Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

Cafe Μάρτιος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

marigia δύσκολα τα πράγματα με τον παιδικό, η ψυχούλα μου!Ελπίζω πάνω στην εβδομάδα να το συνηθίσει, είναι θέμα συνήθειας και ρουτίνας.Κάνε λίγο υπομονή τώρα τις πρώτες μέρες. Όσο για τη μανούλα σου, τί να πω, ειδικά στη σκηνή με τη μικρή και τα πόδια της γιαγιάς εμένα μου ήρθε να βάλω τα κλάμματα, όχι εσύ!Αχ......

vallou σε καταλαβαίνω απόλυτα...Έχω χτυπήσει κι εγώ λίγες φορές τον ποπό και το χέρι της Χριστίνας όταν με βγάζει εκτός εαυτού!Είναι σκατά το ξέρω, αλλά με βγάζει εκτός εαυτού κάποιες φορές χωρίς φυσικά να δικαιολογώ τον εαυτό μου αλλά...νιώθω ότι δεν γίνεται αλλιώς. πχ. ποτέ δεν χτυπήσαμε τη Χριστίνα (ίσα ίσα που μας κάνει ότι θέλει) αλλά η Χριστίνα από πολύ μικρή μας χτυπάει, πού το έμαθε αυτό μου λες?Αν της πεις όχι έρχεται και σε δαγκώνει τόσο δυνατά που θα σου βγάλει κομμάτι, εκεί μαλώνω με το μαλακό αλλά και με το άγριο. Αυτό που δεν συγχωρώ είναι να κάνει κάτι επιτηδες και επανελειμμένα. Ενώ είμαστε καλά, έρχεται σαν γάτα που βγάζει τα νύχια της και με γρατζουνάει στο πρόσωπο, εγώ της λέω ότι δεν είναι σωστό, το ξανακάνει, κάνω ότι κλαίω και ότι πόνεσα, μπορεί να το κάνει μέχρι και 10 φορές ε τότε της δίνω καμιά στο χέρι και της λέω -σ' άρεσε?Λάθος αλλά τα νεύρα είναι τόσα που όχι μέχρι το 10 αλλά μέχρι το 1000 να μετρήσω δεν φεύγουν. Και να τονίσω ότι γενικά είμαι τέρας υπομονής αλλά κάποιες φορές δεν μπορώ άλλο. Δεν θέλω να γίνει ένα κακομαθημένο σπαστικό παιδάκι αλλά ένα ήρεμο και υπάκουο. Είναι σκανταλιάρα και αν στο μέλλον αρχίζει και με ακούει περισσότερο νομίζω θα είναι όλα πολύ καλά.Για τον ύπνο φυσικά δεν έχω να σου προτείνω τίποτα!!!:cool:

yaeNp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αχ κοριτσάκια! Η Ερατώ μας είναι πιο κούκλα από κούκλα, ομόρφυνε κι άλλο σας λέω, αν γίνεται αυτό!!!!

Πήγαμε Πηκιώνη το απόγευμα με την Daf και τους συζύγους και παίξανε τα παιδάκια και ήταν πολύ ωραία, τα είπαμε και λίγο οι φιλενάδες....

Γμτ Daf μόλις σκέφτηκα ότι ξέχασα το βιβλίο φτουουου. Την άλλη φορά!

Μαριγιά αν και τα νέα σου δεν έιναι και να χαίρομαι, παρόλα αυτά χάρηκα που τα διάβασα γιατί γενικώς σε έχω στο μυαλό μου με ανησυχία και όταν δίνεις σημάδια ζωής χαίρομαι! Το μικρό σου είμαι σίγουρη ότι θα συνηθίσει στον παιδικό, ίσως τις πάρεις μέρες, αν σκεφτείς κιόλας ότι είστε πολύ δεμένες και μπορεί αυτό να την δυσκολεύει στην προκειμένη. Όμως μια χαρά θα τα πάει τελικά, όπως όλα τα παιδάκια, μην στενοχωριέσαι, αν και δύσκολο...Σου χουν πέσει και πολλά βρε κορίτσι μου τώρα και που ψυχραιμία... Εύχομαι πραγματικά το καλύτερο για τη μητέρα σου και να μας πεις νέα

Νεαμανούλα αυτό που σου έλεγα για τις πρίζες δεν τις αφήνει ακάλυπτες όταν βγάζεις τη συσκευή, μένει πάντα πάνω είτε έχεις συσκευή είτε όχι, αυτό είναι που σώζει! Οπότε αν το βάλεις και από πάνω βάλεις το φωτάκι της μικρής και να το βγάλει μέσα στη νύχτα, θα βρει το προστατευτικό και δεν θα μπορεί να βάλει χέρι. Επίσης τώρα που έλεγες για την πάντα που σφηνώνει το ποδαράκι της, σκέφτηκα ότι αυτές του ΙΚΕΑ είναι γύρω γύρω, πιο χαμηλές από τις κανονικές αλλά καλύπτουν όλο το μήκος του κρεβατιού. Το έχω στο κρεβατάκι στη μαμά μου και είναι πολύ εξυπηρετικό από αυτή την άποψη. Άσε που τώρα που μεγάλωσαν δεν τους κάνει την άισθηση ότι τους κρύβει πολύ από το οπτικό τους πεδίο γιατί είναι πιο μαζεμένη και χαμηλή.

