Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 ώρα πρίν, Zizel17 είπε:

Γεια σου Δήμητρα! Και γω ακριβώς το ίδιο, παρακολουθώ και πρώτη φορά αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω (ίσως και συναισθηματική!)

Εμείς κάναμε και μοριακό και συμβατικό. Τον συμβατικό στον καλύπτει το ταμείο. Τον μοριακό τον κάναμε στο κέντρο, γιατί έχει μαζί και μικροβιολογικό εργαστήριο. Είχαμε δώσει και για τους δύο, 300 ευρώ. Απ ότι βλέπω όμως τώρα, τα είχαν στείλει σε άλλο εργαστήριο, euro genetica. 

Επι της ουσίας, μου κάνει εντύπωση και το σχόλιο του γιατρού, ότι είναι πιο πιθανό να ευθύνονται τα ωάρια, διότι αυτά παίζουν κυρίαρχο ρόλο στους πρώτους διπλασιασμούς. Αλλα δεν μπορεί να το δικαιολογήσει σε σχέση με την ηλικία μου..

Αυτό για μένα είναι το χειρότερο, να μην ξέρεις τι φταίει, σπερμα; Ωαρια; Και τα δύο; Είναι τυχαίο γεγονός; 
      Πάντως έχεις δίκιο, ο,τιδηποτε μπορεί να βελτιωθεί έστω και λίγο, μόνο καλό θα κάνει! 

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ πολύ για την απάντηση! Εσείς αφού ρίξατε τον κατακερματισμό, προχωρήσατε και είχατε θετικό αποτέλεσμα; Δηλ είχατε πρόβλημα μόνο στο σπερμα; 

Εμείς καρυότυπο στα έμβρυα δεν μπορούμε να κάνουμε γιατί δεν έχουμε ιστορικό αλλά για καρυότυπο ζεύγους δεν ρώτησα η αλήθεια είναι. Γενικά είμαι λίγο της υπερβολής όπως κατάλαβες και θέλω να έχω τον έλεγχο σε κάτι που εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να έχω τον έλεγχο. 

Από την μεριά μας όμως εμείς που πήγαμε σε ανδρολόγο γιατί έχουμε ένα θέμα με το σπέρμα θα σου πω γενικά τι μας είπε χωρίς αυτό να ισχύει για όλους. Εμείς έχουμε πρόβλημα με ανθεκτικό στέλεχος μικροοργανισμού, δεν μπορούμε να το καταπολεμήσουμε και η λύση είναι μικρές αγωγές που βελτιώνουν για λίγο την κατάσταση. Αυτό που μας είπε είναι πως γενικά τα προβλήματα στο σπέρμα είναι λίγο δύσκολα στην αντιμετώπιση τους. Κάποια πράγματα λειτουργούν, κάποια όχι και αυτό εξαρτάται και από το πως αντιδρά και ο κάθε οργανισμός. Αλλά όπως σου είπα μία μικρή θετική αλλαγή δεν παύει να είναι αλλαγή. Παλεύουμε με λεπτομέρειες όσες είμαστε εδώ μέσα, ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα. 

Επίσης ναι οι χρωμοσωμικές ανωμαλίες μπορεί να οφείλονται και στα ωάρια αλλά και στα δύο χωρίς να μπορείς να τις προβλέψεις καθώς είναι τυχαία συμβάντα. Τα ωάρια ειδικά που ξεκινούν από τα ειδικά κύτταρα που δημιουργούνται στην εμβρυική φάση ακόμα φαντάσου τι έχουν περάσει για να φτάσουν στο σήμερα που εμείς τα θέλουμε να κάνουν μία δουλειά. Αυτό που παρατήρησα είναι πως οι γυναικολόγοι και λογικό είναι γιατί αυτή είναι η δουλειά τους, πιο εύκολα μεταπίπτουν την ευθύνη στην γυναίκα. Μην σκέφτεσαι τι μπορεί να φταίει θα τρελαθείς, σκέψου τι άλλο μπορούμε να βελτιώσουμε στο σήμερα και στα επόμενα βήματα! 

Εγώ και οι 300 μοναδούλες μου Gonal 💉 σας χαιρετάμε και ελπίζουμε όλες σύντομα να δούμε το θαυματάκι μας να συμβαίνει! ❤️ 

• Μου αρέσει 1

Μανούλες Οκτωβρίου 2015

Georgiana

Recommended Posts

Καλημέρα μανούλες!!!!

Χαίρομαι πολύ με τα κατορθώματά σας..... Μπράβο!

Εγώ αυτό το μήνα δεν έχω δει μεγάλες αλλαγές ειδικά κινητικά... Δεν πιάνει ακόμη καθόλου αλλά κουναει πολύ τα χεράκια..Μπρούμυτα τον βάζω από την αρχή και έχει δυναμώσει αρκετά.. Σηκώνει και το στήθος του και κοιτάζει γυρω γυρω.. βαλτε κι εσεις τα μωρακια σας οσο μπορείτε.. Θα δυσανασχετούν στην αρχή αλλά συνηθίσουν γρήγορα... Κατα τα άλλα πολλά γέλια και κουβεντούλες και παρατηρεί τα πάντα..κουτσομπόλη τον λέμε..χιχι

Για τον υπνο των μωρων εχω ένα πολύ ωραίο βιβλίο (Τα μωρα είναι ανθρωποι της νύχτας) που είναι κατα όλων αυτων των μεθόδων "αφηστε το να πλανταξει" και με εχει βοηθησει πολυ.. Με τον πρωτο μου γιο κοιμομασταν μαζι απο 8 μηνων ως 3 χρονων και γενικα τον μεγαλωσα με πολλη αγκαλιτσα... ολοι μου ελεγαν τα γνωστα οτι τον κακομαθαινω κλπ κ ενιωθα ασχημα αλλα τελικα εκανα οτι μου ελεγε το παιδι μου και το ενστικτο μου.. και ολα πηγαν μια χαρα... λιγο πριν γεννησω αποφασισε οτι ηταν ετοιμος να κοιμηθει μονος του, πηραμε και μεγαλο κρεβατακι και μεσα σε μια νυχτα ειχε ληξει το θεμα.... Δεν λέω οτι πρεπει οπωσδηποτε να τα βαλετε στο κρεβατι σας... αλλα θελω να πω οτι μονο εσείς και τα μωρακια σας θα βρειτε λυση σε αυτο...

