Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 ώρα πρίν, Zizel17 είπε:

Γεια σου Δήμητρα! Και γω ακριβώς το ίδιο, παρακολουθώ και πρώτη φορά αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω (ίσως και συναισθηματική!)

Εμείς κάναμε και μοριακό και συμβατικό. Τον συμβατικό στον καλύπτει το ταμείο. Τον μοριακό τον κάναμε στο κέντρο, γιατί έχει μαζί και μικροβιολογικό εργαστήριο. Είχαμε δώσει και για τους δύο, 300 ευρώ. Απ ότι βλέπω όμως τώρα, τα είχαν στείλει σε άλλο εργαστήριο, euro genetica. 

Επι της ουσίας, μου κάνει εντύπωση και το σχόλιο του γιατρού, ότι είναι πιο πιθανό να ευθύνονται τα ωάρια, διότι αυτά παίζουν κυρίαρχο ρόλο στους πρώτους διπλασιασμούς. Αλλα δεν μπορεί να το δικαιολογήσει σε σχέση με την ηλικία μου..

Αυτό για μένα είναι το χειρότερο, να μην ξέρεις τι φταίει, σπερμα; Ωαρια; Και τα δύο; Είναι τυχαίο γεγονός; 
      Πάντως έχεις δίκιο, ο,τιδηποτε μπορεί να βελτιωθεί έστω και λίγο, μόνο καλό θα κάνει! 

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ πολύ για την απάντηση! Εσείς αφού ρίξατε τον κατακερματισμό, προχωρήσατε και είχατε θετικό αποτέλεσμα; Δηλ είχατε πρόβλημα μόνο στο σπερμα; 

Εμείς καρυότυπο στα έμβρυα δεν μπορούμε να κάνουμε γιατί δεν έχουμε ιστορικό αλλά για καρυότυπο ζεύγους δεν ρώτησα η αλήθεια είναι. Γενικά είμαι λίγο της υπερβολής όπως κατάλαβες και θέλω να έχω τον έλεγχο σε κάτι που εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να έχω τον έλεγχο. 

Από την μεριά μας όμως εμείς που πήγαμε σε ανδρολόγο γιατί έχουμε ένα θέμα με το σπέρμα θα σου πω γενικά τι μας είπε χωρίς αυτό να ισχύει για όλους. Εμείς έχουμε πρόβλημα με ανθεκτικό στέλεχος μικροοργανισμού, δεν μπορούμε να το καταπολεμήσουμε και η λύση είναι μικρές αγωγές που βελτιώνουν για λίγο την κατάσταση. Αυτό που μας είπε είναι πως γενικά τα προβλήματα στο σπέρμα είναι λίγο δύσκολα στην αντιμετώπιση τους. Κάποια πράγματα λειτουργούν, κάποια όχι και αυτό εξαρτάται και από το πως αντιδρά και ο κάθε οργανισμός. Αλλά όπως σου είπα μία μικρή θετική αλλαγή δεν παύει να είναι αλλαγή. Παλεύουμε με λεπτομέρειες όσες είμαστε εδώ μέσα, ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα. 

Επίσης ναι οι χρωμοσωμικές ανωμαλίες μπορεί να οφείλονται και στα ωάρια αλλά και στα δύο χωρίς να μπορείς να τις προβλέψεις καθώς είναι τυχαία συμβάντα. Τα ωάρια ειδικά που ξεκινούν από τα ειδικά κύτταρα που δημιουργούνται στην εμβρυική φάση ακόμα φαντάσου τι έχουν περάσει για να φτάσουν στο σήμερα που εμείς τα θέλουμε να κάνουν μία δουλειά. Αυτό που παρατήρησα είναι πως οι γυναικολόγοι και λογικό είναι γιατί αυτή είναι η δουλειά τους, πιο εύκολα μεταπίπτουν την ευθύνη στην γυναίκα. Μην σκέφτεσαι τι μπορεί να φταίει θα τρελαθείς, σκέψου τι άλλο μπορούμε να βελτιώσουμε στο σήμερα και στα επόμενα βήματα! 

