Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Just now, linaa είπε:

Ναι λένε κάνουν καλό αλλά δεν ξέρω κανέναν που ξέρει να κάνει Κ δεν έχω δοκιμάσει 

Ναι βοηθανε πάρα πολύ !!! Οι φυσικοθεραπεύτριες κάνουν σίγουρα και καμία γιαγια που κάνει αυτές τις παλιές με την φλόγα και τα ποτηρια

• Μου αρέσει 1

Cafe Αυγουστος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

Το υγρό πιάτων το έκανα χθες και δεν το έχω ακόμα δοκιμάσει να σου πω την αλήθεια.

Η συνταγή για το υγρό πιάτων είναι:

1/4 της κούπας τριμμένο πράσινο σαπούνι

1/4 της κούπας γλυκερίνη (φαρμακείο)

2 κούπες νερό ζεστό

μία μικρή κουταλιά αιθέριο έλαιο λεμονιού.

Ανακατεύεις στο ζεστό νερό το σαπούνι να διαλυθεί και στο τέλος προσθέτεις τη γλυκερίνη. Αφού κρυώσει λίγο προσθέτεις το αιθέριο έλαιο.

Εγώ έκανα μεγαλύτερη δόση και πρόσθεσα και λίγο ξύδι. Το έβαλα σε μια παλιά συσκευασία από fairy power spray. Είναι αρκετά υγρό το μείγμα και ιδανικό για αυτή τη συσκευή που θέλει αραιό μείγμα γιατί στο βγάζει αφρό! Μοσχοβολάει σαν καραμέλα λεμόνι!!!

επανήλθα! ελπίζω να με αφήσει λίγο να γράψω η μικρή. λοιπόν το υγρό για τα πιάτα καθαρίζει καλά αλλά δεν δουλεύει στη συσκευή που το έβαλα οπότε το γύρισα σε κανονικό μπουκάλι για υγρό πιάτων. απλά επειδή είναι πολύ υγρό και μου τη σπάει θα το κάνω την επόμενη φορά με τη διπλάσια ποσότητα σαπουνιού να γίνει πιο πηκτό. αν θέλετε να το κάνετε δοκιμάστε με διπλάσια ποσότητα σαπουνιού (αν βάλω την ίδια ποσότητα σαπουνιού και τη μισή νερό σκέφτομαι ότι θα βγει λίγη ποσότητα γιαυτό λέω να διπλασιάσω το σαπούνι). αν σας βγει πολύ πηχτό με τη διπλάσια δόση σαπούνι (αφού δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω να σας συμβουλέψω) απλά αραιώνετε με λίγο νεράκι ακόμα.

Αυτές ήταν οι σχετικές δημοσιεύσεις. Εσύ έκανες την πρώτη εκδοχή?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 46k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

6365

• mikio

5355

• JimDin

4874

• honey

4571

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

female 6.365 δημοσιεύσεις

• mikio

mikio 5.355 δημοσιεύσεις

• JimDin

JimDin 4.874 δημοσιεύσεις

• honey

honey 4.571 δημοσιεύσεις

Posted Images

Αφήστε, είναι να σκάσει ο πατέρας μου. Δεν τα έβλεπε κανείς Ελευθερίτσα, στο βουνό τα είχαν εξάλλου σε φραχτό με ένα σκυλί, ο κουνιάδος σου κοιμάται εκεί και τα βλέπει δηλαδή? Κι εδώ έτσι πρέπει να το κάνουν μου φαίνεται, αλλιώς θα του τα παίρνουν συνέχεια.

RJbwp3.png

bAW5p3.png

Αυτές ήταν οι σχετικές δημοσιεύσεις. Εσύ έκανες την πρώτη εκδοχή?

Εγώ έβαλα 2/4 κούπας σαπούνι!!!Οπότε σωστή ήτνα η δόση απλά επειδή τρίβω πλάκα σαπούνι σκέφτηκα πως το ήδη τριμμένο είναι πιο περιεκτικό από αυτό που τρίβω εγώ και έλεγα μήπως έγινε εκεί το λάθος.

Θα πάρω το ίδιο σαπούνι να δω. Συνταγή για κηραλοιφή βρήκες?Νομίζω κάπου την πήρε το μάτι μου.

