Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 4 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Κορίτσια μου, η βοηθός μου στη δουλειά μου έδειξε κάτι εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου που της έγραψε ο γιατρός της και ανάμεσα σε αυτές ήταν κ β-χοριακη. Μακάρι να είναι έγκυος η κοπέλα, κανένα πρόβλημα και θα έχει την αμέριστη υποστήριξή μου απλά επειδή μόλις ήρθε στη δουλειά πρέπει να κάνω προγραμματισμό για το πως θα ανταπεξέλθω με τον όγκο εργασίας μόνη κ λίγο αγχώθηκα. Ασε που με τις ωοληψιες έχω απρογραμμάτιστες απουσίες από τη δουλειά κ πρέπει να έχω αντικατάσταση. Ηταν ένα κάρο εξετάσεις κλασικές που κάνουμε όλες κ ανάμεσά τους β χοριακη. Προφανώς δεν είπα κάτι για να μη τη φέρω σε δύσκολη θέση αλλά υπάρχει περίπτωση να μη της την έγραψε για πιθανή εγκυμοσύνη; Ή αλήθεια είναι δε μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο 😂

Καλημέρα! Κάποιες φορές γράφουν β χοριακή, αν πρέπει να γίνει κάποια εξέταση και πρέπει οπωσδήποτε να μην είσαι έγκυος, για λόγους ασφαλείας. Αλλά γενικά, έχεις δίκιο, μόνο με εγκυμοσύνη σχετίζεται..

Μανουλες......Αυγουστου 2015!!!

november rain

Recommended Posts

Συγχαρητήρια! Μεγάλωσε η ζουζούνα σας! Να σε ρωτήσω. Επειδή μυωπία έχω και εγώ, όταν λες αρκετή πόσους βαθμούς εννοείς;

Μαριάνθη μου έχω 7βαθμους..Και πρέπει άτομα που έχουν αρκετή μυωπιΆ όταν ειΝαι έγκυος μεταβάλλεται άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο και θα με δει πρώτα οφθαλμίατρος και αν μου πει ότι είναι εντάξει για φυσιολογικό τότε οκ..σ'ευχαριστώ πολύ Ναι μωρέ πως περνάει ο καιρός και μεγαλώνουν δεν το καταλαβαίνεις..

ewKwp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 13,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Marianthi27

2102

• Marouskaki

2039

• november rain

1702

• meldan

1004

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

μπραβο για τη μικρη σας μπουμπου!!!

εχω και εγω μυωπια και ειχα κανει βυθοσκοπηση για τον λογο που λες και εσυ ολα καλα ασχετα βεβαια που γεννησα με καισαρικη!!:rolleyes::rolleyes:

Τι είναι η βυθοσκόπηση;

SJqRp2.pngPvhnp2.png

κοριτσια πως ειναι γενικα η κοιλια σας??μαλακη σκληρη???νιωθετε οτι θα εκραγει καμια φορα???

εμενα ειναι ουτε μαλακη ουτε σκληρη....και ωρες ωρες νιωθω οτι θα σκασω....(ισως φταινε και οι συσπασεις που εχω που και που)

Εμένα είναι ούτε μαλακή, ούτε σκληρή. Αλλά τι νιώθω συχνά να τεντώνεται, όπως και κάτω από το στήθος. Αυτό που λες ότι θα σκάσει το νιώθω κάθε φορά μετά από γεύμα (οποιοδήποτε γεύμα)

SJqRp2.pngPvhnp2.png

Διαφημίσεις

Γεια σας κι απο μας.Ολα καλα με τη β επιπ,ολες οι μετρησεις φυσιολογικες,540 γραμμαρια.Μας εκανε και υπερηχο 4d κι ερωτευτηκαμε φατσουλα.Ο αντρας μου λεει οτι ειναι ιδια με μενα.Σου λεει αφου δεν της εκατσε ο μπεμπης που ηθελε ας τη γλυκανω λιγο.Ανοιγοκλεινε συνεχεια το στοματακι της κι εκανε γκριματσες.Σκετη γλυκα.Ακομη κοιταζω την κοιλια μου και σκεφτομαι πως ειναι δυνατο να συμβαινουν ολα αυτα τα υπερκχα εκει μεσα.Για σπιτι τιποτα ακομη,δεν εχουμε βρει κατι να μας καλυπτει κι οι μερες περνουν και πρεπει να φυγουμε.Μεγαλι

ο αγχος.Για διακοπεςλεμε κι εμεις για μια εβδομαδα μεσα ιουλιου καπου κοντα κι οδικως για ευνοητους λογους.Μαχη μου μπραβο για τη μπουμπου,αντε να μπει και η habibi και σε δυο μερες περιμενουμε και την κριμαι.Ο τραχηλος νομιζω οτι ειναι 36 χιλ,θα σας πω αυριο με σιγουρια.Ο γιατρος μου μεταξυ αστειου και σοβαρου μου λεει να δουμε ποιος θα σε ξεγεννησει 20 αυγ.Αλλγ ιστορια αυτη αλλα εχουμε ακομη καιρο...Φιλια

Συγχαρητήρια! Τι γλυκό το ζουζούνι σας!

