Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 12 ώρες πρίν, dimi.tra είπε:

Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί εγώ χρειάστηκα και επιπλέον από αυτά που μπορούσα να πάρω. Ωστόσο εμένα τα επιπλέον μου τα έδωσε ο γιατρός μου. Ρώτησε κι εσύ τον γιατρό σου γιατί κρατάνε από άλλες κοπέλες που δεν τα χρειάστηκαν και κυρίως έχουν συνεργασία με τις φαρμακευτικές οπότε ίσως μπορεί να σε βοηθήσει έστω και με μια καλύτερη τιμή. Επειδή έκανα τα Meriofert και πάνω στο κουτί λέει τιμή, στις 10 των 150 είναι 365,27€ η προτεινόμενη λιανική τιμή της εταιρείας και η 75αρα είναι κάπου στα 21 κάτι. Τουλάχιστον μέσω του γιατρού σου να μην τα πληρώσεις παραπάνω. Ελπίζω να βρεις φάρμακα, είναι πολύ κρίμα να συμβαίνει κάτι τέτοιο. 

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση! Καλή συνέχεια! Επιτυχία κι ευτυχία εύχομαι! 

• Ευχαριστώ 1

Γοργόνες σε δίαιτα!

Recommended Posts

Καλησπέρα γοργόνες! Εντυπωσιάστηκα κι εγώ από την αληλεγγύη εδώ μέσα, είδα το βιντεάκι και τα tips, είστε φοβερές!

Κι εγώ καινούργια στο κλαμπ αυτό αλλά όχι και στο φόρουμ... 46 χρονών, 68 κιλά, τα 6 τα πήρα τα δύο τελευταία χρόνια, τα υπόλοιπα μετά τα 40 (που γέννησα). Έχω πει αντίο στα παλιά 55-57 και φιλοδοξώ στα 59-60.

Προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου να αρχίσει διτροφή αλλά.... δεν πείθεται.

Το καλό είναι πως αγαπάω τη γυμναστική (περπάτημα, γιόγκα, πιλάτες, κολύμπι, τρέξιμο, ζούμπα όλα μου αρέσουν και κάνω ακόμα και στο σπίτι).

Το κακό είναι πως εδώ και ένα μήνα έχω θέμα με τη μέση μου και όχι να γυμναστώ, ούτε να σταθώ όρθια και να περπατήσω για πάνω από 5 λεπτά δεν μπορώ, αυτό μου έχει ρίξει την ψυχολογία πολύ χαμηλά... και μένοντας αρκετά στο σπίτι τρώω κιόλας.

Το περασμένο Σάββατο πήγα δειλά - δειλά κολυμβητήριο, αλλά τις καθημερινές τα βράδια πονάω ακόμα πολύ και δεν μπορω να πω ότι σύντομα θα κάνω γυμναστική.

Μπήκα εδώ πιο πολύ για ψυχολογική συμπαράσταση, νοιώθω να χάνεται ο παλιός μου εαυτός... και δεν μου αρέσει αυτό καθόλου!

Αυτά, σας ευχαριστώ!

ΥΓ. Ταυτίζομαι πάρα πολύ με όσα έγραψε η olzi

sACYp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 28k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• maestria77

2255

• JENIA

2242

• mpap

1708

• tsipoura

1624

Γεια σας γοργονακια.

Εχω καιρο να μπω και δεν ξερω τι κανετε. Αν δεν εχετε χασει κανα κιλακι, ελπιζω τουλαχιστο να μην πηρατε κι αλλα.

Θελω να σας δωσω ενα αισιοδοξο μηνυμα.

Οι παλιοτερες θα με θυμαστε..... για τις νεοτερες θα πω εν συντομεια το ιστορικο μου.

Σημερινη ηλικια 46. Επι πολλα χρονια ημουν 73 κιλα (τα ειχα αποδεχθει εφοσον δεν ειχα αλλο προβλημα) αλλα μετα απο παθηση του θυροειδη και ολικη αφαιρεση του κατεληξα 92 κιλα.Πασχισα με διατροφες και γυμναστηριο να χασω βαρος γιατι αρχισαν να εμφανιζονται ενα σωρο αλλα προβληματα υγειας αλλα καταφερα να κατεβω μεχρι τα 81 και σταδιακα τα ξαναπηρα φτανοντας τον Φεβρουαριο του 2014 στα 94 κιλα. Συγχρονως εχω μπει και σε κλημακτηριακη φαση με αραιες επισκεψεις της κοκκινοσκουφιτσας μου.

