Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, LeneL είπε:

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!!! Σου εύχομαι αυτή η μεταφορά να είναι η τελευταία και τυχερή και να σου φέρει το Πρωτοχρονιάτικο δωράκι σου.. νομίζω ότι για την ώρα πρέπει να κάνεις θετικές σκέψεις και να πιστέψεις ότι όλα θα πάνε καλά!!! Αν παρ ελπίδα, κάτι χρειαστείς, εδώ είμαστε να τα πούμε!!! 

Θα περιμένουμε τα θετικά σου νέα!

Ευχαριστώ πολυ για τα καλα σας λόγια!! Είναι πολυ μεγαλη παρηγορια για μένα!! Δυστυχώς αυτες οι μέρες της αναμονης ειναι δυσκολες!! Προσπαθώ να βρω ένα σημαδι να χαρω ..αλλα δεν έχω και λίγο απελπιζομαι!! 

5 ώρες πρίν, Malntalia είπε:

Νικολέτα χρόνια  πολλά  για τις μέρες!! Είμαστε κ ίσα.. και εγώ του 88.. και εμένα  η πρώτη δοτρια δεν ήταν καλή..  είσαι με άλλες συνθήκες  τώρα..   με το καλό η χοριακη  σου!!

Ότι θέλεις  στείλε μου..

Ευχαριστώ πάρα πολύ!! Δεν νιωθω μόνη μου!!!και ειναι πολυ σημαντικό για μένα!!

On 8/12/2024 at 11:26 ΜΜ, Malntalia είπε:

Δε νομίζω  ότι γίνεται  σε φυσικό κυκλο..

Δεν έχει να κάνει με το τι υλικό θα μεταφερθεί..εξετάζει την δική σιυ δεκτικοτητα..δηλαδή  αν υπάρχει  μετατοπισμενο παραθυρικό  εμφύτευσης... 

Καλησπέρα!! Ηθελα να παραθεσω την δική μου εμπειρία με το era test το οποιο μου εκαναν σε συνδιασμό με υστεροσκόπηση και βιοψία για μικροβιώμα ( ngs). Το era test ειναι το λεγόμενο " παραθυρο" για την εμβρυομεταφορα! Υπαρχει ισως μια μικρη αποκλειση 2 ημερων πανω κατω. Ουσιαστικα βρισκει το πιο γόνιμο διαστημα για την εμβρυομεταφορα της κάθε μίας απο εμάς! Εμένα μου κάνανε κανόνικα την προετοιμασία για εμβρυομεταφορα λές και προκειται οντως να μου βάζανε αυγουλάκια! Σαν διαδικασία δεν καταλαβα τίποτα γτ εγινε με μέθη...απλά λίγες μέρες μετα ειχα λίγο αίμα.

Μανουλες Σεπτεμβριου 2015

stafylaki

Recommended Posts

Mommy to be, πώς πάνε οι γυμναστικές επιδείξεις;;; Κι εγώ κάτι χαζοκάνω όποτε το θυμάμαι αλλά τώρα πρέπει πιο εντατικά, μου το είπε και ο γιατρός. Καθίσματα, λίγο σκάλες, περπάτημα....

Θα προσπαθήσω να σου στείλω ένα αρχείο για το θηλασμό τις πρώτες 40 μέρες.. Κι εγώ μου φαίνεται το "έκαψα" από τις πολλές πληροφορίες!!! Πάντως νομίζω είναι ένα στήθος ανά γεύμα. Ή ακόμα πιο σωστά: ένα στήθος, μόλις βλέπεις πως είναι εντάξει το βάζεις να ρευτεί, προσφέρεις το ίδιο στήθος κι αν αρνηθεί δίνεις και το άλλο.

Όσο για τα φαγητά δεν το είχα σκεφτεί να ετοιμάσω κάτι από τώρα... Ψιλοβαριέμαι κιόλας να σου πω... Τι θα μπορούσε πάντως να μπει κατάψυξη; Κανένα κρέας μαγειρευτό, κανένα λαδερό ίσως..

Φαγητα λεω και μεις να αρχισουμε να βαζουμε, αν και ηδη ειναι γεματη απο βλακειες, αυριο θα κανουμε γεμιστά και θα βαλω δυο μεριδες να εχουμε, αλλά χωρις πατατες γιατι γινονται χαλια. Θα κανω και κανα παστιτσιο και μουσικά που τα τρωμε και δυο μέρες για να βαλω και καταψυξη. Όλο και κατι θα μαγειρεψουμε στο ενδιάμεσο θα μας στείλουν και κάτι.. Εγω ειμαι και τυχερή ο άντρας μου είναι μαγειρας οπότε μαγειρεύει πιο καλά απο μένα. Καθημερινά μαγειρεύω εγω αλλά μετά την γέννα θα βοηθήσει.;)

Φραουλίτσα τι λες? Θα το αναλάβεις το πινακάκι μέχρι να έχουμε νέα από την Didi μας? Καλώς ήρθες κιόλας πίσω από τις διακοπούλες! Ήταν λίγο επεισοδιακή η επιστροφή με την πίεση βέβαια...κι εγώ πιστεύω πως κουράστηκες αν και τόσο χαμηλή πίεση μου φαίνεται δύσκολο να είχες. Τσέκαρέ την με πιεσόμετρο του φαρμακείου, πάρε μαζί και το δικό σου και δες αν έχουν διαφορές. Κι εμένα ο γιατρός μου έβρισκε 13 και 9 τις τελευταίες φορές στο ιατρείο του και μου ζήτησε να την μετρώ συχνά σπίτι. Ευτυχώς στο σπίτι έχω μέχρι 12 με 7 (αν κάνω δύο μετρήσεις την ίδια ώρα μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς μεταξύ τους, έχω ηλεκτρονικό πιεσόμετρο) και οι εξετάσεις για λεύκωμα κλπ είναι καλές οπότε έχω χαλαρώσει λίγο. Δεν ήμουν και ποτέ υποτασική...

