Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Cafe Αυγουστος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

Ο Λ δεν θέλει καθόλου τα μικρότερα παιδάκια...μιά χαρά τα πάει με τα μεγαλύτερα...ακολουθεί ,παίζει και μιλάει μιά χαρά μαζί τους αλλά με τα μικρότερα δεν τα πάει καθόλου καλά...αν τύχει και παίξει με κανένα παιδάκι μικρότερο ή στην ίδια ηλικία με την δική του και δεν πολυμιλάει δεν κάθεται λεπτό...θέλει κοινό παιδί μου...να λέει ,να του λένε,να παίζουν μπάλα και ό,τι τσπ κάνουν τα μεγαλύτερα παιδάκια...το είχα συζητήσει με μία εκπαιδευτικό σε μία γιορτή που είχαμε πάει και απλά μου είπε πως ίσως είναι μπροστά σε κάποια πράγματα σε σχέση με άλλα παιδάκια της ηλικίας που "βαριέται" εύκολα...

Πάντως έγω είμαι απο τις μαμάδες που όπου και να πάμε είμαι δίπλα του...παντού...και έχω μαλώσει το παιδί μου και τιμωρία τον έχω βάλει και πολύ μπλά μπλά...άλλες φορές πιάνει άλλες όχι...αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως έγινε αυτή η αλλαγή μετα τα 2,5?????Πάντως είμαι σίγουρη πως στην δικιά μας περίπτωση φταίει που όλοι πέφτουν πάνω του και του κάνουν τα χατίρια...νομίζει πως όλα του ανήκουν...δεν υπάρχει άλλο παιδί στην οικογενειά μας και είναι λίγο παραπάνω καλομαθημένος...για αυτό και ήθελα φέτος να πάει παιδικό τόσο πολύ...Λιοντάρι παιδί μου πραγματικό..Πάντως έχει δυό παιδάκια μεγαλύτερα απο εκείνον που λέει οτι είναι "οι καλύτεροι του φίλοι" ένα κοριτσάκι 5 χρ της φίλης μου και ένα αγοράκι 6 χρ...

yXNfp3.png

l63xp2.png

2k1Up2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 46k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

6365

• mikio

5355

• JimDin

4874

• honey

4571

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

female 6.365 δημοσιεύσεις

• mikio

mikio 5.355 δημοσιεύσεις

• JimDin

JimDin 4.874 δημοσιεύσεις

• honey

honey 4.571 δημοσιεύσεις

Posted Images

αυτά τα παιδιά θα γίνουν τα καλύτερα να μου το θυμηθείτε εμένα!

εγώ λέω ότι είναι μικρά ακόμα.

αν επρόκειτο για 5χρονα εγώ θα έλεγα τη δική μου εμπειρία απ το σχολείο του μητσάκου. για δυο παιδιά που ήταν αρκετά επιθετικά οι δασκάλες πρότειναν να τα γράψουν οι γονείς τους πολεμικές τέχνες! σαν ομοιοπαθητική μου ακούστηκε εμένα τότε. τα επισχειρήματα ήταν ότι θα μάθαιναν να πειθαρχούν και να διαχειρίζονται την έντονη κινητικότητά τους, να ελέγχουν τα νεύρα τους, να σέβονται την ακεραιότητα τόσο του άλλου όσο και τη δική τους.

πάντως πιστεύω ότι σε καμία περίπτωση δε πρέπει να μη κάνουμε όσα προείπες ελε όταν τα παιδιά μας παρεκλίνουν.

εμένα θα μου προκαλούσε ανησυχία τόσο ένα παιδί επιθετικό όσο κι ένα παιδί απόλυτα παθητικό.

όντως η δουλειά μας ως γονείς είναι άκρως απαιτητική και δε σταματάει ποτέ. οπότε κιπ γκοινγκ.

σοφάκι με το σχολείο και με εξτρα δραστηριότητες θα αποφευχθούν τα νεύρα. συνήθως τα κορίτσια δέχονται ευκολότερα το αδερφάκι ως πιο προστατευτικές. θα δεις πως θα πάει.

Καλέ τα καλύτερα παιδάκια είναι έτσι κι αλλιως!!!!:D:D:D:D

Αυτή είναι η μόνη αλήθεια για όλους!!!

yXNfp3.png

l63xp2.png

2k1Up2.png

Oυφ Παναγία μου δεν μπορώ! Κορίτσια θα τα γράψω να ξεσκάσω γιατί θα τρελαθώ άμα τα κρατάω μέσα μου κι ας κακοχαρακτηριστώ!

