Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , dimi.tra είπε:

Λαμπρά! Καλά θα πάει αυτό 🤦‍♀️ 

Πως την πάλεψες πουλάκι μου με 10 την ημέρα! Εγω δυο παίρνω και νιώθω για σκάσιμο! 

Πολύ πρήξιμο προκαλούν και εγώ επέρνα 8 την μέρα και σε κάθε ετ έβαζα και πέντε κιλά !!! Εγώ τα ήθελα όμως γιατί μου έλειπαν χαχα

Cafe Αυγουστος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Ξεπροβόδισα τα πεθερικά μου πριν λίγο, home alone τώρα πάλι, άντε να μπούμε πάλι στους ρυθμούς μας γιατί κλασικά ξεφύγαμε πάλι, ο Γιάννης εκτροχιάστηκε εντελώς τόσες μέρες που ήταν εδώ!

Με τρελάνανε πάλι, πριν το μεσημεριανό φαγητό να' τος ο παππούς με τα αυγά κίντερ, μετά από λίγο να μου τη λέει επειδή λέει τον βάζω τιμωρία, δεν το λέω τιμωρία αλλά τον βάζω 2-3 λεπτά κάπου να ησυχάσει, όταν ξεφεύγει και πετάει τα παιχνίδια του! Αχ λίγες μέρες ακόμα και θα τσακωνόμασταν σίγουρα!

Εσείς καλά? Βελουδίτσα χρόνια πολλά για τα γενέθλια σου κοριτσάκι!

Να χαίρεσαι τα αστεράκια σου!

Κι εμένα η γιατρός μου έχει δώσει βιταμίνη a και d μαζί για τη μπουμπού, 2 σταγόνες την ημέρα, τις μισές μέρες τις ξεχνάω δηλαδή αλλά μας είπε να τις παίρνουμε!

Μαιρούλα τι κάνεις?

Υπομονή για τα προβλήματα που λες και συζήτηση όσο μπορείτε με το σύζυγο! Εύχομαι να λυθούν όλα γρήγορα!

Κατερινάκι με το καλό να έρθουν τα κοριτσάκια σου σπίτι! Θα σου έλειψαν πολύ!!

Τζινάκι περαστικά με τις βροχίτιδες! Ταλαιπωρούνται τα μικρά καλοκαιριάτικα μωρέ!

RJbwp3.png

bAW5p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 46k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

6365

• mikio

5355

• JimDin

4874

• honey

4571

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

female 6.365 δημοσιεύσεις

• mikio

mikio 5.355 δημοσιεύσεις

• JimDin

JimDin 4.874 δημοσιεύσεις

• honey

honey 4.571 δημοσιεύσεις

Posted Images

Αφού έρχονται τόσο συχνά Σοφάκι τα πεθερικά σου δε θα ήταν άσχημο να πεις στον άρη να βάλει κι ένα χεράκι να μην ξεφεύγουν τελείως... Λίγο κακομάθημα δεν πειράζει μιας και τους λείπει αλλά όταν το παρακάνουν ή όταν επεμβαίνουν στον τρόπο που διαπαιδαγωγείς το παιδί ας πει καμιά κουβέντα... Χωρίς να τους θίξει. Κι εσύ μπορείς να το χειριστείς με τρόπο, λίγο χιούμορ. ο πεθερός είναι ο υπερβολικός? μήπως να μιλήσεις λίγο στην πεθερά με τρόπο ωραίο κι ευγενικό. αν π.χ. σε ενοχλεί το κίντερ κάθε μέρα ή πριν το φαγτητό πες σας παρακαλώ πείτε στον πατέρα (?) να μην φέρνει κάθε μεσημέρι γλυκά στο παιδί ή έστω να τα δίνει μετά το φαγητό... τέτοια

βάλε και κανένα θέμα υγείας στο παιχνίδι. μας είπε ο γιατρός για τερηδόνα, παχυσαρκία, ζάχαρο :lol: βάλε φαντασία μα οι παππούδες όταν ακούσουν γιατρός κάτι παθαίνουν. και είναι και τα παιδιά πιο ευαίσθητα σε τέτοια πες... και έχουν έψιλον, συντηρητικά, ζάχαρη, λιπαρά... ξέρεις εσύ! ;)

Τζινάκι περαστικά σας. Καλοκαιριάτικα που σας βρήκε η βρογχίτιδα? Καλή ανάρρωση στα αστεράκια σου.

