Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 3 λεπτά , Ρούλα87 είπε:

Να το ρωτήσεις αυτό σίγουρα γιατί το πιο λογικό είναι να σου βάλουν τις πιο δυνατές.εμενα την ημέρα της εμβρυομεταφοράς ήρθε η εμβρυολόγος κ μου τα εξήγησε μου είπε ότι έχουμε 8 μου είπε πως ήταν αλλά δεν της θυμάμαι κ ότι θα βάλουμε τις δύο που ήταν κ οι πιο δυνατές.

Και σε μένα ήρθε η εμβρυολογος μιλήσαμε για πολλά μας έδειξε και την εξέλιξη της βλαστοκυστης που βάλαμε όλα ήταν μια χαρά, απλά το έχω απορία, τους έχω εμπιστοσύνη, αλλά μια ερωτησουλα δεν βλάπτει 

Μανούλες Νοεμβρίου 2015

kaity

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια..πηρα τα αποτελεσματα της αυχενικης...μια χαρα ειπε ο γιατρος !!ποσο ηρεμησα δεν λεγεται!!!!!! Πολυ ψυχοφθορο ολο αυτο αλλα ηθελα να γινει παρολο που ο πρωτος γιατρος που ειχα δεν την θεωρουσε απαραιτητη λογω της ηλικιας μου και μου προτεινε αμνιοπαρακεντηση οταν ερθει η ωρα....τι να πω με τους γιατρους....δεν καταλαβαινουν οτι εχουμε ευθραστη ψυχολογια???

Τελοσπαντων...χαιρομαι πολυ για τα αποτελεσμτα ολων των κοριτσιων και περιμενω με αγωνια των υπολοιπων....

Μπράβο!!!

Εγώ έχω αύριο και έχω αγχωθεί... Να ρωτήσω.. σε πόσες μέρες σας έδωσαν τα τελικά αποτελέσματα;

dph2p2.pngRGM7p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μπράβο!!!

Εγώ έχω αύριο και έχω αγχωθεί... Να ρωτήσω.. σε πόσες μέρες σας έδωσαν τα τελικά αποτελέσματα;

Γεια σου!

Εγώ την ίδια μέρα πήρα τα του υπερήχου και την επόμενη μέρα το βράδυ πήρα και τα αιματολογικά μαζί με την τελική εκτίμηση.

pregnant-1422856800z6z1426136400z0.png

Καλησπέρα σας

Εχω μια απορία σχετικά με την αυχενική διαφάνεια. Η γυναικολόγος μου (ζω στην Γερμανία) μου ανέφερε αυτή την εξέταση, λέγοντας μου πως ηλικιακά δεν ειμαι στην *ομάδα κινδύνου* και πως αν θέλω μπορώ να την κάνω σε ενα εξειδικευμένο κέντρο, πληρώνοντας η ίδια το κόστος της εξέτασης (περίπου 300 ευρώ) αφου το ασφαλιστικο μου ταμειο δεν το καλύπτει.

Ειναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω και αν αξίζει να δώσω το ποσό αυτο.

Κάποια συμβουλη...;

vio.tz η αυχενική διαφάνεια είναι μια εξέταση που περιλαμβάνει πολλές παραμέτρους όπως η ηλικία της μητέρας, τα ευρήματα του υπέρηχου (καρδιακοί παλμοί του εμβρύου, πάχος της αυχενικής διαφάνειας και άλλες μετρήσεις του εμβρύου) και σε συνδυασμό με τις ορμόνες που μετρώνται στο αίμα μας βγαίνει το αποτέλεσμα το οποίο είναι ΠΡΟΒΛΕΨΗ πιθανοτήτων και ΟΧΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ για τον αν έχει ή δεν έχει το έμβρυο χρωμοσωμικές ανωμαλίες. 100% αποτελεσματα δίνει μόνο η αμνιοπαρακέντηση και οι εξετάσεις αίματος που ανέφεραν κάποιες κοπέλες.

Στην Ελλάδα οι περισσότεροι γιατροί συστήνουν την αυχενική διαφάνεια. και να σου π την αληθεια εγω δεν θα αισθανόμουν ανετα αν δεν την εκανα.. σου δίνει μια πρώτη εικόνα και αν χρειάζεται το ψαχνεις παραπάνω..

Η ηλικία παίζει ρόλο γιατι όσο πιο μικρή είσαι τόσο λιγότερες πιθανότητες έχεις να κάνεις ένα παιδί με τρισωμίες αλλά εγω και στην πρώτη μου εγκυμοσύνη, αν και ήμουν 24, την έκανα.