Εγώ και οι 300 μοναδούλες μου Gonal 💉 σας χαιρετάμε και ελπίζουμε όλες σύντομα να δούμε το θαυματάκι μας να συμβαίνει! ❤️ 

• Μου αρέσει 1

Γοργόνες σε δίαιτα!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 28k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• maestria77

2255

• JENIA

2242

• mpap

1708

• tsipoura

1624

καλημερα σε ολες τις γοργονιτσες

γιατι τοσος κοπος για τα αναψυκτικα?

στην ουσια σε διψανε οχι σε ξεδιψανε..τοση ζαχαρι

απα πα πα

πολυ σοφα αυτα που εγραψες χαμομηλακι...οχι οτι δεν τα ξερουμε, αλλα αλλο να τα διαβαζεις ετσι δεν ειναι? μπας κ καταλαβουμε την σημασια

το πιο αχρηστο πραγμα ειναι το αναψυκτικο...ειναι τροπος ζωης

η αδελφη μου την κοκα καλα την ειχε για νερο....τωρα εχει αποκτησει μια ομορφη διαφραγματοκυλη.( μια τρυπουλα στο στομαχακι) οχι οτι την εχει κοψει...την εχει ελλατωσει αρκετα ομως...

φιλακια σε ολες

καλημερα σε ολες τις γοργονιτσες

γιατι τοσος κοπος για τα αναψυκτικα?

στην ουσια σε διψανε οχι σε ξεδιψανε..τοση ζαχαρι

απα πα πα

πολυ σοφα αυτα που εγραψες χαμομηλακι...οχι οτι δεν τα ξερουμε, αλλα αλλο να τα διαβαζεις ετσι δεν ειναι? μπας κ καταλαβουμε την σημασια

το πιο αχρηστο πραγμα ειναι το αναψυκτικο...ειναι τροπος ζωης

η αδελφη μου την κοκα καλα την ειχε για νερο....τωρα εχει αποκτησει μια ομορφη διαφραγματοκυλη.( μια τρυπουλα στο στομαχακι) οχι οτι την εχει κοψει...την εχει ελλατωσει αρκετα ομως...

φιλακια σε ολες

ωχ την καημενη τυπωσε της το κειμενο να βαλει μυαλο

εγω εχω αρχισει να σκεφτομαι πως και τα δοντακια μου παθανε απ αυτο

παντως εδω θελω να καταθεσω ενα μπραβο σε οποιοσδηποτε καταφερε να απεξαρτηθει απο ουσιες ειναι παρα πολυ δυσκολο τελικα φανταστειτε τα νεα παιδια με οικογενειακα προβληματα που πεφτουν σε αλλες ουσιες θεε μου ειναι παρα πολυ δυσκολο

να σου πω χαμομηλακι μου στο σπιτι μου αναψυκτικο δεν εχει μπει κ ουτε θα μπει ...μονο σε καποια γιορτη αναγκαστικα..οι μικρες την ξερουν την κοκο κολα απο αλλα σπιτια κ με φρικαρει η ιδεα οτι μπορει να μαθουν σε αυτα τα αχρηστα ποτα...

χυμουλι κ παλι χυμουλι στο σπιτι

ασε που τους αρεσει κ το κρυο τσαι ..

ειναι μια εξαρτηση οπως ολες οι αλλες

κ ο καφες το ιδιο

κ αυτον τον εκοψα τωρα ενα χρονο

ολα θα τα κοψω πια ε????

πρεπει να προσεχουμε εμεις για να μαθαινουν κ τα παιδια

ετσι δεν ειναι?

εκτος οτι παχαινουν κανουν κακο κ στην υγεια

πω πω φιλοσοφια σημερα

Να μπω κι εγω στην κουβεντουλα?

Ο εθισμος οποιασδηποτε ουσιας ειναι δειγμα ανθρωπινης αδυναμιας.

