Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Cafe Μάρτιος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια 2 ερωτήσεις να κάνω..

1) τις πιπίλες πώς τις πλένετε?Με σκέτο νερό ή και με σαπουνάδα?Εγώ με σαπουνάδα όπως και τα μπουκάλια και πατάω τη ρώγα για να βγει το σαπουνόνερο αλλά μία φίλη με προβλημάτισε γιατί είπε ότι κάτι θα μένει μέσα από σαπούνι.

2)Στο βραδυνό γάλα πολλές φορές κοιμάται η Χριστίνα. Μετά την σηκώνω για ρέψιμο, είτε καθιστή τη βάζω στην αγκαλιά μου είτε όρθια είμαι σε βόλτα και της χτυπάω την πλατούλα κανά τέταρτο αλλά όταν κοιμάται ποτέ δεν ρεύεται. Φοβάμαι, υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης?Επίσης η παιδίατρος δεν μας αφήνει να έχουμς μαξιλάρι για αποφυγή πνιγμού κι έτσι είναι τελείως ξάπλα κι ολίγον αγχώνομαι.

Τί λέτε?

Neamanoula μου απαντώ σε σένα πρώτα , για τις πιπίλες που λες εγώ τις ξεπλένω με καυτό νερό απ τον βραστήρα και πολύ σπάνια με σαπουνάδα. Αυτό που λέει η φίλη σου το χω σκεφτεί αλλά αν τις ξεπλύνεις καλά πατώντας την συνεχώς νομίζω πως θα είναι οκ.

Όσο για την μυξορουφήχτρα ( άρε επιτυχία η πεθερά !!!) τραβά τις μυξούλες αφού της έχεις ρίξει ορό στην μυτούλα πρώτα αν κ δε νομίζω να κάνεις κάτι λάθος …

Όσο για την μικρή που δεν ρεύεται το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ γιατί έχουμε περάσει ΓΟΠ μεγάλου βαθμού και οισοφαγίτιδα. Οι συμβουλές της παιδιάτρου μου είναι πως εάν το παιδί δεν ρευτεί, κρατώντας το σε όρθια θέση περίπου 10 λεπτά σε αυτή την ηλικία είναι οκ. Δηλ. δεν του συμπεριφερόμαστε σαν νεογέννητο που έπρεπε οπωσδήποτε να ρευτεί πριν το βάλουμε ξάπλα. Εγω το κρεβατάκι της πρόσφατα το έβαλα εντελώς κάτω, πριν το είχα με κλίση περίπου 30 μοιρών βάζοντας κουβερτούλες από κάτω από το στρώμα λόγω της Παλινδρόμησης, σε αυτην την ηλικία όμως και εφόσον το παιδί δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα δεν χρειάζεται. Ελπίζω να σε βοήθησα.

συνεχίζω .........

nI9Sp3.png

urDwp2.png

Ξεκινάω με τις ευχές μου στον Παναγιώτη μας !!!

Να ζήσεις Παναγιωτάκη και Χρόνια Πολλά !!! Μεγάλος να γίνεις με άσπρα μαλλιά !!!!

Gιο να τον χαίρεσαι και να τα χιλιάσει εύχομαι !!!!! αν και καθυστερημένα ...

Πολύ τρέξιμο αυτές τις μέρες βλέπετε.... Σας διάβαζα όμως ανελλιπώς ...

Neamanoula πως πάει το Χριστινάκι ? Εύχομαι καλύτερα .. Επειδή με ρώτησες για τη δουλειά μου είμαι στα γραφεία εταιρείας κινητής τηλεφωνίας , ονόματα δεν λέμε απλά σκέψου κόκκινα ... ( τι κάνει νιαού νιάου...) κι εμάς με το μαστίγιο μας έχουν μη νομίζεις απλά που και που μας κάνουν κανα event για ξεκάρφωμα.

