Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 12 ώρες πρίν, dimi.tra είπε:

Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί εγώ χρειάστηκα και επιπλέον από αυτά που μπορούσα να πάρω. Ωστόσο εμένα τα επιπλέον μου τα έδωσε ο γιατρός μου. Ρώτησε κι εσύ τον γιατρό σου γιατί κρατάνε από άλλες κοπέλες που δεν τα χρειάστηκαν και κυρίως έχουν συνεργασία με τις φαρμακευτικές οπότε ίσως μπορεί να σε βοηθήσει έστω και με μια καλύτερη τιμή. Επειδή έκανα τα Meriofert και πάνω στο κουτί λέει τιμή, στις 10 των 150 είναι 365,27€ η προτεινόμενη λιανική τιμή της εταιρείας και η 75αρα είναι κάπου στα 21 κάτι. Τουλάχιστον μέσω του γιατρού σου να μην τα πληρώσεις παραπάνω. Ελπίζω να βρεις φάρμακα, είναι πολύ κρίμα να συμβαίνει κάτι τέτοιο. 

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση! Καλή συνέχεια! Επιτυχία κι ευτυχία εύχομαι! 

• Ευχαριστώ 1

Γοργόνες σε δίαιτα!

Recommended Posts

Οι σαλάτες παρέχουν στον οργανισμό πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες ενισχύουν την άμυνα του ανοσοποιητικού μας συστήματος καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες είναι υπεύθυνες για διάφορες παθήσεις όπως οι καρδιαγγειακές, ο καρκίνος, η γήρανση του δέρματος, εκφυλιστικές αλλοιώσεις και πλήθος άλλων παθήσεων. Τα λαχανικά που περιέχονται σε μια σαλάτα έχουν πλούσια περιεκτικότητα σε νερό προκειμένου για την καλή ενυδάτωση του οργανισμού μας.

Η σαλάτα λαχανικών επίσης μας παρέχει φυτικές ίνες οι οποίες βελτιώνουν την λειτουργία του εντέρου καταπολεμώντας την δυσκοιλιότητα, ασκούν καρδιοπροστατευτική και καρκινοπροστατευτική δράση, αλλά είναι και ευεργετικές για να διατηρήσουμε την γραμμή μας. Οι φυτικές ίνες της σαλάτας όταν εισέρχονται στον γαστρεντερικό σωλήνα αναμιγνύονται με τα πεπτικά υγρά και διογκώνονται μέσα στο στομάχι. Η διόγκωση αυτή είναι το φούσκωμα ή αλλιώς ο κορεσμός που μας προκαλούν και έτσι μας δίνουν το αίσθημα του χορτασμού γρηγορότερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έστω και μια μόνο σαλάτα την ημέρα είναι αρκετή ώστε να εφοδιάσει τον οργανισμό μας με τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά της.

Όταν λέμε βέβαια σαλάτες εννοούμε τα λαχανικά στην αμιγή τους μορφή, όταν αυτές αποτελούν τη βάση για την σύνθεσή τους. Για παράδειγμα μια σαλάτα λαχανικών μπορεί να είναι μια χωριάτικη που έχει σαν βάση την ντομάτα, την πιπεριά και το αγγούρι, ή μια σαλάτα πράσινων λαχανικών που έχει σαν βάση το μαρούλι, την ρόκα ή το σπανάκι και ψητά μανιτάρια, ή μια σαλάτα λάχανο με καρότο, ή μια σαλάτα ανάμεικτη η οποία μπορεί να εμπεριέχει όλα ή κάποια από τα προηγούμενα συστατικά. Ακόμα και τα βραστά λαχανικά αποτελούν μια καλή ιδέα για σαλάτα όπως το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα κολοκυθάκια, τα παντζάρια και τα χόρτα.

Προσοχή στις έτοιμες σαλάτες που βασίζονται ποσοτικά περισσότερο σε άλλα θρεπτικά συστατικά όπως τα ζυμαρικά η πατάτα ή το κρέας και λιγότερο στα λαχανικά που περιέχουν.

Μια σαλάτα θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα όταν αυτή περιέχει βασικά λαχανικά συνδυάζοντας πρωτεΐνη και υδατάνθρακα όπως μιας πράσινη σαλάτα με κρουτόν και κομματάκια κοτόπουλου.

Πώς θα κάνουμε τις σαλάτες μας λιγότερο βαρετές αλλά ταυτόχρονα να συμβάλλουν στην διατήρηση της γραμμής μας?

