Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 2 λεπτά , kate82 είπε:

Εγώ όμως δεν πέρασα επιτροπή άρα τρώω άκυρο όχι ότι θα με σωνανε τα 400 ευρώ μ αυτά που έχω δώσει....ουφ μ έχει πιάσει για όλα πολύ αρνητισμό Σ και έχω μέρες ακόμα μπροστά μου δεν αντέχω 

Κάνε λίγη υπομονή ακόμη κορίτσι μου σκέψου ότι 3 μέρες έμειναν την Πέμπτη θα ξέρεις!!! Θα πας κατευθείαν για χοριακη ε;

Γοργόνες σε δίαιτα!

Recommended Posts

Όχι καλέ!:tongue: Μόνο γυμναστικούλα θέλεις εσύ και κάπως πιο άλιπη διατροφή, όχι δίαιτα με την κλασσική έννοια της λέξης... Τι σου είπε? Σου έδωσε διατροφή?

Μου εδωσε ενα γενικο πλανο διατροφης που στην ουσια ειναι η σωστη διατροφη που πρεπει κανεις να κανει.

Αν θελετε μπορω να σας την παραθεσω.

Γυμναστικη βαριεμαι τρελλα.....

Πρεπει ομως να ειμαστε δυνατες!

-

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 28k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• maestria77

2255

• JENIA

2242

• mpap

1708

• tsipoura

1624

GiovannaXA λυπαμαι πολυ για οτι σου συνεβη..και πραγματικα τα λογια ειναι περιττα.ο χρονος ομως ειναι ο καλυτερος γιατρος και ολα θα περασουν κοριτσι μου.εδω ειμαι για οτι χρειαστεις...

στη ζωη δεν μετραει ποσες ανασες παιρνεις αλλα ποσες ειναι οι στιγμες που σου κοβουν την ανασα...

Καλησπέρα γοργόνες. Χάθηκα για πολύυυυυ καιρό αλλά είχα άσχημες περιπέτειες. Στον 6ο μήνα κύησης, και λίγο πριν τη Β' Επιπέδου, είδαμε ότι το μωράκι μας ήταν νεκρό :cry::cry::cry::cry: Όλα αυτά πριν από 1 μήνα ακριβώς....... Τώρα έχω αρχίσει σιγά - σιγά να αποδέχομαι τι έγινε και προσπαθώ να συνεφέρω και το σώμα μου και την ψυχολογία μου. Για την ψυχολογία έχω απευθυνθεί σε ψυχολόγο, για το σώμα λέω να το κάνω με τη βοήθειά σας :tongue::tongue: Ελπίζω να τα καταφέρω ;);)

Giovanna μου, σε θυμαμαι....... ευχομαι ο χρονος να γιανει τις πληγες που σου αφησε αυτη η δοκιμασια. Να ξερεις οτι ολα γινονται για καποιο λογο.

Εμεις ειμαστε εδω για οποιο θεμα μας χρειαζεσαι. Παταμε γερα σε οτι εγινε και παμε ...παντα .... δυναμικα .......εμπρος!!!!!

Βασικός Μεταβολισμός=1410.75 Kcal

Καθιστική ζωή =1833.98 Kcal

Μικρή δραστηριότητα =2116.13 Kcal

Μέτρια δραστηριότητα =2398.28 Kcal

Μεγάλη δραστηριότητα =2680.43 Kcal

Πολύ μεγάλη δραστηριότητα =2962.58 Kcal

Η εξισωση ...... δεν υπαρχει περιπτωση να ισχυει ....σε μενα τουλαχιστο.

Αυτη η ενδειξη θα ηταν αν ειχα τα επιθυμητα κιλα μου και ηθελα να κρατησω το βαρος μου. Ας παρω την μετρια δραστηριοτητα και λεει οτι πρεπει να λαμβανω 2398,28. Εγω ρε κοριτσια και τωρα με τα 87 κιλα που ειμαι και θελω να χασω...... δεν παιρνω τοσες θερμιδες...... ουτε με σφαιρες.

Αποκλειεται τωρα να παιρνω 2690.91 Kcal!!! Μην τρελαθω τελειως!!!!