Ευχαριστώ ζουζούνα μου.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Αφήστε, είναι να σκάσει ο πατέρας μου. Δεν τα έβλεπε κανείς Ελευθερίτσα, στο βουνό τα είχαν εξάλλου σε φραχτό με ένα σκυλί, ο κουνιάδος σου κοιμάται εκεί και τα βλέπει δηλαδή? Κι εδώ έτσι πρέπει να το κάνουν μου φαίνεται, αλλιώς θα του τα παίρνουν συνέχεια.

Ο κουνιάδος μου δεν τα έχει στο βουνό αλλά στο χωριό σε δική του στάνη και κοιμάται μαζί τους. Εννοώ στον στάβλο δίπλα έχει ένα μετόχι και μένει.

Μακάρι να τους βρουν έστω, τι να πω.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ έβαλα 2/4 κούπας σαπούνι!!!Οπότε σωστή ήτνα η δόση απλά επειδή τρίβω πλάκα σαπούνι σκέφτηκα πως το ήδη τριμμένο είναι πιο περιεκτικό από αυτό που τρίβω εγώ και έλεγα μήπως έγινε εκεί το λάθος.

Θα πάρω το ίδιο σαπούνι να δω. Συνταγή για κηραλοιφή βρήκες?Νομίζω κάπου την πήρε το μάτι μου.

Ευχαριστώ ζουζούνα μου.

Δοκιμές κι από εκεί λοιπόν μόλις γυρίσω στα Χανιά. Πολύ νερό τώρα που το ξαναβλέπω σύμφωνα με την εμπειρία μου. Ξέρεις τι μπορείς να κάνεις?? Ζέστανε λίγο το μείγμα και πρόσθεσε σαπούνι! ;) Και μη βάλεις πολύ ξύδι γιατί "κόβει" το σαπούνι. Συνταγή για κηραλοιφή έχω 120 μλ λάδι και 30 γραμμάρια κερί μέλισσας σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνεις το λάδι και προσθέτεις και το κερί της μέλισσας και ανακατεύεις να λιώσει. Το κερί έχει τρομερές ιδιότητες και συστατικά που είναι ένα κι ένα για μαλακτικό, επουλωτικό κλπ. Συγκάματα με τη μια βλέπεις διαφορά!!! Μόνο να θυμάσαι ότι θα το κάνεις σε κατσαρολάκι παλιό που δε χρειάζεσαι, διαβασα ότι δεν είναι μετά για να το χρησιμοποιήσεις. Μπορεί να μένουν υπολείμματα μάλλον. Μπορείς να βάλεις και άλλα έλαια αρκεί να μην είναι ευαίσθητα σε υψηλές θερμοκρασίες. Και αιθέρια π.χ. χαμομηλιού που είναι πολύ επουλωτικά. Ή μπορείς να βάλεις ευκάλυπτου,θυμαριού κλπ και να την έχεις για εντριβές σε κρυώματα, πόνους στις αρθώσεις. αν ψαχτείς με τα βότανα θα βρεις για πολλές χρήσεις. Αν προσθέσεις αιθέρια να θυμάσαι, όχι όταν είναι πολύ καυτό το μείγμα γιατί θα σου εξατμιστούν. Είναι πολύ ευαίσθητα κι αυτά. Σε βαζάκι γυάλινο να τη βάλεις. Κι αν σου βγει πολύ πηχτή ή πολύ αραιή μπορείς να την ξαναλιώσεις και να προσθέσεις κερί ή λάδι ανάλογα. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να κάνω.

Όταν γυρίσω έχω να κάνω την κηραλοιφή, το απορρυπαντικό σε υγρό για τα ρούχα, απολυμαντικό γενικής χρήσης και απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων αρκεί να βρω κάτι από το φαρμακείο που δε θυμάμαι πώς το λένε... :tongue:

καλα νεκ στη φωτο στο φεισμπουκ ...αν η μικρη δε φοραγε φορεμα ..θα νομιζα οτι ηταν ο γιωργης μικρος
Kαλησπέρα!!!!

Νεκ τι όμορφη η κούκλα στο fb!!!!

Αυτό θα πει συγκλίνουσες απόψεις! :lol: :lol: :lol:

Και έσπαγα το κεφάλι μου να θυμηθώ πότε ανέβασα φώτο στο φέις και δεν το θυμάμαι?! Ο αγαπημένος μου φίλος Γιώργος, ανέβασε φώτο που ούτε μου είχε δείξει καν. Ευτυχώς είναι αξιοπρεπής. Η φώτο εννοώ... αλλιώς θα του έκοβα το λαιμό! Είναι από την ημέρα των γενεθλίων του Γιώργου τζουνιορ πριν να έρθει ο κόσμος όπου αδειάζω τη φωτογραφική μηχανή με τη μικρή δίπλα κ δεν έχω αντιληφθεί καν ότι με έβγαλαν φώτο! Και να με και στο φείς! Άλλη φωτο από εμένα δε θα δείτε από τη βραδιά καθότι ήμουν ο φωτογράφος βλεπετε... Οπότε κάτι είναι κι αυτό! Η συνέχεια των φώτο των παιδιών μου όταν γυρίσουμε Χανιά!

