Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Κορίτσια σχετικά με το επίδομα,οι κλινικές δίνουν ένα ενημερωτικό φυλλάδιο με όλες τις λεπτομέρειες και θα σας κατευθύνουν αυτοί.Ειναι πολύ εύκολη διαδικασία, εγώ με το που πήγα στον ΕΟΠΥΥ,μέσα σε ένα τέταρτο είχα τελειώσει.Αυτο που δεν μας λένε από την κλινική,είναι ότι το ΙΒΑΝ το θέλουν η εκτυπωμένο η να το δείξετε στο κινητό σας,απο το προφίλ του ebanking σας,μην πάτε δλδ με ένα φύλλο χαρτί που να γραφει πάνω το ΙΒΑΝ

• Μου αρέσει 1
      • Ευχαριστώ 1

Cafe Μάϊος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

δεν το εχω ξανακουσει για αυτο το εμβολιο. δεν εχω και το βιβλιαριο μπροστα μου να δω τι εχει σημειωσει η παιδιατρος. Παντως θα την ρωτησω next time.

το μομπιλο ακομα δεν το εχω βγαλει, λετε να το βγαλω;;;

εχω μια νυστα σημερα...και ενα σωρο δουλειες που θελω να κανω στο σπιτι...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 15,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• eleni_k

2501

• DEL

2352

• mirtoula

2002

• nathael

1354

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• eleni_k

eleni_k 2.501 δημοσιεύσεις

• DEL

DEL 2.352 δημοσιεύσεις

• mirtoula

mirtoula 2.002 δημοσιεύσεις

• nathael

nathael 1.354 δημοσιεύσεις

Posted Images

Κ εγω το έμαθα απο το αλλο φορουμ που εχουμε γινει πολλες μαμαδες πλεον κ τα λεμε! (θυμασαι την ΣοφιαΝΥ....κ αυτη μαμα...η μπεμπα της ειναι 4 μηνων)

eNortjK1UrIwNDIwVLIGXDASlAKY26.png

Ένα σου χαμόγελο φτάνει για κάνει τον κόσμο καταπληκτικό!!!

Μυρτούλα μάλλον μιλάς για το rotarix ή το rotateuq (ίδιο εμβόλιο, διαφορετικές εταιρείες)... Είναι πόσιμο, καλύπτει τις γαστρεντερίτιδες που προέρχονται από τον ροταϊό (όχι όλες τις μορφές δηλαδή) και το κάνει το παιδί 2 δόσεις (ροταριξ) ή τρεις (ροτατεκ) μέχρι τον 6ο μήνα... Δεν είναι υποχρεωτικό, εμείς κάναμε το ροταριξ 2 δόσεις (πόσιμο) τον 3ο και 4ο μήνα... Δεν γράφεται από τα ταμεία, και το ροταρίξ το πλήρωσα 85Χ2... Δεν μπορείς να το κάνεις τώρα, ο γιατρός σου δεν σου είχε μιλήσει τότε για αυτό? Βασικά εμάς η παιδίατρος μας είπε τα παραπάνω κι επιλέξαμε να το κάνουμε... Ο φαρμακοποιός μας (έχει γίνει κολλητάρι μας πλάκα πλάκα) γελούσε και μας είπε ότι είναι υπερβολικό και να μην το κάνουμε...

με τη Σοφια μιλαω καμια φορα. κυριως μεσω facebook.

α, αρα Ελενη τωρα δεν μπορουμε να το κανουμε! ιδεα παντως δεν ειχα για αυτο και ο προηγουμενος παιδιατρος ουτε που μας το ειχε αναφερει.

Ναι μπραβο, ερχομουν να διορθωσω την παραπληροφορηση μου. Δεν ειναι η ενεσιμο ή ποσιμο, είναι μόνο πόσιμο κ υπαρχουν 2 "εκδόσεις"

το ροταριξ μια κοπελα (ειναι στην εδεσσα αλλα στα φαρμακα δεν παιζει ρολο το μερος) ειπε οτι το πηρε 80Ε....

