Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Just now, Katker είπε:

Τέλεια σε ευχαριστώ. Να πάρω μπας και ησυχάσω. Ναι έτσι και αλλιώς το 500αρι θα έπαιρνα 

Ε ναι Κ μην τον αφήνεις τον πονοκέφαλο περιμένοντας γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χειροτερέψει . Ο πονοκέφαλος από τις ορμόνες σπάνια περνάει μόνος του 

• Μου αρέσει 1
      • Ευχαριστώ 1

Γοργόνες σε δίαιτα!

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια!! καλο φθινοπωρο να εχετε!

Δεν θα με θυμαστε, εχω πολυ καιρο να γραψω:P!

Συγχαρητηρια σε οσες τα καταφερνουν!!!Εγω πανω που ειπα να ξεκινησω να γυμναζομαι εσπασα χτες βραδυ το δαχτυλο του ποδιου μου κ ετσι μονο...κουτσό ξερω να κανω!!Ουτε καν περπατημα!! πρόλαβα και εφτιαξα και γλυκο σταφυλι χτες, ε να μη φάω λίγο:tongue:?? Και κατι κρουασανακια μας έφεραν, ε να μη φάω λίγα:tongue:??Κοινως, ολο τρωω!!!

μπραβο στις εγκρατεις!!! Καλο απογευμα!!

ωχ κρίμα, περαστικά :mad: σκαιμπιμ με το καλό η δουλειά! Τέλεια ακούγεται και θα μπορείς να παίρνεις και ταπεράκια μαζί!

Τζοβάννα μια χαρά σε βρίσκω!

Κορίτσια σήμερα έκανα μόνο 40' δια΄δρομο, δεν είχα κέφια. Θα ξαναπάω αύριο πρωί να κάνω νηστική διάδρομο αν και ο γυμναστής είπε ξεκούραση. Με τη διατροφή ακόμα δεν τα πάω τέλεια, χθες 2 ηώρα έφαγα 1 γεμιστό :oops:

-7.5 κιλά :D

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 28k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• maestria77

2255

• JENIA

2242

• mpap

1708

• tsipoura

1624

γεια σας κοριτσια μου!!ξερω χαθηκα αλλα λιγο το ενα λιγο το αλλο ειχα πολυ καιρο να μπω γενικα σε οτιδηποτε στον υπολογιστη..λοιπον απο κιλα ειμαι μια απο τα ιδια..αφηστε που ξεκινησα αρμονικα χαπια γιατι η περιοδος μου δεν λεει να κανει εμφανιση εδω και 9 μηνες(αν βαλεις και τους 9 μηνες της εγκυμοσυνης εχω να την δω κανα 1.5 χρονο και...).οποτε καταλαβαινετε τι κατακρατηση παιζει και τι νευρα!!!τελος παντων ευελπιστω οτι σε καμμια βδομαδα θα μπορεσω να ξαναμπω σε προγραμμα!!φιλια σε ολες και συνχαρητηρια σε οσες τα καταφερνουν!!

στη ζωη δεν μετραει ποσες ανασες παιρνεις αλλα ποσες ειναι οι στιγμες που σου κοβουν την ανασα...

Γεια σας γοργόνες!

Μπήκα και διάβασα λίγα μηνυματα στα πεταχτα και βλέπω ότι οι περισσότερες εχετε φορτωσει τη δίαιτα στον κόκκορα...

Οπότε να μην εχω τυψεις που γουρουνιάζω!

Σκάιμπιμ μπράβο για τη δουλειά!

Και εγώ να πω ότι είμαι λίγο καλύτερα ψυχολογικά.....παίζει να πηγαίνω από Οκτώβρη μία ώρα την εβδομάδα zumba και χαίρομαι πάρα πολύ.:P:p:p:p

που θα πας;;;;σε ποια περιοχη ειναι;;;ψηνομαι και εγω να αρχισω αν εχω παρεουλα!!!!

εγω ζουζουνες μου πηγα ενα μηνα μαζι με τα παιδια στην μαμα μου....ο αντρουλης δουλευε και δεν ακολουθησε.....περασαμε υπεροχα....ξεκουραστικα και...............εχασα και 2 κιλακια χοχοχοχοχο!!!!