Vallou όντως δεν ωφελεί να νιώθεις τύψεις, όλους μας βγάζουν εκτός εαυτού, κι εγώ που δεν είμαι και ήρεμος άνθρωπος να δεις πώς γίνομαι ώρες ώρες, απορώ πώς δεν τον έχω βουτήξει ακόμα.... Εμένα αυτό που με συγκρατεί είναι η λογική και μόνο, ότι σκέφτομαι δηλαδή ότι έναν μεγάλο άνθρωπο παρόλο που μπορεί να με έφτανε στα όρια του απόλυτου θυμού δεν θα τον χτυπούσα, οπότε γιατί να χτυπήσω τον μικρό, επειδή είναι μικρός και τον έχω του χεριού μου? Δηλαδή σκέφτομαι τις άπειρες φορές που μου έχει έρθει να δολοφονήσω ας πούμε τον διευθυντή ή τον προϊστάμενο και λέω, καλά συγκρατείσαι με τον κάθε βλάκα και δεν θα καταφέρεις να συγκρατηθείς για το παιδί σου? Τέτοια κι άλλα τέτοια, αλλά ώρες ώρες μου γυρνάει το μάτι και την γλιτώνει παρά τρίχα....

Κοριτσάκια μου πάω για χαλάρωση γιατί σαν να κουράστηκα τελικά λιγάκι σήμερα και σας φιλώ

H9ROp3.png

KZr6p3.png

katerin@ δεν ήξερα ότι υπάρχουν και τέτοια προστατευτικά μπρίζας, πρέπει να είναι πολύ βολικά, σε ευχαρσιτώ πολύ, θα το ψάξω σίγουρα.:DΚαι για την πάντα σίγουρη θα πάρω μία δεύτερη πιο χαμηλή σαν αυτή που λες.Αλήθεια επειδή είπες για το φαγητό, τί τον ταίζεις τον δικό σου απόγευμα και βράδυ?Το βράδυ δεν του δίνεις σκέτο γάλα?Και πόσο?Για πες..

yaeNp3.png

Neamanoula, του δίνω συνήθως ξανά από το μεσημεριανό φαγητό γύρω στις 6.30 με 7, εκτός αν είναι κανένα περίεργο φαγητό βαρύ για το βράδυ π.χ. όσπρια, οπότε του φτιάχνω τραχανά ή χιλοπίτες με ντομάτα και τυρί ή πατάτες και λαχανικά, κάτι τέτοιο. Κατά τις 8.30-9 του δίνω γάλα, ένα μπουκάλι 300 μλ και το πίνει όλο, δεν μου δείχνει όμως ότι θα ήθελε και περισσότερο. Αυτό άρχισα να το κάνω όταν κατάλαβα ότι δεν καλύπτεται διατροφικά και πεινάει μέσα στη νύχτα και μου το είπε και η γιατρός ότι το απόγευμα από μια ηλικία και μετά πολλά παιδιά δεν καλύπτονται με τις κρέμες που κι εγώ έδινα μέχρι τότε και το βράδυ γάλα, χρειάζονται ενίσχυση του απογευματινοβραδινου με κανονικό φαγητό. Μια άλλη λύση αν σου πίνει έτσι κι αλλιώς αρκετό γάλα, δηλαδή τουλάχιστον 400-500 μλ τη μέρα, είναι το βράδυ μαζί με το γάλα να της φτιάχνεις ένα τοστ, κι ας μην σου πίνει όλο το γάλα που πίνει όταν το δίνεις σκέτο.

Εγώ γενικώς βρήκα βολικό να βάλω τα φρούτα μαζί με το πρωινό γάλα (200 μλ γάλα και 2 φρούτα αλεσμένα γιατί αλλιώς τρώει λιγότερο, βαριέται πρωι πρωι ο άνθρωπος να μασουλάει) και γύρω στις 10.30 -11 του φτιάχνω είτε μούσλι με λίγη μπανάνα, είτε γιαούρτι, είτε κάποιο άλλο δεκατιανό. Το μεσημέρι το φαγητό κανονικά, το απόγευμα γύρω στις 5 συνήθως του στίβω ένα πορτοκάλι είτε του δίνω μια φετούλα πεπόνι ή λίγο σταφύλι, ανάλογα τα κέφια, και μετά όπως σου τα είπα.