ΠΕΖΗ μου καλά να περάσετε εύχομαι και οφείλω να πω δημόσια ένα ευχαριστώ σε σένα και στη DaF που μου δώσατε λύση σε ένα σταυρόλεξο για δύσκολους λύτες όπως είπε κι η ΠΕΖΗ. DaF η καλεσμένη μου δεν έτρωγε εκτός από όλα αυτά που σου έγραψα οτιδήποτε που περιέχει λακτόζη και γλουτένη , μανιτάρια κλπ κλπ κλπ....Σκέφτηκα να της κάνω κρεμούλα απ τα ΒΙΟ της μικρής θα ήταν κάτι σίγουρο ε???? Μπράβο στο Ερατουλίνι που τα έκανε όλα μαζεμένα και μπουσούλησε και στάθηκε αν και δεν το καταλαβα αυτό το στεκόταν αλλά δεν σηκωνόταν …. Ποιος την πιάνει τώρα ! ( κυριολεκτικά όμως !!!)

Α εγω αυτή τη διαφήμιση που λέτε τώρα την είδα ???? Πολύ εύστοχα τα σχόλια κορίτσια χα χα χα χα

nI9Sp3.png

urDwp2.png

σου εστειλα κ εγ πμ νεαμανουλα!!!:)

κ εγω τις πιπιλες με ζεστο νερο και σαπουνι τις πλενω, το σαπουνι βγαινει πολυ ευκολα. το ρεψιμο δεν μας απασχολει πια λογω του θηλασμου κ της ηλικιας της οποτε δεν μπορω να σου απαντησω σε αυτο.....αλλα για το μαξιλαρι ξερω οτι σιγουρα μεχρι το χρονο οχι. ετσι κ αλλιως μια χαρα φαινεται να βολευονται.

τωρα ομως που ειναι αρρωστουλα κ δυσκολευεται στην αναπνοη μπορεις να εχεις την κλιση που ελεγες στο καροτσι ή στην κουνια (βαζεις κατι απο κατω). κ στανταρ ορο πριν τη μυξορουφηχτρα!α!κ απαλο τραβηγμα, οπως το κανεις, δεν χρειαζεται με ενταση.καλο ψαρεμα:lol:

Κοριτσάρες μου καλημέρα!!!

Καταρχάς να πω ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις ευχές σας στον ζούζουνο μου!!!Ευχομαι και σε έσας πάντα χαρές!!!

Για να καταλάβετε τι σας περιμένει στα πάρτυ σας με την τούρτα σας λέω μόνο ότι , ο Παναγιώτης ο οποίος γενικά είναι συνεσταλμένος και χαλαρός...όρμησε στην τούρτα, έγινε μούρτζος που λέμε και στο χωριό μου, γλυφόταν συνέχεια...έφαγε κανονικά δηλαδή!!!ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ!!!!!

Τώρα να πω περαστικούλια στο Χριστινάκι μας, και να μπω και εγω στο κλαμπ των φαν της μυξορουφύχτρας απλά εγώ έχω και την απλή της έκδοση της chicco και μπορώ να πω οτι με βολεψε περισσότερο απο την σφυρίχτρα!!!

Τώρα neamanoula φιλενάδα που λες για το ρέψιμο, ρώτησα τον παιδίατρο πριν μισό μήνα και μου είπε αναμονή κανένα 5-10 λεπτο το πολύ και αν δεν ρευτει NO PROBLEM. ξάπλα και νανι!!!

Μιάς και λεω νάνι, να σας πω τον πόνο μου!!!(neamanoula ξερω θα με κράξεις!!!!)Εδώ και 2 βδομάδες ο μικρός έχει χάσει τελείως το πρόγραμμα του στον ύπνο!!!Μιά κοιμάτε 9-10 και ξυπνάει για να ξανακοιμηθεί στις 12 με 1 ή αλλιώς όπως και χθές πάλι...ξυπνάει κατα τις 3 το πρωι και με το ζόρι μετά απο πολύ ζόρι λέμε ξανακοιμάτε κατα τις 5!!!Φρεσκάδα και χαρά να δείτε κατα τις 3-άλλο πράγμα και εγω φυσικά κουτουλάω απο την νύστα!!!Τι να κάνω?Να υποθέσω ότι είναι η φάση του ενός έτους που μου είπανε (και καλά το παιδί στον χρόνο επάνω αποσυντονίζεται στον ύπνο και δυσκολεύεται να κοιμηθεί)!!!!

