Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

Μανουλες......Αυγουστου 2015!!!

november rain

Recommended Posts

Τι εννοείς να αντέξεις?Τι θα κάνεις αλλέως?;)

Αν αντεξω εννοω την γκρινια μεσα στο σπιτι και για ποσο ακομα,διαφορετικα μου φαινεται θα το παιζω κουφη-τυφλη και εγω για να μην συγχιζομαι καθε τρεις και λιγο..

BA6wp2.png

NXc7p2.png

u26tp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 13,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Marianthi27

2102

• Marouskaki

2039

• november rain

1702

• meldan

1004

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Την Καγιά και εγώ την είδα σήμερα. Εντάξει είναι τουλάχιστον τραγικό όταν μας βάζουν τις τηλεσταρ ως πρότυπα. Και εγώ αν είχα προσωπικό διαιτολόγο, γυμναστική, γυναικολόγο και δεν ξέρω εγώ ποια άλλα ειδικότητα, αν είχα λεφτά να αγοράζω όλα τα σπάνια και περιζήτητα τρόφιμα και εγώ μοντέλο θα ήμουν! Συν του ότι δεν είναι δυνατόν να είσαι 6 μηνών και να μην έχεις καθόλου κοιλιά! Το έμβρυο αυτή κυοφορεί; Πως είναι τόσο σίγουρη ότι αναπτύσσεται φυσιολογικά; Για μένα όλες αυτές είναι απίστευτα κομπλεξικές, με πολλά άλυτα θέματα και τρομερά χαμηλή αυτοεκτίμηση! Και η τηλεόραση φροντίζει να δημιουργεί και σε όλες εμάς, που δεν έχουμε την δυνατότητα να ζούμε σαν την Καγιά, τύψεις, ενοχές και στα χειρότερα κατάθλιψη! Εγώ προσωπικά εκνευρίστηκα πάρα πολύ σήμερα!

Πές τα βρε Μαριάνθη μου... στην πρώτη εγκυμοσύνη έβαζα κιλά και μαράζωνα,,,για παρηγοριά μου έλεγαν βρε θα τα χάσεις μην αγχώνεσαι!!! θα πας και πιο κάτω από πριν, αλήθεια!!!ποιος τους πίστευε??? Κορίτσια με μια μικρή προσπάθεια ξαναήρθα περίπου στα ίσα μου (1-2 κιλα παραπάνω) μέσα σε 5 μήνες φουλ θηλασμού με κίνητρο βέβαια το γάμο του κουνιάδου, για να είμαι αξιοπρεπής!ΤΟ πρόβλημα όμως δεν είναι τα κιλα, αλλά η χαλάρωση, οπότε και στα ίδια που ήρθα ήθελε γυμναστική το κορμί!!! όταν μετά από μήνες "ξύπνησα" πήγα και γυμναστήριο, επανήλθα κυρία, έχασα κ 4 παραπάνω από ότι πριν!!! Οπότε τώρα νιώθω μια αυτοπεποίθηση,,,,δεν μπορεί, αφού έγινε μία θα γίνει και δεύτερη!! βέβαια 4 χρόνια μετά είναι αλλιώς το σώμα, λίγο παραπάνω καταπονημένο! Το μόνο που θα κρεμάσει μόνιμα είναι το στήθος, εκτός αν παρέμβεις αλλιώς!!!

Οι κυρίες της τηλεόρασης βάζουν και το νυστέρι και τους επαγγελματίες και το μόνο τους ενδιαφέρει είναι το σώμα τους, αφού είναι η δουλειά τους και με το οποία βγάζουν χρήματα!!! ΠΕίτε μου ποιες από σας έχετε ανάγκη να χάσετε τα κιλά μέσα σε 40 μέρες? Σας βιάζει κανείς? ή θα χάσετε τη δουλειά σας από αυτό????Παρακαλώ δείτε το μέσα από αυτό το πρίσμα!!! Φανταστείτε τι πίεση περνάνε και αυτές (άσχετα με το τι ψέματα λένε-η δουλεια τους είναι να λένε ψέματα!) που αντί το άγχος τους να είναι αν χόρτασε το μωρό από θηλασμό, να έχουν και το άγχος του γυμναστή και του διαιτολόγου που έχουν προσλάβει!!! Το μπουκάλι πάει σύννεφο και ποιός ασχολείται με μωρα?????? ΝΤΑΝΤΑ ΟΛΕ!!!

