Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

Cafe Μάρτιος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσάκια!!Ευτυχώς η μικρή μόλις κοιμήθηκε γιατί κι εγώ είμαι πτώμα από την κούραση. Τις τελευταίες 4 μέρες κοιμαμαι το πολύ 4 ώρες το 24ωρο.Εύχομαι να μην ξυπνήσει καθόλου μέχρι το πρωί για να μπορέσω κι εγώ να ξεκουραστώ.2 μέρες με την αυπνία της, χτες χαράματα στις 6.00 πετούσε ο σύζυγος για Αθήνα για τη βάφτιση της ανηψιάς μας αφού τον ετοίμασα, ετοιμάστηκα κι εγώ ξύπνησα και τη μικρή την ετοίμασα και πήγαμε στα βαφτίσια του ανηψιού μου. Τί ωραία πού ήταν!Βέβαια πολύ δύσκολα μόνη με το μωρό αφόύ οι δικοί μου δεν μπορούσαν να την κρατησουν πολύ και ξεπατώθηκα και με το πέδιλο.Αλλά ήταν σούπερ και στο κέντρο η Χριστίνα ήταν στην πίστα και δεν σταμάτησε να χορεύει. Την έντυσα και με τα βαφτιστικά της και ήταν σαν μπομπονιέρα, έτοιμη για φάγωμα.:mrgreen:

vallou το αιφνίδιο εξάνθημα το περάσαμε κι εμείς το χειμώνα, απλά δεν ήξερα ότι το περνάνε όλα τα παιδάκια. Η γιατρός μου είχε πει τότε ότι εμφανίζεται μετά από υψηλό πυρετό συνήθως. Κι εγώ είχα τρομάξει, έλεγα μήπως ήταν καμιά ιλαρά αλλά ήταν πολύ μικρή τότε. Είχε βγάλει στο σώμα μόνο, όχι στο πρόσωπο, και όχι πάρα πολλά, μάξιμουμ 20 σπιράκια.Την τρίτη μέρα φεύγουν.

Πεζη ωραία ευχή μου έδωσες!!Σ'ευχαριστώ. Και σε σένα κούκλα το δεύτερο παιδάκι να σε παρακαλάει για να φάει κιάλλο φαγητό.:cool:Πάντως με το πακέτο που έχω φάει από τη Χριστίνα, ούτε καν μου περνάει η ιδεα ενός δεύτερου μωρού από το μυαλό.Να μεγαλώσει, να ξεχάσω τί έχω περάσει(αν ξεχνιόύνται ποτέ αυτά) και τότε ναι, σίγουρα ένα αδερφάκι το χρειάζεται η Χριστινούλα μου.:D;)

yaeNp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αααα κορίτσια θυμήθηκα να σας πω και το άλλο. Εδώ και κανά μήνα η μικρή κάθε φορά που κάνει κακάκια της, κάθεται στα πόδια της όπως πάμε κανονικά στην τουαλέτα. Εσάς το κάνουν αυτό? Να της πάρω κανά γιογιο ή είναι πολύ νωρίς ακόμη? Γιατί μου λέει και κα-κα, αλλά μετά αφού τα έχει κάνει ήδη!!!:roll::mrgreen:

yaeNp3.png

Καλησπέρα κοπέλες...

Neamanoula θα πάμε στον παιδίατρο πάλι αύριο γιατί έχουμε πάρα πάρα πολλά σπυράκια κοκκινωπά και κλείσαμε σήμερα την τρίτη ημέρα και δε λένε να φύγουν :confused: Έχει πολλά στο κεφαλάκι ακόμα και μέσα στα μαλλιά!! Σιγά σιγά πήγαν και στα χεράκια και ποδαράκια αλλά τα υπόλοιπα δε λένε να φύγουν... Εκνευρισμός και γκρίνια δε... πολλή :roll:

Νομίζω είναι νωρίς ακόμα να κόψεις την πάνα.. ποτέ δεν ξέρεις όμως κάθε παιδί.. νομίζω αφού κλείσουν τα δύο είναι καλύτερα, του χρόνου την άνοιξη δηλαδή.. Μην την πιέσεις. Η μεγάλη μου έγινε αρκετά δυσκοίλια όταν προσπαθούσα να της κόψω την πάνα.

