Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

Μανουλες......Αυγουστου 2015!!!

november rain

Recommended Posts

βρε μαγδα εχεις χασει 8,5 κιλα?????????????ποσα κιλα εισαι δηλαδη?

εγω χανω-περνω απο την αρχη της εγκυμοσυνης1-2 κιλα τωρα ειμαι στο +1,5

πες μας τι κανεις? εγω ολη την ωρα πειναω....

αχ καλέ παρεξήγησις,,,σιγά μην έχασα 8,5 κιλά!!! 8,5 πήρα!!!! απλά ήμουν στα 9,5 και έχασα ένα!!!!Χαχαχαχαχαχα

qtTWp3.png

DCxtp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 13,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Marianthi27

2102

• Marouskaki

2039

• november rain

1702

• meldan

1004

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλημέρα σας και απο μένα, ας ξεδιπλώσω και γω τις σκέψεις μου σχετικά με φυσιολογικό τοκετό ... εγώ γέννησα με προγραμματισμένη καισαρική, πείθωντάς με ο γιατρός ότι δε θα ταλαιπωρηθώ, είχα μικρές πιθανότητες φυσιολογικού, μεγάλο μωρό, να μην πάρω οξυτοκίνη,είχαν περάσει οι μέρες κτλ κτλ. Αφού γέννησα, μετά από μέρες και αφού εδραιώθηκε ο θηλασμός-ευτυχώς!!- ένιωσα ότι έχασα όλο το μεγαλείο της φύσης και της δημιουργίας! Δεν το ήξερα, δεν το ένιωθα πριν αυτό, μετά το ένιωσα...ούτε ένα πόνο? μια σύσπαση? Τίποτα??? Αυτό ήταν η γέννα??? να κάθεσαι σταυρωμένη στο χειρουργικό τραπέζι??? Και ναι είχα πολύ γρήγορη ανάρρωση και όχι πολλούς πόνους λόγω επέμβασης γιατί είχα κανακάνει επέμβαση καισαρικής λόγω αφάιρεσης οινομοιώματος 3 χρόνια πριν την γέννα. Οπότε είχα ήδη την τομή (όχι στη μήτρα αλλά στο εξωτερικό δέρμα). Αλλά έχασα νομίζω μεγάλο κομμάτι από αυτό που νιώθουν οι γυναίκες... κάτι έγινε και ξαφνικά έγινα μαμα!!! δεν ξέρω αν με καταλαβάινετε....

Θέλω αυτή τη φορά θέλω έστω να νιώσω έναν από αυτούς τους πόνους για τους οποίους μας προορίζει η ίδια η φύση! Και ναι όντως λένε ξεχνιούνται, και κάποιες λένε ότι νιώθεις ότι είναι η στερνή σου ώρα, η ώρα εκείνη όμως, μια στιγμή ΜΟΝΟ!!! δεν το αξίζει το μωράκι μας? Να έρθει στον κόσμο όπως αυτό έχει προοριστεί??? Χωρίς παρεμβάσεις, χωρίς φάρμακα, όπως ακριβώς τόσες και τόσες γενιές...

θα μπορούσα να γράφω βιβλία, ειδικά με το πόσο ευεργετικό είναι για το μωρό. Λένε ακόμα και για το μασάζ που δέχεται το μωρό στο κρανί του από τον τράχηλο εκείνη την ώρα, τις ουσίες που "λουζεται" κατά τη διαδρομή προς την έξοδό του, πολλά πολλά και άλλα πολλά.... ελπίζω να τα καταφέρουμε όλες....

