτεσαι όλα δυο και τρεις φορές, είσαι της λογικής παιδί απ ότι έχω καταλάβει και δεν θες να κάνεις βιαστικές κινήσεις, πιστεύω θα τη βρεις την άκρη γρήγορα, μακάρι να βρεθεί κάποια δουλίτσα!

Αγγελικούλα η πεθερούλα άρχισε τα ερωτόλογα? χαχα! δεν κρατήθηκε ε? Αδυναμία του Κων/ νου δηλαδή? φαινόταν και από την εγκυμοσύνη!

Μπα η δικιά μου πεθερά δεν ξεκολλάει από το Γιάννη της!! Αχ μου πέταξαν εχτές δυο τρεις μπιχτές στο τηλέφωνο και μου έφτιαξαν τη διάθεση..της είπε λέει ο πεθερός μου γιατί να στρώσουν τα χαλιά αφού θα λείπουν τον πιο πολύ καιρό (οιμε τι με περιμένει!) και με ρωτούσε να μου πάρει και στεγνωτήριο, της είπα δε χρειάζεται να κάνει έξοδα για μας, μου λέει πώς θα στεγνώνουμε τα ρούχα όταν θα κατέβουν που θα είμαστε πολλά ατομα σπίτι..κορίτσια θα φουντάρω αν έρθουν και κάτσουν πάνω από 2 βδομάδες!

RJbwp3.png

bAW5p3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρες.

Ελεάνα μου να χαίρεστε το αγόρι σας!!!Πολύχρονος να είναι και να καταφέρει στην ζωή του ό,τι ονειρευτεί!

Όσο για τα υπόλοιπα και αυτό που ανέφερε η Ντίνα μας συγκεκριμένα, εγώ λέω πως καμιά μας δεν είναι όπως ήταν πριν 3 χρόνια. Τότε οι περισσότερες ήμασταν χωρίς παιδιά, τώρα οι περισσότερες έχουμε 2 παιδιά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οπότε ο χρόνος έχει μειωθεί, η διάθεση και η ξεκούραση επίσης. Φαντάζομαι (αν και δεν ανατρέχω στα παλιά) ό,τι τότε θα είχαμε πιο ευχάριστες συζητήσεις, λιγότερο φορτισμένες και πιο ανάλαφρες. Τώρα όμως οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις μας έχουν αυξηθεί καθώς και τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας. Άλλες τα κρατούν δικά τους, άλλες τα εκφράζουν. Δεν έχει μεγάλη σημασία, είναι θέμα χαρακτήρα.

Σημασία για μένα έχει πως είμαστε ακόμη εδώ, τα λέμε, κάνουμε το κουβεντολόι, το κουτσομπολιό μας, ρίχνουμε και την κλάψα μας στην ανάγκη και νιώθουμε καλά μεταξύ μας. Αν τότε έμπαιναν 20 και τώρα 10 άτομα πάλι δεν έχει σημασία. Ο ενθουσιασμός υπάρχει σε καθετί νέο, μετά εξανεμίζεται και επίσης άλλοι βρήκαν αυτό που έψαχναν εδώ μέσα και το διατηρούν άλλοι όχι.

Keep going λοιπόν φιλενάδες και μακάρι σεμια 10ετία να είμαστε ακόμη εδώ να μιλάμε για τα 'όλα μας':)

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Σοφία πάρε το στεγνωτήριο ρεεεε!!! Αφού θα σου κατσικωθούν που θα σου κατσικωθούν τουλάχιστον να σου βγει σε καλό! Δεν είδες εμένα που το ζαχαρώνω τελευταία?? Πες τους άμα δεν τους θες ότι έχεις μια φίλη δίπλα στα χανιά, ένα τσιγάρο δρόμος, που προσφέρεται να τους φιλοξενήσει!!! Αχαχαχα!