Τασούλα μου καλη αρχη!! Ελπίζω να πανε ολα καλα... Γραψε μας εντυπωσεις απο την πρωτη μερα...

Τατιανα μου εφυγαν τα σπυρακια? Δεν πιστευω να είναι από τη διατροφή σου.. Ισως το φορμακι...

Αναστασια πως είναι το χέρι σου? Μην ανησυχεις μωρε για το κεφαλάκι του..Αφού είναι μεγάλο μωράκι γενικά...

Μαριρεν πόσο μεγαλώσατε... Να σε ρωτήσω,, τώρα στο καροτσάκι μπορείς να τον βάζεις λίγο καθιστό? Ή δεν πρέπει ακόμα?

Μάγδα μου σε καταλαβαίνω με το θηλαστρο..

Για πείτε καμια συμβουλή ρε κορίτσια..αυτες τις 2 εβδομαδες θα λείπω ένα 3ωρο καθε μεσημερι.. Δοκιμασα λοιπον χθες να του δωσω μπουκαλι. Αντλησα 75 mL και του εδωσα χωρις να πειναει πολυ.. Τα ψιλοκαταφερε με το μπουκαλι και ηπιε 60 mL. Πόσο να του αφήνω? ειναι 2,5 μηνων.. Φοβαμαι κιολας οτι αν πειναει πολυ και αρχισει να κλαιει δεν θα το θελει... Ειδικα αν νυσταζει ταυτοχρονα θελει οπωσδηποτε βυζι... Αγχώνομαι λίγο... Βεβαια υπαρχει κ η δυνατοτητα στα μεγαλα ζορια να μου τον φερνει ο αντρας μου να τον ταιζω..

Τι αλλο ηθελα να σας πω;;;; δεν θυμαμαι...

Εφη όλα καλά με τα κακάκια?

Αγάπη έχεις αναρρώσει πλήρως? Το ελπίζω...

Οι Μαρίες μας τι κάνουν;;

Κατερινα και Βούλα ελπίζω να είστε καλά.....

dph2p2.pngRGM7p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σας κορίτσια! :)

Μην αγχώνεστε κορίτσια τα παιδάκια σας μια χαρά πράγματα κάνουνε! Και εμένα ξεκίνησε με το να προσπαθεί να πιάσει πράγματα. Ακόμα μερικές φορές οι κουδουνίστρες του φεύγουνε απο τα χέρια. Δεν τις κρατάει ακόμα πολύ γερά.

Και μην ξεχνάτε ότι εμείς βγαίνουμε απο το άλμα και εσείς το ξεκινήσατε. Θέλουν τον χρόνο τους. Κάποια τα τελειόποιούν και κάποια τα αφήνουν ημιτελή και τα θυμούνται αργότερα.

Τατιάνα μου μην αγχώνεσαι μια χαρά ο μικρός :) Αυτή την τούμπα απο μπρούμυτα ανάσκελα μου την έκανε και εμένα στις αρχές κανα δύο φορές και μετά σταμάτησε! Πρώτα θα μάθει απο ανάσκελα να γυρνάει μπρούμυτα. Τα υπόλοιπα τα κάνουν απο ένστικτο αλλά δεν είναι η ώρα τους και τα ξεχνάνε. Πως πάνε τα σπυράκια σας υποχωρήσανε; Και εγώ όλα αυτά τα είδα την βδομάδα που πέρασε! Οπότε σιγά σιγά όλα θα τα κάνουνε :)

Τασούλα μου να την βάζεις μπρούμυτα και εμένα στην αρχή δεν του άρεσε καθόλου και εκεί που βαριότανε ξαφνικά μια μέρα σήκωσε το κεφάλι εκεί που δεν το περιμέναμε και σαν να ανακάλυψε τον κόσμο!!! :) Όσο για το βάρος μήπως να μην αγχώνεσαι τόσο; Αν το μωρό σου είναι ψηλό για την ηλικία του -δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο ήταν τώρα - και ψωμομένο όχι παχύ νομίζω ότι είναι μια χαρά ειδικά αν είναι και δραστήρια! Σκέψου ότι όσο πιο πολύ θα κουνιούνται το καίνε τώρα. Εγώ όταν είχα ρωτήσει τον παιδίατρο γιατί δεν παίρνει κιλό πλέον μου είχε πει ότι θα έπρεπε να χαίρομαι γιατί αυτό δείχνει ένα παιδί δραστήριο. Αν έπαιρνε πολύ βάρος θα μας ανάγκαζε μετά να κόψουμε γεύματα για να μην γίνει πολύ παχύ! και αφού είναι το δεύτερο και μπορείς να το συγκρίνεις με το πρώτο - αν και ούτε αυτό ισχύει γιατί το κάθε παιδί είναι μοναδικό - λογικά κάτι κοινό θα έχουνε.

