Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 23 ώρες πρίν, Zizel17 είπε:

Καλησπέρα και εύχομαι σε όλες με το μωράκι τους σύντομα στην αγκαλιά!

Θα ήθελα τη συμβουλή από όποιο κορίτσι είχε αντίστοιχη εμπειρία ή έχει ακούσει κάτι σχετικό. Ξεκινήσαμε φέτος τη διαδικασία της εξωσωματικής (εγώ 34 ο σύζυγος 48) λόγω κακής ποιότητας και χαμηλής κινητικότητας του σπέρματος. Επίσης ανακαλύψαμε πως έχουμε κατακερματισμό 50%. Βγάλαμε 4 βλαστοκύστες. Αποτέλεσμα μια παλίνδρομη στην 7η εβδομάδα λόγω χρωμοσωματικης ανωμαλίας και μια βιοχημική. Στη 2η εξωσωματική (με τη μέθοδο zymot) κάναμε προεμφυτευτικό έλεγχο πάλι σε 4 βλαστοκύστες από άριστες μέχρι μέτριες. Αποτέλεσμα: όλες με χρωμοσωματικές ανωμαλίες. Προσπαθώ να διαχειριστώ όσο πιο ψύχραιμα μπορώ αυτό το σοκ. Ο γιατρός είναι της άποψης πως είναι θέμα τύχης. Ωστόσο δεν μπορώ να δεχτώ πως απλά είμαστε τόσο άτυχοι.

Γενικά είμαστε και οι δύο υγιέστατοι, με φυσιολογικούς καρυοτυπους και κανένα θέμα στον οικογενειακό κύκλο. 
      Δεν έχουμε δει ανδρολόγο, αλλα ο γιατρός πιστεύει πως οι βιταμίνες που δίνουν, προσφέρουν  απειροελάχιστη βελτίωση. 

Είχατε κάποια ανάλογη εμπειρία και αν ναι, πώς το διαχειριστήκατε; Συνεχίσατε το ίδιο πρωτόκολλο; Και αν ναι, σας ήρθε το μπεμπακι σας; Φοβάμαι μήπως προσπαθούμε χωρίς προοπτική. Υπερευχαριστω όποια μου δώσει τα φώτα της! 

Καλησπέρα !

Έχουμε και εμείς θέμα με το σπέρμα και υψηλό κατακερματισμό, όπως και η αγαπητή Κάτια προτείνει πιο πάνω, θα πρότεινα και εγώ να επισκεφθείτε ανδρολόγο ειδικευμένο στο ζήτημα. 

Θεωρώ ότι βελτιώνονται οι δείκτες, με υπομονή. Και μόλις βελτιωθούν, καταψύξτε απαραιτήτως. 

Μανούλες Οκτωβρίου 2015

Georgiana

Recommended Posts

Εντάξει κορίτσια επιβίωσα απο το γυναικολόγο! Το τεστ το κανει στην πρώτη μας εξέταση μέρα τη γεννα κ στην κόρη μου το ίδιο εκανε. Μήπως δεν σας το κάνουν για να πάτε δυο φορες μεσα σε ένα χρόνο; Τι να πω...

Επίσης μου άνοιξε η Μαια ένα πόρο στη θηλή που είχε κλείσει κι έπηξε το γάλα! Λίγο επώδυνο!

Τασουλα μου κι εμένα οταν τρώει συνεχώς το απόγευμα κοιμάται περισσότερο το βράδυ. Νομίζω δεν χρειάζεται να ανησυχείς αλλά ρωτά τον παδιατρο σας κ γι αυτο το θεμα.

Για τις υφασμάτινες πάνες δεν γνωρίζω αλλά απο τη μάνα μου που χρησιμοποιούσαν παλιά μου λεει οτι ηταν ζόρι αφού έπρεπε να τις βράζουν σε καυτό νερό. Αν εχει αλλεργία το μωράκι όμως δεν εχεις άλλη επιλογή απο τις υφασμάτινες!

Κατι ήθελα να σας ρωτησω αλλά ξέχασα! Θα επανέλθω...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα κορίτσια...να σας ρωτήσω τη γνώμη σας για κατι..

Γέννησα 5/10 το ζουζούνι μου..;) ζύγιζε 3030 κ βγαίνοντας είχαμε 2870 βάρος. Στις 18/12 που πήγαμε στη γιατρό μας είπε λίγο...χοντρούς..5700 ήταν ο μικρός. Σήμερα ειναι 6150. Γαλατάκι μονο απο μένα πίνει..Ολο με ρωτά ποσην ώρα τρώει κ βλέπω ότι δεν της αρέσει που της απαντώ όση ώρα θέλει οποτε θέλει. Δεν σκοπεύω να αρνηθώ θηλασμό στο μωρο μου κ δε μου άρεσε η αντίδραση της αυτή. Επίσης μου είπε να δώσω στο μικρό πιπίλα κατι που επίσης δε θελω. Ποια ειναι η γνώμη σας;

Καλησπερα γεννησα 2/10 τον μπεμπη και ζυγιζε 3150 φυγαμε 2850 στης 2/12 ειμασταν 6 κιλα, ο γιατρος ειπε οτι ειμαστε τελεια απλα θα ηθελε να ειχαμε 1 με 2 ποντους παραπανω.

Αυριο εχουμε γιατρο, να δουμε τι θα πει. Εγω δινω πιπιλα για να κοιμηθει.

Τεστ παπ θα κανω την Ανοιξη.

YgXXp2.png

wbSJp2.png

Κοριτσάκια μου βλέπω ότι τα μωράκια πέρασαν πολύ όμορφα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά! :) Τέλεια! Φέτος νομίζω ότι ήταν απο τα καλύτερα Χριστούγεννα για όλες μας! :)

Εμείς μετά την ίωση που την πέρασαν 8 απο τους 10 γνωστούς μας που ήταν στην μάζοξη των Χριστουγέννων εμείς είμασταν τυχεροί και την γλιτώσαμε! Βέβαια ο μικρός νομίζω ότι δεν κατάλαβε πολλά λόγω ηλικίας και προτίμησε να το ρίξει στον ύπνο! χαχαχαχα! ήταν η πρώτη φορά που μεσα στην μέρα τα χριστούγεννα κοιμήθηκε 3 ώρες σερί!!! Αλλά εμείς είμασταν χειρότεροι απο μικρά παιδιά απο την χαρά μας για το καλύτερο δώρο που μας χάρισε ο Θεός την χρονιά που μας πέρασε! :)

Βέβαια την Πρωτοχρονιά την περάσαμε οι τρεις μας στο σπίτι μας γιατί εγώ φοβήθηκα να τον ξαναβγάλω μήπως και δεν είχε περάσει η ίωση! Εγώ βέβαια φοράω μάσκα απο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μέχρι και σήμερα γιατί οι βλακείες πληρώνονται!!!! Πήρα κρύωμα και με ενοχλεί ο λαιμός μου αν και σήμερα είμαι καλύτερα. Πάντως δεν μας χάλασε καθόλου που μείναμε μέσα για πρώτη φορά κάναμε αλλαγή χρόνου ξαπλωμένοι στο κρεβάτι με τις πυτζάμες μας - κάναμε παρέα του μικρού :) - και το κρασί μας!!! χαχαχαχααχα Και φυσικά την άλλη μέρα ποδαρικό μας έκανε ο μικρός!!! :) Φέτος το φλουρί έπεσε στο σπίτι γιατί το άφησαμε στην τύχη απο του χρόνου όμως ξέρουμε σε ποιον θα πέφτει! :)