ΟΜΩΣ, ολοι εχουμε τη δυναμη να αντισταθουμε και να απεξαρτηθουμε. Το μονο που χρειαζεται ειναι να το συνειδητοποιησουμε και να το αποφασισουμε.

Και ιδιαιτερα, πρεπει να προσεχουμε εμεις οι γονεις, ωστε να μην γινομαστε ασχημα πρωτυπα για τα παιδια μας.

:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Διαφημίσεις

ετσι μπραβο

ακριβως οπως το ειπες

κατα μανα κατα κυρη που λεμε

εγω προσωπικα νοιωθω τυχερη που δεν εχω τετοιες εξαρτησεις ποτα, αναψυκτικα, γλυκα,..ενταξει τα γλυκα θα τα παρουμε αλλα με μετρο, οχι σε καθημερινη βαση κ τετοια πραγματα

δυσκολο να εισαι μαμα ετσι δεν ειναι?

εισαι κ προτυπο ταυτοχρονα σε πολλα θεματα

αλλα μην βγαινω απο το θεμα μας

δυσκολο να εισαι μαμα ετσι δεν ειναι?

εισαι κ προτυπο ταυτοχρονα σε πολλα θεματα

αλλα μην βγαινω απο το θεμα μας

Μια μικρη παρενθεση θα μας τη συγχωρησουν.

Ο καθε γονεας ειναι πρωτυπο για τα παιδια του. Και αυτο συνεπαγεται οτι εχει ευθυνη να ειναι ενα πολυ καλο πρωτυπο (εκ του "τα παιδια μας ειναι ο καθρεφτης μας"). Το γμτ ειναι οτι ποτε δεν ξερουμε σαν γονεις αν οι επιλογες μας ειναι οι σωστοτερες. Θεωρω οτι πρεπει να αποφασιζουμε παντα με γνωμονα την πραγματικη αγαπη, μεριμνα και ενδιαφερον για την εξελιξη των παιδιων μας. Απο κει κι επειτα.... ο Θεος Βοηθος.

Και για να επιστρεψω συσχετιζοντας το θεμα, σας θυμιζω οτι ο γιος μου των περιπου 100 κιλων, ακολουθει τα χναρια μου και ......χανει τα παραπανισια του.

Μια μικρη παρενθεση θα μας τη συγχωρησουν.

Ο καθε γονεας ειναι πρωτυπο για τα παιδια του. Και αυτο συνεπαγεται οτι εχει ευθυνη να ειναι ενα πολυ καλο πρωτυπο (εκ του "τα παιδια μας ειναι ο καθρεφτης μας"). Το γμτ ειναι οτι ποτε δεν ξερουμε σαν γονεις αν οι επιλογες μας ειναι οι σωστοτερες. Θεωρω οτι πρεπει να αποφασιζουμε παντα με γνωμονα την πραγματικη αγαπη, μεριμνα και ενδιαφερον για την εξελιξη των παιδιων μας. Απο κει κι επειτα.... ο Θεος Βοηθος.

Και για να επιστρεψω συσχετιζοντας το θεμα, σας θυμιζω οτι ο γιος μου των περιπου 100 κιλων, ακολουθει τα χναρια μου και ......χανει τα παραπανισια του.

ελα καλε!!!!!

μπραβο του παντος

ειδες? νατο το παραδειγμα live στα ματια σου

γοργοναρες θα σας αφησω για σημερα

εγω εχω υπολογ. μονο στην δουλεια

θα τα πουμε αυριο...

καλη συνεχεια σε ολες

Παραθετω το παρακατω δημοσιευμα, και ο καθενας ας βγαλει τα συμπερασματα του.

:cool: «Κόλαση» είναι οι σύζυγοι...

