Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

Cafe Μάρτιος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

καλημέρα μανούλες!τι κάνετε?εμένα η χθεσινή μου μέρα ήταν ανάμεικτη!

άργησα να σχολάσω και έφυγα τρέχοντας και μες το άγχος για να προλάβω τη μικρή από το παιδικό!πηγαίνοντας λοιπόν κινούμενη στην λεωφορειολωρίδα για να στρίψω 1-2 χλμ πριν τον παιδικό βγαίνει μια κοπελίτσα από ένα βενζινάδικο και μπαμ!πάει η πόρτα του συνοδηγού!πάλι καλά δεν ήταν το παιδί μέσα!βέβαια πήρα τον άντρα μου και έτρεχε να πάρει το παιδί γιατί εγώ περίμενα την ασφαλιστική!τελος πάντων κάποια στιγμή ξεμπερδεύω και πάω σπίτι παίρνω την μικρή και την πάμε στον παίδων πεντέλης της κάνουν ένα κλύσμα και έχεσε τον κόσμο όλο!μας έδωσαν και μια κρέμα για το πιπί γιατί από την πάνα έβγαλε μύκητες και τσούζει το κακόμοιρο!

ε μετά φεύγω και απο κει και πήγαμε να πάρουμε κάτι αποτελέσματα εξετάσεων που είχα κάνει. "το αποτέλεσμα είναι ότι είμαι έγκυος!"

αυτά τα νέα μου!

:?:confused::confused::confused::-D:mrgreen::wink::tongue::tongue::tongue:!!!!

Αυτά έχω να πω!!!!Κουφάθηκα ελαφρώς!!!!Τελικά ενός "κακού" μοίρια "καλά" έπονται!!!!Με το καλό λοιπόν φιλενάδα!!!!

Κατά τα άλλα...Περαστικά στα αρρωστάκια!!!Εμέις δεν θα την γλυτώσουμε μου φαίνεται!Ο μικρός κάποια βράδια τώρα, ξυπνάει κατά τις 3 πότε για νερό, πότε για γάλα και δεν κοιμάται αν δεν τον πάρουμε στο κρεβάτι μαζί μας!!!Τι να κανω δεν ξέρω...απο την μιά το απολαμβάνω και απο την άλλη τον φαντάζομαι 3 χρονών να μας έρχεται κολιτσίδα για να κοιμηθούμε όλοι μαζι!!!Καμιά ιδέα καμιά σας?Επίσης να σας πω ότι εδώ και καμιά 10αρια μέρες πίνουμε φρέσκο γάλα και αν εξαιρέσεις την πρώτη μέρα που του ξύνισε λίγο, κατά τα άλλα όλο και αυξάνει την ποσότητα που πίνει και χαίρομαι ιδιαίτερα!!!Το λίτρο καθημερινά δεν μας φτάνει -πίνουμε και εμείς απο ένα ποτήρι - και ο μικρός θέλει περίπου 500-550 ημερισίως...

Vallou να μην ξεχάσω να αναφέρω την τσαχπινιά της Πένης,πρέπει να είναι τρελλό ζουζούνι!!!

Φιλιά σε όλες!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Kαλημερα ,

July την επαθες την "ιωση" τελικά ε???? Μπραβο μπ΄ραβο με το καλο τωρα και προσοχή. Giaki μου μια χαρα ο Παναγιωτης και φρέσκο και μισο λιτρο γάλα καθημερινα ! φτου φτου το καμάρι μου !!

Εμεις 300ml την ημερα και σκόνη... Καλημερα και στις άλλες κοπέλες και καλή δουλιτσα σε όσες δουλέυουν.

nI9Sp3.png

urDwp2.png

gio_kx marigia σας ευχαριστώ πολύ!είμαι πολύ χαρούμενη αλλά είναι δύσκολο να προσέχεις και πολύ με 1,5 χρονών παιδί όλο αγκαλιές θέλει το κακόμοιρο πως να της αρνηθεις?

