Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Γοργόνες σε δίαιτα!

Recommended Posts

Το αυγο δεν νομιζω εκτος αν δεν ηταν φρέσκο,γιατι πιστευω θα το ειχες καταλαβει εδω και καιρο οτι εχεις θεμα στο συγκεκριμενο αφου το τρωμε σχετικα συχνα.μηπως ξεκιναει καμια ιωση ;γιατι σέρνεται γαστρεντεριτιδα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 28k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• maestria77

2255

• JENIA

2242

• mpap

1708

• tsipoura

1624

Το αυγο δεν νομιζω εκτος αν δεν ηταν φρέσκο,γιατι πιστευω θα το ειχες καταλαβει εδω και καιρο οτι εχεις θεμα στο συγκεκριμενο αφου το τρωμε σχετικα συχνα.μηπως ξεκιναει καμια ιωση ;γιατι σέρνεται γαστρεντεριτιδα

ναι ,εχεις δικιο

ειχα ενοχλησεις το ΣΚ,

γαστρεντερολογικες

πρεπει να περασα κάτι σχετικο, ευτυχως ελαφρια.

εσύ mpougos μου, κάνεις τίποτα από δίαιτα? ή είσαι από τις τυχερούλες που δεν χρειάζεσαι?

1527894gvxcsdbcpz.gif

91 ημέρες διακοπής καπνίσματος - 52 ημέρες διατροφής άσκησης

γειά σας κόρες

νέα εβδομάδα συνεχίζουμε δυναμικά γιατί μέχρι το καλοκαίρι έχουμε 13 βδομάδες

σήμερα το πρωι σηκώθηκα 6 η ώρα κι έκανα το 60 το 4 miles home, ηθελα να ηξερα αυτός που το είπε οτι αν κανεις γυμναστική το πρωι θα έχεις ενέργεια μετά, ήξερε τι έλεγε? σέρνομαι τώρα.

τέλος πάντων το έκανα γιατί εχθές δεν έκανα περπάτημα και μου έλειψε!

με βρήκε άλλο κουσούρι τώρα, το ΣΚ ήρθε ο άντρας μου (δουλεύει εκτός Αθηνών) κια έφερε μαζί του τα μηχανάκια του (γιατί έχει διαβήτη τύπου 1 από 15 χρονών) κια μετριόμουν όλο το ΣΚ,

ααχ είχα τσιμπημένα ζάχαρα

π.χ. ζάχαρο νηστείας 110 με 120 που νομίζω είναι αρκετό. το απόγευμα δύο ώρε μετά το φαγητό 160 που και αυτό είναι πολύ,

ο άντρας μου δεν γνωρίζει να μου πει γιατί έχει άλλες μετρήσεις κια άλλες γνώσεις για τον τύπου 1 διαβήτη, είναι τελείως διαφορετικό από τον τύπου 2.

έχω σκόπό να μετριέμαι όλη τηνεβδομάδα να δω τι γίνεται.

τα χθεσινά μου

πρωί = 1 χυμό και ένα τοστ

δεκατιανό = μια μπανανα

μεσημέρι = μακαρόνια με κιμά μισό πιάτο και σαλάτα

απόγευμα = ενα γιαουρτακι

βραδι = 3 κομματια σπανακοπιτα σπιτική με ανθότυρο και λιγο ελαιολαδο

ασκηση = οχι, νερο = λιγο

1527894gvxcsdbcpz.gif

Εγω εχω παραπανω 5 κιλα απο φαγητο αλλα περισσοτερο απο σοκολάτες.γυμναστικη καθολου,Αστα πρεπει να το παρω αποφαση να ξεκινησω διαιτα και εγω.το χειρότερο ειναι οτι τα παιρνω στην κοιλια και αν δεν γυμναστώ δεν γινεται τιποτα...

