Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 53 λεπτά , Xristina96 είπε:

Κοριτσάρες μου! Αν δεν μαγειρεύουν ας καθαρίσουν! Μισές μισές οι δουλειές! Αν δεν κάνουν τίποτα όσο δύσκολη δουλειά κΙ αν κάνουν ας ξεκινήσουν τώρα. Οταν έρθουν τα μωράκια σας όσες δεν έχετε, θα έχετε τόσα πολλά να κάνετε που δεν θα έχετε χρόνο ούτε για τουαλέτα! Εάν εργάζεστε και ολας; Πω πω ! Και αν δεν θέλει να κάνει τίποτα να φωνάξετε την μανούλα του να αναλάβει τις ευθύνες της 😂 

Basic needs! Να ξέρετε, όσοι μαγειρεύουν συνήθως έμειναν μόνοι τους είτε λόγω σχολής ή λόγω ανεξαρτησίας. Το ίδιο και εμείς οι γυναίκες. Δεν ξέρουν όλες να μαγειρεύουν κι ν κάνουν 5 πράγματα. 

Και εμένα που έμενε μόνος του για πολλά χρόνια λόγω δουλειάς,είχε  κάνει πλούσια όλα τα ντελιβερι.Αν μπορούσαν,θα του είχαν κάνει άγαλμα🤣

• Χαχα 5

Μανουλες......Αυγουστου 2015!!!

november rain

Recommended Posts

Στρώσε στρώσε! Διαβάζουμε εμείς! :D

Από ότι έχω καταλάβει ειδικός δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει συνταγή. και νομίζω έτσι πρέπει να είναι. Όπως νοιώθει ο καθένας κι όπως του βγαίνει σύμφωνα με τις ανάγκες του παιδιού.

Μα να ρωτήσω όμως κάτι? Εσείς κοιμόσαστε καλά με τα παιδάκια σας? Ξεκούραστα? Ρωτάω για το πρακτικό του πράγματος. :roll:

Εγώ έτυχε να κοιμηθώ σε διακοπές με τον ανιψιό του άντρα μου. Τρίτης δημοτικού και μικρόσωμο αγοράκι. Κοιμηθήκαμε και οι τρεις μαζί για δύο βράδια (σε υπέρδιπλο κρεβάτι) και τι να πώ! Αναθεμάτισα την ώρα και τη στιγμή! Το αγαπώ πολύ το παιδάκι δεν λέω αλλά δεν ήταν ύπνος αυτός! Μάχη ήταν! Ανεβοκατέβαινε σαν ασανσέρ. Μια ήταν πάνω απο τα κεφάλια μας μια χωμένος κάτω στις πατούσες μας.Το είχα και έννοια αν κοιμάται καλά. Αν είναι σκεπασμένος... Πήγαμε στο νησί 4 ημέρες και μας βγήκε απο τη μύτη. Ήταν κουραστικό! :confused:

Καταλαβαίνω τι λές. Είναι όντως άβολο που ακούω από άλλους, οπότε ο ένας σύντροφος (ο μπαμπάς ας μην τοκρύβουμε..) αναγκαστικα ξενιτεύεται και δεν πολυλέει... Το δικό μας το κρεβάτι ευτυχώς είναι τεράστιο, το είχαμε πάρει από πριν γιατί έχουμε κ μεγάλο μέγεθος ως άνθρωποι...χαχαχααχ οπότε χωράμε και ο καθένας έχει κ το μαξιλάρι του μη σου πω... Επίσης ευτυχώς το αγοράκι μας δε χτυπιέται στον ύπνο του τόσο πολύ, γιατί ακούω και περιπτώσεις σαν αυτές που λες. Σε αυτή την περίπτωση λέει βάζουν όλα τα στρώματα κάτω, ένα διπλό και ένα μονο και είναι σαν να κάνουν προέκταση του κρεβατιού. Έχει πολλούς τρόπους αν θες να διευκολυνθείς. Σου λέω αρκεί να συμφωνούν και να βολεύονται όλοι, αλλιώς δε λέει...

Το θέμα σκέπασμα είχει λυθεί, δεν αγχώνομαι, αφού είναι αναμεσά μας....το καλοκαίρι όμως σκάμε ομαδικώς!!!!

Τώρα που θα έρθει το επόμενο μωρό, αλλάζουν τα δεδομένα...

qtTWp3.png

DCxtp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 13,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Marianthi27

2102

• Marouskaki

2039

• november rain

1702

• meldan

1004

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

καλημερα και απο εμενα!!!