ας πούνε και οι πιο έμπειρες,,,,

qtTWp3.png

DCxtp2.png

Ναι μαγδα μου οντως οι πονοι ξεχνιουνται.Αυτι που μου χει μεινει εμενα ειναι η ενταση της στιγμης.Να ποναω στο αυτοκινητο στο δρομο για το μαιευτηριο,ο αντρας μου να με ρωταει συνεχεια αν αντεχω κι εγω να του απανταω μεσα στον πονο "σε λιγι θα την δουμε".Νιωθεις οτι αυτοι οι πονοι ειναι η καταληξη ολης της εγκυμοσυνης,η στιγμη που περιμενες εννια μηνες.Οταν η μικρη μου εσπασε τα νερα σκεφτομουν συνεχεια οτι κατι εγινε εκεινη τη συγκεκριμενη στιγμη κι αποφασισε μονη της οτι ειναι η στιγμη να βγει.Πως να συγκριθει αυτο με ενα ραντεβου για γεννα?Οι πονοι υπαρχουν,δεν τους αρνουμαι,τη δευτερη φορα φοβομουν πιο πολυ γιατι ηξερα ποσο θα πονεσω.Ειμαστε ομως προορισμενες να τους αντεξουμε.Προσωπικα ειχα πολυ ευκολους τοκετους,και τις δυο φορες γεννησα σε τρεις ωρες.Παντως ακομη και τωρα και νομιζω για παντα,κλεινω τα ματια πολλες φορες και το ξαναζω με καθε λεπτομερεια.Χαιρομαι απιστευτα που ηταν μαζι μου κι ο αντρας μου.Ουσιαστικα εκεινος τις ειδε πρωτος να βγαινουν.Μακαρι να με αξιωσει ο θεος να ζησω αλλον εναν τετοιο τοκετο.

6OMxp3.png

v4jop3.png

fwehp3.png

Τι να πω και εγω η κακομοιρα που εφαγα ολους τους πονους της γεννας και μετα εφαγα και το μαχαιρι??? Ημουνα πανω απο 15 ωρες με οδυνες τοκετου και διαστολη 4-5 και το βραδυ στις 22.45 θυμηθηκε ο γιατρος οτι ειναι σε ισχιακη προβολη το μωρο και πρεπει να με σφαξει!!! Ελλας το μεγαλειο σου!!!

BA6wp2.png

NXc7p2.png

u26tp2.png

Μου έχουν πει ότι τη βάζουν για να είναι μαλακές οι θηλές και να μην ματώνουν στο θηλασμό.Μόνο αμυγδαλέλαιο βάζω μετά το μπάνιο σε στήθος και κοιλιά.Α, τώρα και στο πρόσωπο γιατί εχω ξηροδερμία!Το άλλο με το αλατόνερο στις θηλές το έχετε ακουσει;:rolleyes::rolleyes:

Kρέμα από τον 4ο στις θηλές?Μάλιστα....Μήπως και πριν την εγκυμοσύνη?Θα μας τρελάνουν!Άκου για να μη ματώνουν στο θηλασμό, άμα έχεις κανένα νινί άγαρμπο η κρέμα θα σε σώσει από το μάτωμα!Κι εκεί υπάρχει λύση όμως...Θα τη συζητήσουμε αν χρειαστεί-να μη χρειαστεί!:mrgreen:

Γ 23-05-2006

Φ 15-01-2008

Α 25-01-2011 και...

XpL5p3.png

39177juaehpmaxa.gif

Διαφημίσεις

Θηλασμός συνέχεια...Υπέροχο το βιβλίο της Πατσούρου ''Θηλασμός, μια υπέροχη σχέση'', κάποια στιγμή δεν το έβρισκες πουθενά, ελπίζω να επανακυκλοφορεί τώρα!

Γ 23-05-2006

Φ 15-01-2008

Α 25-01-2011 και...

XpL5p3.png

39177juaehpmaxa.gif

ΑΧ πείτε μου λίγο οι έμπειρες, η διαδικασία θηλασμού τη δεύτερη φορά είναι πιο εύκολη? δηλαδή το μωρό βεντουζώνει πιο εύκολα? Μου έχουν πει ότι οι τρυπούλες προυπάρχουν οπότε ίσως το γαλατάκι βγαίνει πιο εύκολα χωρίς τόοοοσες πολλές δυσκολίες τη δεύτερη φορα. Ισχύει???

