Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Cafe Ιανουάριος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

καλημέρα κορίτσια!!που είστε σήμερα όλες?ποιες όλες δλδ,τρεις και ο κούκος μείναμε!!

η μαμά τηε κουμπάρας μου είχε πει σε μια συζήτηση που είχαμε...

ότι είμαστε τυχεροί που έχουμε σπουδάσει,γιατί δεν ξέρουμε αν θα γίνει το ίδιο και στα παιδιά μας...και αν θα μπορέσουμε να τα στείλουμε φροντιστήρια,μάλλον θα τα διδάξουμε οι ίδιοι!

και δεν έχει κι άδικο!!

χθες λέγαμε με τον άντρα μου ότι το παιδί μας μεγάλωνει με λιγότερα υλικά πράγματα από ότι εγώ...μικρή είχα μια ντουλάπα ρούχα,αρκετά παιχνίδια,δεν ζητούσα ποτέ από τους γονείς αλλά ο μπαμπάς μου μας έκανε τα χατήρια όταν θέλαμε ποδήλατο,κασετόφωνο κλπ...

κι εμεί στην έλλη δεν μπορούμε να πάρουμε ρούχα,παπούτσια,παιχνίδια...

εδώ και πολύ καιρό...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 32,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• prosperous

8175

• miamama

5658

• jesgk

4748

• maestria77

4508

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κι εγώ δεν μπορούσα να μπω σε άλλα τόπικ!!

και μετά έχεις και τους ανεγκέφαλους να σε ρωτάνε...2ο δεν θα κάνετε?με 1 θα μείνετε?

αχχχ!!

τι άλλα νέα βρε παιδιά..βαριέμαι οικτρά!!!

http://www.cityofathens.gr/node/19596

εκει σκεφτομαι να παω τη μικρη την Κυριακη αφουη αυριο θα βρεχει.. και εφοσον δω οτι κανω καποια αντληση ικανοποιητικη... θα μας μεινει μονο η απορια κατα ποσο θα δεχθει να πιει ο μικρος απο μπιμπερο αλλιως μας κοβω πισω αρον αρον...

την ειχαμε κλεισει την μικρη στο σπιτι δυομιση μηνες και ενταξει νομιζω οτι αρκει.. ειδικα μετα την ιωση που περασαμε οικογενειακως..

σημερα τα εντυσα και τα εβγαλα εξω βολτα.. στην αρχη δεν εκανε ιδιαιτερο κρυο αλλα μετα επιασε αερα και το ξυριζε λιγακι.. ο μικρος στην αρχη γκρινιαζε (ηταν η δευτερη φορα με το καροτσι..) αλλα μετα αποκοιμηθηκε..

και αφου τα μαθηματα γερμανικων που ηταν να κανω ιδιαιτερα στο σπιτι δεν.. εκατσαν.. αποφασισα να γραφτω στο κολυμβητηριο που ειναι δυο τετραγωνα πισω απο το σπιτι μου (ειναι δημοτικο αλλα με συνδρομη) και θα πληρωνω 25 ευρω το μηνα για 15 επισκεψεις (σχεδον 3-4 φορες την εβδομαδα δηλαδη)... με 45 ευρω θα ειχα απεριοριστη χρηση του κολυμβητηριου αλλα και του δημοτικου γυμναστηριου αλλα τωρα με παιδια, σπιτι, δουλεια σε λιγο καιρο δεν υπαρχει περιπτωση να προλαβαινω..

θα παω στους γιατρους την Τριτη να βγαλω τα πιστοποιητικα υγειας, φωτογραφιες και βουρ για αγορα ολοσωμου μαγιο και σκουφο...

ειναι κλειστο κολυμβητηριο και ειναι πιστευω η καλυτερη γυμναστικη.. δεν θα ιδρωνω κιολας!χαχα!!

ενδιαφέρον φαίνεται,να την πας όπωσδήποτε!!

θα περάσει πολύ ωραία!!

και το κολυμβητήριο πολύ καλή ιδέα,την μικρή θα την πας ή μόνη σου?

κι εγώ το πρώτο πράγμα αφού τακτοποιηθούμε θα είναι να κοιτάξω για κολυμβητήριο, για την μικρή κι εμάς.

