Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 16 λεπτά , Ιουλιέτα είπε:

Νομίζω η χαμηλή προγεστερόνη δεν εμποδίζει τη σύλληψη αλλά τη βιωσιμότητα της κύησης. Εμένα ακριβώς επειδή έχω μικρή ωχρινική φάση μου είχε πει ο Πάντος αν έχω θετικό τεστ να πάρω αμέσως προγεστερόνη. Έτσι και έγινε, με μπούκωσε στην προγεστερόνη (6 την ημέρα) και μάλιστα μου είπε ότι αν δεν το είχαμε κάνει αυτό θα είχα αποβάλλει.

Στην πορεία βέβαια ρώτησα κι άλλο γιατρό, ο οποίος μου είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει κι ότι η τόση προγεστερόνη είναι κόλλημα των εξωσωματιστών. Εσύ απ'ό,τι λες είσαι η απόδειξη ότι δεν παίζει πια και τόσο ρόλο.

και εγώ αυτό είχα διαβάσει και παρακάλαγα τον γιατρό μου για έξτρα προγεστερόνη. εδώ μια κοπέλα έπαιρνε 9 την ημέρα. Μου είπε δεν έχει καμία σχέση. Και τελικά γέννησα ένα υγιέστατο κοριτσάκι. 

πρίν από 32 λεπτά , dimi.tra είπε:

Είναι φυσιολογικό η προγεστερόνη να αυξάνεται, η κορύφωση της σχετίζεται με την ωορρηξία. Επίσης όπως γράψανε σωστά τα κορίτσια, μετά την ωορρηξία δημιουργείται το ωχρό σωμάτιο το οποίο παράγει την προγεστερόνη. Αυτά μπορεί να κάνουν κύστες (κάποιοι τις λένε κύστες αναπαραγωγής; Δεν είμαι και σίγουρη αν ευσταθεί αυτός ο όρος), συνήθως ο επόμενος κύκλος δλδ ο κύκλος με μια τέτοια κύστη έχει τα θεματάκια του. Τουλάχιστον σε εμένα. 

Δεν είναι μύθος, είναι μια πιθανότητα να παράγεις μικρότερη ποσότητα προγεστερόνης, αρκεί να κορυφώνεται όσο και να είναι αυτό κι εγώ παράγω πολύ αργά προγεστερόνη και αδιαθετώ στις 16 ημέρες μετά την ωορρηξία, έμεινα και φυσικά έγκυος. Επίσης υπάρχει ένα ενδεχόμενο να παράγεις και μικρή ποσότητα LH. Αλλά συνήθως όταν υπάρχουν θέματα ωορρηξίας υπάρχει μια καμπύλη στην αύξηση της LH πχ αυξάνεται αργά ή μπορεί να δίνει αυξημένη τιμή που εσύ στο σπίτι σου μπορεί να το δεις και να πεις α να έκανα ωορρηξία και μετά να πέσει και να ξανά ανέβει και να κάνει την κορύφωση κλπ αλλά τέτοια ωραία. 

Και ναι και όχι. Ο υποθαλαμος απελευθερώνει την GnRH η οποία με την σειρά της διεγείρει την έκκριση της FSH και της LH στην υπόφυση, ωστόσο μπορεί να μην είναι ενδοκρινολογικό το θέμα και να είναι γενετικό δλδ στις διαδικασίες εκφράσεις γονιδίων για την σηματοδότηση και την παραγωγή των ορμονών ή να είναι θέμα του υποθάλαμου. Συμπαθάτε με αλλά γράφω την διπλωματική μου και μιλάω έτσι κουλά. Ετσι εγκυκλοπαιδικά όλα αυτά δεν χρειάζονται τόσες λεπτομέρειες.

Αυξάνετε η LH σκάει αυγουλακι παίρνουμε ωάριο. Πως θα είναι και τι θα κάνει αυτό άλλη ιστορία. Ούτε το ωχρό σωμάτιο μας ενδιαφέρει αν πάμε σε τεχνητό κύκλο για την ετ. Τουλάχιστον δεν μας ανησυχούν όλα αυτά στην IVF!!! 