Ομως η υγιεινη διατροφη, ηπια ασκηση (περπατημα και λιγη γυμναστικουλα οταν προλαβαινω) αρκετος υπνος (ναι το αναφερω κι αυτο γιατι πιστευω οτι το ειχα παρακανει με τα ξενυχτια) αλλα και η ρυθμιση της δοσης χαπιου για το θυροειδη μου, με εφεραν σημερα να σας πω οτι εχω χασει 6 κιλα.

Τρωω τα παντα χωρις υπερβολλες σε ποσοτητες.Δεν πειναω.... Και οχι δεν εκοψα τον εναν και μοναδικο καφε που πινω την ημερα με 2 κουταλακια ζαχαρη.

Απο το 2010, που ασχολουμαι με το θεμα διατροφης, εχω συνηθισει να τρωω σωστα..... δεν κανω διαιτες.... απλα τρωω τροφες που ξερω οτι ειναι χρησιμες για τον οργανισμο μου και αποφευγω τα γλυκα (βασανο). Αν αποτυχω και φαω κατι, προσεχω μεσα στην υπολοιπη εβδομαδα να μην παρεκτραπω για 2η φορα. Και στο τελος της εβδομαδας θα με ανταμοιψει η ζυγαρια με την ενδειξη που θα ειναι μικροτερης της προηγουμενης.

Θυμαμαι το γιατρο μου που μου ειχε πει : σε 9 μηνες πηρες 19 κιλα. Σε 9 μηνες πρεπει να τα χασεις για να μην χλαρωσει το σωμα σου. Και αυτο γινεται..... Σιγα σιγα....αργα και σταθερα..... θα τα καταφερω κι εγω αλλα κι εσεις...... αρκει να υπαρχει συνεπεια και συνεχεια.

Καλη δυναμη σε ολες σας.

Και να θυμαστε οτι ο θυροειδης ειναι αδενας που εκτος των αλλων, ρυθμιζει το μεταβολλισμο. Τσεκαρετε τον!!!

:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

• 5 εβδομάδες μετά...

Τι εγινε γοργονακια???? Διακοπες διαρκειας κανετε????

Εγω μπηκα να σας πω οτι εχω χασει 8 κιλα και παω για το 9ο. Ειμαι σε καλο δρομο, εεε???

• 3 εβδομάδες μετά...

Γεωργία μου! Τι υπέροχα νέα είναι αυτά!!! Πόσα συγχαρητήρια να δώσω και πόσα μπράβο να πω? Υποκλίνομαι!

Να πω γεια και σε όλες τις κοπέλες εδώ, μην το βάζετε κάτω, τρανή απόδειξη η γεωργία που με ορμόνες, αδένες κτλ εναντίον κατάφερε να χάσει τόσα κιλά!

Έχω καιρό να σας γράψω, και ήμουν και σχεδόν έυοιμη να αποφοιτήσω! Πήγα διαιτολόγο, το κλεισα και το ρημάδι, έχασα κιλά! Μετά λίγο χαλάρωσα, λίγο ψυχοπλακώθηκα, να σου και κάτι αντισυλληπτικα και πρήξιμο απερίγραπτο, ξαναγύρισα στη μέση της διαδρομής! Ξανάρχισα διατροφή τη Δευτέρα και δεν θα το βάλωκάτω!

Χάνονται ΠΟΛΥ δύσκολα αλλά θα τα ξεφορτωθώ! Γεωργία είσαι φωτεινό παράδειγμα, μα τι χαρά πήρα!

Φιλιά και καλή προσπάθεια σε όλες, άντε να οργανωθούμε!

Υγ. Το δικό μου τιπ είναι: στις λιγούρες πριν ενδώσουμε πίνουμε ένα ποτήρι νερό, κατά το " δεν πεινούσες, διψούσες!!!"

Kaliopaki μου, χαιρομαι και με τα δικα σου νεα. Μετα απο τοσο καιρο που μιλαμε εδω και τα οσα εχουμε μαθει για την υγεια μας, πιστευω οτι ειμαστε σε καλο δρομο.

Θα σας πω μερικα πραγματα που παρατηρησα σε μενα και τα οποια με φρεναραν απο το χασιμο κιλων.

