Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

Cafe Μάρτιος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

gio εγώ ξέρω τα παρακάτω. Αν πέφτει με το αντιπυρετικό είναι καλό δείγμα. ΚΑνονικά ανα 6ωρο νομίζω πρέπει να ανεβαίνει. Αν ανεβαίνει νωρίτερα τότε μάλλιν είστε σε έξαρση. Δες πως θα πάει σήμερα και από αύριο αν συνεχ΄'ισει έτσι παρε γιατρό. Θα κοιτάς αν μετα το αντιπυρετικό πέφτει ο πυρετος και το παιδί έχει καλή διάθεση..ΠΕΡΑΣΤΙΚΑΑΑΑΑΑ

cEyXp3.png

q61sp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

giaki μου περαστικα στον παναγιωτινο!!!!!!

δεν ξερω να σου πω τι παιζει με ντεπον, εγω της δινω 2-3 ομοιοπαθητικα συνολο (σε 2 24ωρα) και την κανω χλιαρα ντουσακια καθε που ανεβαινει πανω απο 38,5....τσεκαρω κ τη διαθεση της και πραττω αναλογως...παντως κ τις 2 φορες που αρρωστησε με υψηλο πυρετο, επεσε σε ενα 24ωρο, μετα ειχε απλα 37,5 και επανερχοταν σιγα σιγα στα φυσιολογικα (37 δλδ)

κ για να χουμε καλο ερωτημα συμπεθερα..τελικα 'μαμαδιαση' εχει ο μικρος η 'γιαγιαδιαση';;;;:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::tongue:

μαριγια μου αλλο κ τουτο...ειναι κ πεθερα σου., τι να της πεις!:rolleyes::tongue:

Γυρίσαμε και εμείς από τις διακοπές μας σήμερα το απόγευμα και διαβάζω ήδη μίση ώρα τα πολλά πολλά νέα σας.

Καταρχάς συγχαρητήρια katerin@, με το καλό να γεννήσεις ένα υγιέστατο μωράκι και να πάνε όλα καλά.gio αντα περαστικά στα ζουζούνια τί έγινε καλοκαιριάτικα και κρύωσαν?gio μου αν έχει πολύ πυρετό, αργεί να πιάσει το αντιπυρετικό μισή ώρα στο νερό, και τις πρώτες μέρες που είναι σε έξαρση μπορεί να ανεβάζει ανά τρίωρο τετράωρο οπότε του δίνεις εναλλάξ τα αντιπυρετικά ανά τέσσερις ώρες όχι λιγότερο.Φυσιολογικό είναι, μην ανησυχείς, στα σκούρα πάρε τον γιατρό. Περαστικά θα σε τηλ. αύριο να μάθω νέα. katerina_s αν θυμάσει πιο παλιά είχα αυτό το πρόβλημα πολύ έντονα, με δάγκωνε πάρα πολύ, μα πάρα πολύ όμως. Την μάλωνα έντονα και το έκοψε, τώρα βέβαια δαγκώνει το χέρι της όταν τσατίζεται ή όταν της λέω όχι, αλλά και πάλι τη μαλώνω.Γενικά πολύ νεύρα!!!Μην ανησυχείς όπως βλέπεις όλα έτσι κάνουν, και όσο πιο ζωηρό τόσο χειρότερα.

Τα δικά μας νέα είναι ότι περάσαμε πολύ ωραία, αν και πολύ κουραστικά. Τις 2 πρώτες μέρες μας έκανε κορδελάκια με πολύ κλάμα, γκρίνια αυπνία αλλά μετά όλα εντάξει. Την πρώτη μέρα έκλαιγε κανά τρίωρο στη θάλασσα, δεν ήθελε ούτε την άμμο να ακουμπήσει και την είχα όρθια αγκαλιά. Μετά όταν μπήκε εντέλει στο νερό το λάτρεψε κι έκλαιγε όταν έβγαινε από αυτό.Σωσίβιο δεν ήθελε, ούτε αγκαλιά ήθελε μέσα στη θέλασσα μόνο το ένα χέρι κάτω από το στήθος της και κολυμπούσε σαν δελφινάκι!!!:D Καθόμασταν σε κανά καφέ κι η Χριστίνα έτρεχε μόνη της και πήγαινε στη θάλασσα να μπει. Πολύ τρέξιμο από πίσω όμως, πάρα πολύ.Αφού σε ταβέρνα καθόμασταν μόνο όταν η μικρή κοιμόταν γιατί αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση, σηκώνεται και τρέχει δεξιά και αριστερά. Πολύ ωραία ήταν!!!!:D

yaeNp3.png

Κορίτσιαααα!!!!