Νεραϊδούλα μου τι κάνουν τα κορίτσια σου; μια χαρά πίνει η μικρή σου εμένα τώρα που κλείσαμε τον 4 και πίνει με επιμονή 130 και είμαι και ευχαριστημένη! αν τον αφήσω μπορεί να πιει 100 και να μην θέλει άλλο! Μάλλον είναι στο παιδί και τις ανάγκες του. Μίλησα με την μαία μου και μου είπε ότι πρέπει να δω αν το στήθος βγάζει ακόμα γάλα ή απλά νερό και τον ξεδιψάει για αυτό δεν τον κρατάει πια. Θα δούμε όσο και να το ζουλάω πάντως δεν βγάζει τίποτα!

Τατιάνα μου μια χαρά ο μικρός νομίζω ότι σιγά σιγά θα σταματήσουν όλα :) Εγώ το νούμερο 3 του το παίρνω απο τον βασιλόπουλο δεν το βρίσκω αλλού εδώ και είναι ο μόνος που βρίσκω και μεγάλο μέγεθος.

Anath μου Μήπως ο μικρός φτιάχνει το πρόγραμμα του και για αυτό θηλάζει έτσι; Εμένα το στήθος μου είναι μαλακό πολύ καιρό τώρα και για αυτό δεν καταλαβαίνω τι γίνεται.

Hope μου σου εύχομαι το 2016 να σου φέρει και το τρίτο παιδάκι που θέλεις! :) Πω πω χαράς το κουράγιο σου εγώ δεν ξέρω αν έχω την δύναμη να ξαναπεράσω τα ίδια :) ο άντρας μου σίγουρα θα το χαιρόταν και το συζητάει ήδη αλλά εγώ καθόλου! χαχαχαα

Τασουλα μου αν δεν έπινε το μωρό δεν θα κοιμότανε τόσες ώρες. Απλά έχει φτιάξει το πρόγραμμά της και μάλλον προσαρμόζεται και το στήθος σου.

Nimrodel καλωσήρθες κοριτσι μου στην παρέα μας. Να μην αγχώνεσαι γιατί νομίζω ότι το παιδάκι σου παίρνει πολύ καλό βάρος μόνο με θηλασμό. Είναι μικρός ακόμα θα φτιάξει το πρόγραμμά του μόνος του δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επέμβεις. Όσο θα μεγαλώνει θα σταματήσει να παίρνει τόσο βάρος γιατί τώρα σιγά σιγά θα αρχίσουν να κινούνται και θα κάνουν κάυσεις. Στην αρχή τα παιδιά τρώνε γιατί πρέπει να κάνουν λίπος στο σώμα γιατί δεν έχουν. Όσο για την πιπίλα εγώ του την δίνω γιατί μερικές φορές θέλει να νανουριστεί και μόλις τον πάρει ο ύπνος την πετάει μόνος του.

Τώρα εμείς γίναμε 4οννννν!!!! τρομερό σαν χτες μου φαίνεται που ήρθε στην ζωή! Πάντως η αλήθεια είναι ότι έχω ξεχάσει πλέον την διάρκεια που ήμουνα έγκυος και τους πόνους της γέννας! ευτυχώς :)

Ο μικρός έχει αρχίσει και πιάνει την κουβέντα κανονικά :) αν του μιλαμε είναι ικανός να μιλάει για ώρα και τρελαίνομαι! :) Κορίτσια το παιδί μου δεν είπε μαμά αλλά η πρώτη του λέξη μετά το αγκού είναι το "ωέα" απο το ωραία που του λέω εγώ κάθε φορά που κάνει κάτι :) Κάθε φορά που το λέει πέφτω κάτω λιώνω η μάνα το λέει τόσο ωραία που τρελαίνεσαι να τον ακούς :) Πλέον το κεφάλι το στηρίζει κανονικά και όταν τον βάζω μπρούμυτα σηκώνει το κεφάλι όταν δεν βαριέται και πιάνει την κουβέντα στην κούνια απέναντι!!!! :) Τρελαίνεται να είναι γυμνός μετά το μπάνιο και να του βάζω κρέμα βγάζει ήχους ευχαρίστησης!! χαχαχαχα και πλέον έχει αρχίσει και νανουρίζεται μόνος του μόλις νυστάζει. Τρώει συνέχεια τα χέρια του και τώρα τελευταία και ότι πιάσει στο χώνει στο στόμα! Κάτι κουδουνίστρες τις ξαναπλένει με τα σάλια!!! :) Κοιμάται πλέον το μεσημέρι σίγουρα ένα δίωρο και το βράδυ 9 το αργότερο 10.30 έχει κοιμηθεί ακόμα ξυπνάει στις 3 να φάει και μετά ξανά ύπνο μέχρι τις 7.30 και μετά το φαί πάλι ύπνο μέχρι τις 9.30! Βέβαια έχει ελαττώσει την ώρα που κάθεται στο γυμναστήριο και στο ρηλάξ γιατί βαριέται γρήγορα! και θέλει να είναι αγκαλιά όρθιος να βλέπει πίσω απο την πλάτη, αν τον πηγαινοφέρνεις κιόλας η καλύτερη του για αυτό και λατρεύει τον πατέρα του που δεν του χαλάει το χατήρι γιατί εγώ τα έχω φτύσει με πονάει η πλάτη μου ψηλά στους ώμους!!!! Όσο για μέση δεν νομίζω ότι έχω πια!!!! Σταματάω γιατί σας ζάλισα!!!! :)

Για παπ έχω και εγώ ραντεβού τώρα στο τέλος του μήνα και ήδη το σκέφτομαι!!!!

Ελπίζω και τα υπόλοιπα κορίτσια και τα μωρά τους να περασαν καλά στις γιορτές!

U85pp3.png

Γλυκουλες μου καλησπερα!Τι μου κανετε?Εμεις καλα!Δοξα τον Θεο!

Τα κοριτσια μου ειναι καλα επισης!Εγω απο προχθες εχω πυρετο και διαρροια,οποτε μαλλον εχω γαστρεντεριτιδα!

Εχθες,ολη τη μερα,η μπεμπα δεν θηλασε καθολου,δεν καθοταν στο στηθος,οποτε υπεθεσα πως τερμα ο θηλασμος!Σημερα,λοιπον,το πρωι,σηκωθηκα απο εντονο πονο και πετρωμα στο στηθος!:confused:!Τι να πω!Εβγαλα οσο γαλα ειχα,γιατι η μικρη κοιμοταν!Μηδαμινη η ποσοτητα φυσικα,μονο 70 ml και αυτο με το χερι!

Σηκωθηκε,θηλασε,ηπιε και αυτο που ειχα αντλησει,και ηρεμησε!Εαν βλεπω πως δεν πιανει,θα το βγαζω γιατι βλεπω πως μενει γαλα τελικα!:)

Κατα τ'αλλα,η μκρη επικοινωνει ολο και περισσοτερο!Περαν απο το ''αγκου'' που λεει εδω και ενα μηνα,προσπαθει και βγαζει κι αλλες κραυγουλες!Πολλααααα γελακια και πλεον με ηχο!Ενα περιεργο πραγμα βρε κοριτσια,την ημερα δεν κοιμαται με τιποτα στο κρεβατακι της,παρα μονο στο ριλαξ!Ακομη κι οταν την παρω και την βαλω στο κρεβατακι,ξυπναει,ενω εαν την ξαναβαλω στο ριλαξ,κοιμαται!Χιχι!Εχει τις προτιμησεις της!

Η δικια μου,το κεφαλακι το κρατουσε απο πολυ νωρις,πριν γινει ενος μηνων!

Τασουλα μου,περιεργες φασεις περνουν τα παιδακια!Και ειναι σε περιεργη ηλικια!Θα εχετε κι αλλα σκαμπανεβασματα!Το βλεπω κι εγω απο την μεγαλη μου!Εκει που λες πως εχει ηρεμησει ξαφνικα γινεται αγριμι!

Μπα,το αχγος για το φαγητο,νομιζω πως δεν φευγει ποτε!Ακομη κι οταν τα παιδια μεγαλωσουν!Εγω,αχγωνομαι και νευριαζω,οταν η μεγαλη μου δεν τρωει!

Αρχιζει και κοιμαται η μπεμπουλα πιο πολυ?Μακαρι καλη μου,να ξεκουραστεις και συ!

Παλι μαραθωνιους?Αχ καλη μου,υπομονη!Καλο ειναι ομως,γιατι θα σου αυξανει και την παραγωγη!

Τατιανα μου,ποσο χαιρομαι που εχεις τοσο γαλα!Πολυ καλο κοριτσι μου!

Κοιμαται λιγακι πιο ηρεμα ο μικρουλης?Ευτυχως βρε αγαπη μου,κουραστηκες και συ αρκετα!Σιγα σιγα ομως,τα μωρα μας θα μας αποζημιωσουν!Θα εχουν περισσοτερο την αναγκη του υπνου!Βεβαια εχω ακουσει και για μωρα που μεχρι και 1,5 ετους ξυπνουσαν το βραδυ για παιχνιδι!:shock:!Τι υπομονη που ειχα αυτοι οι γονεις?Η μεγαλη μου τωρα αρχισε να κοιμαται πιο καλα!Μεχρι και πριν λιγο καιρο,ξυπνουσε συνεχεια για νερο ή επειδη εχανε την πιπιλα της!:tongue:Με το καλο τα ρουχαλακια σας!Απο ποια σελιδα αγοραζεις?

Και γω βρισκω το 3 νουμερο στις σγκεκριμενες πανες!Μαλιστα,οι τελευταιες πανες που πηρα ειναι Νο 3!

Τατιανα μου,εαν δεν ειναι ιωσουλα,αυτο που περιγραφεις,τοτε ειναι παραγωγη σαλιου,λογω προετοιμασιας δοντιων!Παρακολουθησε το!

nimrodel καλως ηρθες στην παρεα μας!Να σου ζησει το μωρακι σου!Καλοτυχο και ευλογημενο να ειναι!Ειναι το πρωτο σου?

Το βαρος σας ειναι παρα πολυ καλο!Οχι και χοντρο το παιδι!Επισης,εσενα ειναι και αγορι!Τα αγορια εχουν πιο μεγαλη αναπτυξη απο τα κοριτσια!Για δες τις καμπυλες σας!Σε ποια καμπυλη ειστε?Δηλαδη το μωρο ξεπερασε την ανωτατη καμπυλη και το θεωρησε χοντρο?:shock:!

Οσο για τον θηλασμο,οσο θελει κοριτσι μου και οση ωρα θελει!Μην ακους κανεναν αλλον!

Για την πιπιλα,τι να σου πω,γιατι σου ειπε να δωσεις?

Εγω για παραδειγμα της δινω πιπιλα,ισα για να κοιμηθει ή για να ηρεμησει!

Το να μου πεις καποιος δωσε πιπιλα,χωρις να υπαρχει καποιος λογος,το βρισκω ατοπο!

anath μου,πραγματι,τα παιδακια μας,τα επομενα χριστουγεννα θα περπατανε!Τι καλααα!

Καλα,ο μικρος εχει και αδυναμιες?Αχου,θα τρελαθω!Τελεια ειστε σε αναπτυξη!

Κοιτα,αλλαξε περιβαλλον,οποτε αλλαξε και προγραμμα!

Επειτα,θα κοιμαται πιο πολυ το βραδυ,λογικο,μεγαλωνει!

Τα πατε ομως μια χαρα!Μπραβο σας κοριτσι μου!Σας συγχαιρω εσας με τα 2 παιδια,που τα πατε τοσο καλα με τον θηλασμο!

Εφουλα μου τι γλυκια η μπεμπα σου!Ποσο εχει μεγαλωσει!

Ελα μωρε,μια χαρα θα ειστε!Εξαλλου,το καταλαβαινεις,οταν την παιρνεις αγκαλια!

Τραβαει και σενα μαλλια?Πωπωωω,και μενα μου τα εχει ξεριζωσει!

Πως περασατε στους δικους σου?Ηταν γενικως ησυχη η μικρη?

Αχ,και μεις οταν πηγαμε στην πεθερα μου,μιας και δεν ειχαμε το ριλαξ μαζι,ηταν οοοολο αγκαλια και φυσικα,επειτα,γυρνοντας σπιτι,δεν ηθελε να καθισει πουθενα αλλου!Μονο αγκαλια και βολτα!

Εφη μου,εχω ακουσει πολλες κοπελες που λενε πως πονουν στο σημειο που ειχαν την επισκληριδιο,ακομη και πολλους μηνες μετα την γεννα!Ισως σου χτυπησε καποιο νευρο!Παρακολουθησε το και εαν δεις πως επιμενει ξανα ενημερωσε τον γιατρο σου!

Αγαπη μου,τι κανεις?Πηγες στον γυναικολογο?Ολα καλα?

Ειχα παει και γω την προηγουμενη Δευτερα,αλλα δεν μου εκανε τεστ παπ!Μονο κολπικη εξεταση!

Σας αφηνω...ξυπνησε η μικρη!

Qilcp2.pngkB3Gp2.png

Κορίτσια θυμήθηκα τι ήθελα να ρωτησω!!!

Μανούλες εσεις που αναφέρατε για το πουλάκι του αγοριού μας δεν κατάλαβα τι λέγατε! Μπορείτε να μου εξηγήσετε; Εγω οπως σας είπα κ παλαιότερα μου είπε ο παιδίατρος να μην πειράζω καθόλου το τσουτσουνακι.

Διαφημίσεις

Αγάπη, εντάξει ε..;! Αυτο το " επιβίωσα απο το γυναικολόγο.." Ποσο πολυ αντικατοπτρίζει τι σκέφτομαι!! Μιλάμε μετά απο τόσες επισκέψεις, τόσες εξετάσεις, μαίες, γιατρο που μου έβαλαν χέρι και παρόλο που τότε δε μ ένοιαζε, τωρα βαριέμαι και μονο που το σκέφτομαι να παω και ξενερωνω και με την ιδέα..είχα και κατι θέματα με τα ράμματα της περινεοτομης..μου πέρασαν 50 και βάλε μέρες μετά, με φλεγμονή, αντιβίωση κλπ κλπ...και δε θελω ουτε να τον δω το γιατρό ζωγραφιστό..με βλέπω να πηγαίνω σε κανα εξάμηνο κι αυτο με το ζόρι...

Μαγδα εςεις πόσους πόντους ήσασταν? κάθε παιδάκι εχει το δικό του ρυθμό ανάπτυξης..εγώ για παράδειγμα έπαιρνα ύψος μέχρι μετά τα 18 ( και ανέβαζα ταυτόχρονα και μυωπία!!)

Hope μια χαρά είμαστε μες την καμπύλη..!δεν την ξεπέρασε.και δεν φαίνεται καν χοντρός.ουτε καν στρουμπουλος. Δεν ξέρω γτ το είπε. Όσο για την πιπίλα μου είπε να μην τον αφήσω καθόλου να βάλει χέρι στο στόμα και να του δώσω πιπίλα, αλλα δεν θελω.του δίνω μαθητικό και το κρατά με το χεράκι του εδώ και δυο μέρες και το κουνάει. Όσο του το βάζω στο στόμα με κοιτά, γελά και το βγάζει η το γλύφει λίγο και μετά το βγάζει. Δάχτυλο δε βάζει, βάζει όμως όλη τη μπουνιά του μέσα αν και πιστεύω ότι τότε πεινάει κιόλας.. Όσο για τις προτιμήσεις..τι νόμιζες? εδώ είχαν απο έμβρυα προτιμήσεις, δε θα ζουν τωρα?! Χαχαχα! Στην εγκυμοσύνη οποτε ξαπλώνω στο πλάι με τρελαίνει στις κλωτσιές..γυρνούσα ανάσκελα σταματούσε, γυρνούσα στο πλάι κλωτσούσε.δ γινόταν να κοιμηθώ. Μου είχε πει ο γιατρός να κοιμάμαι πλαγιαστά κ;ι ότι δεν κανει ανάσκελα. Ετσι γυρνούσα ανάσκελα και περίμενα..μετά απο κανα μισάωρο και σιγά σιγά γυρνούσα στο πλάι να μην το καταλάβει και κάποιες φορές έπιανε...!

Βρε κορίτσια..ήδη μου λείπει που ήμουν έγκυος, εύκολα το ξαναπερνουσα!! Χεχε ε..εντάξει είχα κι εύκολη εγκυμοσύνη, πανεύκολη γεννα και γενικά ολα έγιναν εύκολα και φυσικά. Μου φάνηκε πολυ " σωστή" διαδικασία. Δούλευα μέχρι κ δυο μέρες πειν γεννήσω χωρίς πρόβλημα, ουτε μια μέρα αναρρωτική δεν πήρα. Ο άντρας μου πάντως λέει να ξανακάνουμε σε κανα τρίχρονο παιδάκι..εμένα πειράζει που θα μου άρεσε νωρίτερα??? χεχε..όχι ότι ο μικρούλης μου δε μου φτάνει!!!

Τατιάνα, σαλάκια μπορεί να βγάζουν απο πολυ νωρίς..δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα βγάλουν νωρίς δόντια. Εμένα βγάζει καιρό τωρα.

Mariren πολυ προηγμενο μοντέλο ο δικός σου..απο τωρα σε επικροτεί και σου λέει και ωραία!!! Φέτος ο μικρός μας κέρδισε το φλουρί..τυχαία! Αλλα το κομμάτι του το έφαγα δικαιωματικά εγώ!!

Αχ..θα γίνω πελώρια αν συνεχίσω ετσι..

Και τέλος..Αγάπη, δεν το πειράζουμε το τσουτσουνακι!!ποτε! Ο,τι ειναι να κανει θα το κανει μόνος του. Γι αυτο κι εγώ τρόμαξα. Απλώς πολλοί παιδίατροι, λίγο...πεπαλαιωμένοι " συμβουλεύουν" να το τραβάμε λίγο προς τα κατω για να μην πάθει φίμωση και καλα. Αλλα δεν κανει. Εγώ και μονο που το βλέπω ετσι μικρουτσικο δε θα θελα να το κανω ακόμα κι αν έπρεπε. ( μην πείτε στον άντρα μου ότι το είπα μικρουλι και παρεξηγηθεί!!!) βέβαια τη δουλειά του τωρα την κανει..μ εχει μια χαρά κατουρήσει αρκετές φορές όταν τον αλλάζω..ειναι λες και περιμένει να του κατεβάσω την πάνα για να με βρέξει!

Άντε παω να κανω και καμια δουλειά γτ απο το πρωί κάθομαι στον καναπέ, πίνω ντεκαφε ( καφέ ντεκαφεινε εννοώ) και διαβάζω τις παλιές σελίδες του ποστ!

Α! Οι υφασμάτινες πάνες πια δεν ειναι το ίδιο με ο,τι ήταν όταν οι γονείς μας ήταν μικροί..ειναι πανέμορφες, πλένονται στο πλυντήριο και ειναι καλύτερες για τα μωρά μας. Απλώς ειναι πιο μπελαλιδικες για μας..κι αν σε βολέψουν εχει καλώς, αλλιώς θα εχεις κανει ένα τεράστιο έξοδο χωρις λογο..κάνουν και κανα 25 αρι η μια..τεσπα.. Σκέφτομαι να δοκιμάσω γι αρχή μαζί με πάνες μια χρήσης συνδυαστικά. Ξεκίνησα να το ψάχνω γτ σκέφτηκα ότι εμένα με ενοχλούν οι σερβιέτες που τις φορώ μια φορά το μήνα για 3-4 μέρες..το μικρό που τις φορά 24/7 για 2,5 χρονια πως θα του ειναι? και λένε ότι για τα αγοράκια ειναι καλύτερο κιόλας..θα δούμε..θα δοκιμάσω και θα σας πω.

Nimrodel μου άσε εφιάλτης μου εγινε ο γυναικολόγος μετα τη γεννα! Δεν ήθελα μα τιποτα να πάω ξανά για εξέταση! Αλλά ειναι κατι που πρεπει να κάνουμε για το δικό μας καλο γι αυτο μην το αμελησεις να πας όσο πιο σύντομα γίνεται. Όταν ημέραν έγκυες η ψυχολογία μας ηταν διαφορετική κ δεν μας ένοιαζε να μας εξετάζουν και κολπικά αλλά τωρα ειναι αλλοιώς.

Είχες εύκολη γεννά ε; Για περιέγραψε μας κι εςυ τη γεννα σου μιας και οι υπόλοιπες το κάναμε αμέσως μόλις γεννήσαμε. Είχε πλάκα να τα διαβάσεις τα δικά μας θα γελάς! Εγώ πάντως ντρεπόμουν κ γι αυτο σημερα στο γιατρό γατί νόμιζα οτι θα έλεγε ήρθε η τρελή που δεν άντεχε τον πόνο!χιχιχι

Όχι καλε 50 ράμματα!!φτου μακριά απο δω..λίγα ήταν τα ράμματα, αλλα χωρις καμια βοήθεια έσπασα τα δυο πολυ νωρίς, μόλις βγήκα απο το μαιευτήριο κ είδα κι έπαθα να κλείσουν.μολις έκλεισαν έπαθα μια φλεγμονή και άρχισε να βγαίνει πύον κ εκεί να δεις πόνος... Πήγα δυο τρεις φορές στο γυναικολόγο να με δει, να μου γράψει αντιβίωση, αλοιφές κλπ...με γλωσσοφαγανε γιατι είχα εύκολη γεννα!χαχαχα...!

Λοιπόν..ειμαι στην σελίδα 15 μέχρι στιγμής οποτε αργά να διαβάσω τις ιστορίες της γεννάς της καθεμιάς σας...ειμαι λίγο μετά την αυχενική!!

Όσο τα διαβάζω νοσταλγικά θυμάμαι τα δικά μου και συνειδητοποιώ ότι δεν ειναι και τόσο μακρινά..ποτε ανησυχούσαμε όλες για τις εξετάσεις μας, τα μικροπονακια, αν είδε ο γιατρός η όχι κατι, τι φύλο ειναι το μωρο, που κουνά χέρια, πόδια στον υπέρηχο, που το νιωςαμε να κλωτσά...αχ..εκείνο το πρώτο πρωινό που, ξαπλωμένη ακόμα, ένιωσα κατι χαμηλά στην κοιλιά...Τόμσον καιρό αναρωτιόμουν πως θα ναι κι αν θα το καταλάβω κι όταν έγινε απλώς το κατάλαβα..και ναι, είχε πλάκα όταν κλωτσούσε δυνατά προς το τέλος και φαινόταν τα πατουσακια του κ το νιώθε κι ο άντρας μου κι οποίος άλλος ήθελε να αγγίξει την κοιλιά μου..αλλα εκείνο το συναίσθημα τον πρώτο καιρό που μου " χάιδευε" με τα ποδαράκια του την κοιλιά απο μέσα, τότε που κανένας αλλος δεν το ήξερε κι ήταν το μικρό μας μυστικό, ήξερα ότι μου στέλνει κρυφά μηνύματα " μανούλα ειμαι εδώ και σ αγγίζω για να ξέρεις ότι μεγαλώνω και περιμένω την ώρα που θα σε γνωρίσω.."δε θα το ξεχάσω ποτε..

Το ήξερα πάντα ότι θα μου αρέσει όταν γίνω μαμά μια μέρα..μακρινή μέρα. Αλλα τίποτα δε συγκρίνεται μ αυτο που ένιωσα όλη την περσινή χρονια και αυτο που νιώθω τωρα. Πήρα τα πτυχία μου, έκανα μεταπτυχιακό, έκανα σεμινάρια, πήγα ταξίδια, ξενύχτησα με τις φίλες μου, βγήκα ραντεβού κι εκεί που νόμιζα ότι μου αρέσει η ζωή μου κι ότι τίποτα δε θα με εκπλήξει ( είχα άλλωστε πολλά χρονια διαφορά με τον αδερφό μου και επειδή τον μεγάλωσα νόμιζα ότι ήξερα πως ειναι και πως θα αισθανθώ ) έκανα το τεστ μια μέρα ( με πολλές μέρες καθυστέρησης άρα το υποψιαζόμουνα αρκετά) και παρολαυτα τα χέρια μου έτρεμαν, δεν ήθελα να τέντωσε το κορμί μου μήπως και πάθει κατι το σποράκι μέσα..έτρεξα κατευθείαν στο γιατρό να μου πει τι να κανω, πήγα τόσο γρήγορα που στον υπέρηχο με ρωτούσαν και με ξαναρωτουσαν αν ειμαι σίγουρη ότι ειμαι έγκυος γτ δε βλέπουν τίποτα, ουτε καν σάκο..βέβαια..με 3 χοριακες..ναι ήμουν σίγουρη..πήγα σε 3 κέντρα να κανω χοριακες..απλώς και μονο για να ακούσω να μου λένε " συγχαρητήρια. Θα γίνεις μαμά."

Και έγινα..;)

Μακροσκελες μηνυμα..ξέφυγα, αλλα με πιάσαν πάλι τα ζουμιά μου..εγώ που δεν έκλαψα στον Τιτανικό!!!

Αλλα ας τ αφήσω αυτά να σας πω την ιστορία της γεννας..! Μικρή ειναι μην ανησυχείτε!

Κυριακή βράδυ κανω παρτι στο σπίτι.20 άτομα ήρθαν. Εγώ να αναρωτιέμαι ποτε θα γεννήσω γιατι δεν ένιωθα τίποτα. Ίσα ίσα ένιωθα καλύτερα. Ουτε καν πόντους στη μέση δεν είχα που είχα σε ολο το τρίτο τρίμηνο τις νύχτες..λέω παει..ο μικρός αποφάσισε να κατοικοεδρεύσει στην κοιλιά μου. Και εδώ που τα λέμε, υπάρχει καλύτερο μέρος?? Μαγείρεψα, μαγείρεψα, έφτιαξα πίτες, έφτιαξα γλυκά,έπλυνα πιάτα, ολα τα έκανα με αποκορύφωμα μια κατσαρίδα που σκότωσα στο μπαλκόνι.( πήδηξα πάνω της! Ιου). Πέφτω για ύπνο μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Ξυπνώ, κλασσικά, κατα τις 3,30 για τουαλέτα, αλλα νιώθω και κατι χαμηλά στην κοιλιά...λέω με πείραξε κατι που έφαγα..τι τα θελα 3 μαφινς..παω τουαλέτα τίποτα. Σηκώνομαι, βλέπω μια υγρασία στο εσώρουχο, λέω παει, χάλασε ο κόσμος, κατουρήθηκα. Πέφτω ξανά. Μετά απο κανα μισάωρο ξανά πάνω. Λέω θα κάτσω λίγο τουαλέτα μπάς κ μου ρθει, δεν ήθελα και να σφιχτω..σίγουρη τωρα η δικιά σου ότι πρόκειται για εντερικο θέμα..με ΠΗΤ 9/10 κι ειναι χαράματα 5/10..

