Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 24 λεπτά , dimi.tra είπε:

Αυτό ακριβως 😂 του το είπα κιόλας κρατιέμαι μην φάτε καμία αδέσποτη γιατί μου έλεγε χαλάρωσε 😂😂😂😂

Αυτό που λένε οι γιατροί χαλάρωσε 😒 Χαχαχαχαχ εγώ πονάω στην εμβρυομεταφορά από τον κόλπο διαστολέα. Και μου είπε την επόμενη φορά με μέθη 😂 και η άλλη κοπέλα κάνει ωοληψια χωρίς; Σκέφτομαι με μέθη να κάνω τεστ παπ στο τέλος 😂😂

Μανουλες Σεπτεμβριου 2015

stafylaki

Recommended Posts

Η αλήθεια είναι ότι μικροσυσπασουλες που μου είχε πει κ ο γιατρός μου ότι είναι φυσιολογικές κ προετοιμαζουν τη μητρα,λ δεν θυμάμαι καθόλου από την πρώτη εγκυμοσύνη.κατευθείαν τις κανονικές,δυνατες και γέννησα κιόλας.ίσως αυτές να είναι κ οι επικίνδυνες. Δηλ πετρωνε μεν όλη η κοιλιά αλλά ένιωθα κ δυσφορια στην αρχή,πόνο όσο προχωρούσαν κ φυσικά δε σταμάτησαν ποτέ!οπότε μη σας ανησυχούν οι δικές σας.

Φραουλιτσα μπράβο μια χαρά οι εξετάσεις σου!εγώ με 32 ξεκίνησα ποιος ξέρει πόσο έχει πέσει τώρα!

Είναι 3η μέρα που βγαίνουμε σε παιδότοπο σήμερα για παρτυ κ κάθομαι πάντα με 2-3 εγκυουλες!και όλες αγόρια.χαμός θα γίνει..θα γεμίσουμε αγόρια φέτος!!!

Καληνύχτα φιλιά σε ολες!!

GeU3p2.png

F3H2p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Η αλήθεια είναι ότι μικροσυσπασουλες που μου είχε πει κ ο γιατρός μου ότι είναι φυσιολογικές κ προετοιμαζουν τη μητρα,λ δεν θυμάμαι καθόλου από την πρώτη εγκυμοσύνη.κατευθείαν τις κανονικές,δυνατες και γέννησα κιόλας.ίσως αυτές να είναι κ οι επικίνδυνες. Δηλ πετρωνε μεν όλη η κοιλιά αλλά ένιωθα κ δυσφορια στην αρχή,πόνο όσο προχωρούσαν κ φυσικά δε σταμάτησαν ποτέ!οπότε μη σας ανησυχούν οι δικές σας.

Φραουλιτσα μπράβο μια χαρά οι εξετάσεις σου!εγώ με 32 ξεκίνησα ποιος ξέρει πόσο έχει πέσει τώρα!

Είναι 3η μέρα που βγαίνουμε σε παιδότοπο σήμερα για παρτυ κ κάθομαι πάντα με 2-3 εγκυουλες!και όλες αγόρια.χαμός θα γίνει..θα γεμίσουμε αγόρια φέτος!!!

Καλημερα σε ολα τα κοριτςια!!!

Κι εγω πιστευω οτι μεχρι ενός σημείου ειναι φυσιολογικές, μη σου πω και χρήσιμες! Οπως είπες προετοιμάζουν τη μητρα και νομιζω λέγονται προπαρασκευαστικές! Απλα ειδικα για τις πρωτομανουλες ειναι δύσκολο να διαχωρίσουν ποιες συσπασεις πρεπει να θεωρούν ανησυχητικές και ποιες οχι! Γιαυτο γενικα καλο ειναι να προσέχουμε, να μην κουραζόμαστε για να εχουμε το κεφάλι μας ήσυχο!

Πωπω ανδροκρατία ο παιδότοπος! Θα έρθουμε κι εμεις οι κοριτσομανες για να μπανίσουμε κανενα γαμπρό!!:tongue::tongue::tongue:

Hlcmp3.png

ksdhp2.png 53ccp3.png

" Όποιος επιθυμεί το ουράνιο τόξο πρέπει να υποστεί την βροχή..."

Kαλησπέρα κορίτσια !!!

Φραουλίτσα μπράβο με τις εξετάσεις σου και η Tsh μια χαρά μου φαινεται. Σούπερ.

Για τις συσπάσεις οπυ λετε κορίτσια κι εγώ δεν μπορω με την καμια να ξεχωίσω αν ειναι τα μωρα αυτο που νοιώθω ή αν ειναι συσπαση. Πάντως θα ρωτήσω το γιατρό και αν μαθω κατι θα σας πω. Προς το παρόν εγω κανω μια ενεση προγεστερονης την εβδομάδα λογω διδύμων και παιρνω 3 μαγνήσια τροφοκαρτ την ημέρα. Δεν ξερω αν θα αυξηθουν μιας και ειμαι λιγοτερων εβδομάδων απο οτι εσεις.

