Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Just now, Makelen είπε:

Κοριτσι μια φιλη μου πηγε σε αυτον. Ηταν ακριβως ο γιατρος που της ταιριαζε γιατι της ανεβαζε το ηθικο. Εκανε οωληψια και εκανε 4 αριστες βλαστοκυστες. Δεν τις εβαλε ομως.. γιατι λιγο πριν την ετ.. μετα απο τοοοοσες ορμονες.. εμεινε εγκυος! Τωρα οσον αφορα το κομματι της δοτριας.. ειναι πολυ νωρις να το σκεφτεσαι! Μια ετ εχεις κανει μονο και εισαι και νεα! Κανε τις εξετασεις σου, παρε γνωμες.. και προχωρας αναλογα!

Ισως τον επανεξετάσω εφόσον είναι και φίλος της μητέρας μου. Ας πάω να δω τους άλλους 3 και να δω τις εξετάσεις και βλέπουμε. 
      Σε άλλα νέα, με εκείνα και με τα άλλα, έκανα ψώνια σήμερα για να νιώσω καλύτερα 😂

• Μου αρέσει 1

Μανουλες......Αυγουστου 2015!!!

november rain

Recommended Posts

Καλεεε ποσα γραψατε δε σας προλαβαίνω! !!!Εμείς ευτυχως ειμαστε καλύτερα με τη γαστρεντεριριδα μια χαρα ο μπεμπακος. Ανθη μου τι καλά που κοιμάται το μωρο σου μπραβο! Εμενα για κανενα λόγο τοσες ωρες συνεχόμενα το πολυ 4 και μετα ανα 2ωρο η 3ωρο.μεσα στη μερα όμως κοιμάται 10 - 12 και 4-6.Ευαγγελια για στερεες κι εγω αυτο που λες θα κάνω πρώτα ζωμους και μετά λαχανικά-φρουτα μόλις κλεισει τους 6 μηνες.καροτσι inglesina έχουμε κι εμείς ηταν πολυ οικονομικο,espresso λέγεται το μοντελο.αυτα κοριτσάκια κατα τ αλλα ησυχία είμαι λιγο πεσμένη σα να περιμενω περιοδο ενα πράμα

c6vNp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 13,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Marianthi27

2102

• Marouskaki

2039

• november rain

1702

• meldan

1004

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Φαντάζομαι το δίνουν για θερμιδες

Δινουν στον εκτο ρυζαλευρο κι οχι δημητριακα γτ το πρωτο ειναι ανευ γλουτενης....απο τον εβδομο δινουν τα δημητριακα με γλουτενη...φαριν λακτε κλπ....Ευαγγελια ευχαριστω για τα λινκ ενα απο αυτα διαβαζα κι εγω στον Ανδρεα...Α το γαλα δε θα μειωθει αμεσα σε τρια γευματα...αλλα τρωνε τα φρουτα αλλα οχι.εμενα ο Ανδρεας δεν εφαγε ποτε κρεμα ας πουμε οποτε γαλα επινε ωσπιυ ξεκινησαν γιαουρτια τραχανας.

Γ 23-05-2006

Φ 15-01-2008

Α 25-01-2011 και...

XpL5p3.png

39177juaehpmaxa.gif

γεια σας κοριτσια!

μαρουσκα να χαιρεσαι το νεοφωτιστο!οντως σας βγηκε πολυ φτηνα!

εγω στο γαμο ειχα δωσει ενα σκασμο λεφτα παρα το οτι ειχα κανει τρελη ερευνα αγορας,και παρα το οτι πληρωσαν οι γονεις μας το τραπεζι...

ανθη ποσο χρονων εισαι?επειδη λετε οι αντρες σας ειναι του 72,αρα εχετε μια καποια διαφοριτσα ηλικιας(χωρις παρεξηγηση ε?)...γιατι για καποιο λογο νομιζω εισαι κατω τον 25 εκτος αν σε μπερδευω με καποια αλλη..

κι εγω απο 6 συμπληρωμενους θα τον αρχισω φαι..δεν εχω καταληξει ακομη αν θα του δωσω ρυζαλευρο.