Πήρε η πεθερά μου σήμερα το πρωί τηλέφωνο τον άρη αλλά αυτός είχε ξεχάσει το κινητό στο πατρικό μου που πήγαμε χθες βράδυ και μίλησε τελικά με τη μάνα μου. Με πήρε έπειτα η μάνα μου να με προετοιμάσει ψυχολογικά, ότι της έλεγε ότι έχει χειροτερέψει ο πεθερός μου και τα έχει χάσει τελείως και σηκώνεται και γυρίζει μες στο σπίτι και δεν κοιμάται και χίλια δύο με αποτέλεσμα να έχει σαλτάρει κι αυτή και ήθελε να πει του άρη να αλλάξει λέει την άδεια να πάμε λέει από αυτό το σκ εκεί και αν δε γίνεται αυτό, να πάει μόνος ο άρης αυτό το σκ.

το κινητό το έφερε τελικά ο πατέρας μου σήμερα το μεσημέρι. δεν είπα τπτ από την κουβέντα με τη μάνα μου στον άρη μπας και γλιτώσουμε... πήρε εξάλλου αυτός τη μάνα του και μόλις έκλεισε μου είπε το αναμενόμενο... ότι δλδ θα πάει το σκ πέρα.

να σημειώσω ότι σε μία εβδομάδα πηγαίναμε ούτως ή άλλως. και αναρωτιέμαι έχει 2 κόρες εκεί με μεγάλα αυτόνομα παιδιά η καθεμία τους. η μία μάλιστα δεν δουλεύει! από το γιο που είναι 286 χιλιόμετρα μακριά περιμένει?? και τι να της κάνει αν πάει για μία μέρα ουσιαστικά! της λέμε να βάλει γυναίκα να τη βοηθάει γιατί δεν ξέρεις και πόσο θα τραβήξει αυτή η ιστορία και όλο το αναβάλλει (θα πάρω, πήρα και δεν την βρήκα) λες και είναι μία γυναίκα μόνο σε όλη την πόλη.

Για πόσο καιρό θα μπαινοβγαίνει ο άρης χανιά-λασίθι?? όταν ήταν στο ηράκλειο ο πεθερός μου πήγαινε ο άρης 2-3 φορές την εβδομάδα και οι άλλες ζήτημα να πήγαν 2-3 φορές συνολικά! χώρια οι δρόμοι που ειλικρινά σκάω από το άγχος κάθε φορά να πάει και να έρθει καλά, χώρια οι βενζίνες. την τελευταία φορά που πήγαμε δώσαμε 160 ευρώ για να πηγαινοερχόμαστε κάθε τρεις και λίγο στην πόλη από το χωριό.

ειλικρινά μου τη δίνει αυτή η κατάσταση! αφού πάμε σε λίγες μέρες, δεν μπορεί να βάλει ωστόσο μία γυναίκα μέχρι να πάμε και να αναλάβει λίγο ο άρης??

φαντάζεστε τι μας περιμένει φυσικά όταν πάμε εκεί...

και δεν με νοιάζει τίποτε άλλο παρά κι ο άρης μου έδειξε ότι ήταν σε αδιέξοδο, δλδ δεν ήθελε να πάει αφού θα ξαναπάμε τόσο σύντομα αλλά δεν μπορούσε να ακούει και έτσι τη μάνα του. η οποία να σημειώσω δεν αντέχει την παραμικρή ταλαιπωρία και γίνεται υπερβολικά γκρινιάρα και μες στα νεύρα. λίγο να μην κοιμηθεί ή λίγο να κουραστεί γκρινιάζει και φωνάζει, ακόμα και στον άρρωστο τον άνθρωπο...

είχε την αξίωση βλέπετε να μην κουνάει ρούπι ο έρμος από το κρεβάτι. σηκωνόταν να έρθει στην κουζίνα και του έβαζε τις φωνές να πάει στο κρεβάτι! όλη μέρα στο κρεβάτι τα είχε παίξει ο χριστιανός. η συμπεριφορά της μου την έδινε στα νεύρα και της είπα κάποια στιγμή "αφήστε τον να κάτσει και λίγο εδώ μαζί μας."

αφού και ο γιώργος ο καημένος που είναι ευαίσθητος είπε κάποια στιγμή: γιαγιά μη μαλώνεις τον παππού...

ενδεικτικά την προηγούμενη φορά πήγαμε μαζί σούπερ με το αυτοκίνητο γιατί ήθελε να βγει λέει να ξεσκάσει και ζήτημα να περπατήσαμε (χαλαρά όπως ψωνίζαμε) μες στο σούπερ ένα τέταρτο της ώρας και πολύ λέω. όταν γυρίσαμε γκρίνιαζε που κουράστηκε και πιάστηκαν τα πόδια της. αυτή κουράζεται και μόνο που βλέπει τον πεθερό μου...