Κατα τα άλλα ισυχια τάξη και ασφάλεια εδώ εκτος απο αυτο που σας ειπα με τις συσπάσεις που με ανυσηχει λιγάκι αλλα και η κοιλια που εινια ήδη αεροστατο. (Ειμαι 12 κιλά συν)

Γλυκιά μου, αν δεν πονάς, δεν είναι "ανησυχητικές" συσπάσεις. Εγώ είχα και πόνους περιόδου, γι' αυτό ανησυχήσαμε.

Το μαγνήσιο μπορείς να το αυξομειώνεις αναλόγως του πώς νιώθεις. Πχ εγώ έπαιρνα 3, μετά 4, μετά 2, τώρα 6 και σε καμιά βδομάδα θα τα μειώσω πάλι...

Καλέ, δεν έχεις πάρει πολλά, καλά είσαι! Αλλά η κοιλίτσα πρέπει να έχει μεγαλώσει πολύ, ε;

Κατα την εξέταση δεν ρωτησα να σου πω την αλήθεια να φύγω, αλλά και για τουαλέτα που ρώτησα μου είπε όσο μπορώ να αποφύγω να κουνηθω. Δεν είχα και κάπου να πάω έτσι κιαλλιώς. Τις έκανα όλες μαζί τις εξετάσεις και τις γενικές και την καμπύλη μαζί για να τελειώνω. Ο αιματοκρίτης μου είναι 33,9 ενω τα όρια είναι 36-46. Δεν είναι και πολύ χαμηλός αλλά περίμενα να ανέβει λίγο γιατί παίρνω δυο φορές την μέρα σίδηρο. Καλή επιτυχία με την εξέτασή σου!!

Προσπάθησε να το αντιμετωπίσεις και διατροφικά ή ρώτησε το γιατρό σου, μήπως πρέπει να αλλάξετε σκεύασμα... Πάντως δεν είναι τραγικά χαμηλός...

Να προσεχεις στο πα;;;; Θα σε μαλώσω και απο δω!

Το adalat ειναι για τις συσπασεις;;

Βρε αγαπη πρόσεχε κι εσυ! Καλε τι εχετε πάθει ολες με τις δουλειες;; Μονο εγω η ανεπροκοπη εχω το σπιτι Χιροσίμα και δεν μου καίγεται καρφί;;:tongue::tongue:

Κι εγω αυτο εχω απο το motherbaby αλλα το χρησιμοποιώ στον υπνο εδω και δυο μηνες και εχει γινει λιγο "γκαγκανιασμενο"! Απο την αρχη βεβαια ηταν πιο μαλακουλι αλλα τωρα εχει παραγίνει! Δεν νομιζω οτι μπορει να στηρίξει το μωρο στο θηλασμο οποτε με βλεπω να παιρνω αλλο!

κι εγω το εχω διαβάσει αυτο για τις συσπασεις και θα ρωτήσω τον γιατρο την τεταρτη γιατι νιωθω καποιες φορές ενα "καρούμπαλακι" δεξιά σαν να μαζεύεται η μπεμπα σε ενα μέρος αλλα δεν ειμαι σιγουρη οτι ειναι η μικρη! Βεβαια οταν το νιωθω ξαπλώνω στο πλάι απο την αλλη πλευρα και μετατοπίζεται το βάρος στην αλλη πλευρα(μου χώνει και καμμια κλωτσιά που την ξεβολεψα:D:D) αλλα και παλι μου κανει εντύπωση! Θα τον ρωτήσω οπωσδήποτε!

Μάλωσέ με παντού, αγαπημένη!:D

Το adalat είναι αντιυπερτασικό, όμως, επειδή δρα ως ανταγωνιστής ασβεστίου, μειώνει τις συσπάσεις. Το παίρνουν πολλές πάντως και η γιατρός μου είπε ότι τώρα που δεν κυκλοφορεί το γιουτοπάρ είναι το μόνο ασφαλές για τις συσπάσεις. Υπάρχει και ένα άλλο πολύ δυνατό, αλλά δεν το χρειάζομαι (ευτυχώς).

Χαχαχα, Χιροσίμα λέει! χαχα

Δεν σου πονάει τη μέση το μαξιλάρι θηλασμού; Εγώ ξύπνησα χάλια χθες μετά από δυο νύχτες. Σήμερα ίσιωσα πάλι. Αν και να σου πω την αλήθεια, το καλύτερο μαξιλάρι είναι ο άντρας μου. Τον παίρνω αγκαλιά από πίσω και μου στηρίζει τέλεια την κοιλιά! :cool:

Αν μετακινείται, είναι η μπέμπα, όχι σύσπαση. Εμένα μένει για ώρα. Και το βασικό είναι να μην πονάς, απ' ό,τι κατάλαβα...