Από τη μία μέρα στην άλλη όταν άλλαξα το φαγητό του και σταμάτησα τις κρέμες το απόγευμα, εκεί που ξυπνούσε και 10 φορές το βράδυ και μερικές φορές έκανε κανένα μισάωρο να κοιμηθεί, ξυπνάει 2 άντε στα μεγάλα ζόρια 3. Έχει τύχει και 1 φορά μόνο κι αυτό συνήθως γιατί διψάει και θέλει νερό το βράδυ. Εξαιρούνται φυσικά οι περίοδοι που σκάνε τα δόντια:D

Όμως πραγματικά το κατάλαβα ψιλοτυχαία ότι πεινούσε τη νύχτα γιατί δεν μου ζητούσε τίποτα, απλά ξυπνούσε, τις περισσότερες φορές ούτε καν γκρίνιαζε ιδιαίτερα και έκανε πέρα δώθρε στο κρεβάτι του μέχρι να ξανακοιμηθεί. Κάποια στιγμή άκουσα το στομάχι του να γουργουρίζει και λέω, λες να πεινάει ο καημένος.... Και την προηγούμενη φορα΄που είχαμε πάει παιδίατρο μου είχε πει εκείνη στο άσχετο ότι σιγά σιγά δεν θα τον καλύπτουν οι βρεφικές κρέμες και θα χρειαστεί ενίσχυση του βραδινού, οπότε δεν δίστασα και το εφάρμοσα την επομενη μέρα αμέσως.

Για δες το κι αυτό βρε κοριτσάκι μου, μήπως... λέμε τώρα!! Δεν ξέρεις ποτέ!!

Για την πάντα, επειδή είναι πολύ λιγότερο φουσκωτή απ ότι οι άλλες, μπορείς να τις συνδυάεις και τις δύο, πήγαινε δες τις και θα καταλάβεις τι εννοώ, είναι πάντως πολύ βολικές, κι εγώ τώρα με το μικρούλι θα βάλω αυτή μου φαίνεται...

Εμένα έφαγε τούμπα στο μάρμαρο σήμερα, το έβλεπα να έρχεται αυτές τις μέρες που κάνει τα ακροβατικά και θέλει να στέκεται όρθιος πάνω σε καναπέδες και τραπεζάκια κλπ και ευτυχώς δεν χτύπησε πάρα πολύ, αλλά στο κεφάλι παρόλα αυτά, άρχισε εντωμεταξύ να σκουραίνει η κοκκινίλα και να πρήζεται πολυ΄γρήγορα κι έβαλα αμέσως βούτυρο, θαύματα κάνει βρε παιδιά, απίστευτο! Φτηνά τη γλιτώσαμε, αν και είναι το χειρότερο πέσιμο μέχρι στιγμής, έβγαλα εντελώς το τραπεζάκι και το φύλαξα, και λέω να πάρω από τo ELC αυτά τα μεγάλα τετράγωνα που σας έλεγα να βάλω μια σειρά μπροστά από ένα σκαμπό υφασμάτινο που έχουμε (από κει την έφαγε σήμερα) για να πέφτει τουλάχιστον στα μαλακά με τις τρέλες που κάνει....Και το χαλί εκεί, εέλγα να το στέιλω για φρεσκάρισμα αλλά δεν έχει να πάει πουθενά για λίγο καιρό ακόμη, μέχρι να σταματήσει λίγο με τα ακροβατικά.

Σας φιλώ πάω να φάω λίγο γιατί ως συνήθως πεινάω, σας είπα που έχω χάσει και λίγο βάρος αντί να παίρνω? Όλο πεινάω αλλά δεν μπορώ να φάω πολύ γιατί με πειράζει στο στομάχι οπότε έχω μια ανικανοποίητη πείνα συνεχώς.... Κοιτάω το πιάτο που έχει μείνει το μισό και πεινάω και δεν μπορώ να το φάω! Ε όχι, κορίτσι θα είναι....μπελάδες!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

γεια σας κοριτσια!

σημερα πηγαμε σε μια βαφτιση κ η ερατω αν κ νυσταγμενη επαιζε οοοοολη μερα , το ευχαριστηθηκαμε ολοι πολυ!