μαρίγια μην το υποτιμάς το γάλα σε σκόνη προσφέρει πολλά στο παιδί!εμένα η παιδίατρος μου είχε πει να μην της δώσω φρέσκο πριν τους τουλάχιστον 18 μήνες γιατί η σκόνη είναι εμπλουτισμένη σε σίδηρο και κα που είναι απαραίτητα σε αυτή την ηλικία!όχι ότι τα παιδία που πίνουν φρέσκο πάθανε τίποτα!και εγώ φρέσκο της έδωσα τελικά!δεν την καταφέραμε τη σκόνη!

jclvp3.png?FolA72Tl

8Szcp3.png?F35yg9Ll

ε μετά φεύγω και απο κει και πήγαμε να πάρουμε κάτι αποτελέσματα εξετάσεων που είχα κάνει. το αποτέλεσμα είναι ότι είμαι έγκυος!

αυτά τα νέα μου!

July συγχαρητήρια για τα χαρμόσυνα νέα!!!!!!!!!Σού εύχομαι όλα καλά και με το καλό να υποδεχτείτε το νέο μέλος της οικογένειας!

image.php?u=19634&type=sigpic&dateline=1352375928image.php?u=19634&type=sigpic&dateline=1352375139

ΩΠΑΤΙΣΣΣΣΣ!!!!Βρε july, βρε july τα ευχάριστα στο τέλος!Συγχαρητήρια κοπέλα μου και να έχεις μία υπέροχη εγκυμοσύνη και ναι θα στα πω κι εγώ τέρμα οι πολλές αγκαλιές στην "μεγάλη" αδερφή. Ξέρεις πόσο επικίνδυνο είναι ειδικά το πρωτο τρίμηνο, οπότε μεγάλη προσοχή! Πόσο είσαι τώρα?Άντε ετοίμασε και δεύτερο τικεράκι.όσο για την μπέμπα τί να πω, περαστικά, καλά από τί αυτά τα σπυράκια με πύον?Από την πάνα?Ωχ περαστικούλια! Για τη δυσκολοιότητα δεν τρώει φρούτα?λάχανικά, χυμούς, τσάι? Λιγότερα ζυμαρικά δίνε της.Καλά και έγκυος γυναίκα και τράκαρες κιόλας, πωρε ευτυχώς δεν έπαθες τίποτα.Ελπίζω να φτιάξει και το τουτου γρήγορα!

αντα έχεις πμ.

yaeNp3.png

Διαφημίσεις

Καλσπερα και από εμένα!

july ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ! ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙς ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ!!!

Ωραία νέα βρε κορίτσια.

Εγώ πνίγομαι με τη δήλωσή μας(μιας που την άφησα τελευταια στιγμή) και δεν έχω χρόνο για τίποτα.

Gio ο μικρός μου εδώ και 2 μέρες ξυπνάει και θέλει αγκαλιές.Χθες κοιμήθηκε στο κρεβάτι μας..δεν ξέρω τι να κάνω...

Κορίτσια μόλις χαλαρώσω θα σας γράψω περισσότερα. Προς το παρόν....ΦΙΛΑΑΑΑ

cEyXp3.png

q61sp3.png

july με το καλο το νεο μελος της οικογενειας σας, ολα να πανε καλα και να εχεις μια ηρεμη εγκυμοσυνη. Η προσοχη ειναι αυτονοητη, βεβαια με ενα νινι στα ποδια σου αυτο ειναι δυσκολο αλλα πλεον εχεις και το μικρουλι που θα πρεπει να εχεις κατα νου!;)

Περαστικα και στη μικρουλα σου, μυκητες στα γεννητικα οργανα τοσο μικρη?? Πω πω εχοντας μεγαλο ιστορικο απο μυκητες ειναι πολυ μεγαλο βασανο, πολυ ενοχλητικοι και δεν ξεπερνιουνται ευκολα οι ατιμοι:mad: Για αυτο γρηγορη αντιμετωπιση και προσοχη μετα στο μελλον για να μην ξαναεμφανιστουν.

Εμεις προσπαθουμε απο την αλλη να κανουμε το προγραμμα των διακοπων μας αλλα ρε γμτ με τετοια οικονομικα δεν ξερουμε απο που να κοψουμε..αχ ουτε διακοπες ανεμελοι πλεον δεν μπορουμε να κανουμε:?:(

Αυτα...ησυχια στο ακροατηριο οποτε σας καληνυχτω!@

ΝΙΚΟΛΑΣ...15-03-2009....ΕΙΣΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ!!!