Δεδομένου ότι ένα κιλό λίπους δίνει περίπου 7.500 θερμίδες, αν κάθε μέρα παίρνετε 500 θερμίδες λιγότερες, στο τέλος της εβδομάδας θα έχετε χάσει περίπου μισό κιλό λίπους.

Προσέξτε όμως, μην παρασύρεστε από δίαιτες που σας υπόσχονται γρήγορη απώλεια κιλών, παίρνοντας λιγότερες από 1.200 θερμίδες την ημέρα, γιατί όχι μόνο θα σας στερήσουν βιταμίνες και μέταλλα -που είναι αναγκαία για τον οργανισμό σας-, αλλά θα επιβραδύνουν και το μεταβολισμό σας, δυσκολεύοντας την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος.

Σ αυτο θα συμφωνησω!!!

:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Giovanna μου, σε θυμαμαι....... ευχομαι ο χρονος να γιανει τις πληγες που σου αφησε αυτη η δοκιμασια. Να ξερεις οτι ολα γινονται για καποιο λογο.

Εμεις ειμαστε εδω για οποιο θεμα μας χρειαζεσαι. Παταμε γερα σε οτι εγινε και παμε ...παντα .... δυναμικα .......εμπρος!!!!!

Βασικός Μεταβολισμός=1410.75 Kcal

Καθιστική ζωή =1833.98 Kcal

Μικρή δραστηριότητα =2116.13 Kcal

Μέτρια δραστηριότητα =2398.28 Kcal

Μεγάλη δραστηριότητα =2680.43 Kcal

Πολύ μεγάλη δραστηριότητα =2962.58 Kcal

Η εξισωση ...... δεν υπαρχει περιπτωση να ισχυει ....σε μενα τουλαχιστο.

Αυτη η ενδειξη θα ηταν αν ειχα τα επιθυμητα κιλα μου και ηθελα να κρατησω το βαρος μου. Ας παρω την μετρια δραστηριοτητα και λεει οτι πρεπει να λαμβανω 2398,28. Εγω ρε κοριτσια και τωρα με τα 87 κιλα που ειμαι και θελω να χασω...... δεν παιρνω τοσες θερμιδες...... ουτε με σφαιρες.

Αποκλειεται τωρα να παιρνω 2690.91 Kcal!!! Μην τρελαθω τελειως!!!!

Δεδομένου ότι ένα κιλό λίπους δίνει περίπου 7.500 θερμίδες, αν κάθε μέρα παίρνετε 500 θερμίδες λιγότερες, στο τέλος της εβδομάδας θα έχετε χάσει περίπου μισό κιλό λίπους.

Προσέξτε όμως, μην παρασύρεστε από δίαιτες που σας υπόσχονται γρήγορη απώλεια κιλών, παίρνοντας λιγότερες από 1.200 θερμίδες την ημέρα, γιατί όχι μόνο θα σας στερήσουν βιταμίνες και μέταλλα -που είναι αναγκαία για τον οργανισμό σας-, αλλά θα επιβραδύνουν και το μεταβολισμό σας, δυσκολεύοντας την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος.

Σ αυτο θα συμφωνησω!!!

βρε κορίτσι μου ακριβώς αυτό λέει, ότι είναι για να διατηρήσεις το επιθυμητό βάρος αυτές οι θερμίδες. Εσύ τρως λιγότερες και χάνεις, πχ 500 λιγότερες.

Επίσης δε θα βάλεις την μέτρια δραστηριότητα, αυτή τη βάζουν οι bodybuilder ;) Συντελεστή 1,5 ποιά δραστηριότητα έχει? Αν θυμάμαι καλά εκείνη έβαζα εγώ με 7 φορές τη βδομάδα γυμναστήριο (6 γυμναστήριο και 1 σπίτι), βάρη και αερόβια σύνολο 2 ώρες τη μέρα.

-7.5 κιλά :D

Καλησπέρα σε όλες! Αιμορραγία σήμερα, πρώτη περίοδος μετά τη γέννα :?

Ευτυχώς πείνα μέτρια.

Πρωινό δεν πρόλαβα, μεσημεριανό 1 μικρό μπούτι κοτόπουλο φούρνου, λίγες πατάτες, χωριάτικη, 2 σερενετάκι μινι

απογευματινό 1 ποτήρι αμίτα & βραδυνό 2 φέτες ψωμί τοστ, τζατζίκι, γαλοπούλα, γκούντα, χωριάτικη.