Γνώμη μου είναι να την κάνεις, αν αντέχεις το κόστος.. Η άλλη λύση είναι να περιμένεις ως τη β επιπεδου, στην οποία απ΄οτι μου έχει πει ο γιατρός μου μπορούμε να δούμε οπτικά πιθανά προβλήματα που μπορεί να έχει το εμβρυο, αλλα θα είναι πολύ πιο ψυχοφθόρο τότε..

Συγνώμη για το τεράστιο κείμενο αλλά 'ηθελα να σου πω τη γνώμη μου..

Οτι και να κάνεις, είμαι σίγουρη ότι το μωράκι σου θα είναι μια χαρά.. Απλά σου τα λέω γιατί είναι σημαντικό να αισθάνεσαι και εσύ ήρεμη...

:wink::D

vio.tz Γεια σου vio.tz, εγώ είμαι από τις μανούλες Ιουλίου αλλά είδα τυχαία το μήνυμα σου. Κι εγώ ζω Γερμανία και είναι όπως σου είπε η γιατρός σου. Δεν θεωρείται απαραίτητη εξέταση, όπως η Β επιπέδου πχ και δεν την καλύπτουν οι ασφαλιστικές. Όπως λέει η anath, σου δείχνει πιθανότητες και δεν κάνει διάγνωση. Γνώμη μου να την κάνεις ,δε θα άντεχα να ζω με αυτό το άγχος. Στον υπέρηχο , εκτός από το πάχος της αυχενικής διαφάνειας, βλέπουν και την ανάπτυξη γενικά του εμβρύου. Ο γιατρός που μου την έκανε, μου είπε ότι μπορούν να αποκλείσουν το 80% των καρδιακών παθήσεων σε αυτή τη φάση.

Μαζί σου κάνουν εξέταση αίματος και συνδυαστικά βγάζουν τις πιθανότητες για χρωμοσωμικές ανωμαλίες.

Απλά μου κάνει εντύπωση το ποσό. Σε ποιό κρατίδιο είσαι; Εγώ πλήρωσα 150 για τον υπέρηχο και 30 για την εξέταση αίματος, σύνολο 180 ?. Το καλό είναι ότι η ασφαλιστική μου, έχει πρόγραμμα για πρόληψη των πρόωρων αποβολών και μου γύρισε πίσω τα μισά λεφτά. Επίσης με εβαλαν και υπέγραψα χαρτί ότι κατανοώ τι σημαίνει αυτή η εξέταση, ότι δείχνει μόνο πιθανότητες και επίσης ότι κατανοώ τις τυχόν συνέπειες. Σε περίπτωση πχ αυξημένων πιθανοτήτων, έχεις την επιλογή ή να κάνεις αμνιοπαρακέντηση ή μια εξειδικευμένη εξέταση αίματος που κοιτάνε το DNA του μωρού. Ελπίζω να βοήθησα και συγγνώμη για το τεράστιο ποστ!

Αν θες, υπάρχει και γκρουπ για ελληνίδες μανούλες στη γερμανία, αν θες να τα λέμε και εκεί γιατί υπάρχουν πολλές διαφορές με Ελλάδα.

Αυτά και καλη συνέχεια σε όλες!

179Vp1.png

Pj1Pp2.png

Γεια σας μανούλες!! Και εγώ έχω αύριο την αυχενικη και έχω πολυ άγχος και αγωνία.. Έχω και σχεδόν 3 εβδομάδες απο την τελευταία επίσκεψη στην γιατρό μου και νιώθω σαν να πέρασε αιώνας απο τότε που είδα το νινακι μου στον υπέρηχο.. Εγώ μόλις πριν 5 μέρες έγινα 30 χρόνων, θεωρούμε υψηλού κινδύνου;;;

vio.tz Γεια σου vio.tz, εγώ είμαι από τις μανούλες Ιουλίου αλλά είδα τυχαία το μήνυμα σου. Κι εγώ ζω Γερμανία και είναι όπως σου είπε η γιατρός σου. Δεν θεωρείται απαραίτητη εξέταση, όπως η Β επιπέδου πχ και δεν την καλύπτουν οι ασφαλιστικές. Όπως λέει η anath, σου δείχνει πιθανότητες και δεν κάνει διάγνωση. Γνώμη μου να την κάνεις ,δε θα άντεχα να ζω με αυτό το άγχος. Στον υπέρηχο , εκτός από το πάχος της αυχενικής διαφάνειας, βλέπουν και την ανάπτυξη γενικά του εμβρύου. Ο γιατρός που μου την έκανε, μου είπε ότι μπορούν να αποκλείσουν το 80% των καρδιακών παθήσεων σε αυτή τη φάση.