SJqRp2.pngPvhnp2.png

Εμένα είναι ούτε μαλακή, ούτε σκληρή. Αλλά τι νιώθω συχνά να τεντώνεται, όπως και κάτω από το στήθος. Αυτό που λες ότι θα σκάσει το νιώθω κάθε φορά μετά από γεύμα (οποιοδήποτε γεύμα)

Ά Καλά και εμένα οταν τρώω και μετά νοιώθω ότι θα σκάσει η κοιλιά μου τεντώνεται τόσο πολύ Που δεν μπορώ να περπατηαω

ewKwp3.png

Μετα την αυχενικη διαφανεια που δεν τα πηγαμε καλα κ λογο υγειας μου τρομαξαμε ... και αλλαξα γιατρους... πλεον ειμαι σε κορυφαια χερια της πολης αυτα για να μην μου πειτε να παω σε αλλον γιατρο....δεν εχει καν νοημα δευτερη γνωμη...ηδη εχω παει σε πολλους...

Τωρα στην Β... ποσοστα 60 προς ενα για συνδρομο... το μηκος ρινικου οστου βρισκεται κατω απο τα φυσιολογικα ορια, ευρημα που συσχετιζεται με το συνδρομο Down κ γενετικα συνδρομα,συζητηθηκε η σημασια του υπερηχογραφικου ευρηματος ως δεικτης χρωμοσωμιακων ανωμαλιων και συστηθηκε αμνιοπαρακεντηση.Στο τελος τονισε οτι θα κανω αυξημενου κινδυνου εξετασεις........ να σας πω πως ενιωσα οταν το ειπε? δεν ενιωσα παγωσα! Και επρεπε μετα με δακρυα κορομηλα να βγω εξω να φαω γλυκο κ περπατημα! Μονο εγω ξερω τι γευση ειχε η σοκολατα εκεινη την ωρα ..

Δευτερος κινδυνος ειναι να μην κανει συσπασεις η μητρα μετα την εξεταση...που ηδη κανει σιχνες συσπασεις τι να πω κοριτσια.......εχω μια εβδομαδα να κανω αυτην την εξεταση χθες μιλησαν οι γιατροι σημερα θα δουμε ποτε θα την κανω................................ απο στηριξη μην το σχολιασω! η πλευρα συζυγου....δεν θελει την εξεταση και ολα καλα ειναι κτλ... δεν ξερουν κ δεν καταλαβαινουν δλδ

Καλημέρα κορίτσι μου! Καταρχήν για συμπαράσταση είμαστε εμείς εδώ, όσο μπορούμε να σου σταθούμε. Από εκεί και πέρα δεν έχω ιδέα από αμνιοπαρακεντήσεις. Ξέρω ότι είναι επικίνδυνες, αλλά θα σκέφτεσαι πάντα πιο είναι το μικρότερο κακό και εκείνο θα επιλέξεις. Από εκεί και πέρα προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου. Κάνε πρώτα και αυτή την εξέταση και βλέπεις μετά. Για τα ποσοστά και από αλλού έχω ακούσει ότι πέφτουν έξω. Οπότε περίμενε λίγο και θα δεις...

SJqRp2.pngPvhnp2.png

Καλημέρα κορίτσι μου έχε υπομονή και όλα θα πάνε καλά μην στεναχωριέσαι θα δεις που στο τέλος Θα είναι όλα εντάξει ..εγώ δεν είμαι ειδική αλλά καλό είναι να κάνεις όλες τις απαραίτητες εξετάσεις..

Ευχαριστω καλη μου

mI14p3.png

vEpEp3.png

Μαριάνθη μου έχω 7βαθμους..Και πρέπει άτομα που έχουν αρκετή μυωπιΆ όταν ειΝαι έγκυος μεταβάλλεται άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο και θα με δει πρώτα οφθαλμίατρος και αν μου πει ότι είναι εντάξει για φυσιολογικό τότε οκ..σ'ευχαριστώ πολύ Ναι μωρέ πως περνάει ο καιρός και μεγαλώνουν δεν το καταλαβαίνεις..