Οι υπόλοιπες που βολτάρετε;;; :mrgreen:

Neamanoula κι εμενα το κάνει αυτο δηλ και στα πέλματα κάθεται και λεει κακα αλλά αφού τα κάνει βέβαια. Ομως νομίζω είναι πολύ μικρά για μπορούν να κρατιουνται και να το ελέγχουν, Καπου διάβασα μπορεί να πάθουν και ζημιά αν εκπαιδευτουν να ελέγχουν τους σφικτήρες τόσο νωρίς . Βεβαια αν το ξεκινησουμε χαλαρά και αν και όποτε θέλει να κανει κακά στο γιογιο τοτε ΄μπορέι να έιναι και οκ????? Εχω γιογιο της το χει παρει η γιαγιά της και καθεται πανω και παίζει βέβαια τώρα το μάζεψα γιατι οταν θα ρθει η ώρα να κάτσει θα χει μπερδευτει και θα το περνα για παιχνίδι....

Vallou μου πως ε'ιναι η Πενη τωρα?? Αντε να δούμε πότε θα βρεθούμε...

Αυτο που λέτε για το αιφνίδιο εξανθημα με προβλημάτισε... Και η δικιά μου είχε γεμίσει μικρα μικρα σπυράκια σε πλατούλα ωμάκια και στήθος και τα πέρασα για δροτσιλακια Εβαλα μόνο ενυδατική κιοταν ιδρωνει πολύ την κάνω ντουζάκι. Λετε να είναι αιφνι εξάνθημα?? Βεβαια δεν 'εκανε πυρετο ....

Για το περιστάτικο με το νερο και την ντάντα κι ο αντρας μου λεει πως έιμαι υπερβολική... vallou αν υποψιάζομαι δικο μας άνθρωπο τι θα γίνει αν βαλω καμια ξενη στο σπίτι ?? Μελανια να χει το παιδί θα λεω πως το κακομεταχειρίζεται αυτη . Γι αυτο τελειωσε θα πάει παιδικό για να χω το κεφάλι μου ήσυχο....

Και τωρα να εκδηλωθω κι εγω σαν κουκουβαγιομαμα που ειμαι...

Η μικρη εχει γίνει παπαγαλακι κανονικό.. οτι και να της πεις το επαναλαμβάνει , ότι πιασει βέβαια μη φανταστε'ιτε πως λεει προτάσεις.. Δηλ προσπαθουσα να της βάλω το cd και την είχα στην αγκαλιά αλλά το cd player δεν επαιζε ( του χει βγάλει τα μάτια..) "Ελα παιξε" λεω εγω κι αρχιζει η μικρη "Πεπε, πέπε" να του φωναζει κι αυτη !!!!!!! Επισης βάζει την κουκλα της για ύπνο και της λεει νιανιι -νιανιι ( Το λεμε λίγο βλαχικα αυτο:tongue:) Και το καλύτερο .."Ανδριελα θα σε βάλω να κοιμηθεις στην κούνια " κι απαντά " Μπέα -μπέα¨" Δεν το καταλαβατε??? Μπέλα είπε το καμάρι μου κουνια μπέλα αυτο της ήρθε.....

Ειμαι πολύ κουκουβάγια το ξέρω.....μουτζώξτε με ....

Παω για νιανιι.....

nI9Sp3.png

urDwp2.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα και από εμένα!

Τι κάνετε κορίτσια μου? Είστε καλά; Εγώ είμαι τόοοσο κουρασμένη...Ταξίδι αστραπή στην Κοζάνη για το γάμο, ήρθα η γυναίκα και τα έπαιξα!!!