μην με ρωτησετε πως.....ετρωγα κανονικα(για να μην πω καλυτερα οτι γουρουνιαζα,τσακισα και κατι φανταστικες κρεπες!!!!) αλλα οπως φανικε απο το πολυ τρεξιμο που εριξα με τα τρια ζουζουνια τα εχασα τα 2 κιλακια!!!!

φιλακια σε ολες τις γοργονιτσες!!!

Διαφημίσεις

καλημερααααααααααα,αδιαθετησα και εχασα την μπαλα με το φαγητο !!!το καλο ειναι οτι κανω ζουμπα 2 φορες την εβδομαδα και κτυπιεμαι τουλαχιστω να μην παρω κιλο!!!

QNUSp3.png

4UmYp3.png

Με τον όρο μεταβολισμό εννοούμε το σύνολο των φυσικών και χημικών διεργασιών που γίνονται καθημερινά μέσα στο σώμα. Το σώμα αποτελεί ένα τεράστιο εργοστάσιο που επιτελεί ταυτόχρονα πολλαπλές λειτουργίες: η αναπνοή, η συστολή της καρδιάς, η πέψη και η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, η μυϊκή συστολή, η σύνθεση ορμονών και ενζύμων είναι μόνο κάποιες από αυτές. Όπως είναι φυσικό, οι λειτουργίες αυτές δαπανούν μεγάλα ποσά ενέργειας προκειμένου να πραγματοποιηθούν. Την ενέργεια αυτή την παίρνουμε από τις τροφές.

Η αύξηση του σωματικού βάρους εμφανίζεται όταν η ενέργεια που παίρνουμε από τις τροφές είναι περισσότερη από αυτή που χρειάζεται ο οργανισμός για την επιτέλεση των καθημερινών του λειτουργιών. Ως εκ τούτου το περίσσευμα παραμένει στο σώμα μας και αποθηκεύεται με τη μορφή λίπους.

Τώρα αν θέλουμε να μειώσουμε το βάρος μας όπως προκύπτει από τα παραπάνω θα πρέπει η ενέργεια που προσλαμβάνουμε από τη τροφή (Επ) να είναι μικρότερη από την ενέργεια που καίμε (Εκ). Με λίγα λόγια θα πρέπει να μειώσουμε τις θερμίδες που παίρνουμε (περιορίζοντας το φαγητό) και να αυξήσουμε με κάποιο τρόπο τις θερμίδες που καίμε (Επ<Εκ). Το θέμα είναι πώς μπορούμε να αυξήσουμε τις θερμίδες που καίμε. Και εδώ ακριβώς υπεισέρχεται το θέμα του μεταβολισμού.

Συνολική Ημερήσια Ενεργειακή Δαπάνη (ΣΗΕΔ) - Τι περιλαμβάνει;

Η ενέργεια που καίμε ημερησίως είναι το άθροισμα της ενεργειακής κατανάλωσης ηρεμίας, της τροφογενούς θερμογένεσης και της άσκησης.

Βασικός Μεταλικός Ρυθμός (ΒΜΡ): Η ενεργειακή κατανάλωση ηρεμίας ή αλλιώς βασικός μεταβολικός ρυθμός (ΒΜΡ) αποτελεί το σύνολο των θερμίδων που καίμε για τη λειτουργία των διαφόρων οργάνων (καρδιά, νεφρά, μύες, πνεύμονες, εγκέφαλος κτλ.). Ο ΒΜΡ αποτελεί το κυριότερο ρυθμιστή των θερμίδων που καίμε ημερησίως. Αντιστοιχεί στο 60-75% της ΣΗΕΔ.

Τροφογενής θερμογένεση: Η τροφογενής θερμογένεση είναι οι θερμίδες που καίει ο οργανισμός αμέσως μετά τη λήψη κάποιου γεύματος. Ουσιαστικά είναι η ενέργεια που απαιτείται για την πέψη και την απορρόφηση της καταναλωθείσας τροφής. Αντιστοιχεί στο 5%-10% της ΣΗΕΔ.

Άσκηση: Το ενεργειακό κόστος της άσκησης περιλαμβάνει τόσο τις θερμίδες που καίμε κατά τις καθημερινές απλές αυτόματες κινήσεις όσο και τις θερμίδες που καίμε όταν ασκούμαστε εντατικά. Αντιστοιχεί στο 15%-30% της ΣΗΕΔ. Η άσκηση είναι ο παράγοντας που μπορούμε να τροποποιήσουμε σε μεγαλύτερο βαθμό από τους άλλους δύο και κατʼ επέκταση μέσω αυτής να επηρεάσουμε και τη ΣΗΕΔ .

Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός - Από τι εξαρτάται;

Οι θερμίδες που καίμε ημερησίως εξαρτώνται κυρίως από τον βασικό μεταβολικό ρυθμό μας. Επομένως αν θέλουμε να τις αυξήσουμε θα πρέπει να γνωρίζουμε ποιοι παράγοντες τον καθορίζουν.

1. Σύσταση σώματος: Ο κυριότερος τροποποιήσιμος παράγοντας που επηρεάζει τον BMR. Άτομα που έχουν υψηλά επίπεδα μυικής μάζας έχουν αυξημένο BMR. Αρα για δεδομένο βάρος (πχ 70κιλά), το άτομο που έχει πιο υψηλά επίπεδα μυικής μάζας θα έχει πιο υψηλό μεταβολισμό, θα φαίνεται πιο αδύνατο και θα χάνει κιλά πιο εύκολα. Η άσκηση είναι αυτή που συμβάλλει στην αύξηση της μυικής μάζας.

2. Φύλο: Οι άντρες έχουν περισσότερη μυική μάζα σε σχέση με τις γυναίκες, γι αυτό και έχουν πιο υψηλό μεταβολισμό και χάνουν πιο εύκολα κιλά. Παρόλα αυτά αξίζει να τονιστεί ότι αυτή η φαινομενικά γρήγορη απώλεια κιλών που δείχνει η ζυγαριά δεν διαρκεί αιωνίως και σίγουρα δεν είναι μόνο απώλεια λίπους. Για την απώλεια λίπους θα πρέπει και οι άντρες να καταβάλλουν μία εξίσου δυνατή προσπάθεια συνδυάζοντας πάντα ισορροπημένη διατροφή και άσκηση.

3. Ηλικία: Όσο μεγαλώνουμε μειώνεται ο ΒΜΡ. Έχει βρεθεί ότι μετά την ηλικία των 30 και ανά δεκαετία ο ΒΜΡ μειώνεται έως και 5%. Και εδώ παίζει ρόλο η σύσταση του σώματος διότι εκτός των άλλων καθώς μεγαλώνουμε μειώνεται η μυϊκή μάζα και αυξάνεται η λιπώδης.

4. Αυστηρές δίαιτες: Το ανθρώπινο σώμα έχει την ικανότητα να προσαρμόζει την ενεργειακή του δαπάνη ανάλογα με την ενεργειακή πρόσληψη. Μία απότομη και έντονη μείωση των θερμίδων θα έχει ως αποτέλεσμα μία σημαντική μείωση του ΒΜΡ: όταν ο οργανισμός αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει έλλειψη τροφής τότε προσπαθεί να κάνει οικονομία και μειώνει σημαντικά τις καύσεις του. Για αυτό το λόγο οι αυστηρές δίαιτες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση του σωματικού βάρους. Αντιθέτως η σταδιακή μείωση των προσλαμβανόμενων θερμίδων εμποδίζει αυτή την απότομη μείωση του ΒΜΡ. Με λίγα λόγια ο οργανισμός δεν αντιλαμβάνεται κάποια σημαντική αλλαγή στην πρόσληψη τροφής και κατʼ επέκταση δεν μειώνει τις καύσεις του. Έτσι καταφέρνουμε τελικά οι θερμίδες που προσλαμβάνουμε να είναι λιγότερες από αυτές που καίμε (Επ<Εκ) – πράγμα που οδηγεί στην απώλεια βάρους.

5. Παθολογικές καταστάσεις: Σχεδόν όλες οι παθήσεις επηρεάζουν τον ΒΜΡ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο υποθυρεοειδισμός, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, ο υπογοναδισμός (δηλ. η μείωση των ορμονών του φύλου- όπως γίνεται πχ στην εμμηνόπαυση) μειώνουν το ΒΜΡ. Παρόλα αυτά αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά για τον υποθυρεοειδισμό αν αντιμετωπίζεται επιτυχώς με την κατάλληλη αγωγή τότε δεν θα έχετε κάποιο πρόβλημα στην προσπάθεια σας να μειώσετε το σωματικό σας βάρος.