τι καλα λογια που ακουει το ερατουλακι :tongue:

η εγκυουλα μας εχει αρχισει την κοιλιτσα παιδια!!χιχιχι!!:D το καλο ειναι οτι ειχαμε τους αντρες στην παιδικη χαρα.....αααα αλλη φαση!!καλε μιλησαμε!τα καταφεραμε!απιστευτο!:tongue:

αλλα ο καφες καφες αθηναιες, θα παμε οπωσδηποτε χωρις τα μπεμπεκια!να τα πουμε σαν ανθρωποι!;)

κ εδω θελω να πω στη βαλλου οτι συμφωνω με τις υπολοιπες, ο,τι εγινε εγινε και δεν εισαι τερας, εισαι μια πολυ κουρασμενη μαμα...πριν καμποσους μηνες ακουγα τετοια περιστατικα (σαν τη δικη σου περιπτωση, ασυνηθιστα για την καθημερινοτητα της οικογενειας δηλ) και ημουν πολυ απολυτη, δεν τα δικαιολογουσα με τιποτα....ο χρονος ομως αλλαξε τη γνωμη μου.....ΝΑΙ θελει απιστευτη υπομονη, απιστευτη αυτοσυγκρατηση αλλα και κατι ακομα που ειναι πολυ δυσκολο για τη σημερινη μητερα....ξεκουραση!και χρονο για τον εαυτο της και την ηρεμια της....αν δεν υπαρχει αυτο θα εχει βιαια ξεσπασματα , σπανια μεν, αλλα ξεσπασματα...και μετα τρελες τυψεις και φτου κ απ΄την αρχη.....

σε αυτες τις σκεψεις κατεληξα μετα κ απο δικη μου σωματικη κ ψυχικη εξοντωση.....(μα εξοντωση ομως)

μια φορα επαιζε η μικρη εξω κ της ειχα πει να μην τρωει το χωμα, 1,2 10 κ μπλα μπλα μπλα...... ε χτυπαει το τηλ και παω να το σηκωσω κ τη βλεπω να αρπαζει μια χουφτα και να τη βαζει στο στομα ......της εδωσα μια δυνατη στο χερι κ της φωναξα πολυ δυνατα ...εκεινη ειχε μεινει καγκελο κ μετα αρχισε το παραπονο κ το κλαμα.....τη βουτηξα την πηγα στο μπανιο και ηρεμησαμε κ οι δυο.....:?

σε ενα βιβλιο ψυχολογιας ειχα διαβασει οτι το νερο ηρεμει τα παιδια οταν ειναι πολυ εκνευρισμενα...(μαλλον ηρεμει κ τους μεγαλους!)οποτε, οταν την βλεπω ...'σαλταρισμενη' της δινω να παιζει με νερο ή να κανει ενα ντουσακι ή ακομα να πιει νερο....κ συνηθως εχει αποτελεσμα...κ φυσικα οταν εγω εχω νευρα εχει κ εκεινη αναποδιες....κ τοτε αναλαμβανει ο πατερας της ....:rolleyes:

αυτο που λεει η κατερινα επισης, ειναι πολυ σωστο, εχω πχ μια συναδελφο που θαθελα να την πνιξω , αλλα δεν θα το κανω:lol: οποτε στο παιδακι μου ειδικα, ε, πρεπει να αυτοσυγκρατηθω!και ειναι πολυ πολυ πολυ δυσκολο οταν εχεις 1009837 πραγματα να κανεις και εισαι πτωμα.....βαλλου μου μη στενοχωριεσαι αλλο, προσπαθησε , μαζι με ολα τα αλλα που σου ειπαν τα κοριτσια κ που κανεις κ μονη σου, να παρεις λιγο χρονο για τον εαυτο σου!εστω μια ωρα μακρια απο τις υποχρεωσεις του σπιτιου......!μια βολτα στην παραλια πχ; :)

μαριγια μου διαβασα κ τα δικα σου κ αισθανομαι οπως η γκαστρουλα παραπανω:)

η ανδριελα αισθανεται την ολη κατασταση με τη μαμα σου κ ειναι κ αυτη ανησυχη, τι νομιζες...ειναι πανεξυπνα τα μικρα μας....εισαι κ εσυ φορτισμενη με ολα αυτα και ειναι δυσκολα ακομα....το μονο που θα ελεγα ειναι να μιλατε πολυ με την κορη σου, να της εξηγεις πως νιωθεις για ολα ....στο μετρο του παιδιου εννοω....κ οτι στο σχολειο θα ειναι ολα πολυ καλυτερα συντομα, θα κανει πολλους φιλους θα μαθει πολλα πραγματα....καλα ειμαι σιγουρη οτι της τα λες ηδη.....σε σκεφτομαστε πολυ παντως, το ξερεις:D!!