Μαζί σου κάνουν εξέταση αίματος και συνδυαστικά βγάζουν τις πιθανότητες για χρωμοσωμικές ανωμαλίες.

Απλά μου κάνει εντύπωση το ποσό. Σε ποιό κρατίδιο είσαι; Εγώ πλήρωσα 150 για τον υπέρηχο και 30 για την εξέταση αίματος, σύνολο 180 ?. Το καλό είναι ότι η ασφαλιστική μου, έχει πρόγραμμα για πρόληψη των πρόωρων αποβολών και μου γύρισε πίσω τα μισά λεφτά. Επίσης με εβαλαν και υπέγραψα χαρτί ότι κατανοώ τι σημαίνει αυτή η εξέταση, ότι δείχνει μόνο πιθανότητες και επίσης ότι κατανοώ τις τυχόν συνέπειες. Σε περίπτωση πχ αυξημένων πιθανοτήτων, έχεις την επιλογή ή να κάνεις αμνιοπαρακέντηση ή μια εξειδικευμένη εξέταση αίματος που κοιτάνε το DNA του μωρού. Ελπίζω να βοήθησα και συγγνώμη για το τεράστιο ποστ!

Αν θες, υπάρχει και γκρουπ για ελληνίδες μανούλες στη γερμανία, αν θες να τα λέμε και εκεί γιατί υπάρχουν πολλές διαφορές με Ελλάδα.

Αυτά και καλη συνέχεια σε όλες!

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Luz84 . όντως πολλα πράγματα ειναι πολυ διαφορετικά εδώ στην Γερμανία. Εγω ζω στο Μόναχο και φαίνεται εδώ είναι όλα πιο ακριβά, ακόμη και οι εξετάσεις. Από κεντρο σε κεντρο επίσης διαφέρουν οι τιμές. Εμένα η γυναικολόγος μου είπε ότι κοστίζει περίπου τόσο και μου σύστησε ενα κέντρο να επικοινωνήσω. Αλλά δεν το έχω ψάξει ακόμη περαιτέρω, πήρα όμως και έκλεισα ραντεβού για την άλλη βδομάδα :). Δυσκολεύομαι και με την γλώσσα, μετακομίσαμε σχετικά πρόσφατα εδω.

Το γκρουπ που αναφέρεις δεν το ήξερα αλλα θα το ψάξω. Και πάλι ευχαριστώ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

Γεια σας κοριτσια ! Συγχαρητηρα για τις αυχενικες οσες κανατε και καλες επιτυχιες στς υπολοιπες ! εγω ταλαιπωρουμαι τελευταια με ημικρανα και δε μπαινω συχνα. Τα διαβαζω μαζεμενα τα νεα σας !

Γεια σου!

Εγώ την ίδια μέρα πήρα τα του υπερήχου και την επόμενη μέρα το βράδυ πήρα και τα αιματολογικά μαζί με την τελική εκτίμηση.

και εγω την ιδια μερα πηρα τον υπερηχο και μετα απο 4 ωρες πηρα τα αιματολογικα με mail τα οποια τα εστειλα στον γιατρο μου και εκανε την εκτιμηση ....

cMVup2.png?t=1&Lz53LAzd

Γεια σας μανούλες!! Και εγώ έχω αύριο την αυχενικη και έχω πολυ άγχος και αγωνία.. Έχω και σχεδόν 3 εβδομάδες απο την τελευταία επίσκεψη στην γιατρό μου και νιώθω σαν να πέρασε αιώνας απο τότε που είδα το νινακι μου στον υπέρηχο.. Εγώ μόλις πριν 5 μέρες έγινα 30 χρόνων, θεωρούμε υψηλού κινδύνου;;;

γεια σου ..αν κανεις την αυχενικη θα τρελαθεις με οτι θα δεις....ειναι υπεροχο το πως βλεπεις το μωρο....και αν το σκουντισει λιγο ο γιατρος και κουνησει ποδαρακια.....παει!! παει το μυαλο σας....!!!!!

να τα εκατοστησεις για τα γενεθλια σου..!!!!

δεν νομιζω να θεωρησε υψηλου κινδυνου ..τοτε εγω τι να πω που ειμαι 38??