Στο πολύ περίπου είμαι στις 1500 θερμίδες γιατί έφαγα λίγο από καθένα, όμως δεν έχει μπαταρία η ζυγαριά και τα υπολόγισα σαν μισές μερίδες κάποια.

Οπότε το βράδυ στάνταρ θα ξαναπεινάσω και μεκόβω για μικρό γιαουρτάκι με πράσινο μήλο.

Αυτά από μένα, αν μασαμπουκιάσω χοντρά θα ενημερώσω, αν και το πήρα λίγο ζεστά σήμερα, λέω και τί πειράζει που δεν έχεις ζυγαριά, φάε λίγο να είσαι σίγουρη :cool:

Διαφημίσεις

Καλησπέρα γοργόνες. Χάθηκα για πολύυυυυ καιρό αλλά είχα άσχημες περιπέτειες. Στον 6ο μήνα κύησης, και λίγο πριν τη Β' Επιπέδου, είδαμε ότι το μωράκι μας ήταν νεκρό :cry::cry::cry::cry: Όλα αυτά πριν από 1 μήνα ακριβώς....... Τώρα έχω αρχίσει σιγά - σιγά να αποδέχομαι τι έγινε και προσπαθώ να συνεφέρω και το σώμα μου και την ψυχολογία μου. Για την ψυχολογία έχω απευθυνθεί σε ψυχολόγο, για το σώμα λέω να το κάνω με τη βοήθειά σας :tongue::tongue: Ελπίζω να τα καταφέρω ;);)

Δεν έχω λόγια... λυπάμαι. Μα μην το βάζεις κάτω!

Φύλο: Γυναικα

Βάρος(kg): 87

Ύψος(cm): 1,63

Βασικός Μεταβολισμός=1582.89 Kcal

Καθιστική ζωή =2057.75 Kcal

Μικρή δραστηριότητα =2374.33 Kcal

Μέτρια δραστηριότητα =2690.91 Kcal

Μεγάλη δραστηριότητα =3007.49 Kcal

Πολύ μεγάλη δραστηριότητα =3324.06 Kcal

Μαλλον πρεπει να αρχισω να καταβροχθιζω οτι βρισκω για να δουλεψει ο μεταβολισμος μου. Συγχωρεστε με αλλα εγω ετσι το καταλαβαινω. Αν υποθεσω οτι με καθιστικη ζωη διατηρω το βαρος μου, τοτε λαμβανω ημερησιως 2057 θερμιδες. Ουτε με σφαιρες σας λεω!!!! Αν παρω τοσες θερμιδες, σε ενα μηνα απο γοργονα θα μεταλαχθω σε φαλαινα!!!

:-D ΣΤΟΧΟΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΥΠΟΜΟΝΗ - ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΕΥΤΥΧΙΑ :P

Γεια σας!

Ειμαι 31 ετων,και μετα απο 2 εγκυμοσυνες και πολυυυυ μασα,εχω φτασει τα 70 κιλα,με υψος 1,67.Πολυ καιρο τωρα,ενω θεωρητικα δεν με πειραζουν και τοσο τα παραπανισια κιλα,στην πραξη δεν υπαρχει καμια μερα που να περασει χωρις να σκεφτω πως πρεπει να αδυνατισω....:?Μολις εφαγα μια μπουγατσα!!και τωρα σκεφτομαι πως δεν επρεπε.....Ειμαι γλυκατζου μεχρι το κοκαλο!Πως θα τα καταφερω??ψαχνω για συμπαρασταση στο θεμα...και ιδεες!Δεν εχω παει ποτε σε διατροφολογο.

Καλως σας βρηκα!

kKhCp3.png

b5ebp2.png

Καλημέρααα! Τί κάνετε?

Εμείς χθες είχαμε μαστόρους και έτρωγα...ο,τι και οι άντρες! Οπότε σήμερα 97.3, αλλά με περίοδο, και τί περίοδο, αιμορραγία τρελή :o

Γεωργία μου πολύ δύσκολο να είσαι η εξαίρεση στον κανόνα.