Ανδρομέδα μου κάθε εβδομάδα nst από εδώ και μπρος ε? Για να ρωτήσω κι εγώ τον γιατρό μου να δω τι θα μου πει...καλά πως σου ήρθε αυτό με το ασανσερ ...σκιάχτηκα λίγο! Είμαι πρώτο όροφο και τώρα που το λες κάτσε να κατέβω με τα πόδια...:shock:

Κασσιόπη μου κι εγώ rooming in θα ζητήσω και βλέπουμε... επίσης θέλω να θυμηθώ να τους πω να μη βγάλουν φωτογραφίες το μωρό. Τις βγάζουν φωτογράφοι όταν γεννιέται και σου τις δείχνουν κι αν θες τις αγοράζεις, αλλά δε θέλω να ταλαιπωρούν τόσο μικρό το μωρό μου με φλας και βλακείες. Θα το βγάλω μόνη μου όσες φωτο θέλω!

Επίσης κορίτσια έβαψα μαλλίιιιι!!! Πρώτη φορά στην εγκυμοσύνη! Έγινα άνθρωπος!!! Πολύ το ευχαριστήθηκα και τώρα θα πάω μέσα στη βδομάδα για πεντικιούρ. Όντως ή χέρια ή πόδια καλό είναι να είναι άβαφα. Θα προτιμήσω τα χέρια.

Για την καθαριότητα που λέγατε δεν έχω πάρει ποτέ γυναίκα μέχρι τώρα αλλά θα ήθελα να το ψάξω λίγο γιατί με τα νέα δεδομένα μπορεί να χρειαστεί. Αναλόγως πόσο θα τα παίξω στην πορεία και τη βοήθεια που μπορεί να έχω από τους γύρω μου θα το σκεφτώ γιατί οπωσδήποτε βολεύει. Ιδίως για σίδερο και μπάνιο... πάντως μέχρι στιγμής μη νομίζετε, τα απολύτως απαραίτητα κάνω. Και με τα μπαλκόνια ασχολείται ο άντρας μου ευτυχώς. Τώρα τα παντζούρια δεν γυαλίζουν κιόλας αλλά τι να κάνω δε θα σκάσω:oops::?

Τι άλλο δε σχολίασα....α! Έχω μπερδευτεί με τον χρόνο θηλασμού από κάθε στήθος στην αρχή, ο καθένας λέει τα δικά του και έχω λίγο αγχωθεί. Ξέρω, αυτό το βρίσκεις στην πορεία και εξαρτάται από το κάθε παιδί αλλά αγχώθηκα λίγο γιατί μου φάνηκε πως ξέχασα ότι έμαθα στα σεμινάρια, μπλόκαρα από την υπερβολική μάθηση!!!Εσείς οι μανούλες Σάγια και Ζαχίρ που έχετε εμπειρία, τι λέτε?? Και τα υπόλοιπα κορίτσια εννοείται.

Audette μου τώρα που έκοψες τα φάρμακα παρατηρείς καμιά διαφορά από τις συσπάσεις? Αυξήθηκαν?

Κορίτσια τώρα να τα λέμε πιο συχνά όσο μπορούμε, νομίζω είναι χαλαρωτικό και μπορεί να σκεφτούμε τελευταίες λεπτομέρειες που έχουμε ξεχάσει!

Αλήθεια σκέφτεστε να μαγειρέψετε τίποτα για κατάψυξη για να έχετε φαγητό τις πρώτες μέρες?

Μέχρι να γυρίσει η Didi θα κάνω μια προσπάθεια, να αρχίσουν να φαινονται τα καινούρια μωράκια, όσες γεννάτε αν θέλετε να λέτε ημερομηνία βάρος και ύψος, να τα γράφουμε.

Με το πιεσόμετρο σίγουρα κάτι λάθος έγινε. Και στο φαρμακείο που πήγα ηλεκτρονικό ήταν, την Δευτέρα πάω στον γιατρό και θα με μετρήσει όπως πάντα με το κλασικό. Δεν φοβάμαι για υπέρταση γιατί πάντα είχα χαμηλή πίεση, απλά λόγω της αδυναμίας που είχα φοβήθηκα ότι ήταν πολύ χαμηλή.

Για τα βλαστοκυτ. και γω δωρεά θέλω να κάνω, καλά που είπες για το χρονικό πλαίσιο να πάω άμεσα!!!! Μεγειά και το μαλλί να σε δεί κούκλα ο γιόκας σου!!!! Πονάκια διάφορα και σαν περιόδου έχω αρκετά συχνά αλλά όχι ανησυχητικα.

Να τα λέμε συχνά γιατί ανα πάσα ώρα μπορεί να έχουμε και καινούρια μανούλα!!!!!!

zZWsp2.png398Mp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Mommy to be, πώς πάνε οι γυμναστικές επιδείξεις;;; Κι εγώ κάτι χαζοκάνω όποτε το θυμάμαι αλλά τώρα πρέπει πιο εντατικά, μου το είπε και ο γιατρός. Καθίσματα, λίγο σκάλες, περπάτημα....

Θα προσπαθήσω να σου στείλω ένα αρχείο για το θηλασμό τις πρώτες 40 μέρες.. Κι εγώ μου φαίνεται το "έκαψα" από τις πολλές πληροφορίες!!! Πάντως νομίζω είναι ένα στήθος ανά γεύμα. Ή ακόμα πιο σωστά: ένα στήθος, μόλις βλέπεις πως είναι εντάξει το βάζεις να ρευτεί, προσφέρεις το ίδιο στήθος κι αν αρνηθεί δίνεις και το άλλο.

Ετσι οπως το λες αισθανομαι λες και το'χω καψει!Στην αρχη δινεις και απο τα δυο για να αυξηθει η παραγωγη και μετα ανα στηθος μεχρι να αδειασει για να παρει το παιδι και το πιο λιπαρο γαλα που ειναι στο τελος και ειναι πιο θρεπτικο.Το θεμα ειναι ποσο χρονο το αφηνεις ανα στηθος και ποτε πας απο τα δυο στηθη στο ενα μονο.Εν τω μεταξυ ολα αυτα λαμβανοντας υποψη οτι το στηθος πρεπει να αποσυμφοριζεται συχνα για αποφυγη πετρωματος.Απο οτι εχω καταλαβει βεβαια παιζει ρολο και ποσο συχνα θηλαζει το παιδι πχ αν θελει καθε 1 ωρα τοτε και ενα στηθος τη φορα να δινεις λογικα δε θα εχει προβλημα για πετρωμα.

