Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Cafe Αυγουστος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

Το υγρό πιάτων το έκανα χθες και δεν το έχω ακόμα δοκιμάσει να σου πω την αλήθεια.

Η συνταγή για το υγρό πιάτων είναι:

1/4 της κούπας τριμμένο πράσινο σαπούνι

1/4 της κούπας γλυκερίνη (φαρμακείο)

2 κούπες νερό ζεστό

μία μικρή κουταλιά αιθέριο έλαιο λεμονιού.

Ανακατεύεις στο ζεστό νερό το σαπούνι να διαλυθεί και στο τέλος προσθέτεις τη γλυκερίνη. Αφού κρυώσει λίγο προσθέτεις το αιθέριο έλαιο.

Εγώ έκανα μεγαλύτερη δόση και πρόσθεσα και λίγο ξύδι. Το έβαλα σε μια παλιά συσκευασία από fairy power spray. Είναι αρκετά υγρό το μείγμα και ιδανικό για αυτή τη συσκευή που θέλει αραιό μείγμα γιατί στο βγάζει αφρό! Μοσχοβολάει σαν καραμέλα λεμόνι!!!

Έκανα και το αποσμητικό το οποίο ιδανικά θα ήταν να έχετε συσκευασία από αυτές των αποσμητικών σε στικ (αυτό που είναι σαν το κραγιόν που γυρίζεις και εμφανίζεται το στικ αποσμητικό). Πουλάει και στο ορέστης κραφτ σέντερ τέτοιες συσκευασίες αλλά δεν το είχα δει έγκαιρα...

1/4 φλιτζανιού σόδα μαγειρικής

1/4 φλιτζανιού κορν φλάουρ

4 κουταλιές λάδι καρύδας

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο (εγώ έβαλα αγιόκλημα που είναι σούπερ!)

Ανακατεύεις όλα μαζί τα υλικά να γίνουν κρέμα. Εμένα μου πήρε περισσότερο λάδι καρύδας ίσως γιατί θέλει φλυτζάνι τσαγιού κι εγώ έβαλα μεγάλο φλιτζάνι. Αυτό πρέπει να σου βγει σαν κρεμούλα του μωρού. Αν θες το βάζεις σε βαζάκι και απλώνεις την κρέμα με το χέρι. Λογικά ιδανικό θα είναι να μην έρχεται σε επαφή με τα ρούχα σου. Πάντως εμένα όλα τα αποσμητικά είτε σε υγρό, είτε σε σπρέι μου λέκιαζαν τα ρούχα ούτως ή άλλως αν έκανα το λάθος να βάλω πρώτα αποσμητικό μόλις έβγαινα από το μπάνιο κι έβαζα μετά την μπλούζα και ακουμπούσε επάνω...

Μπορείτε όμως να βάλετε το μείγμα στη συσκευασία για στικ αποσμητικό και να το βάλετε στο ψυγείο! Το λάδι καρύδας έχει την ιδιότητα να πήζει όταν βρεθεί σε κρύο περιβάλλον και γίνεται ακριβώς μα ακριβώς όπως τα αποσμητικά σε στικ! Εγώ το έβαλα σε βαζάκι και το έβαλα στο ψυγείο αλλά διαπίστωσα ότι μετά δεν μπορώ να το πάρω για να το απλώσω και το άφησα έξω να ξαναζεσταθεί και να το χρησιμοποιώ σαν κρέμα. Αν βρω συσκευασία σε στικ θα το μεταφέρω εκεί και θα το έχω στο ψυγείο.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 46k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

6365

• mikio

5355

• JimDin

4874

• honey

4571

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

female 6.365 δημοσιεύσεις

• mikio

mikio 5.355 δημοσιεύσεις

• JimDin

JimDin 4.874 δημοσιεύσεις

• honey

honey 4.571 δημοσιεύσεις

Posted Images

Μανταλένα μπορείς να στειλεις και του 2012,οποιο ειναι πιο μικρο σε συμφερει καλυτερα, αλλά εννοειται να ειναι επικυρωμενο ή εκτυπωμενο το οριστικο απο το taxis.

Ντινακι,ε θα σας παρουν βρε ,με τοσα μορια που χετε, απο τους πρωτους μη σου πω!!!!

Σαλουμ ε? βασικα στο Χρελια ελεγα να παω,αλλά απο την αλλη ο Λ. θέλει ο γιατρος που θα βρουμε να ειναι και σε δημοσιο και σε ιδιωτικο,γιατι ακομη δεν ξερουμε που θα καταληξουμε να γεννησουμε,μπορει να κερδισουμε κανα λοττο μωρε και να παω σε καμια σουιτα,χαχαχα,ο Χασιακος ειναι καλη περιπτωση,θα το κοιταξω...

Λοιπόν!!! Και τώρα που ξεμπέρδεψα λίγο με τις δουλίτσες μου ας σας γράψω και το άλλο!!! :D

Χθες το βράδυ είδα όνειρο! Και τι όνειρο! Ότι η μικρή λέει που δεν έχει ολοκληρώσει την οδοντοστοιχία της έβγαλε καινούργιο δοντάκι!! Κάτασπρο τραπεζίτη μέσα, μέσα! Κι έλεγα λέει στο όνειρο "επιτέλους έβγαλε τον ένα τραπεζίτη και έμειναν τρεις ακόμα!".

