Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 4 λεπτά , Ιουλιέτα είπε:

Καλέ ούτε καν! Εγώ είχα χειρότερες τιμές από εσένα και όχι μόνο δεν μου ανέφερε πότε τη δωρεά, αλλά πάντα μου έλεγε ότι μπορώ και φυσικά να μείνω έγκυος.

Συγκεκριμένα στο πρώτο ραντεβού που εγώ ήμουν σοκαρισμένη από τη μηδενική ΑΜΗ, μου είχε πει "Είσαι σα μια Porsche που της τελειώνει η βενζίνη. Δεν έχει πολλά χιλιόμετρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να πιάσει τα 200"! 🤣

Και μη φανταστείς ότι τον έχω και Θεό, οκ επιχείρηση είναι όλες οι κλινικές και η συγκεκριμένη η πιο ακριβή. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι με απογοήτευσε σε κάτι.

Είναι μέσα στους 3 γιατρούς που έχω κανονίσει να δω. Ετσι για να πω ότι πήγα αν κ είμαι αρνητικά προδιατεθειμένη γιατί είχα ακούσει πως τις πάει όλες για δανεικά απευθείας. Πολύ θετικό αυτό που μου περιγράφεις. Τα ωάρια σου είναι ακόμα στο κέντρο του να φανταστώ; Εννοώ μπορείς να τα κρατήσεις για επόμενη προσπάθεια.

Μανουλες Σεπτεμβριου 2015

stafylaki

Recommended Posts

Καλά αποτελέσματα, Φελισιτάκι!

Οι συσπάσεις δεν είναι κακές, προετοιμάζουν τη μήτρα. Απλώς δεν θέλουμε να πονάνε...

Πόσο σίδηρο παίρνεις;

Ευχαριστώ πολύ!!!! Σχολιάζω ορισμένα εξ αυτών από όσα έχω διαβάσει και παραθέτω τις απορίες μου:

• πανακια καθαρισμου: τι εννοείς; αντί για μωρομάντηλα;
  • καλαθακι για λερωμενες πανες: θα πάρεις ξεχωριστό καλάθι για τις πάνες; Νομίζω πως είναι πεταμένα χρήματα, εκτός κι αν είναι τελείως απλό...
  • θηλες: όπως και οι πιπίλες, μπορεί να προκαλέσουν σύγχιση θηλών. Απόφυγέ τες όσο μπορείς...
  • πανακια ρεψιματος: όχι πολλά αν θηλάσουμε, τα μωράκια που θηλάζουν δεν ρουφάνε τόσο αέρα.
  • δοχεια αποθηκευσης γαλακτος: Αν δε βγάζεις με θήλαστρο δε χρειάζεσαι.
  • σαλιαρες: θα πάρω κι εγώ μερικές, αλλά είναι απαραίτητες από την αρχή;
  • μπιμπερο, πιπιλα: πάρτε λίγα ή ζητήστε δωρεάν δείγματα, αν έχετε σκοπό να θηλάσετε. Αποστειρωτή δεν παίρνω από την αρχή.
  • σφουγγαρακι: δεν κάνει από την αρχή, γιατί μαζεύει μικρόβια
  • αποσυμφωρητικο μύτης: να ρωτήσουμε τον παιδίατρο ποιο. Κάποια με φούσκα που χρησιμοποιούνται έχουν ενοχοποιηθεί για ωτίτιδες, αν δεν κάνω λάθος
  • 3-4 σεντονια λικνο ή καλαθουνας: καλύτερα πάρε άλλα δύο σετ για την κούνια και δίπλωνέ τα. Πόσο θα μείνει στο λίκνο, για να έχουμε και ξεχωριστά σετ;
  • παντα: μόνο για διακόσμηση. Οι οδηγίες για το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου την απαγορεύουν.
  • φωτακι νυκτος: όχι στο δωμάτιο που κοιμάται το παιδί! Διαταράσσει την παραγωγή μελατονίνης το βράδυ, με αποτέλεσμα χειρότερη ποιότητα ύπνου (και ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται στη διάθεση και την ανάπτυξή του). Γενικώς καθόλου φώτα εκεί που κοιμάται.
  • Ρηλαξ: αν έχουμε από κάπου να δανειστούμε πριν αγοράσουμε, καλό θα ήταν να το δοκιμάσουμε στο μωρό μας. Κάποια δεν κάθονται καθόλου.