Anath μου μια χαρά είστε και εσείς νομίζω είστε οι μικρότεροι τις παρέας οπότε έχετε μπροστά σας για να κάνετε πράγματα. Εξάλλου δεν μπορεί να τα κάνει όλα μαζί. Αυτό τον μήνα δεν σου έκανε κινητηκά γιατί εκπαίδευε την γλώσσα και άρχισε να ακούει την φωνή του :) για αυτό μιλάει συνέχεια και γελάει! Αφού ήδη δυνάμωσε το κεφάλι και το σηκώνει έτσι μπρούμυτα μια χαρά είναι :) Εγώ που ρώτησα να τον κρατάω λίγο καθιστό αφού ήδη στέκεται ο γιατρός δεν με άφησε γιατί είναι νωρίς ακόμα για την μέση του. Ξέχασα να τον ρωτήσω για το καρότσι και το ρηλάξ θα τον ρωτήσω όταν πάω πάλι για το εμβόλιο γιατί αλλιώς δεν γίνεται να τον ταίζω ξαπλωτώ! Εγώ πάντως όταν τον βγάζω έξω το καρότσι το σηκώνω μία σκάλα για να μπορεί να δει λίγο μπροστά. Μετά το ξανακατεβάζω και αφού ξεκουραστεί λίγο πάλι το σηκώνω. Τώρα σωστό λάθος αφού εμείς κοιμόμασταν σαν βρεφη σχεδόν καθιστοί απο τις γουλιές που κάναμε το λίγο σήκωμα δεν νομίζω ότι μας κάνει κακό. Τώρα για το γάλα θα έλεγα να του αφήνεις στην αρχή 120-150 να δεις πόσο θα πίνει. Καλύτερα να αφήνει παρά να ζητάει κι άλλο και να νευριάζει. Και μόλις δεις πόσο πίνει το προσαρμόζεις.

Μάγδα μου χαίρομαι που είναι καλύτερα το στήθος σου και δεν πονάς. Ναι έχει γίνει πολύ ζωηρός! Αφού του ανέβασα το πάρκο τουλάχιστον να τον βάζω για αρχή όταν παίζει ξαπλωτος γιατί στον καναπέ δεν του έχω εμπιστοσύνη πια!

Εγώ κορίτσια αποφάσισα να τον πάω στο δωμάτιο του τώρα που θα γυρίσουμε απο Πειραιά που θα ανέβουμε για μια εξέταση. Θα του πάω την κούνια στο δωμάτιο του την μέρα που θα φεύγουμε και αφού θα λείψουμε 3-4 μέρες πιστεύω ότι όταν γυρίσουμε και πάει κατευθείαν στο παιδικό δεν θα έχει πρόβλημα. Δεν θα τον αφήσω μόνο του στην αρχή έχω ήδη ένα κρεβάτι στο δωμάτιο του γιατί πρέπει να τον ακούω. Μόνο του θα τον αφήσω μόλις προσαρμοστή και κοιμάται όλη την νύχτα. Γιατί τώρα με τα τρίωρα κάθε λίγο πρέπει να είμαι στο πόδι τουλαχιστον να τον ακούω γρήγορα. Δεν κλαίει όταν ξυπνάει την νύχτα αλλά ξεσκεπάζεται για να μου δείξει ότι περιμένει, για να κλάψει θα πρέπει να έχω αργήσει εγώ πολύ και να πεινάει πολύ. Και στο κρεβάτι μας θα τον παίρνω και μετά γιατί μου αρέσει να ξέρει ότι τις κυριακές π.χ. όταν είναι και ο μπαμπάς μας μαζί μπορούμε να χουζουρέψουμε. Μόνοι μας θα κοιμόμαστε αν χρειάζεται στο δωμάτιο του.

U85pp3.png

Μαγδα μου χαιρομα που εισαι καλυτερα.. Τι εκανες τελικά με το μεμε? το θηλαστρο ξερω δεν κανει πολυ δουλεια εκτός αν πιεζεις κ εσύ πάντως καλυτερα χερι ή μωρό! Για τον ύπνο οι απόψεις διίστανται! Κι εγώ σαν την Βάσω μας σκοπεύω να κάνω.. Να τον αφησω να το ζητησει μόνος του.. Όσο μεγαλώνει θα μπορουμε κ να τον περνουμε κ στο κρεβατι μας το διπλό γιατι τωρα κοιμομαστε μονο εγώ κ ο Δημήτρης..

Βασω μου αντε καλέ κι αγχωθηκα λέω τι κανει η φιλενάδα μας! :) πως περνάτε? μωρε ειναι μικρουλη εσένα! Κι εμένα οταν ηταν σαν εσας ετσι μονο το κεφαλακι σηκωνε κ γκρινιαζε καμια φορά.. Τωρα κανει κ τουμπιτσες οταν τον αφηνω ετσι κ μιλάει κ γελάει.. Σιγά σιγα! :) τελικά διαβασα σε άλλα 2 βιβλία (οι γονεις κανουν τη διαφορά κ ενα ακόμα σε αποσπασμα) πως στον 9ο πιανουν την κουδουνιστρα κανονικά κ αλλάζουν κ χέρι κ όχι στον 3ο που λεει η παιδιατρος εδώ.. Βεβαια θα μιλήσω κ με την Πατσουρου! Οσα διαβασα πάντως τα κανει... Κ αγχωθηκα για την αναπτυξη του! Πφφφφ... Κι εγωωωω το διαβασα το βιβλιο αυτο! Ειναι απλά υπέροχο κ συγκινητικό! Αυτο διαβασα κ μου αλλαξε τελειως το σκεπτικό!!! Στο πρωτο σου το ειχες διαβασει?