6 στους 10 εργαζομένους, ανεξαρτήτως φύλου, στρεσάρονται περισσότερο στο σπίτι απ΄ ότι στην εργασία τους

ΛΟΝΔΙΝΟ Το άγχος που μεταδίδουν οι σύζυγοι στο σπίτι είναι πιο βαρύ από το άγχος που επιβάλλουν οι εργοδότες στη δουλειά. Ενας απαιτητικός και γκρινιάρης σύζυγος (όπως και μια απαιτητική και γκρινιάρα σύζυγος) πιθανόν είναι να δημιουργήσει περισσότερο στρες απ΄ ό,τι οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές, όπως δείχνει βρετανική έρευνα την οποία συντόνισε κορυφαίος ψυχολόγος, ειδικευμένος στις ψυχικές συνέπειες της εργασίας. Σύμφωνα με τον καθηγητή της Ψυχολογίας στο βρετανικό Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ Κάρι Κούπερ, σχεδόν 6 στους 10 εργαζομένους, ανεξαρτήτως φύλου, ζουν στρεσογόνες καταστάσεις μέσα στο σπίτι τους εξαιτίας των συζύγων τους.

Η ομάδα του κ. Κούπερ, σε έρευνα που δημοσίευσε αυτές τις ημέρες, κατέληξε σε μερικά πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα, ύστερα από μελέτη 3.000

εργαζομένων, ανδρών και γυναικών κάθε παραγωγικής ηλικίας.

Συνολικά 58% των ερωτηθέντων αγχώνονται από την παρουσία και τη συμπεριφορά των συντρόφων τους, με το ποσοστό αυτών που αγχώνονται από την παρουσία των προϊσταμένων τους να αγγίζει μόλις το 43%. Ειδικότερα οι γυναίκες είναι αυτές που μοιάζουν να υποφέρουν περισσότερο από στρεσογόνες καταστάσεις εντός της οικογενειακής εστίας: 18% των γυναικών δήλωσαν μάλιστα ότι «αγχώνονται πάρα πολύ» από τους άνδρες τους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό (του... «πάρα πολύ») στους άνδρες είναι 12%.

«Οπως προκύπτει από την έρευνά μας, οι άνθρωποι κουβαλάνε στο σπίτι τους όλα τα προβλήματα που εκσκήπτουν καθημερινά στον χώρο εργασίας τους, φορτίζοντας αρνητικά το οικιακό κλίμα. Η κατάσταση μεταξύ των συζύγων μπορεί επίσης να επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο από τις υπερωρίες του ενός ή του αλλού. Οι πολλές ώρες στον χώρο εργασίας αποτελούν εστίες καβγάδων ανάμεσα στο ζευγάρι» υποστηρίζει ο καθηγητής Κούπερ.

Αυτό το συνεχές παλαντζάρισμα υποχρεώσεων ανάμεσα σε προσωπική ζωή και εργασία είναι τόσο επώδυνο ψυχολογικά για τις γυναίκες, ώστε συχνά αποτελεί παράγοντα που οδηγεί στην παχυσαρκία. Σε ποσοστό 50% οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα ομολογούν πως η αυξομείωση του σωματικού τους βάρους αποτελεί προτεραιότητα σημαντικότερη από τον ίδιο τους τον μισθό!

«Το υψηλότερο ποσοστό των γυναικών που αγχώνονται πάρα πολύ οφείλεται ακριβώς στα κάθε λογής “ακροβατικά” που η σύγχρονη εργαζόμενη γυναίκα είναι υποχρεωμένη να επιτελέσει, ανάμεσα στους διαφορετικούς ρόλους της στο σπίτι και στην εργασία»καταλήγει ο κ. Κούπερ.

Η μελέτη αυτή ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα ευρήματα μιας προ μηνών κοινής αμερικανοβρετανικής έρευνας, από την οποία προκύπτει πως οι γυναίκες είναι πιθανότερο, σε σχέση με τους άνδρες, να νιώθουν αισθήματα ανεπάρκειας είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά τους.