ΜΠΕΜΠΗΣ...19-11-2011...ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΞΕΤΡΕΛΑΝΕΙ!!!

καλημέρα μανούλες! σας ευχαριστώ όλες για τα καλά σας λόγια!

τώρα για την προσοχή δύσκολο το βλέπω!εχτές πήρα την μικρή στο κρεββάτι μας να πιει το γάλα της για να κοιμηθεί και άρχισε να κλωτσάει και να θέλει να ανέβει πάνω μου και να χοροπηδήσει!έντάξει δεν την άφησα αλλά μερικές κλωτσιές τις έφαγα!άμα βγει έχει να της ρίξει ξύλο!!!!

πρέπει να είναι 1,5-2 μηνών μόνο εξέταση αίματος έκανα ακόμα δεν έχω πάει γυναικολόγο αλλά βάσει περιόδου τόσο είμαι!

neamanoula επίτηδες το ανέφερα στο τέλος να δω πόσο παρατηρητικές είστε!χιχιχι

ναι όντως το τρακάρισμα ήταν λίγο αφού ο άντρας μου φοβήθηκε πολύ και ακόμα με πρήζει!εντάξει η ζημιά δεν είναι μεγάλη αλλά θα πρέπει να μείνω χωρίς αμάξι λίγες μέρες και τώρα δεν μπορώ!πηγαινοφέρνω την μικρή παιδικό έχω κρεββάτι γάμο και τα τρεχάματα με τα δικά μας γαμο-βαφτήσια! μάλλον προς το τέλος του ιουλίου θα το φτιάξω να έχω ξεμπερδέψει λίγο!

jclvp3.png?FolA72Tl

8Szcp3.png?F35yg9Ll

Γεια σας κοριτσάκια!

Καλέεεεεε!!!!! Καινούριο μωράκι στην παρέα, θα τρελαθώ!! Με το καλό, εύχομαι να πάνε όλα καλά!! Τι όμορφα, ζηλεύω... Με την καλή την έννοια!! Θανάσηηηηη!!! Τρέχαααα!!!! Άντε να αξιωθούμε κι εμείς κάποια στιγμή...

Κατά τα άλλα εμείς μια χαρά, σήμερα δίνω το τελευταίο μάθημα και ξενοιάζω η γυναίκα, ουφ κουράστηκα πολύ να διαβάζω τα βράδια κι έχω κλειστεί και πολύ στο σπίτι και μου την έχει δώσει.. Αύριο λέμε να αφήσουμε τον μικρό στη γιαγιά του για να πάμε καμιά βόλτα, δεν ξέρω πόσο καιρό έχουμε να βγούμε τα δυο μας, πάνω από τρίμηνο πάντως σίγουρα. Μην φανταστείτε, κανένα θερινό σινεμά λέμε να πάμε, έχω την εντύπωση πως έχω να πάω σινεμά από τότε που έμεινα έγκυος:confused::?

Επίσης ήθελα να σας πω να μην ανησυχείτε και τόσο αν τα παίρνετε καμιά φορά στο κρεβάτι, δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος άγχους, ούτε να σκέφτεστε ότι τώρα πια τελείωσε και θα μείνουν στο κρεβάτι σας μέχρι να πάνε φαντάροι! Όπως τα παίρνουμε και όταν είναι άρρωστα, έτσι και μερικές φορές να τα πάρουμε δεν νομίζω ότι συνηθίζουν. Ίσως κάτι τα ενοχλεί αυτές τις μέρες και χρειάζονται περισσότερη ασφάλεια... Δεν μιλάνε ακόμα για να μας πουν τα καημένα! Αν κάποιος αντέχει μπορεί να καθήσει δίπλα τους στο κρεβατάκι τους και να το παλέψει μέχρι να κοιμηθούν ξανά εκεί. Αλλά υπάρχουν και νύχτες που απλά δεν μπορείς να κουνήσεις, οπότε για να μην πάθεις και τίποτα, τα παίρνεις στο κρεβάτι και τι να κάνουμε δηλαδή???