Αρχικά, επιλέγουμε τη βάση για τη σαλάτα μας, η οποία θα περιέχει λαχανικά της προτίμησής μας. Στη συνέχεια μπορούμε να προσθέσουμε 3 δάκτυλα του χεριού μας τυρί φέτα ή ανθότυρο ή κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών κομμένο σε μικρά κυβάκια. Συμπληρώνουμε με μικρά παξιμαδάκια ή κρουτόν σικάλεως τα οποία είναι τραγανά και κάνουν την σαλάτα μας πιο χορταστική. Στο τέλος, προσθέτουμε κάποιο ντρέσινγκ σε λάιτ μορφή ώστε να προστατεύσουμε τον οργανισμό μας από περιττές θερμίδες. Τέτοιες σως υπάρχουν έτοιμες στο εμπόριο σε διάφορες γεύσεις ώστε να καλύπτουν τις προτιμήσεις και των πιο απαιτητικών πελατών. Μια δική μας προσεκτική παρατήρηση στην ετικέτα της συσκευασίας θα μας δώσει πληροφορίες για την σύνθεση της κάθε σως, την θρεπτική της αξία καθώς και τις θερμίδες που μας δίνει.

Ιδέες για γευστικές σως που μας δίνουν λίγες θερμίδες

Όταν η φαντασία κυριαρχεί, η γευστική πανδαισία κάνει αισθητή την παρουσία της. Χρησιμοποιήστε λοιπόν τη φαντασία σας και μεγαλουργήστε. Μερικές ιδέες για ολιγοθερμιδικές σως είναι οι εξής:

1 κουτ λάδι, 1 κουτ ξύδι βαλσάμικο, 1 κουτ μουστάρδα, 1/2 κουτ μέλι και 1 κουτ νερό, αλάτι και πιπέρι

2 κουτ γιαούρτι λάιτ, 1 κουτ μαγιονέζα λάιτ και 1 κουτ λάδι, αλάτι και πιπέρι

1 κουτ μουστάρδα, 1 κουτ λεμόνι, τριμμένο σκόρδο και 1 κουτ νερό

1 τριμμένη-πολτοποιημένη ντομάτα, βασιλικός, τριμμένο σκόρδο, 1 κουτ λεμόνι και 1 κουτ λάδι, αλάτι και πιπέρι

2 κουτ γιαούρτι, 1 κουτ λάδι, 1 κουτ γάλα, 1 κουτ χυμό λεμονιού, μαιντανό, άνηθο, βασιλικό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι

Οι ποσότητες αφορούν ατομικές συνήθως σαλάτες.

Για τους πιο τολμηρούς από εσάς προσθέστε στις σαλάτες σας 1 κουτ ανάλατους ξηρούς καρπούς όπως κάσιους, κουκουνάρι, καρύδια, σταφίδες, ηλιόσπορο καθώς και φρέσκα ή αποξηραμένα ψιλοκομμένα φρούτα της αρεσκείας σας όπως δαμάσκηνα ή σύκα, χουρμάδες, ανανά, ακτινίδιο, αβοκάντο και άλλα. Τέλος θα μπορούσατε να προσθέσετε 1 κουτ ξερά όσπρια όπως φασόλια μαυρομάτικα, φακή ή ρεβίθια και άλλα.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη φαντασία, ώστε να μπορέσετε να συνθέσετε τη δική σας αγαπημένη σαλάτα προσθέτοντας χρώματα, ποικιλία λαχανικών, θρεπτικών τροφίμων, και σως της επιλογής σας με λίγες θερμίδες, προασπίζοντας της υγεία σας και προστατεύοντας την σιλουέτα σας.

ΠΗΓΗ: diatrofi.gr

:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 28k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• maestria77

2255

• JENIA

2242

• mpap

1708

• tsipoura

1624

....και μετα απο τοσο διαβασμα, σηκωστε τον κwλΟ απο την καρεκλα και παρτε τους δρομους για περπατημα, τρεξιμο ή οτι αλλο μπορειτε γιατι διατροφη διχως ασκηση δεν εχει ολοκληρωμενο αποτελεσμα.

Για τη λίστα δεν είμαι ακριβώς (33 ετών, 160, 48 κιλά) αλλά έχω ψωμακια τα οποία θέλω να μειώσω. Μου αρέσει η ισορροπημένη διατροφή αλλά είμαι μεγάλη τεμπελα και διαβάζοντας τις ιδέες σας παίρνω κουράγιο και πηγαίνω γυμναστηριο. Έκλεισα για αύριο το πρώτο ραντεβού αφού είχα να πάω από τον Απριλιο. Θέλω να δώσει το σώμα μου μέχρι τα Χριστούγεννα πιο συμμαζεμένο και εμένα σε καλύτερη φόρμα και ανεβασμένη διάθεση.