Κατερινιώ, εγώ κάτι ξέρω από ζάχαρο, γιατί έκανα διαβήτη κύησης και ήμουν με μηχανάκια. Ακόμη και τώρα, τις περιόδους που το παρακάνω μετριέμαι, γιατί η ενδοκρινολόγος μου είχε πεί, ότι εφόσον έκανα διαβήτη κύησης βρίσκομαι στην ομάδα υψηλού κινδύνου.

Λοιπόν, οι μετρήσεις σου δείχνουν προ- διαβητικό στάδιο.

Τα φυσιολογικά επίπεδα είναι: σάκχαρο νηστείας 70 - 80 και οπωσδήποτε όχι πάνω από 100. 1 ώρα μετά το φαγητό μέχρι 130 και 2 ώρες μετά το φαγητό μέχρι 140 (αυτά είναι τα ανώτατα).

Σου παραθέτω ένα ενδεικτικό διαιτολόγιο:

ΠΡΩΪΝΟ

1. 1 ποτήρι γάλα (με 1.5% λιπαρά)
    και μαζί 1 φέτα μαύρο ψωμί ή ½ παξιμάδι ή 30 γρ δημητριακά (FITNESS, SPECIAL K, ALL BRAN) ή 2 φρυγανιές ή ½ κουλούρι Θεσσαλονίκηςή
  2. 1 τοστ με: 2 φέτες μαύρο ψωμί, βραστή γαλοπούλα και 1 φέτα τυρί (χαμηλό σε λιπαρά και σε αλάτι)

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ

1. 1 φρούτο εποχήςή
  2. 2 φρυγανιές (χωρίς ζάχαρη & αλάτι) με λίγο ανάλατο τυρί (με χαμηλά λιπαρά)

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:

• 120γρ κοτόπουλο στήθος, χωρίς πέτσα με 3 μέτριες βραστές ή ψητές πατάτες (μέγεθος αβγού) ή 1 φλιτζάνι ρύζι ή 2 φέτες ψωμί σικάλεως για τοστ (των 30γρ)
  • 120γρ ψάρι άπαχο, ψητό ή βραστό με 3 βραστές ή ψητές πατάτες (στο μέγεθος αβγού)
  • 120 γρ μοσχαρίσιο κρέας, χωρίς ορατό λίπος, ψητό με 1 φλιτζάνι ρύζι ή 1 φλυτζάνι ζυμαρικό ή 1 ½ φλιτζάνι πουρέ
  • 1 ½ φλιτζάνι όσπριο (φακή, φασόλια) με 90 γρ τυρί άπαχο π.χ κατίκι και (1 φέτα ψωμί μόνο αν βάλετε 1 φλιτζάνι φακή)
  • 1 ½ φλιτζάνι φασολάκια ή μπάμιες ή σπανακόρυζο ή λαχανόρυζο ή μπριαμ με 90 γρ τυρί χαμηλό σε λιπαρά και 1 φέτα ψωμί
  • 120 γρ χοιρινό κρέας π.χ. ψαρονέφρι με 1 φλιτζάνι ρύζι ή 1 ½ φλιτζάνι αρακά ή 1 ½ φλιτζάνι φασολάκια ή 2 φέτες ψωμί
  • 3 φλιτζάνια ζυμαρικό (κατά προτίμηση ολικής άλεσης) με 90 γρ κοτόπουλο ή κιμά ή τυρί

ΜΑΖΙ ΜΕ:

1 μεγάλη σαλάτα,

3 κουτ. γλυκού λάδι,

1 φρούτο εποχής

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ 1 φρούτο εποχής

ΒΡΑΔΙΝΟ

1. 1 μέτρια σαλάτα από λαχανικά εποχής (βραστά ή ωμά) με 3 κουτ. γλυκού λάδι, μαζί με ένα από τα ακόλουθα:
    • 60γρ κοτόπουλο ψητό με 2 μικρές πατάτες (μέγεθος αβγού) ή 2/3 του φλιτζανιού ρύζι ή 2/3 του φλιτζανιού ζυμαρικό
    • 60γρ ψάρι άπαχο π.χ. τόνο με 2 μικρές πατάτες ή 1 παξιμάδι κριθαρένιο
    • 60 γρ μοσχαρίσιο κρέας π.χ. 1 μπιφτέκι με 2/3 φλιτζάνι ρύζι ή ζυμαρικό
    • 2 αβγά και 30 γρ τυρί ή 60 γρ τυρί και 1 αβγό ή 1 φέτα βραστή γαλοπούλα μαζί με 1 παξιμάδι κριθαρένιο ή 2 μικρές πατάτες