Είχα πολύ καιρό να την κοιτάξω και μόλις ξύπνησε από περιέργεια έριξα μια ματιά στο στόμα της όσο με άφησε γιατί δαγκώνει το πιράχνας... και πράγματι έχει 16 δόντια και μένουν οι 2 μέσα τραπεζίτες πάνω κι οι δύο κάτω. Μετά έφαγα και τη φλασιά και θυμήθηκα τι σημαίνουν τα όνειρα με τα δόντια!!!!

Και λέω τώρα εγώ, είναι προφητικό το όνειρο... Αλλά από ποια άποψη???? Λέτε να σκάσει μύτη κανένα νέο δόντι ή κανένα νέο "δόντι"???????!!!!

Άντε κοπελιές!!!! Βάλτε μπρος να βγει το όνειρο!!!!! ;)

μπορει να κερδισουμε κανα λοττο μωρε και να παω σε καμια σουιτα,χαχαχα,ο Χασιακος ειναι καλη περιπτωση,θα το κοιταξω...

τουλάχιστον παίζετε λόττο κοπελιά ή?????:lol::lol:

έβαλα μπρος και το σαμπουάν-αφρόλουτρο!!!

περιμένεις μερικές ώρες να διαλυθεί το σαπούνι και μετά βάζεις λάδια και αιθερια έλαια. θα το τελειώσω, θα το δοκιμάσω και θα σας γράψω! ;)

Διαφημίσεις

http://beautyelixirs.blogspot.gr/2008/06/blog-post.html

Νεκταριούλα το έχεις δει το παραπάνω, μάλλον ναι..έγραφα και πριν ,αλλά με πέταξε έξω η βλακεία, οτι έχω συγκεντρωμένη μια τσάντα με διάφορα σχετικά υλικά , τ αέιχα αγοράσει απο το κέντρο της Αθήνας, προ εγκυμοσύνης, με ενδιέφερε να φτιάξω κρεμες και φυσικά καλλυντικά, οπότε , απο οτι θυμάμαι, έχω κερί , ροδονερο, βόρακα, αιθέρια έλαια, μπουκάλια και βαζάκια. Θα τους ρίξω μια ματιά πάλι, ήθελα να ρωτήσω ποια η διαφορά μεταξύ πλυστικής και μαγειρικής σόδας και που τα βρήκες.

Α, κοπελιά, σε κόβω για στροφή καριέρας, τωρα παρασκευάστρια φυσικών προιόντων ή μαντισσα θα είναι , δεν ξέρω!!

http://beautyelixirs.blogspot.gr/2008/06/blog-post.html

Νεκταριούλα το έχεις δει το παραπάνω, μάλλον ναι..έγραφα και πριν ,αλλά με πέταξε έξω η βλακεία, οτι έχω συγκεντρωμένη μια τσάντα με διάφορα σχετικά υλικά , τ αέιχα αγοράσει απο το κέντρο της Αθήνας, προ εγκυμοσύνης, με ενδιέφερε να φτιάξω κρεμες και φυσικά καλλυντικά, οπότε , απο οτι θυμάμαι, έχω κερί , ροδονερο, βόρακα, αιθέρια έλαια, μπουκάλια και βαζάκια. Θα τους ρίξω μια ματιά πάλι, ήθελα να ρωτήσω ποια η διαφορά μεταξύ πλυστικής και μαγειρικής σόδας και που τα βρήκες.

Α, κοπελιά, σε κόβω για στροφή καριέρας, τωρα παρασκευάστρια φυσικών προιόντων ή μαντισσα θα είναι , δεν ξέρω!!

Μόλις τώρα το κοίταζα!!! όχι τις κρέμες που έβαλες στο λινκ αλλά ήμουν στο ίδιο σάιτ!!! κοπελιά εμείς επικοινωνούμε θαρρώ!!! :tongue:

η πλυστική σόδα προέρχεται από τη μαγειρική μόνο που της λείπει η υγρασία και το διοξείδιο του άνθρακα. σε συνταγές λένε ότι τη βρίσκεις σε σούπερ μάρκετ στα ράφια με τα φτηνά απορρυπαντικά. ακόμα δεν έχω πάει βασιλόπουλο να δω αν έχει γιατί είναι έξω από τα χανιά σε δρόμο με τραγική κίνηση και ουρά χιλιομέτρων λόγω της εποχής για να δω κι εκεί αλλά σε άλλα που πήγα δεν βρήκα. το ορέστις κραφτ σέντερ έχει κι ίσως βρεις κι εσύ σε μαγαζιά με καθαριστικά είδη. δεν έχω κοιτάξει κι εδώ γιατί το ένα μεγάλο ρημάδι μαγαζί με καθαριστικά που έχουμε είναι ανοικτό μόνο πρωί κι εγώ δεν έχω κάποιον να μου κρατήσει τα παιδιά να πάω τώρα που δουλεύει ο άρης... και η μαμά μου διακοπάρει...και δεν κατεβαίνει για κανένα λόγο...