Οχι δεν ειχε πει κατι ο παιδιατρος κ σαν ονοματα δεν τα θυμαμαι να τα καναμε κάποιο απο αυτα....καναμε κατι διπλα τοτε αλλα δεν θυμαμαι ονοματα κ ασθενειες τωρα.....πρεπει να τα δω στο σπιτι!

Διαφημίσεις

ναι καλα που δεν παιζει ρολο η περιοχη στα φαρμακα...

το γαλα της μικρης εδω στην Αθηνα, απο φαρμακειο σε φαρμακειο το βρισκω με 0,50 εως 1 ? διαφορα. και το καλοκαιρι στην επαρχια το εβρισκα 2 ? φθηνοτερα!

οτι θελουν βαζουν!

Στο γαλα πάει καλα, πες οτι εχει ενα σχετικο περιθώριο κέρδους.

Στα φάρμακα δεν είναι τυπωμένη η τιμή πάνω στο κουτι? Τεσπα δεν κολλαω στα 5Ε διαφορα (αν κ μικρη δεν την λες) ή πιάσαν την Ελενη κορόιδό ή η κοπελιά γράφει κάτι λάθος (που μαλλον για το δευτερο πάμε γιατι την Ελένη δεν την πιάνεις εύκολα κορόιδο κ έχει κ κολλητό φαρμακοποιό.....χαχαχαχα)

παιδιά σχεδόν ποτέ δεν έχω πάρει κάτι δύο φορές και να το πληρώσω το ίδιο (εκτός των περισσοτέρων ανταλλακτικών otrisalin χαχαχα)... Κάθε φορά ότι να 'ναι, στο περίπου ξέρω τις τιμές... Απλά εκείνο είχε τσούξει επειδή έπρεπε να το κάνω με το Prevenar και το Noisvac και ήταν τότε που αποφάσισα να βάλω στην ζωή μου το Μάνας και Παιδιού... Στην Μυρτώ είχα πληρώσει όοοολα τα εμβόλια και θυμόμουν ότι τότε το Prevenar ήταν το ακριβότερο (γύρω στα 75)... Οπότε για πνευμονιόκοκκο, μηνιγγίτιδας και γαστρεντερίτιδας συν την επίσκεψη της γιατρού ήθελα 75+40 (περίπου θυμάμαι από την μυρτώ)+85+50=250 ευρώ... Βέβαια μία φορά έχω πάει στο μάνας και παιδιού, το πρεβενάρ το έγραφαν και το έκανα στην γιατρό μας... Άει σιχτίρ τώρα που το θυμήθηκα...

χαχαχα όχι μυρτούλα σε σάιτ βρήκα ότι τώρα το ροταρίξ έχει 80,58 εγώ το είχα πάρει 85 (μην σου πω 86,κάτι) Αύγουστο και Σεπτέμβριο που το έκανε ο μικρός... Το θυμάμαι γιατί τότε συζητούσαμε με τον φαρμακοποιό (το κολλητάρι) την ξεφτίλα να έχουν τα εμβόλια 90 ευρώ... Τεσπα σωστά σου είπε η κοπέλα (πόσο χαίρομαι που με ακούς και με παίρνεις στα σοβαρά!!!)

http://www.e-database.gr/Medicines_Prices/By_Name/27/4 για του λόγου το αληθές...

το Μανας και Παιδιου το ειχα σκεφτει και γω...αλλα στην περιοχη μας δεν εχει και κλεινω αναγκαστικα σε αλλο δημο με χροονο αναμονης 1 1/2 μηνα και βαλε. στην αρχη ηταν καθε μηνα τα εμβολια και ουτε ηξερα ποιο κανω ποτε, οποτε δεν πολυασχοληθηκα. νομιζω κιολας οτι δεν στο εξεταζουν πριν το παιδι, οποτε θα επρεπε την προηγουμενη να παμε παιδιατρο και μετα για το εμβολιο. Φεξε μου και γλυστρισα δηλαδη...

