Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Cafe Ιανουάριος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

miamama μια χαρα θα γινει η τιυρτα.. εκει ομως εχουν αναλογες με τις δικες μας?? κεικ δεν ειναι περισσοτερο?

εμας viki οταν δεν θελει να απαντησει σε κατι λεει..ασε με ποναει το ποδι μου, το χερι μου.. οτι θυμηθει..και οτι ακουει απο τα γεροντια του σπιτιου..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 32,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• prosperous

8175

• miamama

5658

• jesgk

4748

• maestria77

4508

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μαλλον δεν εχουμε κανει καλη δουλεια ως οικογενεια...

νομίζω πως όλοι έχουμε συναντήσει αδέρφια με διαφορετικές συμπεριφορές μεγαλωμένα απο τους ίδιους γονείς , στο ίδιο περιβάλλον. Δεν νομίζω πως τα μεγάλωσαν με διαφορετικά στερεότυπα....απλώς ήταν διαφορετικά παιδιά.

Το ότι η κόρη σου αντιδρά έτσι είναι απολύτως φυσιολογικό. Το παιδί δεν έχει κανένα κουσούρι και εσείς καμιά ευθύνη σαν γονείς.

Εγώ πάντα ανησυχούσα μην έχει συμπεριφορές σαν τις δικιές μου απέναντι στην αδερφή μου, γιατί αν είναι γονίδιο....κάηκα!

Επίσης δεν ξέρω πώς να χειριστώ την περίπτωση αν ζητάει να μείνει σπίτι και να μην πάει σχολείο εφόσον θα είμαι και εγώ εκεί...Σίγουρα θα έχω να αντιμετωπίσω καταστάσεις....

εμας viki οταν δεν θελει να απαντησει σε κατι λεει..ασε με ποναει το ποδι μου, το χερι μου.. οτι θυμηθει..και οτι ακουει απο τα γεροντια του σπιτιου..

χαχαχαχαχαχαχαχα! μοιάζουν τελικά τα δικά μας.....

Σήμερα το πρωί μασούσε μια τσίχλα και έβλεπε παιδικά και μου λέει, μαμά μπορείς να την πετάξεις γιατί πονάει το χέρι μου?:lol::lol:

το μυαλό μου είναι συνέχεια στο γλυκό....μπορώ να τρώω όλη μέρα μόνο γλυκά...τί με έπιασε? Δεν βλέπω να γλιτώνω τα 15 κιλά....με πήρε η κατηφόρα...αυτό ήταν.....Γιατί τα ωραία να είναι ''απαγορευμένα'' σε αυτή την ζωή? Γιατί, ε??????

ο θεός βοηθός με την τούρτα...ελπίζω μέχρι τότε να έχουμε πάρει φωτογραφική...και να σας την δείξω,την χρειάζομαι και για τα γενέθλια... η έλλη έχει λυσσάξει με την τούρτα...πότε θα την φτιάξουμε...περιμένει και δώρο!!

έχει δίκιο η βίκυ,είναι στο παιδί,κι ευτυχώς αλλάζουν εύκολα...σύντομα μπορεί να λατρεύει τον αδερφό της!!

και η έλλη τότε με την μέση και το πόδι μου,έλεγε τα ίδια...

βίκυ ΦΑΕ!!!!!!τώρα που μπορείς,σιγά τα πολλά κιλά που ήσουν!!!!!!!

να ευχαριστηθείς τώρα τουλάχιστον γιατί μετά μπορεί να σε φάει η δίαιτα σαν τη προσπ!!

Διαφημίσεις

σας είπα ότι με έχει βολέψει για την ώρα που δεν δουλεύω το εβδομαδιαίο πρόγραμμα???

βέβαια μαγειρεύω κάθε μέρα,αλλά σύντομα θα το προσαρμόσω να μαγειρεύω κάθε 2η...

βαριέμαι κάθε μέρα μαγείρεμα...

πάντως σου φεύγει ένα άγχος...

viki ΦΑΕ!!

Εδω ετρωγα εγω και πηρα 20 κιλα.. και τωρα καπνος!! εχεις ισχυρο αλλοθι

εσύ θηλάζεις και μέρα νύχτα....και λέγεται οτι βοηθάει στην απώλεια των κιλών. Εγώ δεν ξέρω αν τα καταφέρω πάλι...την προηγούμενη φορά μου κόπηκε στις 20 μέρες:rolleyes:

εσύ θηλάζεις και μέρα νύχτα....και λέγεται οτι βοηθάει στην απώλεια των κιλών. Εγώ δεν ξέρω αν τα καταφέρω πάλι...την προηγούμενη φορά μου κόπηκε στις 20 μέρες:rolleyes:

ειναι και αυτο..

