Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

•   1 hour ago, Anna Maria 1995 είπε:

Συγγνώμη που μπαίνω σφήνα στην κουβέντα , αλλά αυτό που έγραψες Δήμητρα, ότι όταν έχουμε ωορηξια το τεστ πρέπει να βγαίνει αρνητικό ισχύει σιγουρα;; Είναι έγκυρη η πηγή σου;  Δεν μου το έχει ξαναπεί κανένας αυτό .. ούτε καν ο γιατρος, και μάλιστα νόμιζα το αντίθετο ότι η ωορηξια γίνεται στην κορύφωση της lh. Επίσης εμένα μου βγαίνει 2 μέρες θετικό το τεστ, πάει να πει ότι μάλλον την τρίτη μέρα που αρνητικόποιειται μάλλον τότε κάνω ωορηξια;

Expand  

Aν κάνεις ηλεκτρονικά τεστ που ανιχνεύουν μόνο την κορύφωση τότε ναι κατά την διάρκεια την ωορρηξίας το τεστ θα πρέπει να βγαίνει αρνητικό αν όλα πάνε καλά με τον κύκλο σου και είναι σταθερός. Τα ηλεκτρονικά βγάζουν χαμογελάκι μόνο όταν είναι η κορύφωση της LH. Αν κάνεις ταινίες θα βλέπεις κόκκινη γραμμή αλλά δεν θα είναι η γραμμή του θετικού τεστ (γι αυτό οι ταινίες θέλουν πολλές επαναλήψεις και μεγάλη προσοχή στο πως τα ερμηνεύεις γιατί εύκολα μπορεί να μπερδευτείς, βοηθάει μια εφαρμογή που θα τις βγάζεις φωτογραφία και θα σου υπολογίζει η εφαρμογή το ποσοστό του τεστ). Η αύξηση της LH είναι αυτή που δίνει το σήμα πως θα ξεκινήσει η ωορρηξία αν θέλεις να σου παραθέσω πηγές βιβλιογραφίας αναφέρεται παντού αυτό, μέχρι και στα τεστ στις οδηγίες θα το βρεις γραμμένο. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερες λεπτομέρειες στην σελίδα της όνομα εταιρείας και στο blog τους και στις συχνότερες ερωτήσεις, είναι πάρα πολύ κατατοπιστικοί. Στην ουσία με τα τεστ ξεκινάς επαφές την ημέρα που βλέπεις θετικό τεστ και για τις επόμενες 2 ημέρες για να είσαι σίγουρα μέσα. Και ξεκινάς από την ημέρα που βλέπεις θετικό τεστ όχι γιατί εκείνη την ημέρα κάνεις ωορρηξία αλλά γιατί έχει αποδειχθεί πως οι περισσότερες εγκυμοσύνες συμβαίνουν με επαφές 1 ημέρα πριν την ωορρηξία (θα βρεις σχετική βιβλιογραφία στο scholar). Η κορύφωση της lh διαρκεί 12-24 ώρες συνήθως, αλλά υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να κάνει ένα πλατό (είναι το πιο σπάνιο περίπου το 11% των γυναικών) ή να πέσει ελάχιστα και να ξανανέβει (αυτό είναι και πιο συχνό 30%-40% των γυναικών) όπως και κάποιες άλλες σπάνιες περιπτώσεις, όλα εξαρτώνται από τον κύκλο, τις ορμόνες, την φαρμακευτική αγωγή κλπ. Αν όλα είναι σωστά οργανωμένα κι έχεις έναν σταθερό κύκλο 28 ημερών, σε 8-20 ώρες μετά την κορύφωση γίνεται η ωοθυλακιορρηξία, απλά εδώ έχουμε πολλά δεδομένα και δεν μπορούμε να πούμε σε πόσο ακριβώς διάστημα θα γίνει. Ωστόσο υπόψιν το θετικό τεστ LH δεν σημαίνει απαραίτητα ωορρηξία και κυρίως δεν σημαίνει απαραίτητα ωάριο. Στην δική σου περίπτωση επειδή η LH όπως λες κάνει πλατό ο μόνος τρόπος για να ξέρεις πότε θα γίνει η ωορρηξία σίγουρα είναι η παρακολούθηση με υπέρηχο. Όταν πλέον είναι εντελώς λευκό το τεστ σου χωρίς καθόλου ανιχνεύσιμη lh έχει ήδη γίνει η ωορρηξία απλά αυτό μπορείς να το δεις μόνο με τις ταινίες όχι το ηλεκτρονικό. Υπάρχει μια ωραία εφαρμογή που σε βοηθάει πάρα πολύ με τις ταινίες. Αν θέλεις στείλε μου μνμ να σου πω πως λέγεται. Όλα εξαρτώνται από το είδος του τεστ που κάνεις. 

