Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 42 λεπτά , Antonia_ είπε:

Γενικά θέμα με το σπέρμα είχε από παλιά. Είχε κιρσοκήλη την οποία χειρουργησε αλλά δεν έγινε κ κάτι. Είδα ξανά τη σαλπιγγογραφια και γράφει κ στις δύο σάλπιγγες ήπια διάταση με έξοδο κλπ. Την έδειξα στον εξωσωματικο τον νέο κ είπε ότι δεν χρειάζεται χειρουργείο. Θα τη δείξω κ στην δική μου τη γυναικολόγο που με παρακολουθεί να δούμε.

Αυτό να κάνεις, αν συμφωνούν οι απόψεις τους προχωράς προφανώς κάτι βλέπουν παραπάνω από το πόρισμα. Οι γιατροί μας ξέρουν καλύτερα! 

Cafe Μάρτιος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

DaF μου κοπελα μου ευτυχως που δεν συνεβει τίποτα χειρότερο ,τι να πω ... Προφανώς τον αιφνιδίασες τον άτιμο ... Ουφ τέλος καλό όλα καλά ...

Στο σπιτι που νοικιάζουμε το χουν ανοίξει 2 φορές ,μας το είπαν οι γείτονες . Φτιαχναμε την μπαλκονόπορτα και μας ρώτησαν αν πάλι διαρρηξαν το διαμερισμα κι ετσι το μάθαμε .... Ελπιζω να μην τριτώσει ... Τα πεθερικά μου είχαν διαρρήξει πριν κανα χρόνο και θυμαμαι που μας περιέγραφαν το σπιτι και πως το βρήκαν ανω κάτω ...πραγματικά φριχτό ..αισθάνεσαι πως εισβάλουν και βιάζουν τον πιο προσωπικό σου χωρο ,τα πράγματα σου , τα πάντα .. Τσ τσ τσ μακρυα απο εμας ...

Κατερινάκι μου σε σκέφτομαι καλή μου .. Καλη δύναμη στο διάβασμα... Λυπαμαι πολύ για την δουλεια του Θανάση ,δύσκολες εποχές γμτ Ειναι ταμειο ανεργιας τουλαχιστον ??...Κι εμεις περναμε μια κρίση τες πα αλλη φορά ...

Χθες τρεχαμε στον Πειραια στην παιδίατρο με τη μικρή .. Εγω δουλευα απόγευμα κ ήρθαν κ με πηραν γιατι η μικρή έκλαιγε και ελεγε ναει ναει δηλ ποναει κι επιανε την κοιλιά της και εδειχνε δεξιά Χτυπησαμε συναγερμο για σκωληκοειδίτιδα αλλα τελικα γαστρεντεριτιδα μαλλον είναι, αφου δεν θέλει να φάει τίποτα μου κουνάει το δάχτυλο και μου λέει όχι μαμ .Εκανε και εμετο πριν λίγο το καημενουλι μου και ξελάφρωσε θέλω να πιστευω Ελπιζω να περάσει γιατί δουλευω άυριο και να δω πως θα τα βγάλει πέρα ο καημένος ο Κων/νος με εμετους και διάρροιες όλη μέρα ...

Για τον υπνο την βάζουμε πια στον καναπε και κοιμαται εκει τουλ. μεχρι τις 5 το πρωι οπου και την παιρνουμε μαζί μας Επιτελους ξεκολλησε απ το κρεβάτι μας .

Ειμαι πολύ νταουνιασμενη με όλα αυτά που ακουω γύρω μου ... Και μη χειρότερα να λέμε ..

Συμπεθερα χάρηκα που σ'ακουσα !!!

nI9Sp3.png

urDwp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Moλις της εδωσα αντιπυρετικό ...39 just το καμάρι μου ...Τρελη γκρίνια και δεν θελει ούτε να την αγγιξω... Εχει κολλησει πάνω στον πατέρα της και δεν ξεκολα .. Αισθανομαι λίγο αχρηστη να το πω ???? Χαζο τελειως το ξέρω αλλά να... μια στεναχώρια την έχω ...

nI9Sp3.png

urDwp2.png

Περαστικά σας, Μαρίγια, να γίνει καλά γρήγορα η μικρούλα!

Daf, πάλι καλά που τον πρόλαβες, τον κλέφτη... Τι να πω... Κι εμάς το σπίτι που νοικιάζουμε το είχαν διαρρήξει 2 φορές γι'αυτό και ο ιδιοκτήτης έβαλε δοντάκια στα πορτοπαράθυρα και τετραπλή ασφάλεια στην πόρτα...

Αχ, κορίτσια, ίσως φανεί άσχημο αυτό που θα γράψω, αλλά πάιρνω κουράγιο όταν διαβάζω ότι και τα δικά σας παιδάκια έχουν προβλήματα στον ύπνο. Λέτε να μην προσαρμόστηκαν ακόμα στη νέα ώρα; Εμένα, πάνω που έλεγα ότι έστρωσε, να σου και αλλάζει η ώρα και αρχίζει ο Θανάσης να ξυπνά πότε στις 4 και πότε στις 5 και να ξανακοιμαται 1 ώρα αργότερα με ΠΟΛΛΗ μουρμούρα και ενίοτε κούνημα στο καρότσι...Ειλικρινά, δεν κουραστήκατε εσείς; Δεν αναρρωτιέστε πότε θα τελειώσουν τα νυχτερινά ξυπνήματα; Προσωπικά ανησυχώ γιατί σε 3 μήνες θα έχω και το 2ο μωρό, τι θα κάνω δεν ξέρω...Αφήστε που αναρρωτιέμαι πώς θα το κοιμίζω τη νύχτα που ο μικρός με θέλει στο δωμάτιό του μέχρι να κοιμηθεί, δηλ. τουλαχιστον 30 λεπτά; (και βάλε πολλές φορές...) Και την ημέρα, αν δεν κάνω δουλειές, θέλει να ασχολούμαι όλο μαζί του, πώς θα φροντίζω και το μωρό; Προβλέπω πολλή γκρίνια και πολλή ζήλια...Ουφ, τα είπα και ξαλάφρωσα...Εγκυούλες, τη γνώμη σας, παρακαλώ!