και σπάνε τα νεύρα μου που πάει άλλο ένα σουκού χωρίς μπαμπά... και ενώ θα μπορούσαμε να πάμε και κάπου που μια θάλασσα όλη κι όλη έχουμε πάει εδώ και τόσο καιρό, χωρίς ουσιαστικό λόγο αφού τι θα της κάνει ήθελα να ήξερα... σε σημείο να μη θέλω να πάμε όταν πάρει την άδεια ο άρης και να ξαναζήσουμε τα ίδια!

και θα κλείσω πάλι τα παιδιά 4 μέρες μες στο σπίτι. σήμερα παίζει μπάλα, αύριο βάρδια και σκ πέρα...

δεν ξέρω αν είμαι υπερβολική ή κακιά... πάντως κατάλαβα ότι κανείς άλλος πέρα από τον άρη δεν συμπονεί αυτό τον άνθρωπο γιατί ήταν απών και ως σύζυγος και ως πατέρας.

και πάνω σε αυτό πατάει η πεθερά μου και στο γεγονός ότι τη νοιάζεται και τον τρέχει τον καημένο τον άρη.

έχω κι άλλα παραδείγματα τρεξίματος με αυτή την ιστορία γι΄αυτό έχω αγανακτήσει. και κόπο και χρόνο και χρήμα για χάρη της και ούτε ένα ευχαριστώ! για το γμτ του πράγματος!

αχ νεκ μου ας το να πάει τώρα που είναι θέμα αρρώστιας, ας κάνει κι ο άρης ένα κουράγιο, είναι το θέμα σοβαρό και δε πειράζει. μια μέρα πάνω μια μέρα κάτω, παραξενιές και γκρίνιες εννοείται πάντα θα υπάρχουν τώρα όμως μόνο και μόνο επειδή πρόκειται για το συγκεκριμένο κάντε τα στραβά μάτια και λέτε ναι. να μη το χει και βάρος ο άνθρωπος ότι δεν έτρεξε.

αν σε παρηγορεί τα δικά μου πεθερικά απαιτούσαν πριν λίγες μέρες ν ανέβει ο ν πάνω και να μ αφήσει ετοιμόγεννη και με δυο παιδιά μόνη έτσι απλά χωρίς ιδιαίτερο λόγο! 504 χλμ όπου και λεφτά θα έχανε απ τη δουλειά του και θα δανειζόταν για ν ανέβει. χώρια που δεν με υπολόγισαν καθόλου μα καθόλου, χώρια που δεν έκαναν και δε κάνουν καν λόγο να κατέβουν εκείνοι για τη γέννα.

πόσο ντρέπομαι γι αυτούς τους ανθρώπους δε λέγεται...

Όχι παραμυθάκι, μου έχουν πει πως λόγω τη έλευσης του δεύτερου παιδιού είναι δικαιολογημένη και αναμενώμενη η συμπεριφορά του. Αυτό μου έλεγαν και πριν γεννήσω, πως δηλαδή νιώθει αμήχανα και άβολα για το νέο μέλος που θα έρθει και δεν ξέρει πως να το διαχειριστεί, οπότε και είναι απαιτητικός και επιθετικός. Με την λογική αυτή όμως πάντα κάτι θα φταίει, είναι νορμάλ αυτό? Δεν ξέρω.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Διαφημίσεις

Νεκταριάκι συμφωνώ με την Άννα. Είναι ιδιαίτερος ο λόγος και δύσκολη η θέση του Άρη. Κάνε τα στραβά μάτια και άσε να πάει και το παλιάμπελλο βρε κοριτσάκι μου. Πατέρας του είναι, γονείς του είναι και τώρα νιώθει πως τον χρειάζονται. Ίσως να εκμεταλλεύονται και αυτοί την κατάσταση αλλά θα περάσει έτσι ή αλλιώς κάποια στιγμή, εύχομαι ανώδυνα για όλους.

Δεν μπορείτε να πάτε και εσείς μαζί του τώρα?Μάλλον όχι γιατί θα πρέπει να ξαναγυρίσει ε?Και εκεί μόνη σου δεν κάθεσαι, καλά κατάλαβα?

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Καλησπέρα κοριτσάκια!

Το κάνετε?