Καλημέρα. Νεκτ ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές. Σαπούνι έβαλα με λίγο ζεστό νεράκι αλλά δεν είδα διαφορά. Την επόμενη φορά πιο πολύ σαπούνι, μην σου πω 1 κούπα ό,τι θέλει.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Επιστροφή στο σπίτι με την κουζίνα βομβαρδισμένη! Αμάν έκανα να τα μαζέψω... κι ο Άρης να φανταστείτε είχε μαζέψει τα περισσότερα, σκουπισμένα, σφουγγαρισμένα τα είχε.

Θα αρχίσω πάλι να γράφω μόνο με μικρά γιατί εδώ ζορίζομαι να τα γράφω με κεφαλαία χωρίς το κουμπί, συγχωρέστε με!

που λέτε μπήκα για να πω ελευθερία μιας και μου είχε τελειώσει το υγρό πιάτων έφτιαξα επιτόπου άλλο μόλις τώρα.

Χρησιμοποίησα της αβεα τις νιφάδες σαπουνιού που ουσιαστικά είναι σα σκόνη κι όχι νιφάδες. Δεν βρήκα στο ίντερνετ τη συσκευασία για να τη δεις, μοιάζει με αυτή του Αρκαδιού αλλά σημειώνω ότι είναι σε σκόνη εντελώς ενώ το Αρκάδι ίσως να είναι σε νιφάδες οπότε η κούπα θα έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε σαπούνι.

Σύμφωνα με αυτό έβαλα:

2 κούπες σαπούνι σκόνη

2 κούπες νερό ζεστό (το ζέστανα πολύ στο βραστήρα)

μισή κούπα γλυκερίνη

λίγο ξύδι (με το μάτι υπολογίζω 2 κουταλιές της σούπας) Εναλλακτικά για να μη γίνει στραβή και σου κόψει το σαπούνι μπορείς να βάλεις στο σφουγγάρι όταν πλένεις τα πιατα λίγο ξίδι και όχι στο μείγμα.

λίγο αιθέριο έλαιο λεμόνι.

Χρησιμοποίησα παιδική κούπα, μικρή δλδ. Μπορείς να βάλεις ένα φλυτζάνι του τσαγιού. Μου έχει βγει η υφή ακριβώς όπως του φέρι! Έβαλα σε ένα μπολ τη σκόνη και πρόσθεσα το νερό και ανακάτεψα με ένα πιρούνι να λιώσει καλά και να πάει παντού το νερό. Ποσότητα περιμένω να κρυώσει να τη βάλω σε μπουκάλι για να σου πω πόση βγαίνει. Κάποια στιγμή άμεσα θα κάνω και το υγρό πλυντηρίου.

Για τη σκόνη πλυντηρίου που λες στους 60 επίσης έχει καλά αποτελέσματα. Στους 40 έχει μια δυσκολία στους δύσκολους ξεραμένους λεκέδες αλλά σε γενικές γραμμές καθαρίζει καλά. Εναλλακτικά ξαναγράφω σε δύσκολους λεκέδες παίζει και στο χέρι με άριστα αποτελέσματα, αν φοβάσαι να βάλεις στους 60 κάποιο ρούχο ας πούμε.

Αν θες για οικονομία όμως νομίζω είναι καλύτερα το υγρό. Αν θες οικολογία και υγεία και τα δύο είναι ίδια συστατικά οπότε το ίδιο κάνει!

Σας αφήνω ήρθε ο μπαμπάς μου να συνεχίσουμε τα περί κουζίνας...

Διαφημίσεις

kalimera sas...

γιατι νεκ μου δεν ηταν ωραιος ο γιωργης μικρος???

η κλεο που είναι?? εχετε μιλησει??τι τελεια δροσια !!!!!!

καλέ κούκλος ήταν και είναι! :lol: κι η κόρη κούκλα αλλά αγοράκι ακόμα!