Τα ευχάριστα πρώτα!

Αρραβωνιάζεται ο αδερφός μου - επιτέλους δηλαδή! Είναι 6 χρόνια με την Ίβα (είναι Σλοβάκα η μπουμπούκα) και μένουν μαζί από την αρχή στην Αγγλία. Τι καλά!!! Της πήρε δαχτυλίδι και ακόμα δεν της έχει κάνει την πρόταση, το Σάββατο λέει. Μου έστειλε φωτο να το δω ο γλυκούλης... Μόνος του εκεί πέρα, θέλει και τη γνώμη της αδερφής του!

Λοιπόν στα δικά μου, εγώ έκανα στροφή τρελή και πήγα και είδα το Κέντρο Φυσικου Τοκετού και νιώθω μια μεγάλη αισιοδοξία και όλα μια χαρά, θα πάω στον γιατρό της DaF και πορευόμαστε προς το παρόν με εξετάσεις κλπ και θα με δει στις 19 Αυγούστου που θα επιστρέψω κι εγώ κι εκείνος.

Το σημαντικό είναι ότι ήδη έχει αρχίσει και αντιστρέφεται η κακή μου ψυχολογία για τον προηγούμενό μου τοκετό, όπου πάντα αισθανόμουν ότι δεν τα κατάφερα και πανικοβλήθηκα και όλα αυτά τελοσπάντων που πήγαν άσχημα και δεν ήθελα καν να θυμάμαι πώς γεννήθηκε το παιδί μου, πόσο μάλλον να το επαναλάβω... Λοιπόν, έμαθα μόλις χτες από άρθρα και μου το επιβεβαίωσε και η μαία που συνάντησα σήμερα ότι οι επεμβάσεις στον τοκετό που γίνονται κατά κόρον στα μαιευτήρια με χορήγηση ωκυτοκίνης για επίσπευση του τοκετού κάνουν τους πόνους πιο έντονους απ ότι είναι στην πραγματικότητα στον τοκετό με αποτέλεσμα η έγκυος να τους βρίσκει αφόρητους. Πολλές κοπέλες που δεν ήθελαν επισκληρίδιο, εκείνη τη στιγμή παρακαλάνε να την κάνουν. Επομένως μου έφυγε μια ιδέα ότι εγώ ως Κατερίνα δεν άντεξα γιατί δεν αντέχω τον πόνο γενικά. Προφανώς ο τοκετός είναι επώδυνο πράγμα, αλλά φταίνε άλλο τόσο και τα κ@λοφάρμακα που κανείς δεν σου λέει γιατί τα βάζουν και τι θέλουν να πετύχουν, αν και η μαία μου είπε ότι στην δική μου περίπτωση το πιθανότερο να ήταν δικαιολογημένη η χρήση... Αυτό όμως που μου είπε και μου άλλαξε εντελώς την ψυχολογία είναι, αφού τελείωσα την αφήγησή μου για την εμπειρία μου, ότι εγώ το βλέπω ως μια αρνητική εμπειρία κατά την οποία δεν κατάφερα να ανταπεξέλθω ενώ εκείνη όπως το ακούει καταλαβαίνει ότι γέννησα στις 37 εβδομάδες με πρόκληση τοκετού (αποκόλληση με δάχτυλο, φρικτό, αλλά δεν έφαγα τους τεχνητούς πόνους τουλάχιστον) και άντεξα τους φρικτούς πόνους από τα φαρμακα και έφερα στον κόσμο ένα παιδί με κολπικό τοκετό ενώ στην περίπτωση αυτή ήταν πολύ πιθανή η καισαρική τελικά. Μου είπε ότι έχω ανεβάσει ήδη τον πήχυ πολύ ψηλά στον εαυτό μου και να μην ξεχνώ ότι ο δεύτερος τοκετός και ειδικά τόσο κοντά στον πρώτο δεν έχει καμία σχέση. Αναθάρρησα σας λέω και άρχισα να πιστεύω ότι μπορώ να το καταφέρω! Σαν να μου έλεγε δηλαδή ότι αντίθετα με ότι μπορεί να πιστεύει κανείς, ένας τοκετός είναι απλούστερος χωρίς φάρμακα και επεμβάσεις, εκτός βέβαια σε περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαία η χορήγηση. Τελοσπάντων είμαι πολύ ευχαριστημένη και αισιόδοξη, θα ήθελα πολύ να καταφέρω να αντιστρέψω την αρνητική μου εμπειρία και να έχω αυτή την φορά μια συγκινητική εμπειρία τοκετού.

