Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

Cafe Μάρτιος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

γεια σας κοριτσια μου!

σημερα πηγαμε ικεα κ οπως παντα ξεπαραδιαστηκαμε:tongue: ενταξει οχι τραγικα:rolleyes: πηραμε ενα ωραιο κομοδινακι για την εισοδο και διαφορα πραγματα για τη μικρη, επισης κορνιζες γιατι εχω κατι καλλιτεχνικες καρτες που λεω απο περσι να της βαλω κ ολο δεν μπορω!αντε να γινει πιο σπιτι το σπιτι μας, εχουμε ακομη πραγματακια να κανουμε....τι σου ειναι η μετακομιση με το παιδι...να μην εχεις χρονο ουτε για ψαξιμο ουτε για να ασχοληθεις με τα διαφορα που θες στο σπιτι!:o

κατερινα σε αυτη την ηλικια δεν γνωριζουν κ πολυ απο κινδυνο ουτε απο φοβο. ειναι πολυ ευκολο να εμπιστευτουν οποιονδηποτε ενηλικο γιατι απλα τον συνδεουν με τους καλους γονεις.....ετσι ειναι πανευκολο μια στιγμη να μην προσεξεις κ να χαθουν..(μακρια απο μας:?)....για αυτο κατα τη γνωμη μου χρειαζεται συνεχες μπλα μπλα μεχρι να αρχισουν να καταλαβαινουν (εγω πχ λεω στην ερατω οταν μου λεει 'ατσε κατω':tongue: οτι εδω εχει πολλα αυτοκινητα και ειναι επικινδυνο/ εχει πολλους ανθρωπους και δεν θελω να τη χασω και τετοια..)

...δηλαδη...ουτε δευτερολεπτο μονα τους (εκτος σπιτιου εννοω)..ασε που νιωθουν οτι ο,τι κ να κανουν θα τα ακολουθησεις!το βλεπουν κ σαν παιχνιδι. αυτο που λεει ο αντρας σου θα μπορουσε ισως να πιασει σε ενα μεγαλυτερο παιδακι που κανει πεισματα ..αλλα κ παλι δεν ξερω.....

στο πλοιο παντως, που η ερατω εφευγε με 1000 κ εγω ετρεχα απο πισω :? πηγα 1-2 φορες πισω απο κατι κολονες, γυρισε, δεν με ειδε, στραβομουτσουνιασε κ οταν εμφανιστηκα, ε παλι τα ιδια!:rolleyes:

νεαμανουλα δεν ξερω τι να πω για τη χριστινικοβα!με τι της αρεσει να ασχολειται;μονο με ζουζουνιες; εννοω παιζει παιχνιδια, 'διαβαζει' βιβλια ;εμενα μου φαινεται οτι εχει παρα πολλη ενεργεια που πρεπει να εκτονωθει κ οτι βαριεται.....το να φευγει συνεχως σημαινει οτι δεν αναγνωριζει τα ορια που της βαζετε(οχι μονο τα ορατα αλλα και τα συμβολικα), κ εκει πρεπει να γινετε με τον μπαμπα της πιο πιεστικοι. εχεις σκεφτει επισης για παιδικο; εστω κ 2 ωρες τη μερα;

λοιπον αυγουλακι (γαγο το λεμε:tongue::tongue::tongue::tongue:)η ερατω τρωει αφου το χωρισει σε ασπραδι κ κροκο, τρωει πρωτα το νοστιμο κ αφηνει τον κροκο για το τελος:tongue: καλη ιδεα ειναι το τοστ η κ μεσα στην ντοματοσαλατα , ντοματα, αγγουρι, αυγο, τυρακι, παξιμαδι...μια χαρα!

βαλλου κ εμενα μου φανηκαν πολυ χρησιμα, ενδεχομενως να παει η μικρη παιδικο μετα τις γιορτες..θα δουμε.

σας φιλω, παμε για ταινουλα με τον συζυγο!

ααα τωρα ειδα κ τη γκαστρουλα!για να μη σου λεει τιποτα...μαντεψε τι ειναι!!!!!!!!!;)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Daf και Κατεριν@ καλησπέρα!

