Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 4 ώρες πρίν, Makelen είπε:

Το καταλαβαινω για την ηλικια.. αλλα δε χανεις τιποτα για μια τελευταια προσπαθεια.. μπας και τους δωσουμε ενα αδελφακι. Εγω εχω κλεισει τα 41. Να σου πω την αληθεια αν δεν ειχα τα κροσυντηρημενα δεν θα εκανα τιποτα. Αλλα με τρωει. Η πρωτη δυαδα που ειχα βαλει και εκανα τον γιο μου, ηταν 4ΑΑ και 5ΑΑ. Τωρα αυτη που θα βαλω ειναι και τα δυο 4ΑΑ. Οποτε οπως καταλαβαινεις.. ηταν μεγαλη αποφαση να τα καταστρεψω και να μην τα βαλω. Ο.τι ειναι να γινει θα γινει βεβαια. Εσυ για αμεσα σκεφτεσαι;

Ναι σκέφτομαι όλο το χειμώνα να ασχολούμαι Μ αυτό 

Δηλαδή ένα ωάριο το μήνα και αν βέβαια έχω καλό ωάριο και κάτα το καλοκαίρι αν έχουμε μαζέψει δύο με τρία καλά έμβρυα να κάνουμε την έμβρυο μεταφορά και ότι θέλει ο Θεός 

Μέσα στο Νοέμβρη λέω να πάω στο γιατρό μου να το δρομολογήσουμε.

• Ευχή 1

Μανούλες Οκτωβρίου 2015

Georgiana

Recommended Posts

http://www.skroutz.gr/s/5597292/Bright-Starts-Disney-The-Lion-King-Premier-ConvertMe-Swing.html

Εφη μου αυτήν έχω πάρει εγώ! Είμαι πολύ ικανοποιημένη για τις 5 μερες που την έχω! Κοιμάται το πουλάκι μου σαν πασάς! τώρα αν είναι όλες ίδιες δεν γνωρίζω! Πάντως αξίζεουν τα λεφτά τους! Να πάρεις!

Σ' ευχαριστώ πολυ! Ωραία φαίνεται πάντως!!! :D:D

eNortjKzUjIyMjYwNVeyBlwwFWwC0A,,41.png

event.png

1530678db7n5rt1f4.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σας κορίτσια! :)

Μόλις κοιμήθηκε και είπα να σας πω τα νέα μας.

Καταρχήν να ζήσουν τα μωράκια στις τελευταίες μας μανούλες, να είναι γερά και καλότυχα :) Καλούς θηλασμούς να έχετε.

Με το καλό σε λίγες μέρες να πάρετε αγκαλιά τα μωράκια σας και τα κορίτσια που έμειναν.

Διάβασα για την σαράντηση, να σας πω ότι την μισοσαράντηση κανονικά την δίνει ο παπάς στο σπίτι, γιατί δεν πάει η λεχώνα στην εκκλησία. Έτσι μου είχανε πει. Εμένα είχε έρθει ο παπάς που είχαμε στην γειτονιά και την πήρα την 5η μέρα γιατί έπρεπε να βγαίνω και το πρωί και το βράδυ και να πηγαίνω στο μωρό. Σαράντηση πήραμε ακριβώς στις 40 μέρες γιατί είχα πάει μια μέρα νωρίτερα και δεν μας σαράντησαν. Δεν ξέρω γιατί, εδώ στο χωριό ο παπάς σε σαραντήζει και νωρίτερα. Τι να πω. Ρωτήστε στην ενορία σας για να είστε σίγουρες.

Εμένα το ρηλάξ δεν τον ξετρελαίνει ακόμα αλλά του αρέσει το καρότσι - παιδι της βολτας απο τωρα χαχαχα -. Τον βάζω και εγώ μεσα και του κρεμάω παιχνιδάκια και κάθεται και χαζεύει.

Τασούλα θα σου πω τι μου είχε πει μια γνωστή που το μωρό της θήλαζε μόνο απο το ένα στήθος. Το άλλο για κάποιο λόγο αρνιότανε να το πιάσει. Μου είπε ότι περνώντας οι μέρες το στήθος της έμαθε και το ένα σταμάτησε να βγάζει και όλη η παραγωγή γινότανε απο αυτό που έπιανε το παιδί και του έφτανε και χόρταινε και δεν του έδινε ξένο. Τώρα θα το δεις πως θα πάει. Σίγουρα η φύση προνοεί για όλα. Μην αγχώνεσαι μόνο γιατι δεν το βοηθάς. Θέλει να είσαι χαλαρή όταν το κάνεις.