Και να αρχίσω από τη neamanoula που από την Παρασκευή θέλω να σου γράψω αλλά δεν πρόλαβα. Κοπέλα μου μαρτύριο είναι αυτό που περνάς και το ξέρω από πρώτο χέρι. Το έζησα για περίπου 4,5 μήνες σερί. Εδώ και 1 μήνα όμως έχουμε ησυχάσει. Δεν έχω να σου προτείνω τίποτα γιατί και εγώ δεν ήξερα τι να κάνω. Εμένα ξυπνούσε 4 ώρες μετά τον πρώτο ύπνο, δήλ αν κοιμόταν στις 10 τότε στανταρ στις 2 ήταν στο πόδι. Αδύνατον να τον κοιμίσω. Πάλευα 1.30 ώρα αγκαλιά...Και όταν το κατάφερνα αυτό κρατούσε max 1 ώρα...Και άντε πάλι απο την αρχή. Όταν άρχισα τη δουλειά έτυχε και ξύπνησε στις 2 και σε πληροφορώ στις 5:30 που έφυγα δεν είχε ακόμα κοιμηθεί..

Για το "κοιμήσου παιδί" μου δεν ξέρω να πώ. Το διάβασα αλλά δεν το εφάρμοσα. Μου φάνηκε σκληρό, αλλά έχω ακούσει από φίλους ότι πιάνει.. Για το "κοιμήσου αγγελούδι μου" που έχει και το cd Και σου το ανέφερε η Μαρίγια μου φαίνεται πιο ανθρώπινο. Θα σου πώ ότι γράφει πως αν αυτός που κοιμίζει το μωρό είναι αγχωμένος, εκνευρισμένος κτλ (κάτι που σίγουρα κάποια στιγμή το νιώθεις) το παιδί το καταλαβαίνει και αντί να ηρεμίσει εκνευρίζεται περισσότερο.. Πρέπει ο γονιός να είναι ήρεμος. Επίσης λέει να έχεις πάντα "φυσικό φως" στο δωμάτιο του παιδιού και το φωτάκι του έξω από το δωμάτιο. Επιπλέον σου προτείνει να προσπαθήσεις να καταλάβεις τι είναι αυτό που "θέλει" το παιδί (δεν ξέρω πως γίνεται αυτό) έτσι ώστε να του το προσφέρεις για να ηρεμίσει. Και σίγουρα, κατά το βιβλίο πάντα το παιδί δεν κοιμάται ήσυχα γιατί νιώθει ανασφάλεια.

Προσπάθησε να είσαι ήρεμη κοριτσάκι μου και να λές από μέσα σου "Δεν πειράζει, εδώ θα είμαι μωρό μου μέχρι να ηρεμίσεις και να κοιμηθείς.." Εγώ το έκανα και εδώ και 1 μήνα κοιμάται σερί όλο το βράδυ (φτού φτου)

Mαrigia μου και ο μικρός μου έβγαλε εξανθήματα στη πλάτη. Εγώ τα απέδωσα στον ιδρώτα και του έβαλα κρεμούλα και όλα καλά...

Όσο για την πάνα νομίζω και εγώ ότι είναι νωρίς...Κάπου άκουσα για μετα τα δύο αλλά σας το μεταφέρω με επιφύλαξη...

Τα υπόλοιπα κοριτσάκια είστε καλά;; Σας φιλώ και ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑ

cEyXp3.png

q61sp3.png

γεια σας κοριτσια σας τα γραφω βιαστικα γιατι δεν ειχα ιντερνετ απο χτες ολη μερα και το χρειαζομουν για το μαθημα κ τωρα τρεχω!!!:?

