Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 3 ώρες πρίν, Katiamaxiking είπε:

Θα δω πως θα προχωρήσουν και θα ρωτήσω αν είναι..!! Άλλες φορές με φάρμακα και τα ψάχναμε..

Ρωτά εννοείται δεν έχεις κάτι να χάσεις! Θα είναι μια καβάτζα για όταν και αν αποφασίσεις να κάνεις και άλλο παιδάκι, γιατί ελπίζουμε αυτή τη φορά να πάνε όλα καλά στην εμβρυομεταφορά σου 🤞🙏

πρίν από 35 λεπτά , Nima21 είπε:

Συμφωνώ απολυτα μαζι σου!!!   

Κι εμένα με πέρασε από κόσκινο ο γυναικολόγος, πήγα σε μαστολόγο, καρδιολόγο, αιματολόγο, ενδοκρινολόγο… δεν ξέρω αν έχουμε ξεχάσει καμία ειδικότητα 😂

Η αλήθεια όμως είναι κορίτσια μου πως δεν χρειάζεται κάποιος να μας πει να κάνουμε εξετάσεις προληπτικά. Μπορούμε να τις ζητήσουμε και να τις συζητήσουμε με τους γιατρούς μας και να μας καθοδηγήσουν πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνουν. Για μας το κάνουμε, να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Θα ξαναπώ το κλισέ η πρόληψη σώζει ζωές. 

• Μου αρέσει 2

Cafe Αυγουστος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

έλα μη στεναχωριέσαι, αποκλείεται να μετέφερες εσύ κάτι με μια επίσκεψη από μακριά.

μόλις γυρίσαμε από περιστέρι, ψώνια κτλ. είδα μια ωραία παντελόνα σατεν μωβ (το χρώμα μου) -μπλε-λευκό. για το κρεβάτι.

πήρα μαγιό του μάνου κι ένα σετ για τη θάλασσα. ο μεγάλος μου μεινε από βδομάδα.

πήγαμε τράπεζα πληρώσαμε 2 κάρτες.

αύριο θα ξεχυθώ πιο επισταμμένως στα μαγαζιά. για τα ρούχα του γάμου.

πάω να βράσω αυγά και να κάνω σαλάτα.

έχω έντονα σφιξίματα ψηλά. έντονα όμως...σα να με ζώνουν με λάστιχα.

φοβάμαι μην είναι το ζάχαρο.

την άλλη δευτέρα θα πάω στο γιατρό.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 46k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

6365

• mikio

5355

• JimDin

4874

• honey

4571

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• female

female 6.365 δημοσιεύσεις

• mikio

mikio 5.355 δημοσιεύσεις

• JimDin

JimDin 4.874 δημοσιεύσεις

• honey

honey 4.571 δημοσιεύσεις

Posted Images

Τα λάστιχα σε ζώνουν όντως!

Αυτά με τα οποία θα σε δέσω στο κρεβάτι! Αντε, στο καναπέ!

Πες τα,πες τα...και φαντάσου οτι δεν μας γράφει και όλα αυτά που κάνει το Αννιώ..(εκεί θα βλεπες πως θα κουραζόσουν Σοφάκι:P:p)

Καλό μεσημέρι!

Βελουδάκι μπράβο για τα αποτελέσματα, φαντάζομαι πόσο θα ανακουφίστηκες! Το νινάκι καλά? Πότε πας γιατρό? Θα έχει μεγαλώσει πολύ τώρα η μπομπού!

Αγγελικούλα περαστικά στο μωράκι της φίλης σου! Ωχ ωχ κάτι τέτοια τα φοβάμαι κι εγώ τώρα που είναι ακόμα μικρούλα η μπέμπα ρε γμτ. Δε νομίζω να κόλλησε από σένα κάτι μωρέ, από μακριά κιόλας πολύ δύκολο!

Ελευθερίτσα βολτάρετε με τη μικρή!

Τι καλά! Έχει και καλό καιρό! Άντε να αρχίσουμε κι εμείς τις βολτίτσες!

Όλη μέρα μέσα βαρέθηκα να καθαρίζω!