Η μελέτη, η οποία έγινε από ψυχολόγους του Πανεπιστημίου Ομπερν της Αλαμπάμα, υπό την καθηγήτρια Τζάκλιν Μίτσελσον , ισχυρίζεται ότι οι γυναίκες νιώθουν πως δεν ικανοποιούν τα επίπεδα που οι ίδιες έχουν θέσει στον εαυτό τους όσον αφορά την οικογένεια και το επάγγελμά τους. σε ποσοστό 34% οι γυναίκες που ρωτήθηκαν για το επάγγελμά τους δήλωσαν ότι «νιώθουν πως δεν εκπληρούν τα υψηλά στάνταρντ που έθεσαν στους εαυτούς τους» έναντι ποσοστού 24% των ανδρών. Οσον αφορά το σπίτι και την οικογενειακή ζωή, το αντίστοιχα ποσοστά ήταν 30% για τις γυναίκες και 17% για τους άνδρες.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Κούπερ, ο οποίος συμμετείχε και στην αμερικανοβρετανική έρευνα, «οι γυναίκες συχνά αισθάνονται ένοχες, όταν μπερδεύουν τις απαιτήσεις της δουλειάς και της οικογένειάς τους, καθώς νιώθουν ότι δεν τα καταφέρνουν σωστά σε κανέναν από τους δύο τομείς».

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΒΙΟΣ... ΑΒΙΩΤΟΣ

Σε ποσοστό 28% οι εργαζόμενοι στην Ευρωπαϊκή Ενωση (σχεδόν 56 εκατομμύρια άνθρωποι) υποφέρουν από υψηλά επίπεδα άγχους. Ως το 2020 το άγχος αναμένεται να γίνει η δεύτερη συνηθέστερη αιτία ασθενείας.

Περισσότεροι αγχώνονται λόγω συζύγου παρά λόγω προϊσταμένου. :confused:

Τυχαίο?...... Δε νομιζω!!!!!!

ω ρεε τι ν τουτο

βαλτο θεμα στο παρεντς

το σκεφτομαι. α οχι το σκεφτομαι

ειμαι η γκρινιαρα συζυγος ή εχω συζυγο με αγκουσες εργασιας;

ελεγα κ εγω γιατι ολες οι δουλειες που χω περασει ειναι πιο ξεκουραστες!

παω να πιω μια κανελλαδα! να συνελθω! να το καταπιω δλδ!

καλα με τα αγγελακια σας εχασα σημερα απαικτες

πω πω τη ζηλευω δε θα της μοιασω ποτε ειναι σιδηρα κυρια τελικα η κολλητη!

Διαφημίσεις

ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕ Το μυαλό ευθύνεται για όλα, ακόμα και για τα περιττά κιλά σου, όλα είναι στο κεφάλι σου.Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της δίαιτάς σου.

Έχεις αναρωτηθεί γιατί μερικά άτομα καταφέρνουν και κρατούν κάποια δίαιτα μέχρι να φτάσουν στο στόχο τους, ενώ άλλοι τη χαλάνε και βρίσκονται συνεχώς σε μόνιμη κατάσταση δίαιτας χωρίς να έχουν αποτελέσματα;

Η πρώτη κατηγορία μήπως έχει περισσότερη αυτοπειθαρχία; Οχι. Απλώς σκέφτεται διαφορετικά. Μετάτρεψε τις παλιές σκέψεις που σαμποτάρουν τις προσπάθειές σου σε θετικές και χάσε βάρος μια για πάντα.

1η Λάθος Σκέψη:

Αφού παρήγγειλα ένα σουβλάκι, να μην πάρω και πατάτες;

Άλλαξε την:

Μπορώ να κάνω μία παρασπονδία, όχι δύο. Αφού θα φάω το σουβλάκι, θα φάω μία σαλάτα αντί για πατάτες. Αυτό το λάθος σκεπτικό στηρίζεται στο εξής: αφού ήδη χάλασες τη δίαιτά σου με το σουβλάκι, γιατί να μην το φτάσεις στα άκρα; Για να αποφύγεις τέτοιες καταστροφικές συμπεριφορές, επανεξέτασε το τι είναι υγιεινή διατροφή. Επίτρεψε στον εαυτό σου να παραστρατεί πού και πού, αρκεί να συνοδεύεις αυτήν την παρασπονδία με κάτι υγιεινό - όπως φρούτα ή λαχανικά. Ακόμα κι ένα σουβλάκι που κυμαίνεται γύρω στις 300-400 θερμίδες δεν θα σε παχύνει μία φορά την εβδομάδα. Όταν όμως το συνοδεύεις με πατάτες, μπορεί να προσθέσει στη ζυγαριά σου κάποια περιττά κιλάκια. Πάρε άλλο ένα παράδειγμα: έχεις μπροστά σου μία σακούλα με πατατάκια. Είσαι άτομο που θα φάει ένα δύο ή θα καταλήξεις να φας όλο το σακουλάκι; Αν δεν μπορείς να συγκρατηθείς, καλύτερα να μην ξεκινήσεις καθόλου. Ενα σακούλι σημαίνει πάνω από 500 θερμίδες.

2η Λάθος Σκέψη:

Δεν έχω καταφέρει ποτέ να αδυνατίσω.

Άλλαξε την:

Αυτήν τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, Θυμήσου ότι, αν πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις, συνήθως αυτό συμβαίνει. Το ίδιο ισχύει και στην αντίθετη περίπτωση. Αν σκέφτεσαι αρνητικά συνεχώς, τότε το αποτέλεσμα θα είναι ανάλογο. Έτσι αντί να λες στον εαυτό σου ότι είσαι χοντρός μπορείς να κάνεις πιο θετική σκέψη, όπως: ναι, είμαι όντως χοντρός, αλλά την επόμενη εβδομάδα θα είμαι ένα κιλό λιγότερο.

3η Λάθος Σκέψη:

Γιατί να κάνω δίαιτα τώρα; Πέρασε το καλοκαίρι.

Άλλαξε την:

Αν δεν προσέχω τώρα, θα έχω ακόμα περισσότερο βάρος να ξεφορτωθώ όταν έρθει η άνοιξη του χρόνου. Έρευνες δείχνουν ότι παίρνεις σχεδόν 1/2-1 κιλό στις γιορτές. Μέχρι να φτάσει το επόμενο καλοκαίρι, θα βρεθείς με 2-3 κιλά παραπάνω. Για να αποφύγεις αυτήν την αύξηση βάρους, έχε το μαγιό σου κρεμασμένο κάπου (π.χ. στην πόρτα της τουαλέτας) που να μπορείς να το βλέπεις όλο το χρόνο, για να σου θυμίζει ότι πρέπει να προσέχεις. Επιπλέον, ξεκίνα ένα πρόγραμμα γυμναστικής πριν αρχίσει το κρύο, γιατί όταν μπει πια το φθινόπωρο και ο χειμώνας, δύσκολα ξεκολλάει κάνεις από τον καναπέ.

4η Λάθος Σκέψη:

Όλοι στο σόι μου είναι παχύσαρκοι, δεν μπορώ να αλλάξω.

Άλλαξε την:

Δεν μπορώ να αλλάξω το DNA μου, αλλά μπορώ να αλλάξω τη μοίρα μου. Μην είσαι μοιρολάτρης. Πράγματι, τα γονίδια παίζουν ρόλο κι ορίζουν έναν συγκεκριμένο σωματότυπο. Μπορεί να μη γίνεται να αποκτήσεις ποτέ επίπεδους κοιλιακούς, ωστόσο έχεις έλεγχο στο πόσο μπορεί να ζυγίζεις. Αντί να εστιάζεις την προσοχή σου στο ιδανικό σώμα, βάλε στόχο την καλή υγεία. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι, αν υπάρχει κληρονομικότητα για παχυσαρκία, μπορεί να υπάρχει και για χρόνιες ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία, όπως διαβήτη και καρδιαγγειακή νόσο. Αν λοιπόν είσαι παχύσαρκος, βρες το ανώτατο όριο βάρους σου χρησιμοποιώντας το Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) όπου διαιρείς το βάρος σου σε κιλά με το ύψος σου στο τετράγωνο. Αυτός ο αριθμός πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 18,5-25. Για να βρεις το ανώτατο όριο κιλών που πρέπει να είσαι, πολλαπλασίασε το βάρος σου στο τετράγωνο επί 25 κι αυτό είναι το ανώτατο βάρος που πρέπει να έχεις. Έτσι ένα άτομο που έχει ύψος 1,85, έχει ανώτατο βάρος (1,85)2 x 25= 85,5 κιλά.