θέλω να μάθει να κολυμπάει χωρίς κάτι για βοήθεια...

η καλύτερη γυμναστική,μας το έλεγε και η παιδίατρος λόγω βάρους να την βάλουμε κάποια στιγμή.

κάντε μια δοκιμή με το μπιμπερό,δεν έχει ξαναπιεί?μάλλον θα δυσκολευτεί!!

καλά 2 1/2 μηνών και 2 φορές μόνο στο καρότσι βόλτα,βγείτε καλέ έξω...έστω και στην γειτονιά,σεμια πλατεία,παιδική χαρά...

χειρότερα είναι μέσα κλεισμένο!!

Διαφημίσεις

ενδιαφέρον φαίνεται,να την πας όπωσδήποτε!!

θα περάσει πολύ ωραία!!

και το κολυμβητήριο πολύ καλή ιδέα,την μικρή θα την πας ή μόνη σου?

κι εγώ το πρώτο πράγμα αφού τακτοποιηθούμε θα είναι να κοιτάξω για κολυμβητήριο, για την μικρή κι εμάς.

θέλω να μάθει να κολυμπάει χωρίς κάτι για βοήθεια...

η καλύτερη γυμναστική,μας το έλεγε και η παιδίατρος λόγω βάρους να την βάλουμε κάποια στιγμή.

κάντε μια δοκιμή με το μπιμπερό,δεν έχει ξαναπιεί?μάλλον θα δυσκολευτεί!!

καλά 2 1/2 μηνών και 2 φορές μόνο στο καρότσι βόλτα,βγείτε καλέ έξω...έστω και στην γειτονιά,σεμια πλατεία,παιδική χαρά...

χειρότερα είναι μέσα κλεισμένο!!

miamama περαν του καιρου, ο αλλος λογος που τοσο καιρο δεν βγαζω τα παιδια εξω εγω ειναι πως μεχρι να ντυσω τη μικρη και να ετοιμασω το μικρο και εμενα πρεπει να θηλασω τουλαχιστον 2 φορες και να ξεσκατισω αλλες τοσες και περισσοτερο και αν ειναι να κυνηγαω τη κορη για να την ντυσω μονο και μονο για να παω εδω στην πλατεια και να γυροφερνω καλυτερα να την παει κανενας αλλος.. σημερα ειχα κεφια και το κανα και παλι με τη ψυχη στο στομα γιατι οταν ο μικρος λερωνεται ξεσηκωνει τον κοσμο ολο.. λειψαμε παντως 3 τεταρτα περιπου.. καλα ηταν.. απλα η μικρη δεν ευχαριστηθηκε παιχνιδι αφου ολο της ελεγα, κανε κουνια, κανε τσουληθρα γιατι σε λιγο θα γυρισουμε σπιτι.. οπως και να χει πρεπει ομως να κανω κατι μαζι με τα παιδια..

τωρα εχω βαλει και αποστειρωνω και θα προσπαθησω να αντλησω λιγο γαλα.. αν μαζεψω μεχρι 60 ml (δυσκολακι το κοβω τεσπα τετοια ωρα) θα αφησω τον μικρο στην κουνιαδα μου και σε κανα δυο ωρες θα παω με τον ανδρα μου να αγορασουμε ηλεκτρικη σκουπα και μετα στον παιδοτοπο τη μικρη με ενα φιλικο ζευγαρι..

ο μικρος εχει πιει μπιμπερο την πρωτη εβδομαδα μετα το μαιευτηριο οταν ειχε τον ικτερο για τρεις μερες (η κορη μου ποτε μεχρι που πηγα στη δουλεια) επειδη ειναι φαγανος δεν τον πολυφοβαμαι.. συνεπως αν αποψε φυγω και κατι δεν παει καλα θα μαστε σχετικα κοντα για να γυρισουμε.. και θα χω μια ενδειξη πως τα παει ωστε αν ειναι ολα οκ τη Κυριακη να παω τη μικρη στο μουσειο με λιγο το μυαλο μου ησυχο.. συνολικα θα λειψουμε 2,5 ωρες εκεινη τη μερα..που σημαινει ενα μικρο γευμα για τον μπεμπη..