Α ναι δε σας ειπα για τις γυμναστικες μου επιδειξεις!Καλα ειναι,καθομαι στη μπαλα για ανοιγματα και μετα σε στρωμα κατω στηριζομαι στη μπαλα και στα τεσσερα προσπαθω να κατσω πισω για ανοιγματα παλι.Επισης εχω και κατι λαστιχα για ασκησεις στην πλατη;)

Όσο για τα φαγητά δεν το είχα σκεφτεί να ετοιμάσω κάτι από τώρα... Ψιλοβαριέμαι κιόλας να σου πω... Τι θα μπορούσε πάντως να μπει κατάψυξη; Κανένα κρέας μαγειρευτό, κανένα λαδερό ίσως..

Φαγητο σκεφτομαι κανενα παστιτσιο και μπιφτεκι και τιποτα με πατατα γιατι εχω ακουσει κι εγω οτι ειναι χαλια απο καταψυξη.Θα ψαξω στο ιντερνετ και θα σας πω ιδεες.

Καλησπερα κοριτσια κ με το καλο τα γεννητουρια για φετος το σεπτεμβρη.να της ζησει κ στην κοπελα που εκανε την αρχη.για το θηλασμο θα σας δειξει τι προτιμα το μωρο.αλλα θηλαζουν γευμα κ στηθος κ αλλα κ απο τα δυο καθε φορα.αφου τελειωσει το μωρο το βαζετε να ρευτει.αν θελει κ απο το αλλο οκ.αν οχι την επομενη φορα.αν θηλασει κ απο τα δυο την επομενη φορα δινετε απο αυτο που θηλασε τελευταια.οι συχνες εναλλαγες αυξανουν την παραγωγη.σε υπερπαραγωγη δινετε στηθος κ γευμα η κ για περισσοτερα γευματα.να αδειαζει το μωρο τουλ το ενα στηθος για να παιρνει κ το πιο λιπαρο γαλα.ελπιζω να μη σας μπερδεψα περισσοτερο

Κοριτσι μου σ'ευχαριστω για τις ευχες,τη βοηθεια και το ενδιαφερον σου.Ναι καλα τα λες,θα δειξει και το μωρο τι προτιμα.Φανταζομαι καταλαβαινεις οταν εχεις υπερπαραγωγη κι εκει αρχιζεις μονο ενα στηθος τη φορα κι αν θες να αποσυμφορισεις και το αλλο,το βαζεις λιγο κι απο εκεινο να θηλασει.

Για περισσοτερα γευματα οταν λες εννοεις αν θηλασει μονο για δεκα λεπτα και σταματησει,μετα συνεχιζεις απο το ιδιο ωστε να παρει και το πιο λιπαρο γαλα ε?Το ειχα δει και στην Πατσουρου νομιζω,πρεπει να παρεμβαλλεται ενας βαθυς υπνος νομιζω για να αλλαξεις στηθος,ενω αν τρωει απο λιγο με διακοπες,συνεχιζεις με το ιδιο στηθος μεχρι να αδειασει.?

Φαγητα λεω και μεις να αρχισουμε να βαζουμε, αν και ηδη ειναι γεματη απο βλακειες, αυριο θα κανουμε γεμιστά και θα βαλω δυο μεριδες να εχουμε, αλλά χωρις πατατες γιατι γινονται χαλια. Θα κανω και κανα παστιτσιο και μουσικά που τα τρωμε και δυο μέρες για να βαλω και καταψυξη. Όλο και κατι θα μαγειρεψουμε στο ενδιάμεσο θα μας στείλουν και κάτι.. Εγω ειμαι και τυχερή ο άντρας μου είναι μαγειρας οπότε μαγειρεύει πιο καλά απο μένα. Καθημερινά μαγειρεύω εγω αλλά μετά την γέννα θα βοηθήσει.;)

Μέχρι να γυρίσει η Didi θα κάνω μια προσπάθεια, να αρχίσουν να φαινονται τα καινούρια μωράκια, όσες γεννάτε αν θέλετε να λέτε ημερομηνία βάρος και ύψος, να τα γράφουμε.

Με το πιεσόμετρο σίγουρα κάτι λάθος έγινε. Και στο φαρμακείο που πήγα ηλεκτρονικό ήταν, την Δευτέρα πάω στον γιατρό και θα με μετρήσει όπως πάντα με το κλασικό. Δεν φοβάμαι για υπέρταση γιατί πάντα είχα χαμηλή πίεση, απλά λόγω της αδυναμίας που είχα φοβήθηκα ότι ήταν πολύ χαμηλή.

Για τα βλαστοκυτ. και γω δωρεά θέλω να κάνω, καλά που είπες για το χρονικό πλαίσιο να πάω άμεσα!!!! Μεγειά και το μαλλί να σε δεί κούκλα ο γιόκας σου!!!! Πονάκια διάφορα και σαν περιόδου έχω αρκετά συχνά αλλά όχι ανησυχητικα.

Να τα λέμε συχνά γιατί ανα πάσα ώρα μπορεί να έχουμε και κκαιρια μανούλα!!!!!!

Τυχερη Φραουλιτσα με τον αντρα μαγειρα!Ολο γκουρμεδιες θα ειστε!Μπραβο,δεν τον ρωτας τι προτεινει για καταψυξη?Και τα γεμιστα ωραια ιδεα ειναι!

Για την πιεση σιγουρα καλυτερα να ειναι χαμηλη παρα ψηλη,αρκει να νιωθεις καλα.

Βιασου αν θες να κανεις δωρεα,εχεις και μια βδομαδα παραπανω απο εμενα βεβαια οποτε προλαβαινεις μια χαρα!