Επίσης να πω κάτι άλλο εδώ γιατί νιώθω ότι πρέπει! Όλες κουβαλάμε τα δικά μας, σίγουρα. Αλλά το πως λειτουργεί ο οργανισμός ενός ανθρώπου δεν μπορούμε να το κρίνουμε από ένα φόρουμ. Να ακούτε και να εμπιστεύεστε μόνο τους επιστήμονες που έχετε επιλέξει δίπλα σας γιατί έχουν ξεκάθαρα δει την πλήρη εικόνα του ιστορικού σας, του ορμονολογικου σας προφίλ, τις εξετάσεις σας και την κλινική σας εικόνα. Εδώ απλά πληροφορίες μοιραζόμαστε που μπορεί να τις βρει ο καθένας στο διαδίκτυο ή γενικά στην βιβλιογραφία. Δεν σημαίνει πως όσα λέγονται ισχύουν για όλες! Μεγάλη προσοχή στο τι κρατάτε από όλα αυτά γιατί είναι απλά γενικές πληροφορίες και στην κάθε περίπτωση μπορεί να μην ισχύουν. Μια εξέταση αν είναι καλή ή κακή θα σας το πει μόνο το team που σας παρακολουθεί (γιατροί, μικροβιολόγοι, εμβρυολογοι κλπ) γιατί η εξέταση πίσω της έχει κ ένα backstory που το ξέρουν καλά και κυρίως γιατί δεν ξέρετε αν αυτός που γράφει ανώνυμα σε ένα φόρουμ έχει το υπόβαθρο για να σας εξηγήσει μια εξέταση. 

έχεις απόλυτο δίκιο. Ούτως η άλλος μια εξέταση από μόνη της δεν σημαίνει τίποτα χωρίς την συνολική εικόνα. 

Από περιέργεια έκανα τεστ ωορρηξίας από την 13η μέρα του κύκλου μου. κανονικά έχω 30-31 ημερών. Αλλά λόγω αποθηλασμού τώρα θα είναι η δεύτερη μου περίοδος. Τα τεστάκια σκούραιναν με την ημέρα, έκανα 2 την ημέρα. Σκούρινε όσο η γραμμή ελέγχου 19η μέρα και ξεκίνησα να πονάω 20η. Χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα. έκανα 20η μέρα και ξεκίνησε να βγαίνει αχνό το τεστ και 21η αρνητικό. Με βάση αυτό και την δεύτερη φάση μου που κρατούσε πριν την εγκυμοσύνη 16 μέρες, φαντάζομαι ότι έκανα ωορρηξία αφού το έδειξαν τα τεστ. Υποτίθεται πως πάντα κάνω γιατί έχω συμπτωματα και έχει φανεί σε διάφορους τυχαίους ελέγχους. Τώρα γιατί έχω 2 βιοχημικές με φυσική σύλληψη στα 3 χρόνια με μέτριο σπέρμα. τι να πω. η μια σάλπιγγα η δεξιά είναι στραβή, και συνήθως κάνω ωορρηξία από τα δεξιά. και έχω εικόνα πολυκυστυκών. 

Cafe Ιανουάριος 2009

CoffeeFilter

Recommended Posts

όχι καλέ,με λίγη διατροφή μαέστρο θα είσαι μια χαρά...γουρούνιασε τώρα μέχρι να ξεκινήσει η διατροφή...χεχε

προσπ μπορεί να έχει και δίκιο,ούτως ή άλλως κάνεις γενικές αναλύσεις συνέχεια,και βλέπει τις αρχικές τιμές του σακχάρου...αν ανέβουν ξαφνικά θα το δεις και μόνη σου...

οπότε μην αγχώνεσαι...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 32,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• prosperous

8175

• miamama

5658

• jesgk

4748

• maestria77

4508

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τέσπα, θα το ράψω μιαν ώρα αρχύτερα, δεν έχω καμία διάθεση να κάνω ινσουλίνες, έστω και για ένα μήνα! Απαπαπαπα, μακριά, φτου φτου φτου, εύχομαι!!!