Βρε κορίτσια... Όχι ότι δεν σέβομαι το απίστευτα ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα όταν ένα μωρό έχει δυσκολίες στο θέμα του ύπνου, εξάλλου το περνάω και η ίδια, αλλά με το μαλακό με την εκπαίδευση... Είναι πολύ μικρά ακόμα για αυστηρές μεθόδους και εγώ προσωπικά φοβάμαι πολύ την ψυχολογική επίπτωση.. Διάβασα και για ένα βιβλίο "the no cry sleep solution" που αποφεύγει τις ριζικές μεθόδους και προτείνει άλλες, και μάλιστα σε σχέση με το συγκεκριμένο πρόβλημα του παιδιού π.χ. δεν πέφτει για ύπνο νωρίς, ξυπνάει και θέλει να παίξει, ξυπνάει και κλαίει κλπκλπ. Δεν το έχω διαβάσει η ίδια, αλλά αξίζει τον κόπο πιστεύω για κάποια που έχει φτάσει στο ...αμήν!!! Εγώ πιστεύω ότι οι μέθοδοι τύπου άστο να κλαίει με τις ώρες έχουν αποτέλεσμα μόνο και μόνο επειδή το παιδί φτάνει στην απόγνωση και την απογοήτευση. Είναι πολύ μικρά για να τους εξηγήσεις και να καταλάβουν ότι το βράδυ κοιμόμαστε τελεία και παύλα. Σε ένα μεγαλύτερο νήπιο, που καταλαβαίνει την ομιλία κανονικά και μπορεί να μιλήσει και το ίδιο, μπορεί να είναι διαφορετικά τα πράγματα, αλλά τώρα, τα μικρά μπορεί να ξυπνάνε για οποιονδήποτε λόγο και κατά τη γνώμη μου χρειάζεται μια αυστηρή μεν αλλά πιο ήπια προσέγγιση... Κάνουμε τα πάντα ως μητέρες για να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης και τρυφερότητας με τα μικρά μας και φτάνουμε και στα όριά μας πολλές φορές, δεν διαφέρει σε τίποτα ο γολγοθάς της νύχτας από τον γολγοθά της ημέρας, όλα πιστεύω πρέπει να αντιμετωπίζονται προς το παρόν με ήπιους τρόπους εκπαίδευσης...

Ελπίζω να μην σας στενοχωρώ με αυτά, απλά τα σκέφτομαι κι εγώ πολύ έντονα εδώ και καιρό... Το ένστικτό μου πάντως μου λέει ότι θα ήταν λάθος να ακολουθησω μια αυστηρή μέθοδο σε τόσο μικρό παιδί...

Και τώρα τα ευχάριστα...Το ΣΚ θα πάμε στο εξοχικό και θα τον βάλω πρώτη φορά στη θάλασσα! Τι έιπαμε ότι του φοράμε? Μαγιό και όταν βγει πάλι πάνα? Και φοράμε φανελάκι όλη την ώρα? Ή μήπως να πάρουμε τις πάνες για κολύμβηση? Για βοηθείστε εσείς που έχετε πάει ξανά!

Επίσης July, χωρίς να θέλω να σε βάλω σε περίεργες σκέψεις, μήπως στο σταθμό δεν προσέχουν και πολύ την υγιεινή της, .χ. δεν την αλλάχουν συχνά ή δεν την πλένουν στο άλλαγμα ή δεν προσέχουν στο πλύσιμο? Μου φαίνεται περίεργο να έχει μύκητες βρε κορίτσι μου... Ο παιδίατρος σου έιπε τους λόγους από τους οποίους μπορεί να εμφανίστηκε?

H9ROp3.png

KZr6p3.png

katerin@ το No-Cry Sleep Solution το διάβασα καποια στιγμή όταν η μικρή ήταν 7-8 μηνών και δεν είχε στρώσει τον ύπνο της. Για τον βραδυνό ύπνο δεν μας βοήθησε (μιας και το κρεβάτι της μαμάς και του μπαμπά είναι πολύ καλύτερο!!!) αλλά όσον αφορά τους ημερήσιους ύπνους και γενικότερα πώς θα συνηθίσει το μωρό το κρεββατάκι του ήταν πολύτιμο! Για όσες μαμάδες θέλουν να το χρησιμοποιήσουν υπάρχει ξεχωριστό βιβλίο για μωρά και ξεχωριστό για παιδάκια μετά τον πρώτο χρόνο. Επίσης έχω πάρει από την ίδια συγγραφέα το No-Cry Discipline solution αλλά δεν το έχω ξεκινήσει ακόμα, θα σας ενημερώσω μόλις καταφέρω να το διαβάσω!

