Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Cafe Αυγουστος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

Καλησπέρα αγαπημένες!!!Μόλις χθες γυρίσαμε, ανανεωμένοι, μαυρισμένοι και γεμάτοι όμορφες καλοκαιρινές (επιτέλους!!) αναμνήσεις. Εν καιρό θα σας δείξω και φώτο. Ελπίζω να είστε όλες καλά, θα διαβάσω τα νέα σας όταν τα καταφέρω. Βελουδάκι θα είστε σπίτι σας τώρα, καλό σαραντισμό φιλενάδα και πάλι να σου ζήσει το κορίτσι σου!

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 46k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

6365

• mikio

5355

• JimDin

4874

• honey

4571

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

female 6.365 δημοσιεύσεις

• mikio

mikio 5.355 δημοσιεύσεις

• JimDin

JimDin 4.874 δημοσιεύσεις

• honey

honey 4.571 δημοσιεύσεις

Posted Images

Γεια σας κοριτσάκια μου! Λευτεράκι καλώς ορίσατε στα πάτρια!

Πώς τα πάτε με τη ζέστη κορίτσια? Εμάς σήμερα δουλεύουν τα αιρ-κοντίσιον στο φουλ! Με πιάνει πονοκέφαλος και σκέφτομαι τις εγκυούλες τις δικές μας και όλου του κόσμου πώς να την παλεύουν άραγε? Το 2009 μας είχε φερθεί καλά νομίζω! Και το 2010 ήταν μια χαρά θυμάμαι... φέτος παρατράβηξε η ζέστη νομίζω. Κι εδώ στα χανιά έχει και τρομερή υγρασία και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική μέρα και νύχτα.

Κατά τα άλλα είχαμε γεμάτο τριήμερο βγήκαμε έξω Παρασκευη το βράδυ (μπαχάρ αγγελική! ;) και έχει και κάτι μενού με θαλασσινά τώρα άλλο πράμα!) συναντήσαμε και παιδάκια και παίξαμε όμορφα.

πήγα με τα παιδιά το σάββατο στους γονείς μου για λίγη εξοχή μιας και είχε βάρδια ο μπαμπάς μας και πήγαμε με τον παππού και τη γιαγιά στη θάλασσα το απόγευμα. ήταν το πρώτο φετινό μπάνιο των γονιών μου μαζί μας και ξετρελάθηκαν με τα παιδιά. ο μπαμπάς μου προ ημερών βγήκε στην σύνταξη και τον βλέπουμε επιτέλους!!!

χθες πήγαμε και στη σούγια όλη μέρα για μπάνιο και γυρίσαμε καλές 12 τη νύχτα! παρέα τρία ζευγάρια με 7 παιδιά και ένα σκύλο! η χαρά της παραλίας ήμασταν! :lol:

Σήμερα θα πάμε πάλι στο πατρικό μου να δούμε και τη γρα-γιαγιά που λέει ο γιώργος που την έφεραν για να μη μας πάθει τίποτα από την πολλή ζέστη στο χωριό.

Πέμπτη και Παρασκευή έχει ρεπό ο μπαμπάς μας, άντε να μας κάνει καλό καιρό, σκεφτόμασταν για κανένα κάμπινγκ...

Και στις 4 Αυγούστου φεύγουμε και πάλι για Μόχλος για 2 εβδομάδες. Καλά να είμαστε βέβαια μέχρι τότε... και καλά να είναι και οι υπόλοιποι...

λοιπόν άσχετο, προ ημερών επειδή η κόρη μετά τον αποθηλασμό δεν μου πίνει γάλα... σκεφτόμουν λέει να βγάλω πάνω κανένα μπιμπερό. της είχα πάρει ένα ροζ μπιμπερό και έπινε νερό όταν άρχισε τις στερεές. τώρα βέβαια πίνει κανονικά από ποτήρι ή με καλαμάκι ή τρώει με δημητριακά αλλά όταν είναι για γάλα... μιλάμε για πολύ-πολύ λίγο. Και μου πέρασε από το μυαλό να της δοκιμάσω στο μπιμπερό. μετά το απώθησα γιατί σκέφτηκα έμαθε την πιπίλα στα γεράματα, θα μάθει και το μπιμπερό 20 μηνών πάνω που άλλοι το κόβουν?