Πρωτο και βασικοτερο η ακινησια.... Ναι, λιγο το γραφειο, λιγο το τεμπελιο με εκαναν να αραζω αντι να παιρνω τα ποδαρακια μου και να βολταρω. ΟΚ, δεν μπορουμε ολοι να τρεχουμε σε γυμναστηρια, γηπεδα, κολυμβητηρια κλπ. Αλλα μπορουμε σιγουρα να αλλαξουμε καποιες συνηθειες που υιοθετησαμε ...απο συνηθεια. Πχ γιατι να παρω ασανσερ για τον 5ο οροφο???? Ναι...μην τρομαζετε. Θα ανεβειτε τις σκαλες..... σιγα σιγα...θα ξεκουραζεστε ανα οροφο και θα φτασετε στην 5ο σε 5λεπτα αντι σε 1. Θα εχετε κερδισει.... χανοντας καποιες θερμιδες.

Θελετε να πατε καπου σχετικα κοντα και επιλεγετε το αυτοκινητο για να κερδισετε χρονο.Μεγα λαθος. Ξεκινηστε λιγο νωριτερα και περπατηστε. Παλι κερδισμενοι θα ειστε.

Επισης, ειχα δεδομενα τα 5 γευματα την ημερα. Ομως αυτα ηταν λιγο περισσοτερα σε ποσοτητα απο οσο θα επρεπε. Πχ ετρωγα ενα μπωλ με δημητριακα για πρωινο ενω τωρα πινω απλα ενα ποτηρι (250 ml) και μετα απολαμβανω το καφεδακι μου μεχρι την ωρα του δεκατιανου (1ο δειαλειμμα γραφειου) οπου τρωω μισο τοστακι με κασερι και γαλοπουλα.(μη γελασετε ..το ολοκληρο μου πεφτει βαρυ). Στη 1:00 (2ο διαλειμμα γραφειου) θα φαω το φρουτακι μου και στις 3:00 το μεσημεριανο μου που ομολογω πως ειναι γουρουνιασμα. Στις 6-7 θα τσιμπησω κατι...... οτιδηποτε αλλα λιγο σε ποσοτητα και κατα τις 8 θα φαω ενα φρουτακι ακομη. Τελος..... Δεν τσιμπολογαω τιποτα ενδιαμεσα. Μια φορα τη βδομαδα δινω δωρο στον εαυτο μου ενα κομματι γλυκο ή παγωτο ή πιτσα ή σουβλακι κλπ. Δε γουρουνιαζω ομως σ αυτα. Ειμαι κιΟΥρια.

Ακομη ενα πραγμα που εχω παρατηρησει ειναι οτι οταν τρωω τροφες που περιεχουν αλευρι (ψωμι, πιτες, εξαιρεται το κουλουρι Θεσ/νικης) πειναω περισσοτερο.

Μ αυτη την τακτικη στη διατροφη μου χανω σταθερα 1,5 κιλο το μηνα. Δε με πειραζει που τα χανω τοσο αργα.... Αλλωστε δεν τα εβαλα σε μικρο διαστημα.

Στοχος μου ειναι το 70 και χαιρομαι που βλεπω τη ζυγαρια να δειχνει συνεχως μικροτερα νουμερα.

Ελπιζω να μην ξανακολλησει ο μεταβολλισμος μου και σε ενα χρονο να σας λεω οτι ειμαι γοργονα για πασαρελα χαχαχαχαχχαχαχα

Ευχομαι τα καλυτερα για ολες σας.

Διαφημίσεις

Πολλα μπραβο Γεωργια . οι συμβουλες σου ειναι πολυτιμες και μας δινουν θαρρος

Καλλιοπακη εισαι σε καλο δρομο, μην το βαζεις κατω.

1) matri ετών 34 ύψος 1,63 αρχικό (1-3-2012) 63 τωρινό 59,2 Στόχος 55 ........

τωρα ειμαι 36 και 69 κιλα ναι ναι δυστυχως. Βεβαια εκανα και ενα 3ο παιδακι που τωρα ειναι 9 μηνων.

Σιγα, σιγα μπηκα σε ψυχολογια διαιτας πριν 1 μηνα και τα παω καλα. (ακομα και μετα τη γεννα ειχα φτασει 73).

Στοχος τα 65 αρχικα.

Λατρευω τα ζουζουνακια μου.

Να τα λεμε κοριτσια

Γεωργία ούτε το πρόγραμμα της διαιτολογου να διαβαζα! Εγώ φοβάμαι και το μετά, δηλαδή τη διατήρηση, γιατί ήδη την πάτησα μια φορά! Δεν εί αι πολλά τα κιλά, αλλά και τα συν 3 που έχω από τότε που έχσα με βαραίνουν... αλλά ας τα χάσω πάλι και βλέπουμε για τη διατήρηση!