Daf έτσι είναι όπως τα λές. Ο Γιάννης δεν έχει καμια αίσθηση κινδύνου. χαίρομαι μόνο που κατάφερα και του έμαθα να κατεβαίνει από τον καναπέ και όχι να πηδάει, καθώς και να μην κατεβαίνει τις σκάλες εαν δεν είμαι εγώ κοντά του. Κατα τα άλλα...Καμια αισθηση.Εγώ διαφώνησα με τον άντρα μου γιατί το παιδί κόντευε να φύγει αρκετά από κοντά μας. Δηλ εαν κάτι γινόταν πχ μια μηχανή(ναι μεν ήμασταν σε παιζόδρομο, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα) πως θα αντιδρούσαμε εμεις; ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑΜΕ.Κάνει λάθος γιατί στη ανηψιά του αυτό έχει πιάσει σαν κόλπο...Όμως το κάθε παιδί είναι τόοοοοοσο διαφορετικο..

Α! Με γεια τα νέα σας πράγματα! Πόσο σε καταλαβαίνω με το σπίτι. Και εμεις πέρυσι μπήκαμε και ακόμα δεν το έχουμε φτιάξει όπως θέλουμε...Σιγα σιγά!

Kατεριν@ μου πως τα πας; Η αυχενική καλή ε; Μπράβο! Μου άρεσε η ιστορία σου! Τους τρόμαξες βρε τους γονείς σου...Όσο για τον Γιάννη, δεν τον βλέπω να πείθεται ότι "η μαμά τώρα μαλώνει"... Πάντως είχαμε πρόοδο και με τον άντρα μου. Επιτέλους άρχισε να βάζει και εκείνος όρια στο παιδί!!

καληνύχτα, πάω να δώ ταινία μετά από αρκετόοοοο καιρό!(Στο dvd!!! xi xi)

cEyXp3.png

q61sp3.png

Καλησπέρα κοπέλες... :tongue:

Νεαμανουλα βάλε με και μένα στη λίστα με τις πονεμένες μαμάδες που τσακίζονται τα παιδάκια τους όλη την ημέρα όμως!!! Από καρούμπαλα το κεφαλάκι της Πένυς μου άλλο τίποτα!! Ένα σκέτο καρούμπαλο είναι μάλλον. Σήμερα αργά (γιατί κοιμόμαστε και μετά τις 11 τα καμάρια) παραλίγο να φάει μια τρελή τούμπα με την πλάτη και το κεφάλι από τον καναπέ... ούτε ξέρω πως θα το έκανε αυτό... τελευταία στιγμή με το στομάχι στα αυτιά την επιασα!! Προηγούμένως την είχε ξανασώσει ο μπαμπάς της.. Το αγαπημένο της μέρος είναι οι καρέκλες της κουζίνας... Το χειρότερο μαλλον δεν το έγραψα την προηγούμενη εβδ ήταν που προσπαθώντας να κατέβει από μια μπλέχτηκε το πόδι της, έπεσε με το μέτωπο στο πλακάκι και από πάνω έπεσε και η γωνία της καρέκλας που της έκανε ένα καρούμπαλο σαν σοκολατάκι... :? και όλα αυτά μες τα μάτια μου.. Έκτοτε την μαλώνω αυστηρά μόλις ανέβει σε καρέκλα και αν επίμένει ρίχνω και καμιά μικρή στην πάνα.. Το άλλο επικίνδυνο είναι που ταρακουνάει τον καθρέυτη τον ορθιο που έχω με μανία..

Σε καταλαβαίνω.. δεν κάνεις κάτι λάθος τα μικρά μας είναι πολύ ζωηρά.. όσο για το δρόμο ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μόνα τους τα μικρά ούτε για 1'. ΠΑΝΤΑ από το χέρι. Είναι πολύ μικρά για να καταλάβουν να σταματήσουν ή να μη φύγουν με κάποιο ξένο.. Δε θα ξεχάσω ποτέ την απόγνωση μιας μαμας στο Ναυπλιο της απόκριες όταν έχασε, για λίγο ευτυχώς το 2χρο αγοράκι της. Μην ξεχνιέστε ποτέ. Θέλει μια κάποια εκπαίδευση αυτό αλλά στο τέλος γίνεται αυθόρμητο.

