Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 24 λεπτά , Eternity είπε:

Μιας και το αναφέρεις να πω κάτι που ίσως δε γνωρίζουν πολλά κορίτσια. Αν κάνεις την ωοληψια, καλό είναι να κάνεις γρήγορα την αίτηση για το επίδομα γιατί δέχονται μέχρι 6 μήνες από την απόδειξη πληρωμής! Εγώ δεν πήρα τίποτα από τον ΕΟΠΠΥ γιατί είχα κάνει την ωοληψια τον περασμένο Νοέμβριο και περίμενα να κάνω και την εμβρυομεταφορα για να κάνω τα χαρτιά και για τα δύο μαζί. Επειδή και η εμβρυομεταφορα καθυστέρησε και είναι εκτός του χρόνου της απόφασης της επιτροπής, χάνω και τα χρήματα της εμβρυομεταφορας... Κάπου εδώ να ευχαριστήσω το Ελληνικό κράτος για τη στήριξη που δίνει στις υπογονιμες γυναίκες... ζητώ η γραφειοκρατία άλλη μία φορά.... 

Αλήθεια? Τελικά ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός! Εδώ εγώ με κορτιζόνη και έχω χάσει κιλά και δεν είμαι και καθόλου πρησμένη!!! 

Χαχαχχα και εγώ παίρνω mentrol 

Γοργόνες σε δίαιτα!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 28k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• maestria77

2255

• JENIA

2242

• mpap

1708

• tsipoura

1624

τσα!

ήρθα κι εγώ!

είχα χαμό σήμερα στο γραφείο και τώρα διάβασα τα πρωινά σας ποστάκια!

πολυ σας ευχαριστώ για την ψηφο εμπιστοσύνης σε σχέση με το ζύγι!!!!!!

σήμερα θα πάω... πεινάω σαν τρελή ... τί πράγμα;

εχω πονοκέφαλο 2 μέρες τώρα και θέλω γλυκό αλλά όχι δεν έφαγα, υπια χυμό και οκ θα μου περάσει!

λέτε να έχω χάσει 1/2 κιλάκι; καλά θα είναι για 1 εβδομάδα!

άντε μακάρι για να παίρνω κουράγιο γιατί έχω αρχίσει να ονειρευομαι πολλά φαγάκια!

σκέφτομαι να της ζητήσω να μου βάλει κάτι σε ρυζάκι... καιρό έχω να φάω

Λετα η γνώμη μου είναι ότι εφόσον θηλάζεις καλό ειναι να πας σε ένα διατροφολόγο να σε κατευθύνει πιο σωστά

Ντινάκι μου δεν πρόλαβα να σου μπω 1000000 μπράβο για το κιλάκι!!!!!!

και για το δοντάκι! και πάνω από όλα για το κέφι σου καλή μου! φτου φτου!

Γεωργία πως πάει το πρωινό πρόγραμμα; το βολευτηκες;

Χαμομηλάκι χαίρομαι που βρήκες το κέφι σου!

Ελιζάκι αύριο θα έχω καινούργιο πρόγραμμα διατροφης, ετοιμάσου!!!!!!!!

(έχουμε στόχο τώρα το -5 για να πάμε για τα ποτάκια μας!)

Ζωή μου κι εγώ τρελαίνομαι για σούπες!!!!!!!!!

σε όλες πολλά φιλιά και ... διατητικά παγωτά!!!!!!!

Διαφημίσεις

diet-weight-loss-links.gif

χα χα καλο

κι εγω για να γλυτωσω την κορη μου βαζω

καλα περιμενω φατσουλες στο φεις να βλεπω κι απ το πατρικο ετουτο παρεντ κανει νερα

mamoulina εχεις ωραιο ονομα

ε ρε γκαφα καλα επιασε το ματι κατι κοινο.... αλλα η

βιασυνη

τη Δευτερα με νεο ονομα στον Junior

Ζωη ευχαριστω για τις ευχες θα επανελθω

mk mk mk ;)

Σε 1 μήνα γίνομαι 30 και είμαι 1.68!!!georgiamami αυτές οι συμβουλές(διατροφες) ισχύουν και για το θηλασμο???