Ο τύπος αυτός είναι παγκοσμοίως γνωστός και αποδεκτός. Φυσικά είναι προσεγγιστικός, το λέει και κάτω απο αυτόν.

Ομως δίνει μια καλή ιδέα του πού πρέπει να κυμανθούμε.

Αλλωστε γιατί θεωρείς 2000 θερμίδες συντήρησης τόσο πολλές? Αν ασχοληθείς με θερμιδομέτρηση και ζυγίσματα θα δείς ότι είναι πανεύκολο να της πιάσεις.

Αλλά και να μην ασχοληθείς, πιάσε ένα υγιεινό τρόφιμο, όποιο θες, πχ γιαούρτι, και δες πόσες θερμίδες θα πάρεις από ένα και μόνο αθώο γιαουρτάκι! Δηλαδή εκεί που έχεις φάει 1400 θερμίδες αν φας ένα τοσοδούλι πραγματάκι παίζει να πας 1700 για πλάκα.

Με πόσες θερμίδες τρέφεσαι όταν δεν κάνεις δίαιτα? Ενα σωστό διαιτολόγιο έχει 1400 θερμίδες τουλάχιστο για τα δικά μας...ύψη και βάρη.

Εμένα ο διαιτολόγος ποτέ δε μου είχα βάλει κάτω από 1500.

Επίσης μου έλεγε 1400-1600 δεν κάνει τόση διαφορά, αρκεί να μη ξεφύγεις τελείως.

Αλλά από το να δίνω 20ευρα σε αυτόν λέω ας μετράω θερμίδες εγώ, να μπορώ να τρώω κι ένα γλυκό ή ό,τι άλλο θέλω. Με το μωρό δεν κάνω πάντα σωστά γεύματα, ό,τι κάτσει από φαγητό δηλαδή! Ετσι δεν παίζει να ακολουθήσω κανένα διατροφολόγιο...

Σήμερα βάλαμε μπαταρία στη ζυγαριά και άρχισα να σημειώνω τί τρώω, πάω να υπολογίσω και τις θερμίδες από τον τύπο να δώ που θα πρέπει να κυμαίνομαι. Και αρχίζω! Πρέπει να φύγουν τα πολλά κιλά να ανασάνω και πάλι.

Γεια σας!

Ειμαι 31 ετων,και μετα απο 2 εγκυμοσυνες και πολυυυυ μασα,εχω φτασει τα 70 κιλα,με υψος 1,67.Πολυ καιρο τωρα,ενω θεωρητικα δεν με πειραζουν και τοσο τα παραπανισια κιλα,στην πραξη δεν υπαρχει καμια μερα που να περασει χωρις να σκεφτω πως πρεπει να αδυνατισω....:?Μολις εφαγα μια μπουγατσα!!και τωρα σκεφτομαι πως δεν επρεπε.....Ειμαι γλυκατζου μεχρι το κοκαλο!Πως θα τα καταφερω??ψαχνω για συμπαρασταση στο θεμα...και ιδεες!Δεν εχω παει ποτε σε διατροφολογο.

Καλως σας βρηκα!

γειά καλωσήρθες! Δεν είχες την τύχη να κάνεις διαβήτη κύησης? Τότε θα είχες στερηθεί τα γλυκά και θα έβλεπες πόσο εύκολο είναι όταν τα κόψεις να μη τρώς καθόλου, δε σου κάνει αίσθηση μετά.

Δυστηχώς μετά είναι να μη τα ξαναρχίσεις!

Διαφημίσεις

Φύλο: Γυναικα

Βάρος(kg): 87

Ύψος(cm): 1,63

Βασικός Μεταβολισμός=1582.89 Kcal

Καθιστική ζωή =2057.75 Kcal

Μικρή δραστηριότητα =2374.33 Kcal

Μέτρια δραστηριότητα =2690.91 Kcal

Μεγάλη δραστηριότητα =3007.49 Kcal

Πολύ μεγάλη δραστηριότητα =3324.06 Kcal

Μαλλον πρεπει να αρχισω να καταβροχθιζω οτι βρισκω για να δουλεψει ο μεταβολισμος μου. Συγχωρεστε με αλλα εγω ετσι το καταλαβαινω. Αν υποθεσω οτι με καθιστικη ζωη διατηρω το βαρος μου, τοτε λαμβανω ημερησιως 2057 θερμιδες. Ουτε με σφαιρες σας λεω!!!! Αν παρω τοσες θερμιδες, σε ενα μηνα απο γοργονα θα μεταλαχθω σε φαλαινα!!!