Διαφημίσεις

marigia ξεκινώ με σένα γιατί όλο θέλω να ρωτήσω κι όλο με τα της μικρής μου το ξεχνάω, τί έγινε τελικά με την Ανδριέλα, βγήκε η πέτρα στα κακά της?Το σκεφτόμουν συνέχεια αυτες τις μέρες.

katerin@ σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου, από σήμερα της ενίσχυσα λίγο το βραδυνό.Κι εμένα ακριβώς το ίδιο κάνει, δεν δείχνει ότι πεινάει, ούτε γκρινιάζει. Λες να μην την χορταίνει η κρέμα της το απόγευμα?Πάντως ο δικός σου καλέ πολύ τρώει, φτουφτου, πώς είστε από κιλά, ύψος?Και γενικά βρε κορίτσια για πείτε κι εσείς πώς είστε από κιλά κ ύψος. 8.30 με 9 του δίνεις το γάλα και τί ώρα κοιμάται?Και πώς τον κοιμίζεις?Γιατί εγώ της το δίνω γύρω στις 22.00-22.30 το γάλα γιατί μετά κοιμάται κατευθείαν, μόνο με το γάλα κοιμάται, είναι ο μόνος τρόπος.Στην ουσία κοιμάται πάνω στο γάλα της.Μήπως είναι λάθος?Κι όσο για το βάρος σου δεν χαίρεσαι που χανεις αντί να παίρνεις?Έχεις ακόμη μήνες και θα αρχίσεις και να παίρνεις. Μικρά και συχνά γεύματα, μια χαρά, λες να είναι κορίτσι και να προσέχει από τώρα τη σιλουέτα της αλλά και της μαμάς?Τί καλά, θα έχεις ένα κι ένα.άντε μωρέ, γερό να είναι κι ότι θέλει ας είναι!:D Για την τουμπα περαστικά σας, και ευτυχώς που δεν ήταν κάτι σοβαρό, επίσης μπορείς να βάζεις κατευθείαν μία πετσέτα μουσκεμένη με κρύο νερό, χτυπήματα στο κεφάλι θέλει απλώς μία παραπάνω παρακολούθηση για το επόμενο 48ωρο (τυχόν υπνηλίες κα.) και αν κάνει εμετό κατευθείαν μετά το πέσιμο πας αμέσως στο γιατρό σου ή σε νοσκοκομείο για ακτίνες. Κι εγώ τα χαλιά μου δεν τα έβγαλα. Αμάν αυτά τα πεσίματα μακάρι να είναι τα τελευταία μας!

yaeNp3.png

Koρίτσια μου είμαι μια πολύ ευτυχισμένη μανα!!!

Σήμερα βαφτίσαμε ένα μωράκι, το κοριτσάκι της παιδικής μου φίλης που την αγαπάω πολύ παρόλα τα 40 κύματα που έχει περάσει κατά καιρούς η σχέση μας. Η μεγάλη μου κόρη ήταν νονά μαζί με μένα και η μικρή μου παρανυφάκι. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τη χαρά και υπερηφάνεια που ένιωσα και για τις δύο. Η μεγάλη τα κατάφερε άψογα και ήταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ στο ρόλο της. Δεν το περίμενα και τόσο γιατί είναι μεγάλο ζιζάνιο. Η μικρή μια σκέτη γλύκα με το στεφανάκι της και το φορεματάκι της αν και ζουζούνισε και τσίριξε τρελά!! Τώρα μπορείτε να μου βάλετε ένα ΚΟΥΚΟΥΒΑ στη νιοστή!!! Υπήρχε πολύ αγάπη αυτό ένιωσα στον αέρα. Έκαναν γαμοβάφτιση και το κλίμα ήταν φανταστικό!! Δε σας λέω για τα υπόλοιπα υλικά (θα σας βαλώ κάποια στιγμή φωτό) νομίζω οτι έχουν δεύτερη σημασία...

Πρέπει να ξεβαφτώ και νακοιμηθώ κάποια στιγμή... φιλάκια

ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!

Μετα απο ενα μηνα αδεια επεστρεψα κι εγω! Συγχωρηστε με που δεν μπορω να διαβασω οτι εχετε γραψει ειναι παααααααρα πολλα! Εχω τοσα νεα να σας πω!

λοιπον εγω σημερα εχω αυχενικη εχω 5 βδομαδες να δω το μωρο αραγε ειναι εκει ακομα?????

Κατα τα αλλα ΑΠΟΘΗΛΑΣΑΜΕ (ναι its true!) καθως το γαλα μας τελειωσε λογω εγκυμοσυνης! Ο μικρος δεν το αποδεχοταν κλαμα και κακο ηθελε να πιπιλαει με τις ωρες κι ας μην εβγαινε σταγονα αλλα εγω ποναγα πολυ! Και αυτο εγινε στις διακοπες οποτε για να μη μας διωξουν φυγαμε πιο νωρις κατσαμε 1 βδομαδα(μαρτυρικη) αθηνα οπου για να κοιμησουμε το παιδι μονο βουντου δεν καναμε και μετα ξαναφυγαμε για Χιο οπου περασαμε φανταστικα!