qtTWp3.png

DCxtp2.png

Φυσιολογικός τοκετός....Νιώθω ευλογημένη που το έζησα τρεις φορές, μακάρι και η τέταρτη να είναι έτσι, δε θέλω καν να σκεφτώ την καισαρική...Ποια πρωτομανούλα είπε ότι την προτιμά??Κι εγώ έτσι έλεγα, πριν μείνω έγκυος και στις αρχές της πρώτης κύησης...Έλεγα 1000 φορές να μην πονέσω καθόλου...Ναι, αλλά στην καισαρική πονάς μετά...Καλύτερο είναι αυτό????:confused::confused::confused:Να έχεις το νινάκι σου και να μη μπορείς να το κρατήσεις καλά καλά?Απαπα...Πόνοι γέννας....Κι εγώ φοβόμουν...Και σε κάθε παιδί μετά αφού το είχα ζήσει κι ήξερα....Κι εγώ νόμιζα ότι δεν αντέχω τον πόνο....Σε πληροφορώ ότι μιλούσα κανονικά με τις διπλανές που κάνανε καρδιοτοκογράφους και σταματούσα να μιλάω μόνο στη σύσπαση...Εκεί ΦΥΣΑΣ ΗΡΕΜΑ, ΔΕ ΣΦΙΓΓΕΣΑΙ...και περνάει....Δεν έκανα μαθήματα ανώδυνου, πού να τα βρω στα Γιαννιτσά?Διάβασα όμως πολύ...Σκέφτεσαι ότι με κάθε σύσπαση, το μωρό σου ανοίγει το δρόμο για να έρθει... Δε σφίγγεσαι, γιατί το σφίξιμο, το ξανανεβάζει πάνω και βοηθά πολύ το να περπατάς....Στον τρίτο περπατούσα ως τη διαστολή 10....Αν και πάλι διαλέγετε καισαρική οκ, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...;)

Γ 23-05-2006

Φ 15-01-2008

Α 25-01-2011 και...

XpL5p3.png

39177juaehpmaxa.gif

ΑΧ πείτε μου λίγο οι έμπειρες, η διαδικασία θηλασμού τη δεύτερη φορά είναι πιο εύκολη? δηλαδή το μωρό βεντουζώνει πιο εύκολα? Μου έχουν πει ότι οι τρυπούλες προυπάρχουν οπότε ίσως το γαλατάκι βγαίνει πιο εύκολα χωρίς τόοοοσες πολλές δυσκολίες τη δεύτερη φορα. Ισχύει???

Κάθε παιδί και κάθε θηλασμός είναι διαφορετικός...Εμένα ο πρώτος θήλαζε σαν να το έκανε από πάντα...Ο δεύτερος όμως όχι, μου μάτωνε τις θηλές, έβγαινε αίμα, πονούσα πάρα πολύ....Έβαλα ψευδοθηλές μέχρι να κλείσουν οι πληγές και συνήλθα...Οπότε...δεν είναι μόνο θέμα οι τρυπούλες να είναι ανοιχτές (???) αλλά και πώς ανταποκρίνεται το μωρό...

Γ 23-05-2006

Φ 15-01-2008

Α 25-01-2011 και...

XpL5p3.png

39177juaehpmaxa.gif

Ναι μαγδα μου οντως οι πονοι ξεχνιουνται.Αυτι που μου χει μεινει εμενα ειναι η ενταση της στιγμης.Να ποναω στο αυτοκινητο στο δρομο για το μαιευτηριο,ο αντρας μου να με ρωταει συνεχεια αν αντεχω κι εγω να του απανταω μεσα στον πονο "σε λιγι θα την δουμε".Νιωθεις οτι αυτοι οι πονοι ειναι η καταληξη ολης της εγκυμοσυνης,η στιγμη που περιμενες εννια μηνες.Οταν η μικρη μου εσπασε τα νερα σκεφτομουν συνεχεια οτι κατι εγινε εκεινη τη συγκεκριμενη στιγμη κι αποφασισε μονη της οτι ειναι η στιγμη να βγει.Πως να συγκριθει αυτο με ενα ραντεβου για γεννα?Οι πονοι υπαρχουν,δεν τους αρνουμαι,τη δευτερη φορα φοβομουν πιο πολυ γιατι ηξερα ποσο θα πονεσω.Ειμαστε ομως προορισμενες να τους αντεξουμε.Προσωπικα ειχα πολυ ευκολους τοκετους,και τις δυο φορες γεννησα σε τρεις ωρες.Παντως ακομη και τωρα και νομιζω για παντα,κλεινω τα ματια πολλες φορες και το ξαναζω με καθε λεπτομερεια.Χαιρομαι απιστευτα που ηταν μαζι μου κι ο αντρας μου.Ουσιαστικα εκεινος τις ειδε πρωτος να βγαινουν.Μακαρι να με αξιωσει ο θεος να ζησω αλλον εναν τετοιο τοκετο.