ευαγγελια επειδη ειπες για το ρυζαλευρο δεν μπορω να βρω πουθενα καποιο επιστημονικα αποδεκτο αρθρο που να λεει οτι ειναι κακο.εχεις βρει εσυ?αν ναι γραψε το λινκ να το διαβασω.γιατι αυτο το αρθρο στις ομαδες θηλασμου ειναι καποιας διαιτολογου και οι πηγες του δεν ανοιγουν και μια που ανηγει οδηγει σε μια ερευνα για το αρσενικο.και αυτες στο fb το χουν κανει ευαγγελιο.το μονο που καταλογιζω στο ρυζαλευρο ειναι η ζαχαρη που εχει αλλα μπορεις να παρεις βιολογικο που δεν εχει ή να βρασουμε ρυζι και να βαλουμε γαλα και να κανουμε μια ωραιοτατη κρεμα.αλλα αυτες ειναι γενικα κατα του ρυζιου.κι αυτο με το σακχαρωδη διαβητη τυπου1 ειναι παντελως λαθος καμια τροφη δεν μπορει να σου προκαλεσει νεανικο διαβητη. ειναι γενετικο νοσημα αν δεν εχεις προδιαθεση δεν παθαινεις.

μηπως δινουν ρυζαλευρο γιατι ειναι ηπια τροφη,ενω κατευθειαν ο ζωμος θα του πεσει βαρυς?αυτα αναρωτιεμαι..

η βρωμη του εμποριου δηλαδη ειναι ολικης δεν το ξερα.. και γω βρωμη θελω να του δινω..νομιζω ομως οτι πρεπει οπωσδηποτε πριν κλεισουν τον 7 να χουν δοκιμασει γλουτενη

απο καροτσι κι εμεις iglesina εχουμε καλο βγηκε.καθεται ο μπεμπης κοιμαται κιολας εκει στην αρχη δεν το ηθελε αλλα επεμενα και το συνηθισε.

πανες βαζουμε το 3 απο μπειμπιλινο και παμπερς

εχουμε συνηθως 9 πανες τη μερα οι 3 με κακα.εχει μειωσει συχνοτητα

KPOzp2.png deXnp3.png

γεια σας κοριτσια!

εγω στο γαμο ειχα δωσει ενα σκασμο λεφτα παρα το οτι ειχα κανει τρελη ερευνα αγορας,και παρα το οτι πληρωσαν οι γονεις μας το τραπεζι...

ανθη ποσο χρονων εισαι?επειδη λετε οι αντρες σας ειναι του 72,αρα εχετε μια καποια διαφοριτσα ηλικιας(χωρις παρεξηγηση ε?)...γιατι για καποιο λογο νομιζω εισαι κατω τον 25 εκτος αν σε μπερδευω με καποια αλλη..

κι εγω απο 6 συμπληρωμενους θα τον αρχισω φαι..δεν εχω καταληξει ακομη αν θα του δωσω ρυζαλευρο.

ευαγγελια επειδη ειπες για το ρυζαλευρο δεν μπορω να βρω πουθενα καποιο επιστημονικα αποδεκτο αρθρο που να λεει οτι ειναι κακο.εχεις βρει εσυ?αν ναι γραψε το λινκ να το διαβασω.γιατι αυτο το αρθρο στις ομαδες θηλασμου ειναι καποιας διαιτολογου και οι πηγες του δεν ανοιγουν και μια που ανηγει οδηγει σε μια ερευνα για το αρσενικο.και αυτες στο fb το χουν κανει ευαγγελιο.το μονο που καταλογιζω στο ρυζαλευρο ειναι η ζαχαρη που εχει αλλα μπορεις να παρεις βιολογικο που δεν εχει ή να βρασουμε ρυζι και να βαλουμε γαλα και να κανουμε μια ωραιοτατη κρεμα.αλλα αυτες ειναι γενικα κατα του ρυζιου.κι αυτο με το σακχαρωδη διαβητη τυπου1 ειναι παντελως λαθος καμια τροφη δεν μπορει να σου προκαλεσει νεανικο διαβητη. ειναι γενετικο νοσημα αν δεν εχεις προδιαθεση δεν παθαινεις.

μηπως δινουν ρυζαλευρο γιατι ειναι ηπια τροφη,ενω κατευθειαν ο ζωμος θα του πεσει βαρυς?αυτα αναρωτιεμαι..