Μακριά φτου φτου... όσο για τη ζέστη...σε καταλαβαίνω..με 16 βαθμ. στο a/c κοιμομουν, γυμνή κ το Στ. κάτω από τα σκεπάσματα

Καλημερα κοριτσια!

Ολα καλα?

Αυτες τις μερες, ειμαι χωμα.. Με τη μικρη συνεχως κανουμε κατι, ο Β δουλευει σαν το σκυλι και δεν προλαβαινω σχεδον ουτε να ανασανω.. Εχθες φτιαξαμε κεϊκ και πηγε στο σταθμο να κερασει τους φιλους της για τη γιορτη της το Δεκαπενταυγουστο αφου τοτε ο παιδικος θα ειναι κλειστος. Το καναμε Δευτερα (και οχι Παρασκευη που ειναι και η τελευταια μερα που ειναι ανοιχτο το σχολειο) για να πετυχουμε οσο το δυνατο περισσοτερα παιδακια. Ομορφα περασανε απο οσο μου ειπαν!

Σημερα δωσαμε τα δωρακια μας στο προσωπικο του σταθμου για να τους ευχηθουμε "Καλο Καλοκαιρι" αν και η μικρη μπηκε με κλαμματα στο σχολικο επειδη δεν την αφησε ο πατερας της να κατεβει τη σκαλα του σπιτιου μονη της.

Το μενου εχει κοτοπουλο με πατατες στο φουρνο, η μικρη θα φαει στο σταθμο και το απογευμα τρωμε φρουτοκρεμα που μας βοηθαει στη δυσκοιλιοτητα.

Για την ινσουλινη που λετε, εκανα κι εγω στην εγκυμοσυνη.. 60 μοναδες απο 3 φορες την ημερα αλλα το ζαχαρο δεν ρυθμιζοταν και παλι με τιποτα! Ευχομαι καμμια γυναικα να μη χρειαστει να περασει αυτο το μαρτυριο!

Φιλακια σε ολες!

Οταν φτανει ο κομπος στο χτενι, δεν φταιει το χτενι... Εσυ εισαι αχτενιστη!

gM4vp2.png

Καλημέρα κοπελιές!

Άλλη μια μέρα με απομαγνητοφώνηση, βαρέθηκα ν' ακούω τα κουφά που λένε στα Δημοτικά Συμβούλια!

Κατά τ' άλλα το απόγευμα γιατρό, ίσως καμιά βόλτα με τον χάζμπαντ, αν βολέψει ν' αφήσουμε και τον μικρό και το συνδυάσουμε.

VM8jp2.png?BQVzmAeT

KIjjp3.png?Uc4YgY5u

Διαφημίσεις

καλημερα και απο μενα

αλλη μια μερα ζεστης..

εγω ειμαι στο κατω σπιτι μονη μου κανα διωρο και κανω ερευνα για τις επομενες εκδηλωσεις και τωρα θα ανεβω πανω στη μικρη να τη βγαλω στην αυλη να παιξει στην ντουζιερα και να ασχοληθω μαζι της το υπολοιπο της ημερας..

αν ολα πανε καλα το απογευμα θα ερθει μια φιλη μας με τη συνομιληκη κορη της και θα παιξουν στη θαλασσα και ισως να παμε σε ενα πανηγυρι σημερα λογω της εορτης της Αγ Παρασκευης..

καλο υπολοιπο και να μας πεις αποψε η αυριο τα νεα απο τη μπεμπα μαεστρο..(τελικα αποφασισα να παω μονη να την κανω την καμπυλη σακχαρου αλλα θα δω ποτε την εκανα στη κορη μου για να υπολογισω ποτε θα παω..σιγα μη κατσω να σκασω..χαχα)

καλημέρα κοριτσάκια...

αυτό το "μόμη μου"...(μόνη μου) το ακούω όλη μέρα...

σήμερα έχει δροσιά...πάλι καλά...