DAF μου χλωμό για άυριο, γιατί δεν έχω που να αφήσω τον μικρο (δεν παιζει το ενδεχόμενο να τον πάρω μαζί μου)!!!Σου στέλνω πμ!!!

Φιλάκια σε όλες σας\

ΥΓ. Τώρα το είδα...πρέπει να αλλάξω το τικεράκι μου πιά εεε!!!

Διαφημίσεις

Μιάς και λεω νάνι, να σας πω τον πόνο μου!!!(neamanoula ξερω θα με κράξεις!!!!)Εδώ και 2 βδομάδες ο μικρός έχει χάσει τελείως το πρόγραμμα του στον ύπνο!!!Μιά κοιμάτε 9-10 και ξυπνάει για να ξανακοιμηθεί στις 12 με 1 ή αλλιώς όπως και χθές πάλι...ξυπνάει κατα τις 3 το πρωι και με το ζόρι μετά απο πολύ ζόρι λέμε ξανακοιμάτε κατα τις 5!!!Φρεσκάδα και χαρά να δείτε κατα τις 3-άλλο πράγμα και εγω φυσικά κουτουλάω απο την νύστα!!!Τι να κάνω?Να υποθέσω ότι είναι η φάση του ενός έτους που μου είπανε (και καλά το παιδί στον χρόνο επάνω αποσυντονίζεται στον ύπνο και δυσκολεύεται να κοιμηθεί)!!!!

!

Τη μια δεν κοιμούνται γιατί είναι μικρά και κάθε 3 ώρες πρέπει να τρώνε, την άλλη δεν κοιμούνται γιατί έχουν κολικούς, την άλλη γιατί πονάνε τα δόντια τους, την άλλη γιατί περνάνε άλματα ανάπτυξης....εεε βέβαια αφού είναι συντονισμένο το παιδί (!!!) στο χρόνο πάνω περνάει και τη φάση που ξεσυντονίζετε............έχω βαρεθεί να βρίσκω δικαιολογίες γιατί δεν κοιμούνται.....μπορεί κάποιος να μου πει όχι πότε δεν κοιμούνται αλλά πότε κοιμούνται κανονικάααααααααααααα????????????????????????????:lol::lol:(την απάντηση στο σχολείο την ξέρω ήδη και την βρίσκω απογοητευτική.........:tongue:)

yaeNp3.png

Τη μια δεν κοιμούνται γιατί είναι μικρά και κάθε 3 ώρες πρέπει να τρώνε, την άλλη δεν κοιμούνται γιατί έχουν κολικούς, την άλλη γιατί πονάνε τα δόντια τους, την άλλη γιατί περνάνε άλματα ανάπτυξης....εεε βέβαια αφού είναι συντονισμένο το παιδί (!!!) στο χρόνο πάνω περνάει και τη φάση που ξεσυντονίζετε............έχω βαρεθεί να βρίσκω δικαιολογίες γιατί δεν κοιμούνται.....μπορεί κάποιος να μου πει όχι πότε δεν κοιμούνται αλλά πότε κοιμούνται κανονικάααααααααααααα????????????????????????????

--------------------------------------------------------------------

Όταν δεν κοιμάται η Χριστίνα (σπάνιο φαινόμενοοοοοοοοοο....) της λέω -ξέρω, ξέρω, σήμερα πονάει ο κ..λος σου...........:lol::lol::lol:

Είσαι θεα!!!!!:lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σε όλες τις συμφορουμίτισες!!!

gio και neamanoula, να σας ζήσουν τα μωράκια σας!!