Σοφάκι και ο πατέρας μου τα ίδια κάνει. Όχι κίντερ αλλά καρύδια (τρελλαίνεται ο Μάνος), φρούτα, αγγούρια, καραμέλες και ό,τι άλλο βρεθεί το δίνει πριν το φαγητό και λυσάω λέμε. Το λέω το ξαναλέω και δεν βλέπω διαφορά. Παπούς είναι θέλει να τον κακομάθει, αυτός είναι ο ρόλος του. Ως ένα σημείο σεβαστό αλλά μην ξεφεύγουμε κιόλας!

Βόρακα στο φαρμακείο δεν βρήκα Νεκταρίτσα, είπε να ρωτήσουμε σε γεωπόνο. Τι είναι αυτό?Δεν το έχω ξανακούσει, φάρμακο είναι?Σε σκόνη?

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Τζινάκι περαστικά σας. Καλοκαιριάτικα που σας βρήκε η βρογχίτιδα? Καλή ανάρρωση στα αστεράκια σου.

Σοφάκι και ο πατέρας μου τα ίδια κάνει. Όχι κίντερ αλλά καρύδια (τρελλαίνεται ο Μάνος), φρούτα, αγγούρια, καραμέλες και ό,τι άλλο βρεθεί το δίνει πριν το φαγητό και λυσάω λέμε. Το λέω το ξαναλέω και δεν βλέπω διαφορά. Παπούς είναι θέλει να τον κακομάθει, αυτός είναι ο ρόλος του. Ως ένα σημείο σεβαστό αλλά μην ξεφεύγουμε κιόλας!

Βόρακα στο φαρμακείο δεν βρήκα Νεκταρίτσα, είπε να ρωτήσουμε σε γεωπόνο. Τι είναι αυτό?Δεν το έχω ξανακούσει, φάρμακο είναι?Σε σκόνη?

ένα ορυκτό είναι σε σκόνη άσπρη. εγώ βρήκα σε φαρμακείο και μη φανταστείς κανένα μεγάλο, συνοικιακό ήταν... για ψάξε και σε άλλα φαρμακεία.

δες κι αυτό:

Βόρακας, Borax, το ένυδρο ορυκτό του βορίου. Σύμφωνα με την Wikipedia, “σχηματίζεται με την εξάτμιση υδάτινων μαζών, στις οποίες βρίσκεται διαλυμένος, κυρίως αλμυρών λιμνών που αναφέρονται ως “playas”, δηλαδή λιμνών που δεν έχουν νερό όλες τις εποχές του έτους και υπάρχουν μόνο κατά την εποχή των βροχών σε ξηρές περιοχές”. Έχει την υφή της λευκής άργιλου και υπόγλυκη μεταλλική γεύση.

Πολυχρηστικό υλικό, χρησιμοποιείται ως καθαριστικό, λευκαντικό, ως συμπληρωματικό υλικό στην δημιουργία εμαγιέ επιφανειών καθώς επίσης και ως πηκτικός παράγοντας.

Στο σαπούνι χρησιμοποιείται ως πηκτικός και λευκαντικός παράγοντας, καθώς επίσης και ως ρυθμιστικό του δείκτη PH.

βελουδάκι στο σάιτ που βρήκες έχει το βόρακα σε κρέμες ως συντηρητικό αλλά διάβασα ότι μπορεί λόγω της περιεκτικότητάς του σε αλάτι να μπορεί να συντηρεί ορισμένα τρόφιμα (π.χ. το χαβιάρι), σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να προστατεύσει μια κρέμα από τα βακτηρίδια, μύκητες, μικροοργανισμούς και μούχλα! Οπότε ψάχνεις για άλλο συντηρητικό.

γιατί κακά τα ψέμματα κρέμα χωρίς κάποιο συντηρητικό δύσκολα βρίσκεις...

επίσης καλό είναι να το φυλάτε σε καλά κλειδωμένο μέρος γιατί αν φαγωθεί είναι επικίνδυνο.

ντίνα μιας και το θυμήθηκα... το σαπούνι του αρκαδιου αν είναι για πλύσιμο ρούχων ή γενική χρήση καλό θα είναι να μην το βάλεις αν θες να φτιάξεις αφρόλουτρο. μόνο υγρό πιάτων και σκόνες απορρυπαντικά γιατί στα γενικής χρήσης ή για πλύσιμο ρούχων χρησιμοποιούν κατώτερης ποιότητας ελαιόλαδο για να το φτιάξουν. εμάς εδώ κυκλοφορεί πράσινο σαπούνι γενικής χρήσης σε πλάκα και πράσινο σαπούνι που λέει για πρόσωπο και σώμα.