Διαφημίσεις

χαχαχαα πανω που πηγα να κατηγορησω την κοπελα!!!!

μπραβο τα διπλα που ειχα κανει ηταν prevenar και naisvac μαζι...

εγω τα κανω ολα στον παιδιατρο, μας τα γραφει τα παιρνω απο το φαρμακειο κ παιρνουμε πισω ολα τα λεφτα (κανονικα πληρωνουμε κ παιρνουμε πισω τα λεφτα, ειναι στο δημοσιο η μικρη απο τον αντρα μου, αλλα επειδη η φαρμακοποιος ειναι φιλη μου δεν τα πληρωνουμε κ της πηγαινουμε τα λεφτα οταν τα παιρνουμε απο το ναυτικο...)

κ στον παιδιατρο μας γραφει την επισκεψη κ τα παιρνουμε κ αυτα πισω. το μονο που εχουμε πληρωσει ως τωρα ειναι 7 ή 13Ε συμμετοχη (σε συνολο καπου 80-90) σε κατι αιματος ουρων κ 45Ε συμμετοχη (σε συνολο 80Ε) για εναν υπερηχο κοιλιας στομαχου τοτε που ψαχνομασταν....καλα ειμαστε σε γενικες γραμμες.

Καλά Τζενάκι, την μοναδική φορά που πήγα στο Μάνας και Παιδιού (είχα κλείσει ραντεβού έναν μήνα πριν) έγινε το εξής σκηνικό: Είχα ραντεβού για Δευτέρα (δεν θυμάμαι πόσο του μήνα) με παίρνουν την προηγούμενη Τρίτη το μεσημέρι, να μου δηλώσουν ότι επειδή η γιατρός θα λείπει από την Πέμπτη (μεθαύριο) και για 10 μέρες, αν δεν θέλω να χάσω το ραντεβού που είχα κλείσει έναν μήνα πριν, θα έπρεπε να πάω την Τετάρτη (επόμενη μέρα από το τηλέφωνο που μου έκαναν) κάποια στιγμή από τις 9 μέχρι τη 1 νομίζω για να το κάνουμε... Αλλιώς πάλι τηλέφωνο και ραντεβού σε έναν μήνα πάλι!!! {ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ:Επρεπε να κάνω την δεύτερη δόση του 6πλου -Infanrix Hexa- ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΤΟ ΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ (συφιλιάζομαι τώρα που το ξανασκέφτομαι) αλλά σαν 5πλο (Infanrix) και ξεχωριστά της αιμοφίλου το Hiberix... Την πρώτη φορά επειδή δεν ήξερα την διαδικασία του ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ (κι επειδή στην Μυρτώ που τα είχα πληρώσει όλα, θυμόμουν ότι το μόνο ακριβό ήταν το prevenar) πήρα κανονικά το Infanrix Hexa να μου το κάνει η παιδίατρος μου... 55 ευρώ εκείνο (+50 η παιδίατρος)... Είπα λοιπόν ότι όχι, ας τσιμπηθεί ο μικρός δύο φορές, θα πάω στο ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ, όλοι έτσι κάνουν μπλα μπλα μπλα...ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ}...