• πανακια καθαρισμου: τι εννοείς; αντί για μωρομάντηλα;το σκεπτικό μου ειναι βαμβακερά πανακια ή κομμάτια βιολογικό βαμβάκι.(αντί για μωρομαντηλα) Λεω να τα χρησιμοποιώ στα νυχτερινά άλλαγματα πάνας (αν εχει κανει μονο τσισακια αλλιως δεν το γλιτωνεις το πλυσιμο) ετσι ώστε να μην βάζω το μωρο κατω απο το νερό και ξυπνάει εντελώς! Διάβασα οτι οταν σηκωνόμαστε το βραδυ για να αλλάξουμε ή να ταΐσουμε το μωρο καλο ειναι να μην ξυπνάει εντελώς για να εξοικειωθεί με την διαφορα μέρας και νύχτας και να αναπτύξει σιγα σιγα τα ωράρια του ύπνου. Γιαυτο το λόγο προτιμάται να μην τα βάζουμε στο νερό ουτε και να ανάβουμε φώτα την ωρα που θα σηκωθούμε για να κάνουμε αυτές τις δραστηριότητες
  • καλαθακι για λερωμενες πανες: θα πάρεις ξεχωριστό καλάθι για τις πάνες; Νομίζω πως είναι πεταμένα χρήματα, εκτός κι αν είναι τελείως απλό...εννοειται ενα τελείως απλό το οποιο σκέφτομαι να τοποθετήσω διπλα απο την αλλαξιερα της ετσι ώστε να μην χρειάζεται να εχω σακούλα για να πετάω τη λερωμένη πανα καθε φορα που την αλλάζω. Εννοειται οτι η σακουλιτςα του καλαθιού θα αλλάζεται ιδιαίτερα συχνα!
  • θηλες: όπως και οι πιπίλες, μπορεί να προκαλέσουν σύγχιση θηλών. Απόφυγέ τες όσο μπορείς...δεν εχω σκοπό καν να αγοράσω! Απλα το έβαλα να υπαρχει στη λίστα μηπως και θεωρεί καποια κοπελα οτι θα τις χρειαστει
  • πανακια ρεψιματος: όχι πολλά αν θηλάσουμε, τα μωράκια που θηλάζουν δεν ρουφάνε τόσο αέρα.ισχυει αλλα νομιζω οτι θα χρειαστούν ουτως ή άλλως για τις γουλιτσες ή ακομα και για να μην ερχεται σε επαφη το προσωπάκι του μωρο οταν το κρατάς στον ώμο σου! Επισης στην αρχη μπορεις να τα χρησιμοποιήσεις σαν μικρη σαλιαρα την ωρα που θηλαζεις για να μην τρέχει το γάλα στο φορμακι του μωρου
  • δοχεια αποθηκευσης γαλακτος: Αν δε βγάζεις με θήλαστρο δε χρειάζεσαι.συμφωνώ εχεις απόλυτο δικιο! θα σου πω βεβαια τον προβληματισμό μου! Παρολο που τοςο καιρο έλεγα οτι εκτος απο το μαξιλάρι θηλασμού και την κρέμα λανολινης δεν θα αγοράσω τιποτα αλλο σε σχέση με το θηλασμο, οι μαρτυρίες απο μανουλες του περιβάλλοντος μου που θηλάζουν καθώς και πράγματα που εχω διαβάσει σε σχέση με το θηλασμο λεει οτι υπάρχει σημαντική πιθανότητα να χρειαστει τεκα ποιες φορές να βγάλεις γάλα με το θηλαστρο είτε λόγω υπερπαραγωγής γάλακτος, είτε λόγω αυξημένης ροής, είτε γιατι θα χρειαστει να πας καπου και θα πρεπει να ταΐσει κάποιος άλλος το μωρο(κατι που ευελπιστώ οτι δεν θα χρειαστει) οποτε πρεπει να εχεις βγάλει και αποθηκεύσει γάλα, είτε τελος λόγω εξάντλησης που ισως ειναι αναζωογονητικό να δωσει ο μπαμπάς πχ ενα γεύμα για να κοιμηθείς εσυ 2-3 ωρες παραπανω! Ευχομαι να μην χρειαστει τιποτα απο ολα αυτα και να κυλήσουν ολα ομαλά σε σχέση με το θηλασμο, αλλα αν χρειαστει κατι δεν θελω να τρέχω τελευταια στιγμη και να μην φτάνω! Δεν ξερω! Θα ήθελα να ακούσω και τη δικη σας γνώμη σε σχέση με αυτο, ειδικα απο οσες ειναι ηδη μανουλες και εχουν θηλάσει!
  • σαλιαρες: θα πάρω κι εγώ μερικές, αλλά είναι απαραίτητες από την αρχή;οχι, πιστευω οτι θα χρειαστούν πιο πολυ οταν θα αρχίσει τις κρέμες. Στην αρχη λεω να βάζω τα πίνακα ρεψιματος (που σου έλεγα πιο πανω) κατω απο το λαιμουδακι της γιατι η σαλιαρα με φοβίζει σε νεογέννητο ετσι οπως δένει πίσω απο τι λαιμό
  • μπιμπερο, πιπιλα: πάρτε λίγα ή ζητήστε δωρεάν δείγματα, αν έχετε σκοπό να θηλάσετε. Αποστειρωτή δεν παίρνω από την αρχή.επισης συμφωνώ! Θα ζητήσω δείγματα 2-3 μπιμπερό! Αποστειρωτη επισης δεν θα παρω εξ αρχής(μπορει και καθολου) αν θελω αποστείρωση 2-3 φορές που ιςως χρειαςτει να της δωσω μπιμπερό, θα τα βεασω(παραδοσιακά)
  • σφουγγαρακι: δεν κάνει από την αρχή, γιατί μαζεύει μικρόβιαδεν το ήξερα.. Απο ποτε και μετα δηλαδη επιτρέπεται;; Ουτως ή άλλως δεν θα το βάλεις στο μπανάκι πριν πέσει ο αφαλου! Αλλα και μετα δεν κανει;;
  • αποσυμφωρητικο μύτης: να ρωτήσουμε τον παιδίατρο ποιο. Κάποια με φούσκα που χρησιμοποιούνται έχουν ενοχοποιηθεί για ωτίτιδες, αν δεν κάνω λάθοςεπισης δεν το ήξερα, θα το αφήσω προς το τελος για να ρωτήσω το γιατρο! Αληθεια παιδίατρο εχετε βρει;; Αλλο ενα θεμα που με προβληματίζει...
  • 3-4 σεντονια λικνο ή καλαθουνας: καλύτερα πάρε άλλα δύο σετ για την κούνια και δίπλωνέ τα. Πόσο θα μείνει στο λίκνο, για να έχουμε και ξεχωριστά σετ;πολυ ωραια ιδεα! Αν και κατι σε σετακια που εχω δει ειναι αρκετα οικονομικά!
  • παντα: μόνο για διακόσμηση. Οι οδηγίες για το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου την απαγορεύουν.σοβαρα; Και αν κοιμάται στην κουνια(οχι οτι εχω σκοπό να την βάλω άμεσα) δεν θα χτυπάει στα κάγκελα;;;
  • φωτακι νυκτος: όχι στο δωμάτιο που κοιμάται το παιδί! Διαταράσσει την παραγωγή μελατονίνης το βράδυ, με αποτέλεσμα χειρότερη ποιότητα ύπνου (και ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται στη διάθεση και την ανάπτυξή του). Γενικώς καθόλου φώτα εκεί που κοιμάται.κι αν χρειαστει να σηκωθείς για να το αλλάξεις πως θα σηκωθείς μες στο σκοταδι; Για να το θηλαζεις πες ενταξει, θα το εχεις διπλα σου(ειδικα εμεις με το next to me;)) αλλα αν θελει άλλαγμα;;
  • Ρηλαξ: αν έχουμε από κάπου να δανειστούμε πριν αγοράσουμε, καλό θα ήταν να το δοκιμάσουμε στο μωρό μας. Κάποια δεν κάθονται καθόλου.

Σιγουρα ειναι μια αγορά που δεν θα κανω εξ αρχής! Βλέποντας και κάνοντας! Εχει πάρει βεβαια ο αδελφός μου ενα τελειο που ειναι και κουνια και πολυ το "ζαχαρωνουμε" εγω και ο αντρας μου! Θα δουμε...

Hlcmp3.png

ksdhp2.png 53ccp3.png

" Όποιος επιθυμεί το ουράνιο τόξο πρέπει να υποστεί την βροχή..."