Για τη λίστα δεν είμαι ακριβώς (33 ετών, 160, 48 κιλά)

Ξουτ, ξουτ από εδώ......:tongue::tongue::tongue: Πλάκα μας κάνεις έτσι; Μια χαρά είσαι κορίτσι μου, ίσως χρειάζεσαι λίγη γυμναστικούλα και τίποτα άλλο.

27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΜΟΥ! ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΜΟΥ!

19 IOYNIOY 2013... Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΜΟΥ

Ξουτ, ξουτ από εδώ......:tongue::tongue::tongue: Πλάκα μας κάνεις έτσι; Μια χαρά είσαι κορίτσι μου, ίσως χρειάζεσαι λίγη γυμναστικούλα και τίποτα άλλο.

Γι΄αυτό είμαι εδώ. Συνηθως όποιος είναι οκ με τα κιλά ξεχναει πόσο σημαντική είναι η γυμναστική και εγώ είμαι μεγάλη τεμπέλα. Ανεξαρτητα από τα κιλά που είναι κάποιος παντα φαίνεται η ωραία στάση σώματος, το ωραίο περπάτημα και η ¨χάρη¨ μια γυναίκας.

Διαφημίσεις

Για τη λίστα δεν είμαι ακριβώς (33 ετών, 160, 48 κιλά) αλλά έχω ψωμακια τα οποία θέλω να μειώσω. Μου αρέσει η ισορροπημένη διατροφή αλλά είμαι μεγάλη τεμπελα και διαβάζοντας τις ιδέες σας παίρνω κουράγιο και πηγαίνω γυμναστηριο. Έκλεισα για αύριο το πρώτο ραντεβού αφού είχα να πάω από τον Απριλιο. Θέλω να δώσει το σώμα μου μέχρι τα Χριστούγεννα πιο συμμαζεμένο και εμένα σε καλύτερη φόρμα και ανεβασμένη διάθεση.

Πηγες γυμναστηριο??? Σου προτειναν συγκεκριμενες ασκησεις για σφιξιμο και σμικρυνση γλουτων???

Κανεις πολυ καλα που θες να δεις το σωμα σου καλυτερο και πιστευεις οτι θα ανεβει η διαθεση σου. Αν κι εμεις θελαμε το ιδιο οταν ειχαμε προσθεσει 3-5-10 κιλα, και καναμε το ιδιο με σενα, πιθανοτατα να μην ειχαμε φτασει να θελουμε να χασουμε 30-40-50 κιλα.

Καλη επιτυχια.

Γι΄αυτό είμαι εδώ. Συνηθως όποιος είναι οκ με τα κιλά ξεχναει πόσο σημαντική είναι η γυμναστική και εγώ είμαι μεγάλη τεμπέλα. Ανεξαρτητα από τα κιλά που είναι κάποιος παντα φαίνεται η ωραία στάση σώματος, το ωραίο περπάτημα και η ¨χάρη¨ μια γυναίκας.

..........και μια γυναικα, που σεβεται , αγαπα και προσεχει το σωμα της εκπεμπει γοητεια, εχει αυτοπεποιθηση, και κατακτα ..... τους στοχους της.

Για να μπορέσεις να χάσεις κιλά θα πρέπει βασικά να καις θερμίδες.

Πόσες όμως πρέπει να είναι αυτές για να μπορέσεις να δεις αποτέλεσμα; Με έναν απλό υπολογισμό, αν καις 500 θερμίδες την ημέρα μπορείς να χάσεις μέχρι και ένα κιλό την εβδομάδα (αν τα κιλά σου είναι γύρω στα 70).

Ακολουθώντας, λοιπόν, κάποιες απλές συμβουλές μπορεί τελικά να αποκτήσεις τι σιλουέτα την οποία τόσο πολύ επιθυμείς!

(Σημείωση: Βεβαίως, οι συμβουλές αυτές προϋποθέτουν ότι προσέχεις και τη διατροφή σου παράλληλα).

Πως, λοιπόν, θα κόψεις λίγες θερμίδες από εδώ, και λίγες από εκεί:

1. Κουνήσου! Ακόμα και αν είσαι στο σπίτι, φρόντισε να είσαι συνέχεια σε κίνηση. Μπορείς να μιλάς στο τηλέφωνο και να περπατάς, μπορεί ακόμα και να κάθεσαι στον υπολογιστή σου και να κάνεις τα πόδια σου να κινούνται σε έναν σταθερό ρυθμό, μπορείς να ανεβοκατεβαίνεις τις σκάλες σου.