Ναι φυγανε τα σπυράκια! Σημερα ξανα εβαλα ενα της ιδιας εταιριας ελληνικής κ θα δω το βραδυ στο μπανιο... Αν ξανα εβγαλε θα τα δωσω δρομο! (Στους μεταναστες εδω στο νησί θα τα πάω)! Για το γαλατάκι σου κι εγω 120 θα σου ελεγα αν μπορεις να αφηνεις.. Αλλιώς αν τον θηλάζεις πριν φυγεις κ αφησεις 75 θα τον ξεγελάσει στο τυχον δυωρο ή σχεδον 3ωρο κ θα τον ταισεις απευθειας με το που γυρίσεις..

Μαιρη μου με ηρεμησες λίγο!! :) Και δεν ηξερα οτι κανουν το ανασκελα μπρουμυτα πρώτα! Πάντως εμένα μου το κάνει σε κάθε μπρουμυτα που τον βάζω! Άρα όποτε ειναι η ωρα θα τα κανουν μονα τους να μην αγχωνομαστε ε?!

Δοκιμασε αυτο με την αλλαγη κ πες μας αποτελεσματα! Βεβαια σε κάθε παιδί ειναι διαφορετικά! Μακάρι να το βρειτε ευκολο! :) Και εμενα δεν κλαιει το βραδυ ευτυχώς! Αμα αργησω ομως να παω να τον σηκωσω ο κακός χαμός!! Χαχαχ

Τι καμετε οι υπολοιπες?

eNortjKzUjIyMjY2NFSyBlwwFVkCyQ,,14.png

Κοριτσια μου ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες!!!

Τατιανα μου δυστυχως δν το ειχα διαβασει νωριτερα, το δθαβασα αυτο το καλοκαιρι.. τωρα με την αδεια ειναι ευκαιρια ν διαβασω κ τπτ αλλο..πειτε καμια προταση σχετικα με ανατροφη κλπ

Δν χρειαζεται ν αγχωνομαστε για την αναπττξη τους..αυτα που λενε τα βιβλια αναφερονται στο μεσο ορο..αλλα παιδακια τα κανουν νωριτερα κ αλλα αργοτερα.. ο μεγαλος μοτ αργησε πολυ να γυρισει ( δν θυμαμαι ποσο ηταν) κ ανησυχουσα..κ τι δν του εκανα για ν τον παροτρυνω...πεισμα αυτος... τελθκα το καταφερε κ μετα πηρε φορα.... χαχα..

dph2p2.pngRGM7p2.png

Εγώ διαβάζω τώρα "οι γονείς κάνουν τη διαφορά" εχει να κανει με την αναπτυξη τι να προσεξουμε με την ανατροφή κτλ από ηλικίες 0-12 ετών! Εχω διαβασει καλές κριτικές κ προς το παρόν μου φαινεται αρκετα ενημερωτικό για να αποφυγεις δυσκολες καταστασεις... Οταν φτανει στο αμην με λιγα λογια σου λεει βεβαια να απευθυνθεις σε ειδικο (σε καθε τυχόν προβλημα!).. Επισης εχω και το "η συναισθηματικη νοημοσυνη των παιδιών" το οποιο ειναι το επομενο που θα διαβασω! Μετά εχω ενα αλλο που ειναι τόμοι κ εγώ (καταλάθος) παρηγγειλα τον τομο που εχει να κανει για την μεταβαση της διατροφικης συνηθειας στην πεοσχολικη ηλικία.. Εχει πολλά ομως.. Σε βοηθησα? απο παμπλικ παρηγγειλα μου ηρθαν σε 2 μερες!

Διαφημίσεις

Εγώ έχω το " αναθρεφοντας τα παιδιά μας αναθρεφουμε τους εαυτούς μας"!!! Τέλειο βιβλίο με παραδείγματα για το πως θα μεγαλωσεις σωστα παιδιά με ενσυναίσθηση και διαχείριση θυμού κ.λ.π. αλλά δεν έχω εδώ και ένα χρόνο καταφέρει να το τελειώσω!! Είναι τόσο δυσκολο να τα εφαρμοσεις δυστυχώς πάντως αξίζει πολύ!! Κάθε φορά πάντως που νευριαζω μου έρχεται στο μυαλό το βιβλίο και προσπαθώ να ηρεμησω!!

Καλά πήγε σήμερα η δουλειά, το μόνο οτι δεν μπορώ τελικά να βγάλω γάλα εκεί και ποναγα μέχρι να γυρίσω!! Το μωρό έφαγε καλά το πρωί στις 8 και μετά ξύπνησε πάλι στις 11 να φάει όμως δεν έπαιρνε μπουκάλι και έκλαιγε. Με τα πολλά κοιμήθηκε λίγο και ξύπνησε στη 1 και το άρπαξε κατευθείαν αφού είχε λιμοκτονήσει!!! Ήπιε μόνο 60 μλ όσο ελειπα και δεν είχε βρέξει πάνα, φανταζεστε φρίκη που έφαγα αφού είναι που είναι αδύνατη!! Πιστεύω θα αυξήσει ποσότητα!! Να δούμε πως θα τα πάμε το βράδυ!!! Δεν μπορώ πλέον να βγάλω καθόλου γάλα. Ίσως αν βάλω ξυπνητήρι να βγάλω στις 3 αλλά θέλω και εγώ να ξεκουραζομαι λίγο!!!

Κατα τα άλλα ήσυχη ήταν η μπεμπα και κοιμόταν αρκετά!! Από πάνες βρεξαμε καλά μόνο 4 βέβαια μπορεί να βρέξει οριακά άλλη μια μέσα στο βράδυ αλλά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα για μια φορά!!! Εγώ έκανα μέχρι ώρας 6 θηλασμους, δεν νομίζω να μου μειωθεί το γάλα ε;;; τι λέτε να κάνω να βάζω το μωρό μέσα στον ύπνο του να θηλάζει ή να βγάζω με το θηλαστρο;;

Μάγδα ηρεμησες μπράβο!! Μα πως και το επαθες;; εμεινες ώρα χωρίς να θηλασεις;;

Βάσω είστε μικρουλια μωρέ ακόμα για να κάνετε πράγματα και εμένα δεν κάνει πολλά!!