Χαμός από αγόρια στη Θεσσαλονίκη φέτος!!!

Εμείς στο συγκρότημα πάντως είμαστε 2 αγόρια ένα κορίτσι!

tt1e3

Μάλωσέ με παντού, αγαπημένη!:D

Το adalat είναι αντιυπερτασικό, όμως, επειδή δρα ως ανταγωνιστής ασβεστίου, μειώνει τις συσπάσεις. Το παίρνουν πολλές πάντως και η γιατρός μου είπε ότι τώρα που δεν κυκλοφορεί το γιουτοπάρ είναι το μόνο ασφαλές για τις συσπάσεις. Υπάρχει και ένα άλλο πολύ δυνατό, αλλά δεν το χρειάζομαι (ευτυχώς).

Χαχαχα, Χιροσίμα λέει! χαχα

Δεν σου πονάει τη μέση το μαξιλάρι θηλασμού; Εγώ ξύπνησα χάλια χθες μετά από δυο νύχτες. Σήμερα ίσιωσα πάλι. Αν και να σου πω την αλήθεια, το καλύτερο μαξιλάρι είναι ο άντρας μου. Τον παίρνω αγκαλιά από πίσω και μου στηρίζει τέλεια την κοιλιά! :cool:

Αν μετακινείται, είναι η μπέμπα, όχι σύσπαση. Εμένα μένει για ώρα. Και το βασικό είναι να μην πονάς, απ' ό,τι κατάλαβα...

Α μάλιστα δεν το ήξερα! Εμενα μου εχει δωσει μονο μαγνησιο και ουτροτζεσταν! Ο καθένας δινει τα δικα του! Θα τον ρωτήσω ομως την τεταρτη!

Πονους δεν εχω, ουτε οταν κανει αυτο το καρούμπαλακι η κοιλια μου! Λες ειναι η μπεμπα ε;; Θα ρωτηςω Και τον ντοκ!

μονο την προηγουμενη Παρασκευή το πρωι ένιωσα κατι πονάκια περιόδου αλλα κράτησαν λιγο, κανά τεταρτακι! Πηρα και το γιατρο και μου ειπε πως δεν ειναι ανησυχητικό και οσο παιρνω υα φάρμακα μου ειμαι οκ! Εγω έχωσα βεβαια κι ενα έξτρα ουτροτζεσταν το μεσημέρι για να ειμαι σιγουρη γιατι χαλαρώνει τη μητρα!

Να σου πω αν ηταν πιο σκληρό το μαξιλάρι πιθανότατα δεν θα με βόλευε, αλλα αυτο του motherbaby ειναι μαλακό, εχει γκαγκανιασει κιολας απο την πολυ χρηση(κοιμάμαι με αυτο εδω και δυόμιση μηνες) και τωρα ειναι οτι πρεπει! Βεβαια ετσι πατσαβούρι που εχει γινει δεν το βλεπω να με βολευει στο θηλασμο, μαλλον θα παρω αλλο! Εσένα σου βγήκε καλο το μαξιλάρι του motherbaby?

Α κι εγω τον παιρνω αγκαλια τον αντρουλη μου ετσι οπως λες(το μαξιλάρι βεβαια σταθερά ανάμεσα στα παιδια) και εχει πλάκα γιατι κλωτσαει η μικρη το βραδυ και ετσι οπως ακουμπάει η κοιλια μου στην πλάτη του το νιώθει κι αυτος και πέφτει πολυ γέλιο!:D

Χαχαχα! Και Χιροσίμα και Ναγκασάκι μη σου πω!:tongue::tongue:

Hlcmp3.png

ksdhp2.png 53ccp3.png

Α μάλιστα δεν το ήξερα! Εμενα μου εχει δωσει μονο μαγνησιο και ουτροτζεσταν! Ο καθένας δινει τα δικα του! Θα τον ρωτήσω ομως την τεταρτη!

Πονους δεν εχω, ουτε οταν κανει αυτο το καρούμπαλακι η κοιλια μου! Λες ειναι η μπεμπα ε;; Θα ρωτηςω Και τον ντοκ!

μονο την προηγουμενη Παρασκευή το πρωι ένιωσα κατι πονάκια περιόδου αλλα κράτησαν λιγο, κανά τεταρτακι! Πηρα και το γιατρο και μου ειπε πως δεν ειναι ανησυχητικό και οσο παιρνω υα φάρμακα μου ειμαι οκ! Εγω έχωσα βεβαια κι ενα έξτρα ουτροτζεσταν το μεσημέρι για να ειμαι σιγουρη γιατι χαλαρώνει τη μητρα!

Να σου πω αν ηταν πιο σκληρό το μαξιλάρι πιθανότατα δεν θα με βόλευε, αλλα αυτο του motherbaby ειναι μαλακό, εχει γκαγκανιασει κιολας απο την πολυ χρηση(κοιμάμαι με αυτο εδω και δυόμιση μηνες) και τωρα ειναι οτι πρεπει! Βεβαια ετσι πατσαβούρι που εχει γινει δεν το βλεπω να με βολευει στο θηλασμο, μαλλον θα παρω αλλο! Εσένα σου βγήκε καλο το μαξιλάρι του motherbaby?

