Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, Xristina96 είπε:

Όντως; Εγώ ξεκίνησα τα τύπου cross, functional, strength. Σε τι επηρεάζει η γυμναστική; Ζορίζομαι αλλά δεν ζαλίζομαι όταν τελειώνω. 

Εγώ βάρη κάνω μόνο, δεν με έχει επηρεάσει κάπου. Μπορώ να σου πω πως είχε φτιάξει ο κύκλος μου 28 ημερών όλοι με ωορρηξίες, επίσης ρυθμίζει θυροειδη, αιματωνεται η μητρα σωστά. Κ σε γιατρό που ρώτησα αν πρέπει να αλλάξω στυλ μου είπε ούτε καν.

2 ώρες πρίν, linaa είπε:

Ναι Κ γενικά κάτι γίνετε με τις γυναικείες ορμόνες παράγονται διαφορά με την έντονη άσκηση Κ επιρεαζουν τον γυναικείο κύκλο . 

Γυμναστική με βάρη κ κυκλική,  έμεινα έγκυος φυσιολογικά 3 φορές και είχε φτιάξει ο κύκλος μου.

1 ώρα πρίν, Winnie7 είπε:

Αν έχετε διαβάσει την ιστορία της Εριεττας Λατση, είχε σταματήσει για 4 χρόνια η περίοδος της (έπαθε υπόθαλαμικη αμηνορροια) , εξαιτίας διατροφής (έλεγε ότι έτρωγε πολύ υγιεινά όχι εξαντλητική δίαιτα ) και έντονης γυμναστικής. Ο οργανισμός όταν κάνεις έντονη γυμναστική ( ακραία πράγματα ), στρεσαρετε και η περίοδος μπορεί να σταματήσει. Σαν να λέει ότι σε αυτή τη φάση, το σώμα δεν δύναται να κυοφορήσει. Ισως έχετε ακούσει πολλές γυναίκες μετά από μεγάλη απώλεια κιλών να σταματάει αρκετό διάστημα η περίοδος τους. 

Αυτό συμβαίνει με την απώλεια λίπους,  λογικά η συγκεκριμένη κυρια έκανε δίαιτα για να στεγνώσει με αποτελεσμα να πέσει το λίπος της σε μικρό ποσοστό με αποτελεσμα να σταματήσει η περίοδος. Για κάποιους το υγιεινό σημαινει σαλατα και φρουτα....

Γυμνάζομαι χρόνια κ ξέρω αρκετά πράγματα, μέχρι κ κροσφιτ έχω κάνει κ περίοδο είχα πάντα.

2 ώρες πρίν, Xristina96 είπε:

Τέλεια. Δεν το ήξερα και έχω πληρώσει 3 μήνες. Αδειαθετησα μια φορά και τώρα είμαι 15η μέρα του κύκλου και δεν βλέπω τίποτα. Αυτό που είπες για τα οιστρογόνα. Απόλυτη ξηρασία πάλι, σαν να μην έχω κύκλο πάλι. Μήπως ευθύνεται η γυμναστική; Μια φορά έχω αδιαθετήσει μόνο. 

Αν είσαι αρχάρια απλά θέλει σιγά σιγά, δηλ αν χρησιμοποιείς αλτήρες σε ασκησεις δε θα πάρεις κατευθείαν τα 10κιλα, ξεκινάς από χαμηλα, 2κιλα για παραδειγμα κ κάθε 3 βδομάδες ανεβαίνεις σε κιλά ώστε ο οργανισμός να προσαρμόζεται. Επίσης μην πιεζεσαι να βγάλεις τις επαναλήψεις, από τις 10 κάνε τις 7 8, σιγά σιγά το σώμα θα φτάσει παραπάνω να βγάζεις.

Μανουλες......Αυγουστου 2015!!!

november rain

Recommended Posts

Κορίτσια θέλω την βοήθειά σας. Αξιώθηκα και εγώ να πλύνω και να ταχτοποιήσω το δωμάτιο της μικρής. Τα ρουχαλάκια και τα σεντονοπετσετοειδή εντάξει τα πλένουμε στο πλυντήριο ή στο χέρι, ανάλογα. Με τα παιχνίδια τι γίνεται; Μια γνωστή μου μού έδωσε μια τσαντούλα με άπειρα μικροπαιχνιδάκια (κουδουνίστρες, μασητικά κ.τ.λ.). Πως τα πλένουμε; Φαντάζομαι όχι στο πλυντήριο γιατί θα το χαλάσουν. Σκέφτηκα να τα βάλω σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και σαπούνι. Καμιά άλλη ιδέα; Εσείς οι παλιές μαμάδες τι λέτε;

Έπεσες στην περίπτωση, ποτέ δεν έπλυνα παιχνίδια!Κάτι κουκλάκια για πολύ μωρό τα έβαλα στο πλυντήριο με τα ρούχα του...Φαντάζομαι ζεστό νεράκι και σαπούνι είσαι οκ....