αχ έβγαλα κακία κορίτσια, με πήρε η κατηφόρα σώστε με!!!!

qtTWp3.png

DCxtp2.png

Ρε κορίτσια...σας είπα πόσο τρισευτυχισμένη είμαι που θα ξαναγίνω μαμά???:oops::oops::oops::oops::oops::oops:

Μπραβο βρε marouska ευτυχως εχουμε και σενα και μας ανεβαζεις το ηθικο!! Αυτο που λες ειναι καταπληκτικο!!Σημερα το πρωι ηρθανε στο κρεββατι τα ζουζουνια μου,καναμε τις πρωινες μας αγκαλιτσες,τριψιματα,χαιδεματα,φιλακια οπως καθε μερα και σηκωθηκαμε να πιουμε γαλατακι.Αυτες οι στιγμες ειναι μοναδικες,ανεπαναληπτες με τα παιδια σου.....και αλλες πολλες.............

BA6wp2.png

NXc7p2.png

u26tp2.png

Αν αντεξω εννοω την γκρινια μεσα στο σπιτι και για ποσο ακομα,διαφορετικα μου φαινεται θα το παιζω κουφη-τυφλη και εγω για να μην συγχιζομαι καθε τρεις και λιγο..

Για νιοστή φορά ξαναλέω ότι πάντα με τον ερχομό ενός μωρού ανατρέπονται οι ισορροπίες στο σπίτι, αλλά με τον καιρό ξαναβρίσκονται.Κι εσύ θα βρεις αντοχές εκεί που θα νομίζεις ότι δεν έχεις άλλες...Ναι, κι αν χρειαστεί θα γίνεις κουφή και τυφλή...Αν δεν έμαθε να μαζεύει από το σπίτι το πιάτο του που λες...δε θα μάθει σε 1000 χρόνια....Γι' αυτό εκπαίδευσε το γιο τουλάχιστον...ένα κοριτσάκι θα το εκτιμήσει αύριο μεθαύριο!

Γ 23-05-2006

Φ 15-01-2008

Α 25-01-2011 και...

XpL5p3.png

39177juaehpmaxa.gif

Πές τα βρε Μαριάνθη μου... στην πρώτη εγκυμοσύνη έβαζα κιλά και μαράζωνα,,,για παρηγοριά μου έλεγαν βρε θα τα χάσεις μην αγχώνεσαι!!! θα πας και πιο κάτω από πριν, αλήθεια!!!ποιος τους πίστευε??? Κορίτσια με μια μικρή προσπάθεια ξαναήρθα περίπου στα ίσα μου (1-2 κιλα παραπάνω) μέσα σε 5 μήνες φουλ θηλασμού με κίνητρο βέβαια το γάμο του κουνιάδου, για να είμαι αξιοπρεπής!ΤΟ πρόβλημα όμως δεν είναι τα κιλα, αλλά η χαλάρωση, οπότε και στα ίδια που ήρθα ήθελε γυμναστική το κορμί!!! όταν μετά από μήνες "ξύπνησα" πήγα και γυμναστήριο, επανήλθα κυρία, έχασα κ 4 παραπάνω από ότι πριν!!! Οπότε τώρα νιώθω μια αυτοπεποίθηση,,,,δεν μπορεί, αφού έγινε μία θα γίνει και δεύτερη!! βέβαια 4 χρόνια μετά είναι αλλιώς το σώμα, λίγο παραπάνω καταπονημένο! Το μόνο που θα κρεμάσει μόνιμα είναι το στήθος, εκτός αν παρέμβεις αλλιώς!!!