Πολλά είπα νυχτιάτικα..

vallou μοιάζουν πολύ οι τσούπρες μας έ?Ζωηρές και άυπνες....:confused:να ξέρεις σε νιώθω....

katerina_s το αβγό το τρώει με τρέλα!Της αρέσει πάρα πολύ!Τώρα για το θέμα που φεύγει από κοντά σου. Και μένα το κάνει αυτό, φεύγει από κοντά μου. Το καλό είναι ότι φιβάται τους ξένους ανθρώπους και μόλις πάει να την πλησιάσει κάποιος ή δει κανά αυτοκίνητο από μακριά τρέχει κοντά μου.Σοβαρά αν τον έπιανε το χεράκι ένας άγνωστος θα πήγαινε μαζί του?Πολύ κύρηγμα κάνε του!Εμένα ευτυχώς αν πάει να την πλησιάσει κάποιος ξένος τρέχει δίπλα μου και μάλιστα θέλει αγκαλιά.Μόνο παιδάκια πλησιάζει, μεγάλους ποτέ.

katerin@ άντε το νιώθω ότι έρχεται η τσούπρα!!!!!!την ταρζανιά που έκανες εσύ, την έκανε και η Χριστίνα 10 μηνων, είχα ξυπνήσει από το θόρυθο της πτώσης αλλά αυτή σερνόταν να έρθει μέσα στο κρεβάτι μας. Εσύ τουλάχιστον ήξερες πώς να πέφτεις..:tongue:τί να πω...

daf παίζει με τα παιχνίδια της για κανά μισάωρο το πολύ μόνο όταν παίζω κι εγώ μαζί της, μπογιές ακόμη ντεν το πολύ 5 λεπτά, βιβλία περιοδικά τα ξεφυλλίζει για κανά δεκάλπετο το πολύ. Βασικά το αγαπημένο της παιχνίδι είναι να παίζουμε κυνηγητό και κρυφτό μέσα στο σπίτι. Η καλύτερη της, όλη μέρα να κυνηγιόμαστε, δεν θα βαρεθεί. Α, επίσης και να χορεύουμε, έχουμε τρελαθεί στο χορό, και φυσικά θέλει να χορεύω κι εγώ μαζί της, οπότε είμαι που είμαι πτώμα, έχουμε και όλα τα αγαπημένα παιχνίδια της Χριστίνας να είναι έντονης δραστηριότητας...

Σήμερα είμαι από τις 3.00 το χάραμα ξύπνια (και είχα κοιμηθεί στις 1.00), καθότι η Χριστίνα κοιμήθηκε ξανά στις 5.00 αλλά μόνο στον καναπέ, οπότε εγώ φυλούσα ξύπνια καραούλι δίπλα της μήπως ξαναπέσει μέχρι τις 8.30 το πρωί οπου και ξύπνησε. Πάντως αν και με 2 ώρες ύπνο, είμαι καλά. Συνηθίζεται η αυπνοία....:confused:

yaeNp3.png

Διαφημίσεις

Ααα και daf έχω σκεφτεί για παιδικό ναι, αλλά λέω για του χρόνου, αφού φαντάσου παράτησα τη δουλειά μου για να τη μεγαλώσω εγώ.Πλέον τώρα σκέφτομαι να ξαναρχίσω τη δουλειά για να ξεκουράζομαι εκεί τουλάχιστον...πίκρα...πόσες φορές το έχω σκεφτεί...

yaeNp3.png

Νεαμανούλα, ήθελα να σου πω, σκεφτόμουν το ίδιο πράγμα για το παιδάκι μιας καλής μου φίλης που είναι τώρα 2 χρονών και κάτι και είναι κι αυτό θηριάκι ανήμερο μέσα στο σπίτι...