επίσης έχεις κάνει λάθος τις πράξεις. Για καθιστική ζωή που έτυχε να το δω είναι 1900 οι θερμίδες σου, ο συντελεστής είναι 1.2.

Υπολόγισε αν θες κατευθείαν από τον τύπο που είναι πιο ακριβής από τα έτοιμα προγράμματα υπολογισμού.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Για να υπολογίσετε πόσες θερμίδες πρέπει να λαμβάνετε την ημέρα για να διατηρήσετε το βάρος σας (θερμίδες συντήρησης), υπάρχουν διάφορες προσεγγιστικές εξισώσεις οι οποίες λαμβάνουν υπόψη το φύλο, ύψος, βάρος, δραστηριότητα, κτλ. Μια από αυτές είναι η εξίσωση Harris-Benedict:

Α) Εξίσωση Harris-Benedict:

1) Πρώτα υπολογίζουμε τον BMR (Basal Metabolic Rate, Βασικό Μεταβολικό Ρυθμό) από την ακόλουθη εξίσωση:

Άνδρες: BMR = 66 + [13.7 x Βάρος(kg)] + [5 x Ύψος(cm)] - [6.8 x Ηλικία(έτη)]

Γυναίκες: BMR = 655 + [9.6 x Βάρος(kg)] + [1.8 x Ύψος(cm)] - [4.7 x Ηλικία(έτη)]

2) Και τον αριθμό που βρίσκουμε τον πολλαπλασιάζουμε με τον συντελεστή δραστηριότητας (ΣΔ), δηλαδή:

Θερμίδες συντήρησης (TDEE) = BMR x ΣΔ

όπου

α. Καθιστική ζωή, Λίγο έως καθόλου άσκηση: ΣΔ = 1.2

β. Ελαφριά άσκηση, Σπορ 1-2 φορές/εβδομάδα: ΣΔ = 1.375

γ. Μέτρια άσκηση, Σπορ 3-5 φορές/εβδομάδα: ΣΔ = 1.55

δ. Σκληρή άσκηση, Σπορ 6-7 φορές/εβδομάδα: ΣΔ = 1.725

ε. Πολύ σκληρή άσκηση, Διπλές καθημερινές προπονήσεις, ΣΔ = 1.9

Γυναίκες: BMR = 655 + [9.6 x Βάρος(kg)] + [1.8 x Ύψος(cm)] - [4.7 x Ηλικία(έτη)]

για μένα λοιπόν είναι:

BMR = 655 + (9.6 χ 97) + (1.8 χ 163) - (4.7 χ 33) = 655 + 931.2 + 293.4 - 155.1 = 1724.5

Θερμίδες συντήρησης = 1724.5 χ 1.2 = 2069.4

2070 λοιπόν.

Βάζω στόχο λοιπόν να παίρνω κάθε μέρα κάπου 1500-1600 (500 θερμίδες λιγότερες τη μέρα). Και βάζω κι άλλο στόχο, ακόμα κι όταν γουρουνιάζω να μη ξεπερνάω τις 2100 θερμίδες. Ουφ δίαιτα :|

καλησπερα γοργονιτσες

προσπαθω να σας διαβασω πριν γραψω...αλλα σιγα μν διαβαζεστε....τοσες σελιδες.....

πριν 7 μηνες γεννησα το τεταρτο παιδακι μου κι εγω κ την παλευω με τα κιλα που ειναι οσα οπως μια μερα πριν γεννησω,η αληθεια ειναι δν ζυγιστηκα για κανα τεταρτομηνο μετα...οποτε μαλλον ξαναβαλα κ εφτασα στα ιδια.Το παλευω με διατροφη αλλα φαινεται ξεπερναω κατα πολυ τις θερμιδες απο οτι ειδα,μετρησα σημερα κ χτες εφαγα προσεκτικα κατα τν δικη μου αποψη ξκ ακουμπησα τις 2100.Εμ ετσι κοπελια τα ρημαδοκιλα δν φευγουν...

