Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 22 ώρες πρίν, siba είπε:

τοσες πολλες εμπειριες και ιστοριες μαζεμενες εδω κοριτσια.. τοση αγωνια, τοσες ελπιδες

υπαρχει καμια κοπέλα η οποια να τα καταφερε με την πρωτη προσπαθεια? η εστω με την δευτερη?

Σας θαυμαζω ολες σας για την επιμονη σας αλλα δε ξερω αν θα αντεξω κι αλλες αποτυχιες, αυτη ειναι η τελευταια λυση και θελω να βαλω ενα οριο 

Καλησπέρα κορίτσι μου κ εγώ τα κατάφερα με την πρώτη δοτρια στην πρώτη ετ. Έβαλα δύο βλαστοκυστες έπιασε η μία  κ τώρα έχω μια γλυκύτατη κορούλα 10 μηνών ! Σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία με πολύ αισιοδοξία ❤️

Cafe Μάϊος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

γιατί μετριοφροσύνη παρακαλώ; εγώ ελενάκι παινεύομαι μόνη μου επειδή κανείς άλλος δε με παινεύει...ε τι να κάνω η δόλια;

για το νερό ρώτησα το γιατρό, μου είπε μέχρι το χρόνο να το βράζω, μετά για κανένα μήνα εμφιαλωμένο και μετά κανονικό σαν αυτό που πίνουμε εμείς.

Το νερό για γάλα το βράζω πάντα, αλλά ξέρεις τι κάνω; βράζεις στο βραστήρα και το αφήνεις εκεί και κρυώνει, και μετά όταν θέλεις γάλα μόνο το ζεσταίνεις...

άλλη απορία παρακαλω;

Mo09p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 15,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• eleni_k

2501

• DEL

2352

• mirtoula

2002

• nathael

1354

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• eleni_k

eleni_k 2.501 δημοσιεύσεις

• DEL

DEL 2.352 δημοσιεύσεις

• mirtoula

mirtoula 2.002 δημοσιεύσεις

• nathael

nathael 1.354 δημοσιεύσεις

Posted Images

Κι εγώ στον βραστήρα το βράζω πλέον αλλά είναι "φρέσκο" εννοώ με το που το βράζω το βάζω στο μπιμπερό. Εσύ το αφήνεις στον βραστήρα και το χρησιμοποιείς και αργότερα?

Διαφημίσεις

Βρε κόρες, το νερό που τους δίνετε το βράζετε ακόμα? Το νερό για το γάλα το ζεσταίνετε απλά ή παίρνει μία βράση? Εγώ ακόμα χαλάω πολλά κυβικά νερού για να παγώσω το καυτό νερό... Εκτός από ασύμφορη είμαι και επικίνδυνη για το περιβάλλον!

To βράζω λίγο νωρίτερα από την ώρα που είναι να φάει, το αφήνω στο μπιμπερό και μέσα στον θερμαντήρα σε θερμοκρασία συντήρησης, για να είναι έτοιμο μόλις τσιρίξει. Δηλ ο θερμαντήρας δουλεύει από τις 8 το βράδυ μέχρι 8 περίπου το πρωί.

Βασικά... το νερό που του δίνω, τελευταία είναι από βρύση, κι ας είχε πει ο ντόκτορ να βράζουμε μέχρι χρόνο. Τώρα σκέφτομαι ότι δεν έχει και νόημα να βράζω για γάλα και να πίνει απευθείας ε; :rolleyes:

Πλάκα πλάκα την Παρασκευή το απόγευμα ο Τάκης πήρε 6 συσκευασίες ανταλλακτικά Οτριζαλίν (είχα άλλες δύο σπίτι), Δευτέρα μετά την γιατρό πήγα για ψώνια στο φαρμακείο και πήρα άλλες τρεις και πριν λίγο άνοιξα την δεύτερη από τις καινούριες... Απίστευτο ρούφηγμα, δεν με βοηθούν και τα πνευμόνια λόγω τσιγάρου...
Ρε κοπελιά είπα κι εγώ να πάρω σήμερα κι είχε έλλειψη η συσκευασία, μόνο ανταλλακτικά έπαιζαν. Εσύ τα σήκωσες όλα;;; Και την τελευταία σου ατάκα δεν την κατάλαβα :?
για το νερό ρώτησα το γιατρό, μου είπε μέχρι το χρόνο να το βράζω, μετά για κανένα μήνα εμφιαλωμένο και μετά κανονικό σαν αυτό που πίνουμε εμείς.