Όσον αφορά το κλάμα του μωρού αυτή τη στιγμή διαβάζω το Why love matters που εξηγεί πόσο επηρεάζει το κλάμα βιολογικά την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης!Φυσικά δεν μιλάει για κλάμα-γκρίνια αλλά για πιο σκληρές καταστάσεις.

Και θέλω να σας αναφέρω κάτι που μου άρεσε πολύ: όταν ένα βρέφος θέλει να εκφράσει τα συναισθήματά του-τις ανάγκες του το μοναδικό του εργαλείο είναι το κλάμα. Αν ο γονιός αγνοήσει το κλάμα του το μωρό έχει 2 εναλλακτικές: η θα αρχίσει να κλαίει πιο δυνατά για να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του ή θα σταματήσει θεωρόντας οτι οι γονείς του δεν το ακούνε. Όταν αυτή η κατάσταση συνεχίσει το μωρό μεγαλώνοντας ή θα μάθει πως για να ακουστεί θα πρέπει να υπερβάλλει στις αντιδράσεις του ή θα γίνει ένα παιδί που θα καταπιέζει τα συναισθήματά του αφού η μαμά και ο μπαμπάς απλά δεν ενδιαφέρονται για αυτά άρα δεν είναι σημαντικά!!!Και αυτό για μένα είναι μια πολύ καλή απάντηση σε όσους θεωρούν οτι κακομαθαίνουμε τα παιδιά μας επειδή δεν μας αρέσει να τα βλέπουμε να κλαίνε!!!!

(συγνώμη αν σας κούρασα...)

image.php?u=19634&type=sigpic&dateline=1352375928image.php?u=19634&type=sigpic&dateline=1352375139

Διαφημίσεις

Δημητρα και Κατερινα δίάβασα με πολύ ενδιάφερον ολα οσα λέτε και συμφωνω . Λοιπον εγω αντιμετώπίζω το εξης πρόβλημα με την μικρή. Κλαιει συνεχόμενα και χωρις εμφανη αιτία. Κλαιει οταν ξυπνα συνηθως το μεσημερι και λίγο πριν την πάω για μπάνιο. Μαλλον δεν κλαει ΤΣΙΡΙΖΕΙ !!! Λοιπον εχω προσπαθησει τα εξης 1)να της αποσπασω την προσοχη αλλα δεν πιανει η πιάνει για λίγο , 2)να την παρω με το καλο αγκαλιτσες φιλάκια κλπ ,αλλά χτυπιεται ακόμα περισσότερο και τσιριζει επισης περισσότερο , 3) να την μαλώσω επισης δεν πιανει γιατι κλαιέι με μεγάλυτερο παράπονο αυτη τι φορά και τελευταιο απλά την αφήνω να κλαψει οσο θελει και οταν δω πως ηρεμει την παιρνω αγκαλια οπου ξαναρ΄χίζει να κλαιει... Χθες το βραδυ έκλαιγε συνεχωμενα 20 λεπτα στο τελος δεν αντεξα άλλο την εβαλα στην κούνια εκλεισα το φως και της έκλεισα την πόρτα λεγοντας της πως οταν αποφασίσει να ηρεμησει να με φωνάξει . Σταματησε ως δια μαγειας και ανησυχησα και μπηκα να δω αν είναι καλα , με το που με έιδε ξαναβαλε πάλι τα κλαμματα

Τα χω παιξει δεν μπορω αλλο τις φωνες της σας μιλαω για απίστευτα ντεσιμπελ . Τι κανω λάθος πειτε μου Please.??????