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

• πανακια καθαρισμου: τι εννοείς; αντί για μωρομάντηλα;το σκεπτικό μου ειναι βαμβακερά πανακια ή κομμάτια βιολογικό βαμβάκι.(αντί για μωρομαντηλα) Λεω να τα χρησιμοποιώ στα νυχτερινά άλλαγματα πάνας (αν εχει κανει μονο τσισακια αλλιως δεν το γλιτωνεις το πλυσιμο) ετσι ώστε να μην βάζω το μωρο κατω απο το νερό και ξυπνάει εντελώς! Διάβασα οτι οταν σηκωνόμαστε το βραδυ για να αλλάξουμε ή να ταΐσουμε το μωρο καλο ειναι να μην ξυπνάει εντελώς για να εξοικειωθεί με την διαφορα μέρας και νύχτας και να αναπτύξει σιγα σιγα τα ωράρια του ύπνου. Γιαυτο το λόγο προτιμάται να μην τα βάζουμε στο νερό ουτε και να ανάβουμε φώτα την ωρα που θα σηκωθούμε για να κάνουμε αυτές τις δραστηριότητες Και γω κάτι τέτοιο σκεφτόμουν για το βράδυ βαμβάκι με ένα μπολάκι νερό και όχι τα μωρομάντηλα, είναι που παρακολουθήσαμε και το ίδιο σεμινάριο...
  • καλαθακι για λερωμενες πανες: θα πάρεις ξεχωριστό καλάθι για τις πάνες; Νομίζω πως είναι πεταμένα χρήματα, εκτός κι αν είναι τελείως απλό...εννοειται ενα τελείως απλό το οποιο σκέφτομαι να τοποθετήσω διπλα απο την αλλαξιερα της ετσι ώστε να μην χρειάζεται να εχω σακούλα για να πετάω τη λερωμένη πανα καθε φορα που την αλλάζω. Εννοειται οτι η σακουλιτςα του καλαθιού θα αλλάζεται ιδιαίτερα συχνα! Κοίτα αν είναι "μυρωδάτες" θα πρέπει να τις βάζεις σε σακούλα έτσι και αλλίως..;);)
  • πανακια ρεψιματος: όχι πολλά αν θηλάσουμε, τα μωράκια που θηλάζουν δεν ρουφάνε τόσο αέρα.ισχυει αλλα νομιζω οτι θα χρειαστούν ουτως ή άλλως για τις γουλιτσες ή ακομα και για να μην ερχεται σε επαφη το προσωπάκι του μωρο οταν το κρατάς στον ώμο σου! Επισης στην αρχη μπορεις να τα χρησιμοποιήσεις σαν μικρη σαλιαρα την ωρα που θηλαζεις για να μην τρέχει το γάλα στο φορμακι του μωρου
  • δοχεια αποθηκευσης γαλακτος: Αν δε βγάζεις με θήλαστρο δε χρειάζεσαι.συμφωνώ εχεις απόλυτο δικιο! θα σου πω βεβαια τον προβληματισμό μου! Παρολο που τοςο καιρο έλεγα οτι εκτος απο το μαξιλάρι θηλασμού και την κρέμα λανολινης δεν θα αγοράσω τιποτα αλλο σε σχέση με το θηλασμο, οι μαρτυρίες απο μανουλες του περιβάλλοντος μου που θηλάζουν καθώς και πράγματα που εχω διαβάσει σε σχέση με το θηλασμο λεει οτι υπάρχει σημαντική πιθανότητα να χρειαστει τεκα ποιες φορές να βγάλεις γάλα με το θηλαστρο είτε λόγω υπερπαραγωγής γάλακτος, είτε λόγω αυξημένης ροής, είτε γιατι θα χρειαστει να πας καπου και θα πρεπει να ταΐσει κάποιος άλλος το μωρο(κατι που ευελπιστώ οτι δεν θα χρειαστει) οποτε πρεπει να εχεις βγάλει και αποθηκεύσει γάλα, είτε τελος λόγω εξάντλησης που ισως ειναι αναζωογονητικό να δωσει ο μπαμπάς πχ ενα γεύμα για να κοιμηθείς εσυ 2-3 ωρες παραπανω! Ευχομαι να μην χρειαστει τιποτα απο ολα αυτα και να κυλήσουν ολα ομαλά σε σχέση με το θηλασμο, αλλα αν χρειαστει κατι δεν θελω να τρέχω τελευταια στιγμη και να μην φτάνω! Δεν ξερω! Θα ήθελα να ακούσω και τη δικη σας γνώμη σε σχέση με αυτο, ειδικα απο οσες ειναι ηδη μανουλες και εχουν θηλάσει! μερικά δοχεία αποθήκευσης θα πάρω και εγώ όχι απο την αρχή μετά απο κανα δυο βδομάδες σε περίπτωση που συμβεί κάτι και χρειαστεί να λείψω να μπορώ να αποθηκεύσω γάλα αν χρειαστεί μιας και έχω θήλαστρο.
  • μπιμπερο, πιπιλα: πάρτε λίγα ή ζητήστε δωρεάν δείγματα, αν έχετε σκοπό να θηλάσετε. Αποστειρωτή δεν παίρνω από την αρχή.επισης συμφωνώ! Θα ζητήσω δείγματα 2-3 μπιμπερό! Αποστειρωτη επισης δεν θα παρω εξ αρχής(μπορει και καθολου) αν θελω αποστείρωση 2-3 φορές που ιςως χρειαςτει να της δωσω μπιμπερό, θα τα βεασω(παραδοσιακά) Εγω αποστειρωτή έχω αλλά και να μην είχα μάλλον θα έπαιρνα.
  • σφουγγαρακι: δεν κάνει από την αρχή, γιατί μαζεύει μικρόβιαδεν το ήξερα.. Απο ποτε και μετα δηλαδη επιτρέπεται;; Ουτως ή άλλως δεν θα το βάλεις στο μπανάκι πριν πέσει ο αφαλου! Αλλα και μετα δεν κανει;;
  • αποσυμφωρητικο μύτης: να ρωτήσουμε τον παιδίατρο ποιο. Κάποια με φούσκα που χρησιμοποιούνται έχουν ενοχοποιηθεί για ωτίτιδες, αν δεν κάνω λάθοςεπισης δεν το ήξερα, θα το αφήσω προς το τελος για να ρωτήσω το γιατρο! Αληθεια παιδίατρο εχετε βρει;; Αλλο ενα θεμα που με προβληματίζει... Αυτο και εγω αναρωτιέμαι θα πρέπει να τον βρούμε απο πρίν; Δεν είναι δηλαδή περίεργο να κλείσεις ραντεβού μαζί του πριν έρθει το παιδί έτσι;
  • παντα: μόνο για διακόσμηση. Οι οδηγίες για το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου την απαγορεύουν.σοβαρα; Και αν κοιμάται στην κουνια(οχι οτι εχω σκοπό να την βάλω άμεσα) δεν θα χτυπάει στα κάγκελα;;; Στην αρχή λέω και εγώ να την έχω χωρίς πάντα μετά αν δω ότι αρχίσει και κοπανάει συνέχεια θα τα ζυγίσω και θα δώ...
  • φωτακι νυκτος: όχι στο δωμάτιο που κοιμάται το παιδί! Διαταράσσει την παραγωγή μελατονίνης το βράδυ, με αποτέλεσμα χειρότερη ποιότητα ύπνου (και ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται στη διάθεση και την ανάπτυξή του). Γενικώς καθόλου φώτα εκεί που κοιμάται.κι αν χρειαστει να σηκωθείς για να το αλλάξεις πως θα σηκωθείς μες στο σκοταδι; Για να το θηλαζεις πες ενταξει, θα το εχεις διπλα σου(ειδικα εμεις με το next to me;)) αλλα αν θελει άλλαγμα;;

Σιγουρα ειναι μια αγορά που δεν θα κανω εξ αρχής! Βλέποντας και κάνοντας! Εχει πάρει βεβαια ο αδελφός μου ενα τελειο που ειναι και κουνια και πολυ το "ζαχαρωνουμε" εγω και ο αντρας μου! Θα δουμε...