Το νερό για γάλα το βράζω πάντα, αλλά ξέρεις τι κάνω; βράζεις στο βραστήρα και το αφήνεις εκεί και κρυώνει, και μετά όταν θέλεις γάλα μόνο το ζεσταίνεις...

Ξέρεις μωρέ; Τα εμφιαλωμένα έχουν μια φήμη που τα ακολουθεί... Έπαιρνα κι εγώ λίγο καιρό μικρά εμφιαλωμένα για να πίνει αν δεν είχα βρασμένο ή βγαίναμε έξω αλλά με έκραξαν και δικαίως. Καλύτερα να έβαζα φίλτρο στη βρύση. Όσο για το νερό στον θερμαντήρα, επειδή άμα το αφήσω μέσα νομίζω ότι μυρίζει μετά, το βάζω απευθείας στο γυάλινο μπιμπερό και τσουπ θερμαντήρας.

WN6Op3.png

To βράζω λίγο νωρίτερα από την ώρα που είναι να φάει, το αφήνω στο μπιμπερό και μέσα στον θερμαντήρα σε θερμοκρασία συντήρησης, για να είναι έτοιμο μόλις τσιρίξει. Δηλ ο θερμαντήρας δουλεύει από τις 8 το βράδυ μέχρι 8 περίπου το πρωί.

Βασικά... το νερό που του δίνω, τελευταία είναι από βρύση, κι ας είχε πει ο ντόκτορ να βράζουμε μέχρι χρόνο. Τώρα σκέφτομαι ότι δεν έχει και νόημα να βράζω για γάλα και να πίνει απευθείας ε; :rolleyes:

Δεν έχω θερμαντήρα και δεν πρόκειται να πάρω τώρα για 2 μήνες... Ναι Χρισινάκι δεν έχει νόημα αυτό που κάνεις... Αν και να σου πω την αλήθεια σε δύο μήνες το πολύ θα πίνουν από την βρύση... Μήπως τελικά είναι υπερβολικό όλο αυτό? Εντάξει να το κάνουμε ένα διάστημα από την αποστείρωση μέχρι την βρύση αλλά τόοοοσο πολυ καιρό? Σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ τι είχα κάνει στην κόρη μου, αλλά δεν!

Ρε κοπελιά είπα κι εγώ να πάρω σήμερα κι είχε έλλειψη η συσκευασία, μόνο ανταλλακτικά έπαιζαν. Εσύ τα σήκωσες όλα;;; Και την τελευταία σου ατάκα δεν την κατάλαβα :?

Μαρή ανταλλακτικά αγόραζα η γυναίκα δεν πήρα το σκατουλάκι που βάζεις τα ανταλλακτικά (τώρα αυτό σίγουρα έχει όνομα αλλά είναι περίεργη ώρα και βαρύ το στομάχι να το θυμηθώ)...

Η Τελευταία ατάκα έχει να κάνει με το ότι για να ρουφήξεις (ή για να φουσκώσεις μπαλόνι πχ) πρέπει να έχεις γερά πνευμόνια που εγώ πλέον δεν έχω... Και έχω από την Πέμπτη που ρουφάω μύξες πολλές πολλές φορές την ημέρα...

Ξέρεις μωρέ; Τα εμφιαλωμένα έχουν μια φήμη που τα ακολουθεί... Έπαιρνα κι εγώ λίγο καιρό μικρά εμφιαλωμένα για να πίνει αν δεν είχα βρασμένο ή βγαίναμε έξω αλλά με έκραξαν και δικαίως. Καλύτερα να έβαζα φίλτρο στη βρύση. Όσο για το νερό στον θερμαντήρα, επειδή άμα το αφήσω μέσα νομίζω ότι μυρίζει μετά, το βάζω απευθείας στο γυάλινο μπιμπερό και τσουπ θερμαντήρας.

Ναι με το εμφιαλωμένο κι εγώ είμαι κατά. Βέβαια στην Μυρτώ όταν είμαστε έξω παίρνω. Αυτό με το φίλτρο δεν το έχω ψάξει καθόλου, αν θυμάμαι καλά θέλει φοβερά καλή συντήρηση και πολύ καθαριότητα, με κάθε επιφύλαξη το λέω αυτό...