Λοιπόν η κολλητή μου όταν θήλαζε και ήθελε να δει πόσο έπινε το μωρό της τον ζύγιζε πριν και μετά το φαί!!!! Τρελό; Ίσως αλλά ήθελε να βλέπει τι τρώει και δεν το έβγαζε με θήλαστρο. Δεν τον έχω δοκιμάσει να δω αν ισχύει.

Εμένα η αδερφή μου όταν γέννησε το δεύτερο παιδάκι της η πρώτη ήταν 4! Θυμάμαι ότι είχε περάσει μια περίοδο που με τον μικρό ασχολιόταν όταν έλειπε η μεγάλη και όταν ήταν εκεί μόνο τον τάιζε και μετά τον έδινε στον μπαμπά του ή την γιαγιά του για να ασχοληθεί με την μεγάλη και να μην της κάνει σκηνές. Μια φορά ήθελε να φορέσει και τα ρούχα του μικρού και την άφησε, αφού τα είχε δοκιμάσει όλα δεν ξαναασχολήθηκε με τον μικρό εξάλλου τα είχε δοκιμάσει όλα αυτή και τα παιχνίδια και τα ρηλάξ και ότι ήταν για τον μικρό, όχι ότι γλίτωσε τα ξεσπάσματα αλλά τουλάχιστον ήταν σε ήπια μορφή. Θυμάμαι ότι όποιος έμπαινε σπίτι τους δεν ασχολιόταν με το μωρό παρα μόνο με την μεγάλη. Την αφήναμε να μας τον γνωρίσει η ίδια και δεν διναμε και πολύ προσοχή για να μην την τσιγκλήσουμε και ζηλέψει.

Αχ αυτες οι ορμόνες!!! Εγώ όταν γυρίσαμε σπίτι μας ξαφνικά με πιάσανε τα κλάματα και δεν μπορούσα να συνέλθω, θυμάμαι ο άντρας μου με κοίταγε καλά καλά και δεν ήξερε τι να με κάνει. Μέχρι να με γυρίσει πίσω στην μητέρα μου είχε σκεφτεί! Και μετά ξύπνησε ο μικρός και ήταν σαν να άνοιξε ένας διακόπτης και άρχισα να φέρομαι όπως όταν ήμασταν οι δυό μας.! Νομίζω ότι πανικοβλήθηκα πως θα τα βγάζαμε πέρα, τώρα έχουμε μπει σε σειρά και είμαστε χαλαροί :)

Τι έγινε κορίτσια; Επιδημία κρυώματος έπεσε στις μανούλες; Και εγώ ήμουνα με μάσκα τις τελευταίες 2 μέρες, σήμερα την έβγαλα! Μόνο λαιμό είχα και για να είμαι σίγουρη την φόραγα στον λαιμό και όταν κοιμόμουνα για να μην την ξεχνάω και όταν σηκωνόταν για να φάι την φόραγα ξανά! Αυτός ο καιρός που δεν ξέρει που θα καταλήξει μας έχει τσακίσει! Ο παιδίατρος πάντως μου είπε ότι δεν εχει φόβο το μωρό να κρυώσει απο μένα αλλά να φοράω μάσκα και να πλένω τακτικά τα χέρια.

Αυτή την βδομάδα θέλω να πάρω να μας φέρουν τα χαλιά για να στρώσω γιατί βάλαμε ήδη το καλοριφέρ αλλά αν δεν στρώσω μου φαίνεται κρύο το σπίτι. Τώρα κάνω χειμωνιάτικα καλοκαιρινά γιατι τώρα που άλλαξε ο καιρός εγώ κυκλοφορώ ακόμα με τα ραντάκια!!!! Καλά που έχω τα παντελόνια της εγκυμοσύνης και φοράω!!!

Ο μπαμπάς μας στην αρχή το είχε πάρει πολύ ζεστά και μας έφτιαχνε το γάλα και μας βοήθαγε πολύ αλλά τώρα σιγά σιγά τα έφτυσε και δουλειά και ξενύχτη και ούτε που μας παίρνει χαμπάρι πια!!!! :) Τι να πρωτοπρολάβει και αυτός τουλάχιστον μου κάνει την αποστείρωση να μην έχω και αυτό!! Και το μπάνιο του μικρού που το έχει πάρει ζεστά! :)

Εμείς παντως κορίτσια έχουμε κατουρήσει τα πάντα!!! Δεν έχουμε αφήσει τίποτα ακατούρητω!!! χαχαχαχα

Και απο την μέρα που γυρίσαμε έχουμε γυρίσει στα τρίωρα στο φαί απο κει που κοιμόταν 4 με 5 ώρες! Μάλλον ξαναπροσαρμόζεται. Θα δούμε!!!!