Γ 23-05-2006

Φ 15-01-2008

Α 25-01-2011 και...

XpL5p3.png

39177juaehpmaxa.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 13,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Marianthi27

2102

• Marouskaki

2039

• november rain

1702

• meldan

1004

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλέ μην με παρεξηγείς! Μικρή και άσχετη είμαι! Γιατί στα μαθήματα μας είπαν για τις διαστολές και εγώ κατάλαβα ότι όποια έχει 1 ξεκινάει και η διαδικασία του τοκετού! Μην αγχώνεσαι για το πινακάκι! Μόνο σφύρα μου κλέφτικα λίγο πριν φύγεις για να το αναλάβω. Καλά βρε μετά από τόσες γέννες και αγχώνεσαι; Εντύπωση μου κάνεις! Εσύ θα έπρεπε να τα ξέρεις πιο καλά και από τους γιατρούς!

Κοίτα, αγχώνομαι επειδή ξέρω ακριβώς τι και πώς....Ευτυχώς εκείνη τη μέρα τα ξεχνάω τα άγχη κι είμαι απόλυτα συγκεντρωμένη!Καλά σας τα είπαν αγάπη μου στα μαθήματα, ξεκινά με διαστολή 1 η διαδικασία, αλλά για το πρώτο παιδάκι, φαντάζομαι στα μαθήματα το 95% είστε πρωτομανούλες γι' αυτό δε διευκρίνισε η μαία!;);););)

Γ 23-05-2006

Φ 15-01-2008

Α 25-01-2011 και...

XpL5p3.png

39177juaehpmaxa.gif

Έπεσες στην περίπτωση, ποτέ δεν έπλυνα παιχνίδια!Κάτι κουκλάκια για πολύ μωρό τα έβαλα στο πλυντήριο με τα ρούχα του...Φαντάζομαι ζεστό νεράκι και σαπούνι είσαι οκ....

Δεν τα έπλενες καθόλου δηλαδή; Τα έδινες έτσι στα παιδιά σου;

SJqRp2.pngPvhnp2.png

702890al1oy2gt35.gif

Κοίτα τι βρήκα για σένα!!;)

Πολυ γλυκουλι θα το βαλω στο κινητο μου σαν αφυπνιση να μου το υπενθυμιζει!!!!χαχαχαχα.Ακου τωρα να σου αιτιολογησω την σταση μου απεναντι στο θεματακι :παρολο που τον φροντιζω και τον περιποιουμαι φροντιζει να μου σπαει τα νευρα εκει που βρισκομαι σε ηρεμια.γιατι μου το κανει αυτο?αφου δεν ταραζω τα νερα,ειμαι ησυχη σου λεω.και θα σου φερω δυο χθεσινα παραδειγματα που τα εχω και προσφατα να δεις τι εννοω:ειμαστε σε φαση που κοβουμε τη βραδινη πανα στη κορη μου.εχουμε συννενοηθει να την περνει αγκαλια αυτος και να την πηγαινει τουαλετα κατα τις 12 το βραδυ.Παντα ομως ειμαι ξυπνια εγω και του το υπενθυμιζω η' τον ξυπναω αν τον εχει παρει ο υπνος.ποτε δεν με εχει αφησει να κοιμηθω εγω πρωτη και να το αφησω πανω του να το αναλαβει,ξερει οτι εγω θα ειμαι με το ενα ματι ανοιχτο να κοιταω το ρολοι να τον ξυπνησω.εμενα αυτο με κουραζει,οχι σωματικα,αλλα ψυχικα,γιατι μια φορα θελω να νιωσω ασφαλεια και οτι μπορω να επαναπαυτω και εγω ρε αδερφε.φοβαμαι μην παθω τιποτα και μετα ρημαξει αυτο το σπιτι και τα παιδια μου μαζι.Και συνεχιζω: τον ξυπναω,του λεω πηγαινε για τσισα την μικρη,την πηγαινει wc, αυτη απο την νυστα μερικες φορες δεν κανει και σηκωνεται απο την λεκανη να φυγει και την αφηνει να ξαναξαπλωσει χωρις να κανει τσισα,επειδη βαριεται και αυτος να της επιμεινει με αποτελεσμα να κατουριεται πανω της και να σηκωνομαι εγω στις 2 στις 3 να δω αν ειναι κατουρημενη,να χανω τον υπνο μου,να μην ξεκουραζομαι σωστα,να αλλαζω σεντονια νυχτιατικα και ολα αυτα επειδη νυσταζει και ο αντρας μου και δεν της επιμενει να κατουρησει.χθες παλι τα ιδια,την βαζει στη λεκανη,αυτη σηκωνεται να φυγει και την αφηνει.του λεω γιατι δεν την κραταει στη λεκανη?μου λεει οτι δεν θελει τσισα...του λεω μα δεν την κρατας εκει,την αφηνεις να σηκωθει...του λεω ξαναπαρτην...τσαντιζεται γιατι εγω δεν τον αφηνω στην ησυχια του...νευριαζει γιατινυσταζει...του λεω μηπως να την παρω εγω αγκαλια να σε αφησω εσενα να κοιμηθεις??...την ξαναβαζει για τσισα,τελικα η μικρη κανει, μετα απο 2 λεπτα απο την πρωτη αποτυχημενη προσπαθεια.του λεω βλεπεις τι σου λεω?βλεπεις οτι εχω δικιο?ξερεις τι θα γινοτανε αγαπητη μου αν δεν ειχα ασχοληθει?το παιδι θα ειχε κατουρησει για πολλοστη νυχτα στο κρεββατι,θα βρικολακιαζα για αλλημια φορα ενω ο δικος μου θα ροχαλιζε και το δικιο μου θα το εκανα γαργαρα!!αν εγω απουσιασω τι θα γινει εκει μεσα?θα γυρισω και θα βρω ενα σπιτι μεσα στη τσικνα και τη βρωμια?ο αντρας μου ουτε πλυντηριο δεν ξερει να βαζει...και το δευτερο χθεσινο σκηνικο χιλιοπαιγμενο: του λεω πριν ξαπλωσω να βαλει ταμπλετα στο πλυντηριο πιατων και να πατησει το κουμπι να ξεκινησει.Οκ! μου λεει. Τα βραδια που σηκωνομαι για πιπι τσεκαρω παντα κουζινα- πλυντηρια αν εχω βαλει και παιδια.Το πλυντηριο για αλλη μια φορα δεν λειτουργουσε γιατι ειχε αποκοιμηθει...και στις 4 η ωρα αντι να κοιμαμαι περιφερομαι στο σπιτι να δω οτι ολα ειναι οπως πρεπει.ποτεμου δεν εχω κοιμηθει ησυχη ξεροντας οτι καποιος θα φροντισει για μενα και τα παιδια.Δεν ξερω για τους δικους σας αντρες,εμενα ομως εχει βρει τον μηνα που θρεφει τους εντεκα!!!!!!!