Κάνει όμως κι αυτή το ίδιο με σένα, έχει έντονες δραστηριότητες στο σπίτι γιατί της φαίνεται ότι ο μικρός της μόνο σε αυτά αρέσκεται. Τρεχάματα, κυνηγητά, μπάσκετ, ό,τι θες, σαν να βρίσκονται έξω. Νομίζω ότι τελικά κάτι τέτοιο δυσκολεύει το παιδί να μάθει να χαλαρώνει, αφού και στην παιδική χαρά και στο σπίτι συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο. Εξάλλου το σπίτι είναι ο τόπος όλης της οικογένειας, πρέπει και έχουν δικαίωμα όλοι να περνούν καλά, πρώτα το παιδί αλλά σίγουρα και όλοι οι άλλοι. Προφανώς δεν θα είσαι όλη μέρα να το απασχολείς με ένα βιβλίο και να κάνετε ασκήσεις χαλάρωσης, αλλά εγώ θα σου πρότεινα να μετριάσεις σιγά σιγά τις έντονες δραστηριότητες μέσα στο σπίτι και να τις αφήσεις για την αυλή ή για έξω στο πάρκο ή στην παιδική χαρά ή στο κολυμβητήριο και να δεις αν αυτό ίσως θα είχε κάποια θετική επίδραση. Γιατί θεμιτό και παραπάνω από θεμιτό είναι τα παιδιά να ξεσαλώνουν στην παιδική χαρά, αλλά στο σπίτι εγώ νομίζω ότι τα πράγματα πρέπει να είναι διαφορετικά, όχι κατ' ανάγκη βαρετά, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ, αλλά πιο ήπια. Τα παιδιά μαθαίνουν να τους αρέσουν και τα πιο ήπια παιχνίδια και κυρίως μαθαίνουν τρόπους να ηρεμούν τον εαυτό τους αλλά πρέπει να τους δίνεται και η ευκαιρία να το κάνουν, αν τους προσφέρουμε συνέχεια όλη μέρα και παντού είτε έξω είτε μέσα ευκαιρίες τρεξίματος και έντονης δραστηριότητας πώς να το μάθουν?

Για σκέψου το κι αυτό, μπορεί να βοηθήσει!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

εγραψε η γκαστρουλα !συμφωνω παρα πολυ!!:P

μιλησα με μαριγια σημερα...αχ το κοριτσι μας τι περνα....:( το ανδριελακι παντως θα γινει σιγουρα πριμαντονα με τετοια φωνη!κ την επαινουν ολες οι δασκαλες εμαθα!;)

ειμαι πολυ αγχωμενη για αυριο γιατι πρωτον θα φυλαξει η κοπελα την ερατω κ αλλο ενα κοριτσακι μαζι, δοκιμαστικα, μηπως καταληξουμε σε κατι τετοιο...εχουμε πιεστει παρα πολυ με το συζυγο απο αποψη δουλειας κ κατα μεγαλη πιθανοτητα παμε για παιδικο μετα τις γιορτες...δευτερον αρχιζει ενα καινουριο σεμιναριο κ δεν το εχω δοκιμασει ακομα ..να δω τι θα λεω....:?

σας αφηνω καλες μου , καλο βραδυ!

DaF καλή αρχή σε όλα, να μας πεις τι έγινε με την κοπέλα!

Εντωμεταξύ διάβαζα αυτά που μας έστειλες για τον παιδικό από τη Στυλιανάκη, βρε παιδί μου υπάρχουν τέτοιοι παιδικοί, δηλαδή για παράδειγμα να αφήνουν τον γονιό για κάποιες μέρες σε κάποιο χώρο εκεί ώστε να γίνει η μετάβαση ομαλά..? Γιατί όσο έχω ακούσει από φιλες, σε όλες είπαν να φύγουν από την πρώτη μέρα, μόνο στο χρονικό διαστημα παραμονής το πήγαν σιγά σιγά. Εμείς έχουμε στην Κηφισιά έναν παιδικό που πρέπει να είναι πολυ΄καλός, όταν θα έρθει η ώρα θα το ψάξω προς τα εκεί μάλλον γιατί εδώ κοντά δεν νομίζα να δω προκοπή...

Άσχετο, έφαγα ένα κόλλημα που ακούω όλους να βράζουν το αυγό περισσότερα λεπτά από εμένα (4) και άρχισα να το ψάχνω. Συνειδητοποίησα λοιπόν ότι η πιθανότητα εμφάνισης σαλμονέλας μέσα στο αυγό είναι 1/30.000 (εξαιρετικά μικρή θα έλεγε κανείς...) και αν υπάρχει όντως, τότε αν το εσωτερικό του αυγού φτάσει τους 72 Κελσίου τότε σκοτώνεται. Σε αυτή τη θερμοκρασία στερεοποιούνται και το ασπράδι και ο κρόκος και δεν μένει καθόλου ρευστό (μελάτο που λέμε). Στο κέλυφος είναι αρκετά μεγαλύτερη η πιθανότητα να υπάρχει σαλμονέλα, παρόλο που οι βιομηχανίες κάνουν μια εξωτερική παστερίωση υποτίθεται αλλά τι να πιστέψεις, αλλά επειδή η σαλμονέλα σκοτώνεται στους 72 κελσίου σημαίνει ότι όταν βράζεις το αυγό (100 κελσίου και άνω δηλαδή) έχει σκοτωθεί στο κέλυφος σίγουρα, αν υπήρχε. Αν δεν κάνεις και καμιά βλακεί@ τύπου να τα πιάνεις με τα χέρια σου και να μην τα πλύνεις μετά, τότε απίθανο να το μεταφέρεις στο παιδί.