Μια χαρά τα πάει ο Μανος με τα πάμπερς, τον δικό μου τι θα τον κάνω που τώρα δεν τα λέει καθόλου?

Αννιώ καλά ψώνια κοριτσάκι!

Μήπως είναι ψηλά το μωρό και έχεις αυτά τα πονάκια?

Αν σε ζορίζει και στην αναπνοή πιστεύω αυτό θα είναι, όταν κατέβει λιγάκι θα ξαλαφρώσεις.

Ελεάνα μου πιστεύω κι εγώ πως όλες οι μαμάδες μπορούν να θηλάσουν αρκεί να έχουν ενημέρωση αρκετή και φυσικά να το πιστεύουν και οι ίδιες πως θα τα καταφέρουν. Παίζει και το άγχος σημαντικό ρόλο, εγώ δεν είχα ιδιαίτερο άγχος ούτε στο Γιάννη απλά ακολουθούσα τις ανάγκες του, έτρωγε πολύ και άκουγα σχόλια αλλά από το ένα αυτί έμπαιναν από το άλλο έβγαιναν. Τώρα στη μπέμπα ακόμα πιο εύκολα, και τα δύο βέβαια έπιασαν αμέσως, η μπέμπα από το χειρουργείο που τη βάλαμε..πιράνχας την έλεγα έτσι που το βούταγε! χαχα!

Θα δεις στο δεύτερο θα πετάς στο θέμα του θηλασμού!

Α ούτε εμένα έτρεχε το γάλα στην εγκυμοσύνη, τώρα στη μπέμπα μόνο προς το τέλος έβγαινε λίγο αν το πίεζα.

Και όταν είχες νεογέννητο τον Αντρίκο μπορέι να μην πρηζόταν τόσο το στήθος γιατί έτρωγε συνέχεια ο μικρός και το άδειαζε. Κι εμένα από χτες που τρώει πολύ συχνά η μικρή δεν προλαβαίνει να πρηστεί το στήθος, μια χαρά βρίσκει όμως και τρώει.

RJbwp3.png

bAW5p3.png

Διαφημίσεις

πολύ χαίρομαι βελ για τα νέα σας, όλα καλά, να αναρρώσει πλήρως και ο σύζυγος και σύντομα θα τα έχετε ξεχάσει όλα, έρχεται και η μπουμπού!!!!

δηλ. περιμένουμε ή δύο καρκινάκια ή δύο λιονταράκια?????

πάντως ο δικός μου δε χόρταινε, και πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ τι παραπάνω θα μπορούσε να είχα κάνει κάτι, όλη τη μέρα στο βυζί ήταν, ε κάποιες φορές δεν άντεχα άλλο του έδινα και συμπλήρωμα και το καταβρόχθιζε, άρα???? είναι και η ψυχολογική κούραση και οι τύψεις ότι αφήνεις το παιδί νηστικό, και τέτοια,

νεκ τα βιβλία της πατσούρου τα πήρα, τα διάβασα κι από τη στεναχώρια μου τα έδωσα γιατί δε με βοήθησαν ιδιαίτερα, στη θεωρία όλα καλά αλλά στην πράξη, κι επίσης ξέρω κι άλλες περιπτώσεις που είχαν επίσης τα δικά μου ζητήματα, γι' αυτο έθεσα και το ζήτημα αν όλες οι μαμάδες μπορουν να θηλάσουν και πόσο, εξάλλου και παλιά υπήρχαν και οι τροφοί-παραμάνες και γι' αυτό το λόγο

πάντως ο δικός μου δε χόρταινε, και πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ τι παραπάνω θα μπορούσε να είχα κάνει κάτι, όλη τη μέρα στο βυζί ήταν, ε κάποιες φορές δεν άντεχα άλλο του έδινα και συμπλήρωμα και το καταβρόχθιζε, άρα???? είναι και η ψυχολογική κούραση και οι τύψεις ότι αφήνεις το παιδί νηστικό, και τέτοια,

