Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

Cafe Αυγουστος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

αυτο απο προχθες προσπαθω να το επεξεργαστω.............για αυτο και δεν το σχολιασα......

δε ξερω αν θα το αντεχα...

και τι εγινε τελικα? σου κανανε μεθη????

άστο καλύτερα....δεν επεξεργάζεται αυτό το πράγμα...:?

έζησα στιγμές απείρου κάλλους μέσα στο χειρουργείο...:cry:

τελικά πάντως μέθη μου έκαναν και ξύπνησα μετά απο ένα τεταρτάκι...

Καλημερα!!!!

η Μαριλιζα εχει αρχισει να γκρινιάζει...μαμα παλι θα πας στο μπεμπη? ελα να παιξουμε...

Εχθες ξυπνησε μες τη νυχτα με κλαματα ηρθε στο κρεβατι μας και με πηρε αγκαλια και να μου λεει "σαγαπω μαμα μου σε λατρευω ελα μαζι μου"

Σηκωθηκα και πηγα κ ξαπλωσα λιγο μαζι της μεχρι να αποκοιμηθει....

Ουφ,ποσο δυσκολο μου φαινεται να το διαχειριστω όλο αυτο.

Στενοχωριέμαι παρα πολυ.

Ειναι ακομη πολυ νωρις...εχουμε να ζησουμε κι αλλα πολλα...

Θέλει πολύ μπλα μπλα η Μαριλίζα τωρα...

να της υπενθυμιζεις συνέχεια πόσο μικρούλης είναι ο μπέμπης και οτι χρειάζεται να τον προσέχετε και να τον φροντίζετε,κλπ...

Τα πιο γλυκά κομμάτια της ζωής μου είστε εσείς....

M1XEp3.png

D0MBp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 46k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

6365

• mikio

5355

• JimDin

4874

• honey

4571

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

female 6.365 δημοσιεύσεις

• mikio

mikio 5.355 δημοσιεύσεις

• JimDin

JimDin 4.874 δημοσιεύσεις

• honey

honey 4.571 δημοσιεύσεις

Posted Images

Γεια σας κοριτσάκια μου! Ταλαιπωρία περνάμε... το Γιωργάκι μου έπαθε βαλανοποσθίτιδα. Άουτς ο καημενούλης... Για να μη λέμε ότι μόνο οι γυναίκες περνάμε θέματα με τα γεννητικά μας συστήματα...

Μακάρι να μας περάσει σύντομα γιατί δεν αντέχω να πονάει το παιδάκι μου!

Με το να μην προλαβαίνω να μπαίνω λόγω της κατάστασης δεν πρόλαβα και τις φώτος της μικρής πριγκίπισσας!!! :(

Αγγελική εσύ ακόμα να ανεβάσεις φώτο του μπέμπη?? Ελπίζω να προλάβω να δω καμία ε, μην τις βγάζετε αμέσως βρε κοπέλες, να προλαβαίνει να τις δει και κανένας ταλαίπωρος να χαμογελάσει το χειλάκι του.

Καλημερα!!!!

η Μαριλιζα εχει αρχισει να γκρινιάζει...μαμα παλι θα πας στο μπεμπη? ελα να παιξουμε...

Εχθες ξυπνησε μες τη νυχτα με κλαματα ηρθε στο κρεβατι μας και με πηρε αγκαλια και να μου λεει "σαγαπω μαμα μου σε λατρευω ελα μαζι μου"

Σηκωθηκα και πηγα κ ξαπλωσα λιγο μαζι της μεχρι να αποκοιμηθει....

Ουφ,ποσο δυσκολο μου φαινεται να το διαχειριστω όλο αυτο.

Στενοχωριέμαι παρα πολυ.

Ειναι ακομη πολυ νωρις...εχουμε να ζησουμε κι αλλα πολλα...

σε ευχαριστω για τις ευχες..

οσο για το μεγαλο σου παιδι.. join the club.. ειναι κατι που συμβαινει στα περισσοτερα (αν οχι ολα) παιδια και ποσο μαλλον αν η σχεσεις μεχρι πρωτινος ηταν αυτοκολλητες (το γραφω διοτι γνωριζω γονεις που με το ενα παιδι οι σχεσεις τους εχουν και αποστασεις πραγμα που στην ουσια δεν αλλαζει το γεγονος οτι το παιδι θα νοιωσει εξισου οτι "ριχνεται" με την ελευση του δευτερου..)