και τώρα τα νέα μας, δηλαδή το ένα και μοναδικό νέο μας:επιτέλους ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ο γιος μου!!Πώς έγινε αυτό θα σας πω αμέσως. Λοιπον, πρώτα του αλλάξαμε δωμάτιο, τον βάλαμε σε δικό του. Μετά του αλλάξαμε ωράριο ύπνου και φαγητου Δηλαδή, όταν ένα πρωί ξύπνησε στις 6.30 (αφού ξυπνούσε κάθε δύο ώρες από τις 11.00) και ήπιε γάλα δεν τον ξανακοιμίσαμε. Έτσι, όταν έφτασε η ώρα 9.00 το βράδυ ήταν κομμάτια. τον βάλαμε λοιπόν για ύπνο και κλείσαμε την πόρτα. Από κει πειτα εφαρμόσαμε το "ελεγχόμενο κλάμα", δηλαδή πήγαινα μέσα στο δωμάτιο του κάθε 3 λεπτά και τον ξανάβαζα ξάπλα στην κούνια του, τον σκέπαζα, του έδινα την πιπίλα και του έλεγα "σώπα μωρό μου, τωρα θα κοιμηθείς και θα τα πούμε το πρωί" και έφευγα. Έκλαψε 45λεπτά και μετά κοιμήθηκε και ξύπνησε μονορούφι στις 6.30 πάλι. Τη δεύτερη νύχτα εκλαψε 30 λεπτά και άλλα 30 τη μοναδική φορά που ξύπνησε μεσα στη νύχτα στις 3.00. το πρωί τον ξύπνησα εγώ στις 8.30!! Την τρίτη νύχτα έκλαψε 10 λεπτά και οιμήθηκε μονορούφι ως τις 7.00 το πρωί-φανταστείτε, από τις 9.30 το βραδυ μέχρι τις 7.00 το πρωί!!! Ποιος, ο γιος μου που ξυπνούσε κάθε μία ώρα!!

Θέλω να ευχαριστήσω την konmar και την άγνωστη xxx από άλλο topic που μου έδειξαν το δρόμο. Ξέρω πως είναι ΠΟΛΥ δύσκολο να ακούς το μωρό σου να κλαίει σπαρακτικά -ακόμα κι ο σύζυγός μου με δυσκολία άντεξε την πρώτη νύχτα-αλλά ήμουν αποφασισμένη. Μετά την πρώτη αυτή νύχτα τα πράγματα καλυτέρεψαν, όχι μόνο κοιμάται πιο γρήγορα, αλλά και το κλάμα που κάνει δεν είναι πια σπαρακτικό, πιο πολύ έχει μια μικρή γκρίνια και μετά μια μουρμούρα και μετά...ύπνος!!! Ειλικρινά, δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει αυτό, ξέρω όμως ότι για την ώρα δουλεύει! Εντάξει, θέλει λίγη υπομονή, αλλά αξίζει τον κόπο!!

ANTA χαίρομαι πολύ που έπιασε αυτή η μέθοδος με το παιδί σου, νομίζω ότι είναι από το βιβλίο"κοιμίσου παιδί μου". Την εφάρμοσα κι εγώ αυτή τη μέθοδο αλλά σε εμάς δεν έπιασε, την εξαγρίωνε ακόμη χειρότερα και έκλαιγε πάνω από 3 ώρες. Εμείς βρήκαμε τα δικά μας κόλπα για να κομάται. Έτσι είναι κάθε παιδί, αρκεί να βρεις τον τρόπο που πιάνει. Χαίρομαι ειλικρινά που τον βρήκες και ελπίζω να κρατήσει.:wink:

yaeNp3.png

κορίτσια άργησα αλλά τα κατάφερα!!!

Κ ιεμείς λαωνίζουμε και πιανόμαστε παντού και από πίσω η μαμά να τρέχει, τι να κάνουμε, μόνο έτσι γίνεται... Αρχίσαμε και πιο εντατικά το φαγητό με τα δάχτυλα (τα μαλακά φρούτα προς το παρόν) και τα πάει μια χαρά, και επίσης εκπαίδευση με το κουτάλι, τον βοηθώ να το βάλει στο στόμα του. Γίνεται το έλα να δεις, αλλά βλέπω ότι γρήγορα μαθαίνει και επομένως θα έρθει αρκετά γρήγορα η φάση που θα τρώει μόνος του, οποία χαρά...