και την αλλη Κυριακη θα την παω στο θεατρο εδω κοντα μας στο Μεταξουργειο να δει τον Ζυμαρουλη με τον Σεφερλη, εχω διαβασει καλα λογια...ειναι και κοντα στο σπιτι:lol::lol::lol:

κλωτσαει, κλωτσαει?? πως νοιωθεις???

καλημέρα!

Αν κλωτσάει λέει.....

Με έχει ταράξει! και μου κάνει εντύπωση που είναι δραστήριο πολλές ώρες την ημέρα.Ευτυχώς το βράδυ κοιμάται, δεν με ξυπνάει. και η κόρη μου κοιμόταν το βράδυ στην ενδομήτριο ζωή και στο 20ήμερο μετά τη γέννηση της μπήκε σε πρόγραμμα όσον αφορά το βραδυνό ύπνο. κοιμόταν το βράδυ και ξυπνούσε για γάλα μαζί με τον πατέρα της που έφευγε για δουλειά , κατα τις 7 , και μετά ξανακοιμόταν μέχρι τις 10-11. Τώρα δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ή έχει να κάνει με τις ενδομήτριες συνήθειες.

Η δικιά μου ευτυχώς επειδή απασχολείται δημιουργικά όλη μέρα στον παιδικό αποζητά και την ξεκούραση τις απογευματινές ώρες. Με την έννοια οτι δεν ζητάει διάφορα και εγώ δεν αισθάνομαι οτι την έχω κλεισμένη. Υπο άλλες συνθήκες κλεισμένο θα ήταν το καημένο και θα έψαχνα καμιά ψιλοδραστηριότητα για το ΣΚ όπως λες και εσύ προσπ. κακά τα ψέματα μεγάλη η διαδικασία για να ετοιμαστείτε όλοι για μια έξοδο. έγώ θυμάμαι μικρότερη που την είχα και ετοιμαζόμασταν μου έβγαζε την ψυχή μέχρι να φτάσουμε στο αυτοκίνητο και ήταν μόνη της....Ε, ρε τί με περιμένει......οοοοοομ!βαθυές ανάσες! προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου να είμαι ήρεμη και να μην φωνάζω όπως έκανα παλιά με την μικρή. Έχει καιρό που το έκοψα.

καλημέρα κοριτσάκια...

μια συνήθεια είναι όλα προσπ!!

εγώ παλιά για να βγω έξω ήθελα μία ώρα φτιάξιμο!!

τώρα έχω μάθει σε πολύ γρήγορους ρυθμούς,ντύσιμο και βάψιμο στο 10λεπτο!!

βγάζω ρούχα του παιδιού και την ντύνω τελευταία,ή την ντύνει ο άντρας μου αν είναι εδώ...

από μωρό έτσι κάναμε,μέχρι να βαφτώ την είχε ντύσει!!

το θέμα του φαγητού δεν με απασχολούσε γιατί τα έπαιρνα μαζί μου πάντα...

στο 4ωρο έτρωγε κιόλας.

είχα πάντα έτοιμη την τσάντα της μικρής με ρούχα,όλα όσα χρειαζόμασταν...

τώρα για μια βόλτα στην παιδική χαρά δεν χρειάζεται πολλά πράγματα...έτσι να παίρνετε λίγο τον αέρα σας βρε παιδί μου.

θυμάμαι μια φορά είμασταν για καφέ με την αδερφή μου,ήταν δεν ήταν η μικρή 2 μηνών...

κάνει κακά της και χέζει τον κόσμο όλο,μέχρι την πλάτη!!!!και της φορούσα καλσόν,τζην φόρεμα!!καθόμασταν έξω στον ήλιο,μάρτης θα ήταν...πάω μέσα σε έναν καναπέ και την αλλάζω,ευτυχώς δεν είχε κόσμο να τους ξεβρωμίσω...

μετά σταμάτησε να κάνει κακά έξω,ήθελε ησυχία στο σπίτι,ακόμα και τώρα ποτέ δεν κάνει έξω κακά,μόνο σε σπίτια.

τώρα μας λέει κλείσε πόρτα βρωμάνε τα κακά μου,την αφήνουμε μόνο με παραμύθι και συγκεντρώνεται!!