Λετα μου, αυτες οι διατροφες που εχουμε συμπεριλαβει εδω, ειναι προσωπικες που εχουν δοθει κατα καιρους απο διατροφολογους σε συγκεκριμενα ατομα με συγκεκριμενο ιστορικο. Δεν εχουν δοθει σε μητερα που θηλαζει και φυσικα δεν προτεινεται συγκεκριμενα σε καμια.

Απλα, παιρνουμε ιδεες και διαμορφωνουμε η καθεμια τη διατροφη μας αναλογα με τα προσωπικα μας δεδομενα.

Στη δικη σου περιπτωση ειναι καλυτερα να συμβουλευτεις τον παιδιατρο και τον γυναικολογο σου.

:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Τι να επιλέξετε, τι να αποφύγετε!

Θα φάω μόνο μια σαλάτα! Πόσες φορές δεν έχετε χρησιμοποιήσει αυτή την έκφραση προκειμένου να πείσετε εκτός από τους γύρω και τον εαυτό σας για το ότι κάνετε δίαιτα ή έχετε σκοπό να προσέξετε την διατροφή σας. Όμως μια δήλωση αρκεί; Δυστυχώς… όχι και σε αυτή την περίπτωση!

Τώρα το καλοκαίρι η «πλοήγηση» στα salad bars έχει την τιμητική της. Για να έχει όμως αποδοτικό χαρακτήρα τόσο στην σιλουέτα όσο και στην ενέργεια που χρειάζεστε θα πρέπει να ξέρετε τι να αποφεύγετε και τι να προτιμάτε: 1. Επιλέξτε: φυλλώδη πράσινα λαχανικά: Σπανάκι, ρόκα, λάχανο ή μαρούλι. Να θυμάστε πως τα πιο σκούρα είναι και καλύτερες επιλογές. Αυτά θα εξασφαλίσουν μια υγιή δόση των βιταμινών Α, C και φυλλικού οξέος και μέταλλα όπως μαγνήσιο, κάλιο και σίδηρο.

Αποφύγετε: τσιγαρισμένα λαχανικά άνευ θρεπτικών συστατικών.

2. Επιλέξτε: άπαχη πρωτεΐνη: ψητό σολομό ή κοτόπουλο ή βραστά αυγά ή φασόλια και κρατήσετε το σάκχαρό σας ισορροπημένο ενώ ταυτόχρονα ικανοποιείται και την αίσθηση της πείνας. Στόχος για τις μερίδες το μέγεθος της παλάμης σας ή 1/2- 3 / 4 του φλιτζανιού.

Αποφύγετε: την μαγιονέζα πάνω στο κοτόπουλο, τις καβουροσαλάτες και οτιδήποτε με άγνωστα πρόσθετα.

3. Επιλέξτε: πολύχρωμα λαχανικά: περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες ενώ «ντύνουν» το πιάτο σας με χρώμα και ζωντάνια. Συμπεριλάβετε τεμαχισμένα καρότα, ντομάτες και πιπεριές κομμένες σε φέτες.

Αποφύγετε: όσα από αυτά έχουν συνοδευτεί από σάλτσες και δεν μπορείτε να τις «απομακρύνετε».

4. Επιλέξτε: Υγιή λιπαρά. Θυμηθείτε ότι μπορείτε να φάτε λίπος για να χάσετε λίπος αλλά και να ενισχύσετε το μυαλό σας. Μια χούφτα καρύδια ή αμύγδαλα ή κολοκύθα είναι η ιδανική πηγή.

Αποφύγετε: Τα ανθυγιεινά λίπη συμπεριλαμβανομένου του τσένταρ σε κύβους, κομμάτια μπέικον και αλμυρά κρουτόν.

5. Επιλέξτε: το ενισχυτικό γεύσης σας: dressing! Αυτό είναι το τελικό βήμα που θα κάνει την σαλάτα σας είτε «αθώα» είτε απολύτως «ένοχη». Μια κουταλιά ελαιόλαδο, μπαλσάμικο ξύδι, καρυκεύματα της επιλογής σας και αρωματικά ανήκουν στην…. Αθώα κατηγορία.

Αποφύγετε: τα dressings «μυστήριο» που μπορεί να περιέχουν περισσότερη ζάχαρη από μια ράβδο καραμελών και περισσότερο αλάτι από… τη θάλασσα!