Ξαναπάω τουαλέτα και έκανα λίγο..χοντρό ( συγγνώμη για το λεξιλόγιο!) λέω ωραία τωρα θα μου περάσει,σηκώνομαι πάλι λίγο υγρό το εσώρουχο..τρέχω στο σαλόνι, ανοίγω υπολογιστή και ψάχνω πως μοιάζουν οι πόνοι τοκετού.παντου έγραφαν σαν πόνοι περιόδου, αλλα εγώ δεν εχω πόνους περιόδου και δεν καταλάβαινα τι εννοούσαν. Κάπου εκεί κατα τις 5 κατάλαβε ο άντρας μου ότι ειμαι ξύπνια και με ρωτά τι κανω και του λέω.τι να σου πω..καλα ειμαι αλλα ίσως και να γεννάω.μου λέει " ιδέα σου ειναι, πέσε για ύπνο..!" Ο κακομοίρης κοιμόταν του καλού καιρού, χαμπάρι !!!!

Κατα τις 6.30 έπιασα χρονόμετρο, αυτή η μικροενοχληση με έπιανε κάθε 10 λεπτά και διαρκούσε 1 λεπτό, αλλα ένιωθα τέλεια, άρα δεν έκανα κατι, περίμενα να ξυπνήσει ο άντρας μου που είχε βάλει ξυπνητήρι 7.30. Του ετοίμασα πρωινό, του ετοίμασα κολατσιό για τη δουλειά ( μήπως και κανω λάθος και δε γεννάω) και όταν σηκώθηκε φάγαμε μαζί πρωινό ( εγώ για σιγουριά μονο χυμό) και με ρωτά.." Να παω δουλειά;" Και λέω κάτσε να δούμε. Στις 8 σπάνε τα νερά, μη φανταστείτε τίποτα ποτάμια..έεκανα ένα ντουζ, εβαλα μαι σερβιέτα, διάλεξα Ρουχα, βάφτηκα, χτενίστηκα, στολίστηκα, πήρα την αδερφή μου και τον άντρα μου κ πήγαμε στο μαιευτήριο. Ουτε το γιατρό δεν είχα ειδοποιήσει..το ξέχασα. Σούπερ χαλαρή η δικιά σου...ήμουν σίγουρη ότι ολα θα πάνε τέλεια κι ότι ετοιμάζομαι για την καλύτερη μέρα της ζωής μου. Αργότερα που συμπλήρωνα ένα ερωτηματολόγιο στο μαιευτήριο για το πως ένιωσα είχε στις ερωτήσεις μια που έλεγε αν σκέφτηκα ότι το μωρο θα εχει πρόβλημα, ότι εγώ δε θα ανταπεξέλθω και τέτοια πράγματα..καλα ε..τίποτα..ένα κενό στο μυαλό μου. Μες την τρελή χαρά. Έσκασα μύτη στα επείγοντα και λέω με χαμόγελο " νομίζω ότι γεννάω", μου απαντά η προισταμένη μαία " για να το λες ετσι δε γεννάς, καλα ποςο μηνών ειςαι? αλλα κατσε να σε εξετάσουμε" με εξετάζουν μου λένε " καλε εσυ γεννάς! Εχεις εξαλειμενο τράχηλο και 5 διαστολή..δεν πονάς?" μέχρι να κανω τις εξετάσεις κ να γδυθώ, βγάλω φακους κλπ είχε παει 11. Μετά κάτσαμε με δυο μαίες κ κουτσομπολευαμε, ο γιατρός πηγαινοερχόταν κ μου λέγε ολο να ξαπλώσω, εγώ είχα όρεξη για βόλτες, οι παλμοί του μικρού χαλαροί, εγώ σουπερκουλ..κάποια στιγμή άρχισα να πονάω. Όχι κατι ιδιαίτερο, απλώς κατάλαβα ότι ειναι πόνοι τοκετού, ανεκτοί όμως. Ρωτώ τι ώρα ειναι μου λένε 13.15 κι χεις 8 διαστολή. Τρία τέταρτα μετά ενα μικρό ροδαλο ζουζουνακι που πιπιλουσε το βυζι..!!

Επισκληρίδιο δεν έκανα. Δεν ήθελα απ τη μια για να το νιώσω κ γιατι ήθελα να μοχθησω λίγο. Κι απ την άλλη τη φοβόμουν κ λίγο.

Το χειρότερο μακραν ήταν τα ράμματα. Αίσχος. Κανεις δε με προειδοποίησε!! Το θυμάμαι με τα χειρότερα χρώματα..εγώ να υποφέρω απ τη μια κ ο μικρός μου να υποφέρει απο την άλλη. Να του χώνουν κατι καλαμάκια στη μύτη, να το πηγαινοφέρνουν απο δω κι απο Κει..απαίσιο.

Αυτή ήταν η δικιά μου ιστορία.. Το μονο που εχω να προσθέσω ειναι ότι ο μικρός βγήκε κύριος..όσοι γιατροί είδαν τις εξετάσεις του μου είπαν ότι ειναι σαν μωρο καισαρικές, δεν ταλαιπωρήθηκε καθόλου..!

Όχι καλε 50 ράμματα!!φτου μακριά απο δω..λίγα ήταν τα ράμματα, αλλα χωρις καμια βοήθεια έσπασα τα δυο πολυ νωρίς, μόλις βγήκα απο το μαιευτήριο κ είδα κι έπαθα να κλείσουν.μολις έκλεισαν έπαθα μια φλεγμονή και άρχισε να βγαίνει πύον κ εκεί να δεις πόνος... Πήγα δυο τρεις φορές στο γυναικολόγο να με δει, να μου γράψει αντιβίωση, αλοιφές κλπ...με γλωσσοφαγανε γιατι είχα εύκολη γεννα!χαχαχα...!

Λοιπόν..ειμαι στην σελίδα 15 μέχρι στιγμής οποτε αργά να διαβάσω τις ιστορίες της γεννάς της καθεμιάς σας...ειμαι λίγο μετά την αυχενική!!

Όσο τα διαβάζω νοσταλγικά θυμάμαι τα δικά μου και συνειδητοποιώ ότι δεν ειναι και τόσο μακρινά..ποτε ανησυχούσαμε όλες για τις εξετάσεις μας, τα μικροπονακια, αν είδε ο γιατρός η όχι κατι, τι φύλο ειναι το μωρο, που κουνά χέρια, πόδια στον υπέρηχο, που το νιωςαμε να κλωτσά...αχ..εκείνο το πρώτο πρωινό που, ξαπλωμένη ακόμα, ένιωσα κατι χαμηλά στην κοιλιά...Τόμσον καιρό αναρωτιόμουν πως θα ναι κι αν θα το καταλάβω κι όταν έγινε απλώς το κατάλαβα..και ναι, είχε πλάκα όταν κλωτσούσε δυνατά προς το τέλος και φαινόταν τα πατουσακια του κ το νιώθε κι ο άντρας μου κι οποίος άλλος ήθελε να αγγίξει την κοιλιά μου..αλλα εκείνο το συναίσθημα τον πρώτο καιρό που μου " χάιδευε" με τα ποδαράκια του την κοιλιά απο μέσα, τότε που κανένας αλλος δεν το ήξερε κι ήταν το μικρό μας μυστικό, ήξερα ότι μου στέλνει κρυφά μηνύματα " μανούλα ειμαι εδώ και σ αγγίζω για να ξέρεις ότι μεγαλώνω και περιμένω την ώρα που θα σε γνωρίσω.."δε θα το ξεχάσω ποτε..