εγώ έφτιαξα βάζοντας σε ταψί λαδόκολλα και ψήνοντας την κανονική σόδα σε υψηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας ανά διαστήματα για μισή ώρα. αν κάνεις το υγρό απορρυπαντικό που βγαίνει 5 λίτρα συμφέρει να ψήσεις. αλλά θέλει να τη φυλάξεις σε αεροστεγές βάζο γιατί με την υγρασία της ατμόσφαιρας θα ξαναγίνει μαγειρική σόδα. όπως λέω και στις οδηγίες τις πρώτες που έδωσα στη ντίνα σε λινκ πρέπει να αλλάξει υφή η σόδα να γίνει κοκκιώδης και να ρέει σαν αλάτι για να καταλάβεις ότι είναι έτοιμη. η μαγειρική σβολιάζει, είναι σαν σκόνη ενώ η πλυστική δεν σβολιάζει και είναι σαν κόκκοι.

το μυστικό είναι δλδ να φύγει η υγρασία και το διοξείδιο του άνθρακα της ανθρακικής σόδας (σόδας μαγειρικής) για να γίνει πλυστική.

δες κι εδώ: http://naturesnurtureblog.com/2012/05/08/ttt-turn-baking-soda-into-washing-soda/

άμα μου βγει και το όνειρο θα τα κάνω και τα δύο! μάθε τέχνη κι αστηνε που λένε! :tongue:

και κάτι τελευταίο! όταν τρίβετε το σαπούνι στον τρίφτη να φοράτε γάντια γιατί αν είστε απρόσεκτοι ή αφηρημένοι θα τρίψετε και κανένα δάχτυλο και συγκεκριμένα τον αντίχειρα από την έξω μεριά!

σήμερα τον έτριψα στο ίδιο σημείο που τον έτριψα και χθες και μετά σκέφτηκα το ζώον να βάλω γάντια να μην την ξαναπάθω!!! και μιλάμε για πόνος κόψιμο πάνω στο κόψιμο!!! απαπα!!!

Διαφημίσεις

να σημειώσω ότι τα υλικά για τα καλλυντικά στο σάιτ που βρήκες θα τα βρεις με καλό ψάξιμο στο ορέστις κραφτ σέντερ! έριξα μια ματιά στο σάιτ που έβαλες και όλα μου θύμιζαν την εξερεύνηση στον ορέστη! αν ήμουν αθήνα... θα έκανα παπάδες!!!!

Μανταλένα μπορείς να στειλεις και του 2012,οποιο ειναι πιο μικρο σε συμφερει καλυτερα, αλλά εννοειται να ειναι επικυρωμενο ή εκτυπωμενο το οριστικο απο το taxis.

Ντινακι,ε θα σας παρουν βρε ,με τοσα μορια που χετε, απο τους πρωτους μη σου πω!!!!

Σαλουμ ε? βασικα στο Χρελια ελεγα να παω,αλλά απο την αλλη ο Λ. θέλει ο γιατρος που θα βρουμε να ειναι και σε δημοσιο και σε ιδιωτικο,γιατι ακομη δεν ξερουμε που θα καταληξουμε να γεννησουμε,μπορει να κερδισουμε κανα λοττο μωρε και να παω σε καμια σουιτα,χαχαχα,ο Χασιακος ειναι καλη περιπτωση,θα το κοιταξω...

Αν ο γιατρός που θα βρείς είναι σε δημόσιο νοσοκομείο και ειδικά στο Αττικό δεν υπάρχει λόγος να πάς σε ιδιωτικό...το βασικό είναι να γεννήσεις και σε 4 μέρες να είσαι στο σπιτάκι σου...άσε που το Αττικό βρέ είναι δίπλα μας!!!!

yXNfp3.png

l63xp2.png

2k1Up2.png

να σημειώσω ότι τα υλικά για τα καλλυντικά στο σάιτ που βρήκες θα τα βρεις με καλό ψάξιμο στο ορέστις κραφτ σέντερ! έριξα μια ματιά στο σάιτ που έβαλες και όλα μου θύμιζαν την εξερεύνηση στον ορέστη! αν ήμουν αθήνα... θα έκανα παπάδες!!!!

Λέω να κρατήσει καμιά μέρα τον μικρό η γιαγιά Αλέκα και να πάω μία βολτίτσα απο εκεί!!!

yXNfp3.png

l63xp2.png

2k1Up2.png

Αν ο γιατρός που θα βρείς είναι σε δημόσιο νοσοκομείο και ειδικά στο Αττικό δεν υπάρχει λόγος να πάς σε ιδιωτικό...το βασικό είναι να γεννήσεις και σε 4 μέρες να είσαι στο σπιτάκι σου...άσε που το Αττικό βρέ είναι δίπλα μας!!!!

το οτι ειναι διπλα μου ειναι ενας απο τους λογους που θελω να γεννησω εκει,απο την αλλη προχθες που πηγα απογοητευηκα λιγο με την κατασταση που είδα να επικρατεί μέσα στη μαιευτικη.....

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...