You speak my mind!;)

Γ 23-05-2006

Φ 15-01-2008

Α 25-01-2011 και...

XpL5p3.png

39177juaehpmaxa.gif

Διαφημίσεις

Και για β επιπέδου που είπατε...εγώ θα είμαι ακριβώς 22 εβδομάδων, Μεγ. Δευτέρα.Α, βγήκαν οι εξετάσεις, η Κουμπς αρνητική , όλα καλά, κι αιματοκρίτης 32 όπως και ποιο άλλο κορίτσι αγχωμένο??Νομίζω για κύηση καλά είναι.Κιλά +4, αυτά, καλέ γράψατε πάρα πολλά δεν τα θυμάμαι όλα!:tongue::tongue::tongue:

Γ 23-05-2006

Φ 15-01-2008

Α 25-01-2011 και...

XpL5p3.png

39177juaehpmaxa.gif

Καλημέρα σε όλες και φιλιά στις φρέσκο χρωματισμένες μανούλες! :wink: Με το καλό σας εύχομαι να φασκιώσετε τα μωρά σας με τα γαλάζια σας και τα ροζουλιά σας βρακάκια αντίστοιχα! A! Και ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΑ!

Εγώ κορίτσια αφού έκλεισα 14 ημέρες ίωσης με το σπαστικό βρομώ βήχα να με έχει τσακίσει και τρομοκρατήσει λόγω μωρού (πρέπει να χτυπιόταν σαν χταπόδι το καημένο...) κρατώντας με άυπνη πολλά βράδια κατάφερα τις 2 τελευταίες ημέρες να κοιμηθώ σαν άνθρωπος και να πω επιτέλους πως είμαι καλύτερα. :cool:

Το μυστικό να ξέρετε είναι η υγιεινή της μύτης. Συχνό καθάρισμα με φυσιολογικό ορό. Έως και 6 φορές την ημέρα. Φυσικά πολλά υγρά, ζεστά κλπ κλπ. Δεν πήρα κανένα φάρμακο ούτε καραμέλες.

Αυτά τα ολίγα και σε αναμονή λιακάδας μιας και ο καιρός μας μούσκεψε πάλι... giphy.gif

Διαβάζω τα θέματα που ανοίξατε και πραγματικά με προβληματίζουν κι εμένα... Για το θηλασμό θα κάνω μαθήματα με μια φίλη μου μαία όπως θα κάνω μαθήματα και ανώδυνου τοκετού στο Έλενα οπότε θέλω να πιστεύω πως θα ενημερωθώ κατάλληλα μιας και ψηφίζω υπέρ δαγκωτό.

Για το φυσιολογικό τοκετό τώρα αγχώνομαι γιατί έχω ένα ινομύωμα (7εκ. τώρα) που μπορεί να είναι η αιτία να πάω για καισαρική. Βασικά οι γιατροί μου λένε πως δεν είναι σε θέση που εμποδίζει. Οπίσθιο υπορογόνιο, δηλαδή βρίσκεται ακριβώς κάτω από την εξωτερική επικάλυψη της μήτρας και πίσω. Δεν έχει σχέση με το έμβρυο... ακόμα... αλλά δεν παύει να μεγαλώνει και να με αγχώνει... Ξεκίνησε 4εκ.

Και ερωτώ. Πόσες κατάφεραν να γεννήσουν φυσιολογικά με ινομύωμα? Και ακόμα αν έρθει ο γιατρός και σου πει κατευθείαν καισαρική που ξέρεις εσύ ότι το λέει αφού έχει εξαντλήσει τις πιθανότητες για φ.τ. και δεν το λέει για να σε ξεπετάξει εύκολα και να ξεμπερδεύει??? Ως πρωτομανούλα και χωρίς πείρα με απασχολεί αρκετά αυτό το θέμα όπως καταλάβατε... Και δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανένα γιατρό γμτ.....:|

gHTSp2.png

Μανούλες Αυγούστου 2015

-mom to be 3/8αγοράκι!