Δεν πειράζει που απαντάω και γω έτσι;

zZWsp2.png398Mp3.png

Πολύ ωραία η λίστα σου και γω κάπως έτσι τα έχω σκεφτεί. Απο κει και πέρα ο καθένας το προσαρμόζει!!! Να ρωτήσω κάτι την βαζελίνη γιατί την έβαλες;Απο περιέργεια. Α!!!Και αντι για κρέμα για τα συγκάματα λέω να βάζω κεραλοιφή, αν και θα έχω και μια εμπορίου σε περίπτωση που κάποιο έγκαυμα δεν υποχωρεί.

Και για όσες έχουμε κορίτσια και τα απαραίτητα αξεσουάρ κορδέλες και τέτοια.. :tongue: (πλάκα κάνω)

Άφησα τη βαζελίνη;;; Οχι οχι σβήστε τη κορίτσια! Εχω ακουσει οτι ειναι παραγωγό πετρελαίου και δεν κανει να τη χρησιμοποιούμε!

Και η κεραλοιφη καλη ιδεα! Ειναι αυτη που μου ειχες στειλει που την φτιάχνεις μονη σου;;

Χαχαχα! Ε μια κορδελάκια θα την πάρουμε εμεις οι κοριτσομανουλες, ετσι για τη χαρα, οχι οτι θα τη φορέσει το μωρο! Μπορούμε ομως να τους τη φορέσουμε ίσα για να τις βγάλουμε μια φωτο!! Τι χαριτωμένες που θα ειναι!!!!

Sorry που απαντάω εγώ, αλλά το φωτάκι το χρειάζεσαι όχι για να είναι συνέχεια αναμένο, αλλά το βράδυ αν θες να το αλλάξεις για να μην ανάβεις μεγάλο φως και το ξυπνάς ανάβεις το νυκτός για να βλέπεις και τι γίνεται!!!

Και σχετικά με τα σεντόνια του λίκνου δεν συμφωνω να βάλεις κούνιας γιατί θα πρέπει τα κάτω ειδικά να εφαρμόζουν σωστά και να "τσιτώνουν" μην κάνει και μπλεχτεί το μωράκι πουθενά. Και τέλος για το αποσυμφωρητικό νομίζω δεν κάνουν αυτα σε στυλ φούσκας που υπήρχαν, υπάρχουν όμως κάτι άλλα που απο την μια πλευρά το βάζεις στο στόμα σου για να ρουφάς έχει ένα σωληνάκι και η άλλη άκρη μπαίνει στην μυτούλα τους. Στα άλλα συμφωνώ, αν και πιπίλα θα πάρω να έχω σε περίπτωση που πιπιλά με πάθος τα χεράκια της να της την βάλω νωρίτερα γιατί η πιπίλα κόβεται το δάχτυλο πολύ δύσκολα.

Δεν το ήξερα αυτο για το αποσυμφορητικό! Θα το κοιτάξω! ;)

Κι εγω θα παρω μια πιπίλα να υπαρχει, υπάρχουν καποια που μιμούνται τη θηλή και αποτρέπουν την σύγχυση θηλων!

Συμφωνώ επισης και για το φωτακι νυκτος!

Εγώ κορίτσια έχω φτιάξει και την λίστα για το μαιευτήριο....:P:p

Δεν κρατιέμαι μου φαίνεται....

Α!!!Και πανάκια για γουλίτσες η αλήθεια είναι ότι πήρα αρκετά αλλά βολεύουν γενικώς έτσι μικρά που είναι.

Χαχα! Κι εγω μια αρχική για το μαιευτήριο την εχω κανει και σιγα σιγα την εμπλουτίζω! Περναει ο καιρος μη νομίζεις!;)

Σιγουρα θα χρειαστείς δύουν αυτα για τις γουλιτσες!

Hlcmp3.png

ksdhp2.png 53ccp3.png

Δεν πειράζει που απαντάω και γω έτσι;

Καλε εισαι καλα;; Εννοειται θα απαντάς! Γιαυτο την έβαλα τη λίστα! Για να πείτε κι εσεις τη γνώμη σας!

Μολις απάντησα και στα δικα σου σχόλια!;):)

Hlcmp3.png

ksdhp2.png 53ccp3.png

Διαφημίσεις

Άφησα τη βαζελίνη;;; Οχι οχι σβήστε τη κορίτσια! Εχω ακουσει οτι ειναι παραγωγό πετρελαίου και δεν κανει να τη χρησιμοποιούμε!

Και η κεραλοιφη καλη ιδεα! Ειναι αυτη που μου ειχες στειλει που την φτιάχνεις μονη σου;;

Χαχαχα! Ε μια κορδελάκια θα την πάρουμε εμεις οι κοριτσομανουλες, ετσι για τη χαρα, οχι οτι θα τη φορέσει το μωρο! Μπορούμε ομως να τους τη φορέσουμε ίσα για να τις βγάλουμε μια φωτο!! Τι χαριτωμένες που θα ειναι!!!!

Για την κεραλοιφή την ίδια συνταγή θα χρησιμοποιήσω αλλά θα ρωτήσω για το έλαιο καρύδας (αν και είναι πολύ καλό) και σκέφτομαι να προσθέσω και έλαιο καλεντούλας που είναι επουλωτικό αλλά θέλω να ρωτήσω παιδίατρο πρώτα. Είχα ρωτήσει την μαία στο σεμινάριο και είχε πει ότι είναι καλή. Την χρησιμοποιείς την κεραλοιφή; Εγώ είμαι στο τέταρτο βαζάκι!! Κορδέλα δεν ξέρω αν θα της βάλω αλλά όλο και κάτι "φρου φρου" θα έχουμε γυναίκες βλέπεις...

Δεν το ήξερα αυτο για το αποσυμφορητικό! Θα το κοιτάξω! ;)

Κι εγω θα παρω μια πιπίλα να υπαρχει, υπάρχουν καποια που μιμούνται τη θηλή και αποτρέπουν την σύγχυση θηλων!

Συμφωνώ επισης και για το φωτακι νυκτος!

Το αποσυμφορητικό αυτό το χρησιμοποιούσα και στα παιδάκια που κρατούσα έτσι το έμαθα και γω.

Χαχα! Κι εγω μια αρχική για το μαιευτήριο την εχω κανει και σιγα σιγα την εμπλουτίζω! Περναει ο καιρος μη νομίζεις!;)

Σιγουρα θα χρειαστείς δύουν αυτα για τις γουλιτσες!