Το ήξερα πάντα ότι θα μου αρέσει όταν γίνω μαμά μια μέρα..μακρινή μέρα. Αλλα τίποτα δε συγκρίνεται μ αυτο που ένιωσα όλη την περσινή χρονια και αυτο που νιώθω τωρα. Πήρα τα πτυχία μου, έκανα μεταπτυχιακό, έκανα σεμινάρια, πήγα ταξίδια, ξενύχτησα με τις φίλες μου, βγήκα ραντεβού κι εκεί που νόμιζα ότι μου αρέσει η ζωή μου κι ότι τίποτα δε θα με εκπλήξει ( είχα άλλωστε πολλά χρονια διαφορά με τον αδερφό μου και επειδή τον μεγάλωσα νόμιζα ότι ήξερα πως ειναι και πως θα αισθανθώ ) έκανα το τεστ μια μέρα ( με πολλές μέρες καθυστέρησης άρα το υποψιαζόμουνα αρκετά) και παρολαυτα τα χέρια μου έτρεμαν, δεν ήθελα να τέντωσε το κορμί μου μήπως και πάθει κατι το σποράκι μέσα..έτρεξα κατευθείαν στο γιατρό να μου πει τι να κανω, πήγα τόσο γρήγορα που στον υπέρηχο με ρωτούσαν και με ξαναρωτουσαν αν ειμαι σίγουρη ότι ειμαι έγκυος γτ δε βλέπουν τίποτα, ουτε καν σάκο..βέβαια..με 3 χοριακες..ναι ήμουν σίγουρη..πήγα σε 3 κέντρα να κανω χοριακες..απλώς και μονο για να ακούσω να μου λένε " συγχαρητήρια. Θα γίνεις μαμά."

Και έγινα..;)

Μακροσκελες μηνυμα..ξέφυγα, αλλα με πιάσαν πάλι τα ζουμιά μου..εγώ που δεν έκλαψα στον Τιτανικό!!!

Αλλα ας τ αφήσω αυτά να σας πω την ιστορία της γεννας..! Μικρή ειναι μην ανησυχείτε!

Κυριακή βράδυ κανω παρτι στο σπίτι.20 άτομα ήρθαν. Εγώ να αναρωτιέμαι ποτε θα γεννήσω γιατι δεν ένιωθα τίποτα. Ίσα ίσα ένιωθα καλύτερα. Ουτε καν πόντους στη μέση δεν είχα που είχα σε ολο το τρίτο τρίμηνο τις νύχτες..λέω παει..ο μικρός αποφάσισε να κατοικοεδρεύσει στην κοιλιά μου. Και εδώ που τα λέμε, υπάρχει καλύτερο μέρος?? Μαγείρεψα, μαγείρεψα, έφτιαξα πίτες, έφτιαξα γλυκά,έπλυνα πιάτα, ολα τα έκανα με αποκορύφωμα μια κατσαρίδα που σκότωσα στο μπαλκόνι.( πήδηξα πάνω της! Ιου). Πέφτω για ύπνο μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Ξυπνώ, κλασσικά, κατα τις 3,30 για τουαλέτα, αλλα νιώθω και κατι χαμηλά στην κοιλιά...λέω με πείραξε κατι που έφαγα..τι τα θελα 3 μαφινς..παω τουαλέτα τίποτα. Σηκώνομαι, βλέπω μια υγρασία στο εσώρουχο, λέω παει, χάλασε ο κόσμος, κατουρήθηκα. Πέφτω ξανά. Μετά απο κανα μισάωρο ξανά πάνω. Λέω θα κάτσω λίγο τουαλέτα μπάς κ μου ρθει, δεν ήθελα και να σφιχτω..σίγουρη τωρα η δικιά σου ότι πρόκειται για εντερικο θέμα..με ΠΗΤ 9/10 κι ειναι χαράματα 5/10..

Ξαναπάω τουαλέτα και έκανα λίγο..χοντρό ( συγγνώμη για το λεξιλόγιο!) λέω ωραία τωρα θα μου περάσει,σηκώνομαι πάλι λίγο υγρό το εσώρουχο..τρέχω στο σαλόνι, ανοίγω υπολογιστή και ψάχνω πως μοιάζουν οι πόνοι τοκετού.παντου έγραφαν σαν πόνοι περιόδου, αλλα εγώ δεν εχω πόνους περιόδου και δεν καταλάβαινα τι εννοούσαν. Κάπου εκεί κατα τις 5 κατάλαβε ο άντρας μου ότι ειμαι ξύπνια και με ρωτά τι κανω και του λέω.τι να σου πω..καλα ειμαι αλλα ίσως και να γεννάω.μου λέει " ιδέα σου ειναι, πέσε για ύπνο..!" Ο κακομοίρης κοιμόταν του καλού καιρού, χαμπάρι !!!!

Κατα τις 6.30 έπιασα χρονόμετρο, αυτή η μικροενοχληση με έπιανε κάθε 10 λεπτά και διαρκούσε 1 λεπτό, αλλα ένιωθα τέλεια, άρα δεν έκανα κατι, περίμενα να ξυπνήσει ο άντρας μου που είχε βάλει ξυπνητήρι 7.30. Του ετοίμασα πρωινό, του ετοίμασα κολατσιό για τη δουλειά ( μήπως και κανω λάθος και δε γεννάω) και όταν σηκώθηκε φάγαμε μαζί πρωινό ( εγώ για σιγουριά μονο χυμό) και με ρωτά.." Να παω δουλειά;" Και λέω κάτσε να δούμε. Στις 8 σπάνε τα νερά, μη φανταστείτε τίποτα ποτάμια..έεκανα ένα ντουζ, εβαλα μαι σερβιέτα, διάλεξα Ρουχα, βάφτηκα, χτενίστηκα, στολίστηκα, πήρα την αδερφή μου και τον άντρα μου κ πήγαμε στο μαιευτήριο. Ουτε το γιατρό δεν είχα ειδοποιήσει..το ξέχασα. Σούπερ χαλαρή η δικιά σου...ήμουν σίγουρη ότι ολα θα πάνε τέλεια κι ότι ετοιμάζομαι για την καλύτερη μέρα της ζωής μου. Αργότερα που συμπλήρωνα ένα ερωτηματολόγιο στο μαιευτήριο για το πως ένιωσα είχε στις ερωτήσεις μια που έλεγε αν σκέφτηκα ότι το μωρο θα εχει πρόβλημα, ότι εγώ δε θα ανταπεξέλθω και τέτοια πράγματα..καλα ε..τίποτα..ένα κενό στο μυαλό μου. Μες την τρελή χαρά. Έσκασα μύτη στα επείγοντα και λέω με χαμόγελο " νομίζω ότι γεννάω", μου απαντά η προισταμένη μαία " για να το λες ετσι δε γεννάς, καλα ποςο μηνών ειςαι? αλλα κατσε να σε εξετάσουμε" με εξετάζουν μου λένε " καλε εσυ γεννάς! Εχεις εξαλειμενο τράχηλο και 5 διαστολή..δεν πονάς?" μέχρι να κανω τις εξετάσεις κ να γδυθώ, βγάλω φακους κλπ είχε παει 11. Μετά κάτσαμε με δυο μαίες κ κουτσομπολευαμε, ο γιατρός πηγαινοερχόταν κ μου λέγε ολο να ξαπλώσω, εγώ είχα όρεξη για βόλτες, οι παλμοί του μικρού χαλαροί, εγώ σουπερκουλ..κάποια στιγμή άρχισα να πονάω. Όχι κατι ιδιαίτερο, απλώς κατάλαβα ότι ειναι πόνοι τοκετού, ανεκτοί όμως. Ρωτώ τι ώρα ειναι μου λένε 13.15 κι χεις 8 διαστολή. Τρία τέταρτα μετά ενα μικρό ροδαλο ζουζουνακι που πιπιλουσε το βυζι..!!

