Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 hour ago, MK2012 είπε:

Τον κλασικό ορμονολογικο έλεγχο τον έκανα μια φορά το χρόνο στο γυναικολόγο μου χρόνια πριν ξεκινήσω. Έκανα και μόνη μου τεστ ωορρηξίας όταν προσπαθούσαμε. Οπότε ωορρηξία κάνω. Τώρα αν αυτό έχει αλλάξει (ή αν γίνεται να αλλάξει με τα χρόνια δε το ξέρω). Άλλωστε πάω με συνεχόμενες ωοληψιες από το Μάρτιο του 2024, δε ξέρω τι θα έκανε το σώμα μου πλέον μόνο του. 
      Παρομοίως δε πιστεύω πως γινόταν κάτι λάθος με τις ωοληψιες. Το θεωρώ πολύ αρχάριο λάθος και δε πιστεύω πως ένας γιατρός με τέτοιο όνομα θα το έκανε.  
      Τις orgalutran μου τις είχε αιτιολογήσει η μαία ως καθυστέρηση της ωορρηξίας ή αλλιώς όπως λες κ εσύ τη πρόωρη αιχμή LH. Παραπάνω αναφέρθηκε πως καθυστερεί την ανάπτυξη των ωαρίων προκειμένου να μην αναπτυχθούν ανομοιόμορφα , για αυτό έκανα την ερώτηση για το αν χρειαζόταν με 1 ωάριο μόνο. 
      Τώρα όσον αφορά τις αποκλίσεις, εννοώ πχ να αναπτύσσονται αργά τα ωάρια λόγω μικρού κύκλου.  Το 17 με 24 είναι απόκλιση όντως. Αλλά εγώ είχα 11αρια-13αρια πχ την 7η μέρα με κύκλο 24 ημερών, ε πόσο μπορεί να φτάσουν πριν την ωορρηξία ; Έτσι κ αλλιώς αν δεν κάνω τραγικά λάθος, μπορεί το μέγεθος να μην παίζει ρόλο αλλά ας πούμε αν είναι κ κάτω των 15χιλ τότε έτσι κ αλλιώς δεν είναι κατάλληλο. Τεσπα, γιατροί δεν είμαστε (εγώ τουλάχιστον σίγουρα). Απλά λίγο αγχώθηκα με το ότι ήταν μικρά σήμερα αυτά τα 2 και λέω εχε γούστο να μη μπορέσουμε να τα πάρουμε καν ή να μη τα προλάβουμε .. anyway ..

Το αν έκανες όντως ωορρηξία το βλέπεις μόνο με την προγεστερόνη σου μετά την ωορρηξία (σε 7 ημέρες σε κύκλο 28 ημερών πχ) όλα τα άλλα είναι απλά πιθανότητες. Ειδικά η LH η οποία μπορεί να κάνει και ψευτοκορύφωση και να μην γίνει ποτέ η ωορρηξία ενώ εσύ την μέτρησες υψηλή, αλλά αυτά στην εξωσωματική δεν μας ενδιαφέρουν πλέον. Σίγουρα ο κύκλος σου μπορεί να έχει αλλάξει, ειδικά μετά από τόσο καιρό και ειδικά μετά από την προετοιμασία της εμβρυομεταφοράς γιατί ο οργανισμός σου για ένα διάστημα μιμούνταν τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης. Τα 11 και 13 μπορούν άνετα να γίνουν 17 και 19 μέχρι την ωοληψία οπότε μην σε ανησυχεί αυτό. Όπως και τώρα θα δεις σε δύο μέρες θα είναι τέλεια τα ωοθυλάκια σου, έτσι πιστεύω τουλάχιστον δεν ήμουν εκεί για να τα δω ή να ρωτήσω τον γιατρό σου, απλά πιστεύω πως όταν κάνεις παρακολούθηση τόσο τακτική είναι πάρα πολύ ακραίο να ξεφύγει η ωοθυλακιορηξία και να χάσεις τα ωάρια. Ε κ αυτοί δεν είναι χθεσινοί, ξέρουν καλά τι κάνουν, να τα λέμε κι αυτά! Είναι λογικό να έχεις φουλ άγχος (θα πω ψέματα αν πω ότι εγώ δεν είχα άγχος στην ωοληψία μου που είμαι και σπασικλάκι και μετράω μαζί με τον γιατρό και του βγάζω την ψυχή κάθε φορά) ίσως το να κάνεις περισσότερες ερωτήσεις στον γιατρό να σε βοηθήσει να νιώσεις πιο safe. Δεν είναι κακό να ρωτάς τα πάντα και με λεπτομέρειες, θα σου απαντήσουν ειλικρινέστατα και πίστεψε με κατανοούν το άγχος μας πλήρως. Ας επικεντρωθούμε στα θετικά δλδ δύο ωοθυλάκια κι ας είναι φαινομενικά ένας κακός κύκλος. Οι ορμόνες κάποιες φορές μπορεί να είναι και παραπλανητικές και η εικόνα να είναι πολύ καλύτερη από αυτή που δείχνουν οι αιματολογικές. Θα ξέρουμε μέχρι την Παρασκευή, περιμένουμε νέα σου! ❤️ 

Cafe Ιανουάριος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

Αλλά υπό διάλυση δεν το λες, με τίποτα!