Α κι εγω τον παιρνω αγκαλια τον αντρουλη μου ετσι οπως λες(το μαξιλάρι βεβαια σταθερά ανάμεσα στα παιδια) και εχει πλάκα γιατι κλωτσαει η μικρη το βραδυ και ετσι οπως ακουμπάει η κοιλια μου στην πλάτη του το νιώθει κι αυτος και πέφτει πολυ γέλιο!:D

Χαχαχα! Και Χιροσίμα και Ναγκασάκι μη σου πω!:tongue::tongue:

Το ανταλάτ δεν το δίνουν πριν την 20η εβδ., γι' αυτό ίσως σε είχε με τα ουτρο. Επίσης, αν έχεις χαμηλή πίεση, στη ρίχνει κι άλλο... Δεν χάνεις κάτι να τον ρωτήσεις, όμως.

Εγώ είχα συνεχείς πόνους περιόδου, όλο το Σάββατο, όχι μόνο για λίγο. Έτσι φοβήθηκα...

Το μαξιλάρι μου φάνηκε συμπαθητικό για αρχή, αλλά δεν ξέρω αν θα το χρησιμοποιώ για τον ύπνο, οπότε θα κρατήσει κάπως... Αν δω ότι με βολεύει να έχω μαξιλάρι, αλλά όχι το συγκεκριμένο, θα πάω να πάρω άλλο!

Ναι, δεν έχει πολλή πλάκα έτσι όπως τους κλωτσάνε; Κι εμείς γελάμε πολύ! :tongue:

Εγώ λέω να το πάω για Τσέρνομπιλ εδώ μέσα πάντως! :cool: Τρόμαξα πολύ προχθές κι ας μην το λέω στον αντρούλη μου...

tt1e3

Διαφημίσεις

Καλημέρα κοριτσάκια:):):).Εδώ είμαι κι εγώ!! Έκανα σἠμερα την καμπύλη ζαχάρου.Δεν ήταν τόσο τραγικό όσσο το περίμενα τελικά.Πέρασε η ώρα.Αύριο παίρνω τα αποτελέσματα και Πέμπτη επιτέλους πάω γιατρό μετά από ένα μήνα να δω και το κοριτσάκι μου:):):).Το νιώθω βέβαια κάθε μέρα:):):)Αυτό με τις συσπάσεις ούτε εγώ είμαι σίγουρη ότι μπορώ να το ξεχωρίσω. Καμία φορά πετρώνει όλη η κοιλιά και άλλες πάλι μόνο δεξιά ή αριστερά. Πόνο όμως δεν έχω καθόλου και γενικά νιώθω και εγώ ανάλαφρη παρά τα 10 κιλάκια;).Φραουλίτσα ο αιματοκρίτης δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα χαμηλός. Αναμενόνμενο είναι να πέσει γενικά απ΄οόσο ξέρω.Τι να πω κι εγώ που με το στιγμα ξεκίνησα από 33(φυσιολογικο για όσες το έχουν) πήγα 27 το πρώτο τρίμηνο και ΄τωρα που πήγε 29 μεγάλη χαρά!!!!!!!! Κι εγω παίρνω επιπλέον σίδηρι εννοείται αλλά πολέμησε το με τη διατροφή. Έχω βαρεθεί να τρώω μοσχάρι, πορτοκακλάδες κτλ κτλ.Αλλά βοηθάει.Φιλιά σε όλες σας:):):):)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κατόπιν αιτήματος σας επισυνάπτω τη λίστα με τα απαραίτητα του μωρου!Οποιαδήποτε προσθήκη ειναι ευπρόσδεκτη!

ΛΙΣΤΑ με τα απαραιτητα

ΡΟΥΧΑ

6-8 φορμακια (εσώρουχα, μέγεθος 0-3 αλλα και 3-6)

6-8 φορμακια βολτας( και κοντομάνικα και μακρυμάνικο για εμας που ειμαστε σεπτεμβρη και ειναι μεταβατική περίοδος)

Α επισης στα φορμάκια εχετε υπόψη οτι θα σας φέρουν και αρκετα δώρο!