βίκυ η δική σου πρέπει να περνάει τέλεια!!άντε να δούμε τα δικά μας τα καμάρια πότε θα πάνε παιδικό!!

η έλλη ποτέ δεν γκρίνιαζε μέχρι να ετοιμαστούμε ή να την ετοιμάσουμε,γιατί το κάναμε κάθε μέρα για το μαγαζί,είχε μάθει,θυμάμαι το βαφτηστίρι,ούρλιαζε,και η κουμπάρα μου μες το άγχος,γιατί δεν το άφηνε να κλαίει ποτέ!αλλά έβγαιναν μια φορά τον μήνα!!

και η αδερφή μου στην αρχή με τα 2 μέχρι να τα ετοιμάσει...μετά παίρνεις το κολάι!!

η δικιά μου δεν ούρλιαζε απλώς δεν καθόταν φρόνιμα. χοροπηδούσε, έτρεχε, δεν ήθελε το ένα , δεν της άρεσε το άλλο. Ένα διάστημα και το άλλαγμα της πάνας της μαρτύριο ήταν. δεν ήθελε να κάτσει να αλλάξει. άλλοτε δεν ηθελε να κάνει μπάνιο. Γενικά θυμάμαι περάσαμε ένα αρκετά μεγάλο διάστημα αρνητισμού. και όταν ήταν μωρό μπορεί να μην είχε ''χαακτήρα'' ακόμα για να δημιουργεί προβλήματα αλλά μια βόλτα ήταν μια μίνι μετακόμιση. Πάρε γάλα, κρέμα, μπιμπερό, νερό, πάνες , ρούχα, ούφ! τί τα θυμήθηκα τώρα.....

Διαφημίσεις

έτσι περνάνε διάφορα στάδια,η δική μου πάντα ήταν συνεργάσιμη,εδώ και καιρό όμως είχε αρχίσει τα κουλά...τώρα σιγά σιγά τις τελευταίες μέρες βλέπω μια μικρή βελτίωση!!

παίζει ήσυχα μόνη χωρίς να μας ενοχλεί για λίγη ώρα...

μάλλον συνήθισε και το σπίτι,την έχει επηρεάσει σίγουρα που δεν έχει και το δικό της δωμάτιο...αλλά σάμπως μπορούμε να κάνουμε αλλιώς?

σε λίγο καιρό θα τα έχεις μπροστά σου βικάκι,μην αγχώνεσαι από τώρα...

χιχι

πότε έχεις πητ?

εγώ πάλι παίρνω ακόμα πράγματα μαζί μας...βρακιά,κάλτσες,παντελόνι,νερό,φρούτο...

ειδικά εδώ...

κέρκυρα ήταν κοντινές αποστάσεις,έπαιρνα κάνα βρακάκι μόνο μην της ξεφύγουν τα τσίσα...

εγω της κορης μου οπου παμε δεν επαιρνα ποτε πολλα πραγματα.. ισα μια αλλαξια..

εχει γκρινια ο μικρος ολο το μεσημερι..ποιος ξερεις γιατι.. περιμενω και επισκεψεις..ολο στο στηθος θα με εχει..:rolleyes:

έφαγες τίποτα πάλι??χιχι

μπαααααααα... το χω ριξει στη τρελη διαιτα.. αλλα αναγκαστικα τρωω και κανα οσπριο η λαχανικο γιατι πρεπει και εγω με καποιο τροπο να ενεργουμαι.. αλλα μη φανταστεις ποσοτητες..

λοιπον ειχε ερθει η φιλη μου οπου ο ανδρας της ειναι Σουηδος..και της ελεγα που εχετε μετακομισει..και μου λεει.. "αν πεις στον ανδρα μου οτι ειναι στο ταδε μερος θα σου απαντησει..εκει δεν ειναι Σουηδια, ειναι Δανια" κοροιδευτικα καθως σε διαλεκτο και συνηθειες ειναι καπως διαφορετικοι..

παντως και εκεινη συμφωνει οτι ειναι απο τις καλυτερες επιλογες αν και για τα παντα κανεις οικονομικη αναφορα και φορολογισε..

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...