Κι εγώ για αυτόν τον λόγο δεν το αφήνω μέσα στο βραστήρα το νερό, απλά μάλλον θα πρέπει να το κάνω νωρίτερα... Το νέο κόλπο που σκέφτηκα είναι όταν βράζω νερό για ένα γεύμα να βάζω και 100 μλ σε ένα άλλο μπιμπερό για να κρυώνει... Και μετά συμπληρώνω με καυτό νερό φρεσκοβρασμένο... Καλό δεν θα γίνει?

Σαν πολύ χρησιμοποίησα το ρήμα "θυμάμαι"... Χριστινάκι δεν ξανακοροιδεύω ρε, αλήθεια σου λέω!:)

το μονο που ελπίζω είναι να μην καταντήσεις σαν εμένα! να κάνεις το διάδρομο κρεμάστρα για τα 2 νούμερα μεγαλύτερα ρούχα σου!!!!

Λες??????αχ αχ αχ αυτα τα κιλα!Θα τον χρησιμοποιησω ομως τωρα το εχω παρει αποφαση εστω και μεχρι την βαφτιση....δεν θελω να ειμαι τοτε ετσι οπως ειμαι τωρα.

ουτε παπουτσια που φοραγα πριν δε μου κανουν:mad:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:παρτο χαλαρα το θεμα........

Κορίτσια έχω φρικάρει!!!!!!!!Εκανα αγώνα για να τα κάνω μπάνιο και να τα ετοιμάσω για ύπνο και το χειρότερο είναι ότι την μικρή την έχει πιάσει ο αλλεργικός της βήχας και πολύ φοβάμαι ότι θα μας πάει έτσι μέχρι το πρωί.Απελπίστηκα...κάθε 5 λεπτά βήχει και φτερνίζεται,έχω αφήσει λίγο ανοιχτό το παράθυρο και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.

del μου,καλο ειναι να αφηνεις τα παραθυρα ανοιχτα,δε λεω αλλα τωρα εχει ξεκινησει η κιτρινη σκονη να κυκλοφορει.....και καλο ειναι τις ωρες του μεσημεριου να μην εχεις ανοιχτα τα παραθυρα,καλυτερα ειναι το βραδυ και νωρις το πρωι.Το βραδυ ομως δε λεει,θα την αρπαξετε χειροτερα...τι να σου πω και εγω τωρα....αυτα αν εχει αλλεργικο βεβαια απο την σκονη ετσι?εχει η αδελφη μου καθε χρονο τετοια εποχη και αυτες ειναι συμβουλες γιατρου.

Roxoyla χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω και η πεθέρά μου πήρε διάδρομο για να κάνει εκείνη και ο πεθερός μου που έχουν πρόβλημα πίεσης αλλά έχει καταλήξει να έχει επάνω όλα τα παιχνίδια της μικρής.Μακάρι και στο εύχομαι εσύ να κάνεις το αντίθετο.Εγώ μια φορά προσπάθησα και με έπιασε σχεδόν αμέσως ο ίλιγγος.Προτειμώ να περπατήσω έξω.

Εγω ειπα του αντρα μου οτι αν δεν το χρησιμοποιησουμε θα φαει πουλημα οσο οσο. τωρα ομως τον θελω,δεν εχω αλλη λυση!πρεπει να χασω κιλα,παει τελειωσε.Πες οτι τα εδωσα σε μια διαιτολογο...ευχησου μου καλη αρχη....την χρειαζομαι!Βαριεμαι απιστευτα την γυμναστικη και δεν ειναι στο τυπο μου.....

[quote name=eleni_k;201827

Βρε κόρες' date=' το νερό που τους δίνετε το βράζετε ακόμα? Το νερό για το γάλα το ζεσταίνετε απλά ή παίρνει μία βράση? Εγώ ακόμα χαλάω πολλά κυβικά νερού για να παγώσω το καυτό νερό... Εκτός από ασύμφορη είμαι και επικίνδυνη για το περιβάλλον!

Και άλλα τέτοια είχα στο μυαλό να σας ρωτήσω όμως τα έχω ξεχάσει...