4-6 ζευγαρια καλτσες

2 ζακετακια

2-3 σκουφακια

2-3 ζευγαρια γαντακια

2-3 μπλουζακια

2 παντελονακια

απορρυπαντικο για μωρα

ΑΛΛΑΓΜΑ ΠΑΝΑΣ

αλλαξιερα (μαλακη)

σελτεδες

πανες

πανακια καθαρισμου

μωρομαντηλα(εγω δεν σκοπεύω να χρησιμοποιήσω ιδιαίτερα του πρώτους μηνες)

κρεμες (ενυδατωσης, συγκαματος)

τσαντα αλλαξιερα (για εκτος σπιτιου)

καλαθακι για λερωμενες πανες

Θήκη για άπλυτα μωρου

ΦΑΓΗΤΟ

2-3 σουτιεν θηλασμου

επιθεματα στηθους

θηλαστρο

θηλες

Κρέμα λανολινης

πανακια ρεψιματος

δοχεια αποθηκευσης γαλακτος

σαλιαρες

μπιμπερο

αποστειρωτη

μαξιλαρι θηλασμου

πιπιλα

(Τα έβαλα ολα απο κει και πέρα εσεις θα αποφασίσετε ανάλογα απο το αν θήλασε το ή οχι! Εγω σκέφτομαι να παρω για αρχη οτι εχει να κανει με θηλασμο( και αυτα οχι ολα εξ αρχής πχ οι θηλές δεν ξερω κατα ποσο χρειάζονται) και βλέπουμε!)

ΜΠΑΝΙΟ

μπανακι

αντιολισθητικο

σφουγγαρακι

βρεφικο αφρολουτρο

βρεφικο σαμπουαν

κρεμα σωματος

βαζελινη

Αποςτειρωμενες γαζες

οινοπνευμα

λαδακι για μασαζ

βαμβακι

σετ νυχοκοπτη

σετ βουρτσα-χτενα

θερμόμετρο μωρου

αποσυμφωρητικο μύτης

φυσιολογικος ορος

6 πετσετες με κουκουλα

θερμομετρο μπανιου

ΥΠΝΟΣ

λικνο ή καλαθουνα

3-4 σεντονια λικνο ή καλαθουνας

κουνια

στρωμα

3-4 σετ σεντονια κουνιας

2 κουβερτες (1 φλις και 1 βαμβακερη)

2 κουβερτες αγκαλιας

1 κουβερτα πικε

6-8 πανες αγκαλιας

υπνοσακος

παντα

Κουνουπιερα

πάπλωμα(απαγορεύεται τον πρωτο χρόνο αλλα συνηθως ειναι μεσα στο σετ της προίκας)

σελτες μεγαλος ή προστατευτικο στρωματος

κουνουπιερα

ενδοεπικοινωνια

φωτακι νυκτος

θερμομετρο δωματιου

Ρηλαξ

ΒΟΛΤΑ

καροτσι

καθισμα αυτοκινητου

πορτ μπεμπε

τσαντα αλλαξιερα

μαρσιπο

Hlcmp3.png

ksdhp2.png 53ccp3.png

Το ανταλάτ δεν το δίνουν πριν την 20η εβδ., γι' αυτό ίσως σε είχε με τα ουτρο. Επίσης, αν έχεις χαμηλή πίεση, στη ρίχνει κι άλλο... Δεν χάνεις κάτι να τον ρωτήσεις, όμως.

Εγώ είχα συνεχείς πόνους περιόδου, όλο το Σάββατο, όχι μόνο για λίγο. Έτσι φοβήθηκα...

Το μαξιλάρι μου φάνηκε συμπαθητικό για αρχή, αλλά δεν ξέρω αν θα το χρησιμοποιώ για τον ύπνο, οπότε θα κρατήσει κάπως... Αν δω ότι με βολεύει να έχω μαξιλάρι, αλλά όχι το συγκεκριμένο, θα πάω να πάρω άλλο!

Ναι, δεν έχει πολλή πλάκα έτσι όπως τους κλωτσάνε; Κι εμείς γελάμε πολύ! :tongue:

Εγώ λέω να το πάω για Τσέρνομπιλ εδώ μέσα πάντως! :cool: Τρόμαξα πολύ προχθές κι ας μην το λέω στον αντρούλη μου...

Θα τον ρωτήσω! Βεβαια αν ρίχνει την πίεση δεν νομιζω να ειναι κατάλληλο για μενα γιατι εχω γενικα χαμηλή!

Ναι σαν προσωρινή λύση συμπαθητικό ειναι! Για μετα ομως με το μωρο μαλλον θα παω αλλο!

Χαχαχα! Ναι μωρε τα γλυκουλικα!!!!:D:D:mad:

Ναι παιδακι μου, μην τρελαίνεσαι με τις δουλειες! Φέρε μια κοπελα 2-3 φορές να σου κανει τα χοντρά και μια καλη γενική και εσεις κάνετε συντήρηση στο ενδιάμεσο! Ε θα βοηθάει λιγο και ο αντρουλης! Λίγος καιρος έμεινε ακομα! Λογικο ειναι να τρομάξεις! Ολα καλα ειναι ομως!