BA6wp2.png

NXc7p2.png

u26tp2.png

Διαφημίσεις

Δεν τα έπλενες καθόλου δηλαδή; Τα έδινες έτσι στα παιδιά σου;

Nαι, αλλά σε τόσο μωρό δεν έδινα κάτι να μασουλάει....Παιχνίδια δεν έπλυνα πάντως ποτέ...Γενικά προτιμώ να έρθουν σε επαφή με μικρόβια τα παιδάκια μου, διαβάζω για βιολογικούς καθαρισμούς αυτοκινήτων για μετακίνηση του μωρού από την κλινική στο σπίτι πχ και το βρίσκω υπερβολικό....Το σπίτι μας σάμπως αποστειρωμένο είναι?Και γιατί να είναι δηλαδή?Μπορεί εγώ να είμαι στο άλλο άκρο αλλά τα παιδιά μου από 10 μηνών και με την άμμο παίξανε στις παιδικές χαρές και τίποτα δεν πάθανε...Κι ούτε θα με δεις ποτέ να κυνηγάω με τα μωρομάντηλα να πλύνουμε χεράκια....Είναι πώς το βλέπει η κάθε μια βέβαια....;););)

Γ 23-05-2006

Φ 15-01-2008

Α 25-01-2011 και...

XpL5p3.png

39177juaehpmaxa.gif

Κοριτσια να παρω αλλη μια φορα θεση για τους αντρες.Οσοι εχω γνωρισει εγω,απο τον δικο μου,μεχρι αδελφο,μπαμπα,κουμπαρους φιλους και λοιπους μου δινουν την εντυπωση οτι ο τροπος σκεψης τους και συμπεριφορας τους ειναι κατι αλλο,διαφορετικο και μακρινο απο των γυναικων και το συσχετιζω αμεσα με την ελληνικη κοινωνια,το μεγαλωμα τους,τη νοοτροπια της ελληνικης οικογενειας και τα στερεοτυοπα.Οταν π.χ ολοι λεμε οτι οι αντρες παραμενουν για παντα παιδια,τι πιο φυσιολογικο απ το να παραμειβουν οντως?Κι εγω θα θελα να παραμεινω και η κοινωνια να με δικαιολογει.Οταν λεμε τα ξεπερασμενα οτι ειναι κουβαλητες,οτι δεν κλαινε κι αλλες τετοιες βλακειες,αυτα βγαζουν συμπεριφορες.Αφηστε τις θεωριες περι ισχυρου φυλου και πολλα αλλα.Προσφατα διαβασα οτι στο ισραηλ, αν δεν κανω λαθος τη χωρα,το παιδι παιρνει παντα το επιθετο της μαμας γιατι αυτη το γεννησε οποτε το μονο αδιαμφισβητητο γεγονος ειναι οτι ειναι δικο τηε.Ποσο απλος και σωστος τροπος σκεψης?Απο που κι ως που,αν εξαιρεσουμε τη μακροχρονια παραδοση,πρεπει να παιρνει το επιθετο του πατερα?Δεν υπηρξα ποτε φεμινιστρια,ουτε μιλαω με φανατισμο απλως προσπαθω μεσα σε λιγα μηνυματα να πω την αποψη μου.Τωρα στη δικη μου περιπτωση εχω εναν αντρα που τον θαυμαζω και αγαπω πανω του παρα πολλα πραγματα,αυτο εδω και δωδεκα χρονια,μαλλον 18 χρονια,δεν εχει αλλαξει και πραγματικα πολυς κοσμος μας ρωταει το "μυστικο"που μας κανει νσ μενουμε τοσο δεμενοι.Αυτη τη στιγμη περναει πολυ δυσκολα,η επιχειρηση που τρεφει την οικογενεια του και συνεπως το μοναδικο μας εισοδημα ειναι στον αερα.Ο συνεταιρος πιεζει,βρισξονται απο το πρωι κι ως το βραδυ ανοιγουν βιβλια,εσοδα εξοδα,πανε σε λογιστες κτλ για να δουν τι ειναι το καλυτερο.Υπαρχει και πολυ προσωπικο κι εχει τρελαθει.Αρα οταν ερχομαι εγω και του λεω καθε δυο τρεις μερες οτι θα παω για μπανιο,που κοστιζει 30 ευρω η τον πιεζω για διακοπες,ποσο ν αντεξει?Ποτε δεν αισθανθηκα νοβεμπερ μου οτι περασε εγκυμοσυνη μαζι μου ομως ενιωσα την αναγκη να δω τη συγκεκριμενη κατασταση απο την πλευρα του και να υποχωρησω.Ναι,εχω τρομερη αναγκη τις διακοπες,αν ομως τωρα αντεξει η δουλεια και δεν κλεισουμε,θα παμε του χρονου και οι πεντε.Πανω απ ολα η υγεια μας,ετσι οπως τον βλεπω,φοβαμαι και γι αυτο,οποτε να μαστε καλα κι ολα θα ξαναφτιαξουν,κι αν δεν ξαναφτιαξουν θα τα βολεψουμε οπως οπως.