[/quote]

Εγω το βραζω ακομη,σε καμινετο,μου ειπε ο παιδιατρος πως δεν χρειαζετε η κλασσικη αποστειρωση που καναμε οταν ηταν βρεφος οποτε ενα απλο βρασιμο του νερου φτανει.αφου το βρασω βαζω το μισο σε θερμος και το αλλο μισο σε ενα ποτηρι για να κρυωσει.Αυτη τη δουλεια την κανω το βραδυ,λιγο πριν το τελευταιο γευμα.Οταν ερθει η ωρα βαζω στο μπιμπερο το νερο απο θερμος,ριχνω και λιγο κρυο για να ερθει σε μια σωστη θερμοκρασια για να βαλω τη σκονη,γιατι δεν κανει το νερο να ειναι πολυ καυτο,βαζω σκονη και αφου ανακινησω, συμπληρωνω με κρυο,οποτε φτανει σε μια σωστη θερμοκρασια για να το πιει το παιδι.Πρωτα ομως ελεγχω μην τη καψω κιολας.Ειδες αναλυση? :)

Περαστικα και παλι και υπομονη!

Κοριτσια μην αγοραζετε ανταλλακτικες συσκευασιες otr... το πλαστικο μερος πλενεται, και με οινοπνευμα αποστειρωνεται ,για τα σφουγγαρακια χρησιμοποιειστε της κικο,καμμια σχεση η τιμη τους,ειναι λιγο μεγαλυτερα αλλα χωρανε μια χαρα και η δουλεια ειναι η ιδια.Η τιμη ειναι τριπλασια του πρωτου απο του δευτερου..και δεν υπαρχει λογος πιστευω να μην κανουμε αυτη τη τραμπα.Τωρα το ανακαλυψα και εγω γιατι οταν ηταν η μικρη αρρωστη,εφευγαν οι ανταλλακτικες συσκευασιες νερο.....τωρα βαζω τα σφουγγαρακια της κικο,κρατωντας το πλαστικο απο το αλλο + την συσκευη που ειναι μακραν καλυτερη,και γινεται η δουλεια μου μια χαρα

Σημερα η μπεμπα ηταν ολο γκρινια....ολο νιαουριζε και συνεχεια ηθελε αγκαλιες.Τωρα κοιμαται αλλα την ακουω και κανει συνεχεια μμμμμμμ,μαλλον ποναει το πουλακι μου,αλλα για την ωρα απεφυγα το ντεπον αλλα αμα ξυπνησει με κλαμματα,θα της δωσω.

Επεξεργάστηκαν by roxy07
τονισα τη λεξη κοριτσια......χι χι χι

[U][COLOR=#f4003f][SIGPIC][/SIGPIC] Η ΔΑΦΝΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ[/COLOR][/U]

Επισης συμφωνω με Χριστινα για τα εμφιαλωμενα......γνωριζω πως συμφωνα με αναλυσεις το νερο της βρυσης ειναι παντα καλυτερο...το ξερω απο γνωστο,απλα πρεπει καθε μηνα να αλλαζουμε το φιλτρακι που εχει η μπαταρια,αλλα καθε μηνα.Εμενα η δικη μου δεν εχει βιδωτο το κομματι που εχει μεσα το φιλτρο και εχω κανει βλακεια που δεν εχουμε αλλαξει την μπαταρια,να μη το ξερα θα ελεγα.

Το νέο κόλπο που σκέφτηκα είναι όταν βράζω νερό για ένα γεύμα να βάζω και 100 μλ σε ένα άλλο μπιμπερό για να κρυώνει... Και μετά συμπληρώνω με καυτό νερό φρεσκοβρασμένο... Καλό δεν θα γίνει?

Εγραψες την ωρα που σου απαντουσα.θα αφηνεις περισσοτερο νερο να κρυωνει περιπου τα μισα ml που χρειαζεσαι για να φτανεις στην επιθυμητη θερμοκρασια για να πιει το παιδι το γαλα.Αλλωστε χρειαζεσαι οπως σου εγραψα και λιγο ακομη απο το κρυο,για να σπας το καυτο νερο πριν βαλεις την σκονη.

Διαφημίσεις

καλημερα νυχτοπουλια!:)

ελενακι , καλυτερα σημερα τα μικρα?ελπιζω...

εγω ειχα ενα θεμα με το οτριζαλιν κ πηρα τη συσκευη του fysiomer

κ μου φαινεται καλυτερο.

εμεις την αποστειρωση τη σταματησαμε στους τρεις μηνες κ το βρασιμο του νερου στους 7.