δεν λέω να είναι μούμιες τα παιδιά μέσα στο σπίτι αλλά όχι να χάσω τον εαυτό μου από το χάος δλδ

Ο γιός δεν πείραξε ποτε τίποτα κ τα είχα όλα στρωμένα, με την κόρη προσαρμόστηκα αλλά δεν της έχω δώσει κ ένα σφυρί να μου το γκρεμίσει

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 32,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• prosperous

8175

• miamama

5658

• jesgk

4748

• maestria77

4508

Περισσότερες δημοσιεύσεις

έτσι είμαι κι εγώ...εδώ μου λένε που έχω χώρο στο σπίτι,να βάλω όλα τα έπιπλα στην άκρη για να έχει χώρο το παιδί...

δεν παίζει τέτοια φάση...45 τετραγ κουζίνα -σαλόνι με λίγα έπιπλα(δεν μας αρέσουν τα πολλά) δεν της φτάνει?

όταν είχαν έρθει οι κουμπάροι 2 φορές από πάσχα,μου έκαναν ανακατάταξη στα έπιπλα!!

δεν αναγνώριζα το σπίτι μου!!

έτσι είμαι κι εγώ...εδώ μου λένε που έχω χώρο στο σπίτι,να βάλω όλα τα έπιπλα στην άκρη για να έχει χώρο το παιδί...

δεν παίζει τέτοια φάση...45 τετραγ κουζίνα -σαλόνι με λίγα έπιπλα(δεν μας αρέσουν τα πολλά) δεν της φτάνει?

όταν είχαν έρθει οι κουμπάροι 2 φορές από πάσχα,μου έκαναν ανακατάταξη στα έπιπλα!!

Δ Ε Ν ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ!! Τα ίδια μου έλεγαν κ εμενα που έκλεινα την πόρτα του σαλονιού... Το παιδί δεν παθαίνει ψυχολογικά αν δεν έχει χώρο κ σίγουρα δεν γίνεται δυστυχισμένο από αυτό .Εγώ μια χαρά τα βλέπω τα δικά μου... ειδικά όταν μου έλεγαν μην τα καταπιέζεις... αλλά κάνανε παιδιά κ τα φάγανεόσα λέγανε.. και δεν μπορείς να πατήσεις στο σπίτι τους πια

Εγώ θέλω αν χτυπήσει η πόρτα ξαφνικά να μην φοβάμαι να ανοίξω από το χάος

δεν βάζω ασφάλειες,ήδη έχει μάθει...

μέρικές φορές την πιάνει...

κι εγώ δεν φοβάμαι,την αφήνω,ποτέ δεν μου αρέσαν ένα σωρό διακοσμητικά στο σπίτι...

τώρα που είπατε σφυράκι...της πήραμε ένα παιχνίδι από τα ικέα...σφυράκι με ένα άλλο κομμάτι με τρύπες και διάφορα,για να χτυπάει...και πήρε το σφυρί κι άρχισε όπου έβρισκε να χτυπάει...

πήγε και στην τηλεόραση...

της το πήρα...της έδειξα τι χτυπάμε και δεν το έκανε ξανά!!

Διαφημίσεις

Α κι εγώ έτσι είμαι!

ΔΕΝ τον αφήνω με τίποτα να φέρει τα τουβλάκια μέσα στο σαλόνι. Πιο μεγάλα και με λιγότερα κομμάτια βασικά παιχνίδια ή βιβλία του, ναι. Για να κάτσουμε στον καναπέ και να τα δούμε μαζί.

Αλλά έχει μάθει και παίζει μέσα στο δωμάτιό του.

Στην κουζίνα έχω αφήσει ανοιχτό μόνο το ντουλάπι με τα τάπερ, το ανοίγει, τα βγάζει κι απασχολείται όταν μαγειρεύω εγώ ή κάνω δουλειές. Ή του δίνω ένα κουτάλι κι ένα πιάτο και παίζει :tongue:!

jes κι εγώ έφαγα χαστούκι (ΠΟΛΛΑ χαστούκια) από τη μάνα μου και την χιλιοαγαπώ, μην ανησυχείς ;).