Τί αρχική μου λές αναλυτική την έχω!!! Σαν αυτή που φτιάχνω όταν είναι να πάω ταξίδι και σβήνω ότι έβαλα για να μην ξεχάσω κάτι, γιατί έχω την τάση να ξεχνάω συχνά;)

zZWsp2.png398Mp3.png

Μπήκα να δω τη λίστα της Οντέτ που μας είπε και μου δημιουργήθηκαν απορίες! Να ρωτήσω:

Το λίκνο είναι για όσες θηλάσουν για να έχουν το μωράκι δίπλα στο κρεβάτι κολλητά; Και πόσον καιρό μένει εκεί το μωρό για να χωράει; 5-6 μήνες;

Για το φωτάκι ξέρω κι εγώ ότι καλό είναι να υπάρχει και να είναι χρώματος μπλε που βοηθάει στον ύπνο ή πράσινου (όχι κόκκινο, κίτρινο ή άλλο). Το λέει στο Τι να περιμένεις, κάτι με τη φάση REM του ύπνου, αλλά δεν το βρίσκω τώρα.

Κηραλοιφή βάζω κι εγώ για τις ραγάδες και είναι τέλεια.

Τέλος, υπάρχει ένα καλαθάκι απόρριψης πάνας, που μάλλον εγώ θα το πάρω από τότε που διάβασα στο parents εκθειαστικά λόγια γι' αυτό, που αποτρέπει οσμές και μικρόβια γιατί κατά κάποιο τρόπο συμπιέζει τις πάνες και πετάς μετά τα ανταλλακτικά συμπίεσης. Ακούγεται πολυτέλεια, το ξέρω, αλλά διάβασα τόσα και τόσα για το ότι δεν υπάρχουν "μυρωδιές" στο σπίτι και δεν συσσωρεύονται οι πάνες στο καλάθι που λέω να το δοκιμάσω.

vLmAp2.png FMoxp2.png

• πανακια καθαρισμου: τι εννοείς; αντί για μωρομάντηλα;το σκεπτικό μου ειναι βαμβακερά πανακια ή κομμάτια βιολογικό βαμβάκι.(αντί για μωρομαντηλα) Λεω να τα χρησιμοποιώ στα νυχτερινά άλλαγματα πάνας (αν εχει κανει μονο τσισακια αλλιως δεν το γλιτωνεις το πλυσιμο) ετσι ώστε να μην βάζω το μωρο κατω απο το νερό και ξυπνάει εντελώς! Διάβασα οτι οταν σηκωνόμαστε το βραδυ για να αλλάξουμε ή να ταΐσουμε το μωρο καλο ειναι να μην ξυπνάει εντελώς για να εξοικειωθεί με την διαφορα μέρας και νύχτας και να αναπτύξει σιγα σιγα τα ωράρια του ύπνου. Γιαυτο το λόγο προτιμάται να μην τα βάζουμε στο νερό ουτε και να ανάβουμε φώτα την ωρα που θα σηκωθούμε για να κάνουμε αυτές τις δραστηριότητες
  • δοχεια αποθηκευσης γαλακτος: Αν δε βγάζεις με θήλαστρο δε χρειάζεσαι.συμφωνώ εχεις απόλυτο δικιο! θα σου πω βεβαια τον προβληματισμό μου! Παρολο που τοςο καιρο έλεγα οτι εκτος απο το μαξιλάρι θηλασμού και την κρέμα λανολινης δεν θα αγοράσω τιποτα αλλο σε σχέση με το θηλασμο, οι μαρτυρίες απο μανουλες του περιβάλλοντος μου που θηλάζουν καθώς και πράγματα που εχω διαβάσει σε σχέση με το θηλασμο λεει οτι υπάρχει σημαντική πιθανότητα να χρειαστει τεκα ποιες φορές να βγάλεις γάλα με το θηλαστρο είτε λόγω υπερπαραγωγής γάλακτος, είτε λόγω αυξημένης ροής, είτε γιατι θα χρειαστει να πας καπου και θα πρεπει να ταΐσει κάποιος άλλος το μωρο(κατι που ευελπιστώ οτι δεν θα χρειαστει) οποτε πρεπει να εχεις βγάλει και αποθηκεύσει γάλα, είτε τελος λόγω εξάντλησης που ισως ειναι αναζωογονητικό να δωσει ο μπαμπάς πχ ενα γεύμα για να κοιμηθείς εσυ 2-3 ωρες παραπανω! Ευχομαι να μην χρειαστει τιποτα απο ολα αυτα και να κυλήσουν ολα ομαλά σε σχέση με το θηλασμο, αλλα αν χρειαστει κατι δεν θελω να τρέχω τελευταια στιγμη και να μην φτάνω! Δεν ξερω! Θα ήθελα να ακούσω και τη δικη σας γνώμη σε σχέση με αυτο, ειδικα απο οσες ειναι ηδη μανουλες και εχουν θηλάσει!
  • αποσυμφωρητικο μύτης: να ρωτήσουμε τον παιδίατρο ποιο. Κάποια με φούσκα που χρησιμοποιούνται έχουν ενοχοποιηθεί για ωτίτιδες, αν δεν κάνω λάθοςεπισης δεν το ήξερα, θα το αφήσω προς το τελος για να ρωτήσω το γιατρο! Αληθεια παιδίατρο εχετε βρει;; Αλλο ενα θεμα που με προβληματίζει...
  • 3-4 σεντονια λικνο ή καλαθουνας: καλύτερα πάρε άλλα δύο σετ για την κούνια και δίπλωνέ τα. Πόσο θα μείνει στο λίκνο, για να έχουμε και ξεχωριστά σετ;πολυ ωραια ιδεα! Αν και κατι σε σετακια που εχω δει ειναι αρκετα οικονομικά!
  • παντα: μόνο για διακόσμηση. Οι οδηγίες για το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου την απαγορεύουν.σοβαρα; Και αν κοιμάται στην κουνια(οχι οτι εχω σκοπό να την βάλω άμεσα) δεν θα χτυπάει στα κάγκελα;;;

Αυτό που λες για τα νυχτερινά αλλάγματα δεν το είχα ξανακούσει, αλλά έχεις δίκιο! Καλύτερα να μην τα ξυπνάμε πολύ! Κι εγώ θα έχω βαμβακερά πανάκια για να τον καθαρίζω το βράδυ.

Εγώ δεν θα πάρω δοχεία αποθήκευσης γάλακτος από την αρχή. Άσε που για την αποσυμφόρηση μπορείς να βγάλεις με το χέρι λίγο γάλα και δεν έχω σκοπό να απομακρυνθώ από τον μπέμπη, ώστε να χρειαστεί να τον ταΐσει κάποιος άλλος (ή να τον μάθω στο μπιμπερό, για να κοιμηθώ μια ώρα παραπάνω, φοβάμαι πολύ με το θηλασμό).

Σφουγγάρι δεν ξέρω από πότε επιτρέπεται.

Για τα σεντόνια του λίκνου ίσως έχει δίκιο η Φραουλίτσα...