εγω απο αυτα που ζω και οσα ακουω απο τριτους καταλαβαινω οτι η ζηλεια εχει διαφορες μορφες και ισως τελικα ειναι εφ ορου ζωης ΑΛΛΑ.. παντα υπαρχει ΑΛΛΑ.. το μεγεθος της, η ενταση της ζηλειας και κυριως το πως θα εκφραζεται ανα περιοδους εχει να κανει και με το πως το διαχεριζομαστε και εμεις οι γονεις..οπως πχ να μη γινονται διακρισεις (ασκηση για δυνατους λυτες)

δεν καταλαβα ποτε και δεν θα καταλαβω τους γονεις που λενε "εμεις ειχαμε το δευτερο παιδι σαν επιπλο και ασχολουμασταν ΜΟΝΟ με το μεγαλο παιδι για να μη νοιωθει ασχημα".. εγω δεν μπορεσα ποτε να το κανω αυτο.. μονο να θηλασω, να κοιμησω και να φροντισω δεκα φορες την ημερα το βρεφος ηταν απο μονο του αρκετο για να μου στερει τον χρονο απο το πρωτο παιδι.. η η ελλειψη αντοχης και διαθεσης διαφοροποιησε αυτοματα την ποιοτητα στην ενασχοληση με το μεγαλο παιδι..

μη λεμε οτι θελουμε.. νεο παιδι, νεες συνθηκες.. τιποτε δεν μενει αναλλοιωτο και απλα εμεις ως γονεις πρεπει να το διαχειριζομαστε αφου το χωνεψουμε και αφησουμε και λιγο τις τυψεις στην ακρη.. αλλωστε πιο παιδι στον κοσμο αυτο δεν θα ηθελε να ειναι μοναδικο στη ζωη των παιδιων του? ειδικα ενα παιδι στην ηλικια των 3-4 ετων που περνα την πιο εγωκεντρικη φαση του..

οπως και να χει καλα κουραγια και καλη προσαρμογη σε ολους σας..

Καλησπέρα κι από εμάς! Φθινοπωρινό το σκηνικό εδώ στα Χανιά. Πολύ μουντός ο καιρός, πολλή βροχή και μυρωδιές από νοτισμένο χώμα και καμινάδες που καπνίζουν. Ο μπαμπάς μας έχει βάρδια, τη δεύτερη για αυτή την εβδομάδα κι εμείς τα τρία μας χουχουλιάζουμε. Προ ολίγου τα έβαλα για ύπνο, άναψα και τον ηλιακό για να κάνουμε τα μπανάκια μας το βραδάκι. Φλερτάρω και με το καλοριφέρ αλλά δεν κάνει και τόσο κρύο που να δικαιολογεί το φλερτ μου... μάλλον η ιδέα της ζεστασιάς με εξιτάρει περισσότερο από την αίσθηση στη φάση που βρίσκομαι.

Στρώσαμε και τα χαλιά και κάπως ζεσταθήκαμε έστω και στην ιδέα όπως προανέφερα. Μου λείπουν όμως στο χολ και στο σαλόνι στο σημείο που πριν είχαμε το πάρκο και θέλω να πάω να αγοράσω. Θα μου άρεσε να κάνω μια μικρή γωνίτσα για τα παιδιά εκεί.

Κατά τα άλλα όμορφα εμείς, αν εξαιρέσει κανείς το θέμα του Γιώργου. Νομίζω ότι βελτιώνεται χωρίς να μπορώ να το πω με σιγουριά μιας και ο φόβος με τον πόνο σε αυτές τις ηλικίες είναι λες και είναι ταυτόσημες έννοιες ένα πράμα κι έτσι και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να πονέσει δεν με αφήνει να δω τι συμβαίνει εκεί κάτω... Από το λίγο που βλέπω σαν να έχει λίγο βελτιωθεί, τουλάχιστον δεν πονάει όταν πηγαίνει στην τουαλέτα όπως στην αρχή.

Για το θέμα της ζήλιας που βλέπω να συζητάτε, ίσως ήταν το νο1 κίνητρό μου, για να μην πω το μοναδικό, για να κάνω το 2ο παιδί τόσο σύντομα. Και πραγματικά σε εμάς έπιασε μιας και ο Γιώργος ήταν σαν να είχε από πάντα μία αδερφή. Βέβαια βιάστηκα να χαρώ και να καμαρώσω μιας και σε εμάς συμβαίνει το εξής παράδοξο: Ζηλεύει πολύ η μικρή σκορπίνα μου! Μιλάμε για παθολογική ζήλια σε σημείο αν με δει να παίρνω το Γιώργο αγκαλιά να λέει να τον αφήσω κάτω, να τον πάρει ο μπαμπάς αγκαλιά, ότι η μαμά είναι δικιά της και όλα τα παραπάνω συνοδευόμενα από σπαρακτικό απαρηγόρητο κλάμα. Φυσικά και δεν της κάνω τη χάρη αλλά προσπαθώ να την καθησυχάσω, να της δείξω ότι έχω και για αυτήν μια θέση στην αγκαλιά μου και απλά ο καθένας πρέπει να περιμένει "τη σειρά" του.