βέβαια εμείς παίρνουμε κατσικίσιο φρέσκο γάλα και αν έπινε τελικά δε θα την άφηνα να πιπιλάει για αυτό που λένε... την τερηδόνα του μπιμπερό...

χθες όμως που πήγαμε στην παραλία επειδή τα άλλα 2 ζευγάρια θα έμεναν για κάμπινγκ έβγαλε πάνω η μία μαμά τα συμπράγκαλα και όταν έβγαλα μαχαιροπίρουνα να βοηθήσω που κάναμε ψησταριά στην παραλία άφησα χωρίς να το καταλάβω στην άκρη ένα μπιμπερό. ήταν και των 2 άλλων μαμάδων τα πράγματα μαζί και δεν ήξερα τίνος ήταν και ρώτησα για να δω πού να το βάλω. η μία έχει παιδιά ηλικίας 29 μηνών, 5 ετών και 7 ετών και η άλλη είχε ένα κοριτσάκι 6 ετών και ένα γιο 9 ετών.

σας πληροφορώ ότι το μπιμπερό ήταν του 6χρονου κοριτσιού! πρώτη δημοτικού θα πάει και πίνει το γάλα από το μπιμπερό.

2 σκέψεις πέρασαν από το μυαλό μου:

σκέψη 1: να δώσω της κόρης μου δοκιμαστικά μπουκάλι μα εδώ ακόμα και 6χρονα πίνουν από μπιμπερό, θα το σκεφτώ στο 20 μηνών??

σκέψη 2: αν όμως της δώσω 20 μηνών μπουκάλι, παίζει να πίνει κι αυτή μέχρι 6 χρονών?

αν της άρεσε το γάλα θα έπινε και στο ποτήρι έτσι δεν είναι??

Νεκταρίτσα μου νομίζω πως το παιδί δεν έχει συνηθίσει κάποιο άλλο γάλα και λογικό είναι και δεν φταίει ούτε το μπιμπερό ούτε το ποτήρι. Εμείς που αποθηλάσαμε επίσης σε μεγάλη ηλικία (μπιμπερό δεν έδωσα εννοείται) με τον καιρό συνήθισε το φρέσκο κατσικίσιο της κατσίκας του παππού. Όλα τα γάλατα του εμπορίου τα απέρριψε και επειδή τελικά κάποιο θα έπρεπε να μάθει επέμεινα στο κατσικίσιο. Μην φανταστείς πως κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες. Λίγο με κορν φλέικς το πρωί, άλλο τόσο το βράδυ και έβαζα στις φρουτόκρεμες και σε απογευματινές κρέμες.

Ταπεινή μου γνώμη είναι πως το μπιμπερό δεν προσφέρει κάτι σε αυτή την ηλικία. Δώσε της λίγο χρόνο και θα την βρει την άκρη. Ωστόσο και τότε που ανησυχούσα εγώ είχα ρωτήσει τον παιδίατρο και μου είχε πει το γνωστό πως και γάλα να μην πίνει εφόσον καταναλώνει γαλακτοκομικά είναι οκ το παιδί.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Όσο για το θέμα της νονάς θα έπρεπε να το θίξεις ανοιχτά και να το συζητήσεις μαζί της. Δεν είναι δική σου απαίτηση να βλέπει το παιδί, ούτε και απλά και μόνο δική της υποχρέωση. Θα έπρεπε ίσως να το λαχταράει και να το επιδιώκει η ίδια, τουλάχιστον έτσι νομίζω νιώθουν οι νονές για τα βαφτιστήρια τους. Εφόσον εκείνη απέχει από αυτό, θα μπορούσες να της πεις αρχικά πως το παιδί την αναζητάει και την ζητάει. Αν δεν δεις και έτσι αποτέλεσμα τότε μίλα στα ίσα. Εφόσον είστε φίλες δεν καταλαβαίνω γιατί να σε στεναχωρεί όλο αυτό. Όσο για τα δώρα και τα έξοδα, σημασία δεν έχουν καμιά αλλά επειδή είναι και αυτά μέρος αυτής την ιδιότητας και εφόσον όπως λες δεν έχει οικονομικό πρόβλημα, καλό θα ήταν να το κάνει από μόνη της, δεν θα έθιγα στην θέση σου τέτοιο θέμα...μην παρεξηγηθείς και στην τελική!