2. Μην τρως μπροστά στην τηλεόραση: Σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, η κατανάλωση τροφής μπροστά στην τηλεόραση μπορεί να σε φορτώσει επιπλέον 300 θερμίδες.

3. Κόψε τα ντρέσινγκ από τις σαλάτες: Καραμελωμένοι ξηροί καρποί, σάλτσες, μαγιονέζα, μπέικον, κρουτόν, τριμμένο τυρί, αποξηραμένα φρούτα και το αβοκάντο θα φορτώσουν την υγιεινή σου σαλάτα με θερμίδες.

4. Χρησιμοποίησε μικρότερα πιάτα: Όσο μικρότερο το πιάτο, τόσο μικρότερη η ποσότητα φαγητού που θα χωρέσει.

5. Πιες τον καφέ σου με λίγη ζάχαρη (αν δεν μπορείς με καθόλου) και φυσικά χωρίς σαντιγί, κρέμες, γάλα και σιρόπια (μπορείς να γλιτώσεις έως και 670 θερμίδες έτσι!)

6. Μείνε μακριά από τα κοκτέιλ: Τα σιρόπια, η ζάχαρη, οι χυμοί και οποιαδήποτε άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του μετατρέπουν το ποτό σου σε… επιδόρπιο (μπορείς να γλιτώσεις έως και 800 θερμίδες!)

7. Γέμισε τα πιάτο σου πριν το σερβίρεις στο τραπέζι και άσε την κατσαρόλα εκεί! Πολλές φορές, αφού έχουμε τελειώσει το φαγητό μας, ξαναγεμίζουμε το πιάτο μας, συχνά επειδή βλέπουμε μπροστά μας την κατσαρόλα ή το μπολ με το υπόλοιπο. Οπότε εσύ φρόντισε να το αφήσεις πίσω…

8. Φάε γλυκό, αλλά επέλεξε την πιο μικρή ποσότητα που υπάρχει διαθέσιμη (θα μπορούσε αυτό να είναι ένα σοκολατάκι, αντί για μια σοκολάτα!)

9. Μαγειρέψτε το φαγητό με ελάχιστη ποσότητα λαδιού ή ακόμα καλύτερα μαγειρέψτε στον ατμό ή ψήστε στο γκριλ το γεύμα σας (θα κερδίσετε 40-50 θερμίδες για κάθε κουταλιά λαδιού που περιορίζετε).

10. Κόψε τα αναψυκτικά (θα κερδίσετε έως 540 θερμίδες) – πείτε νερό αντʼ αυτών- και το ποπ-κορν στο σινεμά (κερδίζετε έως 1,500 θερμίδες!)

Πηγη: http://www.briefingnews.gr/ygeia/item/67961-tropoi-gia-n

Πηγες γυμναστηριο??? Σου προτειναν συγκεκριμενες ασκησεις για σφιξιμο και σμικρυνση γλουτων???

Κανεις πολυ καλα που θες να δεις το σωμα σου καλυτερο και πιστευεις οτι θα ανεβει η διαθεση σου. Αν κι εμεις θελαμε το ιδιο οταν ειχαμε προσθεσει 3-5-10 κιλα, και καναμε το ιδιο με σενα, πιθανοτατα να μην ειχαμε φτασει να θελουμε να χασουμε 30-40-50 κιλα.

Ειχα αγορασει περσι μαθηματα με personal trainer τα οποια δεν ολοκληρωσα και με αυτα συνεχιζω. Για να δω αποτελεσματα θέλει πολύ προσπάθεια, αλλά και μονο το γεγονος οτι μετα το μαθημα έχω σουπερ διαθεση μου φτάνει. Σημερα νιώθω πιασμένη στην πλάτη στην κοιλια στα πόδια. Αγυμνασιά μεγάλη αλλα θα τα καταφερω. Γι την ωρα θα πηγαίνω 2 φορες την εβδομάδα και 1 θα κανω μόνη μου στο σπίτι με την αγαπημενη μου γυμναστρια

Γι την ωρα θα πηγαίνω 2 φορες την εβδομάδα και 1 θα κανω μόνη μου στο σπίτι με την αγαπημενη μου γυμναστρια

Μωρέ έχω φυλάξει και εγώ κάτι dvd της Πετρουλάκη κλπ.... θα τα βγάλω να κάνω που και που..... από το ολότελα....