νεκ τα βιβλία της πατσούρου τα πήρα, τα διάβασα κι από τη στεναχώρια μου τα έδωσα γιατί δε με βοήθησαν ιδιαίτερα, στη θεωρία όλα καλά αλλά στην πράξη, κι επίσης ξέρω κι άλλες περιπτώσεις που είχαν επίσης τα δικά μου ζητήματα, γι' αυτο έθεσα και το ζήτημα αν όλες οι μαμάδες μπορουν να θηλάσουν και πόσο, εξάλλου και παλιά υπήρχαν και οι τροφοί-παραμάνες και γι' αυτό το λόγο

θησαυρός είναι βρε κορίτσι αυτά τα βιβλία, δεν τα δίνουμε, έπρεπε να τα δανείσεις νομίζω. μπορείς να τα πάρεις πίσω αν τα ξαναχρειαστείς? εμένα πολλές φορές μου χρειάστηκαν και τα συμβουλεύτηκα μετά που γέννησα τη μπέμπα. δεν γινόταν να θυμάμαι και τόσα πολλά.

σχετικά με το γάλα που τρέχει και το στήθος που πρήζεται όχι, ούτε και σε εμένα έτρεξε ποτέ γάλα ούτε πριν τη γέννα, ούτε μετά, δε χρειάστηκα ποτέ επιθέματα και τέτοια, μόνο όταν ήταν 10-12 μηνών η μπέμπα όταν θήλαζε από το ένα στήθος έτρεχε το άλλο όταν τη θήλαζα κι ήμουν μισοκοιμισμένη, μάλλον επειδή χαλάρωνα. το πρήξιμο μόνο τη νύχτα αν κοιμόταν για κάποιες ώρες κι αυτό μόνο τον πρώτο καιρό. μετά από λίγο καιρό δεν πρήζεται κι είναι απόλυτα φυσιολογικό.

όλες οι μαμάδες μπορούν να θηλάσουν απλά στο πρώτο έχεις το άγχος και όλα τα μεταφράζεις πείνα. αν έχεις και μερικούς καλοθελητές δε θες πολύ.

αυτό το δε χόρταινε πού το στηρίζεις? του έδινες συμπλήρωμα και έπινε άκυρο, όλα τα μωρά θα πιουν τις περισσότερες φορές ακόμα κι αν μόλις πριν ξανάφαγαν. στο ότι έκλαιγε πάλι άκυρο. κλαίνε για χίλιους λόγους.

γιατί κι εγώ σε αυτή την παγίδα έπεσα. μέχρι να καταλάβω ότι έκλαιγε επειδή απλά ήταν δύσκολο παιδί. αφού έκλαιγε συνέχεια και παντού, πώς να το κάνουμε! βόλτα, μπάνιο, πριν τον ύπνο, μετά τον ύπνο, όρθιος, ξαπλωτός, μόνο στα χεράκια δεν έκλαιγε. τότε άραγε ξεχνούσε την πείνα του? :lol: :lol: :lol::tongue:

ούτε το βάρος που βλέπετε στην επίσκεψη στον παιδίατρο καμιά φορά παίζει ρόλο. ο γιώργος ας πούμε και με το συμπλήρωμα δεν έπαιρνε πολύ βάρος. από 2 μηνών και μετά έβαζε 450-600 γρ. κάπου εκεί κάθε μήνα.

δεν μπορώ να πω ότι δεν έχει μερίδιο "ευθύνης" και το παιδί (π.χ. να κοιμάται όλη μέρα ή να μη θηλάζει αποτελεσματικά) αλλά αν είσαι σωστά ενημερωμένη, αποφασισμένη και κουλ το βοηθάς το παιδί. το ψυχολογικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό.

το μόνο κακό είναι ότι στο πρώτο είχαμε το αβαντάζ ότι δεν είχαμε και άλλες υποχρεώσεις. γιατί κακά τα ψέμματα μαραθώνιοι θηλασμού 6-7 ώρες χωρίς βοήθεια με ένα ακόμη παιδί δύσκολα γίνονται...

πριν να γεννήσω λοιπόν ζήτησα από όλους να βοηθήσουν. βλ. μαμά και άντρα μου.