Οι περισσότεροι γιατροί δεν ασχολούνται με τα τεστ ωορρηξίας γιατί δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα. Ελπίζω να μην τα έγραψα πάρα πολύ μπερδεμένα. Μου πήρε 2 χρόνια για να καταλάβω τι παίζει με τις ταινίες και τα ηλεκτρονικά τεστ και το ένα από τα 2 χρόνια έκανα παράλληλα και παρακολούθηση με υπέρηχο και αιματολογικές. Οι ταινίες ήταν ψιλό ότι να ναι, για εμένα τα ψηφιακά λειτουργούν καλύτερα. 

Cafe Ιανουάριος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

prosperous είπε:
ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΓΩΩΩΩΩ... Νυσταζω και βαριεμαια αφορητα και δνε περναει και η ωρα..

μολις παω θα φαμε και θα μαζεψω για να ξεκινησουμε για το εξοχικο..

ειμαι και ελαφρα κρυωμενη τελικα αρα μπανιο δεν παιζει..τουλαχιστον να αλλαξουμε περιβαλλον..

Είναι παραθαλάσσιο το εξοχικό;

Ξέρεις, πάντα ήθελα εξοχικό. Ακόμα και τώρα. Να'χω κάπου να πηγαίνω με την άνεσή μου.

Αλλά είναι και μπελάς, ε;

Άσε, δεν περνάει η ρημάδα η ώρα με τίποτα! Χαθήκανε κι όλες οι άλλες σήμερα.

VM8jp2.png?BQVzmAeT

KIjjp3.png?Uc4YgY5u

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 32,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• prosperous

8175

• miamama

5658

• jesgk

4748

• maestria77

4508

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σας κοριτσακια..

Προσπ να τα χιλιασετε!!! Παλι καλα που εχουμε κι εσας για προτυπο..

Μαεστρια μου μην αγχωνεσαι..θα ταλαιπωρηθει λιγο αλλα αφου δεν γινεται αλλιως, ειναι για το καλο του..

Οσο για το Sex and the City του οποιου ειμαι ΦΑΝΑΤΙΚΗ οπαδος εχω να πω το εξης: τα παντα χρειαζονται κριτικη σκεψη! αν νομιζει καμια οτι μπορει να γινει σαν αυτες ενω μενει στο Κερατσινι πχ, τοτε μαλλον εχει σοβαρο προβλημα..Εμενα μου αρεσει να βλεπω την σειρα για τους φοβερους διαλογους που εχει, (αλλα αν δεν εχεις πολυ καλο επιπεδο αγγλικων δεν μπορεις να τους εκτιμησεις) και γιατι ειναι κατι αναλαφρο που δεν με στεναχωρει αλλα με κανει και περναω ευχαριστα..

Το Ραδιο Αρβυλα το οποιο επισης μου αρεσει πολυ εχει πολυ καλο χιουμορ και περναει και αρκετα σωστα μηνυματα τις περισσοτερε φορες αλλα δεν ξεχναω οτι ολοι αυτοι πληρωνονται πολυ καλα για να κανουν την πλακα τους..ΟΤΙ και να πουν κανενος το αυτι δεν ιδρωνει..

Τζες περαστικα στον μπαμπακα σου..

Σημερα εχω να παω για μαθημα και μετα να δουμε για στολισμο με την μελλοντικη κουμπαρα..Παντρευουμε ενα ζευγαρι το φθινοπωρο..ΑΛΛΑ βρε κοριτσια μου την εχει δωσει..Η κοπελα ειναι απιστευτη ΚΑΤΙΝΑ, ο αντρας ειναι ξαδερφος του αντρα μου και τωρα δεν ειμαστε για τετοια..ΣΕ λιγο θα ειμαστε ανεργοι, οι κουμπαριες μας ελειπαν;;;; Ο αντρας μου ομως δεν καταλαβαινει τιποτα!

yRf6p1.png

το εξοχικο ειναι ευχη και καταρα... ειναι λυση οταν δεν μπορεις να πας αλλου αλλα ειναι δευτερο σπιτι, θελει φροντιδα και εχει και αυτο εξοδα μαζι και συντηρησης.

ειναι στη Σαλαμινα.. εχει και βουνο και θαλασσα..ειναι καλα..

σας αφηνω.. καλο σκ κοριτσακια..

maestria υπομονη..μη φρικαρεις με το θεμα της επεμβασης.. περαστε ενα ηρεμο σκ..