Εγώ έχω 3,5 και 3,5 και αστιγματισμός 0,5. Πιστεύεις ότι χρειάζεται να κάνω και εγώ εξέταση; Να πάρω να ρωτήσω στον οφθαλμίατρό μου;

SJqRp2.pngPvhnp2.png

Διαφημίσεις

Μετα την αυχενικη διαφανεια που δεν τα πηγαμε καλα κ λογο υγειας μου τρομαξαμε ... και αλλαξα γιατρους... πλεον ειμαι σε κορυφαια χερια της πολης αυτα για να μην μου πειτε να παω σε αλλον γιατρο....δεν εχει καν νοημα δευτερη γνωμη...ηδη εχω παει σε πολλους...

Τωρα στην Β... ποσοστα 60 προς ενα για συνδρομο... το μηκος ρινικου οστου βρισκεται κατω απο τα φυσιολογικα ορια, ευρημα που συσχετιζεται με το συνδρομο Down κ γενετικα συνδρομα,συζητηθηκε η σημασια του υπερηχογραφικου ευρηματος ως δεικτης χρωμοσωμιακων ανωμαλιων και συστηθηκε αμνιοπαρακεντηση.Στο τελος τονισε οτι θα κανω αυξημενου κινδυνου εξετασεις........ να σας πω πως ενιωσα οταν το ειπε? δεν ενιωσα παγωσα! Και επρεπε μετα με δακρυα κορομηλα να βγω εξω να φαω γλυκο κ περπατημα! Μονο εγω ξερω τι γευση ειχε η σοκολατα εκεινη την ωρα ..

Δευτερος κινδυνος ειναι να μην κανει συσπασεις η μητρα μετα την εξεταση...που ηδη κανει σιχνες συσπασεις τι να πω κοριτσια.......εχω μια εβδομαδα να κανω αυτην την εξεταση χθες μιλησαν οι γιατροι σημερα θα δουμε ποτε θα την κανω................................ απο στηριξη μην το σχολιασω! η πλευρα συζυγου....δεν θελει την εξεταση και ολα καλα ειναι κτλ... δεν ξερουν κ δεν καταλαβαινουν δλδ

habibi μου ... πρέπει να είσαι ήρεμη για το μωράκι σου πρώτα από όλα...

όλα αυτά είναι πιθανότητες...και εμένα στη β επιπέδου μου είπε δεν βλέπω κάτι αλλά λόγω ηλικίας οι πιθανότητές μου για ένα υγιές μωρό πέφτουν στο 60% ... με αυτό θέλω να σου πω πως όλα αυτά είναι νούμερα...τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ξέρω πολλές περιπτώσεις που έτρεχαν για αμνιοπαρακέντηση γιατί κάτι φαινόταν στον υπέρηχο αλλά τελικά ήταν λάθος ...και όλα καλά..και άλλες δυο περιπτώσεις που δεν φαινόταν τίποτα..αλλά τελικά τα μωράκια είχαν σύνδρομο down.

συσπάσεις έχουμε όλες....όποια από εμάς και να πάει τώρα για αμνιοπαρακέντηση κάνει συσπάσεις...η αλήθεια είναι ότι θέλει μια προσοχή μετά την εξέταση...αλλά μην πάμε και στο άλλο άκρο.

θέλω να πιστεύω πως θα περάσει...μη στεναχωριέσαι...

και μην περιμένεις από κανέναν ούτε ακόμα από τον άντρα σου να καταλάβει -ουν πως νιώθεις.....εσύ το έχεις μέσα σου αυτό το μωράκι...εσύ το κουβαλάς...προς το παρον καλώς ή κακώς...είσαι εσύ και αυτό...κανείς άλλος...γι αυτό μην τους κακιώνεις...ολες μας αντίστοιχα μπορεί να αντιδρούσαμε όπως και αυτοί...

eNortjKzUjIyMrWwtFCyBlwwFbMC3w,,61.png

eNortjKzUjIyMrU0tVSyBlwwFasC3Q,,19.png

eNortjKzUjIytDS2NFeyBlwwFagC3A,,48.png

Καλημέρα κορίτσι μου! Καταρχήν για συμπαράσταση είμαστε εμείς εδώ, όσο μπορούμε να σου σταθούμε. Από εκεί και πέρα δεν έχω ιδέα από αμνιοπαρακεντήσεις. Ξέρω ότι είναι επικίνδυνες, αλλά θα σκέφτεσαι πάντα πιο είναι το μικρότερο κακό και εκείνο θα επιλέξεις. Από εκεί και πέρα προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου. Κάνε πρώτα και αυτή την εξέταση και βλέπεις μετά. Για τα ποσοστά και από αλλού έχω ακούσει ότι πέφτουν έξω. Οπότε περίμενε λίγο και θα δεις...