Ευχαριστω και για το μαλλι!Κανω οτι μπορω για να μη με βλεπει μετα απο χρονια και λεει μαμα πως ησουν ετσι???!!!

hv6Vp2.png
bMrM.png

Ανδρομεδα μου σου απαντησα και μεσα και εξω στο μηνυμα σου...:mrgreen::rolleyes:

hv6Vp2.png
bMrM.png

Μπορει να εχεις τοσο πολυ γαλα που να πρεπει να δινεις το ιδιο στηθος μεχρι κ 6ωρες για να το μειωσεις.blockfeeding.εγω ειχα διαβασει αν "τσιμπολογαει",χαζοπιπιλαει το μωρο με διαλλειμματα για καμια ωρα στο ιδιο στηθος κ μετα αλλαγη

Κοιτσακια γεια!!μολις γυρισα απο τη βολτουλα που βγηκα με τον αντρα μου για την επετειο μας 13 χρονια σχεσης!η μικρη ειναι στη μαμα μου και μελαγχολησα που δεν ειναι σπιτι μαζι μας!γενικα με εχουν πιασει παρα πολλοι συναισθηματισμοι,νιωθω οτι πλησιαζει η ωρα του μπεμπη και κλαιω απο συγκινηση..ανυπομονω να το ξαναζησω,εχω συνεχεια συσπασεις και σουβλιες αλλα ακανονιστες.με το θηλασμο δυστυχως τα πηγα χαλια στην κορη μου και προσευχομαι να τα καταφερω τωρα.η μονη συμβουλη που εχω να δωσω ειναι μην αφησετε τον εαυτο σας και τις ορμονες σας που θα κανουν παρτυ να τα παρατησετε!!βαλτε τον αντρα σας να σας παροτρυνει.εμενα παρολο που ηταν υποστηρικτικος επειδη βιωσα εναν περιεργο τοκετο με αιμοραγια και γαστρεντεριτιδα,μεπιασε επιλοχειος και για 20 μερες ημουν πεσμενη αλλα ηταν ηδη αργα.τωρα ομως ξερω και θα το παλεψω!

BeZCp3.png

Ήρθες στη ζωή μου σαν δώρο απ'το Θεό,πόσο σ'αγαπάω κι εγώ απορώ..

Κορούλα μου σε λατρεύω..!!!!!

06/07/2013

Διαφημίσεις

καλημερα κοριτσια,Ζαχρ να τα εκατοστησετε κ να ειστε παντα ευτυχισμενοι,κοριτσια σημερα νιωθω μια εντονη πιεση χαμηλα,σαν αισθημα βαρους χαμηλα στην κυστη,λετε να ειναι σημαδι?εοχι πονο ουτε πετρωνει η κοιλια,σαν κατι να μου φυγει νιωθω,βαρος καπως ετσι,οταν ειμαι ορθια,αχ φοβαμαι ειναι νωρις ακομη,35+2 ειμαι.αχ φοβαμαι,πειτε μου κ εσεις κοριτσια να ανησυχησω?

ΒΑΛΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ (Έλενα)

Για τη μητέρα

Ρόμπα κοντή ή μακριά

Πυτζάμες που ανοίγουν μπροστά για να θηλάσετε

Εσώρουχα βαμβακερά

Παντόφλες

Πετσέτες

Είδη προσωπικής περιποίησης και καθαριότητας (σαμπουάν, αφρόλουτρο, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, χτένα, καλλυντικά ή ό,τι άλλο θεωρείτε αναγκαίο!)

Όλες τις εξετάσεις που έχετε κάνει

Ασφαλιστικό Βιβλιάριο (ΑΜΚΑ-ΑΦΜ)

Ταυτότητες-Διαβατήρια

Ληξιαρχική πράξη γάμου ή σύμφωνο συμβίωσης

(3 φωτοαντίγραφα από το καθένα)

Συμπληρώνω: σεσουάρ για τα μαλλιά, σερβιέτες (μας είπε πως θα μας δώσουν αλλά είναι αυτές οι τεράστιες και μπορεί να μη σε βολέψουν, οπότε πάρε λίγες από αυτές που φοράς κανονικά στην περίοδο), οινόπνευμα για τους επισκέπτες, μαντηλάκια Klinex για το μπάνιο, έξτρα ζευγάρι παντόφλες για να μπαίνεις στο ντουζ και ό,τι άλλο θεωρείς πως θα χρειαστείς

Για το μωρό

Φανελάκια (4-5)

Φορμάκια (4-5)

Καλτσάκια

Μπουρνούζι ή πετσέτα μπάνιου (1)

Βαμβακερές πάνες αγκαλιάς

Ρούχα και σκέπασμα εξόδου ανάλογα με την εποχή

Ειδικό κάθισμα μεταφοράς (για το αυτοκίνητο)

Συμπληρώνω: πανάκια για τις γουλίτσες, κανένα σεντονάκι έξτρα, πάμπερς είπε πως θα μας δώσουν αλλά πήρα καλού-κακού ένα μικρό πακέτο γιατί μπορεί να είναι βράδυ πχ και να μην βρίσκεις κάποιον εκείνη την ώρα, που δε νομίζω

Ευχαριστω πααρααα πολυυυ!!! Τουλάχιστον τώρα θα ακολουθήσω μια σειρά. Τα περισσότερα τα έχω πάρει αλλά κάποια άλλα δεν μου είχαν περάσει απο το μυαλό. Ήδη δεν μου έφτασε το ένα βαλιτσάκι γιατί τον περισσότερο χώρο τον έπιασαν οι σερβιέτες και οι πάνες και γεμίζω σιγά σιγά και το δεύτερο:rolleyes: Ζαχιρ πολλές ευχές και να ζήσετε πολλές ευτυχισμένες στιγμές! Για το θηλασμό μου έδωσε η κουμπάρα μου ένα θήλαστρο για το σπίτι αλλά έπεσε πολύ γέλιο όταν προσπαθούσα να το αποσυναρμολογήσω για να πλυθεί. Κάπως έτσι πρέπει να νιώθουν οι νεοσύλλεκτοι όταν τους βάζουν να συναρμολογήσουν τα όπλα:D

Μανούλες Σεπτεμβρίου 2015

1. Μαρία06....................21/08......Κοριτσάκι

Οι εγκυούλες στην αναμονή!

1. Κασσιόπη..................05/09......Αγοράκι
  2. audette17...................09/09......Κοριτσάκι
  3. Sagia..........................12/09.......Αγοράκι
  4. Ζαχίρ.........................12/09.......Αγοράκι
  5. mommy to be...........12/09.......Αγοράκι
  6. mariposita.................13/09.......Αγοράκι
  7. Ανδρομέδα...............15/09.......Κinder έκπληξη!