μαριγια σοκαριστηκα με το νερο .... συμφωνω μαζι σου καλυτερα σε εναν καλο παιδικο βρε παιδι μου παρα αυτο το αγχος....εχετε πολλα ζορια κ εσεις , αν ημασταν κοντα θα μπορουσα να σε βοηθησω εστω λιγακι!!:roll:

κατα τα αλλα ηταν να μην παρει φορα η ερατουλα , εγινε παπαγαλακι, ακριβως σαν την ανδρι (χεχε κ εμενα μου αρεσε αυτο!) τα λεει με τον τροπο της...το βλαχικο 'νιανι νιανι' :mrgreen: οι καλτσες που ειναι κ το φετιχ μας:mrgreen: 'γιάτζι-ς' το αρκουδακι 'κάκι' τα παιδακια 'άκια' το ασε 'άσες' !το πιο αστειο..διαβαζε χτες ο συζυγος εφημεριδα...κ ειχε μια φωτογραφια του μαρξ...κ τι λεει ρε παιδια το ζουζουνι: 'κακι!!!"(αρκουδακιιιιιιιι!!!!!!!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:) μπερδευτηκε με τα μουσια φαινεται!!ε ρε μαρξ καημενε σε καναμε αρκουδακι!!!:tongue:

σημερα ηρθε κ η κοπελα που θα κραταει την ερατουλα για λιγες ωρες την εβδομαδα, ισα για να διαβαζω για τα μαθηματα δλδ κ να κανω καμια δουλεια. πολυ συμπαθητικη μας φανηκε κ ειναι κ γειτονισα..για να δουμε πως θα τα πανε!:)

νεαμανουλα κ η ερατω κανει ετσι τα κακα πολλες φορες, αλλα ειναι οντως νωρις για γιογιο. ρωτα κ παιδιατρο να σου δωσει κατευθυντηριες, κ εμεις που θα παμε την πεμπτη θα τον ρωτησω για να εχω καμια ιδεα για το θεμα...

βαλλου περαστικα γρηηηηγορα στην πεννουλα!!!!!!!!!!

φιλακια σας!!

καλημέρα μανούλες!τι κάνετε?

εγώ τρέχω αρκετά και δεν προλαβαίνω να γράψω κάθε μέρα!

τα νέα μας τα ίδια εμένα τα ματάκια μου έφτιαξαν ευτηχώς η μικρή παιδικό όπου κυκλοφορεί γαστρεντερίτιδα!είδωμεν!

δεν έχω καθόλου όρεξη να δουλέψω σας χαιρετώ και σας φιλώ σταυρωτά ματς μουτς!

jclvp3.png?FolA72Tl

8Szcp3.png?F35yg9Ll

Σας έχασα κοπέλες μου...

DaF τι καλή που είσαι !! Με τοσο τρέξιμο κι εσύ και αν ήσουν κοντά θα μας βοηθούσες κιολας! Σε ευχαριστουμε πάρα πολύ ! Μμμμ στο είπα εγω σε λίγο θα τηλεφωνιούνται κιόλας οι φιλενάδες να τα λένε...Ερατουλινη μη βάζεις γλώσσα μέσα κι εσυ οπως η Ανδρι...:tongue:

Κατερινα ελπίζω να ξεκουράστηκες ! July ουτε εγω εχω όρεξη να δουλεψω ... με το ζόρι ... Βγαζω την δουλεια αυτων που δουλευουν full κι ας ειμαι 7ωρη,,, Καθομαι και στα διαλλειμματα για να τα προλάβω αλλά καμια φορα σας ρίχνω και καμιά κλεφτη ματιά.:tongue:..

Σας φιλώ.

nI9Sp3.png

urDwp2.png

Διαφημίσεις

Κοριτσάρες καλησπέρα...

Θέλω τα φώτα απο τις μαμάδες που ακόμη θηλάζουν...η φίλη μου γέννησε 28/05 και θηλάζει την μικρή της.

1η ερώτηση : Σε πόσες μέρες θεωρητικά πάντα, οφείλει το παιδάκι να εδραιώσει θηλασμό?

2η ερώτηση :Πόση ώρα απο το κάθε στήθος?Διότι η κοπέλα μου μιλάει για 20-30 λεπτά στο κάθε στήθος και μου φαίνεται πολύ.

3η ερώτηση :Η μικρή κάθε 1 ώρα περίπου κλάίει για να ξαναφάει...είναι λογικό διότι ακόμη δεν έχει καταφερει να "καλοθηλάσει" ή κάνει κάτι λάθος η φίλη μου?Μου λέει ότι αισθάνεται το γάλα που θηλάζει η μικρή οπότε δεν νομίζω η μικρή να μην έχει ακόμη καταφέρει να πιεί.