Για τον ύπνο του μωρού δεν δίνω συμβουλές, εγώ κοιμάμαι ακόμα με την μεγάλη στο διπλό!!! Θα προσπαθήσω το μωρό να το βάλω στο δωμάτιο του γιατί δεν θα χωραμε και οι 4. Πλέον με έχει κουράσει η μεγάλη γιατί έχω 2 χρόνια να κοιμηθώ μόνη μου με τον άντρα μου!! Επίσης νομίζω οτι δεν θα βγει ποτέ να πάει σε δικό της.... Καλά δεν φανταζεστε τι ανήσυχο ύπνο κάνουν τα παιδιά συν του ότι φοβάται πλέον μόνη της αφού δεν μένει ποτέ!!! Είμαι υπέρ της συνκοιμησης αν και με κάποιο τρόπο που δεν τον έχω βρει πρέπει στον χρόνο το μωρό να κοιμάται στον χώρο του, βέβαια τότε είναι το άγχος του αποχωρισμού οπότε είναι ένας φαύλος κύκλος!!

Κοιμηθηκαν όλοι πάω να πέσω και εγώ, ίσως ξαναγραψω σε άντληση!!

eNortjKzUjIyMjY2MFWyBlwwFWECzA,,65.png

eNortjKzUjIyMjG2MFKyBlwwFX4C0g,,83.png

Ο Πελαργός έφτασε!

Mariren 3/09

MARYPOPINS 18/09

magdaTS 2/10

nimrodel 5/10

tassoula 6/10

Vanz 7/10

Tatkono 8/10

afroditoula 13/10

Georgiana 14/10

neraidoyla 16/10

effie.k 17/10

Hope! 17/10

gigitsa 20/10

kitty805 21/10

domino 23/10

Αγάπη Αγάπη 29/10

anath 10/11

Μιάμιση ώρα μετά το θηλασμό και εβγαλα την φοβερή ποσότητα των 40 μλ.

Τζάμπα χάνω τον ύπνο μου. Θα το παλεψω κορίτσια μέχρι τελευταίας σταγόνας δικού μου και μετά θα ανοιξω ξένο!!! Στόχος να μπούμε στον τέταρτο και να φτάσουμε τις 10 Φεβρουαρίου που θα βγω σε άδεια!! Όσο μπορώ να δίνω ερέθισμα στο στήθος να παράγει γάλα!!!

Ο Πελαργός έφτασε!

Mariren 3/09

MARYPOPINS 18/09

magdaTS 2/10

nimrodel 5/10

tassoula 6/10

Vanz 7/10

Tatkono 8/10

afroditoula 13/10

Georgiana 14/10

neraidoyla 16/10

effie.k 17/10

Hope! 17/10

gigitsa 20/10

kitty805 21/10

domino 23/10

Αγάπη Αγάπη 29/10

anath 10/11

Κορίτσια νομίζω τα βυζια μου δεν εχουν μπει στη θήκη τους σήμερα...κ ήθελα να σας γράψω κ ο μικρός απλώνει χεράκι κ μου πιάνει το δάχτυλο. Για την ακρίβεια αφήνει το στήθος κανει -ο θεατρίνος- έναν πονεμένο ήχο τύπου αχ αχ αχ "παει το φαγάκι μου χάθηκε" κ μολις βάλω το χέρι μου εκεί δίπλα να του ξανάβαλω το βυζι στο στόμα μου γραπωνει το δάχτυλο.

Τόσο πολυ δεν γκρίνιαζε ουτε τις πρώτες μέρες... Υπομονή..είμαστε στην κορύφωση του άλματος..

Μάγδα εισαι καλύτερα ε; Μπράβο ρε κοριτσι..

Βάσω κι εμείς στα ιδια με σας είμαστε κ σας ρίχνουμε κ τόσες βδομάδες..!! Ετσι οπως το κόβω ο δικός σου θα περπατήσει πριν το δικό μου!

Τατιάνα κι εγω σκέφτομαι να αφήσω το μικρό να αποφασίσει μόνος του ποτε θα παει στο δωμάτιο του..τσάμπα η κούνια..!!

Ειμαι πτώμα..ήθελα κι αλλα να γράψω αλλα...δεν την παλεύω..να δω ποτε θάνατο κοιμηθώ..μάλλον μεριά Μαρτη..εν τω μεταξύ δεν τη φτύνει τη ρημάδα τη ρωγα.την αφήνει μες το στόμα του μέχρι να ξαναπεινασει...κ δε μ αφήνει κ να την πάρω..

Εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα από το άλμα, είναι σχετικά ήρεμη!!! Το βράδυ κοιμήθηκε στις 11 και την ξυπνησα τώρα για να φάει το πρώτο πρωινό γεύμα και μετά ξανά στις 8 το επόμενο!!! Είναι πολλές οι ώρες που δεν θηλάζει πάντως. 7 ώρες το βράδυ και άλλες τόσες το πρωί!!

Ο Πελαργός έφτασε!