Τωρα ο Χαρης αρκειται στο να πιπιλαει την τιραντα του σουτιεν και δεν τον παιρνει υπνος αν δεν την κραταει στο χερι του! Γαλα φρεσκο μπορει να μην πινει πολυ συνολικα 100ml πρωι-βραδυ αλλα εχει αρχισει και τρωει πολυ, ολη την ωρα ψαχουλευει το ψυγειο και τρωει ασταματητα!

Εχω ομως κι αλλο! Ξεκινησαμε παιδικο με φοβερη επιτυχια! Σημερα μαλιστα δεν εκλαψε καθολου περναει πολυ ωραια! Αχ ας ολοκληρωθει αυτη η ευτυχια με μια καλη αυχενικη!

ZVPwp2.png q0sgp2.pngQbD4p3.png

Καλησπερα κοριτσαρες!!! Χαμος και πανικος απο νεα και προβληματισμους!!!

Καταρχας vallou μου ξεκινω απο σενα...παντα Αξια να εισαι και να το βαφτηστηρι σου να ειναι γερο και δυνατο!!! Και εμεις αναμενουμε με πολυ αγωνια τη δικη μας βαφτιση!!! Θα γινω επιτελους νονα και ανυπομωνω τρελα να ερθει εκεινη η μερα!!!

Νεαμανουλα μου ταρζανακι η Χριστινα, εμεις ζουμε πολυ πιο ηρεμα πια, βεβαια κανει τις ζουζουνιες του ωρες ωρες (πηδηματα στους καναπεδες κτλ) αλλα σε γενικες γραμμες και η γκρινια εχει φυγει και τη νυχτα κοιμομαστε νορμαλ απο τις 11 μεχρι τις 9.30-10 το πρωι και γενικα εκτος απο το θεμα του φαγητου που ακομη ταλαιπωρουμαστε δεν εχουμε τετοιους προβληματισμους. Ψυχραιμια..καποια στιγμη θα μεγαλωσει και το Χριστινακι και θα ηρεμησει επιτελους!!! Ως τοτε προσοχη μην χτυπησει πουθενα και αφου εισαι απο τις τυχερες που δεν δουλευεις απλα σκεψου πως αν δουλευες τα πραγματα θα ηταν πολυ χειροτερα, δεν θα προλαβαινες να ξεκουραστεις καθολου κτλ. Απο πισω της λοιπον και που και που καμια φωνουλα για να καταλαβαινει οτι καποια πραγματα δεν ειναι σωστα. (εται κανω και εγω δηλαδη..δεν τον χαριζω σε καμια περιπτωση)

Κατερινα το προγραμμα φαγητου του μικρου μου μοιαζει ονειρο πραγματικα, να φανταστεις οτι σημερα ο Νικολης ηπιε γαλα το πρωι, μετα τσιμπησε κριτσινια και λιγο τσουρεκι και για μεσημερι εφαγε πατατες τηγανητες και λουκανικακια:? Μονο τετοια τρωει ρε παιδια και μη φανταστειτε του εχω δωσει οτι αλλο πριν και απεγνωσμενη πια του δινω οτι τρωει εστω να μασουλησει ο ατιμος!!! Αχ και μια γνωστη μου μου ειπε οτι στα 3 τους ξεκινησαν να τρωνε τα διδυμακια της (μπορει να περιμενω δηλαδη και αλλα 2 χρονια για να φαει ο νικολας φρουτο ή κρεας ή ψαρι???) εφιαλτηηηηςςςς!!!!:shock:

Μαριαπαπ καλα αποτελεσματααα!!!

ΝΙΚΟΛΑΣ...15-03-2009....ΕΙΣΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ!!!

ΜΠΕΜΠΗΣ...19-11-2011...ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΞΕΤΡΕΛΑΝΕΙ!!!

Γεια σας και από εμένα. Και ναι τέλος οι καλοκαιρινές μας διακοπές, τα μαζέψαμε αρων άρων από τη Χαλκιδική και γυρίσαμε στη Θεσσαλονίκη, διότι ο καιρός μας τα χάλασε...γμτ..δεν προλάβαμε να κάνουμε αρκετά μπανάκια. Τουλάχιστον περνάει καλά το παιδί κι εγώ ξεκουράζομαι. Θεσσαλονικιές θα βρεθούμε??Θέλετε να έρθετε καμιά βόλτα από εδώ, δεν είναι καθόλου μακρυά και είναι κανονική παιδική χαρά!!

Marigia εύχομαι να πάνε όλα καλά με τη μανούλα σου και να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο. Καλά η μικρή με συγκίνησε απίστευτα με την κίνησή της, πόσο ευαίσθητές ψυχούλες είναι βρε παιδιά!!Είμαι σίγουρη ότι η μαμά σου θα πάρει τρομερή δύναμη από τη μικρή.