η βρωμη του εμποριου δηλαδη ειναι ολικης δεν το ξερα.. και γω βρωμη θελω να του δινω..νομιζω ομως οτι πρεπει οπωσδηποτε πριν κλεισουν τον 7 να χουν δοκιμασει γλουτενη

Καλησπέρα κορίτσι! Oντώς το ρυζάλευρο εμπορίου δεν θα το έδινα λόγω ζάχαρης. Αλλά ακόμα και ζάχαρη να μην έχει, πάλι θα το απέφευγα λόγω αρσενικού που περιέχει το ρύζι. Εμείς το αποφεύγουμε γενικά, ο αντρας μου δε, δεν το τρώει καθόλου. Ο ζωμός είναι θεωρω το πιο ελαφρύ στη μετάβαση, παρά ρυζάλευρο. Επειδή είμαι απο κινητό, μόλις μπορέσω θα σου στείλω λικν με τελευταίες ερευνες που συνδέουν το ρύζι με υψηλα επιπεδα αρσενικού.

Από τις ομάδες του fb κι εγώ διαβάζω πολλά αλλά δεν τα παίρνω σαν ευαγγέλιο, τα διασταυρώνω πρώτα και ούτε συμφωνώ με όλα, πχ κρέας κάθε μέρα μεχρι να γινει το παιδί 18 ετών.

Νομίζω πώς δεν εννοούν νεανικό διαβήτη, αλλά διαβήτη τυπου 2 πάντως, που όπως και η παχυσαρκία ή η καρδιοπάθειες αργότερα στη ζωή ενός ενηλίκου, συνδέονται με τη διατροφή γενικά αλλά και την αρχή που θα κανει κάποιος με τη διατροφή ως βρέφος. Αυτό το λένε όμως λόγω της ζάχαρης στο έτοιμο ρυζάλευρο, που θεωρείται ότι πρέπει να αποφεύγεται από τη διατροφή ενός παιδιού κυρίως πριν το πρώτο έτος, που θετουμε διατροφικές βάσεις δηλαδή.

Θα ψάξω σε λίγο λίνκ για το ρύζι!

c8i6p2.png

http://everydaylife.globalpost.com/dangers-rice-cereal-infants-4267.html

http://www.onmed.gr/diatrofi/item/332638-arseniko-sto-ryzi-pos-tha-prostatefteite

http://nutrilabs.gr/arseniko-sto-ryzi/

Σε αυτό το λινκ γράφει για τις ποσότητες αρσενικού σε διάφορα δημητριακά, και μάλιστα λέει οτι το καστανό ρύζι έχει μεγαλύτερη ποσότητα. Κεχρί και φαγόπυρο καθόλου, κινοα ελάχιστη.

http://www.babycenter.com/404_is-it-safe-to-feed-my-baby-rice-cereal_10384011.bc

Από ότι διάβασα λοιπόν, το ρυζάλευρο το δίνουν κυρίως επειδή δεν δημιουργεί συνήθως αλλεργίες. Λόγω ερευνών για το αρσενικό όμως εγω προσωπικά θα προτιμήσω να μην το δώσω, κυρίως για να μην το ρισκάρω, επειδή δεν θεωρώ ότι έχει ιδιαίτερη θρεπτική αξία, δεν θα χασει κάτι δηλ το παιδί αν δεν δώσω, εφόσον θα θηλάζω ακομα και θα παιρνει θερμίδες.

Σκέφτομαι να ξεκινήσω με ζωμό για ομαλή μετάβαση στις στερεές, και να συνεχίσω με λαχανικά, κρεας και φρούτα. Και εκεί κατα τον 7ο να μπει η βρώμη για εισαγωγή στη γλουτένη. Απο δημητριακά θα συνεχίσω με κινόα, κεχρί και φαγόπυρο που δεν έχουν γλουτένη, που δεν τη θεωρώ και ότι καλύτερο για καθε μέρα.

Το ψάχνω ακόμα βέβαια, έχουμε καιρό μέχρι τότε!