Hlcmp3.png

ksdhp2.png 53ccp3.png

Καλημέρα κοριτσάκια:):):).Εδώ είμαι κι εγώ!! Έκανα σἠμερα την καμπύλη ζαχάρου.Δεν ήταν τόσο τραγικό όσσο το περίμενα τελικά.Πέρασε η ώρα.Αύριο παίρνω τα αποτελέσματα και Πέμπτη επιτέλους πάω γιατρό μετά από ένα μήνα να δω και το κοριτσάκι μου:):):).Το νιώθω βέβαια κάθε μέρα:):):)Αυτό με τις συσπάσεις ούτε εγώ είμαι σίγουρη ότι μπορώ να το ξεχωρίσω. Καμία φορά πετρώνει όλη η κοιλιά και άλλες πάλι μόνο δεξιά ή αριστερά. Πόνο όμως δεν έχω καθόλου και γενικά νιώθω και εγώ ανάλαφρη παρά τα 10 κιλάκια;).Φραουλίτσα ο αιματοκρίτης δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα χαμηλός. Αναμενόνμενο είναι να πέσει γενικά απ΄οόσο ξέρω.Τι να πω κι εγώ που με το στιγμα ξεκίνησα από 33(φυσιολογικο για όσες το έχουν) πήγα 27 το πρώτο τρίμηνο και ΄τωρα που πήγε 29 μεγάλη χαρά!!!!!!!! Κι εγω παίρνω επιπλέον σίδηρι εννοείται αλλά πολέμησε το με τη διατροφή. Έχω βαρεθεί να τρώω μοσχάρι, πορτοκακλάδες κτλ κτλ.Αλλά βοηθάει.Φιλιά σε όλες σας:):):):)

Καλα αποτελέσματα κοριτσακι μου! Με το καλο να δείτε και την μπεμπουλα αυριο!:D

Hlcmp3.png

ksdhp2.png 53ccp3.png

Καλά αποτελέσματα, Φελισιτάκι!

Οι συσπάσεις δεν είναι κακές, προετοιμάζουν τη μήτρα. Απλώς δεν θέλουμε να πονάνε...

Πόσο σίδηρο παίρνεις;

Κατόπιν αιτήματος σας επισυνάπτω τη λίστα με τα απαραίτητα του μωρου!Οποιαδήποτε προσθήκη ειναι ευπρόσδεκτη!

Ευχαριστώ πολύ!!!! Σχολιάζω ορισμένα εξ αυτών από όσα έχω διαβάσει και παραθέτω τις απορίες μου:

• πανακια καθαρισμου: τι εννοείς; αντί για μωρομάντηλα;
  • καλαθακι για λερωμενες πανες: θα πάρεις ξεχωριστό καλάθι για τις πάνες; Νομίζω πως είναι πεταμένα χρήματα, εκτός κι αν είναι τελείως απλό...
  • θηλες: όπως και οι πιπίλες, μπορεί να προκαλέσουν σύγχιση θηλών. Απόφυγέ τες όσο μπορείς...
  • πανακια ρεψιματος: όχι πολλά αν θηλάσουμε, τα μωράκια που θηλάζουν δεν ρουφάνε τόσο αέρα.
  • δοχεια αποθηκευσης γαλακτος: Αν δε βγάζεις με θήλαστρο δε χρειάζεσαι.
  • σαλιαρες: θα πάρω κι εγώ μερικές, αλλά είναι απαραίτητες από την αρχή;
  • μπιμπερο, πιπιλα: πάρτε λίγα ή ζητήστε δωρεάν δείγματα, αν έχετε σκοπό να θηλάσετε. Αποστειρωτή δεν παίρνω από την αρχή.
  • σφουγγαρακι: δεν κάνει από την αρχή, γιατί μαζεύει μικρόβια
  • αποσυμφωρητικο μύτης: να ρωτήσουμε τον παιδίατρο ποιο. Κάποια με φούσκα που χρησιμοποιούνται έχουν ενοχοποιηθεί για ωτίτιδες, αν δεν κάνω λάθος
  • 3-4 σεντονια λικνο ή καλαθουνας: καλύτερα πάρε άλλα δύο σετ για την κούνια και δίπλωνέ τα. Πόσο θα μείνει στο λίκνο, για να έχουμε και ξεχωριστά σετ;
  • παντα: μόνο για διακόσμηση. Οι οδηγίες για το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου την απαγορεύουν.
  • φωτακι νυκτος: όχι στο δωμάτιο που κοιμάται το παιδί! Διαταράσσει την παραγωγή μελατονίνης το βράδυ, με αποτέλεσμα χειρότερη ποιότητα ύπνου (και ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται στη διάθεση και την ανάπτυξή του). Γενικώς καθόλου φώτα εκεί που κοιμάται.
  • Ρηλαξ: αν έχουμε από κάπου να δανειστούμε πριν αγοράσουμε, καλό θα ήταν να το δοκιμάσουμε στο μωρό μας. Κάποια δεν κάθονται καθόλου.

tt1e3

Διαφημίσεις

Οι συσπάσεις δεν είναι κακές, προετοιμάζουν τη μήτρα. Απλώς δεν θέλουμε να πονάνε...