βεβαια ΞΕΡΕΙΣ καλα πλεον πως αν επιθυμεις να θηλασεις αποτελεσματικα και για περισσοτερο καιρο δεν εχεις παρα να ρωτησεις εμας που ασχολουμαστε με το σπορ στην οποια δυσκολια η στις σχετικες ενοτητες του parents..

για αρχη παντως να σου θυμησω τα βασικα...

1. Απο την πρωτη ωρα κιολας που θα σου δωσουν το μωρο (αυτο μπορει να ειναι και την ωρα που θα χεις γεννησει αλλα κυριως οταν στο φερουν πρωτη φορα στο θαλαμο) το βαζεις αμεσως στο στηθος και αν μπορεις να χεις το μωρο μαζι σου συνεχως το βαζεις οποτε το βλεπεις να ψαχνει η ειναι ανησυχο η και καθε 1,5-2 ωρες..

2. μεχρι το 3ο 24ωρο παραγεται μονο το πρωτογαλα αρκετα ικανο για να θρεψει το μωρο σου και να το αφησει χορτατο..αρκει εσυ να το εχεις στο στηθος οποτε διχνει να το ζηταει αλλα ακομη και αν φαινεται ησυχο και αδιαφορο στο διαστημα που σου γραψα παραπανω..

αυτη η συνεχης επαφη α) θα εξοικειωσει πολυ γρηγορα το μωρο με τον θηλασμο αλλα και εσενα

β) θα κατεβασει πιο γρηγορα το μεταβατικο γαλα το οποιο θα ειναι σε πολυ μεγαλυτερη ποσοτητα πια

γ) θα εχεις τον ελεγχο του τι πινει

3. σε περιπτωση υπερπαραγωγης ζητας αμεσα βοηθεια απο τις μαιες, αντλεις με θηλαστρο κατα προτιμηση νοσοκομειακο η με το χερι για αποσυμφορηση ενω κανεις εντατικα μασαζ σε ζεστο νερο στους γαλακτοφορους αδενες

4. για να προλαβεις το πληγωμα των θηλων σου απο την αρχη του θηλασμου θα φροντιζεις

α) να πλενεις καλα το στηθος μια φορα τουλαχιστον

β) να το αεριζεις για 20 λεπτα εκετεθειμενο στον αερα καθε βραδυ κατα προτιμηση (απο το μαιευτηριο αυτα)

γ) να αλλαζεις τακτικα επιθεματα ωστε να μην μενει υγρο

δ) αυτο που με εσωσε ηταν λιγο πριν απο καθε θηλασμο πλυσεις με φυσιολογικο ορο σε αμπουλες και σκουπισμα με αποστειρωμενες γαζουλες.. ο φυσιολογικος ορος δρα σα το αλατονερο και ψηνει τις θηλες.. συνεπως αν πληγωθουν θα ειναι στο ελαχιστο..

επισης για καβατζα μπορεις να εχεις αγορασει ενα σετ ψευδοθηλες για περιπτωση που οι θηλες σου πληγωθουν και σου προτεινω η χρηση τους να γινετε σε καθε θηλη εναλλαξ και οχι ταυτοχρονα..

δηλαδη.. αν η δεξια θηλη ειναι πιο πληγωμενη, θα βαζεις σε εκεινη τη ψευδοθηλη και θα θηλαζεις ελευθερα στην αριστερη εστω και για λιγα λεπτα ΑΦΟΥ εχει ολοκληρωσει το μωρο τον θηλασμο του πρωτα στη δεξια ωστε να μη χασει την επαφη με το δερμα σου και την μυρωδια σου.. και τουμπαλιν.. τις ψευδοθηλες ζητας και στις αποστειρωνουν οι μαιες στο μαιευτηριο πριν απο καθε χρηση..

τελος 4. οταν θα σου κατεβει το γαλα να θηλαζεις εναλλαξ και οχι ανα στηθος ωστε να παραγουν σε συντομους χρονους και τα δυο στηθη..

και να σου θυμησω οτι ενα μωρο βγαινει απο το μαιευτηριο με βαρος μειον 10, καμια φορα 20% του βαρους γεννησης για αυτο αν σου κανουν νυξη περι χαμηλου βαρους στην 3η μερα και χορηγηση ξενου γαλακτος, ξερεις οτι δεν ευσταθει αν η αποκλιση δνε ξεπερνα τους αριθμους..

αυτα.

Διαφημίσεις

ευχαριστώ βρε προσπ.