Ελεάνα μου καταρχάς να χαίρεσαι το παληκάρι σου! Που λες, πες τα παιδί μου να τα βγάλεις από μέσα σου, σάμπως εμείς τόσο καιρό τι κάνουμε εδώ μέσα. Θα συμφωνήσω με τη Σοφία ότι φαίνεσαι παιδί της λογικής που τα βάζεις κάτω όλα και τα μελετάς, εγώ πάλι δε λειτουργώ νομίζω καθόλου με τη λογική. Στη θέση σου δλδ θα έκανα το 2ο χωρίς καν να τα ζυγιάσω τα πράγματα. Αλλιώς νομίζω ότι δε θα έρθει ποτέ. Παλιά ψάχναμε τις ιδανικές συνθήκες για να κάνουμε παιδί, τώρα ψάχνουμε σκέτο τις συνθήκες, όσο το ψάχνουμε όμως νομίζω τόσο τρενάρουμε την απόφαση να προχωρήσουμε και ο χρόνος μας πάει πίσω. Το θέμα με αυτό που σου λέει ο άντρας σου είναι το κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει, το να μειωθούν δλδ τα έξοδα... δεν θα είστε φαντάζομαι και άνθρωποι που κάνετε σπατάλες. Ποιος μπορεί να κάνει πλέον? Οπότε μένουν να αυξηθούν τα έσοδα. Το παράλογο που δημιουργεί η κρίση λοιπόν είναι αυτό που λες, ότι ψάχνουν αυτόν που έχει τα λιγότερα προσόντα για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο από περισσότερες απαιτήσεις. Αλλά αφού τους λες ότι δεν έχεις περισσότερες απαιτήσεις δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημά τους. Από εκεί και πέρα όσο βλέπεις ότι δεν γίνεται να βρεις κάτι στον τομέα σου δε θα ήταν άσχημο νομίζω να βρεις κάτι άλλο, ακόμα και τελείως άσχετο. Ξέρω ότι σε στεναχωρεί η ιδέα αλλά ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να βρεις και κάτι που στο τέλος να ανακαλύψεις ότι σε ικανοποιεί και σε κάνει να νιώθεις καλά, όπως ίσως θα σε έκανε να νιώθεις αν δούλευες αυτό που σπούδασες. Να ανακαλύψεις ίσως κλίσεις και ταλέντα που δεν ήξερες ότι έχεις. Πάρε παράδειγμα κι από κοπέλες εδώ μέσα και από το περιβάλλον γύρω σου.

ελευθερία πολύ ωραία τα λες! μωρέ έχουν αλλάξει και οι εποχές και η κρίση κακά τα ψέμματα μας έχει επηρεάσει όλους. η ψυχολογία μας ακόμα και η νοοτροπία μας περνάει κρίση μαζί με την οικονομία της χώρας. :?

τότε υπήρχαν και λεφτά και δουλειές και όνειρα για πολλά που τώρα δεν γίνεται να υλοποιηθούν το ίδιο είναι? κι εγώ αρρωσταίνω με το να μην μπορώ να κάνω ότι θέλω, είμαι και ταύρος και με την ύλη έχω ένα θέμα, κακό το ξέρω, αλλά με στεναχωρούν και άλλα πολλά που δεν είναι του παρόντος να συζητήσουμε.

οπότε ναι και η όρεξη καμιά φορά για επαφή μπορεί να επηρεαστεί και το ροζ συννεφάκι να διαλυθεί όταν σκέφτεσαι δόσεις εφορίας, μισθό που κατρακυλάει, έξοδα που τρέχουν και σχέδια που αναβάλλονται!

σοφάκι πέρα από την πλάκα σε νιώθω απόλυτα με το θέμα πεθέρια. εμένα ο άρης χθες μου ανακοίνωσε την πρόταση που σκέφτεται να κάνει στη μαμάκα του να έρθει όταν πάμε πέρα τα χριστούγεννα να μείνει στο εξοχικό μαζί μας μερικές μέρες...

χμμμ έχουμε και λέμε θα κάτσουμε καμιά βδομάδα... οπότε για μερικές (?) μέρες θα κοιμηθούμε σε ένα δωματιάκι τόσο δα 4 άτομα, θα την έχω να μην μπορώ να κυκλοφορήσω όπως θέλω, να κάνω ότι θέλω, να καπνίσω και θα σπάνε τα νεύρα μου ακόμα περισσότερο και αν μου πετάξει και καμιά ατάκα, σπόντα κλπ... καήκαμε! Αν ήταν να μου έρθει στο σπίτι για παραπάνω από μερικές μέρες όπως σκέφτονται τα πεθερικά σου θα σάλταιρνα! Ευτυχώς παρά το γεγονός ότι πλέον δεν έχει να αφήσει κανέναν πίσω της δεν την βλέπω να έρχεται γιατί μας χωρίζουν 280 χλμ και 7+ ώρες λεωφορεία!

κατερινιώ καλό κουράγιο και σε εσένα! το πράσινο τερατάκι όπως είδες είναι "θαυματουργό"! Αααααχχχ έπρεπε να έρχονται με μάνιουαλ τα παιδιά στον κόσμο!

Αγγελική μιας και σε θυμήθηκα, που ρωτάς άμα γίνει το σκορπιδάκι σου ταραξίας.

Ακόμα δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά γιατί η μικρή είναι στη φάση που διαμορφώνει χαρακτήρα. δεν πρέπει να της αναταράξω την ησυχία της νομίζω και να την αφήσω για λίγο καιρό ακόμα μέχρι να εκφέρω γνώμη. γιατί και ο γιώργος μικρός ήταν ταλιμπανάκι και μεγαλώνοντας έστρωσε. τώρα το βλέπω μελλοντικά να ξαναχαλάει από δικούς μας λάθος χειρισμούς...