8. stafylaki.....................16/09.......Αγοράκι
  9. Φραουλίτσα*.............20/09.......Κοριτσάκι
  10. ilektra2.......................20/09.......Κοριτσάκι
  11. Minnie Mouse...........22/09.......Αγοράκι
  12. agxos...........................23/09.......Αγοράκι
  13. litsa31..........................23/09.......Κοριτσάκι
  14. Didi89.........................24/09........Αγοράκι
  15. lenaki86......................24/09........Αγοράκι
  16. felicitaki......................27/09........Κοριτσάκι
  17. Lefki............................08/10........Κοριτσάκι & Αγοράκι

tt1e3

Κορίτσια μου, τι κάνετε;

ΜΑΡΑΚΙ, να σου ζήσει η μπουμπού!!! Να είναι γερή, καλότυχη και ήσυχη, να μην σας ταλαιπωρήσει!

Εμείς δεν πήγαμε διακοπές, αλλά φύγαμε 2-3 τριήμερα για δουλειές εκτός Θεσσαλονίκης και μετά τρέχαμε για γραφειοκρατικές δουλειές. Πάμε και καμιά απογευματινή βόλτα Χαλκιδική, αλλά δεν έχω κάνει μπάνιο.

Είμαι καλά, είχα πάλι κάτι συσπάσεις και έκανα το πρώτο μου καρδιοτοκογράφημα, αλλά όλα ΟΚ. Γιατρό έχω αυτή τη βδομάδα που θα πάρει και δείγμα για σταφυλόκοκκο. Αύριο μπαίνω κι εγώ στο μήνα μου!

Πλέον ο μικρός είναι πολύ χαμηλά και δεν μπορώ να περπατήσω καλά. Πρήστηκαν ξανά και τα πόδια μου, ουφ!

Έκανα κι εγώ ραγάδες και πολύ στενοχωρήθηκα στην αρχή, αλλά τι να κάνουμε... Έβγαλα επίσης και αιμορροΐδες λόγω δυσκοιλιότητας, οι οποίες ευτυχώς δεν πονάνε. Παίρνω Benefibra για τη δυσκοιλιότητα (σε υγρό είναι πιο πρακτικό από τη σκόνη) και την αλοιφή της frezyderm για τις αιμορροΐδες.

Δεν έχω (ακόμη) σιδερώσει τα ρούχα του μπέμπη και μου φαίνεται ότι θα τρέχω πανικόβλητη. Ούτε γυναίκα έφερα, δεν νιώθω άνετα να τριγυρνάει ξένος άνθρωπος στο σπίτι, θα τα κάνουμε με τον άντρα μου είπαμε...

Κάλυμμα καροτσιού και λίκνου θα πλύνω κι εγώ. Το κάθισμα αυτοκινήτου θα το πάμε για βιολογικό καθαρισμό και θα το εγκαταστήσουμε από βδομάδα, που θα πάμε και το αυτοκίνητο.

Φωτογραφίες βγάλατε με τον άντρα σας τώρα που μεγάλωσε η κοιλιά σας; Εμείς λέμε να πάμε αύριο κάπου στη Χαλκιδική με έναν φίλο του να μας βγάλει...

Προσπαθώ να συμμαζέψω τις δουλειές μας και όοοοοοολα τα έγγραφα που θα χρειαστούμε για τη δήλωση του μπέμπη, ώστε να μην τα ψάχνει ο μπαμπάς μας και να τελειώσει τις δουλειές όσο είμαστε στο μαιευτήριο.

Επίσης, μιας και έχουμε αποφασίσει το όνομα, θα κάνουμε ονοματοδοσία μαζί με τη δήλωση γέννησης, ώστε μετά να μην ξανατρέχουμε Ληξιαρχείο-ΚΕΠ (για ΑΜΚΑ)-ΙΚΑ, ώστε να δηλώσουμε το όνομα. Όσες έχετε καταλήξει, σκεφτείτε το. [Η βάφτιση ΔΕΝ είναι απαραίτητη για τη δήλωση του ονόματος]

tt1e3

ΘΗΛΑΣΜΟΣ

ΟΛΕΣ έχουμε γάλα για το μωρό μας (εκτός κι αν είμαστε στο 2% των γυναικών που έχουν σοβαρά προβλήματα). Μην αφήσετε ΚΑΝΕΝΑΝ να σας πείσει ότι δεν έχετε.

Όμως, για να αποκτήσουμε την ικανότητα να παράγουμε όσο γάλα χρειάζεται το μωρό μας, πρέπει να θηλάζουμε χωρίς ωράριο, χωρίς πιπίλα, χωρίς συμπληρώματα! Όποτε και όσο θέλει το παιδί, δηλαδή. Αν θέλει στήθος "συνέχεια", μπορεί να προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή μας, δεν σημαίνει ότι δεν χορταίνει.

Είτε γεννήσουμε φυσιολογικά είτε με καισαρική, μπορούμε να θηλάσουμε ΑΜΕΣΩΣ. Δεν χρειάζεται να καθαρίσει ο οργανισμός μας από τα φάρμακα. Εκτός του ότι η ποσότητα που θα φάει το μωρό είναι ελάχιστη, αυτό έχει ήδη εκτεθεί σε ό,τι φάρμακο μας χορηγήθηκε νωρίτερα.

Τις πρώτες 2-3 μέρες έχουμε το πύαρ ή πρωτόγαλα που είναι ελάχιστο. Τόσο ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ το μωρό μας (δείτε τις εικόνες στο τέλος), μην αφήσετε να του δώσουν σκόνη.

Το γάλα κατεβαίνει αργότερα. Μπορεί να πάθουμε υπερφόρτωση. Το αδειάζουμε με το χέρι και περιμένουμε να υποχωρήσει ο πόνος σε 24 ώρες περίπου. Αν ανεβάσουμε πυρετό, μπορεί να είναι μαστίτιδα και να χρειαστούμε αντιβίωση.