Τα περισσότερα μωράκια δεν κουνιούνται τόοοοσο πολύ ώστε να χτυπάνε, οπότε δε νομίζω ότι η πάντα είναι χρήσιμη. Άσε, που μόλις αρχίσουν να στέκονται, πρέπει πάλι να τη βγάλεις, γιατί μπορεί να λειτουργήσει ως σκαλοπατάκι και να πέσουν.

Για το φωτάκι, εννοείται ότι θα έχουμε κάποιο μικρό. Απλώς, όταν εγώ ακούω "φωτάκι νυκτός" το μυαλό μου πάει κατευθείαν στο μικρό φωτάκι που έχουμε αναμμένο συνεχώς το βράδυ κι όχι στο πορτατίφ, ας πούμε...

Τί αρχική μου λές αναλυτική την έχω!!! Σαν αυτή που φτιάχνω όταν είναι να πάω ταξίδι και σβήνω ότι έβαλα για να μην ξεχάσω κάτι, γιατί έχω την τάση να ξεχνάω συχνά;)

Καλά κάνεις, κι εγώ έχω αρχίσει να σκέφτομαι τι θα πάρω!

Μπήκα να δω τη λίστα της Οντέτ που μας είπε και μου δημιουργήθηκαν απορίες! Να ρωτήσω:

Το λίκνο είναι για όσες θηλάσουν για να έχουν το μωράκι δίπλα στο κρεβάτι κολλητά; Και πόσον καιρό μένει εκεί το μωρό για να χωράει; 5-6 μήνες;

Για το φωτάκι ξέρω κι εγώ ότι καλό είναι να υπάρχει και να είναι χρώματος μπλε που βοηθάει στον ύπνο ή πράσινου (όχι κόκκινο, κίτρινο ή άλλο). Το λέει στο Τι να περιμένεις, κάτι με τη φάση REM του ύπνου, αλλά δεν το βρίσκω τώρα.

Τέλος, υπάρχει ένα καλαθάκι απόρριψης πάνας, που μάλλον εγώ θα το πάρω από τότε που διάβασα στο parents εκθειαστικά λόγια γι' αυτό, που αποτρέπει οσμές και μικρόβια γιατί κατά κάποιο τρόπο συμπιέζει τις πάνες και πετάς μετά τα ανταλλακτικά συμπίεσης. Ακούγεται πολυτέλεια, το ξέρω, αλλά διάβασα τόσα και τόσα για το ότι δεν υπάρχουν "μυρωδιές" στο σπίτι και δεν συσσωρεύονται οι πάνες στο καλάθι που λέω να το δοκιμάσω.

Το λίκνο είναι μια μικρή κούνια, αντί για καλαθούνα, που κοιμάται το μωρό στο δωμάτιο των γονιών. Αναλόγως του μεγέθους λίκνου και μωρού, θα σε "βγάλει" 3-6 μήνες.

Αυτό που λες για το φωτάκι δεν το έχω διαβάσει, αλλά διάβασα σε πρόσφατες έρευνες για ενηλίκους ότι τα μπλε φώτα στον ύπνο είναι ό,τι χειρότερο για τη λειτουργία του οργανισμού μας.

Το καλαθάκι έχω ακούσει ότι έχει ακριβά ανταλλακτικά και οι περισσότερες κριτικές που εγώ έχω διαβάσει το κατατάσσουν σε αυτά που δεν χρειάζεται να πάρεις...

tt1e3

Εγω δεν ξέχναγα αλλα τωρα με την εγκυμοσυνη (δεν ξερω αν συμβαίνει σε καμμια αλλη) εχω μεγάλο θεμα με την μνήμη! Σαν να κανει delete τ μυαλο μου μεσα σε 5 λεπτά! Διάβασα καπου οτι συμβαίνει στην εγκυμοσυνη και οτι μετα τη γεννά επανερχεσαι(ευτυχως γιατι εχω κοντέψει να βάλω φωτιά στο σπιτι 5 φορές, εχω ξεχάσει το ματι της κουζίνας ανοιχτό!!:shock::shock::shock:)

Του μαιευτηρίου δεν την εχω ολοκληρώσει αλλα τη λίστα με τα ψωμιά του μωρου την εχω και χειρόγραφη και χρωματίζω με highlighter οτι εχω έτοιμο! Ανυπομονω να γινει ολη χρωματιστή!!!

Κηραλοιφή βάζω κι εγώ για τις ραγάδες και είναι τέλεια.

Γεια σου ζοζεφινακι μου!!

Λοιπον, το λίκνο ειναι σαν μικρη κουνια και χρησιμοποιείται για να εχεις το μωρο στο δωματιο σου τον πρωτο καιρο! Εναλλακτικά μπορεις να χρησιμοποιήσεις καλαθουνα η ακομα και την κουνια αν χωράει στο δωματιο σου! Απλα ειναι προτιμότερος ενα μικρότερος χώρος απο αυτόν της κούνιας για να δινει στο μωρο την αίσθηση του φωλιάσματος και να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια! Σε περίπτωση που αποφασίσεις βεβαια να εχεις εξ αρχής την κουνια στο δωματιο υπάρχουν περιοριστες χώρου που εξυπηρετούν γιαυτη τη δουλεια! Τωρα το λικνο που εχουμε πάρει εγω και η ντιντι ειναι το chicco next to me, το οποιο εχει την ιδιαιτερότητα οτι εφάπτεται του κρεβατιού σου και στην ουσια εχεις το μωρο πιο κοντα σου! Μπορεις να το δεις εδω

αυτο εξυπηρετεί βασικά στο θηλασμο γιατι δεν χρειάζεται να σηκωθείς το βραδυ για να φέρεις το μωρο στο κρεβατι και να το θηλαςεις, το εχεις ηδη διπλα σου, το λικνο δηλαδη γινεται προέκταση του κρεβατιού σου! Χρησιμοποιείται για τους πρώτους 6 μηνες του μωρου(αναλόγως και απο το ποσο μεγάλο ειναι το μωρακι)!

Αυτο για το φωτακι πολυ χρήσιμη πληροφορία, κι εγω χωρις να το ξερω για κάποιο λόγο ειχα στο μυαλο μου να παρω κατι σε μπλε!