Ίσως λοιπόν να είναι και στο παιδί το θέμα ζήλια, να έχει να κάνει με την ηλικία στην οποία βρίσκεται το παιδί όταν καταφθάνει το αδερφάκι, να εξαρτάται από την αντιμετώπιση των γονέων και πολλά άλλα. Πολυσύνθετο θέμα δλδ και κάθε περίπτωση πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Αυτό που έκανα εγώ από την αρχή ήταν να μη στερώ σε κανέναν αγκαλιές και χάδια και προσοχή για να μη ζηλεύει ο άλλος γιατί θεωρώ ότι αν συνηθίσει το παιδί που ζηλεύει (είτε είναι το πρώτο στη σειρά είτε το 2ο) να βλέπει την προσοχή στραμμένη επάνω του με την παραμικρή αλλαγή στην προσοχή όταν ας πούμε αρρωστήσει το άλλο και θέλει παραπάνω φροντίδα, θα του κακοφανεί. Επίσης καλό είναι να το βάζεις στο παιχνίδι της φροντίδας του άλλου, να τονίζεις το πόσο όμορφο είναι που έχει μεγαλώσει και μπορεί να κάνει πράγματα που δεν μπορεί το άλλο (μέχρι φυσικά να αρχίσει να καταλαβαίνει και το μικρό και να αλλάξεις τροπάρι) και τέλος έχω διαβάσει στο πάρεντς μια καλή τακτική όπου το μωρό μιλάει μέσω της φωνής της μαμάς και δείχνει την αγάπη και τον θαυμασμό του στο μεγάλο, στη βόλτα στα μαγαζιά ζητάει από τη μαμά να πάρει για δώρο το τάδε παιχνίδι στο μεγάλο του αδερφάκι που εντελώς τυχαία είναι και το αγαπημένο του μεγάλου που το ζητάει εδώ και καιρό κλπ...κλπ...

Μετά που μεγαλώνει και το μικρό και διεκδικεί είναι πιο δύσκολα τα πράματα. Αρχίζουν τα "δικό μου!" "όχι δικό μου!" και εκεί θέλει άλλες τακτικές και άλλες προσεγγίσεις και άλλη υπομονή.

Πάντως θεωρώ ότι είναι πολύ βοηθητικό το ότι είναι παιδί άλλου φύλου, ίσως έτσι μειώνεται ο ανταγωνισμός, εκτός πια κι αν υπάρχουν γονείς με εμφανείς προτιμήσεις σε κάποιο φύλο όπου εκεί η ζήλια γίνεται τραγική.

Και φυσικά σημασία έχει ο περίγυρος. Να δίνει την απαραίτητη προσοχή και στα δύο παιδιά. Κακά τα ψέμματα είναι λάθος είτε να πέφτουνε με τα μούτρα στο μικρό, το χαριτωμένο, το νεοφερμένο, τον διάδοχο ή την μικρή πριγκίπισσα είτε να πέφτουν με τα μούτρα στο μεγάλο για να μη ζηλεύει το μικρό. Στη δική μας περίπτωση ο περίγυρος όσο κι αν προσπαθεί να το κρύψει δεν κρύβεται ότι δίνει περισσότερη σημασία στο μικράκι που κάνει τώρα τις χαριτωμενιές και τα τσαλίμια... Και καμιά ώρα θα τους πλακώσω στο ξύλο! :lol:

Διαφημίσεις

Καλημέρα. Ωραία περάσαμε το ΣΚ. Σαββάτο στρώσαμε χαλιά στο σαλόνι. Στην τραπεζαρία μου λείπει ακόμη που σκέφτομαι πολύ σοβαρά το χαλί που έχω εκεί να το βάλω στον κενό μου χώρο να παίζουν τα παιδιά και να μην κυλιούνται στα πλακάκια. Καλλιά να το πατάνε τα παιδιά παρά οι καρέκλες και το τραπέζι! Θα το δούμε, είναι καλό χαλί και σκέφτομαι μην καταστραφει αλλά καημός...Καλά να μαστε και δεν βαριέσαι. Θα το δούμε.