Οι θηλές μας δεν θέλουν καμία προετοιμασία για το θηλασμό. Επίσης δεν χρειάζεται πλύσιμο πριν και μετά το θηλασμό, αλλά απλώς να απλώνουμε λίγο γάλα πάνω τους. Αν έχουμε ερεθισμό, βάζουμε λανολίνη, η οποία δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

Στο θηλασμό δεν πρέπει να πονάμε. Αν πονάμε, κάτι γίνεται λάθος. Μπορεί να είναι η τοποθέτηση του μωρού στο στήθος (δεν πιάνει όλη τη θηλαία άλω, αλλά μόνο τη θηλή, βλ. φωτό), μπορεί να μην το κρατάμε σωστά (πρέπει να ακουμπάει πάνω μας κοιλιά με κοιλιά), να έχει κοντό χαλινό γλώσσας (αν χρειάζεται τον κόβουμε, δεν είναι τίποτα). Για να αποφύγουμε τραυματισμό, όταν θέλουμε να απομακρύνουμε το μωρό, βάζουμε το δάχτυλό μας στο στόμα του, για να πάρει αέρα και να "ξεβεντουζάρει" από το στήθος μας.

Αν μας χορηγηθεί ΜΙΤΡΟΤΑΝ (ως μητροσυσταλτικό), αρνούμαστε να το πάρουμε. Μπορεί να μειώσει δραματικά την παραγωγή μας και ΔΕΝ το χρειαζόμαστε αν θηλάζουμε, μιας και η ωκυτοκίνη που παράγει ο θηλασμός δρα με τον ίδιο τρόπο.

Για σχεδόν όλες τις περιπτώσεις, υπάρχουν φάρμακα συμβατά με το θηλασμό. Δεν περιμένουμε το γιατρό να μας το πει (συνήθως δεν ξέρουν) ούτε κοιτάμε το φυλλάδιο οδηγιών (για να είναι καλυμμένες οι φαρμακευτικές, βάζουν πολλούς περιορισμούς. Ελέγχουμε ό,τι φάρμακο μας χορηγείται στο http://e-lactancia.org/. Εκεί βάζουμε τη δραστική ουσία του φαρμάκου και βλέπουμε τη συμβατότητά του.

Είναι αναμενόμενο το νεογέννητο να κάνει μαραθώνιους θηλασμού. Ακόμη κι όταν φαίνεται ότι δεν πίνει ή ότι μας έχει τελειώσει το γάλα, το πιπίλισμα είναι ο μόνος τρόπος να αυξηθεί η παραγωγή μας. Οπότε το μωρό σκουλαρίκι στο στήθος!

Μέχρι το μωρό να ανακτήσει το βάρος γέννησης +200γρ από αυτό, το θηλάζεις κάθε 2 ώρες τη μέρα και κάθε 3 τη νύχτα από την αρχή του προηγ. θηλασμού (μετά δεν το ξυπνάμε). Δηλαδή αν ο πρώτος θηλασμός της μέρας είναι 7.00-8.15, στις 9 θα το ξαναβάλουμε στο στήθος.

Ιδανικά θηλάζουμε όταν το μωρό δείξει πρώιμα σημάδια πείνας (βλ. φωτό). Αν έχει εκνευριστεί και κλαίει, το ηρεμούμε και μετά το βάζουμε στο στήθος, γιατί μπορεί να μην πιάσει καλά και να μας τραυματίσει.

Για την προσφορά, όπως τα είπε η Ανδρομέδα: Προσφέρεις στήθος Α. Μόλις το αφήσει βάζεις το μωρό να ρευτεί. Ξαναπροσφέρεις το Α και, αν δεν φτάσει, προσφέρεις το Β. Στον επόμενο θηλασμό ξεκινάς από το Β.

Πιπίλα και μπιμπερό μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση θηλών και τελικά απεργία θηλασμού. Αυτό μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε χρονική στιγμή, αλλά για την εδραίωση του θηλασμού (περίπου 40 μέρες) ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ. Ειδικά με την πιπίλα, το μωρό μπορεί να χάνει γεύματα και να μην παίρνει βάρος.

Το θήλαστρο καλό είναι να αποφεύγεται τις πρώτες 40 μέρες, εκτός κι αν υπάρχει σοβαρός λόγος και είναι νοσοκομειακό. Αν χρειαστεί να του δώσουμε αντλημένο γάλα, το ιδανικό είναι με μία σύριγγα (δίπλα στο μάγουλο, "γλύφοντάς το", για να μην πάθει αναγούλα) και όχι με μπιμπερό.

Τσάι, νερό, ζαχαρόνερο, χαμομήλι και λοιπά ροφήματα δεν επιτρέπονται, γιατί δεν μεταβολίζονται και μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες. Το νερό μπαίνει μετά τους 6 μήνες, όταν αρχίζουν οι στερεές.

Τα μωρά που θηλάζουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ είναι αναμενόμενο να κάνουν κακά είτε πολλές φορές μέσα στη μέρα είτε μέχρι και μία φορά στις 10 μέρες. Αυτό δε σημαίνει δυσκοιλιότητα. Ανησυχούμε μόνο αν το μωρό δείχνει να ζορίζεται, να πονάει και όταν τα κακά του είναι σαν σβώλοι.

Στα άλματα ανάπτυξης, είναι αναμενόμενο το μωρό να μας θέλει ΠΟΛΥ περισσότερο δίπλα του και να θέλει να είναι στο στήθος πολλές ώρες. Δεν μας τελείωσε το γάλα, είναι φυσιολογικό και το μωρό προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή μας.

Οι πιο συχνές φορές είναι (σε εβδομάδες):

• η 5η
  • η 8η & η 9η
  • η 12η
  • η 15η-16η-17η-18η-19η συνεχόμενες με κορύφωση στην 17η
  • η 23η-24η-25η-26η με κορύφωση την 26η
  • η 29η-30η (άγχος αποχωρισμού/προσκόλληση)
  • η 34η-35η-36η-37η με κορύφωση την 36η
  • η 42η-43η-44η-45η-46η-47η με κορύφωση την 44η
  • η 51η-52η-53η-54η με κορύφωση την 53η
  • η 60η-61η-62η-63η-64η με κορύφωση την 62η-63η
  • η 71η-72η-73η-74η-75η με κορύφωση την 72η-73η

Ωστόσο, τα μωρά δεν ακολουθούν ημερολόγιο, οπότε από μωρό σε μωρό, μπορεί να διαφέρει (με απόκλιση μιας εβδομάδας περίπου).