Κατερίνα, τώρα διάβασα όλο το post σου... λυπάμαι για το σύζυγο, αλλά μπράβο σου που το αντιμετωπίζετε έτσι... Ότως η υγεία είναι το πιο σημαντικό κι εγώ το κατάλαβα αυτό πλήρως από τη στιγμή που εκανα το μωρό μου... να ειμαστε καλά και να είναι καλά τα παιδάκια μας, αυτό μετράει πάνω απ' όλα...ναι, κι εγώ γίνομαι γκρινιάρα κι αγχώνομαι για πραγματα που δεν θα έπρεπε ίσως όπως φαίνεται από παραπάνω...

αχ ρε κοριτσια...ευχαριστω για τη συμπαρασταση, εκεινη την ωρα ηθελα να τσιριξω απο το σοκ!!πεζουλα ευχαριστω για το πμ;)

πριν χρονια ειχαν διαρρηξει το σπιτι των γονιων μου και μαλιστα 2 φορες...οποτε το ξερω το συναισθημα απο πρωτο χερι...πηραν ολα τα χρυσαφικα, τους βαφτιστικους σταυρους μας...τη 2η φορα μονο λεφτα κ ενα ρολοι...(δεν ειχε μεινει κ τιποτα!) η αδερφη μου βλεπει ακομα εφιαλτες , εγω απλα εξοργιζομαι ...θελω να τους βαρεσω!:rolleyes:

τελοσπαντων , 2 ωρες μετα βουτηξα τη μικρη και πηγαμε για αφισοκολληση στο κεντρο της αθηνας για την εκδηλωση του θηλασμου...ξεδωσα κανονικοτατα, 2,5 ωρες ανεβοκατεβαιναμε!:mrgreen: οποτε νομιζω, το ξεπερασα!

αυτο που δεν ξεπερναω με τιποτα ειναι η καφριλα βρε παιδια......ανθρωπε μου σου εχω κανει κατι; (σε οποιαδηποτε φαση δλδ....αφησε με στην ησυχια μου!)

κατερινα στενοχωρεθηκα με τα νεα σου....παντως παιδια δεν 'συγκρινω' νεα υγειας με αλλα δυσαρεστα γιατι απλα δεν συγκρινονται....ναι, θα στενοχωρηθω , θα σκασω για κατι καθημερινο κ απλο που με ταλαιπωρει, δεν θελω να εχω τυψεις για ενα αυθορμητο συναισθημα!δεν μπορω!

απλα να μην φτανουμε στα ακρα, ατελειωτη γκρινια δλδ....χωρις αισιοδοξια κ προσπαθεια...αλλο το ενα αλλο το αλλο νομιζω!

παιδια να πω κ κατι αστειο, ο γιωργακης, μου ειπε η κατερινα, με φωναξε με το ονομα μου!!!!το γλυκοοοο μου!!!!!!:mrgreen: μετα που το ελεγα στο συζυγο, ελεγε κ η ερατω "γογο, γογο, γογοοοο!!!!!" τι γλυκα παιδακια-παπαγαλακια!:mrgreen: τι συμπαθειες!!!

μαριγια πολλα περαστικα στο ανδριελακι......ταλαιπωρειται μωρε η ζουζουνα σας ....αχ υπομονη αυτο το χρονο γλυκια μου...!μην αισθανεσαι αχρηστη, τι ειναι αυτα που λες!μια μπαμπακιαση την εχουν, δεν το εχουμε πει; εγω, με το που μπαινω μεσα, ειμαι 'γαγα' γαλα δλδ...ο μπαμπας της.....'ΜΠΑΜΠΑΑΑΑ!!!' κ τρεχει.....καταλαβες;:rolleyes:

αντα για τον υπνο αστα βραστα....ξυπναει 3-4 φορες στανταρ, κ αυτο τωρα τελευταια, πριν ξυπνουσε κ παραπανω....μια για νερο, μια για γαλα, μια για αγκαλια....τι να πρωτοπω...τουλαχιστον κοιμαται κατα τις 9.30, επιτελους!

αυτα κοριτσια μου, σας αφηνω, αυριο εχουμε υδραυλικο το πρωι κ μετα την εκδηλωση θηλασμου!!!!ευχηθειτε μας καλη επιτυχια!!!:-D

φιλακια!

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλησπέρα..:D

Χάθηκα και εγώ με τα προβλήματα και τις δουλειές μου..

dafaki ευτυχώς τη γλίτωσες φτηνά.. να κλειδώνεις πάντα! Εγώ το κάνω πάντα, από συνήθεια, μέναμε μόνοι μας μικρά και μας έλεγε η μαμά να κλειδώνουμε και μου έμεινε.

Κατεριν@κι γερό να είναι το μωράκι σου και ότι και να είναι!! Πάντως όταν το μάθεις μας το λες και μας να μας φύγει η περιέργεια..

Νεαμανούλα μήπως να δοκίμαζες και το εβαπορέ.. γνώμη μου είναι να δώσεις αυτό που πίνει το παιδί καλύτερα και μη κολλάς με το φρέσκο απαραίτητα.. Έκανα αυτό το λάθος στη μεγάλη και μου το έκοψε εντελώς.. το εβαπορέ το πίνει που και που.

ΠΕΖΗ μου πολλά φιλιά εκεί στα βόρεια..και στο Νικολάκη που σε ταλαιπωρεί..

Μαριγια μου περαστικά σας... πρόσεξε την αφυδάτωση με τους εμετούς.. δώσε αυτά που σου έχει προτείνει ο γιατρός σου ανάλογα... και η μπανάνα βοηθάει μικρές μπουκίτσες.