-Ninakimou 3/8☺ κοριτσάκι!

-mariagazi 4/8 ☺ κίντερ έκπληξη

-lonestar 5/8 ☺ κίντερ έκπληξη

-Stogiaki 6/8 ☺ κίντερ έκπληξη

-Magda18 7/8 ☺αγοράκι!

-Crochetmania 5-8/8 ☺αγοράκι!

-Novemberrain 9/8☺ κοριτσάκι!

-Loveisintheair 9/8☺ κοριτσάκι!

-maraki1610 10/8 ☺ αγοράκι!

-Marouskaki 10/8 ☺ αγοράκι!

-Φραουλίτσες 11/8 ☺κοριτσάκι!

-Evangelia_kapa 13/8☺κοριτσάκι!

-μέλι 14/8☺κοριτσάκι!

-Elafi 16/8 ☺κοριτσάκι!

-Χρύσαδήμητρα 16/8 ☺αγοράκι!

-lucy1980 16/8 ☺κίντερ έκπληξη

-Marianthi27 18/8 ☺κίντερ έκπληξη

-Vagelio 19/8 ☺αγοράκι!

-ARCA 19/8☺κοριτσάκι!

-Meldan 20/8 ☺κοριτσάκι!

-Eirinaki 1981 24/8 ☺κοριτσάκι!

-Chrimai 26/8αγοράκι!

-litsaballet 27/8αγοράκι!

-Aura 27/8 ☺κοριτσάκι!

-Τάνια -ιούνιος 29/8☺καρδούλα

-madata80 30/8 αγοράκι!

11-10!Με το καλό Φραουλίτσα η φραουλίτσα σου!

Ρε συ μέλι, κορίτσι δεν περιμένεις?Το τικεράκι σου τι τον θέλει τον παιδαρά εκεί??:mrgreen::mrgreen::mrgreen:Ροζ φοράει αλλά εμένα ραλλίστα μου θυμίζει!Χιχιχι! Για το ινομύωμα που ρωτάς δεν ξέρω να σου πω αν επηρεάζει κι αν οδηγεί σε υποχρεωτική κ.τ. Φαντάζομαι το παρακολουθείτε στη διάρκεια της κύησης και βλέπετε αν μεγαλώνει, τι θέση έχει κ.λ.π....:roll:

Γ 23-05-2006

Φ 15-01-2008

Α 25-01-2011 και...

XpL5p3.png

39177juaehpmaxa.gif

Μανούλες Αυγούστου 2015

Ρε συ μέλι, κορίτσι δεν περιμένεις?Το τικεράκι σου τι τον θέλει τον παιδαρά εκεί??:mrgreen::mrgreen::mrgreen:Ροζ φοράει αλλά εμένα ραλλίστα μου θυμίζει!Χιχιχι! Για το ινομύωμα που ρωτάς δεν ξέρω να σου πω αν επηρεάζει κι αν οδηγεί σε υποχρεωτική κ.τ. Φαντάζομαι το παρακολουθείτε στη διάρκεια της κύησης και βλέπετε αν μεγαλώνει, τι θέση έχει κ.λ.π....:roll:

Ναι καλέ! Κορίτσι! Ροζ καπελίνο φοράει και ροζ γιλεκάκι!!!:tongue::tongue::tongue:

Την έκανα και σοφερίνα από τα γεννοφάσκια της!:lol:

gHTSp2.png

Και για β επιπέδου που είπατε...εγώ θα είμαι ακριβώς 22 εβδομάδων, Μεγ. Δευτέρα.Α, βγήκαν οι εξετάσεις, η Κουμπς αρνητική , όλα καλά, κι αιματοκρίτης 32 όπως και ποιο άλλο κορίτσι αγχωμένο??Νομίζω για κύηση καλά είναι.Κιλά +4, αυτά, καλέ γράψατε πάρα πολλά δεν τα θυμάμαι όλα!:tongue::tongue::tongue:

kai egw 32,5 exw aimatokrith kai eixa arxisei na agxwnomai....apo kila eimai +2 kai b epipedoy exw 5 aprili akrivws 21 evdomadvn....

uAVIp3.png

sWUop3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...