Κάντε φροντιστήριο στον μπαμπά, ώστε να ξέρει τα θετικά του θηλασμού και να σας υποστηρίζει σε αυτόν. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΑΦΤΙΑ σε όσους σας αμφισβητούν (ειδικά με το εκπληκτικό επιχείρημα "κι εμείς μεγαλώσαμε παιδιά"). Αν χρειαστεί, αλλάζουμε παιδίατρο, ώστε να είναι συμβατός με τη φιλοσοφία μας και να μην μας κατευθύνει σε ξένο γάλα χωρίς λόγο.

Να θυμάστε ότι τα αποκλειστικώς θηλάζοντα βρέφη έχουν δικές τους καμπύλες ανάπτυξης, όχι εκείνες του γενικού πληθυσμού.

Το γάλα σε σκόνη είναι υποκατάστατο του μητρικού θηλασμού και κανονικά θα έπρεπε να χορηγείται με ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, όπου να αναφέρεται ο ιατρικός λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να θηλάσει αποκλειστικά το βρέφος. Ό,τι χαζομάρα μας πει κάποιος γιατρός (τις αναγνωρίζουμε εύκολα μόλις ενημερωθούμε ουσιαστικά για το θηλασμό), τη ζητάμε εγγράφως με τη σφραγίδα και την υπογραφή του, για να τους κόψουμε τη φόρα.

Αν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα, καλούμε έναν πιστοποιημένο σύμβουλο θηλασμού. Δεν αρκούμαστε σε αυτά που θα μας πουν ο παιδίατρος, η μαμά μας ή μια φίλη μας. Ο θηλασμός είναι μια φυσική πράξη, που χρειάζεται εκπαίδευση!

guidelines_for_nursing_mothers.sflb.ashx

cf72b5aac213fc7bdee2fe15a79dfcdc.jpg

ScreenShot083.jpg

breastfeeding-attachment-diagram.jpg

breastfeedingattachment.gif

baby-cues.jpg

Και μην ξεχνάμε ότι είμαστε Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΜΑ που θα μπορούσε να έχει το παιδί μας. Κανείς άλλος δεν είναι υπεύθυνος για εκείνο και γι' αυτό οφείλουμε να ενημερωθούμε, ώστε να μην γινόμαστε έρμαιο κακών συμβουλών του περιγύρου μας ή κακών επαγγελματιών υγείας.

tt1e3

Διαφημίσεις

Κορίτσια μου, τι κάνετε;

ΜΑΡΑΚΙ, να σου ζήσει η μπουμπού!!! Να είναι γερή, καλότυχη και ήσυχη, να μην σας ταλαιπωρήσει!

Εμείς δεν πήγαμε διακοπές, αλλά φύγαμε 2-3 τριήμερα για δουλειές εκτός Θεσσαλονίκης και μετά τρέχαμε για γραφειοκρατικές δουλειές. Πάμε και καμιά απογευματινή βόλτα Χαλκιδική, αλλά δεν έχω κάνει μπάνιο.

Είμαι καλά, είχα πάλι κάτι συσπάσεις και έκανα το πρώτο μου καρδιοτοκογράφημα, αλλά όλα ΟΚ. Γιατρό έχω αυτή τη βδομάδα που θα πάρει και δείγμα για σταφυλόκοκκο. Αύριο μπαίνω κι εγώ στο μήνα μου!

Πλέον ο μικρός είναι πολύ χαμηλά και δεν μπορώ να περπατήσω καλά. Πρήστηκαν ξανά και τα πόδια μου, ουφ!

Έκανα κι εγώ ραγάδες και πολύ στενοχωρήθηκα στην αρχή, αλλά τι να κάνουμε... Έβγαλα επίσης και αιμορροΐδες λόγω δυσκοιλιότητας, οι οποίες ευτυχώς δεν πονάνε. Παίρνω Benefibra για τη δυσκοιλιότητα (σε υγρό είναι πιο πρακτικό από τη σκόνη) και την αλοιφή της frezyderm για τις αιμορροΐδες.

Δεν έχω (ακόμη) σιδερώσει τα ρούχα του μπέμπη και μου φαίνεται ότι θα τρέχω πανικόβλητη. Ούτε γυναίκα έφερα, δεν νιώθω άνετα να τριγυρνάει ξένος άνθρωπος στο σπίτι, θα τα κάνουμε με τον άντρα μου είπαμε...

Κάλυμμα καροτσιού και λίκνου θα πλύνω κι εγώ. Το κάθισμα αυτοκινήτου θα το πάμε για βιολογικό καθαρισμό και θα το εγκαταστήσουμε από βδομάδα, που θα πάμε και το αυτοκίνητο.

Φωτογραφίες βγάλατε με τον άντρα σας τώρα που μεγάλωσε η κοιλιά σας; Εμείς λέμε να πάμε αύριο κάπου στη Χαλκιδική με έναν φίλο του να μας βγάλει...

Προσπαθώ να συμμαζέψω τις δουλειές μας και όοοοοοολα τα έγγραφα που θα χρειαστούμε για τη δήλωση του μπέμπη, ώστε να μην τα ψάχνει ο μπαμπάς μας και να τελειώσει τις δουλειές όσο είμαστε στο μαιευτήριο.

Επίσης, μιας και έχουμε αποφασίσει το όνομα, θα κάνουμε ονοματοδοσία μαζί με τη δήλωση γέννησης, ώστε μετά να μην ξανατρέχουμε Ληξιαρχείο-ΚΕΠ (για ΑΜΚΑ)-ΙΚΑ, ώστε να δηλώσουμε το όνομα. Όσες έχετε καταλήξει, σκεφτείτε το. [Η βάφτιση ΔΕΝ είναι απαραίτητη για τη δήλωση του ονόματος]

Επιτελους ήρθες!!!! Μας ανησύχησες κορίτσι μου τόσο καιρό που είχες να μπείς και είχες και τις συσπάσεις!!!! Καλώς την!!!! Και μενα εχει κατεβει και με δυσκολεύει, και επίσης και μεις λέμε να βγάλουμε καμιά φωτό μαζί αν προλάβουμε... Στις διακοπές δεν βγάλαμε... Με τα ρουχαλάκια θα τα προλάβεις αλλά και να ρθει πρώτα ο μπέμπης σας μπαμ μπαμ θα γίνουν!!!! Φιλιά πολλά χαρηκα που είσαι καλά!!!

zZWsp2.png398Mp3.png

Didi, καλώς ήρθες!!! Μας έλειψες!!!