Κορίτσια δεν είμαι και πολύ στα καλά μου... τρέχω με τη μεγάλη μου κόρη... θα μπαίνω να σας βλέπω... φιλιά..

Γεια σας κοριτσάκια μου, και ευχαριστώ για την υποστήριξη. Και αυτό θα περάσει που έλεγε η γιαγιά μου!

μαριγια δεν το πιστεύω τόση ταλαιπωρία η μικρή σου... Όντως πρόσεχε την αφυδάτωση και μην στενοχωριέσαι για την μπαμπακίαση....Είσαι αναντικατάστατη σου λέω!!

Ο μικρός αφού έκλεισα το τηλέφωνο με την Daf και έλεγα στον Θανάση τι συνέβη με τη διάρρηξη, άρχισε να λέει συνέχεια το όνομά της, προσθέτοντας κι ένα α μπροστά, πολυ γέλιο!!

Άντα κι εμένα που είχε κάποιον καιρό στρώσει εντελώς και κοιμόμασταν κανονικά, τώρα που περιμένει τον τελευταίο κυνόδοντα (άντε να ησυχάσουμε από τα παλιόδοντα) άρχισε πάλι να ξυπνάει. Τις προάλλες κι εμένα γερμανικο 3-4 ξύπνιος, χωρίς όμως μουρμούρα ευτυχώς, απλά κοίταζε το ταβάνι, τι να πω. Αλλά εγώ έπρεπε να είμαι δίπλα βέβαια...

Εγώ αυτό που σκέφτομαι με το μωρό είναι ότι θα με σώσει μάλλον ο μάρσιππος αγκαλιάς, θα μάθω να το θηλάζω εκεί και να κοιμάται εκεί ώστε αν πρέπει να είμαι με τον Γιώργο να μην έχω πρόβλημα. Για σκέψου το κι εσύ! Γενικά απ ότι ξέρω σου λύνει τα χέρια και μέσα στην ημέρα γιατί κουβαλάς το μωρό θηλάζοντας ή αν έχει γκρίνια, έχοντας όμως τα χέρια σου ελεύθερα να κάνεις κάτι για το μεγαλύτερο ή κάτι άλλο μέσα στο σπίτι π.χ. μαγείρεμα. Θυμάμαι επίσης ότι η Daf βολεύτηκε φοβερά τους μάρσιππους και πήρε καρότσι όταν η Ερατώ ήταν 6 μηνών ή κάτι τέτοιο. Για πες μας κι εσύ Daf που έχεις πείρα!!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Κατερινα μου ευχομαι κατι καλυετρο για το συζυγο, παντως εγω δεν ξερω κατα ποσο θα ημουν ησυχη με θεμα ανεργιας. Ευτυχως δεν αντιμετωπιζουμε τετοια αγχη αλλα ακομη και το γεγονος οτι ολα ειναι τοσο ευθραυστα τον τελευταιο καιρο με αγχωνει. Εχουμε ενα αρκετα μεγαλο δανειο απο πισω μας που μας ακολουθει και σε περιπτωση που κατι δεν παει καλα οπως π.χ. μη πληρωμη μισθων κτλ που ακουγονται κατα καιρους με αγχωνει....πανω απο ολα η υγεια βεβαια αλλα χωρις χρηματα κατα τα ψεματα, ετσι κακομαθημενοι που ειμαστε δεν παλευεται η κατασταση:roll:

Μαριγια μου περαστικα στο κοριτσακι μας, γρηγορα καλα!!!

daf μου αυτο θα πει να ξεδινεις!!!Αφισσοκολληση ρε θηριο??? Ελπιζω να ειχε επιτυχια η συναντηση σας στο Συνταγμα!!! Δραστηρια μανουλα μου εσυ!!!

vallou μου φιλια και σε εσας...και ειπαμε χαλαρα με τα τρεξιματα ε??? Σε θελω ακμαια παρακαλω!!!;)

Αντα μου ο Θανασακης μας ειναι απαιτητικος πιστυεω οπως καθε μωρακι και ειδικα πρωτο , ολα θα γινουν ας ερθει με το καλο το μπεμπε και βλεποντας και κανοντας. Το κακο ειναι οτι δεν εχεις βοηθεια κοντα αλλα με το συζυγο θα την παλεψεις. Επισης ωσπου να γεννηθει το μωρακι σας θα εχει μεγαλωσει και αλλο ο Θανασακης.

Εμεις απο την αλλη καλα, δουλεια αυτες τις ημερες λογω εκλογων αντε να περασουν αυτες οι μερες να παρουμε καμια αδεια επιτελους1!

ΦιΛΑΚΙΑ!!!

ΝΙΚΟΛΑΣ...15-03-2009....ΕΙΣΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ!!!

ΜΠΕΜΠΗΣ...19-11-2011...ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΞΕΤΡΕΛΑΝΕΙ!!!

Γεια σας τσούπρες!Τί μου κάνετε?

Κaterin@ εύχομαι να βρει ο άντρας σου γρήγορα δουλειά κοπέλα μου γιατί και οι καιροί που ζούμε δύσκολοι...

ΑΝΤΑ αυτός είναι και ο λόγος που δεν κάνω ακόμη δεύτερο παιδί. Αν η Χριστίνα ήταν πιο ήσυχη και κοιμόταν, τώρα θα έκανα και δεύτερο.Τί να σου πω τώρα εγώ για τον ύπνο, άσε θα σε απογοητεύσω..εύχομαι να πάνε όλα καλά και να μην έχεις προβλήματα ύπνου.:)

Και μια που λέμε για ύπνο είναι εδώ και κανά δίμηνο που κάνω ότι δεν έχω κάνει ποτέ συστηματικά, την κοιμίζω με κούνημα στο καρότσι, μετά μεταφορά στη κουνια, και στο πρώτο ξύπνημα που έχει (συνήθως μετά καμιά ώρα με δύο το πολύ), την παίρνω στο κρεβάτι μας και κοιμόμαστε (ο Θεός να τον κάνει ύπνο, εγώ όλο το βράδυ να τραβάω τη Χριστίνα από την άκρη του κρεβατιού). Και ο λόγος είναι ότι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ να τρέχω στο δωμάτιο της κάθε μία ώρα το βράδυ και να την νανουρίζω ασταμάτητα και να μην κοιμάται. Οπότε υπέκυψα και ότι ήθελε προκύψει...