Dafούλα μου σε ευχαριστώ πολύ που μου το πρότεινες!!! Ελπίζω να σε ευχαριστώ και την ώρα που γεννάω!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen: Θα κάνω βέβαια και μαθήματα κλπ και θα πάω ετοιμοπόλεμη!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Για τα αντιπυρετικά εμάς για επίμονους και πολυ ύψηλούς πυρετούς μας έδωσε ένα άλλο, το Algofren με δραστική ουσία ibuprofen (ή τελοσπάντων κάτι τετοιο) και ήταν πιο παοτελεσματικό από το ντεπόν πάντως...Αλλά μόνο σε τέτοιους πυρετούς. Εννοείται μπανάκι γιατί το κεφάλι τους δεν κάνει να μένει ζεστό και η γιατρός λέει στο μπανάκι όχι σε κρύο νερό, 36-37 βαθμούς για 5 λεπτά. και το κεφάλι πολλές φορές βρέξιμο. Αν μπορείτε και κατά τη διάκρεια που κοιμάτια αν έχει υψηλό πυρετό να βάζετε κομπρέσεις χωρίς να ενοχλείται ακόμα καλύτερα. Είναι δημαντικό να μην μένει το κεφάλι ζεστό.

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Διαφημίσεις

A ρε DaFitsa καταφερτζου !!! Το Κατερινακι εκανε στροφη 180 μοιρων .Απο το θελω επισκληριδιο φτασαμε στο άλλο άκρο !! Μπράβο Κατερινα μαζί σου κι εγω !! Η ξαδερφη μου γέννησε 3 παιδιά χωρις επισκληριδιο και η νυφη μου αλλα 2 . Αχ κι εγω το ειχα δηλώσει στην γιατρο μου πως δεν θελω επισκληριδιο αλλα τελικα κατεληξα με καισαρική για να μην χασουμε το μωρο ... Αλλα ειπαμε η δικιά μου περίπτωση ηταν μια στις 500. ....

July που εισαι??? Θελω βοήθειααααα Τροπους προσαρμογης στον παιδικο απο Σεπτέμβρη. Σου ζήτησαν να εισαι κι εσυ μαζί τις πρωτες μέρες ??? Υφασματινες πάνες δέχονται????

Daf η μικρη γεμιζει κοκκινιλες και σκεφτομαι να τις φορώ part time υφασματινες . Δειχνει τον ποπο της και λεει καίει -καίει το κακόμοιρο ... Θα σε τηλ για λεπτομερειες.

Φιλια και καλημερα σε όλες σας

nI9Sp3.png

urDwp2.png

MARIGIA μου εδώ είμαι!!!καταρχάς είναι σε δημόσιο ή σε ιδιωτικό?εμένα σε δημόσιο πήγα την πρώτη μέρα κάτσαμε μαζί με τη μικρή 10 λεπτά, την επόμενη μόνη της 10 λεπτά, μετά 30 λεπτά μετά ξανα 30 λεπτα μετά 1 ώρα μετά 3 ώρες και σε λίγες μέρες φτάσαμε στο σημερινό ωράριο. εγώ όμως είχα περιθώριο να το κάνω αυτό και μου είπε η δασκάλα να μην την πιέσουμε αφού μπορούμε!γενικώς πήγαμε με το παιδί η δικιά μου δεν ήταν τελείως αρνητική αλλά ούτε και θετική. αν ένα παιδί είναι θετικό η προσαρμογή είναι 2-3 μέρες ανάλογα και με την ηλικία. εμένα ήταν 9 μηνών.

για τις πάνες πάλι παίζει αν είναι δημόσιος ή ιδιωτικός. για δημόσιο δεν ξέρω αν θα το δεχτούν για ιδιωτικό έχεις περισσότερες πιθανότητες!!!

εγώ κάθε τόσο μου ζητάει η δασκάλα και πάω ένα κουτί πάνες στο οποίο γράφουν το όνομα της μικρής και αυτές τις βάζουν.μπορεί και να μην έχουν πρόβλημα δεν ξέρω!

τι είναι οι υφασμάτινες πάνες?εγώ της πήρα γιογιο και σκέφτομαι να της βάζω βρακάκι και να την βάζω συνέχεια να κάνει τσίσα στο γιογιό. δεν με νοιάζει τόσο να κόψει την πάνα όσο να παίρνει αέρα ο πωπός της!!!!!!!!!

jclvp3.png?FolA72Tl

8Szcp3.png?F35yg9Ll

july σε ευχαριστω. Μιλαω για δημόσιο σταθμο. Μου ζητησαν 10 μέρες προσαρμογης οπου θα πηγαινει 3 ωρες την ημέρα μονο . Απλα θελω να καθομαι κι εγω μαζί της αν οχι στον ιδιο χωρο εστω στον διάδρομο . Θα με αφήσουν λες??? Εχω μεγαλο άγχος για την προσαρμογή και ελπίζω να τα πάει καλά. Αλλιως δεν έχει αλλη επιλογη ....

Καλη ιδέα αυτο με το γιογιο . Κανει ομως τόσο μικρα να ελεγχουν τους σφιγκτηρες ????

nI9Sp3.png

urDwp2.png

εγώ δεν θέλω να μάθει να κρατιέται και να ΄ζητάει μόνη της εγώ θα την βάζω συνέχεια και αν κατουρήσει και στο πάτωμα δεν πειράζει!απλώς για να μάθει να κάθεται γιατί είναι λίγο κουνιστή η κόρη μου δεν τη βαζεις έυκολα να κάτσει σε ένα σημείο!

jclvp3.png?FolA72Tl

8Szcp3.png?F35yg9Ll

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια εσείς που έχετε ασφάλιση ΟΠΑΔ, για βοηθήστε λίγο γιατί πελάγωσα η άσχετη....

Τις εξετάσεις προγεννητικου έλέγχου, π.χ. την καλλιέργεια κολπικού υγρού που θέλω να κάνω, και πες ότι πάω σε συμβεβλημένο κέντρο, πώς ακριβώς γίνεται η διαδικασία?

Πάω στον γιατρό και τις γράφει (στον γυναικολόγο που έχω έτσι κι αλλιώς ή πρέπει να πάω σε συμβεβλημένο?) μετά πάω για θεώρηση στον ΟΠΑΔ και μετά στο διαγνωστικο? Ή κάτι ξεχνάω ή δεν έχω καταλάβει?

Για πείτε γιατί λέω μήπως αυτή τη φορά γλιτώσω κάποια χρήματα από εξετάσεις...

H9ROp3.png

KZr6p3.png

καλημέρα μανούλες τι κάνετε?τα παιδάκια σας?gio όλα καλά αναρρώσατε?

marigia μου δεν κάνει να κάτσεις μαζί με το παιδί στην προσαρμογή!πρέπει να την αφήσεις στην δασκάλα και να την χαιρετήσεις και να της πεις σε τόση ώρα θα έρθω να σε πάρω. έτσι δείχνεις στο παιδί ότι δεν το παρατάς αλλά το αφήνεις σε κάποια που εγκρίνεις!(αυτό το εγκρίνεις η ψυχούλα σου το ξέρει αλλά το πάιδί μην το καταλάβει!)

μπορείς να είσαι εκεί κοντά αλλά όχι μαζί της!

να φανταστείς η μικρή εμένα έχει μάθει και το πρωί όπου και να την αφήσω με χαιρετάει κανονικά και μετά φεύγω δεν κλαίει αν την αφήσω κάπου το απόγευμα δεν θέλει να φύγω με τίποτα!

πάντως όσο αφορά τις δασκάλες πρέπει να τις χειρίζεσε σωστά!δεν πρέπει ποτέ να τις κατηγορήσεις αλλά να ζητάς και καλά συμβουλές!

όταν συνειδητοποίησα ότι την μικρή μου την δέρνουν αρκετά και της επιτίθονται τα άλλα παιδάκια δεν είπα στη δασκάλα πρόσεξέ την πήγα και της είπα "Ρένα μου η μικρή έχει γίνει πολύ επιθετική και όχι μόνο σε εμένα αλλά και στον εαυτό της συνέχεια χτυπιέται τι να κάνω να πάμε σε ψυχολόγο τι λες μπορώ να το αντιμετωπίσω εγώ σωστά?" μου έδωσε συμβουλές και μου είπε ότι θα κάνεις αυτό και θα κάνω και εγώ το ίδιο και θα την προστατέψω περισσότερο από τα άλλα παιδάκια που την χτυπάνε για να το ξεπεράσουμε" όπως και έγινε κάι έτσι και της έδωσα κύρος ότι και καλά σε αναγνωρίζω σα δασκάλα και συμβούλεψέμε αλλά και προστάτεψα το παιδί μου!!!

jclvp3.png?FolA72Tl

8Szcp3.png?F35yg9Ll

πάντως όσο αφορά τις δασκάλες πρέπει να τις χειρίζεσε σωστά!δεν πρέπει ποτέ να τις κατηγορήσεις αλλά να ζητάς και καλά συμβουλές!

όταν συνειδητοποίησα ότι την μικρή μου την δέρνουν αρκετά και της επιτίθονται τα άλλα παιδάκια δεν είπα στη δασκάλα πρόσεξέ την πήγα και της είπα "Ρένα μου η μικρή έχει γίνει πολύ επιθετική και όχι μόνο σε εμένα αλλά και στον εαυτό της συνέχεια χτυπιέται τι να κάνω να πάμε σε ψυχολόγο τι λες μπορώ να το αντιμετωπίσω εγώ σωστά?" μου έδωσε συμβουλές και μου είπε ότι θα κάνεις αυτό και θα κάνω και εγώ το ίδιο και θα την προστατέψω περισσότερο από τα άλλα παιδάκια που την χτυπάνε για να το ξεπεράσουμε" όπως και έγινε κάι έτσι και της έδωσα κύρος ότι και καλά σε αναγνωρίζω σα δασκάλα και συμβούλεψέμε αλλά και προστάτεψα το παιδί μου!!!

Πολύ διπλωματική σε βρίσκω july μου!Σωστή και με σίγουρο αποτέλεσμα. Δυστυχώς εγώ δεν είμαι αυτής της ..οδού...αν πήγαινα το μωρό μου σε παιδικό και το χτυπούσαν τα άλλα παιδάκια θα πήγαινα και θα έδινα ματς κανονικά. Βέβαια δεν ξέρω τί αποτέλεσμα θα είχα...:roll:

katerin@ εμείς εμείς γυρίσαμε από τις διακοπές, όχι η giο.:mrgreen:

Τί νέα βρε κορίτσια?Εμείς καλά, τρέχουμε πίσω από τη μικρή, πολύ ζωηράδα, σε παιδικές χαρές, όλο βολτες είμαστε έξω!!Είναι όμως και νοικοκυρά το ψυχάκι μου, παίρνει το σκουπάκι, το ανοίγει και βάζει σκούπα και εννοείται σηκώνει και τα χαλάκια και βάζει από κάτω τη σκούπα, έχει πολύ γέλιο...:mrgreen::mrgreen:

yaeNp3.png

July σε ευχαριστω για τις συμβουλες .. Πολύ καλά το χειρίστηκες.

Παντως 2-3 μερες θεωρω πως θα πρέπει να ειμαι κι εγω μαζί με το παιδί. Ετσι όπως δεν θα την άφηνα ποτέ μόνη σε άγνωστο χώρο με άγνωστους ανθρώπους έτσι θεωρω τουλαχιστον στην αρχή πρέπει να συμβει και με τον βρεφικό.

Θα την βάλουν με τα μεγάλα παιδάκια δηλ απο 1,5 εως 2.5 αυτο δεν ξερω αν είναι καλό ή κακό .....

Πηγα σήμερα και τις τρελανα στις ερωτήσεις.. Ολα καλά μου τα είπε η υπέυθυνη και μάλιστα μου ειπε πως μπορω να την πάιρνω καθε μισή ώρα τηλεφωνο τους πρώτους μήνες και να μου λεει πως τα πάει. Την 1η βδομαδα το βλέπω να την περνάω εξω στο προάυλιο για να ειμαι κοντα ετσι και κλαψει πολύ..

Ειδα και 2 ντανταδες σήμερα και ήταν σκετη αποτυχία .. Στη μια η Ανδριελα εριξε σφάλιάρα Καμια χημεια μεταξύ τους .... Ηταν και οι παππούδες εδω και φυσικά ούτε φάγαμε ουτε κοιμηθηκαμε ... φυγαν 7.30 ωρα και η μικρη ηταν μεσ την υπερενταση και στα νευρα και φυσικά επεσε ξερη για ύπνο απο τις 9.30. Απο τότε βέβαια έχει ξυπνησει 3 φορες ....

Χριστινακι ελα να κανεις παρέα με την Ανδριελα .. μεχρι και τα χαλίκια στο πάρκο καθαρίζει με μωρομάντηλο:tongue:.

nI9Sp3.png

urDwp2.png

katerin@ εμείς εμείς γυρίσαμε από τις διακοπές, όχι η giο.:mrgreen:

XAXAXA!!!! Μην πυροβολείτε την γκαστρούλα!!!!

Μα δελφινίτσα Ο ΝΙΚΟΛΑΣΣΣΣΣΣ!!!! Θεέ μου και μη χειρότερα.... Άλλα θέλω να γράψω κι άλλα γράφω....

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...