Katerin@ νομίζω σε ξαναρώτησα, εχω κάνει αίτηση στο ΙΝΕΠ για κάποια σεμινάρια. Στεγάζεται εκεί που είσαι κι εσύ??Μακάρι να βρεθούμε...;)

Κορίτσια εμένα ο μικρός όσο πάει και δυσκολεύει και στο φαί του και στον ύπνο του. Ευτυχώς ακόμη τρώει φρούτα αλλά από κανονικό φαί τα έχουμε κάνει ρόιδο...Και φυσικά φοβάμαι ότι έχει μείνει πίσω σε ανάπτυξη, πρέπει να πάω σύντομα στον παιδίατρο, να δω τι θα μου πει. Όσο για τον ύπνο τι να πω, εκεί που σε 15 με 20 λεπτά κοιμόταν τώρα θέλει συνήθως 45 με 1 ώρα. Καμιά συμβουλή? Εσείς Neamanoula τι τακτική ακολουθήσατε γιατί από ότι κατάλαβα εστρωσε αρκετά το Χριστάκι...

Σας αφήνω προς το παρών πάω να βγάλω το σουφλύ σοκολάτας από το φούρνο;);)Ορίστε..

KIN6p2.png

Σε ποια έκσταση πάνω,σε χορό μαγικό μπορεί ένα τέτοιο πλάσμα να γεννήθηκε..........

Διαφημίσεις

Γεια σας κοριτσάκια! Είδαμε το μιρκούλι μας σήμερα, το οποίο ήταν ξύπνιο και ... κολυμπούσε, χεράκια ποδαράκια κουνιόντουσαν, το γλυκούλι μουουουου!!

Μου είπε ο γιατρός ότι μάλλον στη γέννα θα δούμε αν υπήρχε διδυμάκι για΄τι υπάρχει κάποιο λέει αποτύπωμα (τώρα ασβέστωση μου το είπε, κάπως έτσι). Κατά τα άλλα πάω για αυχενική την Πέμπτη, πολύ πιο νωρίς απ ότι είχα υπολογίσει η άχρηστη μάνα, ελπίζω κι εκεί να ναι καλά, γιατί όχι?

Vallou συγχαρητήρια πολλάααα!!! Μπράβο σας οικογενειακώς και να το χάιρεστε το νεοφώτιστο!

Νεαμανούλα, μην φανταστείς, είμαστε εδώ και μήνες σταθερά στην 50, οπότε δεν βάζουμε περιττό βάρος, μπορεί να τρώει αρκετά αλλά του αρέσουν ευτυχώς τα διάφορα υγιεινά φαγητά οπότε δεν παίρνει περιττές θερμίδες. (Παρεμπιμπτόντως ΠΕΖΗ πολύ γέλασα με την περιγραφή σου για τα λουκανικάκια!!:D). Τώρα το καλοκαίρι έκοψε τον δεύτερο ύπνο οπότε κοιμάται νωρίς το βράδυ, μετά το γάλα τον βάζω για ύπνο, γύρω στις 9 - 9.30.

Βρε τον Χαρη που αποθήλασε το ζουζούνι! Τα καταφέρατε λοιπόν και σιγά σιγά θα συνηθίσει και το γάλα, μην ανησυχείς, όλα θα γίνουν, καλώς ήρθατε!

Κωνσταντία μου κι εσείς καλώς γυρίσατε απο διακοπές, ναι στην Πειραιώς έχω μάθημα, πότε θα έρθεις??????

Σας φιλώ πάω να χαλαρώσω λιγάκι γιαί σήμερα δεν την παλέυω, το βράδυ ο μικρός δεν κοιμήθηκε καλά, το πρωί είχα αναγούλες και απλά δεν την παλεύωωωω!!!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Α! Κωνσταντία ήθελα να σου πω για τον ύπνο του Βαγγέλη, ότι πολλές φορές στις διακοπές ή μετά από αυτές κάνουν νερά τα παιδιά σε διάφορα πράγματα. Πάντως εγώ παρατήρησα το εξής άσχετο στον μικρό. Τις τελευταίες φορές κι εμένα μέχρι να κοιμηθεί περνούσε πολλή ώρα και κουραζόμουν φοβερά. Πάντα τον κοίμιζα στο κρεβάτι του με το φωτάκι του αναμμένο, είναι ένα χαμηλό φωτάκι, όχι νυκτός, αλλά ούτε πολύ δυνατό. Λοιπόν, τελικά αφού του διαβάσω το βιβλίο και χαζολογήσουμε για λίγο σβήνω το φως τώρα και του τραγουδάω λίγο και τον χαιδεύω και 3 βράδια που το έχω κάνει κοιμάται αρκετά πιο γρήγορα, μια χαρά... Το αναφέρω μήπως έχει καμία σχέση, ξέρω γω με τα τερατάκια μας...