Σήμερα μου έκανε ένα χουνέρι πάντως τρελό!!Το πρωί πήγαμε στην παιδική χαρά για κανά τρίωρο και δεν ήθελε να φύγει με τίποτα!!!Μα με τίποτα!!!Δεν ήθελε άλλο παιδάκι να κάνει κούνια, δεν ήθελε να κάνει άλλο παιδάκι τσουλήθρα, εγώ να της εξηγώ μπλα μπλα μπλα, η Χριστίνα να χτυπιέται κάτω στα χωματα. Σηκωτή την πήρα στο τέλος με χίλια κλάμματα, να μας κοιτάνε όλοι, από τα νεύρα της μου πήρε τα γυαλιά και μου τα έσπασε, και στο σπίτι έκλαιγε για καμιά ώρα. Και γενικά πολύ πολύ άρνηση. Είμαστε στο κάτω όροφο σπιτιού δεν θέλει να πάει πάνω, είμαστε πάνω δεν θέλει να πάει κάτω, είμαστε στο κήπο χαμός μέχρι να μπούμε μέσα, χαμός στη πάνα, χαμός σε αλλαγή ρούχων. Τί μπλα μπλα να εξηγώ, τί διάσπαση προσοχής πχ. πάμε πάνω να δούμε το σκυλάκι, το μπαμπά κα.Καραγκιοζης γίνομαι και στο τέλος την παίρνω σηκωτή να κλαίει αυτή να φωνάζω εγώ!Της μιλάω πάρα πολύ, της εξηγώ τα πάντα, αλλά η άρνηση άρνηση. Πείτε βρε κορίτσια ότι είναι καμιά φαση της ηλικίας και μεγαλώνοντας θα περάσει. ώρες ώρες με βγάζει από τα ρούχα μου!!!

yaeNp3.png

Τσουπρίτσες μου τι 2μερο ήταν αυτο???? Χιλιες φορές μύξες και πυρετό ,δίνεις αντιπυρετικο και πεφτει. Αυτο το πράγμα της γαστρεντεριτιδας δεν περιγραφεται... Εχω σφουγγαρίσει άπειρους εμετούς ,εχω τρίψει χαλιά , εχω βαλει άπειρα πλυντηρια και φυσικά απο χθες το βράδυ ξεκίνησαν και οι διάρροιες κι εκει να δέιτε γλέντια .....

Χωρια που η μικρή έμεινε μισή ,μετρας παιδάκια πλεον στο κορμάκι της .. εχει γινει σαν κλαράκι. Χθες στην κυριολεξια 'εφαγε μονο 3 φρυγανιές .. Να κλαιει και να μαζευεται στα δυο και να φωνάζει νάει ναει μτφ πονάει και να μη"ν μπορεις να κάνεις τίποτα να την βοηθήσεις . Ολη την ώρα ηθελε να είναι κολλημενη πάνω μας όπου και κοιμοταν , ξύπναγε έκλαιγε και ξανακοιμόταν και συνέχεια αγκαλιά .. Αφου σημερα το απογευμα που ηταν κάπως ΄καλύτερα την αφήσαμε κάτω να περπατήσει και εκανε οχταρια απο την αδυναμία .Την εβγαλα και λιγο στις κούνιες όπου και μου κοιμήθηκε πάνω στην κούνια Χειροτερα δεν την έχουμε ξαναδεί ποτέ .. Να της μιλάς και να μην μιλάει καθόλου να σε κοιτάει μόνο με ενα βλέμα όλο παράπονο Το τσάκισε το παιδάκι μου η παλιογαστρενερίτιδα . Εφαγε λιγακι σήμερα , θα συνεχίσουμε και αύριο δίαιτα και ρυζακι κι ελπιζω να σταματήσει και οι διαροια .

Νεαμανούλα η μικρη σου όπως και η δική μου παθαίνουν κρίσεις θυμού δες εδω http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59050&highlight, εμένα με βοήθησε πάρα πολύ .

Τωρα για το τι φταίει εχω καταλήξει πως μάλλον την έχουμε κακομάθει λιγάκι και 2ον πρόκειται για ένα παιδί με ισχυρή θέληση.

Υπομονη και όπως θα διαβάσεις δεν ξεκιναμε τα μπλα μπλα μιλαμε κοφτά και επεξηγηματικά και φυσικά δεν αφηνουμε να περάσει το δικό τους με τέτοιο τροπο δηλ με στριγγλιές και υστερίες

Σου παραθέτω και τις οδηγίες της Μ.Στυλιανάκη . Γενικά έχει παρα πολλα να διαβάσεις στο forum απλά κανε αναζήτηση με "κρίσεις θυμού "

αυτό που περιγράφετε ονομάζεται temper tantrum.

θα προσπαθήσω να συγκεντρώσω καποιες πληροφορίες εχουμε σίγουρα ξαναμιλήσει για αυτό.

πάντως είναι κατι εντελώς φυσιολογικό, είναι κρίσεις θυμού και συνηθισμένες εντελώς στα παιδιά αυτής της ηλικίας.

το καλύτερο είναι να τα αφήνετε να ξεσπάνε εφόσον δεν κανουν κακό σε πράγματα ή στον εαυτό τους και να μην δίνετε μεγάλη σημασία, να μην παθαίνετε πανικό την στιγμή εκείνη.