Mariren 3/09

MARYPOPINS 18/09

magdaTS 2/10

nimrodel 5/10

tassoula 6/10

Vanz 7/10

Tatkono 8/10

afroditoula 13/10

Georgiana 14/10

neraidoyla 16/10

effie.k 17/10

Hope! 17/10

gigitsa 20/10

kitty805 21/10

domino 23/10

Αγάπη Αγάπη 29/10

anath 10/11

Τι να σου πω ρε Τασουλα..κι εμενα η μέρα με τη νυχτα ειναι....η μέρα με τη νυχτα.. Τη μέρα ειναι πολυ ήρεμος, τρώει πιο λίγο αλλα με όρεξη, ξυπνά αργά, οταν ξυπνήσει ειναι ευδιάθετος, γελάει πολυ, παίζει στο ρηλαξ με τα παιχνιδάκια του, τραβάει τις κουδουνιστρες..απο το απόγευμα και μετά σεληνιαζεται..λες και ειναι άλλο παιδί, κλάμα κακό, τεντωμα, μπορεί να κλαίει και ας ειμαι όλη την ωρα αγκαλιά και πάνω κατω...εν τω μεταξύ εχει προτίμηση στο βυζι ρε κορίτσια..θελει το αριστερό εδω και δυο μέρες και το δεξί οταν του το βάζω το φτύνει έξω.. Εγω επιμένω με το δεξί για να μην εχουμε αλλα μετά ( υπερπαραγωγή στο αριστερό, λιγότερο γαλα στο δεξί κλπ κλπ) αλλα κατάφερα να φάει ολόκληρο γεύμα απο το δεξί μονο στον ύπνο του ( δλδ αρκετά αργά γιατι μέχρι τις τρεις βολοδηρα που λέμε και στο νησί μου...)

Πάντως Τασουλα εγω θεωρώ ότι για να μην ξυπνά της φτάνει αυτο που τρώει.επειδη ανέτρεξα στα ποστ που εχεις κανει κ έκανα την καμπύλη σας μου φαινεται μια χαρά..βέβαια γιατρός δεν ειμαι αλλα αν η μικρή εχει καλές αντιδράσεις κλπ ( που εχει) εγω δε θα ανησυχούσα. Εντάξει βρε παιδί μου, πως τα μωρά γεννιούνταν με τόση απόκλιση το ενα με το άλλο και βλέπεις μωρά 2,5 κιλά και μωρά 5; Ε δεν μπορούμε να τα βάλουμε ολα σε καλούπια...κάποια μωρά ειναι ολιγοφαγα..το μονο που με ανησυχεί στη δικη σου περίπτωση και συγγνώμη που το ξαναφερνω στη συζήτηση, ειναι το ότι δεν μπορεί να την ταΐσεις κάπως αλλιώς πέρα του στήθους..πες μας πως τα πήγατε κι αν το πήρε το μπιμπερό ε?

Οπως καταλάβατε μπόρεσα να γράψω γτ ο μικρός κοιμάται του καλού καιρού.. Αφου με ξεθεωσε, κουράστηκε και κοιμήθηκε..πωπω πάντως κανει κρύο..ξέρετε πως το σκέφτομαι που δεν ανάβουν στην πολυκατοικία? εκτός του ότι περιμένω τουλάχιστον εφτακόσια τη ΔΕΗ, πήγα στο ρολόι να πάρω μια ιδέα και τρόμαξα, και πάλι το σπίτι δεν ειναι ζεστό..δηλαδή ειναι ζεστά τα δωμάτια που ανάβω και η κουζίνα και το μπάνιο ειναι κρύα..ξέρετε πως το σκέφτομαι που τον κανω μπάνιο; Αφου εδω κ μερικές μέρες τον κανω μέρα παρα μέρα και οταν τον παίρνω απο το μπάνιο να τον παω στο δωμάτιο τον κουκουλωνω φουλ..απο Κει κ πέρα παίρνω λεκανιτσα και τον πλένω απο τη μέση και κατω στο δωμάτιο..ξεφτίλα..αλλα φοβάμαι μην μου αρρωστήσει. Τι εχω πει στην πολυκατοικία να βάλουμε τουλάχιστον λίγο για τις πιο κρύες μέρες να δουλέψει κι ο καυστήρας μην χαλάσει κι αυτός και τα καλοριφέρ...τίποτα..τη μισώ την Αθηνα..μου λείπει το ζεστό χουχουλιαστο σπιτάκι μου στο νησί...:(

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια! Ίσα ππυ προλαβαινω να σας γράψω ! εν αναμονή του ταξιδιου με τις ετοιμασίες κ τον μπέμπη μέχρι κ να φάω δε προλαβαίνω! Τελειωσε κ το πετρέλαιο σημερα τρεχαμε να βρουμε να βάλουμε! Αφήστε τα! τι κάνετε πως ειστε? εμείς το άλμα αν κ πιο χαλαρά ακόμα το καταλαβαίνουμε την ημέρα που θέλει στήθος κ αγκαλιές εκτός από ενα 2ωρο που κοιμάτε το μεσημέρι.. μπορέί να ειναι κ τα δοντια του βεβαια.. με εχει ταραξει στο πιπιλισμα για να τον ανακουφιζει αλλά κ στις δαγκωνιές! το βράδυ πλέον ξυπνάμε 2 φορές κ σπάνια τρεις που ξυπνάει ισα ισα για να με πιπιλίσει κ να ξανα κοιμηθεί.. δαγκωνει τα χερια του ΣΥΝΕΧΕΙΑ για να ηρεμησει ο καημένος!

Τασσούλα μου λοιπόν μην αγχωνεσαι για τον θηλασμό το στήθος θα συνηθίσει μόνο του κ εκείνες τις ωρες που θα εισαι στη δουλειά θα παράγει λιγότερο! Γι αυτό κ το βραδυ πλεον δεν μπορεις να βγαλεις πολύ γιατι εχει μάθει οτι δεν τρωει το μωρό τη νύχτα! Οπότε υπομονη μεχτι ρον Φεβρουάριο!! Για τον υπνο της εχεις δωσει κάποια ερεθισματα για να παει σε δικο της κρεβάτι?? για το βιβλίο θα το πάρω αμα λες οτι ειναι καλό αλλά μολις τελειωσω τα άλλα 2!