Πείτε κι εσείς απόψεις και εμπειρίες κορίτσια

c8i6p2.png

Διαφημίσεις

Ευαγγελία μου διάβασα τα άρθρα που μας έστειλες για το blw, γιατί μου προκάλεσε το ενδιαφέρον. Σαν προσέγγιση δε νομίζω ότι με εκφράζει και μάλλον δεν θα την ακολουθήσω. Θα ρωτήσω όμως και τον παιδίατρό μας να μου πει μια πιο επιστημονική γνώμη. Σε μια γρήγορη έρευνα που έκανα για την μέθοδο αυτή, βρήκα αυτό το άρθρο. Εμένα ο Παπαβέντσης μου αρέσει πολύ και τον θεωρώ πολύ αξιόλογο. Αναφέρει λοιπόν ότι δεν έχουν γίνει αρκετές έρευνες για να αποδειχθεί η ασφάλεια της μεθόδου. Αυτός προτείνει τα εξής:

"βʼ Τα βρέφη είναι έτοιμα να ξεκινήσουν στερεές τροφές γύρω στους 6 μήνες της ζωής, με ένα φυσιολογικό αναπτυξιακό εύρος μεταξύ 5 και 7 μηνών.

βʼ Αν τηρούνται οι σωστές προυποθέσεις και υπάρχει θέληση από τους γονείς, τα βρέφη μπορούν να ξεκινήσουν από την αρχή με μαλακά κομματάκια χρησιμοποιώντας τα χεράκια τους ή με την μαμά να προσφέρει μπουκίτσες στο στόμα.

βʼ Ακόμα και αν ξεκινήσουν με αλεσμένη τροφή, είναι καλό οι γονείς να ενθαρρύνονται να δίνουν, επιπλέον της αλεσμένης τροφής και όταν κάθονται όλοι στο οικογενειακό τραπέζι, ευκαιρίες στο βρέφος να κάτσει στο καρεκλάκι του φαγητού, να παίξει με σύσταση και γεύσεις κατάλληλες του οικογενειακού τραπεζιού, πάντα υπό επίβλεψη, χωρίς το βρέφος να βρίσκεται σε κίνηση και με γνώση του τρόπου που αντιμετωπίζεται μια πνιγμονή.

βʼ Τα βρέφη θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν εκτεθεί από τους γονείς τους και σε μη αλεσμένη τροφή μέχρι τους 9 μήνες της ζωής τους.

βʼ Μεταξύ 9 και 18 μηνών, πρέπει να γίνεται σταδιακή, ανάλογα με το γονιό και με το παιδί, μετάβαση στα μη αλεσμένα. Στους 18 μήνες θα πρέπει το παιδί να τρέφεται κυρίως με μη αλεσμένα.

βʼ Μετά τα 2 χρόνια της ζωής δεν θα πρέπει να δίνονται στο παιδί αλεσμένα τρόφιμα, δεν προσφέρουν τίποτα και θα πρέπει να τρώει τις ίδιες τροφές σε σχηματιστή μορφή και με ενθάρρυνση για δική του πρωτοβουλία."

Κάτι ενδιάμεσο δηλαδή. Αυτό με εκφράζει καλύτερα...

http://pediatros-thes.gr/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%AE-%CE%BC%CE%B7/

SJqRp2.pngPvhnp2.png

γεια σας κοριτσια!

απο καροτσι κι εμεις iglesina εχουμε καλο βγηκε.καθεται ο μπεμπης κοιμαται κιολας εκει στην αρχη δεν το ηθελε αλλα επεμενα και το συνηθισε.

πανες βαζουμε το 3 απο μπειμπιλινο και παμπερς

εχουμε συνηθως 9 πανες τη μερα οι 3 με κακα.εχει μειωσει συχνοτητα

Μπορει εμενα να ειδες καπου σε φωτο. Μοιάζω μικρή.. ναι κατω των 25 με κανουν αλλα ειμαι πατημένα 28 και οδευω στα 29. Εχουμε διαφορα οντως αλλα ευτυχως δεν μας φαινεται..

catcattvi20150817_-9_H%20Markellitsa%20mas%20einai.png

s-event.png

Ευαγγελία μου διάβασα τα άρθρα που μας έστειλες για το blw, γιατί μου προκάλεσε το ενδιαφέρον. Σαν προσέγγιση δε νομίζω ότι με εκφράζει και μάλλον δεν θα την ακολουθήσω. Θα ρωτήσω όμως και τον παιδίατρό μας να μου πει μια πιο επιστημονική γνώμη. Σε μια γρήγορη έρευνα που έκανα για την μέθοδο αυτή, βρήκα αυτό το άρθρο. Εμένα ο Παπαβέντσης μου αρέσει πολύ και τον θεωρώ πολύ αξιόλογο. Αναφέρει λοιπόν ότι δεν έχουν γίνει αρκετές έρευνες για να αποδειχθεί η ασφάλεια της μεθόδου. Αυτός προτείνει τα εξής:

"βʼ Τα βρέφη είναι έτοιμα να ξεκινήσουν στερεές τροφές γύρω στους 6 μήνες της ζωής, με ένα φυσιολογικό αναπτυξιακό εύρος μεταξύ 5 και 7 μηνών.