μόνο εάν το παιδί κανει κακό στον εαυτό του,

δηλ χτυπάει το κεφάλι του στο πάτωμα, (πολύ συχνό) σε μια τέτοια κρίση,

τότε οφείλετε να το αγκαλιάσετε χωρίς να το σφίγγετε αλλα αποφασιστικά να μπλοκάρετε αυτή του την κίνηση, και να πείτε ΜΟΝΟ " Προσέχουμε το σώμα μας"

τιποτε αλλο. και συνεχίζετε την αγκαλιά "προστατευτική μπάρα" στην οποία το παιδί ακόμα μπορεί να κουνιέται και να κανει πανω κατω αλλα δεν μπορεί να πονέσει τον εαυτό του. (προστατευτείτε και εσείς με τα χέρια σας, πιθανώς στην προσπάθειά του να χτυπήσει τον εαυτό του να σας περάσει εσάς καποιο χτυπηματάκι).

όχι σφιχτή αγκαλιά, γιατί αυτό θα ήταν ένας περιορισμός του ξεσπάσματος με το ζόρι.

αυτές οι κρίσεις είναι απλώς ξεσπάσματα, οτιδήποτε αλλη προσπάθεια συζήτησης κατα την διάρκεια ενός τέτοιου ξεσπάσματος, το παρατείνει,

το εντείνει,...

όμως είναι σημαντικό να βλέπετε το αν είναι κρίση θυμού/ξεσπάσματος

ή μια πραγματική ανησυχία ή ανάγκη την οποία το παιδί ζητάει με πείσμα.

η διαφορά του ενός με το άλλο,

είναι ότι το παιδί φαίνεται να δρά παράλογα έντονα, πιθανώς εκτός ελέγχου στον τρόπο που ουρλιάζει και χτυπιέται, συνήθως ξαπλώνει και στο πάτωμα και δεν δέχεται να το ακουμπήσει κανείς ενώ σε καθε προσπάθεια συζήτησης ή ακουμπημα, ουρλιάζει ακόμα πιο έντονα και εκκωφαντικά και χτυπά γυρω του, προλαβαίνει ίσα ίσα να παίρνει ανάσες απο τα πολλά ουρλιαχτά, κοκκινίζει κτλ.

τα παιδιά βγάζουν όλη τους την ενέργεια με μιάς, σαν μια έκρηξη θυμού η οποία δεν έχει φαινομενικά τέλος.

όμως, έχει τέλος, και το τέλος έρχεται όταν αφήνετε το παιδί να έχει αυτή την έκρηξη θυμού, δεν δείχνετε να σας επηρεάζει ή να σας εντυπωσιάζει, (χωρίς να εκφέρεστε ειρωνικά ή να κάνετε γκριμάτσες!) και όταν περάσει, συνεχίζετε εκεί που είχατε μείνει.

Μπορεί να κρατήσει και μισή ώρα αλλά οταν το παιδί μάθει οτι δεν πετυχαίνει καμια αντίδραση με αυτή την πράξη ξέρει ότι δεν εχει νόημα και σταματάει πολύ νωρίτερα, αλλά και με τον καιρό σταματάει και εντελώς τέτοια ξεσπάσματα.

δεν είναι καλό να δεχτείτε μια έκρηξη θυμού σαν επιχείρημα να αλλάξετε αυτό που είχατε σκοπό να κάνετε μιας και τότε το παιδί θα γνωρίζει ότι

α - όποτε θέλω κατι διαφορετικό απο αυτό που λέει η μαμά, το μόνο που έχω να κάνω είναι να χτυπιέμαι στο πάτωμα και να ουρλιάζω.

είναι καλό ,

να περιμένετε να τελειώσει η έκρηξη θυμού, όσο κουραστικό και αν είναι αυτό,

και τότε να συνεχίσετε κανονικά την ροή δραστηριοτήτων.

Συνήθως τα παιδιά όταν βγάζουν έτσι απότομα την ενέργειά τους, είναι μετά πάρα πολύ ήρεμα και έχουν εκτονωθεί και τότε μπορείτε ξανά να μιλήσετε και να συζητήσετε και να συνεχίσετε την όποια δραστηριότητα.

Αυτό πάντως που θα κάνει ένα παιδί να επαναλάμβάνει πιο συχνά τέτοιες εκρήξεις θυμού,

είναι το να αλλάξετε τις προθέσεις σας, σύμφωνα με αυτό που θέλει το παιδί, επειδή είχε την έκρηξη θυμού.

είναι μια επιβράβευση της έκρηξης θυμού και θα οδηγήσει μόνο στην επανάληψή της, κάτι που δεν είναι καλό για το ίδιο το παιδί, καθώς θα μάθει λάθος τρόπο να επικοινωνεί και να ζητάει αυτό που θέλει,.

αντιθέτως πάντα όταν ένα παιδί ζητάει κατι με τρόπο λεκτικό και ευγενικό, πρεπει να επιβραβεύβετε αυτή του την ενέργεια,

..μην μπαίνετε στον πειρασμό να ενδώσετε ακόμα και αν το παιδί σας

δημόσια, κλαίει χτυπιέται και ουρλιάζει, αλλιώς χάνετε την δυνατότητα να δημιουργηθεί ένας ωραίος και ευχάριστος τρόπος επικοινωνίας μεταξύ σας.

δεν χρειάζετε να κάνετε κατι απλώς μπορείτε να το πάρετε καπου πιο απομονωμένα, (για να μην αισθάνεστε οτι το κλάμα κ το ουρλιαχτό ενοχλεί) και να το αφήσετε να ξεσπάσει.

φροντίστε όμως και να αναρωτηθείτε μήπως ο θυμός είναι μαζεμένος για καποιο άλλο λόγο, δηλαδή μια πιο γενική ανάγκη του παιδιού για επικοινωνία και εισακουσμα των επιθυμιών του.

δείχνει δηλαδή και κάπου ότι θέλει να ακουστεί, και βγάζει με μιας το παράπονο "δεν με ακούει κανείς! ακούστε με επιτέλους" επιβάλλοντας με αυτό το τρόπο (ουρλιαχτό) καποιος να το ακούσει.