4η ερώτηση :Πόσες φορές τσίσα και κακά την ημέρα?Εγώ θυμάμαι ο μικρός έκανε κακά μέτά απο κάθε γεύμα και η φίλη μου μου λέει για 2-3 φορες την ημέρα!!!

5η ερώτηση : Είναι φυσιολογικό, μέχρι η μικρή να πιάσει θηλή να την πονάει?Πήρε και χρησιμοποιεί ήδη purelan!

Οποιαδήποτε άλλη βοήθεια θα ήταν καλοδεχούμενη!!!Thanks προκαταβολικά!!!!

Τι μου κάνετε?Εγώ όπως καταλάβατε πήγα στην μπέμπα σήμερα η οποία είναι 3 κιλά και μου φάνηκε "τοοοοοοσσσοοοοοο μικροσκοπική" και λέω εγώ ότι είχα μωρό που ήταν και 1 κιλό λιγότερο!!!!

να της ζησει!!από αυτα που ξερω:

Κοριτσάρες καλησπέρα...

Θέλω τα φώτα απο τις μαμάδες που ακόμη θηλάζουν...η φίλη μου γέννησε 28/05 και θηλάζει την μικρή της.

1η ερώτηση : Σε πόσες μέρες θεωρητικά πάντα, οφείλει το παιδάκι να εδραιώσει θηλασμό?

στις 40 μερες
2η ερώτηση :Πόση ώρα απο το κάθε στήθος?Διότι η κοπέλα μου μιλάει για 20-30 λεπτά στο κάθε στήθος και μου φαίνεται πολύ.
οση ωρα δειχνει ενδιαφερον το μικρακι.....κ μια κ δυο ωρες...μεχρι να εδραιωθει ο θηλασμος μπορει να ειναι ολη μερα στο στηθος. ετσι μονο παιρνει σημα το συστημα να παραγει επαρκες γαλα.

3η ερώτηση :Η μικρή κάθε 1 ώρα περίπου κλάίει για να ξαναφάει...είναι λογικό διότι ακόμη δεν έχει καταφερει να "καλοθηλάσει" ή κάνει κάτι λάθος η φίλη μου?

πολυ λογικο να πειναει στη 1 ωρα! ετσι κ αλλιως το πρωτο 40ημερο οπωσδηποτε με την πρωτη ενδειξη (ψαξιμο, ανησυχια) προσφερουμε στηθος. το κλαμα ειναι η τελευταια ενδειξη πεινας.
Μου λέει ότι αισθάνεται το γάλα που θηλάζει η μικρή οπότε δεν νομίζω η μικρή να μην έχει ακόμη καταφέρει να πιεί.
ξερει οτι το μωρο τρεφεται ικανοποιητικα, αν μετρησει 6-8 βρεγμενες πανες και 3-4 κακα το 24ωρο.

4η ερώτηση :Πόσες φορές τσίσα και κακά την ημέρα?Εγώ θυμάμαι ο μικρός έκανε κακά μέτά απο κάθε γεύμα και η φίλη μου μου λέει για 2-3 φορες την ημέρα!!!

ο,τι σου γραφω παραπανω...!
5η ερώτηση : Είναι φυσιολογικό, μέχρι η μικρή να πιάσει θηλή να την πονάει?
μια ενοχληση ειναι φυσιολογικη. αν ποναει πολυ, σημαινει οτι θηλαζει λαθος το μωρο και θελει σωστη τοποθετηση στο στηθος. να πιανει ολη τη θηλαια αλω κ οχι μονο τη θηλη, επισης να εχει στρογγυλεμενα χειλακια προς τα εξω (οπως κανουμε για να βαλουμε κραγιον) και οχι γυρισμενα προς τα μεσα. για να τραβηξει το μωρο απο το στηθος βαζει το δαχτυλακι της στην ακρη των χειλιων του μωρου ,το βοηθαει να ξεβεντουζαρει και το ξανατοποθετει.
Πήρε και χρησιμοποιεί ήδη purelan!
η καλυτερη για μενα ειναι η lansinoh , αγνη λανολινη, δεν θελει ξεπλυμα, το γραφει κ στις οδηγιες.
Οποιαδήποτε άλλη βοήθεια θα ήταν καλοδεχούμενη!!!Thanks προκαταβολικά!!!!
υποστηρικτικη παιδιατρος στο θηλασμο και συμβουλος θηλασμου στη θεσ/νικη ειναι η Αννα Πατσουρου