[/url]

Δίαιτα: Oι 4 μεγάλοι μύθοι σχετικά με τις δίαιτες αδυνατίσματος

ΜΥΘΟΣ 1ος: Ορισμένοι συνδυασμοί τροφών και η αποφυγή κάποιων άλλων συνδυασμών θα με βοηθήσουν να αδυνατίσω γρηγορότερα.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Παρότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύς λόγος για τον συνδυασμό αμύλου και πρωτεΐνης και το γεγονός ότι οδηγεί σε αύξηση βάρους και καλό θα ήταν να αποφεύγεται, οι νεώτερες μελέτες στη διαιτολογία αποδεικνύουν ότι κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί. Στην πραγματικότητα, για να είναι ένα γεύμα πλήρες, χρειάζεται να συνδυαστούν τροφές από όλες τις κατηγορίες θρεπτικών συστατικών (υδατάνθρακες, πρωτεΐνη και λιπαρά) προκειμένου ο οργανισμός να μπορέσει να ανταπεξέλθει σωστά στις ενεργειακές του ανάγκες. Το κλειδί βρίσκεται στην σωστή αναλογία των θρεπτικών συστατικών. Αν για παράδειγμα ένα γεύμα είναι πολύ πλούσιο σε λιπαρά και υδατάνθρακες και πολύ φτωχό σε πρωτεΐνη τότε θα έχει υψηλή ενεργειακή αξία και δεν θα είναι κατάλληλο για όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος. Αν όμως οι αναλογίες των θρεπτικών συστατικών είναι κατάλληλες τότε το γεύμα μπορεί να έχει τη διατροφική του πληρότητα και παράλληλα να είναι κατάλληλο για απώλεια βάρους. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όχι μόνο σε ένα μεμονωμένο γεύμα αλλά και στο σύνολο των γευμάτων της ημέρας θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τη διατροφική τους πληρότητα.

Παρότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύς λόγος για τον συνδυασμό αμύλου και πρωτεΐνης και το γεγονός ότι οδηγεί σε αύξηση βάρους και καλό θα ήταν να αποφεύγεται, οι νεώτερες μελέτες στη διαιτολογία αποδεικνύουν ότι κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί. Στην πραγματικότητα, για να είναι ένα γεύμα πλήρες, χρειάζεται να συνδυαστούν τροφές από όλες τις κατηγορίες θρεπτικών συστατικών (υδατάνθρακες, πρωτεΐνη και λιπαρά) προκειμένου ο οργανισμός να μπορέσει να ανταπεξέλθει σωστά στις ενεργειακές του ανάγκες. Το κλειδί βρίσκεται στην σωστή αναλογία των θρεπτικών συστατικών. Αν για παράδειγμα ένα γεύμα είναι πολύ πλούσιο σε λιπαρά και υδατάνθρακες και πολύ φτωχό σε πρωτεΐνη τότε θα έχει υψηλή ενεργειακή αξία και δεν θα είναι κατάλληλο για όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος. Αν όμως οι αναλογίες των θρεπτικών συστατικών είναι κατάλληλες τότε το γεύμα μπορεί να έχει τη διατροφική του πληρότητα και παράλληλα να είναι κατάλληλο για απώλεια βάρους. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όχι μόνο σε ένα μεμονωμένο γεύμα αλλά και στο σύνολο των γευμάτων της ημέρας θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν τη διατροφική τους πληρότητα.

Παράδειγμα «διατροφικά δυσανάλογου γεύματος»: Τρία φλιτζάνια μακαρόνια με 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και μια κουταλιά του γλυκού κιμά.

Παράδειγμα «διατροφικά αρμονικού γεύματος»: Ένα και ½ φλιτζάνι μακαρόνια με μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο και μια κουταλιά της σούπας κιμά.