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Διαφημίσεις

Μαρίτα καλές διακοπές, καλά να περάσετε! Είναι όμορφες οι Κυκλάδες. Εύχομαι αυτό που πέρασες και σε πήρε από κάτω να τελίωσε και να μην ξαναγυρίσει.

Αννούλα 35 γουίκς???Αμάν αμάν. Γιουτοπάρ διαβάζω, οκ κοντά είσαι μην φοβάσαι αλλά ζέστη βρε αδερφέ πως την παλεύεις με την κοιλιά μέχρι εκεί να τρέχεις πάνω κάτω?

Αγγελική τι κάνει ο Κωνσταντίνος? Το Μαριλιζάκι? Αχ τα διαολάκια είδες πως δεν κάνουμε δίχως τους?Εδώ εγώ σκέφτομαι πως θα τον ξαναστείλω αύριο στον παιδικό.2 βδομάδες και 1 μέρα έχει να πάει, η δασκάλα του με πήρε τηλ σήμερα γιατί τον αναζήτησε και ανησύχησε. Αύριο της λέω θα σου ρθει. Σε 2 βδομάδες κλείνουν εξάλλου και σκέφτηκα να μην τον ξαναπάω αλλά κρίμα να τον αποκόψω έτσι απότομα. Ας το δει το φινάλε, για την δική του ψυχολογία περισσότερο.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

άντε που είστε κι έλεγα πάει το κλείσαμε το μαγαζί!

καλως ήρθατε ελε μου!χαίρομαι που περάσατε όμορφα! φώτο έ!!!

αίσίως τη τετάρτη μπαίνω επισήμως στο μήνα! αλλά είμαι 3-4 μέρες πιο μπροστά λόγω πρόωρης σύλληψης. οι πόνοι είναι πολλοί και η πίεση προς τα κάτω επίσης. θέλω να βγω για λίγα πραγματάκια του παιδιού, μπιμπερό-πιπίλες-αφρόλουτρα να βρίσκονται και αποκλείεται να το κάνω μόνη μου. θα χω και κάποιον μαζί. νομίζω ότι με το σκίουρο θα κάνουμε χειραψία από κάτω σε λίγο! χαχαχα!

για να μαι ειλικρινής χαίρομαι που είμαι χαμηλά και υπάρχει και έστω μια μικρή πιθανότητα να ξεκινήσιε κάτι φυσιολογικά όπως στο μάνο. ευτυχώς που ο χας δίνει τη τελευταία δυνατή ημερομηνία! θα θελα να ρχοταν μόνος του, με δική του απόφαση, έστω και με καισαρική.

αυτά, θα ρθει ο αδερφός και η νύφη μου για παρέα! μ έχει φάει η κλεισούρα!!!

νομίζω ότι με το σκίουρο θα κάνουμε χειραψία από κάτω σε λίγο! χαχαχα!

:lol::lol::lol::lol: Εντάξει, δεν παίζεσαι!!!