εμένα πήρε ένα μήνα άδεια ο άρης που είχε κρατήσει για αυτό το σκοπό και αυτό βοήθησε στο να εδραιωθεί ο θηλασμός. από εκεί κι έπειτα είχα και τη μανούλα κάποια πρωινά... μη ξεχνάμε ότι ήταν 15 μηνών τότε ο γιώργος... όσο το σκέφτομαι τώρα το πόσο μικρός ήταν απορώ πώς τα κατάφερα?

αν το παλέψεις και ζητήσεις και βοήθεια (είτε στο θηλασμό είτε στο σπίτι και αντράς όσο προσπαθείς να θηλάσεις), πραγματικά τον πρώτο μήνα όχι περισσότερο μη φανταστείς, όλα θα πάνε μια χαρά.

αλλά εσύ ειδικά που είσαι αθήνα θα ήταν καλό όταν έρθει με το καλό εκείνη η ώρα να πάρεις συμβουλές με το παραμικρό θέμα (αααααν παρουσιαστεί) από ένα σύμβουλο θηλασμού.

Αχ ωραία ήταν το καφεδάκι. Με την κοπέλα αυτή ήμασταν μαζί από Αγγλία, αναπολήσαμε τα παλιά αν και κάθε που βρισκόμαστε τα λέμε.

Έχει ένα κοριτσάκι σαν τον Μάνο, φωτιά και λαύρα! Ένας 'θηλυκός Μάνος'. Έχουμε καιρό να βρεθούμε με τα παιδιά και μεγάλη περιέργεια τι θα γίνει αν σμίξουν τα δυο τους! Είπαμε...σε αλάνα θα βρεθούμε γιατί σε σπίτι θα το κατεδαφίσουν!

Ελεάνα μου το ό,τι δεν χορταίνει ένα μωρό που θηλάζει συνέχεια έιναι μύθος. Ο θηλασμός στην αρχή είναι ασταμάτητος, αυτό είναι σχεδόν νόμος (ιδίως αν θηλάζεις 1η φορά) και δεν έχει να κάνει με την επάρκεια του γάλακτος μόνο. Είναι η πρώτη και πιο συνηθισμένη παγίδα 'θηλάζει συχνά, δεν έχω αρκετό γάλα, άρα πεινάει'. Αν ανταποκρινθείς στις ανάγκες του, όσο απαιτητικές και αν είναι και θηλάζεις όποτε το ζητάει, τότε ο θηλασμός πάει μια χαρά.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Διαφημίσεις

Λοιπόν το απόγευμα θα ξαναπάμε στον οδοντίατρο με τον άντρα μου...προχθές μας κοίταξε οικογενειακώς η γιατρός...εγώ θέλω όπωσδήποτε καθαρισμό απο την πέτρα και ξεκινάω σήμερα...κρίμα μου λέει 36 χρόνια να μην έχεις ούτε ένα σφράγισμα και ούτε ένα χαλασμένο δόντι και να πάθουν κάτι απο την πέτρα...είδε και τον μικρό...διαμαντάκια τα δοντάκια του και μάλλον είπε έχει πάρει την πάστα δοντιων της μαμάς ευτυχώς!!!!Πολύ φιλική και τρυφερή με τον μικρό να κάτσει να του κοιτάξει τα δοντάκια και μόλις άρχισε να γκρινιάζει το μικρό τον καλόπιασε και τον άφησε γιατί δεν πρέπει λέει να την πάρει απο φόβο!!!

yXNfp3.png

l63xp2.png

2k1Up2.png

Ελεάννα μου ην αγχώνεσαι απο τώρα με τον θηλασμό.

Εγώ στην εγκυμοσύνη μου έλεγα πως θα προσπαθήσω και αν τα καταφέρω καλώς...τελικά ήρθαν για μένα σχετικά εύκολα(αν εξαιρέσουμε τους μαραθώνιους θηλασμούς και τις ανασφάλεις της πρωτομανούλας) τα πράγματα απο την πρώτη στιγμή( όταν γεννηθηκε ο Λ το πρώτο πράγμα που έκανε η μαία μου ήταν να τον βάλει στο στήθος) αλλά είχα έναν υπέροχο παιδίατρο που με βοήθησε απίστευτα και την βοήθεια της μαμάς μου και του άντρα μου...

yXNfp3.png

l63xp2.png

2k1Up2.png

Αχ ωραία ήταν το καφεδάκι. Με την κοπέλα αυτή ήμασταν μαζί από Αγγλία, αναπολήσαμε τα παλιά αν και κάθε που βρισκόμαστε τα λέμε.