Πόσο σίδηρο παίρνεις

Ευχαριστώ πολύ!!!! Σχολιάζω ορισμένα εξ αυτών από όσα έχω διαβάσει και παραθέτω τις απορίες μου:

• καλαθακι για λερωμενες πανες: θα πάρεις ξεχωριστό καλάθι για τις πάνες; Νομίζω πως είναι πεταμένα χρήματα, εκτός κι αν είναι τελείως απλό...
  • θηλες: όπως και οι πιπίλες, μπορεί να προκαλέσουν σύγχιση θηλών. Απόφυγέ τες όσο μπορείς...
  • πανακια ρεψιματος: όχι πολλά αν θηλάσουμε, τα μωράκια που θηλάζουν δεν ρουφάνε τόσο αέρα.
  • μπιμπερο, πιπιλα: πάρτε λίγα ή ζητήστε δωρεάν δείγματα, αν έχετε σκοπό να θηλάσετε. Αποστειρωτή δεν παίρνω από την αρχή.
  • αποσυμφωρητικο μύτης: να ρωτήσουμε τον παιδίατρο ποιο. Κάποια με φούσκα που χρησιμοποιούνται έχουν ενοχοποιηθεί για ωτίτιδες, αν δεν κάνω λάθος
  • 3-4 σεντονια λικνο ή καλαθουνας: καλύτερα πάρε άλλα δύο σετ για την κούνια και δίπλωνέ τα. Πόσο θα μείνει στο λίκνο, για να έχουμε και ξεχωριστά σετ;
  • παντα: μόνο για διακόσμηση. Οι οδηγίες για το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου την απαγορεύουν.
  • φωτακι νυκτος: όχι στο δωμάτιο που κοιμάται το παιδί! Διαταράσσει την παραγωγή μελατονίνης το βράδυ, με αποτέλεσμα χειρότερη ποιότητα ύπνου (και ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται στη διάθεση και την ανάπτυξή του). Γενικώς καθόλου φώτα εκεί που κοιμάται.
  • Ρηλαξ: αν έχουμε από κάπου να δανειστούμε πριν αγοράσουμε, καλό θα ήταν να το δοκιμάσουμε στο μωρό μας. Κάποια δεν κάθονται καθόλου.

Παίρνω 3 την ημέρα που περiέχουν και φυλλικό + 2 felicine.στην αρχη ε'παιρνα 1 felicine και 2 σίδηρο και μου τα άυξησε.το θέμα όμως είανι ότι όταν έχεις το στίγμα το προβλημα είναι όχι ότι δεν έχεις τα απαραίτητα στον οργανισμό σου αλλά ότι αυτά δεν απορροφούνται. Για παράδειγμα σίδηρο έχω πολύ υψηλό 186 αν θυμάμαι και φυλλικό που με έβαλε να κάνω έχω πάνω από 20 με όριο απλά μεγαλύτερο του 5.Άρα όπως μου είπε αποθήκες έχω και προσπαθούμε να τις κρατήσουμε υψηλές για να μου μείνει ότι περισσότερο γίνεται.Το παιδί παίρνει τα απαραίτητα. Εγώ είμαι το θέμα:-(:sad::-(

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλά αποτελέσματα με την καμούλη σου!!!!Αντε με το καλό να δείς και την μικρή σου!!!Ξέρω οτι φταίει και η διατροφή μου γιατί η αλήθεια είναι δεν μου αρέσει και πολύ το κρέας... Ε αφου δεν είναι και τοσο χαμηλά και εγω νιώθω καλά καλά είμαστε. Θα βάλω και λίγο κρεατέκι παραπάνω..

Και σχετικά με τις συσπάσεις το θέμα είναι να μην πονάμε και να μην νιώθουμε τον πόνο και πίσω στην μέση.

zZWsp2.png398Mp3.png

ΛΙΣΤΑ με τα απαραιτητα

ΡΟΥΧΑ

6-8 φορμακια (εσώρουχα, μέγεθος 0-3 αλλα και 3-6)

6-8 φορμακια βολτας( και κοντομάνικα και μακρυμάνικο για εμας που ειμαστε σεπτεμβρη και ειναι μεταβατική περίοδος)

Α επισης στα φορμάκια εχετε υπόψη οτι θα σας φέρουν και αρκετα δώρο!