φαίη πάει και για σας το κολείο...διακοπούλες τώρα...

έχω αρχίσει και κάνω λίστα με τα πράγματα για το χωριό κι ακόμα δεν ξέρω τι να πρωτοπάρω...

πιο πολύ παιχνίδια του παιδιού γιατί με κάτι θα πρέπει να απασχοληθεί όταν θα είμαστε σπίτι...

χθες το 1ο μάθημα σουηδικών (μόνοι μας με τον άντρα μου φυσικά μαθαίνουμε) ήταν αρκετά δύσκολο,έγινε το κεφάλι μου κουρουμπελέ!!!

αλλιώς γράφονται,αλλιώς προφέρονται...μεταξύ γερμανικών,αγγλικών και γαλλικών!!πολύ μιξ!!

κάπου διάβαζα ότι αν τα απασχολούμε όλη μέρα με κάτι τα μαιμούνια μας...χειρότερα είναι,τα πιάνει υπερδιέργερση...γιαυτό πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να παίξουν και μόνα τους κάποια στιγμή...να καθήσουν να ηρεμήσουν για λίγη ώρα,να ζωγραφίσουν μόνα τους...όσο πιο πολύ τα απασχολούμε όλο και κάτι παραπάνω ζητάνε...και ησυχία δεν έχουν...

Ο Γιάννης χθες ήταν στη τσίτα και πήγε και παιδικό! Ξεράθηκε μετά απ' τις 10 (δεν είχε κοιμηθεί όλη μέρα) και με το ζόρι τον ξύπνησα σήμερα 9 παρά.

Μερικές μέρες είναι λες και έχει πάρει σπίντα ρε παιδί μου αυτο το παιδί!!!

VM8jp2.png?BQVzmAeT

KIjjp3.png?Uc4YgY5u

έτσι είναι,γίνονται χειρότερα...πχ έχω προσέξει ότι μετά το σκ με θάλασσα και βόλτες...η δευτέρα είναι η χειρότερη μέρα,γκρίνια,βαρεμάρα,κουρασμένη...μας πρήζει γενικώς...

κι άλλες μια χαρά...επίσης αν δεν κοιμηθεί ένα μεσημέρι(σπάνιο φαινόμενο,γιατί δεν την αφήνω,πάντα την βάζω για ύπνο),περνάμε ένα απόγευμα χάλια...

οπότε όταν μου λένε διάφορα..."έλα μωρέ ας μην κοιμηθεί ένα μεσημέρι,ή βάλτην στο καρότσι όπου είμαστε έξω ή στην πετσέτα στην παραλία να κοιμηθεί ή πάρτην αγκαλιά κλπ..." και με κοιτάνε σαν εξωγήινη επειδή θέλω να έχει πρόγραμμα ...τα παίρνω κρανίο...για 1 φορά στις 50 που θα θέλω να γίνει,τις υπόλοιπες 49 να περνάω τα μαρτύρια...

λες κι εγώ τα μεσημέρια θέλω να είμαι έξω και να βολτάρω...και δεν με αφήνει το παιδί...

Διαφημίσεις

Εγώ πάντα ειχα στα παιδιά ένα πρόγραμμα σχετικά αυστηρό με τον ύπνο κ χαλαρώναμε πάντα στην βραδυνή ώρα. Δεν είχα ποτέ τη δυνατότητα να κάτσω να παίξω μαζί τους αποκλειστικά αλλά ήμουν συνήθως στον ίδιο χωρο ή δεν ξεπερνούσαμε μαζί τα 30' παιχνιδιου. Μου αρέσει πολύ που άλλες μητέρες ασχολουνται περισσότερο αλλά μετά την δουλειά δεν έχω αντοχές. Τα παιδιά αρκούνται στην παρουσία ή τη μικρή συμμετοχή μου κ παίζουν ωραιότατα μόνα τους κ σπάνια έως ελάχιστα τα αφήνω στην τηλεόραση να δούνε οτιδήποτε γι'αυτό κ η Ανδρεϊνα έχει άγνοια από κινουμενα σχέδια, βλεπουν μονο Σάββατο πριν πάνε κούνιες. Παρότι φυσικά θα ήθελα να ασχολούμαι περισσότερο μαζί τους αλλά ξερω ότι μια μέρα αν έχω τρελή δουλειά δεν θα έχω το άγχος τί να κάνουν μέσα στο σπίτι αφού την βρίσκουν την άκρη, όχι τώρα που ειναι δύο αλλά κ όταν ο Θοδωρής ήταν μονος του.