Φανταζομαι κι αλλες μανούλες εχουν αντιμετωπίσει παρομοια κατάσταση....

nI9Sp3.png

urDwp2.png

katerin@ διάβασα με προσοχή όσα έγραψες και θα σου πω ότι εν μέρει συμφωνώ. Εφαρμόζω τη μέθοδο κοιμίσου παιδί μου κοντά 10 μέρες τώρα και είμαι η πρώτη που λέω ότι είναι μία βάρβαρη μέθοδος. Νιώθω απαίσια που ακούω το παιδί μου να κλαίει. Όμως πρέπει να σου πω ότι από τα λεγόμενα σου φαίνεσαι ότι είσαι μια μανούλα που το παιδάκι της δεν ανήκει στο 35% των παιδιών με βρεφική-παιδική αυπνία (ευτυχώς). Είναι ένα νορμάλ παιδάκι που κάποιες φορές θα κοιμηθεί πιο αργά, ή θα ξυπνήσει κάποιες φορές τη νύχτα ή θα θέλει λίγο παραπάνω νανούρισμα. Η βρεφική αυπνία είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Αν είχε το παιδί σου, όχι να διαβάσεις για τα μαθήματα σου δεν θα μπορούσες, αλλά ούτε ένα φαγητό να φτιάξεις. Κι αυτό γιατί λόγω αυπνίας, είναι ευερέθιστα, νευρικά και υπερκινητικά. Εγώ λέω ότι αυτή η μέθοδος για μας είναι μία τελευταία ελπίδα για να μάθει να κοιμάται το παιδί μιας που έχω δοκιμάσει τα πάντα. Διακρίνω και κάποια θετικά στην όλη μέθοδο, δηλ. δεν αφήνεις να κλαίει το παιδί και να νιώθει εγκαταλελειμένο αλλά ανα κάποια λεπτά πηγαίνεις και του μιλάς για να δει ότι είσαι εκεί.Πίστεψε με μπορεί να μην μιλάνε ακόμη αλλά καταλαβαίνουν τα πάντα. Ότι και να τους πεις το καταλαβαίνουν. Αν δεν είχαμε την βρεφική αυπνία, αλήθεια θα μιλούσα κι εγώ όπως κι εσύ. Αλλά όταν τα πράγματα ξεφεύγουν πρέπει λίγο να υπάρχει και η πειθαρχία, σαφώς και καταλαβαίνουν ότι είναι βράδυ και πρέπει τώρα να κάνουμε νάνι. Παν μέτρον άριστον, την κόρη μου τη λατρεύω και της κάνω όλα τα χατήρια αλλά κάπου πρέπει να μπαίνει ένα όριο, όπως όταν χτυπάει ή δαγκώνει όπου και το απαγορεύουμε. Πρέπει να μάθει να ακούει και να υπακούει στα λίγα βασικά πράγματα του τί πρέπει και τί δεν πρέπει να κάνουμε. Κάποια παιδιά είναι πιο ζόρικα από άλλα αλλά και πάλι πρέπει να μάθουν κάποια βασικά πράγματα κι ο ύπνος είναι ένα από αυτά.Ούτε να αδιαφορούμε πρεπει αλλά ούτε και στο πρωτο κλάμα να τρέχουμε σαν τους τρελούς (επειδή εγώ αυτό έκανα η μικρή το είχε πάρει μυρωδιά και...)Αυτή είναι η γνώμη μου και εύχομαι κανένα παιδάκι να μην υποφέρει από αυπνία και η κόρη μου να μάθει επιτελους να κοιμάται.:D

marigia αφού σταμάτησε το κλάμα κακώς μπήκες.Λογικό ήταν με το που σε είδε ξεσηκώθηκε παλι. Αφησε την λίγο μόνη της να ηρεμήσει.

yaeNp3.png

Kαλησπέρα μανούλες!! :D

Jully με το καλό το δεύτερο μωράκι σου!! Όχι πολλές αγκαλιές και τρεξίματα.. Να μην είμαι και εγώ η μόνη με το μεγάλο και το μικρό τερατάκι εδω μέσα :mrgreen:

Κορίτσια, δεν ξέρω πως... αλλά συμφωνώ και με τις τρεις σας!!! Δεν μου αρέσουν οι αυστηρές μέθοδοι, και δεν μου αρέσει να την ακούω να κλαίει ασταμάτητα απαρηγόρητη, θέλω να καταλάβει την ώρα του ύπνου και να μην την παίρνω στο κρεβάτι πια κάτι το οποίο το έκοψα εδώ και πολλούς μήνες.. Τελικά κάνω κάτι από όλα και μόνο με το ένστικτο της μάνας.. σωστό λάθος (?) Την βάζω λίγο πιο αργά για ύπνο πχ μετά τις 10,30 προσπαθώ να γλαρώσει με λίγο ζεστό γάλα, την βάζω στην κούνια, δεν κοιμάται, κλαίει και είναι νευρική, την κουνάω, την αφήνω, ξαναρχίζει το κλάμα, μπαίνω, όχι αμέσως, της μιλάω πχ κάνε νάνι, την χαιδεύω , ξαναβγαίνω... κ.ο.κ. για κανένα μισάωρο στην καλύτερη περίπτωση.... ουφ!! Αν είναι πολύνευρική την αφήνω για λίγο αργότερα.. Κάτι που έκανα και έπιασε τελευταία, νομίζω η Κaterina s το έγραψε, μετατόπισα πιο νωρίς το πρόγραμμά της και πάει γύρω στις 11 για ύπνο από 12,30 που πηγαίναμε :roll: Το άλλο που παρατήρησα είναι οτι μια ωρίτσα ύπνος το μεσημέρι τα βοηθάει να μην είναι τόσο νευρικά και το βράδυ.. Γιατί το να την ψοφάω στην αυπνία όλη την ημέρα δεν έφερνε τα επιθυμητά αποτελέσματα πάντα.

Αυτά και από μενα... Υπομονή θα μεγαλώσουν, και τότε θα τα θυμόμαστε μπορεί και με μαζοχιστική νοσταλγία αυτά. Όσο μεγαλώνει η μεγάλη μου κόρη βλέπω οτι έχουν δίκιο οι μεγαλύτεροι που λένε μεγάλα παιδιά μεγάλα βάσανα, μικρά παιδιά μικρά βάσανα.

Marigia και εμείς τσιριδομωρά είμαστε!! Μου λένε οι γειτόνισσες.. την ακούμε τη ζουζούνα, υπομονή και μην της φωνάζεις και εσύ γιατί κάνουν χειρότερα.

Τελικά που είστε οι υπόλοιπες; Ξεκίνησαν οι διακοπές;;

Γεια σας καλές μου φίλες!:D

Σπουδαίο θέμα πιάσαμε..Λοιπόν όπως όλες σας συμφωνώ με όσα είπατε. Αλλά πραγματικά νιώθω τη neamanoula... Αυτό περί βρεφικής αϋπνίας είναι σοβαρό θέμα. Δεν μιλάμε για αϋπνία κάποιων στιγμών..μιλάμε για μόνιμη κατάσταση. Πίστευα ότι αυτό είχε και ο μικρός μου γιατί αφού κοιμόταν ένα τρίωρο μετά άρχιζε το πανηγύρι. ανα 15΄λεπτο μπορώ να πώ. Ζούσα ένα μαρτύριο. Αλλά μόνο του σταμάτησε μια μέρα. Χωρίς να εφαρμόσω τη μέθοδο..Βέβαια τώρα εδώ και 3 μέρες ξυπνάει πάλι μια δυο φορές αλλά το κουμαντάρω.

Θέλω να καταλήξω λέγοντας ότι ναι τα μικρά μας δεν καταλαβαίνουν τώρα, αλλά και πάλι δεν μπορείς να μην προσπαθήσεις...Η neamanoula θα καταρρεύσει αν δεν μάθει το μικρό της να κοιμάται. Και λένε ότι πιάνει η μέθοδος…

κατεριν@ μου δεν σου το είπα ότι θα σκίσεις; ΜΠΡΑΒΟ κοπέλα μου! Άντε και καλή ξεκούραση τώρα. Λοιπόν μετά το μπάνιο, θα τον ξεπλένεις καλά να φύγει η αλμύρα και θα του βάλεις μπλουζάκι αν είναι σε επικίνδυνες ώρες, αλλιώς και γυμνούλης καλά είναι. Εγώ πήρα και πάνες που είναι για τη θάλασσα, δηλ απομονώνουν κάπως το νερό για μετά το μπάνιο! άντε και καλές βουτιές...