απλα ζεσταινω το νερο.ειναι λαθος?

οσες κατεβαινετε κορινθο κερναω καφε στην αυλη:D

Α, Εφίτσα κι ο δικός μου όταν ανοίγω το πάμπερς, 7 φορές στις 10 με κατουράει... Όταν ήταν μικρότερος έκανε και το άλλο τότε... Ποτέ δεν το είχα δει ως αφουγκράζομαι τις ανάγκες του! Πάντα θεωρούσα ότι απλά είμαι γκαντέμω!!!

κ γω ετσι νομιζα:rolleyes:

αμ δε!

εχουν μυαλο τα κουτσικα:mrgreen:

Καλημέρες κούκλες!

Χτες κάναμε συνεχόμενο ύπνο και τώρα μπορώ να πω ότι είμαι ευτυχισμένη!!! Εντάξει, έχουμε λίγο βήχα και μυξούλες αλλά ΟΚ, τα ζόρια πέρασαν...

Ροξυ τι εννοείς σφουγγαράκια της Κίκο? Που τα βρίσκεις? Και πλένεις το ανταλλακτικό με σφουγγάρι και σαπούνι? Εγώ το μόνο που πλένω από αυτά είναι η συσκευή. Πλάκα πλάκα από τότε που γεννήθηκε η Μυρτώ έχουμε δώσει πολλά λεφτά σε ανταλλακτικά. Μέχρι ο μπέμπης να αλλάξει γάλα και να πάει στο 2 κάθε βδομάδα στο φαρμακείο ήταν 50 ευρώ στρογγυλά... Γάλα, κλινοφάρ και ανταλλακτικά οτριζαλίν... Αλλά και πάλι να τα πλένεις κάπως μου ακούγεται... Και τώρα ακόμα όταν πάμε φαρμακείο, αν ξεχάσουμε κάτι μας το λέει ή αν πάρουμε κάτι παραπάνω ρωτάει για την υγεία των παιδιών ο φαρμακοποιός...

εφίτσα δεν νομίζω ότι κάνεις λάθος που έκοψες το βράσιμο στο νερό. Κι εγώ λίγο ανούσιο το βρίσκω αλλά το κάνω... Ούτως ή άλλως σε λίγο τελειώνουν αυτά...

Σήμερα πρέπει να κάνω καμία δουλειά και βαριέμαι...

Καλημερούδια!

Ελένη μου βλεπω σιγα σιγα συνερχονται τα πιτσιρικια. Αντε μπράβο!!

Αχ, Λιτσακι αλλεργικό φτέρνισμα! Και μενα εχει κανα δυο μερες που ξεκινησε (μαζι με την ανοιξη). Καθε πρωι θα φτερνιστω καμια 10αρια φορες. Σπαστικό ειναι!! Αλλά με πιανει κυριως μονο το πρωι που σηκωνομαι!

Και γω ηθελα να παρω καποιο οργανο γυμναστικης, αλλα δεν με αφησε ο συζυγος. Και απο μια μερια εχει δικιο. Ποτε θα προλαβαινω να κανω...και θα εχω το κουραγιο...κρεμαστρα θα καταντουσε...Αν και το εχω ακομα στο μυαλο μου...Μια ωρα Ροξούλα μου ειναι πολυ πάντως. Μακαρι βεβαια να τα καταφερεις, αλλα δεν κανει και καλο στα γονατα σου τοση ωρα. Στο γυμναστηριο εκανα παντα 20-30 λεπτα, αν και από τον διαδρομο προτιμω το ελλιπτικο μηχανημα γιατι εχει λιγοτερους κραδασμους!

Εγω ακομα βραζω νερο, αποστειρωνω....πιο πολυ απο συνηθεια!! Ε, τωρα σιγα σιγα θα τα κοψω...Ο θερμαντηρας παντως πολυ βολικος!!!

την επεσε για υπνο ο δικος μου.

εμ βεβαια . χαζος ειναι?

μου εκανε ενα εγερτηριο το βραδυ στη 1 που ηταν ολο δικο μου:mad:

ηπιε 80γρ γαλα, κατουρησε κ μετα ηθελε κ βυζι για να κοιμηθει:evil:

στις 6.30 ουα!

στις 7.45 ουα!(τον ανελαβε ο μπαμπας του:rolleyes:)

πω πω νυστα που εχω:cry:

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...