6-8. Καφείνη-Νικοτίνη-Κλιματολογικές συνθήκες: Η καφείνη και η νικοτίνη αυξάνουν τον ΒΜΡ και καταστέλλουν το αίσθημα της όρεξης. Η έκθεση στο κρύο αυξάνει επίσης τον ΒΜΡ.

9. Κληρονομικότητα: Η κληρονομικότητα φαίνεται να παίζει μικρό ρόλο στον καθορισμό του ΒΜΡ. Τον επηρεάζει γύρω στο 7%. Άρα ακόμα και αν πιστεύετε ότι έχετε χαμηλό μεταβολισμό λόγω γονιδίων αυτό δεν σημαίνει ότι είστε καταδικασμένοι να είστε υπέρβαροι. Μπορείτε με την κατάλληλη βοήθεια να επιτύχετε ένα υγιές σωματικό βάρος.

Συνοψίζοντας δεν υπάρχει καλός και κακός μεταβολισμός. Για να επιτευχθεί ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος θα πρέπει η προσλαμβανόμενη ενέργεια να είναι μικρότερη από την καταναλισκόμενη (Επ<Εκ). Με λίγα λόγια δεν συνίσταται να λιμοκτονούμε προκειμένου να χάσουμε κιλά αλλά αντιθέτως θα πρέπει απλώς να προσαρμόσουμε την πρόσληψη τροφής και την άσκηση ούτως ώστε οι θερμίδες που παίρνουμε από τα τρόφιμα να είναι λιγότερες από αυτές που καίμε μέσω των καθημερινών μας δραστηριοτήτων. Επομένως εσφαλμένες αντιλήψεις περί μεταβολισμού δεν θα πρέπει να σας εμποδίσουν να ξεκινήσετε μία σοβαρή προσπάθεια απώλειας βάρους σε περίπτωση που το αποφασίσετε.

ΠΗΓΗ: Dietup.gr

Σηφακάκη Μελίνα, MSc Κλινικός Διαιτολόγος

:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Αν δεν έχετε χρόνο να πάτε στο γυμναστήριο, απλώς περπατήστε. Μπορεί να μην σας «γεμίζει το μάτι», αλλά το περπάτημα είναι ένας από τους πιο ευχάριστους και αποτελεσματικούς τρόπους για να διατηρήσετε ή να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση.

Tο περπάτημα απευθύνεται σε όλους, και κυρίως σε αυτούς που έχουν περιορισμένες ευκαιρίες να γυμναστούν συστηματικά. Είναι επίσης ιδανικό για αυτούς που προσπαθούν να ελέγξουν το βάρος τους, να μειώσουν το καθημερινό άγχος και να τονώσουν τη διάθεσή τους.

Πριν ξεκινήσετε το περπάτημα κάνετε πάντα προθέρμανση και λίγο πριν τελειώσετε αποθεραπεία.

Η προθέρμανση πρέπει να περιλαμβάνει αργό περπάτημα και μικρές στάσεις για διατάσεις χεριών και ποδιών (μπορείτε να ζητήσετε από έναν γυμναστή να σας δείξει κάποιες).

Κατά το περπάτημα φροντίστε να αυξάνετε σταδιακά την έντασή του καθώς και τη διάρκεια. Κάντε αποθεραπεία λίγο πριν φτάσετε στο τέλος της διαδρομής «ρίχνοντας» τους ρυθμούς σας και επαναλαμβάνοντας τις ασκήσεις ευλυγισίας, δηλαδή τις διατάσεις που κάνατε και στην προθέρμανση.

Περπατήστε για να…

• χάσετε λίπος και περιττά κιλά.

• μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση και την πιθανότητα καρδιακών παθήσεων.

• βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση.

• χαλαρώσετε και να μειώσετε την ένταση και το άγχος.

• τονώσετε όλους σχεδόν τους μυς του σώματος.

Μόνο το περπάτημα αρκεί;

Χωρίς αμφιβολία, το περπάτημα είναι μια ολοκληρωμένη άσκηση που ωφελεί ιδιαίτερα το καρδιαναπνευστικό και το κυκλοφορικό σύστημα.

Παράλληλα ενεργοποιεί όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος. Περισσότερο όμως γυμνάζονται οι μύες των ποδιών (γλουτιαίοι, οπίσθιοι μηριαίοι, τετρακέφαλοι, γάμπες).