Βοηθηστε κι μενα καλε να πορευτουμε να τα χασω...

ειχα βρει καπου συγκεντρωμενα διατροφικες συμβουλες κ προγραμματα απο την georgiamami μα δν τα βρισκω μεσα σε τοσες σελιδες.

Τωρα η μπουμπου τρωει κ στερεες οποτε θηλαζω λιγοτερο

Δωστε μου τα φωτα σας,διατροφες να χασω καμια 25 αρια κιλα....ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ!!

ded07debfa.png

το 4 αστερακι μου!!!!!!!!!!!

Kαλημέρα! Οι καινούργιες καλωσήρθατε!

Μόλις χτες βράδυ γύρισα από Ελαφόνησο. Ήταν μαγεία! Βέβαια το νησάκι το έχουν κάνει Μύκονο. Καμία σχέση με όπως το θυμόμουν...

Περάσαμε πολύ ωραία, η θάλασσα ήταν υπέροχη (αν και κάπως κρύα αυτή την εποχή). Κολύμπησα, προσπάθησα να περπατώ αρκετά, και από διατροφή έκανα το εξής κόλπο: παράγγελνα μπροστά μου μια σαλάτα χωρίς λάδι (έβαζα μόνο ξύδι-λεμόνι) και φρόντιζα να φάω μόνο ψάρι και θαλασσινά χωρίς ιδιαίτερα ψωμιά και λοιπά παχυντικά. Στο μόνο που ξέφυγα είναι ότι έπινα ό,τι και η παρέα χωρίς να μετράω ποτηράκια! Ελπίζω να κατάφερα τουλάχιστον να μείνω στα ίδια, θα δείξει αργότερα που θα ζυγιστώ.

Οι καινούργιες που μας ήρθαν ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω δίαιτα, την κάνουμε αρκετές από εδώ:

http://www.greekmasa.gr/index.php?op...0&topic=4791.0

Ισορροπημένη διατροφή γαι σταθερή απώλεια πολλών κιλών.

Η δίαιτα αυτή είναι από διaτροφολόγο - ενδοκρινολόγο μεγάλου νοσοκομείου.

Μπορείτε να την ακολουθήσετε όσο διάστημα θέλετε, χάνετε κατά μέσο όρο 1 κιλό τη βδομάδα σταθερά και δεν τα ξαναπαίρνετε.

Το βασικότερο είναι ότι μας μαθαίνει να τρώμε σωστά, δε στερούμαστε τίποτα, δεν πεινάμε, δε χρειάζεται να μαγειρεύουμε ιδιαίτερα πράγματα και δε χάνουμε καθόλου την ενέργειά μας.

Έχει ως εξής:

Πρωινό

- 1 κούπα γάλα + 30 γρ. κορν φλέικς + 1 πορτοκάλι χυμό

- 2 φρυγανιές και 60 γρ. άπαχη μυζήθρα ή ανθότυρο

- 1 χυμό πορτοκάλι + 2 φρυγανιές με 1 κουταλάκι μαργαρίνη

- 1 πορτοκάλι χυμό + 2 φρυγανιές και 60 γρ. άπαχη μυζήθρα ή ανθότυρο

Ενδιάμεσα

1 μερίδα φρούτου ή 1 ζελέ ή 1 κομπόστα

Μεσημέρι

Οποιοδήποτε φαγητό υπάρχει σε ποσότητα ως 250 γραμμάρια + άφθονη σαλάτα

Aπόγευμα

Φρούτο 1, ή ζελέ, ή κομπόστα ή 150 γραμ. φρουτοσαλάτα ή 150 γραμ. φρούτο που κόβεται (π.χ. πεπόνι)

Βράδυ

Επιλέγουμε 1 από τα παρακάτω:

- 1/2 ποσότητα του μεσημεριανού

- γάλα και 2 φρυγανιές

- γιαούρτι + 1 μερίδα φρούτου

- σαλάτα + 2 φρυγανιές + 30 γραμ. τυρί + 1 φρούτο

- Μία φορά τη βδομάδα 1 γιαούρτι 2% + 1 κουταλιά μέλι + 5 -6 ανάλατους ξηρούς καρπούς