έχουμε εργοστάσιο στα χανιά που τα κάνει. μάλλον θα υπάρχουν και σε όλη την ελλάδα.

http://www.abea.gr/products.html

καλημερα σας!!!

Σημερα ερχονται οι κορες 5 μερες εχω να της δω αλλα αυτη τη φορα μου ελειψαν!!!

εκανα και μια βολτα στα μαγαζια χθες ..ε.χουν καλες εκπτωσεις ..πηρα κανα 2 πραγματακια..θελω να παρω και καποια δωρα ..σιγα σιγα

F4Bkp2.png

nsWnp2.png

Διαφημίσεις

Kαλημέρα! Κατερίνα με το καλό να δεχτείς τα κορίτσια σου!

Ήρθε σήμερα η μάνα μου και κατέβηκα κάτω στα χανιά πρωί επιτέλους μετά από τόσο καιρό. βρήκα σε σάιτ του χρυσού οδηγού τα μαγαζιά με καθαριστικά-απορρυπαντικά και πήρα τηλέφωνα. Σε ένα από αυτά με ενημέρωσαν ότι έχουν και βόρακα και πλυστική σόδα!

Και πήγα και πήρα. Για ένα κιλό βόρακα και ένα κιλό πλυστική σόδα έδωσα 6,50 ευρώ συνολικά. Πολύ καλά αν σκεφτείς ότι θέλεις μία κούπα απο το καθένα δλδ περίπου 200 γραμμάρια για να φτιάξεις 5 λίτρα απορρυπαντικό!

Μια σημείωση! Προσοχή μη σας πουλήσουν βορικό οξύ αντί για βόρακα.

Είναι άλλο πράγμα!

Και τέλος το αφρόλουτρο με τα έλαια που του πρόσθεσα τελικά δεν κάνει για σαμπουάν. Χωρίς έλαια ναι, αλλά με τα έλαια σου λαδώνει τα μαλλιά αλλά με το άι κιού ραδικιού που έχω ούτε που μου πέρασε από το μυαλό.

η συνταγή για σαμπουάν-αφρόλουτρο έλεγε σκέτο σαπούνι και νερο. τα λάδια που πρόσθεσα έχουν την ιδιότητα να κάνουν αφρό και να το κάνουν ενυδατικό. σκέτο σαπούνι με νερό καθαρίζει αλλά δεν αφρίζει και ξηραίνει το δέρμα. για σαμπουάν για τα λιπαρά μαλλιά είναι καλό... αλλά για αφρόλουτρο δε θα το συνιστούσα. Ίσως με έλαιο καρύδας κι όχι με όλα αυτά τα έλαια να βγαίνει καλό για σαμπουάν... θα το δοκιμάσω και θα σας ξαναγράψω. ωστόσο να σημειώσω για να μην παρεξηγηθούν αυτά που γράφω:

ως αφρόλουτρο είναι ενυδατικό με τα έλαια αλλά δε λαδώνει! μη νομίσετε δλδ ότι θα λαδώσει το δέρμα σας όπως όταν βάζετε baby oil. είναι μια χαρά!

Έκανα και την οδοντόκρεμα χθες.

Χρειάζεστε:

τζελ αλόε βέρα

γλυκερίνη

λευκή άργιλο

3-4 σταγόνες μαστίχα χίου

αιθέριο έλαιο μέντα ή θυμάρι ή ευκάλυπτο.

Οι ποσότητες εξαρτώνται από το πόση θέλετε να φτιάξετε.

Βάζετε αλόη και γλυκερίνη σε ίσες ποσότητες, προσθέτετε την μαστίχα χίου την οποία έχετε βάλει για μία ώρα πριν στην κατάψυξη (για να διαλύσει πιο εύκολα) και έπειτα την έχετε κοπανήσει σε γουδί για να γίνει σκόνη. Δε γίνεται να την κάνετε σκόνη στο μπλέντερ.... Τέλος προσθέτετε λευκή άργιλο να γίνει σαν πάστα και ανακατεύεται καλά. Στο τέλος βάζετε και αιθέρια έλαια, δοκιμάζοντας να δείτε πότε σας φαίνεται ικανοποιητική η ποσότητα.