4-6 ζευγαρια καλτσες

2 ζακετακια

2-3 σκουφακια

2-3 ζευγαρια γαντακια

2-3 μπλουζακια

2 παντελονακια

απορρυπαντικο για μωρα

ΑΛΛΑΓΜΑ ΠΑΝΑΣ

αλλαξιερα (μαλακη)

σελτεδες

πανες

πανακια καθαρισμου

μωρομαντηλα(εγω δεν σκοπεύω να χρησιμοποιήσω ιδιαίτερα του πρώτους μηνες)

κρεμες (ενυδατωσης, συγκαματος)

τσαντα αλλαξιερα (για εκτος σπιτιου)

καλαθακι για λερωμενες πανες

Θήκη για άπλυτα μωρου

ΦΑΓΗΤΟ

2-3 σουτιεν θηλασμου

επιθεματα στηθους

θηλαστρο

θηλες

Κρέμα λανολινης

πανακια ρεψιματος

δοχεια αποθηκευσης γαλακτος

σαλιαρες

μπιμπερο

αποστειρωτη

μαξιλαρι θηλασμου

πιπιλα

(Τα έβαλα ολα απο κει και πέρα εσεις θα αποφασίσετε ανάλογα απο το αν θήλασε το ή οχι! Εγω σκέφτομαι να παρω για αρχη οτι εχει να κανει με θηλασμο( και αυτα οχι ολα εξ αρχής πχ οι θηλές δεν ξερω κατα ποσο χρειάζονται) και βλέπουμε!)

ΜΠΑΝΙΟ

μπανακι

αντιολισθητικο

σφουγγαρακι

βρεφικο αφρολουτρο

βρεφικο σαμπουαν

κρεμα σωματος

βαζελινη

Αποςτειρωμενες γαζες

οινοπνευμα

λαδακι για μασαζ

βαμβακι

σετ νυχοκοπτη

σετ βουρτσα-χτενα

θερμόμετρο μωρου

αποσυμφωρητικο μύτης

φυσιολογικος ορος

6 πετσετες με κουκουλα

θερμομετρο μπανιου

ΥΠΝΟΣ

λικνο ή καλαθουνα

3-4 σεντονια λικνο ή καλαθουνας

κουνια

στρωμα

3-4 σετ σεντονια κουνιας

2 κουβερτες (1 φλις και 1 βαμβακερη)

2 κουβερτες αγκαλιας

1 κουβερτα πικε

6-8 πανες αγκαλιας

υπνοσακος

παντα

Κουνουπιερα

πάπλωμα(απαγορεύεται τον πρωτο χρόνο αλλα συνηθως ειναι μεσα στο σετ της προίκας)

σελτες μεγαλος ή προστατευτικο στρωματος

κουνουπιερα

ενδοεπικοινωνια

φωτακι νυκτος

θερμομετρο δωματιου

Ρηλαξ

ΒΟΛΤΑ

καροτσι

καθισμα αυτοκινητου

πορτ μπεμπε

τσαντα αλλαξιερα

μαρσιπο

Πολύ ωραία η λίστα σου και γω κάπως έτσι τα έχω σκεφτεί. Απο κει και πέρα ο καθένας το προσαρμόζει!!! Να ρωτήσω κάτι την βαζελίνη γιατί την έβαλες;Απο περιέργεια. Α!!!Και αντι για κρέμα για τα συγκάματα λέω να βάζω κεραλοιφή, αν και θα έχω και μια εμπορίου σε περίπτωση που κάποιο έγκαυμα δεν υποχωρεί.

Και για όσες έχουμε κορίτσια και τα απαραίτητα αξεσουάρ κορδέλες και τέτοια.. :tongue: (πλάκα κάνω)

zZWsp2.png398Mp3.png

Πόσο σίδηρο παίρνεις;

Sorry που απαντάω εγώ, αλλά το φωτάκι το χρειάζεσαι όχι για να είναι συνέχεια αναμένο, αλλά το βράδυ αν θες να το αλλάξεις για να μην ανάβεις μεγάλο φως και το ξυπνάς ανάβεις το νυκτός για να βλέπεις και τι γίνεται!!!

Και σχετικά με τα σεντόνια του λίκνου δεν συμφωνω να βάλεις κούνιας γιατί θα πρέπει τα κάτω ειδικά να εφαρμόζουν σωστά και να "τσιτώνουν" μην κάνει και μπλεχτεί το μωράκι πουθενά. Και τέλος για το αποσυμφωρητικό νομίζω δεν κάνουν αυτα σε στυλ φούσκας που υπήρχαν, υπάρχουν όμως κάτι άλλα που απο την μια πλευρά το βάζεις στο στόμα σου για να ρουφάς έχει ένα σωληνάκι και η άλλη άκρη μπαίνει στην μυτούλα τους. Στα άλλα συμφωνώ, αν και πιπίλα θα πάρω να έχω σε περίπτωση που πιπιλά με πάθος τα χεράκια της να της την βάλω νωρίτερα γιατί η πιπίλα κόβεται το δάχτυλο πολύ δύσκολα.

zZWsp2.png398Mp3.png

Εγώ κορίτσια έχω φτιάξει και την λίστα για το μαιευτήριο....:P:p

Δεν κρατιέμαι μου φαίνεται....

Α!!!Και πανάκια για γουλίτσες η αλήθεια είναι ότι πήρα αρκετά αλλά βολεύουν γενικώς έτσι μικρά που είναι.

zZWsp2.png398Mp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...