ή

[*]1 γιαούρτι 2% με: 4 φρυγανιές σίκαλης (χωρίς αλάτι και ζάχαρη) ή 2 φέτες ψωμί ή 1 παξιμάδι κριθαρένιο

ΠΡΟ ΥΠΝΟΥ 1 ποτήρι γάλα 1.5%

Εκτός από την ποσότητα του φαγητού είναι πολύ σημαντική και η ποσότητα, γι' αυτό δίνονται τα γραμμάρια με ακρίβεια.

Προσπάθησε μια εβδομάδα να κάνεις τη διατροφή αυτή και να μετράς το σάκχαρό σου νηστείας, μία ώρα μετά το φαγητό, δύο ώρες μετά το φαγητό

και εφόσον έχουν ξεφύγει οι μετρήσεις να απευθυνθείς σε έναν ενδοκρινολόγο, όπου θα του παραθέσεις τόσο τις μετρήσεις, όσο και το διαιτολόγιό σου!

Αν δεις ότι τις πρώτες 2 - 3 μέρες οι μετρήσεις είναι ανεβασμένες προσπάθησε να μειώσεις ποσότητες.

Διαφημίσεις

σοβαρα mkcm μου? προδιαβητικό στάδιο? αχου παναγία μου

σήμερα το πρωί είχα 115, για πρωινό έφαγα 1 ποτηρί γάλα με 4 κουταλιές βρώμη, και τώρα έχω 130 (το πήρα το μηχανακι στη δουλεια).

ππολύ εε?

αχ το διαιτολόγιό σου μου φαίνεται δύσκολο, πως να τα μαγειρεύω αυτά δεν έχω χρόνο, και κυρίως δεν έχω διάθεση,

θα προσπαθήσωωωωω

πω στεναχωρήθηκα αρκετά η αλήθεια είναι,

αν κια το υποψιαζόμουν

κυρίως για ινσουλινοαντισταση

γιατί όποτε τρώω ψωμιά και πιτοειδή φουσκώνω

κορίτισια μου γλυκά,

προσέξτε πολυ πολυ με τις δίαιτες

όχι στερητικές που σου κάνουν βουλιμίες μετά,

και κυρίως όχι πολλές ώρες άδειο το στομάχι με τίποτα, γιατί αυξάνει την ινσουλινοαντίσταση κια την κορτίζόλη (το άγχος) σε συνδυασμό με καθιστική ζωή είναι ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ.

(κια μακριά από συμπληρώματα τύπο λιποδιαλυτικά , καλύτερα μια πολυβιταμίνη ή σπιρουλίνα για λίγο καιρό κι αυτά.)

1527894gvxcsdbcpz.gif

Εγω εχω παραπανω 5 κιλα απο φαγητο αλλα περισσοτερο απο σοκολάτες.γυμναστικη καθολου,Αστα πρεπει να το παρω αποφαση να ξεκινησω διαιτα και εγω.το χειρότερο ειναι οτι τα παιρνω στην κοιλια και αν δεν γυμναστώ δεν γινεται τιποτα...

με λίγη προσπάθεια θα είσια σούπερ!!!