Νεκτ μου το βρήκα χθες το ΑΒΕΑ στο σούπερ μάρκετ, 4,70 το κιλό. Ακόμη φθηνότερα δηλαδή από όσο το είχα βρει στο κέντρο. Προς το παρόν με αυτό που έφτιαξα και για να μην το πετάξω, πλένω τα κουζινικά της μικρής στην οποία έτσι και αλλιώς έβαζα οικολογικό απορρυπαντικό και οι βρωμιές είναι απλές από φρουτόκρεμα και φαγητό προς το παρόν. Σίγουρα το ΑΒΕΑ θα είναι πιο περιεκτικό από το τριμμένο σαπούνι, το είδα και με το μάτι.

Όσον αφορά στο πλύσιμο με σκόνη δεν έχω ποτέ ξεραμένους λεκέδες. Πάντα τους πλένω τοπικά αν προκύψουν και γενικά τα ρούχα μας είναι αρκετά καθαρά. Τις περισσότερες φορές τα δικά μας έχουν μόνο ιδρώτα. Του Μάνου είναι τα πιο λερωμένα αλλά και πάλι με το κοινό απορρυπαντικό καθαρίζουν. Της μικρή τώρα ξεκίνησαν οι δύσκολοι λεκέδες με την φρουτόκρεμα αλλά πάντα πλένω τοπικά, στεγνώνω και μετά τα βάζω στο καλάθι των λερωμένων.

Ανέκαθεν χρησιμοποιούσα σκόνη στα λευκά και υγρό στα σκούρα, καθαρίζει καλύτερα η σκόνη τα λευκά λέει η μαμά μου.

Α και για την ιστορία να σου πω ό,τι ξύδι δεν έβαλα καθόλου στο υγρό πιάτων γιατί ήταν που ήταν αραιό θα γινόταν άχρηστο με το ξύδι!Πάντως μυρίζει υπέροχα και είναι πολύ μαλακό. Θα δοκιμάσω και την νέα συνταγή μόλις τελιώσει αυτό που έφτιαξα χθες!

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Βάζω μπρος να φτιάξω το υγρό απορρυπαντικό γιατί τελειώνει η σκόνη που είχα κάνει. Στη σακούλα που είχα το βόρακα και την πλυστική σόδα βρήκα την απόδειξη αγοράς και είχα πέσει έξω από αυτό που σου έλεγα τις προάλλες. 6,5 ευρώ πήρα και τα δύο, από ένα κιλό το καθένα. Βάλε και τα 4,70 το σαπούνι το κιλό. Αν φτιάξεις το υγρό θες ένα φλιτζάνι βόρακα και σόδα τη φορά (το σαπούνι η πλάκα δε θυμάμαι αν είναι μία ή δύο κούπες...) και κάνεις 5 λίτρα απορρυπαντικό. οπότε κάνεις... από 5 φορές περίπου με 5 λίτρα τη φορά. Ε δε συμφέρει?

Πολύ καλή τιμή πέτυχες. Εγώ έδωσα 2,60Ευρώ για 500γρ. βόρακα και η πλυστική σόδα είχε 1,80Ευρώ τα 100 ή 150γρ. Κλέφτες!Γι'αυτό την επόμενη φορά θα ψωνίσω από το sensities μάλλον. Βόρακα έχει και στο άμαζον αλλά η τιμή είναι παραπλήσια με εδώ. Ωστόσο έμαθα πως στους γεωπόνους ο βόρακας είναι πάμφθηνος άρα θα κάνω μια προσπάθεια μήπως τον βρω και εκεί.

Προς το παρόν έχω υγρό αριέλ αλλά μόλις τελιώσει θα πειραματιστώ με την συνταγή. Άραγε κάνει να πλένω και τα ρούχα του μωρού με αυτά τα απορρυπαντικά? Τον βόρακα φοβάμαι λίγο μήπως προκαλέσει καμιά αλλεργία.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Kαι τα δύο μου παιδιά Ελευθερία έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα. Όταν λέμε πολύ όμως... εννοούμε πολύ! Η Αριάδνη ειδικά πααααρα πολύ. Κανένα από τα δύο δεν τα πείραξε το απορρυπαντικό αυτό. Να βάζεις για μαλακτικό αυτό που έγραψα με το ξύδι και δεν μένει το παραμικρό υπόλειμμα στα ρούχα. Μπορείς εναλλακτικά αν έχεις αμφιβολία να βάζεις στις πλύσεις της μικρής 2 ξεβγάλματα.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...