Αυτο που λες για τις πάνες ειναι το diaper genie??? το εχω ακουσει αλλα δεν το εχω ψάξει! Ειναι ακριβό;;;

Hlcmp3.png

ksdhp2.png 53ccp3.png

καλησπερα κοριτσια!αντε πλησιαζει η ωρα που θα κρατησετε αγκαλια τα μικρουλια σας!σας διαβαζω που κ που κ θυμαμαι οταν ημουν στη θεση σας(αλλα ακριβως ημερομηνιες,δε φημιζομαι για τη μνημη μου).μπραβο οντετ για τη λιστα!κατατοπιστικοτατη!πραγματι αυτο που ρουφαει τις μυξουλες ειναι το καταλληλο.οχι προληπτικα,ουτε το φυσιολογικο ορο.μονο αν υπαρχει θεμα.εγω χρησιμοποιησα το σφουγγαρι στο μπανακι αφου επεσε ο αφαλος,αλλα το επλενα μετα καλα,στεγνωνε κ το αλλαζω συχνα.αμυγδαλελαιο κ κεραλοιφη ειναι τα καλυτερα για την ενυδατωση του μωρου.καλυτεραια με χαμομηλι κ καλεντουλα,οχι καρυδα φραουλιτσα.φυσικα οχι βαζελινη.στον αφαλο τπτ.ενα απλο κουβαδακι για τις λερωμενες πανες ειναι οκ.δε μυριζει.το εχω στο μπανιο,το πρωτο διμηνο αδειαζε καθημερινα.εγω θηλαζω κ ρευεται σαν νταλικερης!κ εβγαζε γουλιες το πρωτο τετραμηνο.σαλιαρες στο διμηνο χρειαζονται γτ εχουν πολλα σαλια.μονο βαμβακερες με σκρατς.ριλαξ αξιζει αν ειναι τυπου κουνια απο 0-9 τουλ μηνες.εμας ειναι μεχρι 3ετων.ντιντι το δικο σας δεν ειναι κ καρεκλακι φαγητου?κ αυτο συμφερει.ενα απλο λαμπατερ ειναι οκ για βραδυ.τη γνωστη πολυ δυνατη κρεμα για συγκαματα(sud...eam)μονο αν κτ επιμενει κ δεν περναει αλλιως.τα σεντονια του κρεβατιου ειναι οκ αν στρωθουν καλα κ στο λικνο.εγω χρησιμοποιουσα νερο κ βαμβακι στο αλλαγμα.αν δεν ηταν ερεθισμενη οχι κρεμα.εχει κ ενα αφρο η freezyderm για στεγνο πλυσιμο.στα αγορακια δεν ξερω τι ισχυει αλλα κατουρανε πολυ οταν τα αλλαζεις οποτε προσοχη.οσες εχετε παιδιατρο πιστοποιημενο συμβουλο θηλασμου εκει που μενετε προτιμηστε τους.ειδικα θεσσαλονικη.υπαρχουν 2 εξαιρετικοι.πιπιλα μετα τις 40 μερες.εμεις φορουσαμε κορδελα απο 1 μηνα!γιναμε παρανυφακι!εχουμε παρα πολλες!κ δε τις βγαζει.ουτε τα παπουτσια.θεωρω το λικνο κ την καλαθουνα περιττα εκτος απο αυτο που πηραν τα κοριτσια,πρεπει να ειναι πολυ βολικο για το θηλασμο.πλεον με την εμπειρια αυτο θα επαιρνα.εγω ειχα καροτσι 3 σε 1 που αν δεν εχεις χωρο κ λεφτα για πολλα εξοδα ειναι μια χαρα.να ενημερωθειτε κ για το ασφαλες co-sleeping.ενδοεπικοινωνια μεχρι να παει το μωρο στο δωματιο του,κ αν δε μενετε σε καμια μεζονετα δεν ειναι απαραιτητη.σε μεγαλα σπιτια βολευει κ παρκο.μαρσιπο προτιμηστε υφασματινο που τα ποδια του μωρου ειναι οπως πρεπει.αν χρειαστει αποσυμφορυση το στηθος γινεται με το χερι.ισως μπορεσετε να βγαλετε κ γευμα.μπορειτε να το αποθηκευσετε στο μπιμπερο για χρηση αμεση.θηλαστρο αν δε γυρισετε στη δουλεια πριν τους 6 μηνες,δε χρειαζεται.πιο πριν θελει νοσοκομειακο.οχι πριν τις 40 μερες.αποστειρωση περιστασιακη με βρασιμο.θα αγορασετε αποστειρωτη κ αναλωσιμα αφου χρειαστειτε.γενικα τα μαγαζια εκει θα ειναι.πατε μετα τη γεννα.δεν αξιζει να μπερδεψετε το μωρο με μπουκαλι για να κοιμηθειτε.θηλαστε ξαπλωμενη.αν χρειαστει να λειψετε αποφασιζετε τοτε τι θα κανετε.ψευδοθηλες λογικα δε θα χρειαστειτε.ελπιζω να μη σας κουρασα.κ να μη σας πιεσα με το θηλασμο(δεν ειμαι τοσο κολλημενη).ολοσωμο μπουφαν επισης.ντιντι εξαιτιας σου σκεφτομαι για υφασματινες πανες στο δευτερο.βρειτε τις ομαδες συμβουλων θηλασμου στην περιοχη σας κ πατε σε συναντησεις.ο,τι χρειαστειτε εδω ειμαι.εγω θα παρω ζυγαρια στο δευτερο γτ ειχαμε θεμα(δικη μου ανασφαλεια)

Διαφημίσεις

Εγω δεν ξέχναγα αλλα τωρα με την εγκυμοσυνη (δεν ξερω αν συμβαίνει σε καμμια αλλη) εχω μεγάλο θεμα με την μνήμη! Σαν να κανει delete τ μυαλο μου μεσα σε 5 λεπτά! Διάβασα καπου οτι συμβαίνει στην εγκυμοσυνη και οτι μετα τη γεννά επανερχεσαι(ευτυχως γιατι εχω κοντέψει να βάλω φωτιά στο σπιτι 5 φορές, εχω ξεχάσει το ματι της κουζίνας ανοιχτό!!:shock::shock::shock:)

Του μαιευτηρίου δεν την εχω ολοκληρώσει αλλα τη λίστα με τα ψωμιά του μωρου την εχω και χειρόγραφη και χρωματίζω με highlighter οτι εχω έτοιμο! Ανυπομονω να γινει ολη χρωματιστή!!!

Γεια σου ζοζεφινακι μου!!

Λοιπον, το λίκνο ειναι σαν μικρη κουνια και χρησιμοποιείται για να εχεις το μωρο στο δωματιο σου τον πρωτο καιρο! Εναλλακτικά μπορεις να χρησιμοποιήσεις καλαθουνα η ακομα και την κουνια αν χωράει στο δωματιο σου! Απλα ειναι προτιμότερος ενα μικρότερος χώρος απο αυτόν της κούνιας για να δινει στο μωρο την αίσθηση του φωλιάσματος και να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια! Σε περίπτωση που αποφασίσεις βεβαια να εχεις εξ αρχής την κουνια στο δωματιο υπάρχουν περιοριστες χώρου που εξυπηρετούν γιαυτη τη δουλεια! Τωρα το λικνο που εχουμε πάρει εγω και η ντιντι ειναι το chicco next to me, το οποιο εχει την ιδιαιτερότητα οτι εφάπτεται του κρεβατιού σου και στην ουσια εχεις το μωρο πιο κοντα σου! Μπορεις να το δεις εδω

αυτο εξυπηρετεί βασικά στο θηλασμο γιατι δεν χρειάζεται να σηκωθείς το βραδυ για να φέρεις το μωρο στο κρεβατι και να το θηλαςεις, το εχεις ηδη διπλα σου, το λικνο δηλαδη γινεται προέκταση του κρεβατιού σου! Χρησιμοποιείται για τους πρώτους 6 μηνες του μωρου(αναλόγως και απο το ποσο μεγάλο ειναι το μωρακι)!