Η φάση που θα κοιμηθεί χωρίς να ξυπνησει δεν ξέρω πότε θα ξανάρθει, αλλά τι να γίνει...

Εμείς τελικά σινεμά δεν πήγαμε, αλλά είδαμε dvd στο σπίτι, ανάψαμε και το τζάκι και περάσαμε πολύ όμορφα τα δυο μας! Γιαγιάδες, μεγάλη εφεύρεση!!

Κατά τα άλλα έχω βγει λίγο για ψώνια για τα δώρα των γιορτών, έχω πάρει περίπου τα μισά μέχρι στιγμής, πόσο μου αρέσει να κάνω δώρα!!!

Επίσης neamanoula, για τις μύξες πρώτα ορό και μετά τραβάς, αν και όταν είναι πραγματικά χάλια η κατάσταση, το otrivin είναι όλα τα λεφτά! Αλλά και πάλι πρέπει πρώτα να έχεις καθαρίσει ό,τι γίενται με ορό και ρουφήχτρα για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα. Περαστικούλια!

DaF και Πεζή γυριστρούλες καλά να περάσετε!!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Καλησπερα κοριτσακια!!!

Και ναι γυρίσαμε ύστερα από την συντομη εκδρομη μας στους νονους μας, το ταξιδι αν και κουραστικό αρκετα λόγων κακων καιρικων συνθηκων μια χαρα με τον Νικολή μου, ο μικρος ήταν κυριος σε όλα του στο ξενο σπίτι εκτος από το φαγητό που την έβγαλε μονο με γαλα:rolleyes: και γενικα τα περάσαμε όμορφα αν και θα τα περνουσαμε καλυτερα αν δεν εβρεχε και καταφερναμε να πάμε καμια βολτιτσα παραπανω..

Τωρα σειρα εχουν οι παππουδες από του μπαμπα μας τη μερια, θα πάμε απο Τριτη, να χαλαρωσουμε να ανασυγκροτηθουμε και να αναχωρησουμε και προς τα εκει για καμια βδομαδουλα..να βγει και η μανουλα για κανα ποτακι γιατι έσκασε;)

neamanoula μου καλυτερα το Χριστινακι??? Σου στελνω και π.μ.;)

Όσο για το ρεψιμο εγω πλεον το εχω κοψει, την ημερα εννοειται πως δεν τον ρευω, καθότι τα καταφερνει μια χαρα μονος του, το βραδυ το προσπαθουσα αλλα ποτε δεν ρευοταν οποτε ειπα να το σταματησω για να μην του χαλαω και τον υπνο, τον ρευω μονο τα ξημερωματα οταν ξυπναει π.χ. στις 5-6 οπου θα πεσω μετα για υπνο και θελω να εχω το κεφαλι μου ησυχο..αλλα και παλι δεν τον ταλαιπωρω για να μην ξαγρυπναει(έχουμε και αυτο το προβλημα..:rolleyes:) Αλλωστε ρωτησα και τον γιατρο και μου ειπε οτι πλεον δεν ειναι και τοσο απαραιτητο οποτε το γλυτωνουμε και αυτο το βαρος..

ΑΝΤΑ μου μπραβο ..τον εστρωσες τον μικρο, εγω σου ευχομαι να παραμεινουν τα πραγματα ετσι , να μην ξεβολευτει ο μικρος σου για να κοιμηθεις και εσυ επιτελους δολια μανα!!!

Κατερινακι οντως οι παππουδες ειναι σωτηριοι , δεν το συζητω, εγω λεω αυριο να τον αφησω για να κατεβω μια βολτα στα μαγαζια (λατρευω τα ψωνια καθε χρονο τετοια μερα:lol:) να παρω και εγω τα δωρακια, μικρα βεβαια αλλα με πολλη αγαπη για ολους!!!

dafaki ελπιζω να τα περνας καλα στα μερη μας..άντε καλη επιστροφη!!!

ΝΙΚΟΛΑΣ...15-03-2009....ΕΙΣΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ!!!

ΜΠΕΜΠΗΣ...19-11-2011...ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΞΕΤΡΕΛΑΝΕΙ!!!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...