ψευδοθηλές είχα πάρει. Μου τις είχαν συστήσει οι μαίες γιατί το μωρό δεν έπιανε καλά τις δικές μου. έκανα πλύσεις με χαμομήλι και γαζούλες. Το κακό ήταν οτι η μικρή δεν έπιανε θηλή. ¨εβγαζα με το θήλαστρο και απο τη λαιμαργία της δεν αντιλαμβανόταν ούτε το μπιμπερό μέσα στο στόμα της...είδομεν...

ευχαριστώ βρε προσπ.

ψευδοθηλές είχα πάρει. Μου τις είχαν συστήσει οι μαίες γιατί το μωρό δεν έπιανε καλά τις δικές μου. έκανα πλύσεις με χαμομήλι και γαζούλες. Το κακό ήταν οτι η μικρή δεν έπιανε θηλή. ¨εβγαζα με το θήλαστρο και απο τη λαιμαργία της δεν αντιλαμβανόταν ούτε το μπιμπερό μέσα στο στόμα της...είδομεν...

α) καθε μωρο ειναι διαφορετικο

β) εχεις πλεον την εμπειρια και την πληρη ενημερωση αρα πιστευω οτι αν εχεις ορεξη θα τα καταφερεις και θα θηλασεις για οσο θες εσυ πραγματικα..

με το καλο!

καλημέρα κοριτσάκια...

ψάχνω για τούρτα ιδέες...θα την φτιάξουμε με τον άντρα μου,γιατί εδώ...ποιος ξέρει πόσο θα κάνουν...ευτυχώς δεν θα την δει και φάει κανείς...χαχα

λέω να βάλω παντεσπάνι,κρέμα φράουλα και σοκολάτα ανάμεσα,μετά βουτυρόκρεμα ή σαντυγί και μετά μάρτζιπαν για να την καλύψω.

πήρα καρδούλες σαν τρούφα περίπου,και κάτι ζωάκια έτοιμα φατσούλες...τι λέτε?θα βγει καλή?

Mια χαρά θα βγει! Στην Έλλη θ' αρέσει σίγουρα. :D

Μ'αρέσει πολύ που συνεργάζεται έτσι... και αν της πω κάτι που δεν της αρέσει γυρνάει και μου λέει, άσε με τώρα έχω πονοκέφαλο:rolleyes::tongue:

Ο δικός μου λέει "δεν μπορώ, είμαι κουρασμένος", με κακομοίρικο, θεατρικό ύφος. :rolleyes:

Επίσης δεν ξέρω πώς να χειριστώ την περίπτωση αν ζητάει να μείνει σπίτι και να μην πάει σχολείο εφόσον θα είμαι και εγώ εκεί...Σίγουρα θα έχω να αντιμετωπίσω καταστάσεις....

Κι εγώ τον είχα αυτόν τον φόβο. Ρώτησα μια γνωστή που τα πέρασε και η ίδια και μου λέει "δεν θα συνδέσεις ΠΟΤΕ το ένα με το άλλο".

Οπότε αν ο Γιάννης έλεγε δε θέλω να πάω σχολείο του έλεγα "θα πας, γιατί τα παιδάκια όλα πηγαίνουν σχολείο, κλπ" χωρίς να συνδέω το θέμα με το μωρό. Και μια φορά - δε θυμάμαι πως - που προέκυψε του είπα "τα παιδάκια πάνε σχολείο, όχι τα μωράκια, η Δανάη είναι μωράκι" και το 'χαψε!

VM8jp2.png?BQVzmAeT

KIjjp3.png?Uc4YgY5u

thank you maestro!!καλά η έλλη σίγουρα θα την φάει,την υπόλοιπη θα πρέπει να την εξαφανίσουμε...στο στομάχι μας!!!!!

βρε τον γιάννη που είναι κουρασμένος!!

χεχε

στα χωράφια τον στέλνεις κάθε πρωί??

καλημέρα κοριτσάκια....

ησυχία σήμερα....

Εγώ έβαλα γεμιστά στο φούρνο εδώ και ένα μισάωρο και τώρα περιμένει η κόρη μου να μαγειρέψουμε με τις πλαστελίνες.

Εν τω μεταξύ ο παιδικός αύριο είναι κλειστός λόγω τριών ιεραρχών. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό....Ο κόσμος πληρώνει για να κρατάει κάποιος τα παιδιά για να πάνε οι άνθρωποι στη δουλειά. Δεν είναι σχολείο....και άντε εγώ βολεύομαι με μαμά και πεθερά , και δεν δίνω λεφτά απο την τσέπη μου,είναι άλλοι που υποχρεούνται να πάρουν άδεια και την μέρα την πληρώνουν:rolleyes:...

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...