βʼ Αν τηρούνται οι σωστές προυποθέσεις και υπάρχει θέληση από τους γονείς, τα βρέφη μπορούν να ξεκινήσουν από την αρχή με μαλακά κομματάκια χρησιμοποιώντας τα χεράκια τους ή με την μαμά να προσφέρει μπουκίτσες στο στόμα.

βʼ Ακόμα και αν ξεκινήσουν με αλεσμένη τροφή, είναι καλό οι γονείς να ενθαρρύνονται να δίνουν, επιπλέον της αλεσμένης τροφής και όταν κάθονται όλοι στο οικογενειακό τραπέζι, ευκαιρίες στο βρέφος να κάτσει στο καρεκλάκι του φαγητού, να παίξει με σύσταση και γεύσεις κατάλληλες του οικογενειακού τραπεζιού, πάντα υπό επίβλεψη, χωρίς το βρέφος να βρίσκεται σε κίνηση και με γνώση του τρόπου που αντιμετωπίζεται μια πνιγμονή.

βʼ Τα βρέφη θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν εκτεθεί από τους γονείς τους και σε μη αλεσμένη τροφή μέχρι τους 9 μήνες της ζωής τους.

βʼ Μεταξύ 9 και 18 μηνών, πρέπει να γίνεται σταδιακή, ανάλογα με το γονιό και με το παιδί, μετάβαση στα μη αλεσμένα. Στους 18 μήνες θα πρέπει το παιδί να τρέφεται κυρίως με μη αλεσμένα.

βʼ Μετά τα 2 χρόνια της ζωής δεν θα πρέπει να δίνονται στο παιδί αλεσμένα τρόφιμα, δεν προσφέρουν τίποτα και θα πρέπει να τρώει τις ίδιες τροφές σε σχηματιστή μορφή και με ενθάρρυνση για δική του πρωτοβουλία."

Κάτι ενδιάμεσο δηλαδή. Αυτό με εκφράζει καλύτερα...

http://pediatros-thes.gr/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%AE-%CE%BC%CE%B7/

Εγώ σκέφτομαι να κάνω δω το παιδί τι προτιμά, να δοκιμάσω και τα δύο και να ακολουθήσω τις προτιμήσεις του. Αυτό ειναι το καλό στην εισαγωγή στερεών, ότι επειδή θηλάζουμε ακόμα φουλ έχουμε το περιθώριο να πειραματιστούμε με τις τροφές και ας μην τρώνε πολυ, ο θηλασμός ειναι η βασική τροφή.

Οντως κάποτε που δεν είχαν μπλέντερ τι εκαναν οι μανάδες; Λογικά το παιδί από τη φύση του ειναι ικανό να φάει μαλακές τροφές και όχι πλήρως πολτοποιημένες.

Ακόμα το ψάχνω και το σκέφτομαι κι εγώ!

c8i6p2.png

http://everydaylife.globalpost.com/dangers-rice-cereal-infants-4267.html

http://www.onmed.gr/diatrofi/item/332638-arseniko-sto-ryzi-pos-tha-prostatefteite

http://nutrilabs.gr/arseniko-sto-ryzi/

Σε αυτό το λινκ γράφει για τις ποσότητες αρσενικού σε διάφορα δημητριακά, και μάλιστα λέει οτι το καστανό ρύζι έχει μεγαλύτερη ποσότητα. Κεχρί και φαγόπυρο καθόλου, κινοα ελάχιστη.

http://www.babycenter.com/404_is-it-safe-to-feed-my-baby-rice-cereal_10384011.bc

Από ότι διάβασα λοιπόν, το ρυζάλευρο το δίνουν κυρίως επειδή δεν δημιουργεί συνήθως αλλεργίες. Λόγω ερευνών για το αρσενικό όμως εγω προσωπικά θα προτιμήσω να μην το δώσω, κυρίως για να μην το ρισκάρω, επειδή δεν θεωρώ ότι έχει ιδιαίτερη θρεπτική αξία, δεν θα χασει κάτι δηλ το παιδί αν δεν δώσω, εφόσον θα θηλάζω ακομα και θα παιρνει θερμίδες.