6OMxp3.png

v4jop3.png

fwehp3.png

Πολυ γλυκουλι θα το βαλω στο κινητο μου σαν αφυπνιση να μου το υπενθυμιζει!!!!χαχαχαχα.Ακου τωρα να σου αιτιολογησω την σταση μου απεναντι στο θεματακι :παρολο που τον φροντιζω και τον περιποιουμαι φροντιζει να μου σπαει τα νευρα εκει που βρισκομαι σε ηρεμια.γιατι μου το κανει αυτο?αφου δεν ταραζω τα νερα,ειμαι ησυχη σου λεω.και θα σου φερω δυο χθεσινα παραδειγματα που τα εχω και προσφατα να δεις τι εννοω:ειμαστε σε φαση που κοβουμε τη βραδινη πανα στη κορη μου.εχουμε συννενοηθει να την περνει αγκαλια αυτος και να την πηγαινει τουαλετα κατα τις 12 το βραδυ.Παντα ομως ειμαι ξυπνια εγω και του το υπενθυμιζω η' τον ξυπναω αν τον εχει παρει ο υπνος.ποτε δεν με εχει αφησει να κοιμηθω εγω πρωτη και να το αφησω πανω του να το αναλαβει,ξερει οτι εγω θα ειμαι με το ενα ματι ανοιχτο να κοιταω το ρολοι να τον ξυπνησω.εμενα αυτο με κουραζει,οχι σωματικα,αλλα ψυχικα,γιατι μια φορα θελω να νιωσω ασφαλεια και οτι μπορω να επαναπαυτω και εγω ρε αδερφε.φοβαμαι μην παθω τιποτα και μετα ρημαξει αυτο το σπιτι και τα παιδια μου μαζι.Και συνεχιζω: τον ξυπναω,του λεω πηγαινε για τσισα την μικρη,την πηγαινει wc, αυτη απο την νυστα μερικες φορες δεν κανει και σηκωνεται απο την λεκανη να φυγει και την αφηνει να ξαναξαπλωσει χωρις να κανει τσισα,επειδη βαριεται και αυτος να της επιμεινει με αποτελεσμα να κατουριεται πανω της και να σηκωνομαι εγω στις 2 στις 3 να δω αν ειναι κατουρημενη,να χανω τον υπνο μου,να μην ξεκουραζομαι σωστα,να αλλαζω σεντονια νυχτιατικα και ολα αυτα επειδη νυσταζει και ο αντρας μου και δεν της επιμενει να κατουρησει.χθες παλι τα ιδια,την βαζει στη λεκανη,αυτη σηκωνεται να φυγει και την αφηνει.του λεω γιατι δεν την κραταει στη λεκανη?μου λεει οτι δεν θελει τσισα...του λεω μα δεν την κρατας εκει,την αφηνεις να σηκωθει...του λεω ξαναπαρτην...τσαντιζεται γιατι εγω δεν τον αφηνω στην ησυχια του...νευριαζει γιατινυσταζει...του λεω μηπως να την παρω εγω αγκαλια να σε αφησω εσενα να κοιμηθεις??...την ξαναβαζει για τσισα,τελικα η μικρη κανει, μετα απο 2 λεπτα απο την πρωτη αποτυχημενη προσπαθεια.του λεω βλεπεις τι σου λεω?βλεπεις οτι εχω δικιο?ξερεις τι θα γινοτανε αγαπητη μου αν δεν ειχα ασχοληθει?το παιδι θα ειχε κατουρησει για πολλοστη νυχτα στο κρεββατι,θα βρικολακιαζα για αλλημια φορα ενω ο δικος μου θα ροχαλιζε και το δικιο μου θα το εκανα γαργαρα!!αν εγω απουσιασω τι θα γινει εκει μεσα?θα γυρισω και θα βρω ενα σπιτι μεσα στη τσικνα και τη βρωμια?ο αντρας μου ουτε πλυντηριο δεν ξερει να βαζει...και το δευτερο χθεσινο σκηνικο χιλιοπαιγμενο: του λεω πριν ξαπλωσω να βαλει ταμπλετα στο πλυντηριο πιατων και να πατησει το κουμπι να ξεκινησει.Οκ! μου λεει. Τα βραδια που σηκωνομαι για πιπι τσεκαρω παντα κουζινα- πλυντηρια αν εχω βαλει και παιδια.Το πλυντηριο για αλλη μια φορα δεν λειτουργουσε γιατι ειχε αποκοιμηθει...και στις 4 η ωρα αντι να κοιμαμαι περιφερομαι στο σπιτι να δω οτι ολα ειναι οπως πρεπει.ποτεμου δεν εχω κοιμηθει ησυχη ξεροντας οτι καποιος θα φροντισει για μενα και τα παιδια.Δεν ξερω για τους δικους σας αντρες,εμενα ομως εχει βρει τον μηνα που θρεφει τους εντεκα!!!!!!!

Απαντώ στα γρήγορα γιατί θέλω να κυνηγήσω τα μεγάλα να κάνουν επανάληψη αγγλικά και σχολικά αντίστοιχα!Λοιπόν για το πρώτο παράδειγμα...Αν θυμάσαι ο μικρός μας πέρασε καμιά 2-3 φάσεις κατουρήματος ενώ το είχε κόψει.Εγώ σε πληροφορώ ακόμη σηκώνομαι η ίδια μου , παίρνω αγκαλιά το μικρό και τον βάζω να κατουρήσει, ό,τι ώρα κι αν σηκωθώ...Και θυμίσου, όλο τον όγδοο πονούσα, αλλά συνέχιζα να το κάνω....Ο ανήρ κοιμάται, την άλλη μέρα δουλεύει....Το εκτιμά....Στο δεύτερο παράδειγμά σου....άμα το ξέχασε το ξέχασε....δεν υπάρχει λόγος να τριγυρνάς σαν το ζόμπι για να μπει το πλυντήριο, βάλτο την άλλη μέρα.Έχετε νυχτερινό?Ας πρόσεχε, θα το πληρώσετε ως κανονικό, την άλλη φορά θα το θυμηθεί!Βρήκε το μήνα που θρέφει τους 11 γτ από την αρχή ήταν έτσι η κατάσταση, πολύ δύσκολα να αλλάξει τώρα....Και σου είπα, όταν γεννήσεις θα τα βλέπεις ακόμη χειρότερα όλα γιατί η κούραση θα είναι τριπλή.Βάλε εσύ νεράκι στο κρασί σου για σένα, για το καλό σου και της οικογένειάς σου!Μια παγιωμένη επί 5 χρόνια κατάσταση δεν αλλάζει έστι εύκολα, ειδικά από την πλευρά του άντρα (από της γυναίκας αλλάζει, κι εγώ ήμουν πολύ πιο εγωίστρια παλιά...)

Γ 23-05-2006

Φ 15-01-2008

Α 25-01-2011 και...

XpL5p3.png

39177juaehpmaxa.gif

Κοριτσια να παρω αλλη μια φορα θεση για τους αντρες.Οσοι εχω γνωρισει εγω,απο τον δικο μου,μεχρι αδελφο,μπαμπα,κουμπαρους φιλους και λοιπους μου δινουν την εντυπωση οτι ο τροπος σκεψης τους και συμπεριφορας τους ειναι κατι αλλο,διαφορετικο και μακρινο απο των γυναικων και το συσχετιζω αμεσα με την ελληνικη κοινωνια,το μεγαλωμα τους,τη νοοτροπια της ελληνικης οικογενειας και τα στερεοτυοπα.Οταν π.χ ολοι λεμε οτι οι αντρες παραμενουν για παντα παιδια,τι πιο φυσιολογικο απ το να παραμειβουν οντως?Κι εγω θα θελα να παραμεινω και η κοινωνια να με δικαιολογει.Οταν λεμε τα ξεπερασμενα οτι ειναι κουβαλητες,οτι δεν κλαινε κι αλλες τετοιες βλακειες,αυτα βγαζουν συμπεριφορες.Αφηστε τις θεωριες περι ισχυρου φυλου και πολλα αλλα.Προσφατα διαβασα οτι στο ισραηλ, αν δεν κανω λαθος τη χωρα,το παιδι παιρνει παντα το επιθετο της μαμας γιατι αυτη το γεννησε οποτε το μονο αδιαμφισβητητο γεγονος ειναι οτι ειναι δικο τηε.Ποσο απλος και σωστος τροπος σκεψης?Απο που κι ως που,αν εξαιρεσουμε τη μακροχρονια παραδοση,πρεπει να παιρνει το επιθετο του πατερα?Δεν υπηρξα ποτε φεμινιστρια,ουτε μιλαω με φανατισμο απλως προσπαθω μεσα σε λιγα μηνυματα να πω την αποψη μου.Τωρα στη δικη μου περιπτωση εχω εναν αντρα που τον θαυμαζω και αγαπω πανω του παρα πολλα πραγματα,αυτο εδω και δωδεκα χρονια,μαλλον 18 χρονια,δεν εχει αλλαξει και πραγματικα πολυς κοσμος μας ρωταει το "μυστικο"που μας κανει νσ μενουμε τοσο δεμενοι.Αυτη τη στιγμη περναει πολυ δυσκολα,η επιχειρηση που τρεφει την οικογενεια του και συνεπως το μοναδικο μας εισοδημα ειναι στον αερα.Ο συνεταιρος πιεζει,βρισξονται απο το πρωι κι ως το βραδυ ανοιγουν βιβλια,εσοδα εξοδα,πανε σε λογιστες κτλ για να δουν τι ειναι το καλυτερο.Υπαρχει και πολυ προσωπικο κι εχει τρελαθει.Αρα οταν ερχομαι εγω και του λεω καθε δυο τρεις μερες οτι θα παω για μπανιο,που κοστιζει 30 ευρω η τον πιεζω για διακοπες,ποσο ν αντεξει?Ποτε δεν αισθανθηκα νοβεμπερ μου οτι περασε εγκυμοσυνη μαζι μου ομως ενιωσα την αναγκη να δω τη συγκεκριμενη κατασταση απο την πλευρα του και να υποχωρησω.Ναι,εχω τρομερη αναγκη τις διακοπες,αν ομως τωρα αντεξει η δουλεια και δεν κλεισουμε,θα παμε του χρονου και οι πεντε.Πανω απ ολα η υγεια μας,ετσι οπως τον βλεπω,φοβαμαι και γι αυτο,οποτε να μαστε καλα κι ολα θα ξαναφτιαξουν,κι αν δεν ξαναφτιαξουν θα τα βολεψουμε οπως οπως.

Μα αυτό είναι το μυστικό μανάρι μου, να μπεις στη θέση του και στο πώς σκέφτεται αυτός...Σίουρα έρχονται στιγμές που σαν άνθρωπος σε πνίγει το δίκιο να το πω όπως προχθές, αλλά σήμερα που το βλέπεις από απόσταση είδες πώς του δίνεις δίκιο?Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι έχουν πάντα δίκιο ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!!Απλώς κάποιος πρέπει να υποχωρήσει για να μην γινόμαστε κ2λος κάθε τρεις και λίγο!

Γ 23-05-2006

Φ 15-01-2008

Α 25-01-2011 και...

XpL5p3.png

39177juaehpmaxa.gif

Βρε μην μας παίρνεις στραβά! Εμείς για το δικό σου καλό το λέμε! Για να είσαι εσύ ήρεμη. Πες μου τι έχεις να κερδίσεις ουσιαστικά από το όλο κλίμα έντασης; Εκτός από το να τον πλακώσεις στο ξύλο ή να του την πεις, τι άλλο; Απλά σου λέμε να δώσεις τόπο στην οργή μέχρι να γεννήσεις. Μετά όταν θα περάσει και αυτό, κάνετε μια σοβαρή και εις βάθος συζήτηση

Θες να πεις μια χιλιοειπωμενη συζητηση!!!εκατο φορες τα εχουμε συζητησει,τωρα απλα επαναλαμβανομαστε! Μην στεναχωριεσαι,αυτη ειναι η ρουτινα μας,εχω συνηθισει να ζω φορτωμενη με μεγαλο φορτιο και να τα περνω ολα πανω μου.Δεν αλλαζουνε οι ανθρωποι,αυτος ητανε τελικα απο οταν τον γνωρισα,απλα εγω δεν ειχα διακρινει καλα καποιες πτυχες της προσωπικοτητας του,με τυφλωσε ο ερωτας και τωρα ανακαλυπτω τα παντα.Θα μαθω να ζω με αυτα,δεν σκοπευω κατι αλλο να κανω,οπως λενε τα πρωτα 100 χρονια ειναι τα δυσκολα.χαχαχα Και ο γαμος ειναι λαχειο,δεν υπαρχει χρυση συνταγη,υπομονη και υπομονη και υπομονη.Αυτο ειναι,ουτε χτυπιομαστε,ουτε βριζομαστε.μονο χαλαμε τις καρδιες μας γιατι ειμαστε και δυο ξεροκεφαλοι και εγωιστες.Να λεμε και μερικες αληθειες....

Μην με παρεξηγειτε κοριτσια που εχω συγκεκριμενη αποψη επι του θεματος,οπως οι αντρες μας θεωρουν "αδυναμο" φυλο η' ανικανες να κανουμε καποια πραγματα,λογω μυικης αδυναμιας κυριως,ετσι και εγω θεωρω τους αντρες"βλακες" με Β κεφαλαιο.Και τωρα μη βαρατε εσεις.........:cool: Αυτο δεν σημαινει οτι δεν τους αγαπω η'δεν στηριζω τον δικο μου αντρα.Θεωρω ομως οτι ο εγκεφαλος τους ειναι περιορισμενης ευθυνης και χωρις εμας στο πλευρο τους θα ητανε πλασματα που θα διψαγανε μονο για ενα κομματι " κρεας".......τιποτα πιο ουσιαστικο........

BA6wp2.png

NXc7p2.png

u26tp2.png

Διαφημίσεις

Χαχα, μια αηδία ρε κορίτσι, εγώ έβαλα και τον άντρα μου να τα δει, χαχα, το απόλυτο προφυλακτικό χαχαχαχα!

Ε μετα απαυτο κλεινεις το κεφαλαιο εγκυμοσυνη!!! Και ο αντρας σου παει για ψυχαναλυση χαχαχα:D:D

BA6wp2.png

NXc7p2.png

u26tp2.png

Nαι, αλλά σε τόσο μωρό δεν έδινα κάτι να μασουλάει....Παιχνίδια δεν έπλυνα πάντως ποτέ...Γενικά προτιμώ να έρθουν σε επαφή με μικρόβια τα παιδάκια μου, διαβάζω για βιολογικούς καθαρισμούς αυτοκινήτων για μετακίνηση του μωρού από την κλινική στο σπίτι πχ και το βρίσκω υπερβολικό....Το σπίτι μας σάμπως αποστειρωμένο είναι?Και γιατί να είναι δηλαδή?Μπορεί εγώ να είμαι στο άλλο άκρο αλλά τα παιδιά μου από 10 μηνών και με την άμμο παίξανε στις παιδικές χαρές και τίποτα δεν πάθανε...Κι ούτε θα με δεις ποτέ να κυνηγάω με τα μωρομάντηλα να πλύνουμε χεράκια....Είναι πώς το βλέπει η κάθε μια βέβαια....;););)

Και εγω ετσι.τους πρωτους μηνες τιποτα μονο τις μπουνιτσες του βαζει στο στομα,μετα οταν βαλει καποιο παιχνιδακι θα ειναι και ο καιρος να αποκτησει σιγα σιγα αντισωματα.Οχι δεν ειμαι υστερικη με την αποστειρωση,σαμπως το βυζι μου παντα καθαρο ητανε??τα βραδια μεσα στη νυστα μου δεν το επλενα μετα το θηλασμο,ακουμπαγε το σουτιεν,νυχτικο, τον ιδρωτα και τα ξημερωματα παλι το βυζι στο στομα.εχουν το δικο τους φιλτρο προστασιας τα μωρακια!!

BA6wp2.png

NXc7p2.png

u26tp2.png

Αφού είναι δική του υποχρέωση να ξυπνάει το παιδί για τουαλέτα και δεν επιμένει, τότε θα υποστεί τις συνέπειες. Δηλαδή την άλλη μέρα το πρωί θα τον βάλεις να αλλάξει και να πλύνει τα κατουρημένα σεντόνια! Η μέθοδος αυτή είναι και ο τρόπος που βάζουμε όρια στα παιδιά με τον οποίο εκπαιδεύω γονείς σε διάφορες ομάδες που κάνω. Κάθε συμπεριφορά μας έχει και τις συνέπειές της, Είτε θετικές, είτε αρνητικές. Εμείς επιλέγουμε την συμπεριφορά που θα ακολουθήσουμε και άρα μετά τις συνέπειες.

Και για το δεύτερο παράδειγμα θα συμφωνήσω με την marouskaki. Αφού ξέχασε να βάλει το πλυντήριο το βράδυ, θα το βάλει (ο ίδιος, όχι εσύ) την άλλη μέρα το πρωί. Αλλιώς τα πιάτα θα μείνουν εκεί μέχρι να το κάνει. Και φυσικά ο ίδιος δεν θα έχει που να φάει. Και αν έχετε και νυχτερινό τιμολόγιο, θα το χρεωθεί μια φορά κανονικά αλλά το πάθημα θα του γίνει μάθημα.

Δεν χρειάζεται να τρέχεις συνεχώς από πίσω του και να αναλαμβάνεις εσύ τις συνέπειες των πράξεών του

SJqRp2.pngPvhnp2.png

Και εγω μαναρι μου παρολο που νιωθω να ξεχειλιζω απο δικιο και αδικια μαζι,υποχωρω και " κατανοω" καταστασεις γιατι για μενα ειναι μονοδρομος αυτη η σχεση και η οικογενεια που εχουμε φτιαξει.και τα μπαλωνω,εκει που φωναζω εκει τα ξεχναω,και κοιταω μπροστα σαν να μην εγινε τιποτα χθες.απλα το μαραζι μου λεω εδω μεσα πολλες φορες,αντι να παω σε ειδικο να του δωσω 100 ? να με ακουσει για μια ωρα,τα λεω σε εσας που εισαστε το καλυτερο ακροατηριο ever και δωρεαν....:):)

BA6wp2.png

NXc7p2.png

u26tp2.png

Αφού είναι δική του υποχρέωση να ξυπνάει το παιδί για τουαλέτα και δεν επιμένει, τότε θα υποστεί τις συνέπειες. Δηλαδή την άλλη μέρα το πρωί θα τον βάλεις να αλλάξει και να πλύνει τα κατουρημένα σεντόνια! Η μέθοδος αυτή είναι και ο τρόπος που βάζουμε όρια στα παιδιά με τον οποίο εκπαιδεύω γονείς σε διάφορες ομάδες που κάνω. Κάθε συμπεριφορά μας έχει και τις συνέπειές της, Είτε θετικές, είτε αρνητικές. Εμείς επιλέγουμε την συμπεριφορά που θα ακολουθήσουμε και άρα μετά τις συνέπειες.

Και για το δεύτερο παράδειγμα θα συμφωνήσω με την marouskaki. Αφού ξέχασε να βάλει το πλυντήριο το βράδυ, θα το βάλει (ο ίδιος, όχι εσύ) την άλλη μέρα το πρωί. Αλλιώς τα πιάτα θα μείνουν εκεί μέχρι να το κάνει. Και φυσικά ο ίδιος δεν θα έχει που να φάει. Και αν έχετε και νυχτερινό τιμολόγιο, θα το χρεωθεί μια φορά κανονικά αλλά το πάθημα θα του γίνει μάθημα.

Δεν χρειάζεται να τρέχεις συνεχώς από πίσω του και να αναλαμβάνεις εσύ τις συνέπειες των πράξεών του

Σου λεω πως ο αντρας μου ουτε πλυντηριο δεν ξερει να βαζει,πολλες φορες του εχω πει να βγαλει αυτος τα κατουρημενα σεντονια και μου τα αφηνει σε μια γωνια να τα φαω μετα ?????? Εγω θα μυριζω τα κατουρα την επομενη μερα στο σπιτι,αυτος θα ειναι στη δουλεια,δεν συγκινειτε σου λεω και σεντονια καθαρα να μην εχουμε δεν τον νοιαζει,βαζει μια μπλουζα απο κατω και ξαπλωνει το παιδι πανω.Τα πιατα- ποτηρια,παλι εγω την πληρωνω τη νυφη γιατι εμενα φευγει για δουλεια στις 7 παρα το πρωι και τα παιδια θελουν τα ποτηρακια τους για το πρωινο που τους ετοιμαζω,αν αφησω τα βρωμικα μεσα στο πλυντηριο πολλη ωρα θα πεθανω απο την μποχα τις επομενες ωρες στο σπιτι και παλι δεν τον νοιαζει η εξοικονομιση ενεργειας,παρολο που εχουμε νυχτερινο μου απανταει οτι θα το βαλουμε το πρωι η' μεσημερι,δεν χαθηκε ο κοσμος να φυγουμε και λιγο απο το προγραμματισμο.σου λεω ζαμαν φου και πανω τουρλα.πιο Χαλαρο ανθρωπο δεν εχω ξαναγνωρισει νιωθω οτι θα παθω εγω το εγκεφαλικο στο ανθος της ηλικιας μου..

Σου λεω ο δικος μου ειναι απο αλλον πλανητη,τον πλανητη ΝΙΡΒΑΝΑ....

BA6wp2.png

NXc7p2.png

u26tp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...