5η Λάθος Σκέψη:

Μετά από τόσο σκληρή προπόνηση μου αξίζει μία πίτσα.

Άλλαξε την:

Μετά από τόση σκληρή προπόνηση, το σώμα μου αξίζει την καλύτερη δυνατή μεταχείριση.

Οι περισσότεροι άνθρωποι υπερεκτιμούν τις θερμίδες που έκαψαν με τη γυμναστική. Ένας άντρας που ζυγίζει 85 κιλά, για να κάψει 4 μέτρια κομμάτια πίτσας (1/2 πίτσα δηλαδή) θα έπρεπε να σηκώνει βάρη επί 2 ώρες + 2 ώρες γρήγορο περπάτημα= 4 ώρες.

Σκέψου αυτές τις αντιστοιχίες:

100 θερμίδες: 15 λεπτά γρήγορο περπάτημα.

200 θερμίδες: 30 λεπτά γρήγορο περπάτημα.

400 θερμίδες: 1 ώρα γρήγορο περπάτημα.

Άλλαξε την ιδέα που έχεις ως επιβράβευση. Αντί να ζητάς φαΐ, βρες κάτι άλλο για επιβράβευση: ένα καλό ζευγάρι παπούτσια, ένα βιβλίο ή περιοδικό, μία ταινία που θες να δεις εδώ και καιρό.

6η Λάθος Σκέψη:

Είναι απόγευμα. Θα φάω μία σοκολάτα, γιατί αισθάνομαι κουρασμένος.

Άλλαξε την:

Όταν έχω κούραση, χρειάζομαι τροφή που θα μου δώσει μακροχρόνια ενέργεια. Οι σοκολάτες και τα γλυκά έχουν μικρή διατροφική αξία και αποσταθεροποιούν το σάκχαρο στο αίμα. Αυτό με τη σειρά του προκαλεί ανάγκη για περισσότερο φαγητό μετά από λίγη ώρα και δημιουργεί μια κατάσταση στον οργανισμό, όπου το σώμα αποθηκεύει πιο πολύ λίπος. Σταμάτα τις υπογλυκαιμίες το απόγευμα αποφεύγοντας μεσημεριανά που περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες και προτίμησε γεύματα που περιέχουν και πρωτεΐνη. Επίσης προγραμμάτισε να τρως συχνά μίνι γεύματα, έτσι ώστε να μη φτάνεις σε σημείο να πεινάς τόσο που να μην μπορείς να αντισταθείς σε γλυκά, τυρόπιτες κ.λπ. Επιπλέον όταν θα φας ένα σνακ, προτίμησε να συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνη και λίγα λιπαρά, όπως ολικής αλέσεως κρακεράκια με λίγο τυρί ή ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά μαζί με ένα φρούτο.

Αντιδιαιτητικές Συνήθειες.

Αυτή η λίστα περιλαμβάνει συνήθειες, που σαμποτάρουν τις προσπάθειές σου να χάσεις βάρος (όσο καλή κι αν είναι η δίαιτά σου). Δεν θα τις έχεις όλες, αλλά ακόμα κι αν έχεις μία ή δύο, μπορείς να επηρεάσεις την αποφασιστικότητα και την επιτυχία σου.

- Κάνω παρέα με άτομα που έχουν για διασκέδαση μόνο το φαΐ.

- Δεν ζητώ υποστήριξη από κανέναν.