ΜΥΘΟΣ 2ος: Οι γρήγορες δίαιτες είναι οι καταλληλότερες για απώλεια βάρους γιατί το άτομο πετυχαίνει γρήγορα το στόχο του χωρίς να κουράζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Οι γρήγορες δίαιτες που σχετίζονται με μονοφαγικά σχήματα (π.χ. μια μέρα μόνο κοτόπουλο και την επόμενη μόνο αυγά) ή περιορισμένη πρόσληψη υδατανθράκων και αυξημένη πρόσληψη πρωτεΐνης (όπως η δίαιτα Άτκινς) μπορεί να υπόσχονται θεαματικά και γρήγορα αποτελέσματα όμως έχουν καταστροφική επίδραση στο μεταβολισμό καθώς οδηγούν σε μείωση του μυϊκού ιστού και απώλεια υγρών κατά συνέπεια το άτομο οδηγείται σε επαναπρόσληψη του βάρους αν ξεκινήσει να τρώει κανονικά. Επιπροσθέτως οι γρήγορες δίαιτες στερούν από τον οργανισμό βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και επιδρούν αρνητικά στη φυσιολογική λειτουργία του ατόμου προκαλώντας νεύρα, κακή διάθεση, έλλειψη συγκέντρωσης, υπνηλία και αδυναμία.

Οι γρήγορες δίαιτες που σχετίζονται με μονοφαγικά σχήματα (π.χ. μια μέρα μόνο κοτόπουλο και την επόμενη μόνο αυγά) ή περιορισμένη πρόσληψη υδατανθράκων και αυξημένη πρόσληψη πρωτεΐνης (όπως η δίαιτα Άτκινς) μπορεί να υπόσχονται θεαματικά και γρήγορα αποτελέσματα όμως έχουν καταστροφική επίδραση στο μεταβολισμό καθώς οδηγούν σε μείωση του μυϊκού ιστού και απώλεια υγρών κατά συνέπεια το άτομο οδηγείται σε επαναπρόσληψη του βάρους αν ξεκινήσει να τρώει κανονικά. Επιπροσθέτως οι γρήγορες δίαιτες στερούν από τον οργανισμό βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και επιδρούν αρνητικά στη φυσιολογική λειτουργία του ατόμου προκαλώντας νεύρα, κακή διάθεση, έλλειψη συγκέντρωσης, υπνηλία και αδυναμία.

ΜΥΘΟΣ 3ος: Μπορώ να σταματάω και να συνεχίζω μια δίαιτα όποτε θέλω εγώ χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερες επιπτώσεις στην υγεία μου.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Σκοπός είναι να μην δείτε τη δίαιτα σαν μια προσωρινή κατάσταση αλλά να μάθετε τις βασικές αρχές του προγράμματος που ακολουθείτε και να μπορέσετε να τις εφαρμόζετε για μια ζωή. Και λέγοντας αυτό δεν εννοούμε ότι οι ποσότητες που θα καταναλώνετε θα είναι οι ίδιες και κατά τη διάρκεια της συντήρησης. Φυσικά, όταν θα έχετε φτάσει στο επιθυμητό βάρος θα μπορείτε να τρώτε περισσότερες τροφές και σε λίγο μεγαλύτερη ποσότητα. Όμως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διατηρήσετε το παρόν διατροφικό σχήμα ως προς την τήρηση των πέντε γευμάτων την ημέρα, την κατανάλωση νερού και την περιορισμένη κατανάλωση λιπαρών και πολυθερμιδικών σνάκ. Ο οργανισμός σας δεν είναι μπαλόνι, για να είναι σε μια διαρκή κατάσταση φουσκώματος και ξεφουσκώματος. Θα νιώσει πολύ καλύτερα αν τον βοηθήσετε να ισορροπήσει σε ένα υγιές και επιθυμητό βάρος.

ΜΥΘΟΣ 4ος: Απορώ πως παχαίνω αφού δεν τρώω πολύ, τρώω μόνο ένα γεύμα την ημέρα το βράδυ και τσιμπολογάω μικρά σνακ καθημερινά.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Πολλές φορές όταν καταναλώνουμε ασυναίσθητα μικρές ποσότητες πολύ συχνά μέσα στη μέρα και δεν έχουμε ισορροπημένα γεύματα δεν είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε την ποσότητα της τροφής που προσλαμβάνουμε. Επιπροσθέτως όταν δεν υπάρχει το σωστό διατροφικό σχήμα με το πρωινό – το δεκατιανό- το μεσημεριανό – το απογευματινό και το βραδινό, τότε ο μεταβολισμός μας δεν λειτουργεί σωστά και δεν κάνουμε καλές καύσεις.