Εγώ εδώ έχω κόσμο, εκτός από τα πεθερικά που μένουν εδώ, έχουμε και επισκέψεις-τραπεζώματα γιατί κατέβηκαν οι συγγενείς του άρη από Αθήνα για το γάμο του αδερφού του και έρχονται να δουν το μωρό και το καινούριο σπίτι και τρέχω λιγάκι.

Νεκταρίτσα στους τάφους των Βενιζέλων στο εκκλησάκι του προφήτη Ηλία θα γίνει ο γάμος το Σάββατο.

Εσείς καλά? Τα ζωηρά παιδιά σχολιάζετε διαβάζω, υπομονή κορίτσια, θα μεγαλώσουν, και ο δικός μου ώρες ώρες με φέρνει στο αμήν, σκέφτομαι κι εγώ τι κάνω λάθος και φέρεται έτσι, πείσμα, αντίδραση, γκρίνια συν του ότι δεν έχει κώλο να κάτσει ένα δευτερόλεπτο σε ένα μέρος ο συνδιασμός που σκοτώνει!

Νεκταρίτσα πες τα παιδί μου εσύ να ξεθυμάνεις, λογικό το βρίσκω να σε πιάνει το παράπονο, είστε πολύ μακριά για να μπορεί ο Άρης να πηγαινοέρχεται κάθε βδομάδα, από την άλλη πάλι είναι η κατάσταση δύσκολη, τι να πει κι αυτός, δεν έρχομαι? Δεν θέλει να τους στενοχωρήσει.

Αννούλα βαστάς γερά?

Άντε περνάνε οι μέρες! Έρχεται το μπεμπούλι!!

Αγγελικούλα καλά πήγε ο β' επιπέδου, μπράβο σας!

Για το υπερηχογενές έντερο κι εγώ όσες περιπτώσεις έχω διαβάσει μέχρι τη γέννα έχει φτιάξει τελείως, μην αγχώνεσαι και μια χαρά θα είναι ο Κωνσταντινούλης!

Βελουδίτσα αναρρώσατε από την ίωση ευτυχώς!

Πώς πάτε με τη μικρή? Με το θηλασμό όιλα ο.κ ε?

RJbwp3.png

bAW5p3.png

αχ νεκ μου ας το να πάει τώρα που είναι θέμα αρρώστιας, ας κάνει κι ο άρης ένα κουράγιο, είναι το θέμα σοβαρό και δε πειράζει. μια μέρα πάνω μια μέρα κάτω, παραξενιές και γκρίνιες εννοείται πάντα θα υπάρχουν τώρα όμως μόνο και μόνο επειδή πρόκειται για το συγκεκριμένο κάντε τα στραβά μάτια και λέτε ναι. να μη το χει και βάρος ο άνθρωπος ότι δεν έτρεξε.

αν σε παρηγορεί τα δικά μου πεθερικά απαιτούσαν πριν λίγες μέρες ν ανέβει ο ν πάνω και να μ αφήσει ετοιμόγεννη και με δυο παιδιά μόνη έτσι απλά χωρίς ιδιαίτερο λόγο! 504 χλμ όπου και λεφτά θα έχανε απ τη δουλειά του και θα δανειζόταν για ν ανέβει. χώρια που δεν με υπολόγισαν καθόλου μα καθόλου, χώρια που δεν έκαναν και δε κάνουν καν λόγο να κατέβουν εκείνοι για τη γέννα.

πόσο ντρέπομαι γι αυτούς τους ανθρώπους δε λέγεται...

καλά τα δικά σου πεθερικά είναι αχαρακτήριστα! ορισμένοι άνθρωποι ρε παιδί μου ζούνε για να δημιουργούν καταστάσεις από το πουθενά!

κάνω πώς δεν κάνω που λες τα στραβά μάτια... από τότε που τους γνώρισα μόνο αυτό κάνω...

όσο για τον άρη πραγματικά δεν πρόκειται να έχει βάρος γιατί έχει τρέξει και με το παραπάνω και θα συνεχίσει να τρέχει. εμένα το μόνο που με νοιάζει είναι να του πει κι ένα ευχαριστώ που δεν έχει πει ακόμα... ειλικρινά όταν έρθουν τέτοιες ώρες για εμένα το μόνο που θέλω είναι να μην γίνομαι "βάρος" στα παιδιά μου και ειλικρινά δεν θεωρώ ότι θα είναι υποχρεωμένα επειδή είναι παιδιά μου να με φροντίζουν όποτε τα χρειαστώ. θέλω να πω ότι θα δεχτώ βοήθεια αλλά δεν θα την απαιτήσω και αν μου την δώσουν θα το εκτιμήσω και θα τους πω κι ένα ευχαριστώ.