Μάθετε ποιες τροφές σας βοηθούν να κάψετε λίπος χωρίς στερήσεις.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι βοηθά στην απώλεια βάρους χάρη στις πρωτεΐνες που περιέχει. Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, η πρωτεΐνη δεν αποβάλλεται αμέσως από τον οργανισμό και αυτό βοηθά να διατηρήσουμε την αίσθηση του κορεσμού. Παράλληλα, ο οργανισμός καίει περισσότερες θερμίδες κατά το μεταβολισμό των πρωτεϊνών σε σύγκριση με τους υδατάνθρακες.

Κανέλα

Σύμφωνα με μελέτες, η κανέλα βοηθά στη σταθεροποίηση του επιπέδου της γλυκόζης στο αίμα. Αυτό μπορεί να περιορίσει την όρεξη, ειδικότερα σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2. Μπορούμε να επωφεληθούμε από την κανέλα εάν την προσθέσουμε στον καφέ, στο τσάι ή το γιαούρτι, χωρίς να πάρουμε περιττές θερμίδες.

Καυτερή πιπεριά

Η καυτερή πιπεριά περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται καψαϊκίνη, η οποία περιορίζει την όρεξη και επιταχύνει το μεταβολισμό για σύντομο χρονικό διάστημα.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι βοηθά στην απώλεια βάρους, καθώς ενεργοποιεί την καύση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Επίσης, το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, οι οποίες ενισχύουν το μεταβολισμό. Μπορείτε να καταναλώνετε άφθονο πράσινο τσάι κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε κρύο είτε ζεστό.

Γκρέιπφρουτ

Το απολαυστικό αυτό φρούτο βοηθά στην αίσθηση κορεσμού χωρίς περιττές θερμίδες. Αυτό οφείλεται στις μεγάλες ποσότητες διαλυτών ινών, οι οποίες αφομοιώνονται αργά από τον οργανισμό. Μισό γκρέιπφρουτ ή ένα ποτήρι χυμός γκρέιπφρουτ πριν από ένα γεύμα βοηθά να περιορίσετε τις θερμίδες που θα καταναλώσετε στη συνέχεια.

Καρπούζι

Οι τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στο στομάχι και επομένως δεν αισθάνεστε πείνα. Το καρπούζι είναι ένα φρούτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά αλλά με λίγες θερμίδες. Επίσης, είναι πηγή μιας αντιοξειδωτικής ουσίας που ονομάζεται λυκοπένιο, ενώ περιέχει επίσης ποσότητες βιταμίνης Α και βιταμίνης C.

Αχλάδι και μήλο

Τα φρούτα αυτά έχουν επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό. Προτιμήστε τα με τη φλούδα για επιπλέον ποσότητες θρεπτικών ινών, οι οποίες θα σας κρατήσουν μακριά από το ψυγείο για περισσότερη ώρα.

Μούρα

Όπως πολλά άλλα φρούτα, έτσι και τα μούρα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες και νερό και επομένως περιορίζουν την όρεξη. Έχουν όμως και ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς είναι πολύ γλυκά και μπορεί να σας αποτρέψουν να αναζητήσετε ένα μπισκότο ή ένα σοκολατάκι.

Γλυκοπατάτα

Σε σύγκριση με μια απλή ψητή πατάτα –στην οποία θα προσθέτατε βούτυρο, τυρί ή μπέικον– η γλυκοπατάτα έχει τόσο γεμάτη γεύση που δε χρειάζεται… ενίσχυση! Έτσι, μπορείτε να αποφύγετε περιττές θερμίδες και λίπη. Επίσης, η γλυκοπατάτα είναι πλούσια σε κάλιο, βήτα καροτένιο, βιταμίνη C και φυτικές ίνες.

Αυγό

Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση πρωτεΐνης το πρωί βοηθά να καταπολεμήσετε την πείνα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ένα αυγό έχει μόλις 75 θερμίδες αλλά περιέχει 7 γραμμάρια πρωτεΐνης, καθώς και άλλα θρεπτικά συστατικά. Επίσης, ο οργανισμός καίει περισσότερες θερμίδες κατά την πέψη του αυγού σε σύγκριση με την πέψη των υδατανθράκων.

Καφές

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά το αγαπημένο αυτό ρόφημα πράγματι ενισχύει το μεταβολισμό και βοηθά στην απώλεια βάρους. Τα οφέλη του καφέ είναι βέβαια βραχυπρόθεσμα και θα πρέπει να προσέξουμε τις επιπλέον θερμίδες ανάλογα με το είδος του καφέ.

Βρώμη

Τα οφέλη της βρώμης είναι διπλά για τον οργανισμό, καθώς είναι πλούσια σε ίνες και νερό. Ο συνδυασμός αυτός προωθεί το αίσθημα κορεσμού. Αποφύγετε τη βρώμη που περιέχει ζάχαρη· μπορείτε να ενισχύσετε τη γεύση της προσθέτοντας κανέλα ή μοσχοκάρυδο.