αυτό μπορείτε να το ενισχύσετε όταν σκεπτόμενοι όλα αυτά,

κανονίσετε σε ώρες άλλες, στις οποίες δεν εχει τις εκρήξεις θυμού, να ακούτε πολύ περισσότερο το τι θέλει, να το ρωτάτε, και να ενδίδετε σε αυτά που θέλει εφ όσον είναι εφικτά, και τα ζητά με τρόπο ωραίο.

Το να ενδίδετε όταν σας ζητάει κατι ή θέλει κατι δε σημαίνει ότι να κάνετε εδώ και τώρα αυτό που σας λέει η σκέφτηκε, αλλά να το συζητήσετε και να διαπραγματευτείτε πότε μπορείτε να το κάνετε αυτό, ή να πάτε ήρεμα προς τα εκεί που θέλει σιγά σιγά, και όχι τρέχοντας. Στόχος είναι να αισθανθεί το παιδί οτι συζητάτε, οτι δεν υπάρχει ένας τοιχος αδιαπραγμάτευτος μπροστά του που του λέει ΟΧΙ. Είναι το αντίθετο της αδιαλλαξίας.

Θυμηθείτε το πόσο αβοήθητο αισθάνεται ένα παιδί, σε αυτή την ηλικία όπου η κάθε του επιθυμία εξαρτάται πλήρως απο την θέληση του γονέα να την ικανοποιήσει. Φανταστείτε τον εαυτό σας, να πρέπει συνεχώς να ζητάτε την άδεια, για να κανετε το ένα ή το άλλο, να μην μπορείτε να κατεβάσετε αυτό το πράγμα, να το ζητάτε και να σας λένε "οχι τώρα" ή "σε λίγο" συνέχεια πχ.

Κάθε ημέρα υπάρχει και ένα όριο στο οποίο τα παιδιά μπορουν να δέχονται το όχι, και όταν αυτό υπερβαίνει το όριο υπάρχουν συνήθως τέτοια ξεσπάσματα.

Κάθε παιδί, είναι διαφορετικό σε αυτό πάντως και σίγουρα έχει σχέση με το πως έχει διαπαιδαγωγηθεί τον προηγούμενο καιρό (πάρα πολλοί παράγοντες φυσικά).

με λίγα λόγια, επιβραβεύστε και ακούστε ,τις υπόλοιπες ώρες, περισσότερο,

ενώ τις ώρες που έχει το ξέσπασμα θυμού, συγκρατείστε, το αφήνετε να ξεσπάσει (εκτός και αν πονάει τον εαυτό του οπότε κανετε αυτό που γραφω πιο πάνω) παίρνετε βαθιές ανάσες, και προχωράτε.

η προσωπική μου άποψη, είναι ότι όταν ένα παιδί έχει συνέχεια με το παραμικρό τέτοια ξεσπάσματα, οτι οι γονείς επικοινωνιακά κάνουν καποια λαθάκια σε θέματα αδιαλλαξίας και κανόνων ή τιμωριών, που δεν είναι ιδανικοί για την ηλικία αυτή και προκαλούνται τέτοιου είδους ξεσπάσματα απο συσσωρευμένο θυμό. Οποτε μου έχει τυχει κατι τέτοιο και το εχω συζητήσει υπηρχαν πολυ καλά αποτελέσματα και μεγαλες αλλαγες στην συμπεριφορά του παιδιού.

Απο την άλλη όμως μπορεί οι γονείς να είναι υποδειγματικοί, και απλώς το παιδί να έχει πολύ έντονα συναισθήματα για το τι θέλει και να του είναι δυσκολο να διαχειριστεί τα συναισθήματά του ένα επίσης πολυ συχνό στοιχείο του χαρακτήρα που εχει σχεση όμως και με την ιδιοσυγκρασία του παιδιού (ισχυρή θέληση που είναι κατι θετικό για αργότερα!).

Εκεί θα βοηθούσαν παιχνίδια συναισθημάτων, βιβλία με αυτό το θέμα κτλ. (τι μπορώ να κανω όταν είμαι θυμωμένος, τι μπορώ να κανω όταν είμαι στεναχωρημένος, τι μπορώ να κάνω όταν θέλω κατι πολύ και δεν μπορώ να το έχω κτλ κτλ)

να θυμηθούμε οτι αλλο να εχει μια ασχημη μέρα ένα παιδί, και να κλαίει και να βλεπουμε οτι αισθάνεται χάλια και κακόκεφο και γκρινιάζει, ή ένα παιδί που εχει συνηθίζει να ζητάει τα πραγματα με φωνές και ουρλιαχτά,

και άλλο μια έκρηξη θυμού.

(η οποια ονομάζεται στο εξωτερικό temper tantrum και υπάρχει στο google σίγουρα σε πολλά άρθρα. )

αυτά που γράφω τα γράφω για τα temper tantrum.

αυτό είναι ένα βίντεάκι (πηγαιντε στο 0.44) που δείχνει τα temper tantrums απο όπου φαίνεται κιόλας οτι όταν βρίσκεται ένα παιδί σε μια τέτοια κρίση θυμού, δεν είναι συζητίσιμο, αλλά απλώς ξεσπάει, αλλά και βλέπει το αν το προσέχει καποιος και θέλει να ξεσπάσει με "θεατές".

(είναι ηπιων τονων tantrum ...... :-) ) προς το τέλος φαινεται και πως χτυπιέται και πονάει και τον εαυτό της απο το χτυπημα. εχω ζήσει πολυ πιο έντονα temper tantrum απο κοντά,...

πάντως είναι πολύ λογικό στις διακοπές τα παιδιά να θυμώνουν για την αλλαγή του περιβάλλοντος και να αλλαζουν και εκείνα την συμπεριφορά τους, να ειναι πιο ευερέθιστα κτλ.

και οι ενήλικες καποιες φορές εχουν κακη διάθεση οταν πρωτοφευγουν για διακοπές, τα παιδιά απλώς δεν ξέρουν πως να διαχειριστούν αυτή την κακή διάθεση και τους βγαίνει έτσι πολύ έντονα.