Χθες έκανε την γιορτή η μαμά μου για τον μπαμπά μου στο εξοχικό. Όμορφα ήταν, φθινοπωρινό τοπίο. Φάγαμε του σκασμού, το μιλφέιγ μου πήρε συγχαρητήρια. Καλά να μαστε και του χρόνου!

Νεκτ χθες τραβούσα φώτο για σένα μόνο, να γελάσει λίγο το χειλάκι σου που λες. Ιδού λοιπόν,συστάσεις δεν χρειάζεστε, μας ξέρετε:)

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ωραίο και για εμάς το Σκ...ήρθαν τα αδέρφια μου την Παρασκενή...Σάββατο τελείωσα την μισή κουζίνα γιατί είχα κόσμο και Κυριακή πήγαμε για φαγητό σε ένα πολύ ωραίο μεζεδοπολείο στην Βούλα...και μετά κράτησε ο μπαμπάς και ο θείος το Λεωνιδάκι και πήγα με την αδερφή μου και με το μικρό μου αδερφό θέατρο...είχα καιρό να το κάνω...με φάγανε κιόλας να πάω...και ο άντρας μου έλεγε να πάω να χαλαρώσω και πήγα...καλά ήταν...κατα τις 10.30 γύρισα σπίτι και το μικράκι με περίμενε...

yXNfp3.png

l63xp2.png

2k1Up2.png

Χαλιά εμείς αυτή τη εβδομάδα θα στρώσουμε....έχω στρώσει ήδη τις κρεβατοκάμαρες και ένα μικρό στο σαλόνι και απο αυτή την εβδομάδα θα ΄πάρω τηλ να μου φέρουν και τα υπόλοιπά!

yXNfp3.png

l63xp2.png

2k1Up2.png

καλημέρα κι από δω τι μου κάνετε;

ελέ μου είναι πανέμορφα τα παιδάκια σου και τα δύο ίδια κι απαράλλακτα!

κι έχω να δηλώσω ότι ο μάνος σου μπορεί να ειναι και το πιο καλοντυμένο αγοράκι που χω δει! (στο φεις τα δα και τα 2)

αγγελική λυπάμαι πολυ που πέρασες τόσο δύσκολα...ξέρω ότι δύσκολα όλο αυτό ξεχνιέται, αλλά δίνε φιλάκια αβέρτα στο κωνσταντή και θα απαλύνει πολύ τις εικόνες εκείνης της μέρας...

εμείς ήσυχα και κουραστικά, τρέχω πολύ με δραστηριότητες, εκπαιδευτικά προγράμματα και θέατρα κάθε σ/κ. έκλεισα να τα πάω τα μεγάλα και στη λυρικη μες το δεκέμβρη.

ο μπαμπάς μας έπιασε και βραδινή δουλειά απ αυτό το σκ και θα λείπει ακόμα περισσότερο, δυστυχώς, αλλά και η κατάσταση στο φροντιστήριο με τα χρωστούμενα δε παλεύεται.

καλό θα ταν να δούλευα κι εγώ αλλά τα μαθηματα δε πολυκινούνται τέτοια εποχή, και για περισσότερες ώρες είναι δύσκολο ν αφήνω το μικρό.

αυτά...

να στε όλες καλά, σας στέλνω την αγάπη μου!

Κορίτσια ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!Να χαιρόμαστε όλες τα παιδάκια μας!

Σοφάκι η μικρή μου πιάνεται και περπατάει, νομίζω λίγο θέλει. Μες τον μήνα θα έχει φύγει τελείως!Φοβάται βέβαια και αν χάσει την ισορροπία της παρεξηγεί, αλλιώς θα είχε περπατήσει ήδη.

Κοριτσάκια επειδή έχω σκοπό να χαρίσω δυο σουτιέν θηλασμού στο φόρουμ, αν ενδιαφέρουν κάποια από εσάς ευχαρίστως να σας τα στείλω.

Το ένα είναι της mothercare ένα εμπριμέ νούμερο 38Ε (είχε άλλο ένα αλλά το χάρισα ήδη σε μια κοπέλα που περιμένει να γεννήσει κάθε μέρα)

και το άλλο ένα της naturana 38D.

Αν θέλετε σας βάζω και φώτο. Ελάχιστα φορεμένα και τα δύο. Ενώ είναι το νούμερό μου δεν με βολεύουν!!

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...