VM8jp2.png?BQVzmAeT

KIjjp3.png?Uc4YgY5u

ξέρεις τι μου έλεγαν συνέχεια?θα κάνεις παιδιά και θα δεις...τι θα πάθει το σπίτι σου...

ε και?τίποτα δεν έγινε...όπως ήταν...

α ξέχασα,την έλλη την ταίζω,την βάζω στη κούνια και την παίρνει ο ύπνος μόνη της...

στην αθήνα όμως έκλαιγε με το που την άφηνα στο πάρκο...

κι εγώ πήγαινα μέσα ως συνήθως...έκλαιγε λίγο και μετά κοιμόταν...

μόνη της όμως...

η κουμπάρα μου έλεγε..."γιατί την αφήνεις να κλαίει?εγώ τα παιδιά δεν τα αφήνω ποτέ να κλαίνε...πήγαινε μέσα να την πάρεις αγκαλιά"

επειδή όμως την ξέρω δεν θα κοιμόταν αγκαλιά...

και βέβαια τα δικά τους τα παίρνει ο ύπνος στο σαλόνι με παιδικό στην tv...αυτό είναι το πρόγραμμα,μόνα τους δεν κοιμούντε...

ξέρεις τι μου έλεγαν συνέχεια?θα κάνεις παιδιά και θα δεις...τι θα πάθει το σπίτι σου...

α ξέχασα,την έλλη την ταίζω,την βάζω στη κούνια και την παίρνει ο ύπνος μόνη της...

μόνη της όμως...

η κουμπάρα μου έλεγε..."γιατί την αφήνεις να κλαίει?εγώ τα παιδιά δεν τα αφήνω ποτέ να κλαίνε...πήγαινε μέσα να την πάρεις αγκαλιά"

και βέβαια τα δικά τους τα παίρνει ο ύπνος στο σαλόνι με παιδικό στην tv...αυτό είναι το πρόγραμμα,μόνα τους δεν κοιμούντε...

Είναι πολλοί γονείς που είναι έτσι χιμαδιό και κάνουν και κήρυγμα ότι έχουν "ελεύθερα" τα παιδιά τους.

ΟΛΑ τα βιβλία το λένε, τα παιδιά - κατά πλειοψηφία, μην γενικεύω - θέλουν πρόγραμμα! Τα κάνει να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια.

Κοριτσάκι κι εγώ το βράδυ του δίνω το γάλα μέσα στην κούνια, τον αφήνω το πίνει, πάω τον σκεπάζω, τον χαιδεύω λίγο τα μαλλιά και του λέω καληνύχτα :D.

Πολλές φορές τραγουδάει μετά, κάνει ώρα να τον πάρει ο ύπνος, κοιμάται με την ησυχία του, αλλά ξέρει πλέον ότι ΑΝ χρειαστεί, για σοβαρό λόγο, η μαμά κι ο μπαμπάς είναι δίπλα.

VM8jp2.png?BQVzmAeT

KIjjp3.png?Uc4YgY5u

Διαφημίσεις

εμείς γμτ έχουμε το πάνω κάτω κι έτσι αναγκαστικά της έχω παιχνίδια στο σαλόνι,αλλά σε μια γωνία,σε καλάθι,γενικά δεν έχουμε πολλά παιχνίδια...είναι περιττό...

και σε μια γωνίτσα το τραπεζάκι της με καρεκλίτσες,αλλά και πάλι έχουμε χώρο...

όταν είμαστε πάνω,πάιζει στο δωματιό της ή κάνει βόλτες στα δωμάτια..

μόνη της όμως...

Και εγώ την παίρνω αγκαλιά και δεν την αφήνω να κλαίει και την κοιμίζω στο σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρα και μετά τη μεταφέρω στο δωμάτιο της. Αλλιώς δεν θα κοιμηθώ εγώ. Κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Όπως και κάθε γονιός άλλωστε!

έτσι όπως τα λες maestria,έχω προσπαθήσει να πίνει μόνη της και το γάλα,αλλά δεν θέλει...είναι τεμπέλα...

το ίδιο πρόγραμμα έχω από νεογέννητο...

Ναι, ρε, βοηθάει και τον γονιό και το παιδί το πρόγραμμα, όποιο πρόγραμμα (viki για σένα λέω :tongue:) βολέψει και τους δυο.

Αν καθυστερήσουμε το βράδυ, ο Γιάννης παίρνει το χέρι μου και πάει στο μπάνιο (του κάνω πριν τον ύπνο μπάνιο) :D.

VM8jp2.png?BQVzmAeT

KIjjp3.png?Uc4YgY5u

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...