Εγώ έβαλα 4 κουταλάκια γεμάτα του γλυκού αλόη και 4 με 5 κ.γ. γλυκερίνη κι έπειτα πρόσθεσα τη μαστίχα, τη λευκή άργιλο μέχρι να γίνει πάστα και τα έλαια. μου βγήκε ποσότητα ικανή να γεμίσει μία συσκευασία με οδοντόκρεμα απο αυτές που στέκονται όρθιες, όχι τα σωληνάρια, για να μπορώ να το γεμίσω. Εναλλακτικά παίρνετε από φαρμακείο το μπουκαλάκι το διαφανές που έχει μπροστά το στόμιο το λεπτό (όπως στο οξυζενέ ή στο μπενταντίν) και με ένα ψαλίδι κόβετε λίγο το στόμιο για να γίνει πιο παχύ και να βγαίνει η οδοντόκρεμα.

η αλόη έχει μαλακτικές ιδιότητες κι είναι ότι πρέπει για τα ούλα, η άργιλος είναι αντισηπτική και καταπραϋντική, η μαστίχα χίου συμβάλλει στη στοματική υγιεινή και η μέντα, θυμάρι, ευκάλυπτος κλπ... έχουν αντισηπτικές ιδιότητες!

Νεκταρίτσα από το ένα αυτί μπαίνουν όσα τους λέω και από το άλλο βγαίνουν!

Πρέπει να αρχίσω να τα λέω πιο αυστηρά μάλλον, για τον Άρη μην το συζητάς, να μαλώσει τους γονείς του, κομματάκι δύσκολο!

Ελευθερίτσα τους γονείς μου εγώ τους μαλώνω, εντάξει δεν τον κακομαθαίνουν πολύ εκείνοι, με τους άλλους τι να κάνω που με κοιτάνε λες και κάνω έγκλημα που μαλώνω τον εγγονό τους!

Αχ και το καλύτερο είναι ότι παίρνει σύνταξη και η πεθερά τέλος του χρόνου μάλλον και μετά θα έχουν το ελέυθερο να κατεβαίνουν συνέχεια, αχ κλάφτε με μετά!

Νεκταρίτσα τι ωραία πραγματάκια φτιάχνεις καλέ?

Μπράβο και πάλι μπράβο!!

RJbwp3.png

bAW5p3.png

Αλό τι κανετε?

εμεις καλα.

Σημερα μου ρθε να χαστουκισω ένα κοριτσακι στη θαλασσα, ειχανε κατσει πολυ κοντα μας και η Μαριλιζα το κοιταγε ολη την ωρα και με ρωταει "να παω να παιξω με το κοριτσακι?"

Αυτο πρεπει να ητανε 4-5 ετων.

Ε, της λεω, αφου ειναι μονο του κ αυτο,πηγαινε.

Παει η καημενουλα μου γελαστη γελαστη με τα κουβαδακια της αγκαλια,της λεει "σελεις να παιξουμε?"

Και κανει αυτο "οχι.δε θελω να παιξω μαζι σου πάρε δρομο" και της δινει μια ελαφρια σπρωξια.................................

Η τριχα μου σηκωθηκε κάγκελο,παω την αρπαζω και της λεω "ελα αγαπη μου ,το κοριτσακι δεν εχει μαθει να παιζει"

Ο πεθερος μου λεει,θα παω να το φυτεψω στην αμμο!!!!!!!

Ενταξει,είπαμε ειναι παιδακια αλλά κάτι τετοια θελω να τα σφαλιαρισω,με εκνευριζουν!

Ελπιζω να μη γινει και η δικια μου ετσι μεγαλώνοντας...Παναγιτσα μου!

Νεκταρια κορίτσι μου, που τις βρήκες όλες αυτές τις συνταγες? τις συγκέντρωσες εσύ? ή ενημερώθηκες , π.χ. απο ένα σάιτ, όπου είναι συγκεντρωμένες τέτοιου είδους πληροφορίες..είσαι ακόμα πιο φοβερή μιλάμε, όταν δεν σου απορροφάει την ενεργητικότητα το σχολείο, μια με τις συνταγές απο το gourmet που μπήκαν σε εφαρμογή(κι εγω τα έχω τα περιοδικά, αλλά μου φάινεται οτι τα λιβανιζω μόνο), μαι τώρα αυτά..τυχερό παιδί ο Άρης και να του το πεις...