Αν αφήνουμε τον οργανισμό μας χωρίς γεύματα μέχρι το βράδυ, τότε συσσωρεύουμε την πείνα μας και καταλήγουμε στο τέλος της ημέρας να τρώμε ένα μεγάλο γεύμα, πλούσιο σε θερμίδες και λιπαρά το οποίο δεν μπορούμε να μεταβολίσουμε καλά, καθώς το βράδυ ο μεταβολισμός μας είναι πιο αργός και δεν έχουμε το χρόνο να κάνουμε τις απαιτούμενες καύσεις γιατί πέφτουμε για ύπνο.

Άρα λοιπόν τα μικρά τσιμπολογήματα και το ένα γεύμα το βράδυ, παρότι μας δίνουν την εντύπωση ότι δεν τρώμε πολύ, αποτελούν αιτία για κακή λειτουργία του μεταβολισμού μας και μειωμένη ικανότητα καύσης του λίπους. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μοιράζουμε την ενέργεια που προσλαμβάνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας και το μεγαλύτερο μέρος αυτής να το προσλαμβάνουμε μέχρι το απόγευμα και όχι το βράδυ.

:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

βαριεμαι βαριεμαι βαριεμαι...

η μαρια μας εχει πεθανει στο βηχα...ολο πεταγετε και πνιγετε στον υπνο της...και ειναι μονο 10:25 ακομα...προβλεπετε πολυ δυσκολη νυχτα...κοιμηθειτε εσεις και για μενα λιγο...

καληνυχτα μπουκιτσες μου...

2672025scxc8plbtw.gif

...αξιζει φιλε να υπαρχεις για ενα ονειρο και ας ειναι η φωτια του να σε καψει...

Διαφημίσεις

καλημεραααααααα γοργονουλες...

γιωργια μου ευτυχως ηταν σχετικα καλη η νυχτα τελικα...ναι μεν μετακομισαμε στο σαλονι γιατι ξυπναγε ο νικολας απο τον εντονο βηχα της μαριας αλλα ευτυχως ηταν λιγες οι φορες που την επιανε εντονα ο βηχας...παλι καλα γιατι εχω περασει και χειροτερα...

κοριτσαρες μια γλυκια και ομορφη καλημερα σε ολες...

παρασκευη σημερα...ουαου...

images?q=tbn:ANd9GcQRPSqERXBRre1GU7-lOxGbpQ5QYIxmPzJV370BS398FfZzEOY&t=1&usg=__nOxZQBe0cdchgZd4IHX_6AfEm08=

...αξιζει φιλε να υπαρχεις για ενα ονειρο και ας ειναι η φωτια του να σε καψει...

1570578hogjslaa1p.gif

Eλιζα, περαστικα στη Μαρια! Απο μυξουλες προκληθηκε ο βηχας ή ασχετο?

Ματα Χαρι, η απωλεια των δοντιων συνοδευεται και απο απωλεια κιλων? Καλος ο φρονιμητης!!! Μεχρι να βγαλεις και τους υπολοιπους, θα΄χεις μεινει πετσι και κοκκαλο!;)

Καλο μηνα!

age.png age.png

Eλιζα, περαστικα στη Μαρια! Απο μυξουλες προκληθηκε ο βηχας ή ασχετο?

Καλο μηνα!

καλημερα ταρα καλο μηνα και σε σενα...

απο μυξουλες προκληθηκε ο βηχας...ειναι μπουκωμενη και κατεβαινουν οι μυξουλες και πνιγετε...

καλημερα γοργονακια μου!!!!

Ελιζακι περαστικα στο Μαρακι σου!!!!

ειναι ιωσουλα της εποχης αυτο....θα περασει...υπομονη και δωστης και φιλακι απο τη θεια μπαπ :D

πως πας με τη διατροφουλα????

τι κανετε οι υπολοιπες????

''Αξίζει ό,τι χαρίζει η στιγμή ,Που πίσω δεν Ξαναγυρίζει

αναγνωρίζει μόνο κάποιες ΑΝΑΜνήσεις...δυνατές ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ !'' ;)

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...