Μάρτι συγχαρητήρια! Να χαίρεσαι την .ομορφη και πολυμελή οικογένεια! Χαρά στα κουργια σου! Εγώ με το 2ο τα παιξα....

Γοργονουλες μου, η λεξη ΔΙΑΙΤΑ δε μου αρεσε ποτε. Δε θα μπορουσα ποτέ να ακολουθησω ενα προγραμμα που μου επιβαλλει ειδη και ποσοτητες. Εχω στο αρχειο μου απειρες...... αλλα δεν τις ξεκινησα ποτε.

Αυτο που εμαθα ολα αυτα τα χρονια που ασχολουμαι με το θεμα κιλων, ειναι να τρωω σωστα. Δηλαδη να κανω σωστη διατροφη...και τι εννοω με αυτο??? Εννοω να τρωω τροφες που εχουν να μου προσφερουν πρωτεινες, ινες (φυτικες) και ολες τις ουσιες που ειναι απαραιτητες για να ζω.

Χρονο με το χρονο μου εγινε συνηθεια και τωρα πια δεν μπορω να πω οτι νιωθω χαλια αν δε φαω καθημερινα σοκολατα. θα φαω ομως οταν τη λαχταρησω.... θα φαω με μετρο (οχι με το μετρο τη σοκολατα αλλα σε μετρημενη ποσοτητα. ) Οχι γουρουνιες..... αλλα η αληθεια ειναι οτι με τα φρουτα που καταναλωνω καλλυπτω τις αναγκες του οργανισμου μου σε σακχαρα. Και φυσικα θα φαω ενα κομματι γλυκο τη βδομαδα......

ετσι για τη ψυχουλα μου. :)

Matri να σου ζησουν τα λατρεμενα ζουζουνια σου.

Επισης, θελω να εστιασετε -εσεις οι μανουλες- στη διατροφη των παιδιων σας. Ειναι θεμα συνηθειας να μαθουν τα παιδια σας να τρωνε σωστα μιμουμενα εσας τις μητερες τους.

Θα σας αναφερω ενα παραδειγμα: προσφατα συναντησα μια οικογενεια. Η μητερα εκανε διαιτα γιατι ειχε ξεφυΓΓΓΓΓΓΓΓει πολυυυυυυ, αλλα στα παιδια της εδινε ενα σωρο βλακειες τροφες φτου κακα που λεμε εδω οι γοργονες. Αποτελεσμα.... η μαμα να εχει χασει με επιτυχια πολλα κιλα αλλα τα παιδια της να ειναι ....βαρελακια. Δεν ειναι ανισο???????

Οσο πιο μικρα τα παιδια σας, τοσο πιο ευκολο ειναι να συνηθισουν να τρωνε σωστα.

Φυσικα δεν μπορουμε να απαγορευσουμε απο ενα παιδακι να φαει το πατατακι ή το παγωτο κλπ. Μπορουμε ομως να το μαθουμε να φαει σε μια σωστη αναλογια και οχι σε καθημερινη βαση. Δωστε λοιπον προσοχη σ αυτο το κομματι. Ειναι καθοριστικο για την υγεια και τη σωστη αναπτυξη του παιδιου σας.

Συγνωμη αν σας κουρασα αλλα θεωρω σημαντικο να μεταδιδουμε τις γνωσεις μας.

• 3 εβδομάδες μετά...
Γ

Επισης, θελω να εστιασετε -εσεις οι μανουλες- στη διατροφη των παιδιων σας. Ειναι θεμα συνηθειας να μαθουν τα παιδια σας να τρωνε σωστα μιμουμενα εσας τις μητερες τους.

Θα σας αναφερω ενα παραδειγμα: προσφατα συναντησα μια οικογενεια. Η μητερα εκανε διαιτα γιατι ειχε ξεφυΓΓΓΓΓΓΓΓει πολυυυυυυ, αλλα στα παιδια της εδινε ενα σωρο βλακειες τροφες φτου κακα που λεμε εδω οι γοργονες. Αποτελεσμα.... η μαμα να εχει χασει με επιτυχια πολλα κιλα αλλα τα παιδια της να ειναι ....βαρελακια. Δεν ειναι ανισο???????

Οσο πιο μικρα τα παιδια σας, τοσο πιο ευκολο ειναι να συνηθισουν να τρωνε σωστα.