φιλια

MyPrincess είπε:

Μαεστρια μου μην αγχωνεσαι..θα ταλαιπωρηθει λιγο αλλα αφου δεν γινεται αλλιως, ειναι για το καλο του..

Οσο για το Sex and the City του οποιου ειμαι ΦΑΝΑΤΙΚΗ οπαδος εχω να πω το εξης: τα παντα χρειαζονται κριτικη σκεψη! αν νομιζει καμια οτι μπορει να γινει σαν αυτες ενω μενει στο Κερατσινι πχ, τοτε μαλλον εχει σοβαρο προβλημα..Εμενα μου αρεσει να βλεπω την σειρα για τους φοβερους διαλογους που εχει, (αλλα αν δεν εχεις πολυ καλο επιπεδο αγγλικων δεν μπορεις να τους εκτιμησεις) και γιατι ειναι κατι αναλαφρο που δεν με στεναχωρει αλλα με κανει και περναω ευχαριστα..

Ακριβώς!! Θέλει πολύ καλά αγγλικά, γιατί χάνουν (ΠΟΛΥ) στη μετάφραση :mrgreen:.

Προσπαθώ να μην αγχώνομαι (πολύ) κοριτσάκι.

Τι να κάνεις τώρα με την κατίνα; Αφού έμπλεξες, κάνε ότι καλύτερο μπορείς! :cool:

VM8jp2.png?BQVzmAeT

KIjjp3.png?Uc4YgY5u

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια!!! Τί κάνετε;; My princess ευχαριστώ για τις ευχές. Prosp και πάλι να τα χιλιάσετε!!!

Εμείς περάσαμε όμορφα! Γυρίσαμε κατά τις 7, ήταν η μικρή στις κούνιες κ κάτσαμε εκεί μέχρι τις 9, τα έκανα μπάνιο κ ακόμα ξύπνια κ τα δύο.

Εχω αρκετό πονοκέφαλο αλλά πέρασε ευχάριστα η μέρα, αύριο δυστυχώς 10-2 θα πάω σε μια εκδήλωση για την ημέρα περιβάλλοντος με τη δουλειά κ βαριέμαι ήδη.

κοριτσάκια που είστε απόψε?

τώρα κάθησα λίγο να την αράξω στον καναπέ...

το απόγευμα πήγαμε στη λογίστρια για να κλεύσουμε τα του μαγαζιού,εφορίες,τέβε κλπ...

μετά πήγαμε να πάρουμε κουβαδάκια στην έλλη...στο κατάστημα είχε ένα σπιτάκι πλαστικό κήπου barbie....φανταστικό,ξετρελάθηκε και μπαινόβγαινε συνέχεια...

κι έτσι μετά την πήραμε πάνω από το κατάστημα που έχει παιδότοπο,πρώτη φορά...τρελάθηκε...

τόσο καιρό το απέφευγα,λόγω ιώσεων...βέβαια όταν είχα πάει την ανηψιά μια και μοναδική φορά όταν ήμουν έγκυος,αρρώστησε...τέλος ιουνίου ήταν.

ελπίζω να μην κολήσουμε τίποτα.

τώρα έχει πέσει ξερή...κουράστηκε.

Διαφημίσεις

miamama είπε:
μέχρι να γράψω ήρθατε κι εσείς...

jesgk πως είναι ο μπαμπάς?

Κοριτσι καλά ειναι ο μπαμπάς μου ευχαριστώ! Βγήκε σήμερα, αισθάνεται καλά απλά το χέρι είναι πρισμένο από την επέμβαση.Δεν θα μπορεί να σηκώνει βάρη κ θέλει προσοχή!

jesgk είπε:
Γεια σου μπουμπούκι!! Δεν το πρόλαβα το τηλ... σόρρυ!

Δεν σε συγχωρώ! :tongue:

jesgk είπε:
Κοριτσι καλά ειναι ο μπαμπάς μου ευχαριστώ! Βγήκε σήμερα, αισθάνεται καλά απλά το χέρι είναι πρισμένο από την επέμβαση.Δεν θα μπορεί να σηκώνει βάρη κ θέλει προσοχή!

Περαστικά στον μπαμπούλη! Μπροστά σε αυτό που γλίτωσε πτέσμα!

miamama είπε:
έχω ένα πονοκέφαλο από το μεσημέρι...

ο χάζμπαντ φτιάχνει το καθιερωμένο βραδυνό τοστάκι μας...

βικάκι αύριο είνα ο γάμος?θέλουμε φότο!!

Σωστά!! Το'χα ξεχάσει!!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...