Αν περπατάτε σφίγγοντας συγχρόνως τους κοιλιακούς σας, θα έχετε επιπλέον κέρδος. Καλό είναι ωστόσο να συμπληρώνετε το πρόγραμμά σας με επιλεγμένες ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης (βάρη, pilates κ.λπ.) και ευλυγισίας (διατάσεις, yoga κ.λπ.) για να γυμνάσετε και τους μυς που δραστηριοποιούνται λιγότερο στο περπάτημα.

Τι πρέπει να φοράτε

Ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια για περπάτημα ή τρέξιμο και άνετα ρούχα είναι τα μόνα που χρειάζεστε. Αποφύγετε τα βαριά βαμβακερά ρούχα που συγκρατούν τον ιδρώτα, για να μην στεγνώσουν επάνω σας.

Της Ανθής Αγγελοπούλου

:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Γεια σου βρε Γεωργία μας με τα ενημερωτικά σου!

Πάντως θα διαφωνήσω, ο δικός μου ο μεταβολισμός ειναι κακός....! ντα! ή λες είναι που ακούει τέτοια και δεν συνέρχεται??? (καλόοοο καλοοο μεταβολισμάκι!)

Διαφημίσεις

χαχαχααχ βρε Καλλιοπάκι! Αύριο ζυγισματάκι και θα σας πώ τί κάνει ο δικός μου μεταβολισμός! Είχαμε κάτι στεναχώριες πάλι και Κυριακή-Τρίτη δε γυμνάστηκα, έτρωγα και γλυκά, για να δώ!

Πάω να βρώ παλιό μήνυμα μου εδώ να δω πόσα ήμουν, νομίζω 101,7 :confused:

Σήμερα γυμναστήριο να φύγουν τα νεύρα! Πολύ περπάτημα και τρέξιμο! Εχει δίκιο η Γεωργία! Την παρασκευή θα φτιάξω νύχια και μαλλιά και το Σάββατο έχω έξοδο με τον άντρα μου! Ελπίζω έτσι να φτιάξω διάθεση...

γεια σας κοριτσια μου!!ξερω χαθηκα αλλα λιγο το ενα λιγο το αλλο ειχα πολυ καιρο να μπω γενικα σε οτιδηποτε στον υπολογιστη..λοιπον απο κιλα ειμαι μια απο τα ιδια..αφηστε που ξεκινησα αρμονικα χαπια γιατι η περιοδος μου δεν λεει να κανει εμφανιση εδω και 9 μηνες(αν βαλεις και τους 9 μηνες της εγκυμοσυνης εχω να την δω κανα 1.5 χρονο και...).οποτε καταλαβαινετε τι κατακρατηση παιζει και τι νευρα!!!τελος παντων ευελπιστω οτι σε καμμια βδομαδα θα μπορεσω να ξαναμπω σε προγραμμα!!φιλια σε ολες και συνχαρητηρια σε οσες τα καταφερνουν!!

χριστινάκι πως κι έτσι? Θηλάζεις καλή μου? Καλέ εμείς είμαστε αντίθετες! Εγώ αιμορραγίες εσύ ξηρασία! Χες μες :D:D

matri άμα μπαίνεις θα παρακινηθείς λογικά, έτσι δεν είναι?

Γοργονόπαιδα δεν πήγα γυμναστήριο, προτίμησα να κάτσω σπίτι να μαγειρέψω, τί με έπιασε! Κι ενώ η μάνα έχει γεμιστά!

Μάλλον το σύνδρομο της φωλιάς? Σε λίγο καιρό δε θα είμαι καθημερινά δουλειά κι ούτε νταντά θα έχω, έτσι μόνη σπίτι με το παιδί θα μαγειρεύω.

Ηθελα λοιπόν να φρεσκάρω τις μαγειρικές μου και να εξοπλίσω το σπίτι με τα απαραίτητα.

Ομως μεθαύριο έχω να κάνω νύχια μαλλιά οπότε πάλι δε θα πάω γυμναστήριο, έτσι μένει μόνο αύριο και το Σάββατο να πάω. Ολη τη βδομάδα μόνο 2 φορές! Ντροπή μου :| Βέβαια ξεκουράστηκε το σώμα, ίσως να το είχα παρακάνει, ο γυμναστής φώναζε κι γω δεν άκουγα.

Με τη κουράγια να ζυγιστώ αύριο αγύμναστη? :confused:

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...