Τα tips της δίαιτας

Η κούπα που χρησιμοποιούμε είναι χωρητικότητας 250 ml

Eπιλέγουμε για ένα γεύμα την εβδομάδα συκώτι

- Ένα αυγό αντί μίας μερίδας γαλακτοκομικού ή τυριού, δυο φορές την εβδομάδα

- Mερίδες άμυλου: 2 φρυγανιές, 1 φέτα ψωμί 30 γρ., 30 γρ. δημητριακά

Τσάι, καφές, αφεψήματα όσα θέλουμε χωρίς ζάχαρη (επιτρέπεται υποκατάστατο)

Αναψυκτικά light και μόνομέχρι ένα ποτήρι την ημέρα

Γάλα 1,5%, Γιαούρτι 2%

Τυριά (όλα τα είδη 30 γραμ, μυζήθρα/ανθότυρο 60 γραμ.)

Χορταρικά, τα ωμά πράσινα και τα χόρτα (2 κούπες) τα μαγειρεμένα (1 κούπα) τομάτα (1 μέτρια)

Λάδι 2 κουταλιές την ημέρα (λάδι, μαργαρίνη ή μαγιονέζα)

Ψωμί 30 γραμ. οποιουδήποτε τύπου, ή 2 φρυγανιές, ή 30 γραμ. δημητριακά, ή 1/2 κούπα βρασμένα δημητριακά (τύπου κουάκερ)

Στο μαγειρεμένο φαγητό υπολογίστε 1 κουταλιά για κάθε μερίδα (μετρήστε το καλύτερα γιατί το μάτι ξεγελιέται).

Aν το φαγητό έχει λάδι, δεν βάζουμε και στη σαλάτα

Επιτρέπεται 1 γλυκό τη βδομάδα, ότι θέλετε

Πίνετε αρκετό νερό ( ως 8 ποτήρια)

Αν σας πιάσει μανία για έξτρα γλυκό, φάτε 1 κουταλάκι γλυκό κουταλιού, θα πάρετε μόνο τις θερμίδες της ζάχαρης αλλά καθόλου λιπαρά.

Αν πεινάσετε κάποια στιγμή πολύ και θέλετε να φάτε οπωσδήποτε κάτι επιλέξτε 1 σαλάτα ή 1 φρούτο ή πιείτε 1 τσάι (κόβει την πείνα)

Kαι επίσης

Να σας δώσω λίγες επιλογές παραπάνω για τις μερίδες ψωμιού. Ισχύει για τη συγκεκριμένη δίαιτα (αλλά και για όλες) ότι:

Mία μερίδα ψωμοειδούς =

Ψωμί 30 γραμ. οποιουδήποτε τύπου, ή 2 φρυγανιές, ή 30 γραμ. δημητριακά, ή 1/2 κούπα κουάκερ (με επιφύλαξη 40 γρ. κουάκερ) ή 20 γρ. παξιμάδι ή 2 cream crackers.

Μην ξεχνάτε το λάδι, έχουμε 2 κ.σ. ημερησίως.

Και δείτε και πολλές διατροφικές συμβουλές από τη Georgiamammi στη σελ. 723 του τόπικ.

Καλημέρα κορίτσια. Είπα και εγώ από σήμερα να ξεκινήσω δειλά - δειλά να προσέχω. Δεν είμαι σε φάση να ακολουθήσω πρόγραμμα αλλά πρέπει να κλείσω λίγο το στοματάκι μου γιατί δεν πάει άλλο. Το κακό είναι ότι η δουλειά μου είναι πολύ καθιστική και δεν περπατάω σχεδόν καθόλου. Έβαλα τα κιλά μου στην εξίσωση και μου έβγαλε B.E.E 1804 CALORIC 2165. Το πρώτο είναι πόσες θερμίδες πρέπει να παίρνα για να χάσω και το άλλο για να συντηρήσω;

Να σας δώσω και τα στοιχεία μου Ύψος 1,72, Βάρος 105,5, Ηλικία 37.

27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΜΟΥ! ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΜΟΥ!

19 IOYNIOY 2013... Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΜΟΥ

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...