Νεκταριάκι συμφωνώ με την Άννα. Είναι ιδιαίτερος ο λόγος και δύσκολη η θέση του Άρη. Κάνε τα στραβά μάτια και άσε να πάει και το παλιάμπελλο βρε κοριτσάκι μου. Πατέρας του είναι, γονείς του είναι και τώρα νιώθει πως τον χρειάζονται. Ίσως να εκμεταλλεύονται και αυτοί την κατάσταση αλλά θα περάσει έτσι ή αλλιώς κάποια στιγμή, εύχομαι ανώδυνα για όλους.

Δεν μπορείτε να πάτε και εσείς μαζί του τώρα?Μάλλον όχι γιατί θα πρέπει να ξαναγυρίσει ε?Και εκεί μόνη σου δεν κάθεσαι, καλά κατάλαβα?

Η μάνα του έχει τις απαιτήσεις και μόνο από τον άρη αυτό μου τη δίνει. από την άλλη της κόρη που δε δουλεύει κιόλας γιατί δε ζητάει τπτ? ή από την άλλη με το γαμπρό της? είναι δυνατόν να φεύγουν από το νοσοκομείο και να ζητάνε από τον άρη να πάρει άδεια για να τους πάει σητεία και να φεύγει ο άνθρωπος χανιά-σητεία-χανιά σε λιγότερο από 1,5 ημέρα για να ξαναγυρίσει στη δουλειά? μα την παναγία εγώ αν ήμουν σε τέτοια θέση θα έπαιρνα ένα ταξί να μην βάλω το γιο μου σε τέτοια διαδικασία.

και πού να δεις... που παραπονιόταν όσο καθόταν στο νοσοκομείο για το πόσο κουράζονται τα πόδια της και θέλει άλλο ζευγάρι πέδιλα γιατί είναι με ένα ζευγάρι τόσο καιρό στο ηράκλειο... τρέχει ο άρης εδώ σε φαρμακείο να της πάρει ορθοπεδικά πέδιλα. της τα πάω όταν πήγα ηράκλειο με τους δικούς μου. μια χαρά της ήταν, αυτή να ισχυρίζεται ότι είναι μεγάλα, να επιμένω εγώ ότι είναι καλά, αυτή τπτ! τα γυρίζω ξανατρέχει ο άλλος σε άλλα φαρμακεία γιατί σε αυτό δεν είχε άλλα και της παίρνει το μικρότερο νούμερο. το αποτέλεσμα? δεν της κάνουν και μας είπε όταν πήγαμε τελευταία φορά σητεία ότι δεν της κάνουν και απλά δεν τα φοράει και δε χρειάζεται γιατί έχει και άλλα.

δε με νοιάζει ούτε το πήγαινέ έλα, ούτε το κόστος, ήταν ανάγκη να πει ότι δεν τα φοράει και δεν της κάνουν? μην τυχόν και νομίσουμε ότι της κάναμε δώρο που το χάρηκε??

σαν τότε που έλεγα να πάρω μια γάστρα για το χωριό και μου είπε: να σου φέρω αυτή που μου είχε κάνει δώρο η μαμά σου, μα εγώ δεν την χρησιμοποιώ ποτέ! πείτε μου δεν είναι αγένεια αυτό??

Και ναι όπως τα λες ελευθερίτσα μου δεν μπορούμε να πάμε γιατί θα γυρίσει αφού δουλεύει την άλλη εβδομάδα. και μόνη μου μένω στο χωριό κάθε που πάει στην πόλη. πάμε και μαζί για να δει τα παιδιά η πεθερα μου αλλά αυτή τη φορά τον γιώργο δεν πρόκειται να της τον πάω (το παιδί φοβάται τον παππού έτσι όπως είναι πλέον). αν θέλει να τον δει ας έρθει στο χωριό αν πάει ο άρης να φέρει τον πατέρα του στο χωριό για λόγους συναισθηματικούς. (κάτι σαν τελευταία επιθυμία) το έκανε αυτό την προηγούμενη φορά. πήγε σητεία το μεσημέρι, τον έφερε χωριό στης αδερφης του και τον ξαναγύρισε το ίδιο βράδυ. η πεθερά μου είχε σκοτωθεί να μην έρθει η ιδια και ταλαιπωρηθεί, τελικά ήρθε... αλλά επειδή κοιμήθηκαν το μεσημερι τα παιδια δεν πηγαμε εγω κ τα παιδια στην κουνιαδα μου. ημαστε μονοι μας στο σπιτι, σπίτι μόνο μέσα σε ποταμό, χωρις σημα σε κινητό, χωρίς τηλέφωνο κ γενικά επικοινωνία με τον έξω κόσμο... μουρλια δλδ... όλη την ωρα να σταυροκοπιεμαι μη χρειαστω τπτ...