Έχει ένα κοριτσάκι σαν τον Μάνο, φωτιά και λαύρα! Ένας 'θηλυκός Μάνος'. Έχουμε καιρό να βρεθούμε με τα παιδιά και μεγάλη περιέργεια τι θα γίνει αν σμίξουν τα δυο τους! Είπαμε...σε αλάνα θα βρεθούμε γιατί σε σπίτι θα το κατεδαφίσουν!

Ελεάνα μου το ό,τι δεν χορταίνει ένα μωρό που θηλάζει συνέχεια έιναι μύθος. Ο θηλασμός στην αρχή είναι ασταμάτητος, αυτό είναι σχεδόν νόμος (ιδίως αν θηλάζεις 1η φορά) και δεν έχει να κάνει με την επάρκεια του γάλακτος μόνο. Είναι η πρώτη και πιο συνηθισμένη παγίδα 'θηλάζει συχνά, δεν έχω αρκετό γάλα, άρα πεινάει'. Αν ανταποκρινθείς στις ανάγκες του, όσο απαιτητικές και αν είναι και θηλάζεις όποτε το ζητάει, τότε ο θηλασμός πάει μια χαρά.

δεν ξέρω, μπορεί και να παραιτήθηκα, απλά όταν φτάσαμε στο τρίμηνο και κάπως βλετιώθηκαν τα πράγματα έκατσε αυτό με τη δήθεν ουρολοίμωξη, στην κλινική δεν είχα πάρει σκόνη, προσπαθούσαμε να του πάρουμε τσίσα, εγώ να τον θηλάζω, αυτός μπλόκαρε, από εκείνη τη μέρα και μετά απλά το χάσαμε το παιχνίδι, συμπλήρωμα μετά από κάθε γεύμα, φαινόταν οτι πείναγε εξάλλου γιατί δεν εκλαιγέ πάντα και παντού, δεν ήταν δύσκολο παιδί, φτάσαμε σε 2-3 θηλασμούς τη μέρα και πήραμε την κάτω βόλτα, συνέχισα κουτσά στραβά για ένα μήνα ακόμη κι αυτό, μετανιώνω λίγο αλλά από την άλλη δε νομίζω ότι μπορούσα κάτι καλύτερο δεδομένου των συνθηκών

πάντως με την πατσούρου δεν τα πήγα καλά, δεν ξέρω, είμαι και ξεροκέφαλο πλάσμα, μου τη δίνει να θεωρείται κάτι "ευαγγέλιο", εγώ πάω κόντρα, γι' αυτό τα έδωσα, νομίζω ήταν πολύ απόλυτη σε κάποια πράγματα

Ελεάννα μου ην αγχώνεσαι απο τώρα με τον θηλασμό.

Εγώ στην εγκυμοσύνη μου έλεγα πως θα προσπαθήσω και αν τα καταφέρω καλώς...τελικά ήρθαν για μένα σχετικά εύκολα(αν εξαιρέσουμε τους μαραθώνιους θηλασμούς και τις ανασφάλεις της πρωτομανούλας) τα πράγματα απο την πρώτη στιγμή( όταν γεννηθηκε ο Λ το πρώτο πράγμα που έκανε η μαία μου ήταν να τον βάλει στο στήθος) αλλά είχα έναν υπέροχο παιδίατρο που με βοήθησε απίστευτα και την βοήθεια της μαμάς μου και του άντρα μου...

εγώ το στραβάδι δεν το απαίτησα, ήμουνα σα χαμένη, και από τη 1 που γεννήθηκε μου τον έφεραν στις 9 το πρωί, τρέχα γύρευε.....

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...