Όμως με τα 4 λεπτά που το βράζω εγώ ένα αρκετά μεγαλούτσικο αυγό διατηρεί μέσα στον κρόκο λίγο ρευστό. Εσείς πόσα λεπτά το βράζετε βρε κορίτσια για να γίνει όλο όπως πρέπει? Γιατί απ ότι διάβασα δεν λέει να το παραβράσεις (έχω ακούσει και για 10λεπτο) γιατί γίνει το ασπράδι rubbery (σαν λάστιχο δηλαδή) και ο κρόκος πολύ σκληρός και πού να το φας αυτό το πράγμα....

Για πείτε!!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Katerin@ μου μπράβο σας για την αυχενική, γερό να είναι και ας είναι και κοριτσάκι αν το θέλεις κι εσύ...πάντως αν σκεφτείς την οικονομική κρίση σας συμφέρει να είναι αγόρι, όλα αυτά τα ρούχα του Γιωργάκη τι θα γίνουν.....;)

Κατά τα άλλα πολύ ωραία τα λες, βέβαια η πράξη είναι λίγο πιο δύσκολη από τη θεωρία, ειδικά για όσους μένουμε σε διαμέρισμα. Το κατάλαβα τώρα που είμασταν στο χωριο. Έχουμε μεγάλη αυλή με γκαζόν, οπότε ήταν ελεύθερος να τρέχει χωρίς φόβο γιατί και όταν έπεφτε, απλά δε χτυπούσε;) Αυτό που παρατήρησα ήταν όταν ήταν κάπου μόνος του, πρόσεχε πολύ περισσότερο τον εαυτό του. Τα περισσότερα χτυπήματα τα κάνει όταν μας φεύγει μέσα από τα χέρια..... Τώρα στο διαμέρισμα άρχισε πάλι τις ζουζουνιές, βαριούνται μωρέ τα καυμένα στους τέσσερις τοίχους, πλήτουν...και φυσικά και το δικό μας πρόσωπο είναι σημαδεμένο....παντού όμως.

Daf καταρχήν με γεια τα καινούργια πραγματάκια σας και μη σκας εμείς 5 χρόνια το έχουμε το σπίτι και ακόμη δεν έχουμε τελειώσει, νομίζω τελικά με το σπίτι δεν τελειώνεις ποτέ....έχουμε κάτι άδειους τοίχους......Μην ανυσηχείς για την Ερατούλα, μια χρά θα περάσει όλη μέρα με παρεούλα η γλυκούλα μου, μου ακούγεται πολύ ωραίο μεταβατικό στάδιο για σταθμό.

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο, φέτος θα συνεχίσετε να πηγαίνετε στην πισινα?Θα μου πεις και μένα λεπτομέρειες γιατί σκεφτόμουνα να αρχίσουμε κι εμείς????

Εμένα παιδιά απλά ο μικρός δε με ακούει, δεν μου αρέσει και να του φωνάζω, ποιος είμαι ο στρατηγός του?, οπότε θα με κοιτάξει και μετά θα κάνει το δικό του. Αυτές τις μπρίζες...φυσικά και έχουμε προστατευτικά σαν αυτά που 'έλεγε η Κατερίν@, όμως θα ήθελα να μάθει να μην πηγαίνει. Νομίζω ότι τελικά αν δεν ικανοποιήσουν την περιέργειά τους στο βαθμό που εκείνα θέλουν δεν θα σταματήσουν...γι αυτό η λύση μου φαίνεται ότι είναι να κάνουμε το σπίτι όσο πιο ασφαλές και φιλικό για το παιδί γίνεται.