- Προσπαθώ να είμαι τέλειος και ακολουθώ τη δίαιτα κατά λέξη. Αν τη χαλάσω, το θεωρώ αποτυχία.

- Περιμένω να χάσω γρήγορα.

- Δεν χρησιμοποιώ ποτέ ολόσωμο καθρέφτη.

- Δεν προβλέπω τι θα κάνω σε περιπτώσεις υψηλού ρίσκου (ταβέρνες, πάρτι κ.λπ.).

- Έχω επικίνδυνες τροφές μες στο σπίτι (μπισκότα, πατατάκια).

- Δεν κοιμάμαι αρκετά.

- Βάζω πολύ δύσκολους στόχους.

- Διαλέγω δίαιτες που δεν ταιριάζουν στον τρόπο ζωής μου.

καλε????

που τα βρισκεται ολα αυτα??

συμφωνω κ με τις δυο σας

χαμομηλακι κ georgiamami

αχ!!! αυτο το μυαλο τι μπορει να κανω να σε ανεβασει η να σε ριξει στα ταρταρα

πρεπει να τα διαβαζουμε για να τα κανουμε ε?

χτυπαει κοκκινο τοκαμπανακι

σε λιγο με βλεπω απο γοργονοgun να γινομαι γοργονουλα κ εγω

πολυ μερεντουλα τωρα τελευταια...μαλλον η υπογλυκαιμια...λογο κυκλου περιοδου...αλλα απο σημερα ...ΤΕΛΟΣ θα το πεταξω οπως ειναι...πες οτι το φαγαμε .....

δεν ειναι κακο ποτε ποτε λιγο γλυκακι το χρειαζεται ο οργανισμος...λιγο λιγο ομως...ισα για την λιγουρα

Καλημερουδια και καλησπερουδια, στις γοργονουλες, στις γοργονοφαν, στις γοργονες παρασκηνιου και σε ολες και ολους τους επισκεπτες του κλαμπ μας.

Ακομα σημερα ειμαι εδω. Απο αυριο ξεκιναει η αδειουλα μου και πλατς πλουτς θα κανω την ουριτσα μου στα ομορφα νερα των ελληνικων θαλασσων.

καλε????

που τα βρισκεται ολα αυτα??

συμφωνω κ με τις δυο σας

χαμομηλακι κ georgiamami

αχ!!! αυτο το μυαλο τι μπορει να κανω να σε ανεβασει η να σε ριξει στα ταρταρα

πρεπει να τα διαβαζουμε για να τα κανουμε ε?

χτυπαει κοκκινο τοκαμπανακι

σε λιγο με βλεπω απο γοργονοgun να γινομαι γοργονουλα κ εγω

πολυ μερεντουλα τωρα τελευταια...μαλλον η υπογλυκαιμια...λογο κυκλου περιοδου...αλλα απο σημερα ...ΤΕΛΟΣ θα το πεταξω οπως ειναι...πες οτι το φαγαμε .....

δεν ειναι κακο ποτε ποτε λιγο γλυκακι το χρειαζεται ο οργανισμος...λιγο λιγο ομως...ισα για την λιγουρα

ειπα και εγω σκληρο καρυδι η αγγελακια χε χε

αλλα ειδες γοργονοgun γραφεις( το γραφεις ετσι ξερω το f και το g ειναι διπλα ειδες τι επαθες) xixi με το οπλο στο χερι να πηροβολησεις τη μερεντα απεναντι !

πλατσα πλουτσα γοργονιτσα

αντε με το καλο να γυρισεις

καλα να περασετε οπου πατε..

ζηλευω εγω εδω κ παλι εδω....κλαψ κλαψ

ενταξει δεν λεω η θαλασσα ειναι κοντα...εγω βαριεμαι το κουβαλα κ φορτωνε ξεφορτωνε..2 παιδια 2 τσαντες μια βαρκουλα κλπ κλπ κλπ ασε μετα στο σπιτι μπανιο πλυσιμο κλπ κλπ κλπ

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...