αναστασία μ κ εμένα ετσι κάνει!! ξερεις ποσες φορες μας πηρε ο υπνος με το βυζι στο στόμα κ απλά να πιπιλάει?! αμετρητες!! οποτε εφοδιασου με υπομονή κ πάμε!!!!!! απο πιο νησι ειπαμε εισαι?? τωρα γ την πολυκατιικια ειπαμε ΜΑΛ@@@@@ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!1!! για το βυζι προσπαθησε να δινεις κ το άλλο γιατι μπορει να κοπει απο εκει η να σου γινει μαστιτιδα.. εστω αντλησε.. αλλά πιεζε τον...κ ο αδερφος μου ση μάνα μου το ίδιο εκανε...

μαγειρευα κ σας εγραφα παω να φαω τωρα!! Καλη ορεξη σε ολες!!

Καλησπερα κουκλιτσες μου!Τι κανετε?Ευκαιρια να τα πω με την γλυκια και ηρεμη παρεα μου!Η μπεμπα μου κοιμαται και η μεγαλη μου απασχολειτε με παιχνιδια!

Εμεις ειμαστε καλα!Δοξα Την Παναγαθη!

Θυμαστε που η μπεμπουλα ειχε ανεβασει πυρετο?Για ενα 24ωρο ειχε ακατεβατα 38.5!Δεν επεφτε ουτε με Depon,το οποιο εδινα ανα 3ωρο!Εκεινη τη μερα κοιμοταν συνεχεια,ξυπνουσε μονο για να φαει!

Ε,λοιπον,αυτο ηταν,την επομενη μερα τιποτα!Αρα ηταν απο το εμβολιο!Το ιδιο μου εκανε και η μεγαλη μου!Μετα απο 4 με 5 μερες,απο τη στιγμη που καναμε το εμβολιο μου εμφανιζε συμπτωματα!Μετα περασαμε στο αλλο σταδιο συμπτωματων,μου κατεβασε τα ml!Εκει που επινε 150,κατεβηκε στα 60!Σημερα επανηλθε!

Το βραδυ ξυπναει ανα 3ωρο με 4ωρο!Καθομαστε γυρω στα 40 λεπτα,αφου πιει το γαλα και μετα υπνο!

Κοριτσια,να σας πω κατι που περασε απο το μυαλο μου,αλλα δε ξερω πως να το κανω!Σκεφτομουν να κανω επαναγαλακτισμο!Παταω το στηθος και βγαζει λιγο γαλα!Στην αρχη ''πεταει'',αλλα μετα βγαζει σταγονες!Αραγε θα μπορεσω να φερω γαλουχια?Θα το προσπαθησω,δεν εχω να χασω κατι!

Τασουλα μου,καλη αρχη καλη μου στην δουλεια?Πως σου φανηκε μετα απο τοσο καιρο?

Βρε ματια μου,μην αγχωνεσαι τοσο πολυ!Παρτο λιγο πιο χαλαρα,θα σου γινει εμμονη στο τελος!Στο λεω με καλη διαθεση,γιατι ειναι κριμα να περνουν οι μερες και το μυαλο σου να ειναι συνεχεια εκει!Ολα θα πανε καλα,οπως αλλωστε εχουν παει αυτους τους μηνες!Να σκεφτεσαι πως τοσες και τοσες κοπελες τα εχουν καταφερει,να δουλευουν και παραλληλα να θηλαζουν!

Δουλευεις 8ωρο?

Αναστασια μου,ποσο γελαω καθε φορα που γραφεις!Μιλας τοσο χαριτωμενα!Εισαι πολυ ζωντανος ανθρωπος κοριτσι!

Τατιανα μου,καλες ετοιμασιες κοριτσι μου!Ηδη ενημερωσα τον αντρα μου πως θελω να παω Θεσσαλονικη!Και θα ερθω τις μερες που θα εισαι,ετσι ωστε εαν βολεψει,να βρεθουμε!Μονο που εχω ενα προβλημα!Καθημερινες μπορω μετα τις 8 το βραδυ,μιας και η μητερα μου δουλευει!

Εαν καταφερουμε να βρεθουμε,εσενα θα σε βολευε τετοιες ωρες και με το παιδι και τον θηλασμο?

Qilcp2.pngkB3Gp2.png

Μαράκι μου ότι σε σκεφτόμουν! :) χαιρομαι που ειναι καλά η μικρή σου! Φτου φτου το κοριτσι μας! :) η μεγαλη με τις ζηλειες πως τα πάει? εχει πάλι ξεσπάσματα ε? μωρε γινεται να βγάζουν συμπτωματα μετά απο 4-5 μερες? εχω ψιλο αγχωθει για κάτι.. Πυρετο δε μου εκανε ο μικρος αλλα εχει βγαλει κάτι μικρά σουράκια κοκκινα γυρω στο στοματαλι (στα μαγουλα) αραιά βεβαια δυο τρια στον αυχενα δυο τρια στα χερακια του.. Λετε να ειναι κατι? μπορει κ απο το ρουχαλι γιατι εβαλα της ιδιας εταιριας οπως προχθες κ μου εμφανισε πάλι.. Ή μπορει να ειναι συμπτωμα εμβολιου-καμια αλλεργία πχ? εχω εναν ερεθισμό όμως κι εγώ στο χέρι μου στον πηχη?! αν σεν κανω λαθος την ονομασία! Μηπως εφαγα κατι κ μας πειραξε κ τους 2? θα περιμενω να δω πως θα ειναι κ αυριο ο μικρός κ θα πάω στην παιδιατρο αμα συνεχισει!πφ.. Μακρυγορησα για μενα! Χεχε! Γινεται να ξανα επαναφερεις γαλουχία φυσικά! :) θέλεις πραγματι να το ξανα προσπαθησεις? θα σου στειλω φωτο στο φεις απο το βιβλίο της Πατσουρου για το θέμα! :)