Φυσικα δεν μπορουμε να απαγορευσουμε απο ενα παιδακι να φαει το πατατακι ή το παγωτο κλπ. Μπορουμε ομως να το μαθουμε να φαει σε μια σωστη αναλογια και οχι σε καθημερινη βαση. Δωστε λοιπον προσοχη σ αυτο το κομματι. Ειναι καθοριστικο για την υγεια και τη σωστη αναπτυξη του παιδιου σας.

Συγνωμη αν σας κουρασα αλλα θεωρω σημαντικο να μεταδιδουμε τις γνωσεις μας.

πολυυυυυυυυυυυυυ σωστο. το παλευω οσο μπορω. Το καλο ειναι οτι πλεον βοηθαει και το σχολειο. Η μεγαλη νομιζω εχει μπει στο νοημα , αλλα ο τετραχρονος με ζοριζει. Το μωρο απλα ακομα το ελεγχω πληρως

εγω θυμαμαι τη μαμα μου να μου δινει "κατι καλο" (σοκολατα) για επιβραβευση, παρηγορια απο απογοήτευση. Πολυ μικρη ποσοτητα μεν αλλα εμενα μου εμεινε. Για πολλα χρονια διατηρουσα τη μικρη ποσοτητα, στα μεγαλα ζορια όμως εεε ηθελα μεγαλυτερη δόση.

Επισης ειχε ως προχειρο φαγητο το τηγανι (αυγο τηγανιτο, πατατες, τηγ, κεφτεδακια. ......) , Αυτο ευτυχως δεν το υιοθετησα καθολου.

αααα και για να αναφερω επιτελους ξεκολησα απο το 69 και ειμαι 67 (-2). Το παω αργα αλλα σταθερα προς τα κατω. δηλ στα 69 ημουν κανα μηνα. Τωρα ξεκολησα και συνεχιζω αργα. Πιστευω και το 67 το εχω . ενα τσουπ και θα το φτασω το 65.

Κραταω ημερολογιο και ειδα οτι 64 ημουν πριν μεινω εγκυος στο 3ο

Διαφημίσεις

Μπραβο Matri. Μια χαρα τα πας κι εσυ.

Το ημερολογιο βοηθαει πολυ. Επισης, να μετρας τις διαστασεις σου μια φορα το μηνα. Υπαρχει περιπτωση να χανεις ποντους αλλα η ζυγαρια να μενει στα ιδια.

Καλη συνεχεια λοιπον και στις δυο μας.

• 2 months later...

Ο μεταβολισμός είναι ένας βασικός μηχανισμός του ανθρώπινου σώματος που ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος και τις ανάγκες μας σε ενέργεια. Ο μεταβολικός ρυθμός ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο ή μπορεί να παρουσιάσει διακυμάνσεις ανάλογα με την ηλικία, την κληρονομική προδιάθεση, διάφορες ασθένειες ή λόγω της επίδρασης εξωτερικών παραγόντων.

Ο όρος μεταβολισμός αφορά στις πολύπλοκες χημικές διεργασίες που εκτυλίσσονται στο σώμα μας ώστε να ελέγχονται και να διατηρούνται βασικές λειτουργίες, όπως τα επίπεδα θερμοκρασίας, τα επίπεδα ενέργειας και το βάρος. Ο θυρεοειδής, δηλαδή ο αδένας που βρίσκεται στη φάρυγγα, απελευθερώνει ορμόνες που επίσης παίζουν ρόλο στο μεταβολικό ρυθμό. Η θερμοκρασία σώματος είναι ένα αποτέλεσμα της λειτουργίας του μεταβολισμού. Το ίδιο ισχύει και για το μεταβολισμό των λιπιδίων, δηλαδή πόσο καλά χειρίζεται ο οργανισμός μας τη συσσώρευση λίπους και αυτό επηρεάζει το δείκτη της ζυγαριάς μας. Από την άλλη, ο μεταβολισμός των υδατανθράκων επηρεάζει τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης στο αίμα.

Σε πρώτη φάση, πρέπει να γνωρίζουμε ποιος είναι ο βασικός μεταβολισμός μας, δηλαδή πόσες θερμίδες (ενέργεια) χρειαζόμαστε σε καθημερινή βάση ανάλογα με το φύλο, την ηλικία και τα επίπεδα δραστηριοποίησής μας και με βάση αυτό να κρίνουμε αν ο μεταβολισμός μας βρίσκεται σε επαρκή εγρήγορση.