Οι κυρίες της τηλεόρασης βάζουν και το νυστέρι και τους επαγγελματίες και το μόνο τους ενδιαφέρει είναι το σώμα τους, αφού είναι η δουλειά τους και με το οποία βγάζουν χρήματα!!! ΠΕίτε μου ποιες από σας έχετε ανάγκη να χάσετε τα κιλά μέσα σε 40 μέρες? Σας βιάζει κανείς? ή θα χάσετε τη δουλειά σας από αυτό????Παρακαλώ δείτε το μέσα από αυτό το πρίσμα!!! Φανταστείτε τι πίεση περνάνε και αυτές (άσχετα με το τι ψέματα λένε-η δουλεια τους είναι να λένε ψέματα!) που αντί το άγχος τους να είναι αν χόρτασε το μωρό από θηλασμό, να έχουν και το άγχος του γυμναστή και του διαιτολόγου που έχουν προσλάβει!!! Το μπουκάλι πάει σύννεφο και ποιός ασχολείται με μωρα?????? ΝΤΑΝΤΑ ΟΛΕ!!!

Πες τα χρυσοστομη:-D:grin::-D

BA6wp2.png

NXc7p2.png

u26tp2.png

Διαφημίσεις

Μπραβο βρε marouska ευτυχως εχουμε και σενα και μας ανεβαζεις το ηθικο!! Αυτο που λες ειναι καταπληκτικο!!Σημερα το πρωι ηρθανε στο κρεββατι τα ζουζουνια μου,καναμε τις πρωινες μας αγκαλιτσες,τριψιματα,χαιδεματα,φιλακια οπως καθε μερα και σηκωθηκαμε να πιουμε γαλατακι.Αυτες οι στιγμες ειναι μοναδικες,ανεπαναληπτες με τα παιδια σου.....και αλλες πολλες.............

Έτσι.......αυτές μας δίνουν δύναμη...

Γ 23-05-2006

Φ 15-01-2008

Α 25-01-2011 και...

XpL5p3.png

39177juaehpmaxa.gif

Ρε κορίτσια...σας είπα πόσο τρισευτυχισμένη είμαι που θα ξαναγίνω μαμά???:oops::oops::oops::oops::oops::oops:

Όχι, αλλά μάλλον για να έχεις μπει ήδη τρεις φορές σε αυτή την διαδικασία σημαίνει ότι σε κάνει όχι μόνο 3 αλλά 103 φορές ευτυχισμένη!;);););)

SJqRp2.pngPvhnp2.png

Πες τα να ξεσπάσεις! Χρειάζεται και η εκτόνωση που και που!

SJqRp2.pngPvhnp2.png

NOVEMBER ανακάλεσε την τάξη για τα κιλά ΤΩΡΑ!!! άκου λέει η Καγιά πήρα 4 κιλά και τρώει ότι θέλει!!!χααχχαχαχααχχαχαχαχαχααχχα ας γελάω 10 χρόνια!!!

εγώ με τη γαστρεντερίτιδα, που έφαγα 2 φρυγανιές μέσα σε 24 ώρες, έχασα 1 κιλό, σύνολο μέχρι τώρα τον 5ο μήνα -8,5 κιλά!!!!και μου φαίνονται και καλά!!!για τα δεδομένα μου πάντα!αλλά μη μου λες ότι τρως τα πάαααααντα!!! παιδιά μπορεί να τρώει τα πάντα αλλά ψιχουλάκια!!! ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ

βρε μαγδα εχεις χασει 8,5 κιλα?????????????ποσα κιλα εισαι δηλαδη?

εγω χανω-περνω απο την αρχη της εγκυμοσυνης1-2 κιλα τωρα ειμαι στο +1,5

πες μας τι κανεις? εγω ολη την ωρα πειναω....