Έκανες φοβερή δουλειά με το κείμενο για το θηλασμό! Συγκέντρωσες όλες τις πληροφορίες! Κι εγώ τα έχω αποθηκευμένα στον υπολογιστή αλλά όχι τόσο μαζεμένα! Και τις φωτογραφίες που πιστεύω θα βοηθήσουν πολύ τον πρώτο καιρό, ειδικά η πρώτη που είναι σαν πινακάκι για τις πάνες κτλ.

Το τελευταίο που γράφεις με συγκίνησε..Από εκεί ξεκινάνε όλα! Να πιστέψεις πως είσαι η καλύτερη μαμά για το παιδί σου! Και να ενημερώνεσαι.... η γνώση αλλά και η διαύγεια είναι δύναμη!

OkoIp3.png

Κορίτσια μου, τι κάνετε;

Didiiiii!!!!!Επιτελους σε ξαναβρισκουμε!!!Ποσο χαιρομαι που ειστε καλα!!!Μας κοψοχολιασες,αλλη φορα να μας το λες αν προκειται να ξαναλειψεις τοσο,αντε μπραβο!:)

Και τι εντυπωσιακη επανεμφανιση ειναι αυτη,με το πινακακι σου και με τα ολα σου!!!Καλα για το παρακατω μηνυμα για τον θηλασμο δεν παιζεται,τα εχεις συγκεντρωσει ολα πολυ ωραια!Μου εδωσες ιδεα να πατησω πανω σ'αυτο και να γραψω κι εγω συνοπτικα οσα εχω κατα καιρους διαβασει!

Η κρεμα για τις αιμορροιδες ειναι καλη?Γιατι παιζει να την χρησιμοποιησω...

Για τον σταφυλοκοκκο δε μου ειπε κατι ο γιατρος...τι ξερεις γι'αυτο?

Καποτε μου ειχαν βρει σε θυλακιτιδα εξωτερικα και ο γιατρος δεν εδειξε να ανησυχησε οταν του το ειπα.Παρολα αυτα ομως ζητησα και εκανα και γι'αυτο και για στρεπτοκοκκο κολπικη εξεταση και ευτυχως ολα οκ.

Ωραια ιδεα να βγαλετε φωτογραφιες τωρα που μεγαλωσε η κοιλιτσα!Κι εγω κυνηγαω τον αντρα μου τελευταια να απαθανατισουμε τις στιγμες αυτες!

hv6Vp2.png
bMrM.png

Κοιτσακια γεια!!μολις γυρισα απο τη βολτουλα που βγηκα με τον αντρα μου για την επετειο μας 13 χρονια σχεσης!η μικρη ειναι στη μαμα μου και μελαγχολησα που δεν ειναι σπιτι μαζι μας!γενικα με εχουν πιασει παρα πολλοι συναισθηματισμοι,νιωθω οτι πλησιαζει η ωρα του μπεμπη και κλαιω απο συγκινηση..ανυπομονω να το ξαναζησω,εχω συνεχεια συσπασεις και σουβλιες αλλα ακανονιστες.με το θηλασμο δυστυχως τα πηγα χαλια στην κορη μου και προσευχομαι να τα καταφερω τωρα.η μονη συμβουλη που εχω να δωσω ειναι μην αφησετε τον εαυτο σας και τις ορμονες σας που θα κανουν παρτυ να τα παρατησετε!!βαλτε τον αντρα σας να σας παροτρυνει.εμενα παρολο που ηταν υποστηρικτικος επειδη βιωσα εναν περιεργο τοκετο με αιμοραγια και γαστρεντεριτιδα,μεπιασε επιλοχειος και για 20 μερες ημουν πεσμενη αλλα ηταν ηδη αργα.τωρα ομως ξερω και θα το παλεψω!

Να ζήσετε Ζαχίρ και με το καλό να υποδεχτείτε το νέο μέλος της οικογένειας!! Είμαι σίγουρη πως αυτή τη φορά είσαι αποφασισμένη και θα τα καταφέρεις με το θηλασμό!

OkoIp3.png

Ευχαριστω πααρααα πολυυυ!!! Τουλάχιστον τώρα θα ακολουθήσω μια σειρά. Τα περισσότερα τα έχω πάρει αλλά κάποια άλλα δεν μου είχαν περάσει απο το μυαλό. Ήδη δεν μου έφτασε το ένα βαλιτσάκι γιατί τον περισσότερο χώρο τον έπιασαν οι σερβιέτες και οι πάνες και γεμίζω σιγά σιγά και το δεύτερο:rolleyes: Ζαχιρ πολλές ευχές και να ζήσετε πολλές ευτυχισμένες στιγμές! Για το θηλασμό μου έδωσε η κουμπάρα μου ένα θήλαστρο για το σπίτι αλλά έπεσε πολύ γέλιο όταν προσπαθούσα να το αποσυναρμολογήσω για να πλυθεί. Κάπως έτσι πρέπει να νιώθουν οι νεοσύλλεκτοι όταν τους βάζουν να συναρμολογήσουν τα όπλα:D

Τίποτα καλέ! Κι εγώ τα περισσότερα τα είχα στο μυαλό μου αλλά είναι διαφορετικά να τα έχεις συγκεντρωμένα! Άσε κι εμένα δεν μου έφτανε η βαλίτσα, βάζω δεύτερο μικρό αλλά τελικά τα άδειασα και τα έβαλα σε μια μεγαλύτερη και ησύχασα! Μα έκανα κι εγώ ολόκληρη μετακόμιση λες και θα είμαι στην ερημιά. Στο κάτω-κάτω αν χρειαστούμε κάτι μας το φέρνουν...

OkoIp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...