Νεκταρίτσα πες τα παιδί μου εσύ να ξεθυμάνεις, λογικό το βρίσκω να σε πιάνει το παράπονο, είστε πολύ μακριά για να μπορεί ο Άρης να πηγαινοέρχεται κάθε βδομάδα, από την άλλη πάλι είναι η κατάσταση δύσκολη, τι να πει κι αυτός, δεν έρχομαι? Δεν θέλει να τους στενοχωρήσει.

αχ μπράβο βρε σοφακι μου, δεν ξερεις ποσο χρειαζομαι τις "ευλογιες" σας να τα πω να ξεθυμανω. κ τωρα μου την εδωσε που πχ την κυριακη θα μπορουσαμε ισως να βρεθουμε (?) αλλά όπως φαίνεται εγώ θα νταντεύω τα παιδιά και ο δικός μου τη μάνα του. γιατί μόνο τέτοιο θέμα παίζει. δεν μπορεί να κάνει τπτ άλλο παρά μόνο ψυχοθεραπεία.

τουλάχιστον μην γίνει τπτ ακραίο όσο θα είμαστε εκεί... γιατί ειλικρινά μετά το μόνο που με σώζει είναι να μετακομίσω στο ρέθυμνο και συγκεκριμένα στα ζωνιανά!

καλησπέρα σας! παίζει και να μην πάει ο άρης τελικά πέρα γιατί πήρε χθες βράδυ τηλ. η πεθερά μου και είπε ότι μετάνιωσε που του είπε να πάει γιατί εκείνη την ημέρα ήταν υπερβολικά αγχωμένη και μετά έστρωσαν τα πράματα. αλλά εγώ κατάλαβα επειδή πήγε η νύφη μου και μετά πήρε και τον άρη τηλέφωνο να του πει να μην σηκωθεί να πάει ενώ θα πάμε το άλλο σκ ότι μάλλον θα την έβαλε αυτή μπροστά την πεθερά μου και το μετάνιωσε.

είπε βέβαια μετά η πεθερά ότι θα δει πώς θα πάει και η σημερινή μέρα και θα πράξουμε ανάλογα. ελπίζω να πάει καλά και να μην τρέχει αύριο ο άρης πέρα...

αλλά φανταστείτε ότι πήγε ο άρης χθες βράδυ για μπάλα και τον έπαιρνε στο κινητό να του το πει αλλά επειδή δεν τον έβρισκε πήρε μετά και εδώ στο σταθερό όπου το σήκωσα εγώ. έλειψε 2 ώρες και τον είχε πάρει 5 φορές, αφού γύρισε και με ρώτησε αν πήρε και εδώ τηλέφωνο γιατί είδε 5 κλήσεις στο κινητό και μέχρι να του εξηγήσω είχε κοντέψει να ξεψυχήσει ο άνθρωπος... Γιατί με 5 κλήσεις και τέτοιες συνθήκες πού να πήγε το μυαλό του βέβαια...?! Καλά δεν λέω ότι είναι υπερβολική?

κατα τα αλλα ηρθαν σημερα τα πραγματα για τα καλλυντικα και τα απορρυπαντικα που θελω να φτιαξω.

θα σας γραψω τις συνταγες απο σιγα-σιγα αλλα μη βιαστειτε για να τις δοκιμασω πρωτα.

σημερα εχω και κομμενο δαχτυλο και δυσκολευομαι να γραψω.

τα περισσοτερα υλικα τα βρισκεις στο σουπερ η σε φαρμακειο και πολυ καλη επιλογη ειναι και το μαγαζί του ορεστη καμπανη στην πειραιως 37 στο μοσχατο. το σαιτ του ειναι αυτο:

http://candlemaking.gr/

έχει πολυ φθηνα υλικά που αν παρεις απο αλλου θα σου πιασουν τον πωπο. π.χ. αιθερια ελαια.

σας γραφω το πανευκολο σκονη πλυντηριου και μαλακτικο.

την ποσότητα την καθορίζετε εσείς ανάλογα. εγώ έκανα πρώτα μια δοκιμαστική όπου θα βγαινει περίπου 600 γραμμάρια? δεν το μέτρησα να σας πω την αλήθεια.