Διαφημίσεις

Νεκταρια κορίτσι μου, που τις βρήκες όλες αυτές τις συνταγες? τις συγκέντρωσες εσύ? ή ενημερώθηκες , π.χ. απο ένα σάιτ, όπου είναι συγκεντρωμένες τέτοιου είδους πληροφορίες..είσαι ακόμα πιο φοβερή μιλάμε, όταν δεν σου απορροφάει την ενεργητικότητα το σχολείο, μια με τις συνταγές απο το gourmet που μπήκαν σε εφαρμογή(κι εγω τα έχω τα περιοδικά, αλλά μου φάινεται οτι τα λιβανιζω μόνο), μαι τώρα αυτά..τυχερό παιδί ο Άρης και να του το πεις...

Τις συγκέντρωσα από διάφορα σάιτ ελληνικά και ξένα βελουδίτσα μου. έκανα και παραλλαγές σε κάποιες. ναναι καλά ο γούγλης! είναι κι αυτό που λες που δεν δουλεύω τώρα, έχει μεγαλώσει και η μικρή και απασχολούνται και με το γιώργο μαζί κάποιες στιγμές και βρίσκω χρόνο. κάτσε να μεγαλώσει κι εσένα η δικιά σου και θα δεις! ;)

όσο για τον άρη έχει άλλα παράπονα από εμένα και αντισταθμίζεται η κατάσταση! :lol:

Επειδή αύριο φεύγουμε κι είπα να μπω να σας χαιρετίσω να ξέρετε ότι τις υπόλοιπες συνταγές θα σας τις γράψω μετά από 2 εβδομάδες που θα γυρίσουμε χανιά. πάντως από τη σκόνη πλυντηρίου που τη χρησιμοποίησα σήμερα και για πλύσιμο στο χέρι είμαι πολύ ικανοποιημένη! έπλυνα ένα μπλουζάκι της αριάδνης ξεχασμένο με φουλ λεκέδες από φαγητό και έγινε σαν καινούργιο! και δεν έτριψα ιδιαίτερα, ούτε έβαλα το καυτό νερό.

Μια τελευταία παρατήρηση και θα γυρίσω να το γράψω και στη συνταγή, το μαλακτικό με την καλεντούλα άμα τυλίξετε με πετσέτα τα μαλλιά σας να θυμάστε να χρησιμοποιήσετε κάποια παλιά γιατί στίβει το αφέψημα, μη σας γίνει η πετσέτα πορτοκαλί. δεν την έπλυνα ακόμα βέβαια να δω αν καθαρίσει με το απορρυπαντικό.

Τώρα μου μένουν το καθαριστικό-απολυμαντικό γενικής χρήσης, η κεραλοιφή και η σκόνη για το πλυντήριο πιάτων.

Η κεραλοιφή σιγουρακι! Μου έφερε πριν κάμποσο καιρό μία ο μπαμπάς μου με ελαιόλαδο και κερί από έναν μελισσοκόμο που του την έκανε δώρο επειδή πήρε πολύ μέλι και είναι ότι πρέπει για τον πωπό του μωρού και άλλες χρήσεις, μαλακτική, ενυδατική, καταπραϋντική, για εγκαύματα, συγκάματα, σκασίματα, ξηροδερμίες κλπ. πλέον δεν χρησιμοποιώ άλλες κρέμες στη μικρή! και η ξεχασμένη φισάν που μας είχε λεκιάσει το ρούχο θα μείνει μόνο για να χρησιμοποιηθεί η συσκευασία της!

Πιστεύω ότι με βαλσαμέλαιο και έλαιο καλεντούλας μέσα σε αυτή που θέλω να φτιάξω θα είναι ο θεός ο ίδιος!

αγγελική κι εμείς είχαμε τέτοια αντιμετώπιση από παιδάκια στο χωριό την προηγούμενη φορά και δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο αλλά ήταν όλα μοναχοπαίδια (και μιλάμε για διαφορετικές περιπτώσεις δεν ήταν δλδ μία παρέα με παιδιά, ήταν από 3 φορές με παιδάκι μόνο του που παρόλα αυτά προτιμούσε να κάθεται μόνο παρά να ρίξει τη μύτη του να ασχοληθεί με το μικρότερο)... γιαυτό σας έγραφα τότε κάντε και το 2ο γιατί μου φάνηκαν κάπως...

νομίζω ότι τα παιδιά με αδερφάκια μικρότερα είναι πιο δεκτικά και με άλλα μικρά, ξέρουν να μοιράζονται κλπ.