(αλλα και εκτος διακοπών την κακή τους διάθεση λογω ηλικίας δεν ξέρουν πως να την διαχειριστούν) .

nI9Sp3.png

urDwp2.png

Διαφημίσεις

καλημέρα μανούλες!! τι κάνετε?

daf πως είσαι?το ξεπέρασες??

κορίτσια τι να πω μακριά από εμάς πρέπει να είναι πολύ άσχημο συναίσθημα όταν σου ανοίγουν το σπίτι!!! εμείς προσέχουμε πολύ αν και ποτέ δεν ξέρεις αν θέλουν το καλό είναι ότι έχουμε αμπαρώσει το σπίτι γύρω γύρω με ψηλή μάντρα και κάγκελα και ο άλλος δεν έχει καλή θέα!!!

katerin@ μην αγχώνεσαι και εμείς μια από τα ίδια από τον σεπτέμβριο!!! που θα πάει θα το ξεπεράσουμε! το κακό είναι τα πτυχία αυτή την εποχή κορίτσια! εμένα ο άντρας μου κρύβει προυπηρεσία και μεταπτυχιακό να φανταστείτε και πάλι δυσκολεύεται!!!

marigia πως είναι το παιδί? καλύτερα?

neamanoula και εμένα μου κάνει κάτι τέτοια και κυρίως στον ύπνο ρε γμτ ξυπνάει και αν αργήσουμε ή αν ξυπνήσει στραβά μπορεί και μισή ώρα να χτυπιέται και να ουρλιάζει κυριολεκτικά! το έκανε και προχτές το βράδυ στη 1!!! πλέον΄τα βράδυα την έχει αναλάβει ο μπαμπάς της (που να σηκώνομαι με την κοιλιά τούμπανο!) αλλά μόλις ηρέμισε την έφερε στο κρεβάτι και έκανε καμμιά ώρα να κοιμηθεί!! μάλλον το κάνει γιατί πονάει το ξεκίνησε τώρα με τους κυνόδοντες!! βέβαια αν το κάνει μέσα στην ημέρα και είμαι και εγώ εκεί της περνάει πιο γρήγορα γιατί αφού της μιλήσω και δεν με ακούσει μετά την αγνοώ και σε 5-10 λεπτάκια της έχει περάσει!

jclvp3.png?FolA72Tl

8Szcp3.png?F35yg9Ll

Κορίτσια δεν με πάει καθόλου ο Νοέμβριος.....

Πρίν σας πω τον πόνο μου όμως να πω και εγω με την σειρά μου ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ στην συμπεθερα μου μετά το σοκ που τράβηξέ!!!!Προσωπικά το έχω ζήσει 3 φορές στο πατρικό μου και δεν το έυχομαι ΌΥΤΕ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΜΟΥ που λενε....βρε Συμπεθέρα χάιρομαι που ειστε καλα, και ξάνά ποτε ανοιγμα την πόρτα έτσι φόρα παρτίδα!!!!

Κατερινα...τι να πω βρε κούκλα μου, όλοι στα ιδια χάλια ειμαστε...εγώ και ο σύζυγος ειμαστε και στην ίδια εταιρεία ή οποία σημειωτέον δεν παει καλα, οπότε ο θεός να δωσει μην γινει καμια στραβή και στο τέλος μεινουμε στον δρόμο....μας βλέπω εξωτερικό και σύντομα!!!!

Εμένα κορίτσια μου μπήκε σκ@τ@ ο μήνας, θυμάστε που κόντεψα να τρακάρω...εεεε τώρα με βρήκε άλλο, την παρασκευή έπεσε η μητέρα μου απο την εσωτερική σκάλα, και έκανε μιά βαριά κάκωση στο αριστερό γόνατο της με αποτέλεσμα, ειναι τέζα με νάρθηκα στο κρεβάτι, για ένα 10ημερο και μετά βλέπουμε οπότε επιστρατέυθηκε η πεθερά μου με τον πεθερό μου και ειμαστε όλοι μιά χαρούμενη οικογένεια!!!!Τρέλλα σας λέω, όλο το ΣΚ ψώφια και μη χειρότερα!!!!

Ο μόνος που δοξα το θεο ειναι σουπερ ειναι ο μικρός ο οποίος κοντεύει να μας τρελλάνει...κάθε μέρα και κάτι καινούργιο κάνει...τώρα μόλις του πω για μπάνιο ή ύπνο, με πιάνει απο το χέρι ή μόνος του χωρίς τσιμουδιά και γκρίνια με πάει στην σκάλα και περιμένει, να την ανεβούμε περπατώντας παρακαλώ (έκανε και η μύγα κωλο βλέπετε.....:lol::lol::lol::lol:) και να πάμε για το μπάνιο ή το νάνι μας!!!!!Πολύ γέλιο....χθές δεν έκανε το κορυφαίο...ξεκίνησα να το ταίζω και η πρώτη κουταλιά ήταν λίγο ζεστή οπότε έκανε την πρώτη του "πρόταση" ....αντε γκειιιιιιιι.....σας το ειπα ότι όλα τα ζεστά στο σπίτι μας (καλοριφερ, νερο, φαγητο κτλ) ειναι ΓΚΕΙ - GAY????:tongue:

Φιλιά σε όλες σας!!!!