Εύχομαι να αποφασίσει ο σκιουράκος να έρθει από μόνος του! Είναι ωραίο πράμα να ξέρεις ότι αποφάσισε επιτέλους να βγει κι ας βγει όπως θέλει. Εγώ ένιωθα κάπως που έπρεπε να τα βγάλω με το ζόρι... Αν δεν είχα άγχος και δε φοβόμουν με τόσα που ακούγονται... θα του έλεγα να με αφήσει να δούμε μέχρι πού θα πήγαινε...

Νεκταρίτσα μου νομίζω πως το παιδί δεν έχει συνηθίσει κάποιο άλλο γάλα και λογικό είναι και δεν φταίει ούτε το μπιμπερό ούτε το ποτήρι. Εμείς που αποθηλάσαμε επίσης σε μεγάλη ηλικία (μπιμπερό δεν έδωσα εννοείται) με τον καιρό συνήθισε το φρέσκο κατσικίσιο της κατσίκας του παππού. Όλα τα γάλατα του εμπορίου τα απέρριψε και επειδή τελικά κάποιο θα έπρεπε να μάθει επέμεινα στο κατσικίσιο. Μην φανταστείς πως κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες. Λίγο με κορν φλέικς το πρωί, άλλο τόσο το βράδυ και έβαζα στις φρουτόκρεμες και σε απογευματινές κρέμες.

Ταπεινή μου γνώμη είναι πως το μπιμπερό δεν προσφέρει κάτι σε αυτή την ηλικία. Δώσε της λίγο χρόνο και θα την βρει την άκρη. Ωστόσο και τότε που ανησυχούσα εγώ είχα ρωτήσει τον παιδίατρο και μου είχε πει το γνωστό πως και γάλα να μην πίνει εφόσον καταναλώνει γαλακτοκομικά είναι οκ το παιδί.

Ο Άρης (μην κοροϊδεύετε εντάξει? :tongue: ) λέει ότι γάλα σαν και το δικό μου δεν θα ξαναβρεί η μπέμπα οπότε τσάμπα κόπος. Ίσως όσο μεγαλώνει να μάθει και να θέλει χρόνο όπως λες. Τώρα που το σκέφτομαι κι εγώ όταν πρωτοέπινα το κατσικίσιο νόμιζα ότι θα πεθάνω από το μπλιάχ! τώρα δεν το αλλάζω με τίποτα!

Όσο για το θέμα της νονάς θα έπρεπε να το θίξεις ανοιχτά και να το συζητήσεις μαζί της. Δεν είναι δική σου απαίτηση να βλέπει το παιδί, ούτε και απλά και μόνο δική της υποχρέωση. Θα έπρεπε ίσως να το λαχταράει και να το επιδιώκει η ίδια, τουλάχιστον έτσι νομίζω νιώθουν οι νονές για τα βαφτιστήρια τους. Εφόσον εκείνη απέχει από αυτό, θα μπορούσες να της πεις αρχικά πως το παιδί την αναζητάει και την ζητάει. Αν δεν δεις και έτσι αποτέλεσμα τότε μίλα στα ίσα. Εφόσον είστε φίλες δεν καταλαβαίνω γιατί να σε στεναχωρεί όλο αυτό. Όσο για τα δώρα και τα έξοδα, σημασία δεν έχουν καμιά αλλά επειδή είναι και αυτά μέρος αυτής την ιδιότητας και εφόσον όπως λες δεν έχει οικονομικό πρόβλημα, καλό θα ήταν να το κάνει από μόνη της, δεν θα έθιγα στην θέση σου τέτοιο θέμα...μην παρεξηγηθείς και στην τελική!