Αυτο για το φωτακι πολυ χρήσιμη πληροφορία, κι εγω χωρις να το ξερω για κάποιο λόγο ειχα στο μυαλο μου να παρω κατι σε μπλε!

Αυτο που λες για τις πάνες ειναι το diaper genie??? το εχω ακουσει αλλα δεν το εχω ψάξει! Ειναι ακριβό;;;

Οντέτ μου, σ' ευχαριστώ πολύ! Και για τη λίστα και για το λίκνο, πολύ αναλυτικές πληροφορίες! Κι εγώ την είχα την απορία τι γίνεται με το θηλασμό και πού θα χωράει να κοιμάται το μωρό, στο κρεβάτι δεν θέλω γιατί φοβάμαι, αλλά το λίκνο είναι καλή λύση. Και κούνια μάλλον θα 'ναι στρίμωγμα. Ωραίο αυτό το next to me! Βέβαια για λίγους μήνες, αλλά μετά πιστεύω θα κοιμάται ίσως πιο πολύ και θα μπορώ να πηγαινοέρχομαι. Το καλό είναι ότι από Σεπτέμβρη θα διαβάζω τις εμπειρίες σας με τα μωράκια από πρώτο χέρι!!!:tongue:

Να σου πω, μάρκα δεν ξέρω για τον κάδο, αν το γκουγκλάρεις θα σου βγάλει μια συζήτηση στο παρεντς, εμένα αυτή με έπεισε κι ενώ το θεωρούσα χαζομάρα στην αρχή μετά σκέφτηκα τέλειο να μη μυρίζει παντού πάνες ;) κι ας είναι πολυτέλεια. Θα υπάρχουν πολλές μάρκες, εγώ ένα που έψαχνα για δώρο για μια φίλη μου έκανε γύρω στα 30 ευρώ. Τα ανταλλακτικά βέβαια πρέπει από ίντερνετ να τα παραγγέλνεις.

vLmAp2.png FMoxp2.png

Αχ κορίτσια να μπω και εγω για λίγο στη παρέα σας! Θα γίνω πρώτη φορά μανούλα και είχα πολυυυυ μεγάλο αγχος για τις αγορές γιατι ως πεισματαρα θελω να τα καταφέρω μόνη μου

Πολυ ωραίες οι λίστες σας μόλις σας διάβασα και έφτιαξα μια τεράστια δικιά μου που με φέρνει σε απελπισία αλλα καλή απελπισία σε σχέση με πριν που δεν ήξερα :tongue:

Για τον θηλασμο που διάβασα εγω και θελω να θηλασω αλλα και έχω τριδυμα και φοβάμαι δεν θα προλαβενω, οπότε το μπιμπερο δεν ειναι και τόσο κακή λύση εαν αντλώ ε;; Εννοώ πάνω-κάτω το ίδιο πράγμα θα ειναι, θα ικανοποιεί την πείνα.

PNeip3.png

tt1c7c16.aspx

Αχ κορίτσια να μπω και εγω για λίγο στη παρέα σας! Θα γίνω πρώτη φορά μανούλα και είχα πολυυυυ μεγάλο αγχος για τις αγορές γιατι ως πεισματαρα θελω να τα καταφέρω μόνη μου

Πολυ ωραίες οι λίστες σας μόλις σας διάβασα και έφτιαξα μια τεράστια δικιά μου που με φέρνει σε απελπισία αλλα καλή απελπισία σε σχέση με πριν που δεν ήξερα :tongue:

Για τον θηλασμο που διάβασα εγω και θελω να θηλασω αλλα και έχω τριδυμα και φοβάμαι δεν θα προλαβενω, οπότε το μπιμπερο δεν ειναι και τόσο κακή λύση εαν αντλώ ε;; Εννοώ πάνω-κάτω το ίδιο πράγμα θα ειναι, θα ικανοποιεί την πείνα.

Καλησπέρα!!! Τριδυμάκια ε; Με το καλό και καλή δύναμη και να χεις γερά μωράκια. Και το να αντλείς μια χαρά είναι δεν παίζει ρόλο αν είναι απο το στήθος σου ή απο το μπουκάλι. Μην ανχώνεσαι για τα πράγματα και οι κοντινοί σου όλο και κάτι θα σου πάρουν και αν σε ρωτάνε τί χρειάζεσαι ακόμα καλύτερα!!! Και ειδικά φορμάκια συνήθως σου φέρνουν πολλά και αφού γεννήσεις. Αλλά και κάτι να χρειαστούμε μπορούμε να βγούμε και μετά την γέννα.

zZWsp2.png398Mp3.png

Θα απαντήσω λίγο σύντομα.. Η λίστα είναι πολύ καλή αλλά όπως σχολιάσετε κι οι ίδιες παρακάτω κάποια πράγματα καλύτερα να μην τα πάρουμε εξ αρχής αλλά μόνο εάν προκύψει η ανάγκη..

Ευτυχώς διόρθωσες οντέτ τη βαζελίνη γιατί θα σε μάλωνα!:tongue: παράγωγο πετρελαίου-μακριά.

Επίσης, ούτε ταλκ κτλ. Κεραλοιφή, απλό αμυγδαλέλαιο, ακόμα και ελαιόλαδο.

(ντιντι εμείς με τις υφασμάτινες τίποτα, θα τα ξέρεις :tongue: )

Όντως το βράδυ δε θα πρέπει να ανάβουμε πολλά φώτα ή να κάνουμε φασαρία για να αρχίσουν να καταλαβαίνουν διαφορά μέρας-νύχτας. Αντιθέτως, τη μέρα δεν κάνουμε απόλυτη ησυχία αλλά επιτρέπουμε μία μικρή σε λογικά πλαίσια φασαρία.

Για την πάντα κι εγώ μάλλον θα πάρω του ικεα με 15 ευρώ γιατί δεν ξέρω αν θα χρησιμεύσει εν τέλει. Και μπορεί να την ντύσω με ύφασμα της επιλογής μου.

Κρατάω μία αμφιβολία για σκουφάκια-γαντάκια. Διάβασα ότι δε βολεύουν τελικά.

Αποστειρωτές κτλ μόνο εάν κάποια κοπέλα δε θηλάσει για συγκεκριμένους λόγους, στην πορεία βλέπουμε.

Επίσης, φραουλίτσα κι εγώ έχω κοντέψει να κάψω το σπίτι...... Εκτός του ότι ξεχνάω το μάτι, κάποιες φορές ανάβω το λάθος μάτι να ζεσταθεί......

OkoIp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...