Ευχαριστω ευχαριστώ (για τις εοιμασίες χιχι!)!! Ενημερωσες? τελειαααα!! :) τις πρωτες μερες θ ειμαι Γιαννιτσα στα πεθερικά οπότε όταν μπορεσεις εσύ να ερθεις θεσνικη πες μου να πω τον αντρα μου να παμε στη μαμά μ! :) Λογικά αρχές θα ειμαστε θεσνικη! :) καλέ κ το συζητάς για τις ωρες?! Εμάς ο μπεμπης 19:45 μπανιο, 20:00 μασαζάκι, 20:10 μαμ κ μέχρι τις 21:00 ειμαστε στο κκρεβατι! :) όπως κ να εχει πλεον θα εχω τη μαμά οπότε με βολεύει! Το πολύ πολύ κ τον μπεμπη μια φορα τον βγαζουμε κ εκτός προγράμματος!

Χαρ χαρ χαρ που κανει κι ο μαύρος πητ τριβωντας τα χέρια του...έκανε διακοπή ρεύματος και λεω στο μικρό παααααει νύχτωσε...πάμε τωρα να κοιμηθούμε και....ω του θαύματος...κοιμήθηκε!

Λοιπόν άλμα ξεαλμα εγω εχω να φάω ολόκληρη μερίδα όσπρια απο έγκυος και σήμερα έκανα μια φασολάδα, έφαγα ενα πιάτο να και το φχαριστηθηκα..αν τωρα ο κύριος πορδοκλανιτσας το βράδυ με ταράξει στο προυπρου τι να κανουμε!!!

Λοιπόν πάμε τωρα που μαι κι ορεξάτη!

Τατιανακι καλα να περάσετε κοριιιιτσιιιι!! Θελω κι εγω Θεσσαλονίκη, μου χει λείψει η πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας! Αχ...και είχα βρει εισιτήρια 3,90 ευρώ πηγαινελα αεροπορικά...:( δεν πειράζει...σε κανα διμηνακι θα το κανονίσω με τη σιστερ...

Θελω κι εγω καφεδακι (πέραν του ηλεκτρονικού!)..σνιφ σνιφ

Στάνταρ ηταν το εμβόλιο..

Μαρία εισαι πολυ γλυκιαααα! Σ ευχαριστω;)

Ξέρω κοπελα που κατάφερε επαναγαλακτισμο οταν η μικρή ηταν σχεδόν επτά μηνών..και εχω ακούσει και κοπελα που υιοθέτησε ( χωρις καν να εχει γεννήσει) και θήλασε...οποτε εννοείται ότι μπορείς! Αν θες μπορώ να σε βάλω σε μια ομάδα μητρικού θηλασμου στο φεις να διαβάσεις τα αρχεία τους για επαναγαλακτισμο απλως, οπως εχω ξαναπεί, προσπάθησε να μην παίρνεις και οοοοολα όσα λένε εκεί μεσα στα σοβαρά;) αν θες πες μου να τους στειλω..

Ήρθε το ρεύμα...παω να πλύνω τα πιατα..

Καλησπεραααα!Από χθες το απόγευμα ή μπεμπα με κάθε ρέψιμο βγάζει και πολύ γάλα, με φλεγματα φυσικά!Έλεος! Μου έχει λερώσει τα πάντα!

Και εκτός αυτού,γκρινιααααα!Μείωσε πάλι την ποσότητα γάλακτος! Τι φάσεις περνούν τα καψερα!

Και γω από την υπερενταση να κάνω άνω κάτω το δωμάτιο της μεγάλης για να βρω την αναθεματισμενη την Πέππα που είναι μια σταλιά!Πως γίνετε να χάνονται τα παιχνίδια μέσα στο σπίτι?!!!Χεχε!

Τατιάνα μου,έφυγαν τα σπυρακια?Πιθανόν να είναι από το ύφασμα!Ειπες πως εβγαλες και συ!Μήπως,με την τριβή,δημιούργησε και σε σένα αλλεργία!

Πως είναι ο μικρός? Αχουυυ,δε θέλω να βγάλουμε το μωρό εκτός προγράμματος!

Άντε μωρεεε...θα χαρώ πολύ να σε δω από κοντά!

Αναστασία μου,πως είστε?

Απαράδεκτοι στην πολυκατοικία! Κάτι παρόμοιο,βίωσε και ή Κατερίνα μας!

Μα καλά,τι μεγάλο πρόβλημα που έχουν στην Αθήνα?Ποσό λυπάμαι!

Έχεις έξτρα καλοριφέρ?Μαρηηη...μην το ταραξεις το μωρό με την φασολάδα!

Πάντως,ξέρω πολλές κοπέλες,όπου τα μωρά τους έδειχναν προτίμηση μόνο από ένα στήθος! Το ίδιο έκανε και ή μεγάλη μου,και όταν ρωτησα,μου είχαν πει πως δεν υπαρχει πρόβλημα,και απλώς θα είχε μια διάφορα μεγέθους το ένα σε σχέση με το άλλο!Προσαρμόζεται το στήθος!

Ωχχχχχ,ασε, δε θέλω να μπω στην ομάδα!Όσον αφορά το θέμα,επηρεαζομαι πολύ από αρνητικές απόψεις!Και ξέρω πως υπάρχουν πολύ κολλημένα άτομα!Διαβάζω στο φόρουμ! Ευχαριστώ πολύ κορίτσι!

Qilcp2.pngkB3Gp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...