Η γειτονισσά μου που πάντα ασχολιόταν μαζί τους καθότι σχολάει στις 1 κ έχει άπλετο χρόνο, τώρα που έχουν αυξηθεί κάπως οι υποχρεώσεις της κ έχει λιγότερες αντοχές απλά τα παρκάρει ώρες στην τηλεόραση αφού δεν ξέρουν να παίξουν μονα τους κ συνήθως σκοτώνονται.

εννοείται ότι είναι και ανάλογα πόσο χρόνο έχεις...μαθαίνουν από μωρά...γιατί μετά πάει...

αλλά ούτως ή άλλως τα δικά σου τζες είναι κάθε μέρα παιδική χαρά...και μια χαρά ξεδίνουν...κι εγώ δεν παίζω όλη μέρα με την έλλη.έχω και δουλειές,να κάτσω και στον υπολογιστή...

και η έλλη πριν ένα μήνα έμαθε ποιος είναι ο τομ κι ο τζέρυ και ποια η ντόρα...

τον χειμώνα δεν δείχνει παιδικά η τηλεόραση,τις καθημερινές...μόνο τα σκ λίγο...

τώρα για τους τσακωμούς εξαρτάται τα παιδιά...τα περισσότερα σφάζονται... εκτός κι αν υποχωρεί το ένα από τα 2...

εννοείται ότι είναι και ανάλογα πόσο χρόνο έχεις...μαθαίνουν από μωρά...γιατί μετά πάει...

αλλά ούτως ή άλλως τα δικά σου τζες είναι κάθε μέρα παιδική χαρά...και μια χαρά ξεδίνουν...κι εγώ δεν παίζω όλη μέρα με την έλλη.έχω και δουλειές,να κάτσω και στον υπολογιστή...

και η έλλη πριν ένα μήνα έμαθε ποιος είναι ο τομ κι ο τζέρυ και ποια η ντόρα...

τον χειμώνα δεν δείχνει παιδικά η τηλεόραση,τις καθημερινές...μόνο τα σκ λίγο...

τώρα για τους τσακωμούς εξαρτάται τα παιδιά...τα περισσότερα σφάζονται... εκτός κι αν υποχωρεί το ένα από τα 2...

Ναι φυσικά κ ξεδίνουν, τα τελευταία 2 χρόνια μονο η μικρή της καθημερινές αλλά εχει μαθει ο Θοδωρής κ δεν λυσσάει που δεν βγαίνει.

Ναι όντως τα περισσότερα σφάζονται, ο Θοδωρής πάντα υποχωρεί σαν μεγαλύτερος κ δεν έχω ιδιαίτερους τσακωμούς, για την ώρα τουλάχιστον

εμενα η μικρη οταν περναει εντονη ημερα η εστω ενα εντονο απογευμα κανει παρα πολυ κακο υπνο το βραδυ..

σκεφθειτε οτι την τελευταια εβδομαδα επειδη καθε μεσημερι την βαζω για υπνο κανα διωρο στο νερο και τα απογευματα παμε στη θαλασσα και μετα βολτες στη περιοχη και αρχιζει να παιζει και με αλλα παιδακια κοιμαται τεικα γυρω στις 22.00-23.00 ωραριο πρωτογνωρο για εκεινη που ολο το χειμωνα κοιμοταν στις 20.30-21.00 ΠΑΡ ΑΥΤΑ ξυπναει παντα στις 7 το πρωι ενω τη νυχτα μπορει να πεταγεται κλαιγοντας και να λεει ασυναρτησιες κλπ κλπ..χθες μετα απο 5 βραδυα ειχαμε μια σχετικα ηπια βραδυα..