Σούπα

Η σούπα είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος στην απώλεια βάρους. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και επομένως μας χορταίνει με πολύ λίγες θερμίδες, ενώ είναι ζεστή, κάτι που μας αποτρέπει από το να τη φάμε πολύ γρήγορα. Μπορείτε να επιλέξετε τη σούπα ως ορεκτικό ή ως κυρίως γεύμα, προσθέτοντας ψάρι, κοτόπουλο, λαχανικά ή φασόλια.

Ξύδι

Μελέτες υποδεικνύουν ότι το ξύδι βοηθά στη διαδικασία της λιποδιάλυσης. Προτιμήστε το στη σαλάτα αντί κάποιας σος για να προσθέσετε πλούσια γεύση χωρίς επιπλέον θερμίδες.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι ένα εξαιρετικό σνακ ανάμεσα στα γεύματα, καθώς είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και λιπαρά υγιεινά για την καρδιά. Βοηθούν στην απώλεια βάρους και βελτιώνουν τα επίπεδα χοληστερίνης. Χρειάζεται βέβαια προσοχή ως προς τις ποσότητες.

Ποπ κορν

Τρεις κούπες ποπ κορν μπορεί να μοιάζουν πολλές, ωστόσο περιέχουν ελάχιστες θερμίδες, χωρίς πρόσθετα λιπαρά ή ζάχαρη. Προτιμήστε το αντί για πατατάκια, καθώς είναι πιο υγιεινό και δεν επιβαρύνει τον οργανισμό.

Φασόλια

Τα φασόλια περιέχουν πρωτεΐνες και είναι καλή πηγή φυτικών ινών. Έτσι, ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού με λίγες θερμίδες. Επίσης, είναι εύκολο να τα ετοιμάσουμε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Μία κούπα φασόλια περιέχει 12 γραμμάρια ίνες, μόλις 4 γραμμάρια λίπος και 15 γραμμάρια πρωτεΐνες.

http://www.onmed.gr

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...
Τοσο καιρό κανεις δε γραφει τι γινεται; Λοιπον εμαθα οτι ειμαι skinny fat και θελω να γινω skinny fit, οποτε αυριο 8.00 γυμναστηριο :)

Καλησπερααααααααααα!

Καλεεεε,τι ακριβως σημαινει αυτο που γραφεις?

Εγω κοριτσια,με ισσοροπημενη διατροφη,καταφερα να χασω τα κιλα της εγκυμοσυνης και μαλιστα να ειμαι και μειον 1!Πλεον ειμαι 49 κιλα,και στοχευω να χασω αλλα 2!Γραφτηκα και πιλατες,ισως βοηθησει λιγο ακομη!

Ολες μπορουμε,να το πιστεψετε!:D

Qilcp2.pngkB3Gp2.png

Καλησπερααααααααααα!

Εγω κοριτσια,με ισσοροπημενη διατροφη,καταφερα να χασω τα κιλα της εγκυμοσυνης και μαλιστα να ειμαι και μειον 1!Πλεον ειμαι 49 κιλα,και στοχευω να χασω αλλα 2!Γραφτηκα και πιλατες,ισως βοηθησει λιγο ακομη!

Μπράβο σου!!!! Καλά 49 κιλά ούτε στα πιο τρελ αμου όνειρα δεν θα είμαι. Τι ύψος έχεις;

Εγώ συνεχίζω αλλά με πολλά σκαμπανεβάσματα....:(:(:(:(:( .... έχω απογοητευτεί αρκετά....αλλά ΣΥΝΕΧΙΖΩ!!!!! και ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ!!!!

Καλησπερααααααααααα!

Αδύνατη αλλά με λίγους μυς, με τα ρουχα καλα χωρίς αυτα μέτρια http://www.crossfitfastfactory.com/news_article/show/195981?referrer_id=454554

Τι να το κανω που σήμερα ειμαι 47 κιλά αλλά δεν εχω σφιχτό σώμα;

Τα κιλά δεν έχουν τόσο σημασία οσο ένα καλογραμμωμενο σώμα.