βέβαια ίσως παίζει και ρόλο ότι σε αυτές τις ηλικίες των 4-5 ετών και άνω δύσκολα τα βλέπεις να παίζουν τα μικρότερα... τα σνομπάρουν. αλλά και πάλι αν έχεις αδερφάκι είσαι πιο συνηθισμένος στη μικροσκοπική παρουσία...

κι εγώ θύμωσα πολύ όπως σας έγραφα τότε. και φυσικά θα πιπιλάω το μυαλό του γιώργου να μη γίνει ακατάδεκτος... εμένα το παιδάκι μου τότε με έκανε και πονεσε η καρδιά μου! έκλαιγε ο καημένος με ένα παράπονο που δεν τον ήθελαν... ήμουνα να σκάσω γιατί πραγματικά είναι πολύ καλόψυχο παιδάκι, σκέτο αγγελάκι και δεν θέλω να μου το στεναχωρούν! νομίζω ότι πρέπει να τον κάνω λίγο πιο "σκληρό".

το "μαλακτικό" με ενθουσίασε!

συνταγή:

μισό φλυτζάνι αποξηραμένη καλεντούλα

1,5 φλυτζάνι νερό

βράζω για 3-5 λεπτά και αφού κρυώσει περιχύνω μετά το λούσιμο και το αφήνω χωρίς να το ξεβγάλω. στίβω το μαλλί, τυλίγω με την πετσέτα (κατά προτίμηση παλιά πετσέτα για να μη στίψει από το χρώμα του αφεψήματος) και μετά από λίγο που έχει ψιλοστραγγίξει τα χτενίζω. αν έχω πολλά μαλλάκια βάζω περισσότερο νερό να βράσει με την καλεντούλα το βλέπετε ανάλογα. δε χρειάζεται να αυξήσετε την ποσότητα της καλεντούλας αν βάλετε και 1 φλυτζάνι παραπάνω νερό... εμένα μου βγήκε οκ που έβαλα παραπάνω χωρίς να αυξήσω την καλεντούλα πάντως.

καλεντούλα έχει ο ορέστης και τα μαζαγιά με βιολογικά ή με βότανα-μπαχαρικά. ίσως βρείτε και σε κανένα σμ.

επειδή δε γινόταν να κάνω έντιτ την έκανα quote και συμπλήρωσα την παρατήρηση.

και μιας και μίλησα για το γιωργάκι μου που μιλάω σπάνια πλέον μιας και όλο γράφω για τα "κατορθώματα" της μικρής σκατούλας, ας γράψω η μάνα κουκουβάγια το σημερινό που με έκανε υπερήφανη!

έπαιζε φτιάχνοντας πυργάκια με τουβλάκια. και μετά άρχισε κάποια στιγμή να τα ξεστήνει αφήνοντας ένα-ένα τουβλάκι πάνω στο τραπέζι και φτου κι από την αρχή να τα ξαναστήνει. εγώ έπλενα πιάτα μέχρι που μου τράβηξε την προσοχή η μουρμούρα του. σταματάω και γυρίζω και τον κοιτάω. έχει μπροστά του ένα πυργάκι, βγάζει ένα-ένα τα τουβλάκια και με κάθε τουβλάκι αρχίζει το μέτρημα, ένα-δύο-τρία.... 20!!!!!

μέτρησε μέχρι το 20 και μάλιστα όχι μηχανικά, σα να λέει τραγουδάκι ας πούμε, αλλά το κάθε τουβλάκι το συνέδεε με τον αριθμό! δεν έκανε κανένα λάθος, ούτε βιάστηκε να βγάλει ας πούμε το 12ο τουβλάκι και να έχει φτάσει στο μέτρημα στο 14 όπως κάνουν ακόμα και παιδάκια στην α δημοτικού όταν μετράνε τα δαχτυλάκια τους! σκούπισα χέρια, τον χειροκρότησα, είπα μπράβο και τον έβαλα να μου το ξανακάνει για να βεβαιωθώ ότι δεν ήταν τυχαίο... και δεν ήταν! μάλιστα ντράπηκε το σκατό και κοκκίνισε όταν του ζήτησα να το ξανακάνει και τον συνεχάρηκα!

η πλάκα είναι... ότι ποτέ δεν του έμαθα να μετράει ούτε καν μέχρι το 5! δεν έχω ασχοληθεί καθόλου να του μάθω τπτ! ούτε τα χρώματα ακόμα! όχι και να τον μάθω να μετράει! τα εύσημα πάνε στον μίκυ μάους και στη λέσχη του!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...