μην αφησεις κανενας να σε φοβισει με κατι τετοιο....!!!!

cMVup2.png?t=1&Lz53LAzd

kaity και εγώ το ίδιο με την Κατερίνα_77 θα σου πω. Είσαι αρκετά μικρή για να βάλεις στο μυαλό σου ότι λόγω ηλικίας θα έχεις πρόβλημα. Εξάλλου η σύνδεση της ηλικίας με τα προβλήματα των εμβρύων είναι μόνο στατιστικά μεγέθη. Πολλές γυναίκες άνω των 40 γεννάνε υγιέστατα μωρά. Εγώ είμαι 34 και ο γιατρός μου μου είπε ότι δεν θεωρούμε υψηλού κινδύνου. Βέβαια στη φωτιά δεν βάζει το χέρι του κανείς, γι αυτό και υπάρχουν οι εξετάσεις και γι αυτό και εμείς τις κάνουμε. Προχώρα χωρίς άγχος λοιπόν. Εγώ θα κάνω αυχενική την άλλη Τετάρτη. Νομίζω πως είμαι η τελευταία μετάτην anath και την kaity από εδώ μέσα που θα κάνει. Υπάρχει καμιά ακόμα που να περιμένει να κάνει?

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολυ κορίτσια!! Κατερίνα το περιμένουμε πως και πως και εγώ αλλα και ο άντρας μου!!! Ελπίζω να μπορέσουμε να δούμε και το φύλο.. Δεν εχουμε προτίμηση φυσικά... Γερό να ειναι μόνο θελουμε.. Αλλα επειδή ειναι και το πρωτο μας έχω περιέργεια!!

Καλημέρα κορίτσια!

Έκανα την αυχενική σήμερα αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι και τόσο καλά... Βέβαια το μωράκι μου είναι μια χαρά ανατομικά, χεράκια, ποδαράκια, καρδούλα, ρινικό οστο.. όλα! Αλλά έχει λίγο αυξημένη την αυχενική διαφάνεια και μας δίνει πιθανότητα για τρισωμία 21 1/182.. Δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά είναι μεγαλύτερη απ' όσο θα έπρεπε για την ηλικία μου..

Έχω στενοχωρεθεί αρκετά αλλά περιμένω και τις εξετάσεις αίματος για να αποφασίσω.. Απ' ότι βλέπω θα πάω για λήψη τροφοβλάστη..

Ξέρει κάποια κοπέλα ν μου πει τη διαδικασία? Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα και πόσο περίπου κοστίζει?

dph2p2.pngRGM7p2.png

Καλημέρα κορίτσια!

Έκανα την αυχενική σήμερα αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι και τόσο καλά... Βέβαια το μωράκι μου είναι μια χαρά ανατομικά, χεράκια, ποδαράκια, καρδούλα, ρινικό οστο.. όλα! Αλλά έχει λίγο αυξημένη την αυχενική διαφάνεια και μας δίνει πιθανότητα για τρισωμία 21 1/182.. Δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά είναι μεγαλύτερη απ' όσο θα έπρεπε για την ηλικία μου..

Έχω στενοχωρεθεί αρκετά αλλά περιμένω και τις εξετάσεις αίματος για να αποφασίσω.. Απ' ότι βλέπω θα πάω για λήψη τροφοβλάστη..

Ξέρει κάποια κοπέλα ν μου πει τη διαδικασία? Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα και πόσο περίπου κοστίζει?

Anath Καλημέρα. Μη στεναχωριέσαι. Συμβαίνει κάποιες φορές η αυχενική να είναι λίγο μεγαλύτερη. Νομίζω λήψη τροφοβλάστη έκανε η linaki.

age.png

preg.png

Anath φαναζομαι μιλας για το backround risk που σχετιζεται με την ηλικια. Περιμενε και την αναλυση για να βγει για να εχεις και το adjusted risk. Ποσο ηταν η αυχενικη ? Και μενα λογω ηλικιας βγηκε 1 σα 187 (36)χρ) ενω με την αναλυση 1 στις 3747 και η αυχενικη 1.30 mm Και Περιμενε και την αναλυση και δες τι θα σου πει ο γατρος σου.Δεν ξερω τη διαδικασια για τροφοβλαστη αλλα σκεφτου και την εναλλακτικη με την αναλυση αιματος. Οπως και να εχει ξερω πως εισαι αγχωμενη και γω το ειχα περασει πριν 2 εβδομαδες αλλα ο γιατρος μιυ με καθησυχασε και του εχω εμπιστοσυνη. Εμενα παντως με βοηθησαν τα λογια σας !! Φιλακια στο νινι και think positive ;)

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...