KPOzp2.png deXnp3.png

Meldan και μενα η μαια μου αμεσως μου την εφερε και μου την εβαλε στο στηθος στην ανανυψη...μου ειπε ειναι πολυ σημαντικη η πρωτη επαφη

Οσο για τις διασημες εγκυμονουσες...δεν θα σχολιασω...οταν η αλλη εινσι 180 και 50 κιλα τι να παρει....εγω ειμαι στα 4 και παλευω με νυχια και με δοντια...στερουμαι ολα τα φαγητα γιατι τρωω μετρημενα και light...και παρολα αυτα εχω παρει 4 και χτες μου ειπε προσοχη ο γιατρος στο ζαχαρο μου γιατι ειμαι οριακα..και λεω...πλακα κανεις???τρωω ζημαρικο μια στις 15 και μετρημενη πστστα η ρυζι και παλι οχι καθε μερα...μονο με κοτοπουλο η ψαρι τρωω δημητριακα ολικης και οχι ψωμια δεν τρωω γλυκα παρα μονο κανενα πλακακι μαυρης σοκολατας και εχω οριακο ζαχαροοοοοο????θα τρελαθωωωω

γεια σου ninaki!δηλαδη ποσο ζαχαρο εχεις?γιατι εγω τον 2ο και 3ο μηνα ειχα 104 και 104 και με εβαλε τον 4ο να κανω καμπυλη στην οποια το νηστειας βγηκε 96 και τα υπολοιπα αψογα και μετα μου πε οτι δεν εχω προβλημα...τωρα πριν λιγες μερες που ξανακανα ειχα 93

KPOzp2.png deXnp3.png

Διαφημίσεις

κοριτσια δηλαδη εγω ειμαι η μονη που φοβαται τον φυσιολογικο τοκετο και βλεπω την καισαρικη με πολυ καλο ματι?

εχω διαβασει πολυ και για τα 2 οχι μονο τωρα που ειμαι εγκυος αλλα και πριν καιρο που η κολλητη μου ειχε τις ιδιες αμφιβολιες(παρενθεση το οτι επεμεινε να κανει προγραμματισμενη καισαρικη παρα τις αντιρρησεις του γιατρου της την εσωσε γιατι ειχε ενα ινομυωμα που εγινε τεραστιο και κρυβοταν απο το μωρο και αν γεννουσε φυσιολογικα θα ειχε τρελη αιμμοραγια και θα πρεπε να την ανοιξουν ετσι κι αλλιως)

και οι 2 τροποι εχουν μειονεκτηματα και πλεονεκτηματα.

εχω ακουσει ομως απο ολες οσες εκαναν φυσιολογικο τοκετο και απο την μανα μου που ψεματα δεν θα μου πει οτι ποναει πολυυυυυυυυυυ! οτι τετοιος πονος δεν υπαρχει.(και μην ακουω για επισκληριδιο τρως ολους τους πονους στην αρχη στην βαζουν και πριν τον τοκετο στην βγαζουν για να σπρωξεις)

και ναι ακουω οτι εκεινη την ωρα δε σε νοιαζει σκεφτεσαι μονο το μωρο κτλ αλλα εγω φοβαμαι οτι δεν θα αντεξω τοσο πονο δεν θα μπορω να σπρωξω, ειμαι σιγουρη οτι θα λιποθυμησω και θα κανω κακο στο μωρο...

περαν τωρα του μωρου φοβαμαι οτι εκει κατω δεν θα ναι ποτε πια η περιοχη οπως πριν,φοβαμαι την προπτωση μητρας και τις αιμορροιδες που εχω.

μετα σκεφτομαι μηπως ολο αυτο σκηνικο οπου δεν θα εχω τον ελεγχο του εαυτου μου μου στοιχισει ψυχολογικα και γινει μια κακη αναμνηση?

αλλα και η καισαρικη που δεν ερχεται το γαλα αμεσως(και θελω να μην παρει καθολου ξενο γαλα για το ενδεχομενο αλλεργειας) που πονας μετα,οι συμφυσεις,οι επιπλοκες ενος χειρουργειου,με φοβιζουν κι αυτα..