λίγο περπάτημα θα σε βοηθούσε ή στο youtubε τα βιντεάκια της σούζαν (έχω γράψει παραπάνω) είναι το καλύτερο

1527894gvxcsdbcpz.gif

το καλο ειναι οτι εχω ξεσφουσκωσει απο χθες (ακριβως 10 μερες 19/2-29/2 με την περιοδο στις 25)

τα χθεσινά μου κόρες:

πρω = 1 ποτηρι γαλα με μισο παξιμαδι ολικης

δεκατιανο = ενα γιαουρτακι κια λιγα καυρδια

μεσημερι = δυο κομματια σπανακοπιτα σπιτικη, με ανθοτυρο και γιαουρτι, κια λιγο λαδακι

απογευμα = 1 γιαουρτακι με λιγα καρυδια

βραδινο = μιση μεριδα μακαρονια με κιμα κια μια μεγαλη σαλατα

προ υπνου = 1 πρασινο μηλο

ακσηση = πρωι 60 λεπτα το 4 miles walk home, κια το βραδακι μιση ωρα περπατημα

νερο = πολυ 3 λιτρα

1527894gvxcsdbcpz.gif

Κατερινώ μου, αν προσέξεις το διαιτολόγιο, δεν είναι παρά μια ισορροπημένη διατροφή. Δε διαφέρει ριζικά από όσα τρως εσύ καθημερινά. Αυτό όμως που χρειάζεται και είναι πάρα πολύ βασικό είναι η ποσότητα. 120 γρ. κρέατος, π.χ. είναι όσο μια παλάμη (χωρίς τα δάχτυλα, έτσι :tongue:;).

Δε θέλω να σε τρομοκρατήσω, αλλά μάλλον είσαι σε προδιαβητικό στάδιο, γιατί 115 με ισορροπημένη διατροφή γενικά είναι πάρα πολύ. Εγώ που τώρα πλέον προσέχω, μια μέρα που παράφαγα το βράδυ (πιτόγυρα και πολύ μεγάλο κομμάτι γλυκό είχα 116 σάκχαρο νυστίας).

Τώρα οι μετρήσεις μου γενικά είναι 75 νηστίας, 90 - 110 1 ώρα μετά το φαγητό και 85 - 100 δύο ώρες μετά το φαγητό.

Καλό θα ήταν να συμβουλευόσουν μια ενδοκρινολόγο. Με σωστή διατροφή και ήπια άσκηση το προδιαβητικό στάδιο γενικά αντιμετωπίζεται και δεν οδηγεί σε Διαβήτη τύπου 2.

Α, επίσης η περίμετρος της κοιλιάς παίζει ρόλο. Νομίζω στις γυναίκες, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος αν είναι πάνω από 80 εκ.

Κατερινώ μου, αν προσέξεις το διαιτολόγιο, δεν είναι παρά μια ισορροπημένη διατροφή. Δε διαφέρει ριζικά από όσα τρως εσύ καθημερινά. Αυτό όμως που χρειάζεται και είναι πάρα πολύ βασικό είναι η ποσότητα. 120 γρ. κρέατος, π.χ. είναι όσο μια παλάμη (χωρίς τα δάχτυλα, έτσι :tongue:;).

Δε θέλω να σε τρομοκρατήσω, αλλά μάλλον είσαι σε προδιαβητικό στάδιο, γιατί 115 με ισορροπημένη διατροφή γενικά είναι πάρα πολύ. Εγώ που τώρα πλέον προσέχω, μια μέρα που παράφαγα το βράδυ (πιτόγυρα και πολύ μεγάλο κομμάτι γλυκό είχα 116 σάκχαρο νυστίας).

Τώρα οι μετρήσεις μου γενικά είναι 75 νηστίας, 90 - 110 1 ώρα μετά το φαγητό και 85 - 100 δύο ώρες μετά το φαγητό.

Καλό θα ήταν να συμβουλευόσουν μια ενδοκρινολόγο. Με σωστή διατροφή και ήπια άσκηση το προδιαβητικό στάδιο γενικά αντιμετωπίζεται και δεν οδηγεί σε Διαβήτη τύπου 2.

Α, επίσης η περίμετρος της κοιλιάς παίζει ρόλο. Νομίζω στις γυναίκες, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος αν είναι πάνω από 80 εκ.

ωχ καταλαβα, με περιμενει γολγοθας.............