Όσον αφορά την επίσκεψή μας στην παιδίατρο με καθήσυχασε τελείως, ο Βαγγελάκος είναι μια χαρά απλά λίγο μικρωκαμωμένος, και για ναμη σας κουράζω με λεπτομέρειες υπάρχουν διαφορετικές καμπύλες ανάπτυξης για τα παιδάκια που θηλάζουν και σύμφωνα με αυτές είναι σούπερ...

KIN6p2.png

Σε ποια έκσταση πάνω,σε χορό μαγικό μπορεί ένα τέτοιο πλάσμα να γεννήθηκε..........

Διαφημίσεις

DaF καλή αρχή σε όλα, να μας πεις τι έγινε με την κοπέλα!

Εντωμεταξύ διάβαζα αυτά που μας έστειλες για τον παιδικό από τη Στυλιανάκη, βρε παιδί μου υπάρχουν τέτοιοι παιδικοί, δηλαδή για παράδειγμα να αφήνουν τον γονιό για κάποιες μέρες σε κάποιο χώρο εκεί ώστε να γίνει η μετάβαση ομαλά..? Γιατί όσο έχω ακούσει από φιλες, σε όλες είπαν να φύγουν από την πρώτη μέρα, μόνο στο χρονικό διαστημα παραμονής το πήγαν σιγά σιγά. Εμείς έχουμε στην Κηφισιά έναν παιδικό που πρέπει να είναι πολυ΄καλός, όταν θα έρθει η ώρα θα το ψάξω προς τα εκεί μάλλον γιατί εδώ κοντά δεν νομίζα να δω προκοπή...

Άσχετο, έφαγα ένα κόλλημα που ακούω όλους να βράζουν το αυγό περισσότερα λεπτά από εμένα (4) και άρχισα να το ψάχνω. Συνειδητοποίησα λοιπόν ότι η πιθανότητα εμφάνισης σαλμονέλας μέσα στο αυγό είναι 1/30.000 (εξαιρετικά μικρή θα έλεγε κανείς...) και αν υπάρχει όντως, τότε αν το εσωτερικό του αυγού φτάσει τους 72 Κελσίου τότε σκοτώνεται. Σε αυτή τη θερμοκρασία στερεοποιούνται και το ασπράδι και ο κρόκος και δεν μένει καθόλου ρευστό (μελάτο που λέμε). Στο κέλυφος είναι αρκετά μεγαλύτερη η πιθανότητα να υπάρχει σαλμονέλα, παρόλο που οι βιομηχανίες κάνουν μια εξωτερική παστερίωση υποτίθεται αλλά τι να πιστέψεις, αλλά επειδή η σαλμονέλα σκοτώνεται στους 72 κελσίου σημαίνει ότι όταν βράζεις το αυγό (100 κελσίου και άνω δηλαδή) έχει σκοτωθεί στο κέλυφος σίγουρα, αν υπήρχε. Αν δεν κάνεις και καμιά βλακεί@ τύπου να τα πιάνεις με τα χέρια σου και να μην τα πλύνεις μετά, τότε απίθανο να το μεταφέρεις στο παιδί.

Όμως με τα 4 λεπτά που το βράζω εγώ ένα αρκετά μεγαλούτσικο αυγό διατηρεί μέσα στον κρόκο λίγο ρευστό. Εσείς πόσα λεπτά το βράζετε βρε κορίτσια για να γίνει όλο όπως πρέπει? Γιατί απ ότι διάβασα δεν λέει να το παραβράσεις (έχω ακούσει και για 10λεπτο) γιατί γίνει το ασπράδι rubbery (σαν λάστιχο δηλαδή) και ο κρόκος πολύ σκληρός και πού να το φας αυτό το πράγμα....

Για πείτε!!!

Εμένα η Πατσούρου μου ε'ιπε 7 λεπτά βρασμού, όχι ότι το τρώμε...

KIN6p2.png

Σε ποια έκσταση πάνω,σε χορό μαγικό μπορεί ένα τέτοιο πλάσμα να γεννήθηκε..........

Ευχαριστώ βρε Κωνσταντία, φοβάμαι κι εγώ ότι αν το παραβράσω δεν θα του αρέσει και δεν θα το τρώει, θα κάνω πειράματα με το θερμόμετρο τροφίμων που έχει ο Θανάσης μάλλον να δω στα πόσα λεπτά φτάνει εσωτερική θερμοκρασία 72....