ωχ βρε marigia μου, η καημένη η Ανδριέλα, η καρδιά μου πιάστηκε!Χίλια περαστικά στο μωρό, πολλά πολλά υγρά μην πάθει καμιά αφυδάτωση. Τάιζε την συχνά, είναι αδύναμος τωρα ο οργανισμός της με τόσους εμετούς. Για τις εκρηξεις θυμού καταρχάς σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες τις πληροφορίες. Η αλήθεια είναι ότι έχω διαβάσει σχετικά στο φόρουμ αλλά και στο ίντερνετ γενικότερα. Όμως πόσο δύσκολο είναι από τη θεωρία να περνάς στην πράξη?Θυμάμαι πιο παλιά που έλεγες για τα ουρλιαχτά. Προσπαθώ, προσπαθώ να τα εφαρμόζω όσο μπορώ γιατί δυστυχώς είμαστε από τα παιδάκια που όταν νευριάζουν ξαπλώνουν κάτω, πάνε να χτυπήσουν το κεφάλι κάτω, χτυπάνε την μαμά και άλλα ωραία. Απλά πλέον δεν έχω την υπομονή που είχα πιο παλιά, και γενικά αρχίζω να έχω πολλά νεύρα κι εγώ, γιατί κάθε φορά με πιάνει και λέω -μα γιατί ακόμη και το πιο απλό εμένα να μου βγαίνει η ψυχή για να περάσει?Γιατί να έχουμε κλάμματα και υστερίες για κάθε βλακεία?

Παρεπιπτόντως, απόψε το βράδυ αφήνω τη μικρή στη μαμά μου και βγαίνω έξω με φίλες να ξεσαλώσω....:D:D:Dτο'χω τόσο ανάγκηηηηηηηηηη, όλη μέρα όλη νύχτα μαζί με τη μικρή, θέλω λίγο να είμαι μόνη μου γιατί τα νεύρα μου είναι σε οριακό σημείο!!!!

Φιλάκιααααα!!!!!!!!!!!!

yaeNp3.png

Τσουπρίτσες μου τι 2μερο ήταν αυτο???? Χιλιες φορές μύξες και πυρετό ,δίνεις αντιπυρετικο και πεφτει. Αυτο το πράγμα της γαστρεντεριτιδας δεν περιγραφεται... Εχω σφουγγαρίσει άπειρους εμετούς ,εχω τρίψει χαλιά , εχω βαλει άπειρα πλυντηρια και φυσικά απο χθες το βράδυ ξεκίνησαν και οι διάρροιες κι εκει να δέιτε γλέντια .....

Χωρια που η μικρή έμεινε μισή ,μετρας παιδάκια πλεον στο κορμάκι της .. εχει γινει σαν κλαράκι. Χθες στην κυριολεξια 'εφαγε μονο 3 φρυγανιές .. Να κλαιει και να μαζευεται στα δυο και να φωνάζει νάει ναει μτφ πονάει και να μη"ν μπορεις να κάνεις τίποτα να την βοηθήσεις . Ολη την ώρα ηθελε να είναι κολλημενη πάνω μας όπου και κοιμοταν , ξύπναγε έκλαιγε και ξανακοιμόταν και συνέχεια αγκαλιά .. Αφου σημερα το απογευμα που ηταν κάπως ΄καλύτερα την αφήσαμε κάτω να περπατήσει και εκανε οχταρια απο την αδυναμία .Την εβγαλα και λιγο στις κούνιες όπου και μου κοιμήθηκε πάνω στην κούνια Χειροτερα δεν την έχουμε ξαναδεί ποτέ .. Να της μιλάς και να μην μιλάει καθόλου να σε κοιτάει μόνο με ενα βλέμα όλο παράπονο Το τσάκισε το παιδάκι μου η παλιογαστρενερίτιδα . Εφαγε λιγακι σήμερα , θα συνεχίσουμε και αύριο δίαιτα και ρυζακι κι ελπιζω να σταματήσει και οι διαροια .

Ειμαι Γαιδουρογαιδαρα....ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΒΡΕ ΜΑΡΙΓΙΑ ΜΟΥ!!!!Τι επαθε το καημενακι το Ανδρι!Πολλά υγρά και υπομονή, θα περάσει....παρεπιπτόντως έχω ακούσει για εμβόλιο σε σταγόνες για την γαστρεντεριτιδα ξέρει καμιά σας να μας ενημερωσει?

ωχ βρε marigia μου, η καημένη η Ανδριέλα, η καρδιά μου πιάστηκε!Χίλια περαστικά στο μωρό, πολλά πολλά υγρά μην πάθει καμιά αφυδάτωση. Τάιζε την συχνά, είναι αδύναμος τωρα ο οργανισμός της με τόσους εμετούς. Για τις εκρηξεις θυμού καταρχάς σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες τις πληροφορίες. Η αλήθεια είναι ότι έχω διαβάσει σχετικά στο φόρουμ αλλά και στο ίντερνετ γενικότερα. Όμως πόσο δύσκολο είναι από τη θεωρία να περνάς στην πράξη?Θυμάμαι πιο παλιά που έλεγες για τα ουρλιαχτά. Προσπαθώ, προσπαθώ να τα εφαρμόζω όσο μπορώ γιατί δυστυχώς είμαστε από τα παιδάκια που όταν νευριάζουν ξαπλώνουν κάτω, πάνε να χτυπήσουν το κεφάλι κάτω, χτυπάνε την μαμά και άλλα ωραία. Απλά πλέον δεν έχω την υπομονή που είχα πιο παλιά, και γενικά αρχίζω να έχω πολλά νεύρα κι εγώ, γιατί κάθε φορά με πιάνει και λέω -μα γιατί ακόμη και το πιο απλό εμένα να μου βγαίνει η ψυχή για να περάσει?Γιατί να έχουμε κλάμματα και υστερίες για κάθε βλακεία?

Παρεπιπτόντως, απόψε το βράδυ αφήνω τη μικρή στη μαμά μου και βγαίνω έξω με φίλες να ξεσαλώσω....:D:D:Dτο'χω τόσο ανάγκηηηηηηηηηη, όλη μέρα όλη νύχτα μαζί με τη μικρή, θέλω λίγο να είμαι μόνη μου γιατί τα νεύρα μου είναι σε οριακό σημείο!!!!

Φιλάκιααααα!!!!!!!!!!!!

Όπααααααα κοπελιά, έρχεσαι πετάς μιά οβίδα και μετά Φιλάκια???Που θα αφήσεις το παιδί σου άσπλαχνη μάνα???

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...