σε πρώτη φάση: φυλάτε συσκευασίες από παλιά απορρυπαντικά. γιατί ας πουμε το υγρο πλυντηριου συμφερει καλυτερα αλλα εγω δεν ειχα συσκευασια να το βαλω και επειδη ημουν ανυπομονη εκανα τη σκονη! αλλα θα επανέλθω δριμύτερη!

σκόνη πλυντηρίου ρούχων:

μία πλάκα πράσινο σαπούνι

μία κούπα βόρακα (φαρμακείο)

μία κούπα πλυστική σόδα.

σαπούνι στα σούπερ, πλυστική σόδα υποτίθεται ότι βρίσκεις στα σούπερ στο ράφι με το πιο φτηνα απορρυπαντικά. εγώ δεν πήγα ακόμη βασιλόπουλο αλλά σε όσα πήγα δεν βρήκα στα χανιά. έχει και ο ορέστης απλα τα έξοδα αποστολής δε θα συνέφεραν...

οπότε έφτιαξα πλυστική σόδα με τον εξης απλό τρόπο. βάζεις σε ταψί λαδοκολλα και απλωνεις σόδα φαγητού σε σκονη αυτη που βαζουμε στα γλυκα ξερετε. και ψήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία 250 βαθμούς για μισή ώρα ανακατεύοντας ανά διαστήματα. αυτο το κανεις για να φυγει η υγρασια. ειναι ετοιμο οταν αλλαξει υφη. απο σκονη που κολλαει και σβολιαζει γινεται κοκκιώδης σαν αλατι και δε σβολιάζει πια.

αν δε χρησιμοποιηθει πρεπει να φυλαχτει σε αεροστεγες βαζο γιατι με την υγρασια μετατρεπεται παλι σε σοδα φαγητου.

ξυνεις στο τριφτη του τυριου το σαπουνι, και μετά στο μπελντερ ολα τα υλικα να γινουν σκονη. ;) τελος!

2 κουταλιες της σουπας σε καθε πλυση!

μαλακτικο ρουχων:

750 μλ νερο

250 μλ λευκό ξύδι

15 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας.

(λεβάντα, αγιόκλημα, γαρδένια, γιασεμί, πορτοκάλι κλπ)

ανακινείς πριν απο καθε χρηση και χρησιμοποιείς όπως του εμπορίου.

με αυτά τα απορρυπαντικά εκτός από οικονομία και οικολογία, έχεις και πλυντήριο που σε λατρεύει γιατί είναι και χωνευτικά και αποσκληρυντικά!

περιμένετε μια-δυο μερούλες να τα δοκιμάσω να σας πω εντυπώσεις.

αυτό που με ώθησε να το φτιάξω είναι οι λεκέδες από λίπος, φρούτα ή σοκολάτα που δεν έφευγαν με τπτ ισχυρά και διάσημα απορρυπαντικά, μεγάλες θερμοκρασίες, ενισχυτικά τύπου βάνις όξυ άξιον ακόμα και χλωρίνη! το φυσικό απορρυπαντικό δεν καθαρίζει καλύτερα από αυτά του εμπορίου αλλά αν δεν βγαίνουν κάποιοι λεκέδες ούτε με όλα αυτά τα χημικά έχω καλύτερα να ξέρω ότι τουλάχιστον βάζω πάνω μου και πάνω στα παιδιά μου οικολογικά-βιολογικά προϊόντα.

Διαφημίσεις

ξεχασα να πω να φορατε γαντια οταν τα φτιαχνετε και να εχετε ανοικτο παραθυρο οταν ψηνετε τη σοδα γιατι μαζι με την υγρασια βγαινει και διοξειδιο του ανθρακα, μη μου δυσφορησετε. όλα τα υλικά είναι φυσικά και ακίνδυνα. ο βόρακας μόνο είναι επικίνδυνος αν φαγωθεί γιαυτό σε ψηλά ράφια παρακαλώ!

το επομενο βημα ειναι η οδοντοκρεμα. γιατί?? γιαυτό:

Fluoride - Φθόριο

Είναι δηλητήριο. Πριν δεκαετίες το φθόριο χρησιμοποιείτο σαν δηλητήριο για τα ποντίκια, αρουραίους. Καταστρέφει την ακετυλοχολίνη (μια ουσία που είναι υπεύθυνη για τη μεταβίβαση του νευρικού συστήματος) με αποτέλεσμα να μην μεταδίδεται το αίσθημα του πόνου από τα δόντια στον εγκέφαλο. Όσο λιγότερη ακετυλοχολίνη υπάρχει στον οργανισμό τόσο λιγότερη είναι η ικανότητα μνήμης. (Πρόβλημα στην κυκλοφορία εντολών). Η νόσος Alzheimer οφείλεται σε μειωμένη παραγωγή ακετυλοχολίνης. Το 50% του φθορίου απορροφάται από τα αιμοφόρα αγγεία στο στόμα και συσσωρεύεται κυρίως στα κόκαλα και στα δόντια. Η επίδρασή του στα κόκαλα είναι άμεση και οδηγεί σε οστεοπόρωση και αρθρίτιδα. Στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο χρησιμοποιείτο από τους Γερμανούς στους φυλακισμένους με αποτέλεσμα νωθρότητα, μειωμένη αντίληψη και σκέψη. Από το 1990 το φθόριο έχει συγκαταλεγεί στις καρκινογόνες ουσίες από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ με ένδειξη καρκίνου των οστών και οστεοσαρκώματος. Η Διεθνής Ακαδημία Στοματικής Ιατρικής και Τοξικολογίας κατέταξε το φθόριο ως μη αποδεκτό οδοντικό φάρμακο, λόγω της υψηλής τοξικότητάς του. Έρευνες έδειξαν ότι αν ένα παιδί καταναλώσει 50ml οδοντόκρεμας που περιέχει φθόριο μπορεί να πεθάνει. Εσείς θα συνεχίσετε να έχετε την οδοντόκρεμα σας στον νιπτήρα σας;

δεν ειναι υποπτος ο λογος που γραφουν οτι σε παιδια χρησιμοποιουμε ποσοτητα μικροτερη απο ενα μπιζελι και μονο αν μπορουν να φτυσουν για να μην την καταπινουν?

και μιας και ειστε οι ψυχολογοι μου ας πω και το αλλο...

έχω απογοητευτει παρα πολυ απο τη νονα της μπεμπας που σας εγραφα. ειναι 2,5 εβδομαδες εδω και βρεθηκαμε μονο την περασμενη κυριακη που σας εγραψα οτι πηγαν με φιλους της στην παλιοχωρα και εγω πηρα την πρωτοβουλια να παμε κι εμεις για να βρεθουμε. πριν να φυγουμε της ειπα οτι περιμενω απο αυτην να παρει τηλεφωνο δεν την ξαναπαιρνω χαριτολογωντας και χωρις κριτικη διαθεση φυσικά... και μου ειπε οκ. φανηκε να ντραπηκε μαλιστα. σας πληροφορω οτι φευγει την κυριακη και ουτε φωνη, ουτε ακροαση ακομα! μου ειπε οτι εχει παρει ενα φουστανακι στη μπεμπα οποτε λογικα θα ερθει...

αυριο περιμενω την αλλη νονα εδω το βραδυ για φαγητο. δεν εχω καμια ορεξη να με παρει η αλλη μας νονα και να μου πει να ερθει αυριο... εχω ξενερωσει απιστευτα!

αλλα ουτως η αλλως προβλεπω να ερχεται την κυριακή μια ωρα πριν να παει στο αεροδρομιο... μη σας πω οτι δε θα ερθει και καθολου και θα μου στειλει με τη μανα της το φουστανακι καποια στιγμη...

καλημέρα!!!! πολύ ωραίο σαββατιάτικο πρωινό πέρασα με κουμπ-ζωή-δανάη! να μου ξανάρθετε! μόνο που δε σας πολυπεριποιήθηκα, άνευ σκίουρου στη κοιλιά θα μουν πιο δραστήρια!

νεεεεκκκ ευχαριστώ τόσο πολύ για το δωράκι και τις ευχές!!!!!!!! είναι ΤΕΛΕΙΟ!!!!! το κρεμαστό το βαλα ήδη με παραμάνα στο πορτ μπεμπε και δείχνει πολύ όμορφο!!!!!

έχω ξετρελαθεί!

κατα τ άλλα πάω να κάνω κανω φαί, μήπως και αράξουμε σε καμιά παραλία ανατολικά τ απόγευμα. κι αύριο θα ξαναπάω στο γιατρό. για να δούμε τι θα μας πει. που δε νομίζω να χει αλλάξει και κάτι απ τη προηγούμενη βδομάδα.

αισίως 37 εβδ. ακριβώς! καλά είμαι! φτου φτου μια χαρά πήγε οπότε ας έρθει κι αύριο που λέει ο λόγος.

και πολύ έτοιμη δεν είμαι, αλλά και ποιος είναι ε;

όχι τοσο για τη διαδικασία όσο γιατί δε θέλω να χάσω τη κοιλιά! ξέρετε τώρα πως είμαι εγώ. ό,τι να ναι.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...