Στο άλλο να σε εξορκίσω να μην στείλεις την μαριλίζα στη γιαγιά στη βάρδια του λευτέρη. κι εγώ πάθαινα πατατράκ τον πρώτο καιρό και με τα δύο μόνη στο σπίτι και πολλές φορές τον έστελνα στη μάνα μου αλλά 15 μηνών με 3 χρονών έχει διαφορά κι ας λέει η κατερίνα. δεν καταλαβαίνει το ίδιο το ότι το διώχνεις από το σπίτι και θα μείνεις με το μωρό. επίσης είναι πιο εύκολο με τη μαριλίζα που εξυπηρετείται και μόνη της. εγώ τότε είχα και να αλλάξω και σχεδόν να ταΐσω και να κοιμίσω το πρώτο μωρό, γιατί μωρό ήταν ακόμα και μετά με δικαιολογούσα που φρίκαρα. αλλά επειδή έχει δώσει κάποια δείγματα ότι ζηλεύει η μαριλίζα νομίζω θα γίνει πιο δύσκολο αν τη στείλεις στη γιαγιά. καλύτερα να έρθει η γιαγιά σε εσάς όλη μέρα και μετά τη νύχτα όταν κοιμηθούν να φύγει.

Διαφημίσεις

Και ας βγάλω και τα δικά μου εσώψυχα σε τηλεγράφημα! Σήμερα μου ήρθε να πω με όλη μου την ψυχή "Άι στον αγύριστο αγάπη μου!" στον άντρα μου! Μιλάμε ώρες-ώρες βγαίνει αυτός ο ηλίθιος εγωιστής κριός από μέσα του που εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν κι άμα δεν γουστάρουμε κάτι κάνουμε και πείσματα σα 15χρονα... και πώς μου σπάει τα νεύρα!!!! Μα πώς μου τα σπάει! Εγώ ρε πούστη μου προσπαθώ όταν λίγο τεντωθεί το σκοινί να κάνω το παν για να μην σπάσει, αυτός θα βάλει το πείσμα από πάνω και θα τα κάνει κ#$λο! Α μα πια!!! Βρήκα και παντρεύτηκα Κριό καλά να πάθω!!!!!

χα, νεκ το πιο ευκολο να τσακωθεις για χαζομαρες ..

εγω πραγματικα κανω την κουφη !!!αλλιως ολη τη μερα θα πλακωνομασταν !!!!

σοφακι ...πες για λιγες μερες που θα ρθειτε δεν χρεαιζεται στεγνωτηριο ...φτανουν τα σχοινια !!!σε κλαιω!!!!

F4Bkp2.png

nsWnp2.png

χα, νεκ το πιο ευκολο να τσακωθεις για χαζομαρες ..

εγω πραγματικα κανω την κουφη !!!αλλιως ολη τη μερα θα πλακωνομασταν !!!!

σοφακι ...πες για λιγες μερες που θα ρθειτε δεν χρεαιζεται στεγνωτηριο ...φτανουν τα σχοινια !!!σε κλαιω!!!!

άσε ρε μην της λες να πει τέτοια γιατί στο τέλος θα κατέβουν με τις απλώστρες τους παραμάσχαλα! :lol::lol::lol:

και θα τους φάει στη μάπα και θα γεμίσει το σπίτι της απλώστρες!

σοφάκι μη μασάς!!! στεγνωτήριο δαγκωτό! :tongue:

να βγάλεις κάτι κι από αυτή την ιστορία!!!

Και μια διαπίστωση που έκανα χθες και θέλω να τη μοιραστώ μαζί σας!

Έλε άκου! Η αυθεντική συνταγή για το υγρό πιάτων ήταν 1/4 της κούπας σαπούνι σε 2 κούπες νερό. Το χειμώνα ίσως να σου λειτουργεί καλύτερα αυτό και να μην σου πήζει. Δοκίμασε το! Επίσης η εκπληκτική ανακάλυψη επειδή το είχα παρατηρήσει κι εγώ ότι κάποιες φορές που είχα πολλά λάδια και λίπη δεν έφευγε αυτή η λαδίλα, έκανα χθες ένα πείραμα με πολλά λάδια και σήμερα το επανέλαβα με τηγάνι γεμάτο λάδια όπου είχα τηγανίσει κεφτεδάκια, οπότε είχε και καμμένα υπολείμματα μπλιαχ!

Έβαλα λοιπόν σε ένα μπολ ορθογώνιο νερό ζεστό και το σπιτικό υγρό πιάτων, έβαλα το σφουγγάρι και το ζούληξα μερικές φορές να κάνει σαπουνάδα και έβαλα μετά μια κουταλιά κοφτή χοντρό αλάτι και ανακάτεψα να διαλυθεί κι αυτό καλά μέσα στο νερό!!! Καθάρισε όπως θα καθάριζε το φέρι, δεν είχα καθόλου τη λαδίλα που είχα άλλες φορές και έβγαινε με κόπο. Οπότε αυτό ίσως να είναι τιπ έξτρα καθαριότητας. Μου ήρθε επειδή θυμήθηκα ότι σε λεκέδες από λάδι είναι καλό να πασπαλίζεις από πάνω αλάτι, αλλά και επειδή γενικά έχω διαβάσει ότι το αλάτι είναι καλό καθαριστικό για πολλές χρήσεις.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...