Σκέφτομαι να ξεκινήσω με ζωμό για ομαλή μετάβαση στις στερεές, και να συνεχίσω με λαχανικά, κρεας και φρούτα. Και εκεί κατα τον 7ο να μπει η βρώμη για εισαγωγή στη γλουτένη. Απο δημητριακά θα συνεχίσω με κινόα, κεχρί και φαγόπυρο που δεν έχουν γλουτένη, που δεν τη θεωρώ και ότι καλύτερο για καθε μέρα.

Το ψάχνω ακόμα βέβαια, έχουμε καιρό μέχρι τότε!

Πείτε κι εσείς απόψεις και εμπειρίες κορίτσια

Τι ζωμο εννοεις;διαβασα καποιες συνταγες με βρωμη κι ειναι ενδιαφερουσες κι οντως κανει θαυματα λογω φθτικων ινων...και μου αρεσε σαν ιδεα αντι για τη σκονη του εμποριου να κανω βρωμοσκονη.ποια παιρνεις;εγω την κλασικη με τον κουακερο απ εξω.το κινοα το βρηκα στο βασιλοπουλο 6,5 ευρω δε λεει καθολου!!!!βρωμη βαζω κ στα κεφτεδακια αντι για ψωμι κ γινονται μαλακα πολυυυυ

...

Γ 23-05-2006

Φ 15-01-2008

Α 25-01-2011 και...

XpL5p3.png

39177juaehpmaxa.gif

Τι ζωμο εννοεις;διαβασα καποιες συνταγες με βρωμη κι ειναι ενδιαφερουσες κι οντως κανει θαυματα λογω φθτικων ινων...και μου αρεσε σαν ιδεα αντι για τη σκονη του εμποριου να κανω βρωμοσκονη.ποια παιρνεις;εγω την κλασικη με τον κουακερο απ εξω.το κινοα το βρηκα στο βασιλοπουλο 6,5 ευρω δε λεει καθολου!!!!βρωμη βαζω κ στα κεφτεδακια αντι για ψωμι κ γινονται μαλακα πολυυυυ

...

Eγώ βρώμη εδώ παίρνω από τα βιολογικά, αλλά στην Ελλάδα έτρωγα κι εγώ αυτά με τον κουάκερο. Η βρώμη είναι μια καλή ιδέα για βρεφικές κρεμες ή και υγιεινά μπισκότα αργοτερα που θα μεγαλώσουν λιγο, και ιδανικά θελει λιγο μουλιασμα μερικές ώρες σε νεράκι με λιγες σταγόνες λεμονι για να εξουδετερωθεί το φυτικό οξύ που περιέχει και δυσκολεύει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Το ίδιο πρεπει να κάνουμε κανονικά και σε όλα τα όσπρια, ακόμα και στις φακές. Κινόα, φαγόπυρο και κεχρί θελουν σκέτο ξέπλυμα και όχι μουλιασμα.

Ζωμός από ότι διαβάζω είναι ο πολύωρος βρασμός καποιων μερών του κοτοπουλου, αλλά μπορείς να δώσεις και ζωμό καρότου πχ. Δεν ξερω ακομα αν θα ξεκινήσω με ζωμό κρέατος ή λαχανικού

c8i6p2.png

Διαφημίσεις

Απο 6 μηνών ξέρω εγώ, συμφωνα με τον ΠΟΥ. Κλεισμένοι 6 μηνες λέει, γιατι νωρίτερα είναι ανώριμο το γαστρεντερικό τους σύστημα με αποτέλεσμα να κανουν αλλεργίες, δυσκοιλιότητα κλπ

Γιαυτο δοκιμαζεις ενα ενα τα φρουτα να δεις αν το παιδι εχει προδιαθεση για αλλεργια,αν εχει δεν παει να του τα ξεκινησεις και στον χρονο πανω,θα την εμφανισει..τεσπα,εμενα ο παιδιατρος μας στον 5ο μου τα ξεκινησε και στα αλλα δυο και δεν ειχαμε διαφορα προβληματα,οποτε θα επαναλαβω το ιδιο με τα προηγουμενα.5-5,5 μηνων αποτι θυμαμαι ειχαμε ξεκινησει με κρεμες...