σχετικά με τη νονά...δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό της όταν μου ζήτησε να βαφτίσει. ήθελε μόνο κοριτσάκι και ήθελε και μόνη της (της είχα προτείνει μαζί με την άλλη κοπέλα πριν καν να γεννήσω το γιωργο και πριν να ξέρω ότι περιμένω αγόρι και τότε μου είχε πει αν είναι αγόρι δε θέλει κι αν είναι κορίτσι τότε θέλει μόνη της γιατί δε θέλει να μοιράζεται τη βαφτιστήρα της). μετά που ήρθε ο γιωργος ακυρώθηκε η ενδεχόμενη κουμπαριά γιατί ο άρης ήθελε να μας το βαφτίσει ο φίλος του.

στο ενδιάμεσο βέβαια αποδείχτηκε ότι θα έμενε μόνιμα αγγλία (γιατί παλιά όταν λέγαμε για κουμπαριές δεν έπαιζε αγγλία!) και έδειξα έμμεσα τη δυσαρέσκειά μου λόγω της απόστασης.

όταν έμεινα έγκυος στο 2ο η πρώτη αντίδραση ήταν "αυτή θα είναι σίγουρα κορίτσι και θα είναι η βαφτιστήρα μου" όταν της είπα ότι μάλλον είναι αγόρι πριν να μάθω ακόμα φύλο και θέλω και τις 2 φίλες μου να το βαφτίσουν (πιο πολύ για να τη δοκιμάσω)... είπε ότι αν είναι αγόρι και το επιβεβαιώσουμε δεν θα μπορέσει και ζήτησε συγνώμη... και δεν την ένοιαζε να το βαφτίσει με την άλλη κοπέλα αλλά ήθελε κορίτσι.

μετά βέβαια όταν μάθαμε ότι είναι κορίτσι σα βρεγμένη γάτα η ίδια μου είπε οκ κι ότι δεν έχει πρόβλημα.

αν τη βάφτιζε μόνη της θα ήταν διαφορετικά? αυτό αναρωτιέμαι. ή θα ήταν ίδια και δε θα είχε νονά το παιδί...?

επειδή ΔΕ μεσολάβησαν κι άλλα γεγονότα θέλω και άλλα να γράψω για το τι σκέφτομαι να κάνω από εδώ και πέρα αλλά φεύγουμε για πατρικό.

θα τα γράψω το βραδάκι.

Διαφημίσεις

Ο Άρης (μην κοροϊδεύετε εντάξει? :tongue: ) λέει ότι γάλα σαν και το δικό μου δεν θα ξαναβρεί η μπέμπα οπότε τσάμπα κόπος. Ίσως όσο μεγαλώνει να μάθει και να θέλει χρόνο όπως λες. Τώρα που το σκέφτομαι κι εγώ όταν πρωτοέπινα το κατσικίσιο νόμιζα ότι θα πεθάνω από το μπλιάχ! τώρα δεν το αλλάζω με τίποτα!

Εγώ κατσικίσιο δεν πίνω πάντως με καμία δύναμη. Μιλάω για το φρέσκο από την κατσίκα, εμπορίου δεν έχω δοκιμάσει. Φαντάζομαι θα είναι πιο εύκολο στο πιώμα, ωστόσο να με λείπει;)

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Άννα μου έτσι χαμηλά ένιωθα και εγώ την μπέμπα και ο γιατρός σε ένα υπέρηχο δεν μπορούσε να μετρήσει καν το κεφάλι της, τόσο χαμηλά βρισκόταν! Ωστόσο με το ζόρι την βγάλαμε στις 40!

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Εγώ κατσικίσιο δεν πίνω πάντως με καμία δύναμη. Μιλάω για το φρέσκο από την κατσίκα, εμπορίου δεν έχω δοκιμάσει. Φαντάζομαι θα είναι πιο εύκολο στο πιώμα, ωστόσο να με λείπει;)

Του εμπορίου δεν έχει τόσο έντονη οσμή κι ωστόσο τη συνηθίζεις με τον καιρό και δεν την καταλαβαίνεις όπως όταν πιεις για πρώτη φορά.

Εγώ της κατσίκας από εδώ της γιαγιάς μου έπινα ευχάριστα μικρή. Στο Λασίθι άμα πηγαίναμε δεν άντεχα να το πιω με τίποτα. Έπαιζε χέμο στάνταρ! Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι φταίει και το τι τρώει το ζωντανό. Άλλα χόρτα βοσκούσαν εδώ και άλλα εκεί και η γεύση του γάλακτος ήταν πραγματικά διαφορετική.

Σχετικά με τη φιλενάδα μου που λέτε... μάλλον θα ακολουθήσω κατά το ήμισυ τη συμβουλή του Άρη γιατί ειλικρινά σπάσανε τα νεύρα μου με το προχθεσινό. Δε θέλω να "τσακωθώ"-παρεξηγηθώ και δεν μπορώ ακόμα να της πω ότι τη ζητάει η μικρή γιατί είναι πολύ μικρή και δεν τη ζητάει. Μπορώ βέβαια να της πω ότι είπα στη μπέμπα ότι θα έρθει προχθές η νονά και με ζάλισε να λέει "νονά-νονά" μπας και το πιάσει το υπονοούμενο. Από εκεί και πέρα πραγματικά αν δεν ήταν και η άλλη κοπέλα νονά θα είχα τσακωθεί γιατί δεν θα μου άρεσε αυτή η αντιμετώπιση. Αλλά από τη στιγμή που όπως λέει ο Άρης έχει νονά τότε δεν με απασχολεί τι κάνει σε σχέση με τη μικρή κι ας έλθει αύριο-μεθαύριο αντιμέτωπη με την ίδια που ίσως κάποια στιγμή με την παιδική ειλικρίνεια τη συνετίσει...

Αλλά δεν κάνω και καμία κίνηση προσέγγισης αυτές τις μέρες. Δεν ξαναπαίρνω τηλέφωνο γιατί ειλικρινά νιώθω ότι την παρακαλάω! Κάθε φορά εγώ να στείλω μέιλ, εγώ να την ψάξω, εγώ να πάρω τηλέφωνο κι αυτή όλο να μην μπορεί και στο τέλος να μαθαίνω ότι μπόρεσε για άλλους?? Ε όχι!

Αφήστε που στα προφορικά δεν τα πάω καλά... χάνω τον ειρμό μου και τα επιχειρήματά μου...

Την Παρασκευή που λέτε που έδενα το γιώργο στο αυτοκίνητο για να πάμε για φαγητό έξω που σας έγραψα να σου την από πίσω μου, με φίλησε σταυρωτά "τι κάνετε?" κλπ.

πήγαινε το σκύλο βόλτα στη γειτονιά.

-πάτε ή έρχεστε? λέει

-πάμε μπαχάρ για φαγητό. λέω

-έλα κι εσύ! (την είδα ντυμένη έτοιμη)

-δεν μπορώ έχω να πάω σε ένα πανηγύρι στη νονά μου.

δεν της είχα πει ότι θα πάμε έξω για φαγητό να την καλέσω νωρίτερα και είπα μπας και ψιλιάστηκε τίποτα, ότι στράβωσα για την προηγούμενη μέρα... Είπαμε ένα "θα τα πούμε" και ακόμη τα λέμε...

Εγώ είπα ότι δεν ξαναπαίρνω! Αύριο κλείνει μία εβδομάδα εδώ... για να δούμε...

καλημέρα!!! δύσκολη νύχτα, πολλοί οι πόνοι, έτσι θα με τραβήξει μέχρι το τέλος μου φαίνεται.

πήγα μέχρι το λητώ και πήρα μπιμπερό-πιπιλες-αφρολουτρα κτλ και βρήκα και πήρα τέλειο σετάκι της κικο με σκίουρο για την έξοδό μας! πολύ χάρηκα!!!!

στις 1.30 θα πάω να κάνω κι ένα πεντικιουρ να μαι έτοιμη. το χρειάζομαι.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...