Σας ζαλισα παλι κοριτσια!!! σας φιλω!

Πω πω απο τις 9 εχω αρχισει να γραφω!!!!

U85pp3.png

Καλημέρα παρειτσα!! τι κάνετε καλές μου??? Εχθές γιόρταζε η Θεσσαλονίκη μας, οι Δημητρηδες κ οι Δημητρες αν έχετε κάποιον να τον χαίρεστε να χαιρετε το ονοματάκι του!!!!! (τον πεθερό μου εγώ κ από του χρόνου τον γιο μου!! χιχι) Χαθήκατε καλέ όλες που είστε?? Σας τυραννάνε τα μπεμπάκια σας?!? Πως σας νιώθω πως σας νιώθω.. εμείς ευτυχώς το βράδυ ξυπνάμε μία φορά για 1.5-2 ώρες κ αυτό ήτανε!! Την ημέρα είμαστε μπελάς!! δε κοιμόμαστε σχεδόν καθόλου!!! Μόνο το απόγευμα... πάλι καλά γιατί κοιμόμαστε το βράδυ αλλά εντάξει θέλουμε κ λίγο υπνο κ το μεσημερι αδερφε!! ξσκινήσαμε να ανάβουμς καλοριφερ γιατί σα να πιάσανε τα κρύα!! Οι τσιμπλες μαα πέρασαν έχουμε μόνο κάτι λίγες φυσιολογικες πιστευω ειναι, τα σπυρακια ηρεμησαν βγαινουν 2-3 στο τοσο κ απο φαγητό πιστευω ειμαστε ικανοποιημενοι θα δουμς μεθαυριο!! εγώ πάντως τρωω τα πάντα κ ανα 2-3 ωρες για να περνει τα πάντα κ το μωρό...

Σήμερα κατα τις 11 πάω να πάρω την ευχούλα για τις 20 μερες να βγω κ εγώ λίγο.. τίποτα δεν έμεινε κ για το σαραντισμό!! αυριο έχουμε κ τη στρατιωτικη παρελαση εδω κανει ενας φίλος κ με ειπε ο αντρας μου να πάμε... θα δουμε..

Μαριρέν μου καλά είστε σε γενικές γραμμές με αυτά που διαβάζω!! Κάποια κολλήματα θα υπάρχουν αλλά δε βαριέσαι!!?? έτσι πάνε αυτά!! Και για τις ωρες θα ξανα προσαρμοστειτε αλλά και οι 2.5-3 ωρες ειναι τέλεια!!!

Καλέ ποια είπε οτι στολισε δέντρο?!?!?! χεχε!! Να χαρώ εγώ!!!! τι ωραίαααα!! Καλά Χριστούγεννα να έχουμε κ καλό χειμώνα!!!! Εγώ με κοντομάνικα κ ζακετουλες κυκλοφορώ ακόμα γιατί όλα τα ρουχα μου είναι στη Σάμο!!!

Αγάπη μου μάλλον γέννησες ε??? Για να κάνεις 2 μέρες να δωσεις παρόν, ήταν και οι μέρες σου.... δε σου ευχομαι ακόμα κάτσε να το σιγουρέψουμε!!!

Οι υπόλοιπες όλες καλά?! :)

Πάω για να θηλάσω ξυπνησαμε!! φιλάκιααα!!!

eNortjKzUjIyMjY2NFSyBlwwFVkCyQ,,14.png

Εντομεταξύ, νωρίς το ειδα θα μου πείτε, ευχή για τις 20μέρςς δεν υπάρχει.. Υπάρχει για τς 3,8 και 40! αλλά φυσικά δεν ήξερα!! Παρόλα αυτά ο Πάτερ της ενορίας μας θα μου δώσει την ευχή της βασκανίας και της ονοματοδοσίας μιας και ξέρουμε ήδη το όνομα που θα βάλουμε! Μακάρι να τα ήξερα νωρίτερα να τα έκανα όλα στην ώρα τους... :/

Διαφημίσεις

Καλημέρα!!!

Λογικά η αγάπη θα γέννησε για να μην έχει μπει!!! Περιμένουμε νέα της!!

Μαριρεν το έχω διαβάσει και εγώ οτι θηλάζουν αποκλειστικά από το ένα στήθος. Δεν το έχω καταφέρει γιατί η μικρή δεν θηλάζει αποτελεσματικά και σχεδόν πάντα θέλει συμπλήρωμα. Απλά εγώ μετά βγάζω με το θηλαστρο για να αδειασω το στήθος και της δίνω δικό μου συμπλήρωμα. Βέβαια της δίνω και ξένο γιατί δεν φτάνει αλλά λίγο. Θα δούμε πως θα πάει. Εσύ ακόμα αντλησεις;;

Ο σαραντισμος είναι για να βγεις έξω;; εμείς έχουμε πάει στον παιδίατρο ήδη. Έχει νόημα να κάνουμε σαραντισμο αν έχουμε βγει και εμείς και το μωρό;;

Τατιάνα εγώ σήμερα θα κατεβασω τα χειμωνιάτικα, δεν πάει άλλ πλέον. Θα έρθει η μαμά μου να με βοηθήσει!!!

Με τα λοχεία πως πάτε;; εγώ εκεί που λεω οτι τελείωσαν εκεί ξεκινάει πάλι το αίμα κατά κόκκινο!! Χθες έβαλα μια φόρμα με λάστιχο στην κοιλιά και με εσφιγγε λίγο. Μετά είχα έντονη αιμοραγία που πιστεύω οτι οφείλεται απο αυτό.

eNortjKzUjIyMjY2MFWyBlwwFWECzA,,65.png

eNortjKzUjIyMjG2MFKyBlwwFX4C0g,,83.png

Ο Πελαργός έφτασε!

Mariren 3/09

MARYPOPINS 18/09

magdaTS 2/10

nimrodel 5/10

tassoula 6/10

Vanz 7/10

Tatkono 8/10

afroditoula 13/10

Georgiana 14/10

neraidoyla 16/10

effie.k 17/10

Hope! 17/10

gigitsa 20/10

kitty805 21/10

domino 23/10

Αγάπη Αγάπη 29/10

anath 10/11

Ο Σαραντισμός ουσιαστικά είναι η επανένταξη της γυναίκας στην εκκλησία λόγω αποχής 4ων εβδομάδων και η ένταξη του μικρού εν μέρη σε αυτήν.. το κάνουν για να δώσουν την ευχή και ευλογία να ενταχθούν.. το μωρό να ενταχθει με την βάφτιση.. Το κάνανε πιο παλιά λόγω πιο πολύ πάλι επιστημονικό και υγείας γιατί τότε δούλευαν στα χωράφια και για να μπορέσουν να επανέλθουν πρωτα οι πργανισμοί των λεχώνων (περνούσε πιο πολύ ο λόγος της εκκλησίας).. Και εμείς πήγαμε στον παιδίατρο και δεν πειράζει σε κάτι.. είναι ουσιαστικά μία ευλογία την οποία άμα θέλεις την παίρνεις ειδάλως όχι!

Ποπο χειμωνιατικα χουχουλιασμααα!! τι ωραια!!! :)

Και εγώ με τα λόχεια μια απο τα ιδια!! Εκεί που καθαρίζω τελείως 3 μέρες ξαφνικά μου έρχεται κόκκινο! κρατάει 1 μέρα κ ξανά τα ίδια! είναι φυσιολογικό στις γυναίκες που θηλάζουν με είπε ο γιατρός... όσες δεν θηλάζουν τους κρατάει κάποιο καιρό κ μετά καθαρίζουν μία κ εξω!! Αυτά!! Τελικά δε θα με αφησει ο μικρός να πάω στην εκκλησία!! Απο την ωρα που ξυπνησε το μάτι γαριδα!! αφηστε τι τραβαω κάθε πρωι!! χαχα ευτυχώς δε κλαιει!!!

Γεια σας κοριτσακια!

Εμείς καλέσαμε την προτελευταία μέρα στο μαιευτήριο έναν παπά και μας έδωσε μια ευχή και τώρα την Παρασκευή θα καλέσω παλι για τη μισή ευχή μιας και θα βγω να πάω στο γιατρό μου να με δει και ευελπιστώ και για κανα γρήγορο καφεδάκι με το σύζυγο...

Λέτε να γέννησε η Αγάπη;;;!!! Ελπίζω να μας στείλει νέα της!

Σήμερα περιμένουμε την παιδίατρο για την πρώτη επίσκεψη και αγωνιώ για το τι θα μας πει!

Φιλιά σε όλες!

event.png

1530678db7n5rt1f4.gif

Εφη μου να μας πεις τα νέα σας μετά τον γιατρό!!

Τατιάνα το μάτι γαρίδα και κλαίει ή απλά είναι ξύπνιο;;

Ντρέπομαι πολύ να θηλασω μπροστά σε κόσμο πχ τα πεθερικά μου που είχαν έρθει. Εσείς έχετε εξοικειωθεί;;

eNortjKzUjIyMjY2MFWyBlwwFWECzA,,65.png

eNortjKzUjIyMjG2MFKyBlwwFX4C0g,,83.png

Ο Πελαργός έφτασε!

Mariren 3/09

MARYPOPINS 18/09

magdaTS 2/10

nimrodel 5/10

tassoula 6/10

Vanz 7/10

Tatkono 8/10

afroditoula 13/10

Georgiana 14/10

neraidoyla 16/10

effie.k 17/10

Hope! 17/10

gigitsa 20/10

kitty805 21/10

domino 23/10

Αγάπη Αγάπη 29/10

anath 10/11

Διαφημίσεις

Α μια χαρά τα έχετε βρει με τον παπά Εφάκι μου!! Εγώ τελικά τώρα το απόγευμα θα πάω πριν τον εσπερινό.. Θέλω κι εγώ να πάω για ενα καφεδάκι με τον αντρα μου, μια μπυρίτσα κάτι τώρα που είμαι στη μαμά κ θα εχω να αφήσω τον μικρό!!

Όχι Τασσούλα δε κλαίει καθόλου απλά είναι ξύπνιος...!! πολλές φορές νυστάζει αλλά δεν κοιμάται!!κάθομαι κι εγώ από πάνω του!! Μπορεί να μη χορταίνει κ από το γάλα μου δε ξέρω... 3 ώρες και περίπου τις 2 είναι στο στήθος κ ρουφάει!! όσο για τον θηλασμό μπροστά σε κόσμο μόνο στους συγγενεις μου μπορώ άνετα καθόμαστε πχ στο σαλόνι κ θηλάζω εγώ!! στους υπολοιπους τους αποχαιρετώ και χάνομαι στο υπνοδωμάτιο για 1-1.5 ώρα!! τι να κανουμε ετσι ειναι!

Όλα καλά με την παιδίατρο! Ευτυχώς μου έφυγε κι αυτό το άγχος. Την βρήκε σε ολα εντάξει και έχει πάρει ολο το βάρος της γέννησης. Μου είπε να μην την αφήνω πάνω απο μισάωρο στο στήθος γιατί μετα λέει απλα τα μωρά χαζεύουν και καταπίνουν αέρα. Επίσης αν ειναι πολυ ανήσυχη να της δώσουμε πιπίλα. Δεν ειναι κακό, ίσα ίσα λέει που τα βοηθάει στην πέψη γιατί παράγουν περισσότερο σάλιο και επίσης ειναι και καλή εξάσκηση για τον εγκέφαλό τους.

Επίσκεψη όταν κλείσει τον 1 μήνα και μετα στους δυο ξεκινάνε και τα εμβόλια.

Πάντως κι εγώ στην αρχή ντρεπόμουν πολυ με το θηλασμό αλλα μετα και με τον κόσμο που μπαινόβγαινε στο δωμάτιο στο μαιευτήριο εκεί κάπως εξοικειώθηκα. Αλλα προτιμώ να είμαι μόνη μου στην κρεβατοκάμαρα με το μωρό και να εχω την ησυχία μου.

event.png

1530678db7n5rt1f4.gif

Καλημερα και απο εμας!Η ζωη με δυο παιδια τρεχει σε τρελους ρυθμους,καμια σχεση με το ενα,μου το ελεγαν αλλα δεν το πιστευα.Εμεις εχουμε αρχισει τις γκρινιες κ τα πονακια και ετσι μενει πολλες ωρες ξυπνια την ημερα ,ευτυχως την βαζω στο σλινγκ κ κανω καμια δουλεια γιατι θελει αγκαλιτσες.Θηλασμοι ατελειωτοι φυσικα,μαραθωνιοι για την ακριβεια..αυριο περιμενω κ εγω παιδιατρο για ζυγισμα!

[sIGPIC][/sIGPIC]21bd07b216.png

Μολις κοιμησα τα μωρα μου και ειπα να σας διαβασω, ολες απο οτι καταλαβα της ιδιες ανησυχιες εχουμε. Αχ κοριτσια κοιτουσα την μεγαλη που κοιμοταν και σκεφτομουν πως το μικρο μου εγινε μεγαλη. ..κοριτσια που γινατε πρωτη φορα μανουλες να κανετε πολλες αγκαλιες και φιλια γιατι στο επομενο ολα γινονται βιαστηκα για να μην ζηλεψει το μεγαλο μωρο. Εγω μπορω να πω οτι εχω τυψεις....

Φιλακια

YgXXp2.png

wbSJp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...