Σε αυτο ελπιζαμε κ εμεις να πεσουν εξω τα νουμερα..να που ηρθε κ ο υπερηχος........ να τα μειωσει κ αλλο... κριμα δεν χαρηκα την εγκυμοσυνη μου :cry::cry:

mI14p3.png

vEpEp3.png

μα η διαίτα δεν είναι για να χάσεις κιλά αλλά για να μην πάρεις πολλα κιλά και πιο πολύ για υγιεινή διατροφή

προς Θεού έγκυος είσαι ...αλίμονο αν κάνεις δίαιτα για να χάσεις βάρος

λοιπόν εγώ στη πρώτη εγκυμοσύνη μέχρι την 26η εβδομάδα που έκανα τη καμπύλη είχα πάρει 12 κιλά....

ξεκίνησα τη δίαιτα πολύ αυστηρά και με παρα πολύ περπάτημα και γέννησα με +8 δηλαδή έχασα 4 κιλά στο τελευταίο τρίμηνο

αλλά μιλάμε για πολύ πείνα στην αρχή.....

στη δεύτερη εγκυμοσύνη που έκανα τη διαίτα από την αρχή πήρα 8 κιλά μέχρι μέσα του 8ου και μετά προστεθηκαν άλλα 2 αλλά ήταν από το αυξημένο αμνιακό υγρό....

και στις 2 εγκυμοσύνες μέχρι να σαραντίσουν τα παιδιά τα είχα χάσει όλα

αλλά στα ρούχα μου ξαναμπήκα μετά από 9 μήνες παρόλο που ήμουν στα ίδια κιλά με πριν και ίσως και λιγότερο

η λεκάνη και ο θώρακας είχαν ανοίξει και τα τζήν και τα πουκάμισα δεν έκλειναν...χώρια το μεγαλύτερο στήθος λόγω θηλασμού....

δεν περίμενα να χάσω....να μην προσθεσω και άλλο βάρος ήθελα....

ήθελα να έβλεπα τη ζυγαριά σταθερή για ενα διάστημα..να κερδίσω λίγο έδαφος!!!!!

eNortjKzUjIyMrWwtFCyBlwwFbMC3w,,61.png

eNortjKzUjIyMrU0tVSyBlwwFasC3Q,,19.png

eNortjKzUjIytDS2NFeyBlwwFagC3A,,48.png

Σε αυτο ελπιζαμε κ εμεις να πεσουν εξω τα νουμερα..να που ηρθε κ ο υπερηχος........ να τα μειωσει κ αλλο... κριμα δεν χαρηκα την εγκυμοσυνη μου :cry::cry:

Ακόμη τίποτα δεν έχει τελειώσει! Μην προκαταβάλλεις! Και μια φιλική συμβουλή: να σκέφτεσαι, πως παρά τις δυσκολίες που μπορεί να έχεις αν επιβεβαιωθεί το σύνδρομο down, τις χαρές που θα σου δίνει το παιδάκι σου! Θα είναι μοναδικό και ξεχωριστό και θα έχει ικανότητες και χαρίσματα που καμιά άλλη μανούλα δεν θα μπορέσει να ζήσει με το παιδάκι της! Δεν θέλω να μιλήσω για θεό και για το ότι είσαι ευλογημένη που θα γίνεις μάνα. Θα μιλήσω μόνο για την ομορφιά του κάθε παιδιού και για τις ξεχωριστές στιγμές που θα σου προσφέρει όποιο σύνδρομο ή γενετική ανωμαλία ή οτιδήποτε άλλο και αν έχει!

SJqRp2.pngPvhnp2.png

habibi μου προσπάθησε να συγκρατήσεις το άγχος σου και την ανησυχία σου

(ποιος μιλάει βέβαια εγώ που είμαι στη κορυφή του αγχους)

βρίσκεσαι σε πιθανότητες και ενδείξεις και απέχουν πολύ από κάτι τελεσίδικο

το έχω ξαναγράψει...

αν είναι κάτι θα συμβεί θα συμβεί ....ακόμα και όλες οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου

είναι να μη σου τύχει που λέμε

μιλάω από τις εμπειρίες που έχω

αν μπορείς οικονομικά κάνε την αμνιοπαρακέντηση για να έχεις ένα πιο ήρεμο υπόλοιπο εγκυμοσύνης

θα δείς που το μωρό θα είναι μια χαρά

μετά τη γέννα να δείς άγχος και ανησυχία

θα σου φαίνεται πολύ λίγο αυτό που περνάς τώρα

από τη στιγμή που μένεις εγκυος .....το άγχος και η ανησυχία

αν είναι καλά το παιδάκι σου θα σε ακολουθεί για πάντα

είναι ένα φορτίο που κουβαλάνε όλες οι μαμάδες

και εννοείται κανείς δεν μπορεί να σε καταλάβει

μονό εμείς οι συνεγγυούλες

μην τους παρεξηγείς

Konstantinos 04/12/10 - Eirini 26/03/13 - Nikolas 25/08/15 - Athina 11/06/18

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...