BA6wp2.png

NXc7p2.png

u26tp2.png

Μαντατα καλώςήρθες και παλι.Ησυχο το μωρακι σου ε?Ανθη κι εγω απο τριων μηνων και μετα τα βαζα στο καροτσι κανονικα.Καποια κλιση ωστε να κοιτανε εξω επιτρεπεται αλλα εννοειται οχι τελειως καθετα ακομη,μετα τον εκτο πιο ορθια που αρχιζουν να καθονται και μονα τους.Ευαγγελια απο καροτσι εχω το peg perego switch (καπως ετσι νομιζω).Ειμαι πολυ ευχαριστημενη με την αντοχη του,το χω απ τη μελινα και ειναι ακομη σαν καινουριο.Καποιοι το θεωρουν καπως βαρυ,εμενα μ εχει βολεψει.Η κουμπαρα μου εχει inglesina, κι αυτο πολυ ανθεκτικο.Κοριτσια σε πανα τι νουμερο φορατε?Φανταζομαι οτι οι περισσοτερες εχετε περασει στο τρια ε?Τα νυχακια τα κοβετε?Εγω ναι γιατι γρατζουνιζεται.

Και εγω peg perego εχω,αλλα δεν θυμαμαι λεπτομερειες,βραχος καροτσι,μεγαλωσε τρια παιδια και σακουλες απο σουπερ μαρκετ και και και,......και δεν ειναι και βαρυ.

Παμπερς το νουμερο 4 φοραμε,απο 7-18 κιλα,αφου ειμαστε γυρω στα 8 κιλακια:shock:.τα νυχακια στην αρχη τα εκοβα με ενα ψαλιδακι για μωρα,αλλα δεν με βολεψε καλα και χρησιμοποιω νυχοκοπτη.σαν ξυραφακια ειναι αν τα αφησεις...κοιταξε οσο για το προηγουμενο θεμα με τους αντρες,και εγω ημουνα με τον αντρα μου προ παιδιων εποχη,σουπερ....γιαυτο και τον παντρευτηκα.ητανε ο ιδανικος συντροφος,δεν ξερω τι στραβωσε ομως στην πορεια χαχαχα μαλλον επρεπε να κανουμε παιδια χωρις γαμο,η κουλουρα θα φταιει:rolleyes:

BA6wp2.png

NXc7p2.png

u26tp2.png

Οπότε 17 Φεβρουαρίου επισήμως στις στερεές τροφες. Χεχε.. απο τη μια ανυπομονω να εμπλουτισω τη διατροφη του μωρου απο την αλλη μας περιμενει πολυυυ αλεσμα και βράσιμο .. Για το γαλα ναι το ξερω οτι το συνεχιζει κανονικα αλλα οχι σε τωρινο ρυθμο. Νομιζω πρωι μεσημερι βραδυ; Κατι τετοιο

Κοριτσια εγω οταν λεω οτι ξεκιναω στον 5ο μηνα τις στερεες,εννοω τις κρεμες,δηλαδη το δεκατιανο η' απογευματινο γευμα,δεν εννοω ακομα την χορτοσουπα η' κρεατοσουπα,μηπως αυτο καταλαβατε?

BA6wp2.png

NXc7p2.png

u26tp2.png

Ρε συ αν καταφερω θα το τραβηξω βιντεο και θα σς το στειλω. Βάζει το χέρι τα δάχτυλα πιο πολυ και οσο τα χει στο στομα βγαζει τη γλωσσα εξω και ειναι στην ουσια σαν να γλυφει τα δαχτυλα της γυρω - γυρω. Εχει πλακα αστααα...

Και εμενα το κανει.....και το απολαμβανει!

BA6wp2.png

NXc7p2.png

u26tp2.png

Ναι και εγω θεωρω πως ειναι καλα. Αφου χορταίνει δηλαδη που αυτο ειναι το σημαντικοτερο .. αλλα και φυσικα οι πανες.

Κορίτσια... πάνες αλλάζετε λιγότερο συχνά σε σχέση με το 1ο διμηνο;

Μπα,σε καθε γευμα της αλλαζω πανα,δηλαδη καθε τρεις ωρες,δεν εχουμε αυξησει καθολου τους ρυθμους....δηλαδη τα ιδια με το πρωτο διμηνο

BA6wp2.png

NXc7p2.png

u26tp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...