Όσο για τη νυφούλα μας marigia τι να πώ...Απλά πιστεύω ότι υπάρχουν μωρά γκρινιάρικά και όχι. Πχ ο δικός μου είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΖΩΗΡΟς, αλλα θα πέσει φωτιά να με κάψε αν πώ ότι είναι γκρινιάρης. μακάρι να είχα να σου προτίνω κάτι...:confused::confused:

α! και επιτέλους άκουσα από τη φωνούλα του συνειδητά να μου λέει "μαμά"... Επιπλέον εκτός από τα δικά του, λέει επίσης αγια τη γιαγιά του και πάπου τα παπούτσια!!!

Αυτά για την ώρα,

σας φιλώ!

cEyXp3.png

q61sp3.png

πωπω νεα!!!!!!!:D:D:D:D:D:D

επανηλθα κ εγω μετα απο την ιωση που μου κολλησε η κορακλα!!παιδιαααααααα ελιωσα......39,5 χτυπησα το οποιο δεν επεφτε με τιποτα, πηρα 325 ομοιοπαθητικα κ παναντολ ανα 5ωρο και τιποταααα!!τελικα αποφασισε δευτερα βραδυ να πεσει ο πυρετος,αφηνοντας με να ιδρωνω επι ωρες ......τι ηταν αυτο ...κ να χω χτες μια ζαλουρα αλλο πραγμα.....σημερα μου εμεινε ενας πονολαιμος, ειχα κ 6 ωρες μαθημα , υπεροχα!:roll:

τωρα ειμαι καλα παντως! ειχα να ανεβασω τοσο πυρετο μια δεκαετια, μιλαμε για τρελη εξοντωση ο τελευταιος καιρος, μια η βαφτιση, μια τα ταξιδια, μια το ξενυχτι με τη μικρη, μια η δουλεια του τελευταιου μηνα, ειχα κ περιοδο τωρα, τα φτυσα!

κ πριν σας πω τα νεα μας, july ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!με το καλο ολα και υπομονη στις ζηλιες της μικρης (απο τωρα αρχιζουν, το 'πιανουν' στον αερα τα πανεξυπνα) να εχεις μια ηρεμη εγκυμοσυνη!!!!

κατερινουλα μου καλα αποτελεσματα!!!αυτο το θερινο να δεις ποσο το λιμπιζομαι , μια βολτα με το μηχανακι ποσο μου εχει λειψει γμτ!!!!μου φαινεται σαββατο βραδυ θα το κανονισουμε κ εμεις, ειλικρινα εχουμε βγει μονοι μας 6 φορες μεχρι σημερα:roll:...

μαριγια μπραβο το ανδριελακι μας !τωρα για τη γκρινια, εχεις γοργονα κορη κ στο ονομα κ στη χαρη τι να κανεις βρε κοριτσι:tongue::mrgreen::D θα μεγαλωωωωσει κ θα ειναι ησυχη να μου το θυμηθεις!!!;) αν σε παρηγορει....η ερατω εχει εναν μηνα με τρελες τσιριδες καθε φορα που απαιτει κατι (συνεχεια δλδ...) εχει γινει διαολακι το μικρο μου.....ασε που αν δεν της αρεσει κατι μας σπρωχνει , τιναζεται προς τα πισω κ αντε να τη μαζεψεις.,.....μπα...τελικα...σπανια να βρεις ησυχο παιδακι!:cool:

κοριτσια η ερατω εχει παρει μπρος και λεει λεει λεει....!!!

εχει κολλησει με 'τσαντα, παπουτσια (πάπου, σαν τον γιαννακη!) γυαλια' και τα λεει ολα κ τα θελει ολα!καλε εγω δεν ειμαι κοκετα, απο που τα εμαθε αυτα;:tongue: προχτες πρωτη φορα ειπε 2 λεξεις μαζι , εδειχνε τα γυαλια κ της ειπα "οχι" γιατι τα παιρνει κ τα ανοιγει, και μου λεει "οσι γυαλια!" :mrgreen:

το αλλο που εκανε....λιμαρα τα νυχια μου , με κοιταει κ αρχιζει να κανει το ιδιο, με τα χερακια της.... παιδια ριχνουμε απιστευτο γελιο με τις μιμησεις της καθε φορα!ειναι τρομερα τα παιδια, κ που ειμαστε ακοοομα!!!!:mrgreen:

λοιπον σας αφηνω για να παω να την πεσω! καληνυχτα μανουλες!!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...