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Κατερίνα μου τι ωραία εικόνα με το εμβρυάκι σας.....;)

Όσο για το ΙΝΕΠ, έχω κάνει αίτηση για διάφορες ημερομηνίες, το πρώτο είναι τέλος Σεπτεμβρίου, αλλά δεν ξέρω αν θα με πάρουνε και σε ποια.. κανένα μέσο????

Αυτό με το φως μεσα στο δωμάτιο το έχω παρατηρήσει κι εγώ ότι τον ξεσηκώνει, ακόμη και το standby της τηλεόρασης πολλές φορές. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν είναι μόνο στις διακοπές αυτές οι δυσκολίες, όλο το καλοκαίρι έτσι την έχουμε βγάλει. Σκεφτόμουνα σιγά σιγά να αποθηλάσουμε κι εμείς, μήπως πάμε και για κανένα δεύτερο νινί, αλλά δεν ξέρω με πιο άλλο τρόπο θα μπορούσα να τον κοιμήσω, πιπίλα δεν πήρε ποτέ, στο καρότσι δεν κάθεται πια, κανένα αγαπημένο κουκλάκι για παρηγοριά δεν έχει , έχει αρχίσει και με πιάνει απελπισία. Ας μαζευτούμε σπίτι μας και βλέπουμε....Αλήθεια κανένα ΄καλό βιβλίο ψυχολογίας έχεις να μου προτείνεις από αυτά που έχεις διαβάσει τελευταία???

KIN6p2.png

Σε ποια έκσταση πάνω,σε χορό μαγικό μπορεί ένα τέτοιο πλάσμα να γεννήθηκε..........

Πίσω στα καθημερινά μας...

η Πένυ μου κοιμήθηκε μόλις πριν από λίγο... Μάλλον λέω να μην την πιέζω και να ακολουθήσω κάτι σαν αυτό που προτείνει η Κατεριν@ Τραγουδάκι χαμηλά φώτα και την χαιδεύω αγκαλίτσα στον καναπέ μέχρι να την πάρει ο ύπνος. Αυτό κάνω από προχθές. Το παιδί μου μόλις καταλάβει οτι πάει στην κούνια για ύπνο νευριάζει και κλαίει, εκνευρίζομαι και εγώ με τα προχθεσινά επακόλουθα. Ποιός ο λόγος λοιπόν. Βέβαια μαζεύω και τους άλλους δύο στα δωμάτια τους αλλά δεν πειράζει χειμώνας έρχεται θα ανοίξουν και τα σχολεία και καλό θα μας κάνει να μπουμε σε σειρά από τώρα. Έχεις δίκιο βρε daf μου... μια μάνα θέλει και χρόνο για τον εαυτό της.. που όμως.. Φέτος λέω να ορίσω καλύτερα το πρόγραμμά μου και να ΒΡΩ!!! Ναι θα το κάνω!!

Κατεριν@κι πήγες 10 εβδομάδων λοιπόν!!! Πως περνάει έτσι ο καιρός!! Περιμένουμε λοιπόν την αυχενική σου. Καλά αποτελέσματα που σίγουρα καλά θα είναι!!

Κατερινα σε καταλαβαινω με τις αναγουλες μου χουν σπασει κι εμενα τα νευρα με το καλο κι εσυ την αυχενικη εμεις χθες πηγαμε ολα καλα μπορει να ειναι και κοριτσι....(sounds perfect!)

Οσο αναφορα το φαγητο κοριτσια ο Χαρης ηταν εξαιρετικα ολιγοφαγος με το αποθηλασμο εχει πεσει με τα μουτρα στο φαι και επισης εχω δει τρομαχτικη διαφορα αυτη τη μια βδομαδα στον παιδικο!!!!! Σαρωνει τα παντα! Εχει κανει σε μια βδομαδα μαγουλα μπρατσα και τα σχετικα! Και τρωει μονος του και σε χρονο ντετε! Τρομαχτικη διαφορα σας λεω τον κοιταμε και σταυροκοπιομαστε!

Τωρα για τον υπνο δεν ξερω αν κανω καλα αλλα τον παιρνω στο κρεββατι μας ξαπλωνουμε αρχιζει να πασπατευει την τιραντα του σουτιεν και τον παιρνει ο υπνος με τη μουσουδα χωμενη στο λαιμο μου και την τιραντα στο χερι! Αφηνω να περασουν 10 λεπτα και τον μεταφερω στο δωματιο του. Αν ξυπνησει το βραδυ για νερο θα κανω παλι το ιδιο. Ελπιζω να μη συνηθισει στο κρεββατι μας αλλα δεν καθεται στην κουνια για χαδακια και τετοια.

vallou χεις 3 παιδακια?τωρα το καταλαβα χαρα στο κουραγιο σου εισαι ηρωιδα τι να πω respect!

ZVPwp2.png q0sgp2.pngQbD4p3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...