-
Από την διαχείριση / Admin news
-
πρίν από 17 λεπτά , Sofiiii είπε:
Δηλαδή το αυτονόητο,δεν ξέρω τι παίζει με μερικούς γιατρούς αληθεια ,πριν οτιδήποτε επεμβατικό δεν είναι να έχει γίνει ολοκληρωμένος έλεγχος υγείας ,τα πάντα προληπτικά ακόμη και αυτό που λες αποκλείεται να φταίει αυτό και όμως....δεν πρέπει να υπάρχει καθοδήγηση;δεν ξέρω ...πρέπει όλοι να τα ψάχνουν μόνοι τους κατόπιν εορτής;
Η αλήθεια είναι πως οι γιατροι δεν ασχολούνται με άλλες ειδικότητες και πως οκ παρουσιάζονται μελέτες στα συνέδρια και στα περιοδικά ωστόσο είναι και λίγο επιλογή του γιατρού αν θα τις ακολουθήσει κλπ.
Just now, Xristina96 είπε:Σοβαρά;; τόσο σημαντική είναι η βιταμίνη D; και εγώ έχω έλλειψη. να πω και όλας ότι όποτε έπαιρνα d3 φώτιζε το πρόσωπο μου, έφευγαν τα σπυράκια και ένιωθα μια ευφορία.
Ναι Χριστίνα η βιταμίνη D έχει βρεθεί πως παίζει ρόλο σε πολλά πράγματα. Το 18’ είχε γίνει μια μελέτη στο εμβρυολογικό κομμάτι και ενώ ήξεραν πως συμμετέχει στην δημιουργία του πλακούντα φάνηκε πως παίζει ρόλο και στο πρώτο στάδιο της εμφύτευσης. Πολύ σημαντικό εύρημα! Πέρα του ότι η βιταμίνη D σχετίζεται και με πάρα πολλές άλλες λειτουργίες στον άνθρωπο από νευρικές μέχρι και δομικές (οστική μάζα). Τα τελευταία χρόνια την ρυθμίζουν οι γυναικολόγοι από την στιγμή που το ζευγάρι ξεκινάει προσπάθειες δεν μιλάμε δλδ μόνο για εξωσωματική. Ωστόσο επειδή η υπερβολική δοσολογία μπορεί να προκαλέσει μέχρι και ανακοπή προϋπόθεση είναι να κάνετε εξετάσεις (γιατί είδα πως ρωτάς για βιταμίνες 🤭 ). Αν έχετε έλλειψη ή ανεπάρκεια θα κάνετε σχήμα θεραπείας αν όχι μπορείς να την λάβεις σε μικρές δόσεις ως συντήρηση για τους χειμερινούς μήνες.
πρίν από 23 λεπτά , MK2012 είπε:Οχι όχι τίποτα με εντολή εξωσωματικού, ούτε B12 και έχω αρκετή έλλειψη. Έκανα τις κλασικές εξετάσεις που κάνω με τον παθολόγο δλδ κάθε χρόνο. Δεν είναι πως δεν ήξερα πως έχω έλλειψη βιταμίνης. Απλά δεν ήξερα πως παίζει τόσο καθοριστικό ρόλο. Άλλωστε παρότι ζούμε στην Ελλάδα , η πλειοψηφία δεν έχει επαρκή βιταμίνη.
Ειναι πολύ συχνή η έλλειψη ακόμα και η ανεπάρκεια της D. Η Β12 σχετίζεται λίγο παραπάνω με την πορεία της κύησης. Ζούμε σε μια χώρα με ήλιο αλλά έχουμε κλειστεί σε κουτιά και ο ήλιος δεν μας βλέπει ιδιαίτερα. Πολύ κρίμα που ενώ το ήξερες και θα μπορούσες να το έχεις ρυθμισμένο δεν ήταν. Να είμαι ειλικρινής ο δικός μου εξωσωματικός μου έκανε όλες αυτές τις εξετάσεις τον μήνα μετά την ωοληψία. Μου έδωσε προληπτικά D3 για συντήρηση της καλής τιμής. Ωστόσο τώρα που είπαμε να πάμε για εμβρυομεταφορα στον άλλον κύκλο με παρέπεμψε στον ενδοκρινολόγο μου για πιο αναλυτικό έλεγχο. Δλδ δεν ήταν αυτός που θα μου γράψει και θα αξιολογήσει τις εξετάσεις αλλά ο ενδοκρινολόγος και μόλις του είπα εξωσωματική έγραψε ένα στάνταρ πακέτο που ελέγχει όλα αυτά που συζητάμε εδώ κατά καιρούς. Με παρακολουθεί βέβαια εδώ και 3 χρόνια πριν ξεκινήσω εξωσωματική αλλά νομίζω αυτό θα έκανε γενικά.
-
2
-
-
Cafe Ιανουάριος 2009
-
Θέματα
-
- 11.067 απαντήσεις
- 1.124.269 εμφανίσεις
-
- 981 απαντήσεις
- 495.535 εμφανίσεις
-
- 11.158 απαντήσεις
- 2.206.628 εμφανίσεις
-
- 91 απαντήσεις
- 141.607 εμφανίσεις
-
Είμαι έγκυος! Το πρώτο πράγμα που θα κάνω τώρα που βεβαιώθηκα είναι...
Από CoffeeMaker, in Τα ΧαΛαραααά καφέ !!
- 5 απαντήσεις
- 40.292 εμφανίσεις
-
-
-
- 11.067 απαντήσεις
- 1.124.269 εμφανίσεις
-
- 1.129 απαντήσεις
- 124.327 εμφανίσεις
-
Μανουλες 2025 💕❤️ 1 2 3 4 15
Από Maria98, in Θα γίνουμε γονείς το 2024!
- 224 απαντήσεις
- 88.226 εμφανίσεις
-
- 5 απαντήσεις
- 133 εμφανίσεις
-
Προς εμβρυομεταφορα 1 2 3 4 72
Από kate82, in Όλες οι κατηγορίες των Καφέ
- 1.079 απαντήσεις
- 73.488 εμφανίσεις
-
- 2.121 απαντήσεις
- 102.837 εμφανίσεις
-
Καθυστέρηση 1 2
Από Emmy30, in Όλες οι κατηγορίες των Καφέ
- 18 απαντήσεις
- 426 εμφανίσεις
-
- 2 απαντήσεις
- 271 εμφανίσεις
-
- 0 απαντήσεις
- 261 εμφανίσεις
-
- 7 απαντήσεις
- 3.630 εμφανίσεις
-
Recommended Posts
Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.
Δημιουργήστε νέα εγγραφή
Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!
Δημιουργήστε νέα εγγραφήΣύνδεση
Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα