Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Μανουλες......Αυγουστου 2015!!!

november rain

Recommended Posts

Chrimai καλημέρα! Πώς είσαι; Εύχομαι όλα να πάνε καλά με το αμνιακό και να φτάσεις ως το τέλος χωρίς προβλήματα. Γεννάς κι εσύ στο Έλενα, έτσι δεν είναι; Και μάλλον είμαστε κοντά σε ημερομηνία ΠΗΤ (εγώ 27/8 περίπου) Ποιός είναι ο γιατρός σου; Εμένα ο γιατρός μου είναι ο Αντώνης Κονδυλιός, ως τώρα είμαι αρκετά ευχαριστημένη. Αλλά ήθελα να σε ρωτήσω, σαν πιο έμπειρη, πώς ήταν η εμπειρία σου από το Έλενα τις προηγούμενες φορές ; Έκανες φυσιολογικό τοκετό; Αν έχεις καμια συμβουλή να μου δώσεις, καλοδεχούμενη, καθώς έιναι το πρώτο μου παιδάκι.. Σ' ευχαριστώ.

εγώ έχω τελευταία ημερομηνία 24/08...αλλά το ενστικτό μου λέει από 12 μέχρι 20/08 θα τον έχω τον μπεμπούλη...άσε που έχω κρυφή επιθυμία να έρθει 15/08 σαν δώρο στη γιορτή μου....αλλά καλύτερα να μη γίνει γιατί δε θα βρώ κανένα να με ξεγεννήσει....ο γιατρός μου θα λείπει 8-15/08

εγώ το Έλενα δεν το αλλάζω με τίποτα έχω μείνει υπερευχαριστημένη από όλα....η συμβουλή μου είναι στην αναισθησία...συζητησέ το με το γιατρό διεξοδικά αν σε ενδιαφέρει γιατι στο φυσιολογικό δεν πολυπαίζει εκτός κι αν το έχεις προγραμματίσει καλά....εμένα δε με ενδιέφερε η επισκληρίδιος και δεν ξέρω τη διαδικασία...πχ γεννήσα φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο και αν τύχει καισαρική θέλω ολική....

σχετικά με τον τοκετό να ξέρεις ότι οι περισσότεροι γιατροί παρεμβαίνουν...

εμένα μου είχε βάλει ωκυτοκίνη, μου έσπασε τα νέρα και μου έκανε και περινεοτομή....

βέβαια με όλα αυτά γέννησα σε 2 ώρες με 3 εξωθήσεις...

πρώτα πάς στο ισόγειο όπου σου παίρνουν αίμα, σου κάνουν κλύσμα και ξύρισμα (αν χρειάζεσαι), βάζεις τη ρομπίτσα με τα προπολεμικά παντοφλάκια και μετά έρχεται ο φορέας με ένα καροτσάκι και σε πάει στο 1ο όροφο (τα ρούχα σου και τα παππούτσια σου τα βάζεις όλα σε μια πλαστική τσάντα που σου δίνουν και τα παραδίνουν στο σύζυγο που περιμένει έξω)

εκεί περνάς στο δωμάτιο ωδινών....είναι μικρό και είσαι μόνη σου... εννοώ χωρίς άλλες γυναίκες αλλά θα έχεις τις νοσηλέυτριες και το γιατρό σου που θα περνάει κατά διαστήματα

ακούς όμως τις ωδίνες των άλλων γυναικών που ξεφωνίζουν εξαρτάται κι από τη μέρα...

(ο άντρας μου είχε ασπρίσει από τα ουρλιαχτά που άκουγε)

σου βάζουν ορό στο χέρι και μια ζώνη στη κοιλιά που μετράει τους παλμούς του μωρού ...δε σε αφήνουν να σηκωθείς πλέον...

αν θες να κατουρήσεις σου φέρνουν παπια...εγώ τους ζήτησα τουλάχιστον να μην είμαι ανάσκελα αλλά ξαπλωμένη στο πλάι...και επειδή από τις αναπνοές στέγνωνε το στόμα μου να μου βρέχουν τα χείλη με νερό γιατί να πιώ μου απαγόρευαν....

(επίσης επειδή θα ήμοην νηστική πολλές ώρες τους ζήτησα να μου βάλουν λίγη γλυκόζη στον ορό για περισσότερη ενέργεια....σε συννενόηση με την ενδοκρινολόγο μου γιατί έχω και διαβήτη κύησης)

σε λίγο έρχεται ο γιατρός σου και τους δίνει οδηγίες (εκεί θα τους πεί και πόση ωκυτοκίνη να σου βάλουν) τσεκάρει τη διαστολή και σε αφήνει....μετά από όλα αυτά θα σου στείλουν και τον άντρα σου μέσα για παρεα (αν έχει το χάρτι παρακολούθησης μαθημάτων)

εκεί στο δωμάτιο ωδινών δε ξέρω πόσες ώρες θα κάτσεις....εγώ μετά από καμιά ώρα έφτανα την ανάλογη διαστολή δε θυμάμαι πόση μάλλον 5, μου έσπαγε τα νερά ο γιατρός μετά δυνάμωναν οι πόνοι και κάποια στιγμή εκεί που νιώθεις ότι δεν αντέχεις άλλο έχεις φτάσει διαστολή 10

έρχεται πάλι ο φορέας σε βάζουν σε ένα άλλο φορείο και πας στο χειρουργείο για τις εξωθήσεις....εκεί μέσα έχει και παιδίατρο για να εξετάσει το μωρό μόλις βγεί....σου το δίνουν το πολύ για 5 λεπτά και αν έχεις κουράγιο θηλάζεις κιόλας...

5-10 λεπτά μετά τη γέννα βγαίνει και ο πλακούντας και αρχίζει ο γιατρός να ράβει....

μόλις τελιώσει θα σε πάνε στην ανάνηψη ....κάποιο άλλο μικρό δωμάτιο για 2 ώρες να ξεκουραστείς...και εκεί έρχονται και σε πλένουν σου βάζουν τις ανάλογες σερβιέτες σε ξαναεξετάζουν πχ πίεση, θερμοκρασία και σε στέλνουν στο δωμάτιο σχεδόν ταυτόχρονα με το μωρό....

εκεί το εχεις αποκλειστικά δίπλα σου και το φροντίζεις μόνη σου σαν να είσαι σπίτι σου...

το μόνο που κάνουν είναι να τους το πηγαίνεις για να το κάνουν μπάνιο κάθε πρώι....

ο γιατρός της βάρδιας περνάει 2 φορές τη μέρα για σένα

και παιδίατρος κάθε μέρα

επίσης αν παρεις το lux δωμάτιο δε θα χρειαστείς πετσέτες

από τα υπόλοιπα πάρε τα πάντα γιατί εκεί δεν έχουν να σου δώσουν

πχ ρούχα για σένα, εσώρουχα, αφρόλουτρα, σερβιέττες, πάνες μωρού, πετσέτες κτλ....

επίσης πάρε και φορμάκια για το μωρό....αυτά που τους βάζουν είναι ρομπάκια που είναι ανοιχτά από πίσω και δένουν με κορδονάκια κι από κάτω πάλι ανοιχτά

βέβαια για καλοκαίρι καλά είναι για χειμώνα που είχα γεννήσει εγώ ξεπάγιαζε το βρεφάκι....

πολύ σημαντικό είναι να πάς και στα μαθήματα ανώδυνου και θηλασμού που κάνουν και αν έρθει κι ο άντρας σε 2 μαθήματα παίρνει χαρτί για να τον αφήσουν μέσα στο τοκετό...

εκεί θα σου δείξουν και φωτογραφίες από τα δωμάτια τοκετού και θα σου εξηγήσουν όλη τη διαδικασία και τις αναπνοές....

πολλά έγραψα πάλι!!!

Konstantinos 04/12/10 - Eirini 26/03/13 - Nikolas 25/08/15 - Athina 11/06/18

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 13,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Marianthi27

2102

• Marouskaki

2039

• november rain

1702

• meldan

1004

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Γεια σας κοιλουμπίνια!!!!

Ελπίζω να είστε όλες καλά!Δεν το πιστεύω ότι σε λίγες εβδομάδες θα αρχίσει να γεμίζει το πιναάκι με γεννητούρια!Διαβάζω και τις μανούλες Ιουνίου και με πανικοβάλλει λίγο ο τοκετός.Κατα τ'άλλα έχω αρχίσει να πρήζομαι και γίνομαι σαν καπόνι...επίσης δυσκολεύομαι πολύ στο περπάτημα γιατί πονάω ψηλά στο πόδι από τη μία μεριά.Το δωμάτιο είναι σχεδόν έτοιμο και μου λείπουν μικροπράγματα.Με το καλό θα γεννήσω στο Ρέα...εσείς?Μπορεί και να βρεθούμε ;) χωρίς να το ξέρουμε!!!

και γω στο Ρεα και απ οτι βλεπω εχουμε μικρη διαφορα οποτε οντως μπορει να βρεθουμε ;)

Τοσα πολλα λοιπον παιρνουμε απο το κρατος!!!Ωραια....δηλαδη εγω που επρεπε να βγω σε αδεια στις 8 Ιουνιου και επειδη δεν ειχα συμπληρωσει ενσημα δουλευω νομιμα με ενσημα και μισθο απο εργοδοτη (για να συμπληρωσω τα 200 ενσημα) μεχρι της 3 Ιουλιου και μετα καταθετω τα χαρτια μου θα χασω σιγουρα το μισο πρωτο επιδομα (μην και το χασω ολο δηλαδη να λεμε) :rolleyes:

ArFNp2.png

jGyQp2.png

Ts0Xp3.png

Τι λετε ρε κοριτσια? Εχει τοσα λεφτα το κρατος μας για να δινει? Μπραβο παντως, υποκλινομαι......Δηλαδη περνετε αυτα τα επιδοματα,συν τον μισθο απο την εργασια σας?γιατι εγω που ειμαι στο δημοσιο περνω μονο τον μισθο μου και μαλιστα λιγο κουτσουρεμενο επειδη καποια επιδοματα αφαιρουνται οταν απεχεις απο την εργασια σου.Επιδοματα τοκετου και λοχειας δεν παιζουν:cry:

Δεν είναι έτσι ακριβώς..Το ικα δίνει ένα ποσό και για να συμπληρωθεί ο μισθός μας το υπόλοιπο το δίνει ο εργοδότης.Με το ζόρι καθόμαστε 4 μήνες και αν μας αφήσει ο εργοδότης παίρνουμε το εξάμηνο και καθαρα περίπου 400 ευρω..αααααααα και ενσημα ούτε για αστείο..Ενώ εσείς στο Δημόσιο, μισθό κανονικό κάθεστε κανα χρόνο και παίρνεται και ένσημα!!Μακάρι να μπάιναμε δημόσιο αλλα δυστυχώς...:(:(:(:(

LMb5p2.png

Μανούλες το καλοκαίρι του 2015!!

Εγκυούλες... ακόμη!

-mom to be 3/8 αγοράκι!

-Ninakimou 3/8 κοριτσάκι!-1450gr

-Magda18 4/8 αγοράκι!-2500 gr

-lonestar 5/8αγοράκι! -2000 gr

-Crochetmania 4-8/8 αγοράκι! -1850 gr

-Novemberrain 9/8 κοριτσάκι!-2000 gr

-Loveisintheair 9/8 κοριτσάκι! -1334 gr

-Mάχη84 5/8 κοριτσάκι!-2226 gr

-Marouskaki 10/8 αγοράκι! -1500 gr

-maraki1610 10/8 αγοράκι!

-Φραουλίτσες 11/8 κοριτσάκι!-2016 gr

-Cristi84 12/8 αγοράκι! -1800 gr

-Evangelia_kapa 13/8κοριτσάκι!-1880 gr

-Karoutacat1980 14/8 κοριτσάκι!

-stella27 15/8 αγοράκι!

-Elafi 16/8 κοριτσάκι!

-Χρύσαδήμητρα 16/8 αγοράκι!

-lucy1980 16/8 κοριτσάκι!

-Marianthi27 18/8 κοριτσάκι!-1408 gr

-Vagelio 19/8 αγοράκι!

-ARCA 19/8κοριτσάκι!

-Popaki k 20/8 κοριτσάκι!-1350 gr

-Meldan 20/8 κοριτσάκι!

-Eirinaki 1981 20/8 κοριτσάκι!

-ΕΛΑΦΙΝΑ 25/8 κοριτσάκι!

-Chrimai 26/8 αγοράκι!-1660 gr

-habibi 26/8 αγοράκι! -1420 gr

-litsaballet 27/8αγοράκι!-1295 gr

-Aura 27/8 κοριτσάκι!-1400 gr

-AnthiP. 28/8 κοριτσάκι!-910 gr

-Starsker 28/8 κοριτσάκι!

-Joe92 29/8 αγοράκι!

-madata80 30/8 αγοράκι!-1600 gr

-Maria06 31/8 κοριτσάκι!-1300 gr

Λαλίστατες είστε σήμερα, ορίστε το πινακάκι, δεν έχω κουράγιο να γράψω κάτι άλλο!:tongue::tongue:

Γ 23-05-2006

Φ 15-01-2008

Α 25-01-2011 και...

XpL5p3.png

39177juaehpmaxa.gif

Γεια σας κοιλουμπίνια!!!!

Ελπίζω να είστε όλες καλά!Δεν το πιστεύω ότι σε λίγες εβδομάδες θα αρχίσει να γεμίζει το πιναάκι με γεννητούρια!Διαβάζω και τις μανούλες Ιουνίου και με πανικοβάλλει λίγο ο τοκετός.Κατα τ'άλλα έχω αρχίσει να πρήζομαι και γίνομαι σαν καπόνι...επίσης δυσκολεύομαι πολύ στο περπάτημα γιατί πονάω ψηλά στο πόδι από τη μία μεριά.Το δωμάτιο είναι σχεδόν έτοιμο και μου λείπουν μικροπράγματα.Με το καλό θα γεννήσω στο Ρέα...εσείς?Μπορεί και να βρεθούμε ;) χωρίς να το ξέρουμε!!!

Γεια σου φραουλιτσα μου..άσε από πρήξιμο όλες μια από τα ίδια.. Εγώ θα γεννήσω στο μητερα...

ewKwp3.png

Διαφημίσεις

εγώ έχω τελευταία ημερομηνία 24/08...αλλά το ενστικτό μου λέει από 12 μέχρι 20/08 θα τον έχω τον μπεμπούλη...άσε που έχω κρυφή επιθυμία να έρθει 15/08 σαν δώρο στη γιορτή μου....αλλά καλύτερα να μη γίνει γιατί δε θα βρώ κανένα να με ξεγεννήσει....ο γιατρός μου θα λείπει 8-15/08

εγώ το Έλενα δεν το αλλάζω με τίποτα έχω μείνει υπερευχαριστημένη από όλα....η συμβουλή μου είναι στην αναισθησία...συζητησέ το με το γιατρό διεξοδικά αν σε ενδιαφέρει γιατι στο φυσιολογικό δεν πολυπαίζει εκτός κι αν το έχεις προγραμματίσει καλά....εμένα δε με ενδιέφερε η επισκληρίδιος και δεν ξέρω τη διαδικασία...πχ γεννήσα φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο και αν τύχει καισαρική θέλω ολική....

εμένα μου είχε βάλει ωκυτοκίνη, μου έσπασε τα νέρα και μου έκανε και περινεοτομή....

πρώτα πάς στο ισόγειο όπου σου παίρνουν αίμα, σου κάνουν κλύσμα και ξύρισμα (αν χρειάζεσαι), βάζεις τη ρομπίτσα με τα προπολεμικά παντοφλάκια και μετά έρχεται ο φορέας με ένα καροτσάκι και σε πάει στο 1ο όροφο (τα ρούχα σου και τα παππούτσια σου τα βάζεις όλα σε μια πλαστική τσάντα που σου δίνουν και τα παραδίνουν στο σύζυγο που περιμένει έξω)

εκεί περνάς στο δωμάτιο ωδινών....είναι μικρό και είσαι μόνη σου... εννοώ χωρίς άλλες γυναίκες αλλά θα έχεις τις νοσηλέυτριες και το γιατρό σου που θα περνάει κατά διαστήματα

ακούς όμως τις ωδίνες των άλλων γυναικών που ξεφωνίζουν εξαρτάται κι από τη μέρα...

σου βάζουν ορό στο χέρι και μια ζώνη στη κοιλιά που μετράει τους παλμούς του μωρού ...δε σε αφήνουν να σηκωθείς πλέον...

αν θες να κατουρήσεις σου φέρνουν παπια...εγώ τους ζήτησα τουλάχιστον να μην είμαι ανάσκελα αλλά ξαπλωμένη στο πλάι...και επειδή από τις αναπνοές στέγνωνε το στόμα μου να μου βρέχουν τα χείλη με νερό γιατί να πιώ μου απαγόρευαν....

(επίσης επειδή θα ήμοην νηστική πολλές ώρες τους ζήτησα να μου βάλουν λίγη γλυκόζη στον ορό για περισσότερη ενέργεια....σε συννενόηση με την ενδοκρινολόγο μου γιατί έχω και διαβήτη κύησης)

σε λίγο έρχεται ο γιατρός σου και τους δίνει οδηγίες (εκεί θα τους πεί και πόση ωκυτοκίνη να σου βάλουν) τσεκάρει τη διαστολή και σε αφήνει....μετά από όλα αυτά θα σου στείλουν και τον άντρα σου μέσα για παρεα (αν έχει το χάρτι παρακολούθησης μαθημάτων)

εκεί στο δωμάτιο ωδινών δε ξέρω πόσες ώρες θα κάτσεις....εγώ μετά από καμιά ώρα έφτανα την ανάλογη διαστολή δε θυμάμαι πόση μάλλον 5, μου έσπαγε τα νερά ο γιατρός μετά δυνάμωναν οι πόνοι και κάποια στιγμή εκεί που νιώθεις ότι δεν αντέχεις άλλο έχεις φτάσει διαστολή 10

έρχεται πάλι ο φορέας σε βάζουν σε ένα άλλο φορείο και πας στο χειρουργείο για τις εξωθήσεις....εκεί μέσα έχει και παιδίατρο για να εξετάσει το μωρό μόλις βγεί....σου το δίνουν το πολύ για 5 λεπτά και αν έχεις κουράγιο θηλάζεις κιόλας...

5-10 λεπτά μετά τη γέννα βγαίνει και ο πλακούντας και αρχίζει ο γιατρός να ράβει....

μόλις τελιώσει θα σε πάνε στην ανάνηψη ....κάποιο άλλο μικρό δωμάτιο για 2 ώρες να ξεκουραστείς...και εκεί έρχονται και σε πλένουν σου βάζουν τις ανάλογες σερβιέτες σε ξαναεξετάζουν πχ πίεση, θερμοκρασία και σε στέλνουν στο δωμάτιο σχεδόν ταυτόχρονα με το μωρό....

εκεί το εχεις αποκλειστικά δίπλα σου και το φροντίζεις μόνη σου σαν να είσαι σπίτι σου...

το μόνο που κάνουν είναι να τους το πηγαίνεις για να το κάνουν μπάνιο κάθε πρώι....

και παιδίατρος κάθε μέρα

πχ ρούχα για σένα, εσώρουχα, αφρόλουτρα, σερβιέττες, πάνες μωρού, πετσέτες κτλ....

επίσης πάρε και φορμάκια για το μωρό....αυτά που τους βάζουν είναι ρομπάκια που είναι ανοιχτά από πίσω και δένουν με κορδονάκια κι από κάτω πάλι ανοιχτά

βέβαια για καλοκαίρι καλά είναι για χειμώνα που είχα γεννήσει εγώ ξεπάγιαζε το βρεφάκι....

πολύ σημαντικό είναι να πάς και στα μαθήματα ανώδυνου και θηλασμού που κάνουν και αν έρθει κι ο άντρας σε 2 μαθήματα παίρνει χαρτί για να τον αφήσουν μέσα στο τοκετό...

εκεί θα σου δείξουν και φωτογραφίες από τα δωμάτια τοκετού και θα σου εξηγήσουν όλη τη διαδικασία και τις αναπνοές....

πολλά έγραψα πάλι!!!

Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες Chrimai μου! Χαίρομαι που έμεινες ευχαριστημένη, έως τώρα είμαι κι εγώ πολύ ευχαριστημένη από το Έλενα.

Το κόστος γνωρίζεις ποιό είναι για τα δωμάτια στο Έλενα; (δίκλινο, μονόκλινο, λουξ με ενδιαφέρουν).

Ευχαριστώ!! Και σε σένα, για το κορίτσι σου! Τι κάνει η δικιά σου; Κλωτσάει; Εμένα χθες το βράδυ έκανε κάτι δυνατές κινήσεις.. το πουλάκι μου και με ποναγε λίγο.. άσε που όταν την ενοχλεί το στρώμα, ρίχνει κάτι δυνατές και γρήγορες. Αλλά τη χαίρομαι βέβαια που ανταποκρίνεται..

Ακόμα αναρωτιέμαι βέβαια.. πού είναι το χεράκι; που είναι το ποδαράκι; πιάνω εξογκώματα αλλά δεν καταλαβαίνω τίποτα παραπάνω.. Εσείς;

Η σωστή ερώτηση είναι αν σταματάει ποτέ να κλωτσάει! :tongue::tongue::tongue: Πολύ ενέργεια βρε παιδί μου για 1,5 κιλό μωρό! Και εμένα πολλές φορές οι κλωτσιές της με πονάνε. Αλλά πιο πολύ με πονάει όταν τεντώνεται και κρατάει για μερικά δευτερόλεπτα τεντωμένο το άκρο της. Σα να θέλει να ανοίξει μια τρύπα στην κοιλιά μου και να το βγάλει έξω! :shock: Εκεί τα "βλέπω όλα"! Επίσης, και εγώ ακόμη δεν καταλαβαίνω τι είναι το κάθε εξόγκωμα. Υποθέτω μόνο, βασιζόμενη ότι συνεχίζει να είναι ακόμη με το κεφάλι προς τα κάτω...

SJqRp2.pngPvhnp2.png

εκεί περνάς στο δωμάτιο ωδινών....είναι μικρό και είσαι μόνη σου... εννοώ χωρίς άλλες γυναίκες αλλά θα έχεις τις νοσηλέυτριες και το γιατρό σου που θα περνάει κατά διαστήματα Γιατί να είσαι μόνη; Και αν η αναμονή διαρκέσει ώρες; Γιατί να μην έχεις συντροφιά τον άντρα σου ή τους γονείς σου ή κάποιον δικό σου τέλος πάντων...; Πολύ σκληρό μου ακούγεται...

σου βάζουν ορό στο χέρι και μια ζώνη στη κοιλιά που μετράει τους παλμούς του μωρού ...δε σε αφήνουν να σηκωθείς πλέον... Μα το περπάτημα ενδείκνυται για τον τοκετό! Εκτός και αν έχεις κάποιο άλλο θέμα! Σε όσα σεμινάρια παρακολούθησα, όλες οι μαίες έλεγαν μέχρι τελυταία στιγμή να περπατάμε...

σε λίγο έρχεται ο γιατρός σου και τους δίνει οδηγίες (εκεί θα τους πεί και πόση ωκυτοκίνη να σου βάλουν) τσεκάρει τη διαστολή και σε αφήνει....μετά από όλα αυτά θα σου στείλουν και τον άντρα σου μέσα για παρεα (αν έχει το χάρτι παρακολούθησης μαθημάτων) Αν δεν το έχει δηλαδή, συνεχίζεις να είσαι μόνη; :shock:

έρχεται πάλι ο φορέας σε βάζουν σε ένα άλλο φορείο και πας στο χειρουργείο για τις εξωθήσεις....εκεί μέσα έχει και παιδίατρο για να εξετάσει το μωρό μόλις βγεί....σου το δίνουν το πολύ για 5 λεπτά και αν έχεις κουράγιο θηλάζεις κιόλας... Γιατί τόσο λίγο ρε συ; Καταρχήν, ξέρω ότι πρέπει να περιμένουν να σταματήσει να πάλλεται ο ομφάλιος λώρος πριν τον κόψουν, ούτως ώστε να πάρει το μωρό και τα τελευταία θρεπτικά συστατικά. Και επιπλέον η πρώτη επαφή σώμα με σώμα της μητέρας με του μωρού είναι πολύ σημαντική για το συναισθηματικό δέσιμο των δύο

και παιδίατρος κάθε μέρα

πολλά έγραψα πάλι!!!

Το Έλενα είναι ιδιωτική κλινική ή δημόσιο νοσοκομείο; Δεν ξέρω, αλλά μου φάνηκαν λίγο τρομακτικά όλα αυτά που έγραψες!

SJqRp2.pngPvhnp2.png

και γω στο Ρεα και απ οτι βλεπω εχουμε μικρη διαφορα οποτε οντως μπορει να βρεθουμε ;)

Τοσα πολλα λοιπον παιρνουμε απο το κρατος!!!Ωραια....δηλαδη εγω που επρεπε να βγω σε αδεια στις 8 Ιουνιου και επειδη δεν ειχα συμπληρωσει ενσημα δουλευω νομιμα με ενσημα και μισθο απο εργοδοτη (για να συμπληρωσω τα 200 ενσημα) μεχρι της 3 Ιουλιου και μετα καταθετω τα χαρτια μου θα χασω σιγουρα το μισο πρωτο επιδομα (μην και το χασω ολο δηλαδη να λεμε) :rolleyes:

Για ποιο σίγουρα, κάνε ένα τηλεφώνημα στο ΙΚΑ. Για παράδειγμα, εγώ δούλεψα μία μέρα παραπάνω γιατί η χαζή η προϊσταμένη μου δεν τα είχε υπολογίσει ποτέ. Και βγαίνω σε άδεια κυοφορίας 55 μέρες, αντί για 56. Αλλά η υπάλληλος του ΙΚΑ μου είπε ότι δεν θα χάσω τίποτα από τα λεφτά

SJqRp2.pngPvhnp2.png

Η σωστή ερώτηση είναι αν σταματάει ποτέ να κλωτσάει! :tongue::tongue::tongue: Πολύ ενέργεια βρε παιδί μου για 1,5 κιλό μωρό! Και εμένα πολλές φορές οι κλωτσιές της με πονάνε. Αλλά πιο πολύ με πονάει όταν τεντώνεται και κρατάει για μερικά δευτερόλεπτα τεντωμένο το άκρο της. Σα να θέλει να ανοίξει μια τρύπα στην κοιλιά μου και να το βγάλει έξω! :shock: Εκεί τα "βλέπω όλα"! Επίσης, και εγώ ακόμη δεν καταλαβαίνω τι είναι το κάθε εξόγκωμα. Υποθέτω μόνο, βασιζόμενη ότι συνεχίζει να είναι ακόμη με το κεφάλι προς τα κάτω...

Και σε μένα Μαριάνθη μου το ίδιο ακριβώς συμβαίνει όταν τεντώνεται με πεθαίνει είναι λες και θα βγει από καπου

ewKwp3.png

Διαφημίσεις

Δεν είναι έτσι ακριβώς..Το ικα δίνει ένα ποσό και για να συμπληρωθεί ο μισθός μας το υπόλοιπο το δίνει ο εργοδότης.Με το ζόρι καθόμαστε 4 μήνες και αν μας αφήσει ο εργοδότης παίρνουμε το εξάμηνο και καθαρα περίπου 400 ευρω..αααααααα και ενσημα ούτε για αστείο..Ενώ εσείς στο Δημόσιο, μισθό κανονικό κάθεστε κανα χρόνο και παίρνεται και ένσημα!!Μακάρι να μπάιναμε δημόσιο αλλα δυστυχώς...:(:(:(:(

Οχι μαναρι καποτε ητανε ετσι στο δημοσιο.Τωρα μονο η αδεια ανατροφης εχει παραμεινει οπως παλια,κατα ταλλα ο μισθος δεν ειναι κανονικος,εμενα μου κοψανε 180 ? περιπου με το που βγηκα σε αδεια κυησεως και δεν θα μου τα δωσουνε μεχρι να επιστρεψω στη δουλεια του χρονου και οσο για τα ενσημα?? Τι να τα κανω μαναρι μου που μου τα κολανε???σαμπως θα βγω πιο νωρις απο σενα σε συνταξη? με το καινουργιο νομοσχεδιο 40 χρονια υπηρεσιας πρεπει να εχω για να αποστρατευτω,να παρω συνταξη και εφαπαξ.Στα 60 μου δηλαδη:-( οποτε τι να τα κανω τα ενσημα? σαμπως θα με αποστρατευσουν στα 45 μου χρονια??καλα θα ητανε.........Να ξερεις οτι εχουν αλλαξει παντως τα πραγματα ακομα και στο δημοσιο...και οπως προειπα ουτε επιδοματα λοχειας,τοκετου και κουραφεξαλα δεν βλεπουμε.Παλια ητανε καλα,.....τωρα!!!!!!!

BA6wp2.png

NXc7p2.png

u26tp2.png

Το Έλενα είναι ιδιωτική κλινική ή δημόσιο νοσοκομείο; Δεν ξέρω, αλλά μου φάνηκαν λίγο τρομακτικά όλα αυτά που έγραψες!

Δημόσιο είναι άσε και εγώ ψιλοτρομοκρατηθηκα

ewKwp3.png

Οχι μαναρι καποτε ητανε ετσι στο δημοσιο.Τωρα μονο η αδεια ανατροφης εχει παραμεινει οπως παλια,κατα ταλλα ο μισθος δεν ειναι κανονικος,εμενα μου κοψανε 180 ? περιπου με το που βγηκα σε αδεια κυησεως και δεν θα μου τα δωσουνε μεχρι να επιστρεψω στη δουλεια του χρονου και οσο για τα ενσημα?? Τι να τα κανω μαναρι μου που μου τα κολανε???σαμπως θα βγω πιο νωρις απο σενα σε συνταξη? με το καινουργιο νομοσχεδιο 40 χρονια υπηρεσιας πρεπει να εχω για να αποστρατευτω,να παρω συνταξη και εφαπαξ.Στα 60 μου δηλαδη:-( οποτε τι να τα κανω τα ενσημα? σαμπως θα με αποστρατευσουν στα 45 μου χρονια??καλα θα ητανε.........Να ξερεις οτι εχουν αλλαξει παντως τα πραγματα ακομα και στο δημοσιο...

Όντως και εκεί έχουν αλλάξει τα πράγματα και εκεί τρελές μειώσεις δεν είναι όπως ήταν κάποτε και το δημόσιο έχει γίνει άστα βραστά...

ewKwp3.png

Δημόσιο είναι άσε και εγώ ψιλοτρομοκρατηθηκα

Εμπειρία από γέννες δεν έχω, αλλά στην κλινική που θα πάω εγώ αλλιώς μου είπαν ότι θα είναι τα πράγματα. Στην αίθουσα των οδυνών είσαι με όποιους και όσους θέλεις, μπορείς να κινείσαι ή να κάθεσαι και γενικά είναι σαν δωμάτιο. Με την τηλεόρασή του, τους καναπέδες του κ.τ.λ. Μόνο την τελευταία στιγμή σε βάζουν στην αίθουσα του τοκετού και είσαι μόνη. Το μωρό στο αφήνουν πάνω σου για όση ώρα θέλεις, μόλις γεννήσεις. Και γενικά είναι πιο ήρεμα και φιλικά προς την μητέρα. Ίσως παίζει ρόλο το ότι είναι ιδιωτικό και πληρώνεις... Δεν ξέρω. Αλλά με το Έλενα τρόμαξα, για να είμαι ειλικρινής! Που μέχρι τώρα δεν είχα σκεφτεί ποτέ αρνητικά ή με άγχος το θέμα του τοκετού...

SJqRp2.pngPvhnp2.png

Εμπειρία από γέννες δεν έχω, αλλά στην κλινική που θα πάω εγώ αλλιώς μου είπαν ότι θα είναι τα πράγματα. Στην αίθουσα των οδυνών είσαι με όποιους και όσους θέλεις, μπορείς να κινείσαι ή να κάθεσαι και γενικά είναι σαν δωμάτιο. Με την τηλεόρασή του, τους καναπέδες του κ.τ.λ. Μόνο την τελευταία στιγμή σε βάζουν στην αίθουσα του τοκετού και είσαι μόνη. Το μωρό στο αφήνουν πάνω σου για όση ώρα θέλεις, μόλις γεννήσεις. Και γενικά είναι πιο ήρεμα και φιλικά προς την μητέρα. Ίσως παίζει ρόλο το ότι είναι ιδιωτικό και πληρώνεις... Δεν ξέρω. Αλλά με το Έλενα τρόμαξα, για να είμαι ειλικρινής! Που μέχρι τώρα δεν είχα σκεφτεί ποτέ αρνητικά ή με άγχος το θέμα του τοκετού...

Και εγώ στο μητέρα θα γεννήσω που είναι ιδιωτικό μαιευτήριο..Και επειδή ξέρω πολλές που πήγαν σε δημόσια νοσοκομεία όπως το Έλενα γι'αυτό αποφασίσαμε να πάω σε ιδιωτικό..το ξέρω ότι πληρώνεις πολλά δηλ εδώ θα δώσω 1500με 1700στο Νοσοκομείο και άλλα 1500στο γιατρό αλλά.θα είναι όπως ακριβώς σου τα είπαν για να μην τα ξαναλέω και εγώ...Υπαρχουν κοπέλες που δεν θέλουν να δώσουν τόσα λεφτά σε ιδιωτικά και έχουν ξαναγεννησει σε δημόσια και δεν τους φενεται περιεργο..Εγώ γενικά είμαι φοβιτσιαρα και θέλω εκεί που θα πάω να είναι όπως τα είπες...

ewKwp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...