επισης...μην μπει στη διαδικασια θηλαστρου και ζυγισματος καθε μερα. το μωρο πρεπει να ειναι στο βαρος γεννησης απο 10η μεχρι τη 15η μερα της ζωης του.

αυτα...παω στην ερατω εχει οργιασει!!!

Γεια σας κοριτσάκια!Να σας ρωτήσω, σκέφτεστε πού θα πάτε διακοπές το καλοκαίρι?Έχετε κλείσει?Εγώ το σκέφτομαι αυτές τις μέρες και λέμε να πάμε με το παιδί καμιά βδομάδα και ΄λιγες μέρες μόνη με το σύζυγο. Απλά σκέφτομαι για τις διακοπές με το παιδί τί έχω να κουβαλήσω και με πιάνει απελπισία...έχουμε και μικρό αμάξι όπου μόνο με το καρότσι έχει κλείσει όλο το πορτμπακάζ, πού θα χωρέσουν όλα αυτά?:roll:

yaeNp3.png

Gio μου να σας ζήσει το νέο μωράκι της παρέας!

Ό,τι σου είπε η DaF είναι τέλειες συμβουλές, κι εγώ χρησιμοποιουσα lansinoh, πολύ καλή.

Όπως ξέρεις το θέμα του θηλασμού ήταν για μένα πονεμένη ιστορία με διακοπή θηλασμού στις 50 μέρες, επαναγαλακτισμό με θήλαστρο μετά από πολλή προσπάθεια και αντλήσεις μέχρι που ο Γιώργος έφτασε 10 μηνών, όντως μην μπει στο άγχος των κιλών και του θήλαστρου, θα χάσει όλη τη μαγεία αφού ο θηλασμός προφανώς δεν είναι μόνο τάισμα και έτσι κι αλλιώς, φαντάσου ότι τα μωρά θηλάζουν πολλούς πολλούς αιώνες τώρα...χωρίς ζυγαριές και θήλαστρα! Έχουμε το ζιζάνιο να θέλουμε να βλέπουμε σε μλ τι πίνει το παιδί και διακινδυνεύουμε έτσι την παραγωγή μας.

Πάντως, επειδή ως κοινωνία έχουμε "χάσει" το θέμα θηλασμός και οι μαμάδες μας συνήθως δεν μπορούν να μας βοηθήσουν και επειδή ο θηλασμός είναι κάτι που μπορεί να πάει στραβά για πλάκα και πολύ γρήγορα ( πες μου κι εμένα), από άγνοια ή/και κακές συμβουλές, θα πρότεινα με την παραμικρή ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά, αν πιστεύει ότι το παιδί δεν τρέφεται επαρκώς, αν συνεχίσει να πονάει για μέρες, αν τελοσπάντων το ένστικτό της της λέει να ψαχτεί, ας καλέσει στο σπίτι μια σύμβουλο, παρά να χάσει χρόνο, κόπο και ίσως και τον θηλασμό τελικά!

Οι γύρω μας σπεύδουν από καλή θέληση να μας συμβουλεύσουν ή να μας απαλλάξουν από το άγχος και το στρες του θηλασμού τις πρώτες μέρες που δεν το λες κι εύκολο πράγμα με τόσο ξενύχτι και κούραση, αλλά δεν ξέρουν πάντα τι λένε και το πιθανό αποτέλεσμα αυτών που λένε και δεν έχουν αυτοί την ευθύνη μιας πιθανής αποτυχίας του θηλασμού. Δηλαδή εύκολα λέει κανείς "20 λεπτά στο κάθε στήθος" και "δώσε και κανένα μπουκάλι να ξεκουραστείς", αλλά τις συνέπειες μόνο εμείς και κυρίως το μωρό μας τις υφίσταται.