Σήμερα πήγα επισης στο φαρμακείο και αγόρασα κάστορελαιο για τα νύχια και τις βλεφαρίδες (2 ευρώ έκανε) για τα νύχια και τις βλεφαρίδες και καθαρή ουρια την οποία θα ανακατεψω με απλή κρέμα σώματος και λενε οτι κάνει τρομερά απαλή την επιδερμίδα. Επισης πριν απο λίγες μέρες έκανα peeling σώματος απο τα καφέ φίλτρου, κανέλα και baby oil. Νομιζω οτι ειναι το καλύτερο απο ολα τα έτοιμα scrub που εχω αγοράσει. Πανφτηνο και κάνει τρομερή δουλειά. Ειπαμε κάνουμε γενικό ρεκτιφιε. Πολυ ασχοληθήκαμε με τα μωρά μας και ξεχάσαμε τους εαυτούς μας.

• 3 εβδομάδες μετά...

Tα κακά νέα. Ο μέσος ανθρώπους κερδίζει μισό με ένα κιλό το χρόνο.

Τα καλά νέα. Η κατανάλωση 100 θερμίδων λιγότερο κάθε ημέρα είναι αρκετή για να αποτρέψει την αύξηση βάρους.

Αν θέλετε να χάσετε βάρος, θα πρέπει να το μειώσετε κατά 500 θερμίδες την ημέρα. Μπορείτε να τρώτε 250 λιγότερες και στη συνέχεια να κάψετε 250 περπατώντας για 30-45 λεπτά.

Σε μια εβδομάδα θα παραχθεί περίπου μισό κιλό απώλειας βάρους, δήλωσε η Dr. Holly Wyatt, του Center for Human Nutrition, στο Ντένβερ.

Δεν θα δείτε αμέσως σημαντικές αλλαγές, αλλά μικρά τρικ σαν αυτά που ακολουθούν θα σας ανταμείψουν μελλοντικά.

Ελέγξτε τη διατροφή

1. Αρχίστε με σαλάτα και φάτε λιγότερο κατά το υπόλοιπο του γεύματος, αναφέρει έρευνα του Pennsylvania State University.Όταν πάνω στη σαλάτα υπάρχει μοτσαρέλα, χαμηλή σε λιπαρά και αντίστοιχο ιταλικό ντρεσιγκ, αντί για εναλλακτικές λύσεις με υψηλά λιπαρά, οι γυναίκες καταναλώνουν 10% λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

2. Βάλτε πιρούνι. Αν προτιμάτε το ντρέσιγκ της σαλάτας δίπλα, μπήξτε το πιρούνι σας σε αυτή πριν φάτε τα λαχανικά. Η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να αφαιρέσει εκατοντάδες θερμίδες.

3. Επιλέξτε 2 ορεκτικά. Σύμφωνα με έρευνα του University of North Carolina, το μέσο χάμπουργκερ είναι 23% μεγαλύτερο σήμερα σε σχέση με το 1977. Επιλέξτε πιάτο ζυμαρικών και σαλάτα ή σούπα για ορεκτικό, αντί για χάμπουργκερ.

4. Επισκεφτείτε την αυτόματη μηχανή πωλήσεων. Ο ατομικές συσκευασίες είναι καλύτερες από το να σκάβετε..μέσα στη μεγάλη σακούλα με τα πατατάκια.

Κινηθείτε

5. Περπατήστε και μιλήστε. Όταν χτυπά το κινητό σας περπατήστε στον εργασιακό σας χώρο ή έξω. Αν το κάνετε για 10 λεπτά κάθε εργάσιμη ημέρα, σε μέτριο ρυθμό, θα κάψετε περίπου 1.000 θερμίδες τον μήνα και θα χάσετε 1,5 κιλό το χρόνο.

6. Προσέξτε τις θερμίδες του καφέ. Οι μοντέρνοι καφέδες που στις μέρες μας επιλέγουν πολλοί άνθρωποι μπορεί να περιλαμβάνουν τόσες θερμίδες όσο και ένα ολόκληρο γεύμα.

7. Επιλέξτε ξηρούς καρπούς. ʽΕρευνα του Harvard University έδειξε ότι όσοι έκαναν δίαιτα και κατανάλωναν μια χούφτα φιστίκια ή ανάμεικτους ξηρούς καρπούς καθημερινά είχαν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν βάρος σε σχέση με ομάδα που δεν κατανάλωναν ξηρούς καρπούς.

8.Μην κάθεστε απλώς. Ο μέσος άνθρωπος καίει 100 θερμίδες την ώρα όταν κάθεται και 140 την ώρα όρθιος. Σηκωθείτε 2 ώρες την ημέρα όσο δουλεύετε, για να χάσετε ως 2 επιπλέον κιλά το χρόνο.