Επισκληρίδιο δεν έκανα. Δεν ήθελα απ τη μια για να το νιώσω κ γιατι ήθελα να μοχθησω λίγο. Κι απ την άλλη τη φοβόμουν κ λίγο.

Το χειρότερο μακραν ήταν τα ράμματα. Αίσχος. Κανεις δε με προειδοποίησε!! Το θυμάμαι με τα χειρότερα χρώματα..εγώ να υποφέρω απ τη μια κ ο μικρός μου να υποφέρει απο την άλλη. Να του χώνουν κατι καλαμάκια στη μύτη, να το πηγαινοφέρνουν απο δω κι απο Κει..απαίσιο.

Αυτή ήταν η δικιά μου ιστορία.. Το μονο που εχω να προσθέσω ειναι ότι ο μικρός βγήκε κύριος..όσοι γιατροί είδαν τις εξετάσεις του μου είπαν ότι ειναι σαν μωρο καισαρικές, δεν ταλαιπωρήθηκε καθόλου..!

Αχ 50 ημέρες εννοούσες Χιχιχι! Συγνώμη!

Τι ωραία που τα περιγράφεις! Εχεις ωραία γραφή! Είσαι όντως απο τις τυχερούλες που δεν περνάνε δυνατούς πόνους! Καλα μετα την διαστολή που έφτασες 8 δεν πόνουσες πολυ;

Διαφημίσεις

Nimrodel πολύ όμορφος ο τοκετός σου!! Για τα ράμματα πάει πέρασε τώρα!!! Η κάθε γέννα να ξέρεις είναι διαφορετικη!!! Μήπως γεννήθηκε μεγάλο το μωρακι σου;;; γράφεις πολύ όμορφα αλήθεια!!! Ακόμα 15 σελίδα;; έχεις μέλλον ακόμα!! Διάβασε τα επιγραμματικά γιατί θέλεις πολύ χρόνο μέχρι την 81 σελίδα!! Εμείς είμαστε πολύ γλωσσοκοπανες!!!

Εμένα ο γιατρός μου είπε στο 6μηνο τεστ παπ!!!

eNortjKzUjIyMjY2MFWyBlwwFWECzA,,65.png

eNortjKzUjIyMjG2MFKyBlwwFX4C0g,,83.png

Ο Πελαργός έφτασε!

Mariren 3/09

MARYPOPINS 18/09

magdaTS 2/10

nimrodel 5/10

tassoula 6/10

Vanz 7/10

Tatkono 8/10

afroditoula 13/10

Georgiana 14/10

neraidoyla 16/10

effie.k 17/10

Hope! 17/10

gigitsa 20/10

kitty805 21/10

domino 23/10

Αγάπη Αγάπη 29/10

anath 10/11

Ευχαριστω κορίτσια! Κι έκανα κι ενα σωρό λάθη με το οτοκορεκτ λόγω του ότι με το ενα χέρι έγραφα και με το άλλο κρατούσα το μικρό!

Δεν έκανα πολλά ράμματα, απλώς τα έσκισα και με πόνεσαν μετά.5-6 μέρες μετά τον τοκετό ξεκίνησα να πονάω. Και όχι, με 8 διαστολή δεν έλεγα ότι δεν το αντέχω..αλλα πάλι ειμαι και λίγο αναίσθητη με τον πόνο..τι να σας πω.. 3 κιλάκια βγήκε το μωρο..κ τωρα εχουμε μολις διπλασιάσει βάρος γέννησης..χεχε..

Καλημέρα!!! Εμείς ρίχνουμε κάτι υπνους τα βράδια πλέον 8ωρους!!! Ξυπνάμε τρώμε λίγο και ρίχνουμε άλλον ένα 3ωρο!!! 12 ώρες κοιμομαστε και μετά 12 ώρες θηλαζουμε!!! Γιατί δεν τα μοιράζει δεν καταλαβαίνω!!!

Δεν νομίζω οτι θα τα καταφέρω με τις αντλησεις. Κάθε φορά που βγάζω μόνο 70μλ κολλημένο!!! Τατιάνα εσύ 150 από το ένα στήθος;;; δεν θα το αφήσω να με πάρει από κάτω!!! Απλά εγώ για να αφήνω 2γεύματα θα πρέπει να κάνω 4 αντλησεις την ημέρα!!! Αδύνατο!!

eNortjKzUjIyMjY2MFWyBlwwFWECzA,,65.png

eNortjKzUjIyMjG2MFKyBlwwFX4C0g,,83.png

Ο Πελαργός έφτασε!

Mariren 3/09

MARYPOPINS 18/09

magdaTS 2/10

nimrodel 5/10

tassoula 6/10

Vanz 7/10

Tatkono 8/10

afroditoula 13/10

Georgiana 14/10

neraidoyla 16/10

effie.k 17/10

Hope! 17/10

gigitsa 20/10

kitty805 21/10

domino 23/10

Αγάπη Αγάπη 29/10

anath 10/11

Καλημέρα κοριτσακια!

Πως είστε;

Τασσούλα μου τα βραδια μάλλον χορταίνει και κοιμάται πιο βαθιά! Την ημέρα σπαταλούν πολλη ενέργεια και θέλουν να τρώνε συνέχεια. Έτσι δηλαδή το βλεπω κι απο την δικιά μου.

Μαρία μου αυτο που είπες οτι μπορεί να εχει πειραχτεί κάποιο νεύρο... εκει πηγαίνει κι εμένα το μυαλό μου κι εχω φοβηθεί κάπως... Θα το παρακολουθήσω και θα δω...

Κυκλοφορώ με μάσκα γιατι φιλοξενώ την αδελφή μου που φεύγει αύριο και αρρώστησε με πυρετό και βήχα... Το μωρο το κρατάω στην κρεβατοκάμαρα και αερίζω συχνά... Ελπίζω να μην κολλήσουμε... Τι άγχος κι αυτο!

eNortjKzUjIyMjYwNVeyBlwwFWwC0A,,41.png

event.png

1530678db7n5rt1f4.gif

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...