Άπαξ και περάσουν οι 40 μέρες, θα είναι όλα πιο εύκολα!

Επίσης ήθελα να αναφέρω ότι η δική μου σύμβουλος, με την οποία έκανα τον επαναγαλακτισμό, μου έλεγε ότι παρατηρείται ότι στα αγόρια που γεννιούνται 37 εβδομάδων και κάτω (δεν ξέρω πόσο είναι ο δικός της), μερικές φορές φαίνεται να πιάνουν καλά τη θηλή και να θηλάζουν σωστά (όπως και ο δικός μου) αλλά ουσιαστικά δεν κάνουν καλές θηλαστικές κινήσεις κι αυτό μπορεί να το καταλάβει μόνο κάποια με εμπειρία, ίσως όχι μια απλή μαία στο μαιευτήριο. Άλλο σημαδι είναι και ο πόνος στις θηλές, ο οποίος πέρα παό τις πρώτες μέρες που παίρνει να "συνηθίσει" η θηλή ότι την ρουφάνε :tongue:, μετά σημαίνει ότι κάτι δεν γίνεται σωστά.

Τέλος, αυτό που έλεγε η DaF ότι προσφέρουμε στήθος στην πρώτη ένδειξη πείνας, και ότι το κλάμα είναι η τελευταία ένδειξη, όταν πια η πείνα είναι έντονη, είναι πολύ σημαντικό, γιατί αν το μωρό πεινάει πολύ τότε είναι πιο ανήσυχο στο στήθος και δεν θηλάζει αποτελεσματικά, μπορεί να την τραυματίσει κλπ. Μην ξεχνάμε ότι για να θηλάσει το μωρό θέλει προσπάθεια για να ρουφήξει (όχι όπως το μπουκάλι που ρέει πιο εύκολα) οπότε η αναστάστωση από την πείνα και η προσπάθεια για να φάει δεν είναι καλός συνδυασμός για να κάνεις καλό θηλασμό...

Δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω περισσότερα από προσωπική πείρα, μόνο ό,τι έχω διαβάσει, και είναι πολλά!

Αυτό όμως που μπορώ να σου πω για να το μεταφέρεις στη φίλη σου είναι ότι αν δεν είναι από τις περιπτώσεις που ο θηλασμός έρχεται ομαλά και όλα φαίνονται φυσιολογικά, στη θέση της θα καλούσα αμέσως σύμβουλο. Μπορεί να γίνει κάτι στραβό τόσο γρήγορα και το αναστρέφεις με τόσο κόπο που γιατί να το διακινδυνεύσει κανείς?

Φιλιά πολλά, πάω για διάβασμα!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Γεια σας κορίτσια!!! Ε ναι.... τα ταααννν... εχω νεο λαπτοπ!!! Είπα να φαω τις οικονομίες μου πριν με προλάβουν οι τράπεζες... και φοβερη σύνδεση από γειτονικό μαγαζί (δεν είναι έγκλημα φαντάζομαι...:tongue: ) οπότε θα σας ανεβάσω και φωτο κλπ

Λοιπόν η μικρούλα μου είναι μια χαρά σήμερα :P χορτασε και υπνο το πουλακι μου!! Βέβαια ετοιμάζουμε πάρτυ για τη μεγάλη με όλη την τάξη καλεσμένη και ελπίζω να μην ξανακολλήσουμε...

Αχ βρε gio έχεις δικιο ... τι γλυκιά αίσθηση τα νεογέννητα!!! Εγω τώρα πια σε ξένα μωράκια θα το θυμάμαι..:rolleyes: Αντε βρε καμια άλλη θα δραστηριοποιηθεί το καλοκαίρι :mrgreen::mrgreen:

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...