επισης δεν θα θελα με τιποτα να εχω κανονισει απο πριν την ημερομηνια γεννησης του παιδιου μου,δεν μαρεσει σαν ιδεα,θελω να βιωσω το σπασιμο τον νερων το να σε πιανουν οι πονοι..

ετσι αποφασισα να αφησω τα πραγματα να ερθουν οπως ερθουν δεν μπορω να αποφασισω προς το παρον

απλα (χωρις παρεξηγηση ελπιζω) δεν καταλαβαινω πως καποιες ειστε τοσο απολυτες υπερ του φ.τ χωρις να τον εχετε βιωσει

σορυ για το τεραστιο κειμενο αλλα με απασχολει πολυ το θεμα..συμβουλες δεκτες....

KPOzp2.png deXnp3.png

κοριτσια δηλαδη εγω ειμαι η μονη που φοβαται τον φυσιολογικο τοκετο και βλεπω την καισαρικη με πολυ καλο ματι?

εχω διαβασει πολυ και για τα 2 οχι μονο τωρα που ειμαι εγκυος αλλα και πριν καιρο που η κολλητη μου ειχε τις ιδιες αμφιβολιες(παρενθεση το οτι επεμεινε να κανει προγραμματισμενη καισαρικη παρα τις αντιρρησεις του γιατρου της την εσωσε γιατι ειχε ενα ινομυωμα που εγινε τεραστιο και κρυβοταν απο το μωρο και αν γεννουσε φυσιολογικα θα ειχε τρελη αιμμοραγια και θα πρεπε να την ανοιξουν ετσι κι αλλιως)

και οι 2 τροποι εχουν μειονεκτηματα και πλεονεκτηματα.

εχω ακουσει ομως απο ολες οσες εκαναν φυσιολογικο τοκετο και απο την μανα μου που ψεματα δεν θα μου πει οτι ποναει πολυυυυυυυυυυ! οτι τετοιος πονος δεν υπαρχει.(και μην ακουω για επισκληριδιο τρως ολους τους πονους στην αρχη στην βαζουν και πριν τον τοκετο στην βγαζουν για να σπρωξεις)

και ναι ακουω οτι εκεινη την ωρα δε σε νοιαζει σκεφτεσαι μονο το μωρο κτλ αλλα εγω φοβαμαι οτι δεν θα αντεξω τοσο πονο δεν θα μπορω να σπρωξω, ειμαι σιγουρη οτι θα λιποθυμησω και θα κανω κακο στο μωρο...

περαν τωρα του μωρου φοβαμαι οτι εκει κατω δεν θα ναι ποτε πια η περιοχη οπως πριν,φοβαμαι την προπτωση μητρας και τις αιμορροιδες που εχω.

μετα σκεφτομαι μηπως ολο αυτο σκηνικο οπου δεν θα εχω τον ελεγχο του εαυτου μου μου στοιχισει ψυχολογικα και γινει μια κακη αναμνηση?

αλλα και η καισαρικη που δεν ερχεται το γαλα αμεσως(και θελω να μην παρει καθολου ξενο γαλα για το ενδεχομενο αλλεργειας) που πονας μετα,οι συμφυσεις,οι επιπλοκες ενος χειρουργειου,με φοβιζουν κι αυτα..

επισης δεν θα θελα με τιποτα να εχω κανονισει απο πριν την ημερομηνια γεννησης του παιδιου μου,δεν μαρεσει σαν ιδεα,θελω να βιωσω το σπασιμο τον νερων το να σε πιανουν οι πονοι..

ετσι αποφασισα να αφησω τα πραγματα να ερθουν οπως ερθουν δεν μπορω να αποφασισω προς το παρον

απλα (χωρις παρεξηγηση ελπιζω) δεν καταλαβαινω πως καποιες ειστε τοσο απολυτες υπερ του φ.τ χωρις να τον εχετε βιωσει

σορυ για το τεραστιο κειμενο αλλα με απασχολει πολυ το θεμα..συμβουλες δεκτες....