Προσαρμόστε τις συνήθειες

9. Κοιμηθείτε καλά, χάστε περισσότερα. Ο ανεπαρκής ύπνος φαίνεται να αυξάνει την παραγωγή της κορτιζόλης, που ελέγχει την όρεξη. Υψηλά επίπεδα κορτιζόλης, φαίνεται πως χειροτερεύουν την υπερβολική κατανάλωση και την πείνα. Επιπλέον, ο πολύ λίγος ύπνος μπορεί να οδηγήσει το σώμα σας να μην καίει υδατάνθρακες, που μπορεί να μεταφραστεί σε περισσότερο αποθηκευμένο σωματικό λίπος.

10. Διπλασιάστε την πρωτεΐνη. Η προσέγγιση, υψηλή πρωτεΐνη, χαμηλοί υδατάνθρακες, μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει να μη χάσετε μυς μαζί με λίπος, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό The Journal of Nutrition. Σύμφωνα με τον ερευνητή Donald K. Layman, του University of Illinois, η λευκίνη που βρίσκεται στο μοσχάρι, τα πουλερικά, τα γαλακτοκομικά, το ψάρι και τα αυγά μπορεί να βοηθήσει ενδεχομένως στη διατήρηση του μυϊκού ιστού.

11. Κρατήστε ημερολόγιο άσκησης. Η καταγραφή των επιτευγμάτων σας όσον αφορά τη φόρμα σας είναι υπέροχος τρόπος να παρακολουθήσετε την πρόοδό σας, να δώσετε θετική ενθάρρυνση στον εαυτό σας και να διατηρήσετε εστιασμένο το ενδιαφέρον στους στόχους.

12.Καταναλώστε καθημερινά, γαλακτοκομικά. Ένα κομμάτι τυρί ή ένα φλιτζάνι γάλα ή γιαούρτι μπορεί να αναζωογονήσει το μεταβολισμό σας, ανακάλυψε έρευνα του University of Tennessee. Άνθρωποι που μείωσαν 500 θερμίδες την ημέρα τη διατροφή τους ενώ έτρωγαν γιαούρτι 3 φορές την ημέρα έχασαν 6 κιλά σε 12 εβδομάδες, περισσότερο βάρος και λίπος σε σχέση με ομάδα ελέγχου που μείωσε μόνο τις θερμίδες.

Ενυδατωθείτε

13. Πίνετε νερό. Ο οργανισμός σας συχνά μπερδεύει τη δίψα με την πείνα, επομένως η ενυδάτωση σημαίνει ότι ενδεχομένως δεν θα πεινάτε.

14. Προσέξτε τις λευκές τροφές. Αυτό είναι το χρώμα των περισσότερων υδατανθράκων με πολλές θερμίδες-πατάτες, ψωμί, ρύζι κλπ.

15. Μήλο πριν το δείπνο. Πώς 346 άνθρωποι σε μικρή πόλη της πολιτείας Ουάσιγκτον έχασαν 6 κιλά κάθε 3 μήνες; Με τακτική άσκηση, ισορροπημένη διατροφή και ένα μήλο πριν το δείπνο. Το μήλο έχει 5 γρ. ινών που βοηθούν στο αίσθημα του κορεσμού.

16. Δράστε σαν παιδί. Να επεκτείνετε τον ορισμό της δραστηριότητας ώστε να περιλαμβάνει το παιχνίδι με τα παιδιά.

Πρωινό του πρωταθλητή

17. Φάτε πρωινό. Έρευνα του Harvard, ανακάλυψε ότι άνθρωποι που το κάνουν καθημερινά, μειώνουν τις πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι και να εμφανίσουν διαβήτη μέχρι την ηλικία των 35-50 ετών σε σύγκριση με όσους καταναλώνουν πρωινό μόνο μια φορά την εβδομάδα.

18. Να είστε επιλεκτικός στο ψωμί. Επιλέξτε ολικής αλέσεως ως πρώτο υλικό και σιγουρευτείτε ότι κάθε φέτα περιέχει τουλάχιστον 2 γρ. ινών.

19. Φάτε μια χούφτα σοκολατένιες καραμέλες. Μισό πακέτο καραμελών προσθέτει μόνο 100 θερμίδες στον καθημερινό αριθμό και μπορεί να ικανοποιήσει την όρεξη για γλυκό.

20. Bουρτσίστε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα. Το βούρτσισμα δεν καταπολεμά μόνο την τερηδόνα. Χρησιμεύει και ως σωματικό και ψυχολογικό εργαλείο για να σταματήσετε να τρώτε.

Επιμέλεια: Εύη Ψωμιάδου

http://www.iatronet.gr/diatrofi/adynatisma-diaita/article/24819/20-apla-vimata-gia-xasimo-kilwn.html

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...