Όσο για τα διαμερίσματα κι εμείς μια από τα ίδια, και καλά τις καλές μέρες, το πας στην παιδική χαρα κάθε μέρα και πάιζει και ξεσαλώνει, όταν βρέχει τι να κάνεις μες στο σπίτι? Πολύ το σκέφτομαι κι εγώ αυτό τώρα για το χειμώνα που έρχεται κι έχουν μεγαλώσει τα μικρά μας, τους παιδότοπους δεν τους έχω τολμήσει ακόμα σαν λύση βροχερής ημέρας...Πάντως αν δεν βγουν μια δυο μέρες το πιθανότερο είναι να σου κάνουν το σπίτι λαμπόγυαλο ένα πράγμα...Τι να κάνουν κι αυτά...

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Πάντως αν δεν βγουν μια δυο μέρες το πιθανότερο είναι να σου κάνουν το σπίτι λαμπόγυαλο ένα πράγμα...Τι να κάνουν κι αυτά...

Αυτο ακριβως κανει ο Πανγιωτης τωρα που μιλαμε κοριτσια...δεν κοιμαται με τιποτα σημερα και ακουως τις κορνιζες να πεφτουν-κλασικα πλεον-στο πατωμα, και να πω οτι δεν βγηκαμε βολτα σημερα?

Κατερινακι μακαρι το νινι να ειναι μπεμπα...να χαρεις κοτσιδια βρε!!!!Για το αυγο που λες, παροτι παιρνουμε απο το χωριο, μεχρι πριν λιγο καιρο το βραζαμε εντελως να γινει τελειως σκληρο, οποτε το ετρωγε μονο μεσα σε αλλο φαγητο!Εδω και λιγες μερες του το δινω μελατο με ψωμακι και τυρακι και ομολογω οτι το τρωει με ιδιαιτερη ευχαριστηση!!!!

Κοριτσαρες καλησπερα σε ολες...neamanoula εμεις θα τα πουμε τηλεφωνικως αυριο...μα παλι κατακεφαλια βρε παιδι μου???

Παω να μαζεψω το θηριο, γιατι ο συζυγος θα αφριζειιιιιι!!!!!

Νεαμανουλα όντως μοιάζουν στη ζαβολιές οι πιτσιρικες μας, το είχα παρατηρήσει και παλιότερα. Βέβαια αν συναντηθούν θα είναι ο Δαβιδ με το Γολιάθ :tongue: Πρέπει να πηγαμε και εμείς 10 κιλάκια πάντως, τη νιώθω πιο βαριά στο χέρι μου.. Ίσως την ωφέλησε ο μεσημεριανός ύπνος αλλα αυτό το 11,30-12 που μου κοιμάται δεν το αντέχω.. Είμαι πιο τυχερή πάντως κόψαμε το βραδινό ξύπνημα. Βρε συ τώρα που το σκέφτομαι αυτό συνέβει από τη στιγμή που άρχισα να δίνω μεσημεριανό συμπλήρωμα γάλα άσχετα με την ποσότητα φαγητού της.. την αφήνω να τρώει όσο θέλει που συνήθως είναι 150γρ Τι λές;;; Μήπως τελικά δε σου χορταίνει και ξυπνάει..

Όσο για το πως πρέπει να απασχολούνται τα παιδια θα συμφωνήσω με την Κατερίν@. Έχω να πω όμως οτι σε μερικά παιδάκια δεν έιναι και τόσο εύκολο να εφαρμόσεις αύτό που θες όσο καλή διάθεση και να έχεις. Πχ η μεγάλη ποτέ δεν κάθησε να διαβάσουμε ολοκληρο ένα βιβλίο και πάντα προτιμούσε τα παιχνίδια δράσης και κίνησης.. Αν δεν μπορούσε να εκτονωθεί έξω το έκανε μέσα. Όταν δεν την άφηνα γινόταν εκνευριστική και άρχιζε τις ζημιές. Η μικρή είναι αρκετά διαφορετική. Θέλει το παραμυθάκι, το βιβλίο της, παίζει μόνη της. Προβληματίζομαι μερικές φορές τι είχα κάνει αλλιώς στη μεγάλη..μάλλον τίποτα. Είναι απλά δυο διαφορετικά παιδιά. Θέλουν διαφορετικό τρόπο. Δεν υπάρχουν φόρμες κατά τη γνώμη μου.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...