Εγώ δεν έχω βιώσει τον φυσιολογικό τοκετό, αλλά θα σου πω το δικό μου σκεπτικό. Η φύση μας έπλασε ώστε να το αντέχουμε. Ναι ο πόνος είναι πολύς και νομίζεις ότι θα λιποθυμήσεις, θα πεθάνεις ή οτιδήποτε άλλο. Και όμως. Είσαι πλασμένη για να τον αντέξεις! Επίσης, ο φυσιολογικός τοκετός είναι κάτι το φυσικό. Έτσι πρέπει να γίνουν τα πράγματα. Αντίθετα, η καισαρική είναι κάτι το τεχνητό. Ένα δικό μας δημιούργημα. Τέλος, δεδομένου ότι ο φυσιολογικός τοκετός είναι το φυσικό στην όλη διαδικασία σημαίνει ότι ο οργανισμός μετά επανέρχεται άμεσα. Και μάλιστα χωρίς καμιά επίπτωση. Αντίθετα, η καισαρική είναι εγχείρηση και ότι συνεπάγεται μια εγχείρηση για τον χρόνο ανάρρωσης και για τις επιπλοκές. Αυτή είναι η γνώμη μου. Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως να καταλάβεις γιατί είμαστε τόσο υπέρ του φυσιολογικού τοκετού

SJqRp2.pngPvhnp2.png

Οχι πειτε μου τωραα....πειτε μου....mom to be.....ιδια ημερομηνια με εμενα και ειναι αγορι και Στεφανος και μενα κοριτσι και εντελη Στεφανια????????ααααα....θα περιμενω την β επιπεδου μπας και εχει γινει καποιο λαθος :rolleyes:

ArFNp2.png

jGyQp2.png

Ts0Xp3.png

Οχι πειτε μου τωραα....πειτε μου....mom to be.....ιδια ημερομηνια με εμενα και ειναι αγορι και Στεφανος και μενα κοριτσι και εντελη Στεφανια????????ααααα....θα περιμενω την β επιπεδου μπας και εχει γινει καποιο λαθος :rolleyes:

λοιπόν...χτες ήμουν στο γυναικολόγο μου ...και μου είπε την εξής ιστορία....ένα μωράκι στον υπέρηχο ήταν κοριτσάκι...στο β επιπέδου κοριτσάκι....και μια μέρα την 35η εβδομάδα....ανακάλυψαν τελικά ότι είναι αγοράκι!!!!!!!!

για αυτό μην χάνεις τις ελπίδες σου!!!!!!! αφού το θέλεις τόοοοοσο πολύ....μπορεί και να γίνει η ανατροπή!!!!!!

εγώ πάλι τέτοια ανατροπή δεν θα την άντεχα!!! να φτιάξεις δωμάτιο...να αγοράσεις αυτά τα τέλεια μικροσκοπικά φορμάκια σε ροζουλί....και ξαφνικά....αλλαγή πλεύσης!!!!

eNortjKzUjIyMrWwtFCyBlwwFbMC3w,,61.png

eNortjKzUjIyMrU0tVSyBlwwFasC3Q,,19.png

eNortjKzUjIytDS2NFeyBlwwFagC3A,,48.png

πείτε μου λίγο σε ποιά εβδομαδα θα κάνετε τον υπέρηχο β' επιπέδου ?

εμένα η 22η εβδομάδα πέφτει μέσα στην Μ.Εβδομάδα....και δεν δουλεύουν...οπότε θα τον κάνω 21η....γιατί μετά παραπάει....

160? ο υπέρηχος!!!!

και δεν βρίσκω το γιατρό μου....

eNortjKzUjIyMrWwtFCyBlwwFbMC3w,,61.png

eNortjKzUjIyMrU0tVSyBlwwFasC3Q,,19.png

eNortjKzUjIytDS2NFeyBlwwFagC3A,,48.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...