δεν ξερω γιατι λειτουργει ετσι..ελεγα οτι θα συνηθισει αλλα δεν..

εγω παροτι γυρνουσα σπιτι μετα τις 17.00 (θα μου πειτε δεν ειχα να μαγειεψω αφου το κανε η κουνιαδα μου τοτε, οπως επισης οτι ο ανδρας μου εβαζε να φαμε ενιοτε η εγω αναλογα τα κεφια) παντα αφιερωνα τις ωρες μου μεχρι να παει για υπνο στη μικρη με εξαιρεσεις οταν υπηρχε κατι που επρεπε να γινει παση θυσια..βεβαια καθε Σαββατο εφευγε η μερα στο να ασχολομαι με το σπιτι ωστε να μου μενει το Σαββατο το απογευμα και ολη η Κυριακη για τη μικρη..

με το δευτερο δεν ξερω ποσο ομοια θα ειναι τα πραγματα, γιατι πιστευω οτι και η θεια δεν θα ειναι τοσο ανθεκτικη και σημερα αυτο της εξηγουσα διοτι οταν ανεβηκα επανω κατα τις 12.00 την επιασα να φωναζει στη μικρη κυνηγωντας την γυρω απο το τραπεζι μπας και τη κανει να φαει το αυγο της..μετα απο λιγη ωρα η μικρη χοροπηδουσε στο κρεβατι και μετα απο μερικες ευγενικες και ηρεμες παρατηρησεις η μικρη συνεχιζε να τη γραφει τη θειτσα η οποια κατεληξε παλι να φωναζει (οχι να τη βριζει αλλα να φωναζει)

της εξηγησα λοιπον οτι οι φωνες και ο εκνευρισμος ειναι ο σκοπος ασυναισθητα ενος μικρου παιδιου που θελει να εχει τη προσοχη στραμμενη πανω του των αλλων επειδη ακριβως βαριεται και το μονο του παιχνιδι εκεινη τη στιγμη ειναι αυτο..

και οτι οι φωνες της προς το παιδι, εμενα δεν με προσβαλλουν αλλα ξερω οτι σιγα σιγα οσο δεν αλλαζει τακτικη θα καταντησει ν φωναζει ολη την ημερα και στο τελος μονο εκεινη θα υποφερει απο ολο αυτο το αναποτελεσματικο συστημα.

(πχ πηδαει το κρεβατι και δεν ακουει να σταματησει? α) την παιρνει χωρις αλλη κουβεντα απο το δωματιο και κλεινει τη πορτα για να μην ξαναμπει μεχρι να το ξεχασει β) της εξηγει παλι οτι θα χτυπησει και την αφηνει να συνεχισει φευγοντας απο τον χωρο.. ειναι θεμα δυο λεπτων η να παψει η και να χτυπησει..

αλλη λυση για μενα δεν υπαρχει..)

προσωπικα?? το μεγαλυτερο αγκαθι, προβλημα που βλεπω ειναι ενα.. οταν δεν εισαι με το παιδι σου.. δεν μεγαλωνει οπως θες.. συνεπως μου φαινεται πταισμα το να μπορω να ασχολουμαι λιγο χρονο τα απογευματα μετα τη δουλεια αφου καλως η κακως τοσος χρονος μου απομενει για να μαι στο σπιτι οσο αθελα μου "εγκλημα" το οτι πρεπει να απουσιαζω στα πρωτα ειδικα χρονια της ζωης των παιδιων απο το σπιτι.. και οι ηλικιες αυτες κανουν επιτακτικες τις αναγκες να ειναι οι γονεις στο σπιτι μεχρι να πανε σχολειο τουλαχιστον..

ετσι τα βλεπω πλεον εγω τα πραγματα και προσπαθω να εκμεταλλευτω το διαστημα μεχρι την επομενη ανοιξη που θα παω στη δουλεια..στα πλαισια που μπορω βεβαια..

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...