Παίρνω τηλ. αμέσως την γιατρό μες το μεσημέρι, να της πω ότι αύριο θα πρέπει να μου βρει επειγόντως ραντεβού το πρωί, να δει το μωρό και μετά να πάω καπάκι στο Μανας και Παιδιού... Με βάζει η γυναίκα 9παρά δέκα το πρωί (9 ανοίγει), ο Τάκης το πρωί πήγε την μυρτώ στην μαμά μου επειδή δεν ήξερα πόσες ώρες θα κάνω στο ΜΑΝΑΣ, ετοίμασα μια τσάντα του μπέμπη με γάλα μέσα, πάνες κτλ και ξεκίνησα... Τον είδε η παιδίατρος, του έκανε την δεύτερη δόση ροταρίξ και πήγαμε στο ΜΑΝΑΣ που εγώ περίμενα ότι τα ραντεβού τόσων ημερών θα ήταν όλα εκεί και θα γινόταν χαμός... Τελικά ψάχναμε την παιδίατρο που και καλά θα εξέταζε τον μικρό (έπινε καφεδάκι), δεν τον έγδυσα καν, σήκωσα μόνο το μπλουζάκι του (ήταν 2/9 από ότι βλέπω τώρα στο βιβλιάριό του) τον ακροάστηκε, εκεί μου λέει μία που χάζευε το βιβλιάριο του "κάνατε κι άλλο εμβόλιο σήμερα", της λέω ναι, με στραβοκοιτάνε, μου την λέει η γιατρός ότι και καλά αφού τον εξέτασε η παιδίατρος σας γιατί δεν μου το είπατε να μην τον εξετάσω? της απαντώ "επειδή θα βάλετε υπογραφή στο βιβλιάριό του, πίστευα ότι θα θέλατε να φέρετε εσείς την ευθύνη", σταματάει την 'εξέταση" που του έκανε, πήγα δίπλα στις τύπισσες που θα του έκαναν εμβόλιο, δεν τον μετρησαν μία μόνο είπε "θα το ζυγίσουμε???" και της απάντησα ότι δεν χρειάζεται από την παιδίατρο έρχομαι, του συμπληρώσαν το πρόγραμμα των εμβολιασμών στο βιβλιάριο (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΕΓΡΑΨΑΝ 12-15χρονων - αφού με ρώτησαν 10 φορές αν είναι αγόρι ή κορίτσι) τον τσίμπησαν 2 φορές κι έφυγα...

Στο μεταξύ κλείνουν ραντεβού για 25 επισκέψεις την ημέρα, τους ρώτησα πως είναι δυνατόν σε ένα πρωί να βγάλουν 25 επισκέψεις Χ τουλάχιστον 7 εργάσιμες που θα έλειπε η γιατρός και μου απάντησαν το κορυφαίο "αν έχεις πρόγραμμα όλα γίνονται"... ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ??? Μεγάλη σύγχιση πήρα πάλι...

Όπως καταλαβαίνετε, θα πάω μόνο σε ακριβό εμβόλιο ξανά στο ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ...

Εγω να κάνω μια ερωτηση? Δεν μπορει ο γιατρος να σας γράψει τα εμβόλια κ να τα παρετε απο το φαρμακειο κ να πάρετε πίσω λεφτα? η να κρατησει ο φαρμακοποιος την συνταγη κ να τα πάρει απο το ταμειο? κ μετα το εμβολιο να το κανει ο παιδιατρος κανονικα.

Ρωταω γιατι δεν ξερω, οπως ειπα εμεις την μικρη την εχουμε στο δημόσιο (παραρτημα του δημοσιου κ καλα...Υπουργειο Εθν. Αμυνας νομιζω...)

σε καθε επισκεψη μας γραφει το επομενο εμβολιο κ το παιρνω 1-2 μερες πριν παμε στον παιδιατρο...

Όχι... Το φαρμακείο του ΙΚΑ έχει όλα τα εμβόλια (εκτός του πρεβεναρ και ένα ακόμα που δεν το θυμάμαι και είναι τα μοναδικά που σου γράφουν και τα παίρνεις δωρεάν) και σε υποχρεώνει να πας στο ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ να τα κάνεις... Αυτή ήταν η αιτιολογία που μου έδωσαν, ότι εφόσον τα έχουν και τα προμηθεύονται εκείνοι απευθείας (χωρίς να περάσουν από φαρμακοποιούς εννοώ), δεν μπορούν να σου τα γράψουν...

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...