Πώς θα καταλάβουμε αν ο μεταβολισμός λειτουργεί σωστά

- Χαμηλός μεταβολισμός

Το στρες, η έλλειψη ύπνου, η αποχή από τη γυμναστική και η αυξημένη κατανάλωση λιπαρών επηρεάζουν αρνητικά το μεταβολικό ρυθμό. Το ίδιο συμβαίνει αν υπάρχει δυσλειτουργία στο θυρεοειδή αδένα.

Η απελευθέρωση ορμονών είναι βασικό κομμάτι της μεταβολικής λειτουργίας, κι έτσι ο χαμηλός μεταβολικός ρυθμός μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την κούραση, την εκδήλωση καταθλιπτικών συμπτωμάτων, την αύξηση του βάρους, την κακή όψη της επιδερμίδας, αλλά και τα αναπαραγωγικά προβλήματα και τον ακανόνιστο κύκλο για τις γυναίκες.

Η παραγωγή θερμότητας και λίπους αποτελούν επίσης σημαντικό κομμάτι του μεταβολισμού κι έτσι ο χαμηλός μεταβολικός ρυθμός μπορεί να οδηγήσει σε πτώση της θερμοκρασίας του σώματος και στη δυσκολία απώλειας βάρους.

- Υψηλός μεταβολισμός

Από την άλλη, όταν ο μεταβολικός ρυθμός είναι αυξημένος, το σώμα ζητά συνεχώς περισσότερα εφόδια, όπως οξυγόνο και φαγητό. Ένα άτομο με αυξημένες μεταβολικές ανάγκες έχει συνήθως και υψηλότερη θερμοκρασία σώματος, ενώ δε δυσκολεύεται ιδιαίτερα να χάσει βάρος και να παραμείνει στα ιδανικά κιλά.

Συμβουλευτείτε τον ενδοκρινολόγο σας εάν υποψιάζεστε ότι αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το μεταβολικό σας ρυθμό.

Πηγή : http://www.onmed.gr/ygeia/item/323218-pos-tha-katalavete-an-o-metavolismos-sas-leitourgei-sosta

• 4 εβδομάδες μετά...

Άκουσα ενα ωραιο γνωμικό τελευταία οτι δεν ειναι το πρόβλημα τι τρώμε απο τα χριστουγεννα μέχρι την πρωτοχρονιά αλλα απο την Πρωτοχρονιά μέχρι τα Χριστουγεννα

Καλησπέρα σε όλες τις γοργονίτσες!

Είμαι μανούλα μιας σχεδόν 8μηνης μπεμπούλας & θηλάζω ακόμη. Την τελευταία δεκαετία είχα φορτωθεί 10 κιλά, τα οποία δεν χάνονται με ΚΑΜΙΑ δίαιτα 'η διατροφή. Έχω αναγνωρισμένο πρόβλημα μεταβολισμού των υδατανθράκων & έλλειψη κάποιου ενζύμου που ενεργοποιεί τη λεπτίνη.

Στην εγκυμοσύνη, αν και ήμουν 5 μήνες στο κρεββάτι πήρα μόνο 10,5 kgr. 1 εβδομάδα μετα τη γέννα είχαν φύγει τα 8 & περίμενα πως θα έφευγαν & τα υπόλοιπα δύο.

Το αποτέλεσμα ήταν μετά από 6,5 μήνες απόλυτης αϋπνίας να πάρω άλλα δύο & να παλεύω τώρα με τον εαυτό μου...

Προσωπικά έχω καταλήξει να θεωρώ σημαντικότερο παράγοντα για την επιτυχία της όποιας προσπάθειας, την καλή ψυχολογία.

Με τόση κλεισούρα (ήδη από την περίοδο της εγκυμοσύνης) & χωρίς καθόλου χρόνο για εμένα, συχνά βρίσκω διέξοδο σε κάποια λιχουδια. Ευτυχώς δεν τρώω ποσότητες...

Προσπαθώ πάντως! Δεν το βάζω κάτω.

Μετρίασα λίγο τους στόχους μου & με οραματίζομαι πιο κομψή!

Οι αρχικοί στόχοι ήταν συγκεκριμένα κιλά, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες... Πλέον θέλω σε κάθε ζύγισμα (κάθε Δευτέρα & Παρασκευή) να είμαι χαμηλότερα από το προηγούμενο, έστω & 100gr.

Καλή συνέχεια σε όλες!

:)

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...