1527894gvxcsdbcpz.gif

Διαφημίσεις

93 ημέρες διακοπής καπνίσματος - 54 ημέρες διατροφής άσκησης

συνεχίζουμε κόρες δυναμικά,

βγαζω τους πολλους υδατανθρακες απο την διατροφη μπας και δω ασπρη μερα.

εχθές έκανα ποδήλατο χαλαρο (στατικό, το είχα στην αποθήκη και το ανέβασα) και εβλεπα ειδησεις ταυτόχρονα. πέρασε η ώρα χωρίς να το καταλάβω.

πρωι = 1 ποτηρι γαλα με τρεις κουταλιες βρωμη

δεκατιανο = 1 γιαουρτακι

μεσημερι = σαλατα και 2 κομματια σπανακοπιτα σπιτικη

απογευμα = 1 μηλο

βραδινο = κιμα σκετο (χωρις μακαρονια) κια σαλατα μπολικη

προ υπνου = 1 μηλο

ασκηση = μιση ωρα ποδηλατο στατικο

νερο = αρκετο, 2,5 λιτρα περιπου

1527894gvxcsdbcpz.gif

Επιμένω, πάντως Κατερίνα μου, να επισκεφτείς έναν ενδοκρινολόγο.

Η διατροφή σου γενικά θεωρώ ότι είναι πολύ καλή, βέβαια.

Τι μετρήσεις είχες με το μηχανάκι χθες που έκοψες τους πολλούς υδατάνθρακες;

Επιμένω, πάντως Κατερίνα μου, να επισκεφτείς έναν ενδοκρινολόγο.

Η διατροφή σου γενικά θεωρώ ότι είναι πολύ καλή, βέβαια.

Τι μετρήσεις είχες με το μηχανάκι χθες που έκοψες τους πολλούς υδατάνθρακες;

ναι εχεις δικιο, πρεπει να παω,

οι μετρήσεις πολυ καλύτερες στο μεταγευματινο, χθεσινο ανωτερο 137, ενω το σαββατο ειχα 160,

ομως to νηστειας σημερα το πρωι 117,

συνεχιζω μετρησεις, κια θα προσπαθησω να τρωω τροφες με χαμηλο γλυκαιμικο δεικτη

1527894gvxcsdbcpz.gif

Ναι, το νηστείας είναι λίγο προβληματικό... Λογικά, με τη διατροφή θα έπρεπε να είχε ρυθμιστεί...

Με προβληματίζει το φρούτο που τρως προ ύπνου, γιατί τα φρούτα όσο καλά και άγια είναι σε περίπτωση διαβήτη πρέπει να τρώγονται με μέτρο.

Προσπάθησε να αντικαταστήσεις το προ ύπνου γεύμα με κάποιο γαλακτοκομικό, οπωσδήποτε 1,5% ή 0% και να περιορίσεις τα φρούτα σε 2 μερίδες την ημέρα...

Και σου επισημαίνω και πάλι, ότι οι ποσότητες είναι ζήτημα!!! Π.χ. 2 κομμάτια σπανακόπιτα είναι αρκετά. Μπορεί να είναι σπιτική, αλλά καλύτερα θα ήταν να φας 1 κομμάτι και να συμπληρώσεις με περισσότερη σαλάτα.

Εγώ θυμάμαι, ότι κάποια στιγμή είχα φάει αρακά και μου είχε εκτοξευτεί το ζάχαρο. Ε, μου σύστησε η ενδοκρινολόγος να βάλω την επόμενη φορά μετρημένα 1 1/2 φλυτζάνι και όταν το μέτρησα συνειδητοποίησα, ότι οι μερίδες που γενικά σερβίρω είναι πολύύύύύ μεγάλες, ίσως και διπλάσιες.... Εκείνη τη φορά το νούμερο ήταν φυσιολογικό.

Γενικά, έχω παρατηρήσει ότι έχουμε σαν τάση να σερβίρουμε αρκετά μεγάλες μερίδες, πολύ μεγαλύτερες απ' ότι χρειάζεται.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...