με το καλο σημερα ολες οι εγκυουλες που εχουνε γιατρουλη!περιμενουμε νεα σας!!!και εγω ανυπομονω για την αλλη εβδομαδα (και δεν σας κριβω οτι περιμενω να δω τσουτσου :rolleyes:)

οσο αφορα για τον υπνο του παιδιου στο κρεβατι....ειμαι καταθετα αρνητικη στο να γινεται αυτο γιατι πιστευω οτι οντως το ζευγαρι χανει την επαφη....αλλα μεγαλωνοντας ενα παιδι αναθεωρεις πολλα που πριν ειχες λογο....αυτη την στιγμη ο αντρας μου οσο και γω οταν δεν ειναι στο κρεβατι μας την αναζηταμε...την θελουμε και μας λειπει....οσο για το αλλο ...αν θες για ολα υπαρχει λυση :wink: την αφηνουμε συνηθως τα Σαββατα στην μαμα μου για να βγουμε στην ταβερνουλα μας και ετσι εχουμε ολο το βραδυ και την αλλη μερα το πρωι να κανουμε αγκαλιτσες μιας και την περνουμε μετα για την Κυριακατικη βολτα....ετσι και αλλιως δυστηχως τις καθημερινες οι ωρες που εργαζομαστε ειναι πολλες και η κουραση μεγαλη για γουτσου γουτσου ενω αγκαλιτσες κανουμε ολοι μαζι....σε αντιθεση με τα ΣΚ που ειμαστε ξεκουραστοι :wink:

εγω απο την προηγουμενη εβδομαδα το ακουω το μπεμπεκι μου καθε μερα και ειμαι σιγουρη....ιδικα μετα την γαστρεντεριτιδα που περασα κανει παρτυ στην κοιλια μου ιδικα μετα το φαγητο που καθομαι στο γραφειο το μεσημερι και εχτες το βραδυ που πηγα για υπνο και ειχα φαει πριν γιαουρτι με μελι....αν κανει απο τωρα ετσι την εβαψα....χαχαχα :rolleyes:

ArFNp2.png

jGyQp2.png

Ts0Xp3.png

Μαριάνθη μου καλημέρα! Αυτά με προβληματίζουν. Και φαντάσου ακόμα δεν έχει γεννηθεί! Απλά θέλω υγιείς σχέσεις και βάσεις. Επίσης απο τη φύση μου έχω σημαία μου την ανεξαρτησία.Το λάθος μου είναι πως προσπαθώ απο τώρα με τη φαντασία μου να πλάθω τις εικόνες και τις καταστάσεις (ιδανικές) που πρόκειται να ζήσω μαζί με την κατά ένα άτομο μεγαλύτερη οικογένειά μου! Μα δεν είναι φυσικά δυνατόν κάτι τέτοιο! Επηρεάζομαι λίγο και απο τους γύρω μου και αρχίζουν οι σκέψεις. Γιαυτό συνέχισα το θέμα.

Τύπου ''Κυρία κυρία έχω μια απορία!!! Θα μου τη λύσετε?''

:lol:

Νομίζω βοηθάμε η μια την άλλη ακόμα και μια βλακεία να ρωτήσουμε ή να σχολιάσουμε! Πάντα πίνοντας ''καφεδάκι'' ε?;):wink:

Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις! Μόνο "ανεγκέφαλοι" άνθρωποι! Και εμένα μου αρέσουν αυτές οι συζητήσεις μας στο καφενέ. Γιατί η εμπειρία πολλές φορές αποδεικνύεται πολύ καλύτερη από την καλύτερη θεωρία. Εγώ προσωπικά πάντως πιστεύω ότι η λύση είναι κάπου στο ενδιάμεσο. Αυτό που ανέφερα δηλαδή. Όλοι μαζί στον ύπνο, σαν οικογένεια, χωρίς να παραγκονίζουμε κανέναν με στόχο όμως την ανεξαρτητοποίηση του παιδιού. Η κατάσταση δηλαδή αυτή πρέπει να έχει ένα τέρμα.

SJqRp2.pngPvhnp2.png

Πάντως ρε κορίτσια αν λέτε ότι το μωρό το νιώθεις σαν ελαφρύ χτύπημα (γιατί αυτό το φτερούγισμα ακόμη και τώρα δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι!), εγώ το έχω νιώσει πρώτη φορά εδώ και πολυυυυ καιρό! Ο γιατρός μου είπε ότι οι νέες μαμάδες μετά την 20η εβδομάδα το καταλαβαίνουν. Έλα μου όμως που εγώ εδώ και κανένα μήνα το έχω νιώσει σίγουρα 5-6 φορές! Αλλά κάθε φορά έλεγα μπα τα έντερα μου είναι ή το στομάχι μου. Αλλά τώρα που λέτε ότι τα έντερα και το στομάχι είναι πιο ψηλά, αποδεικνύεται ότι μάλλον το μωρό ένιωθα!

SJqRp2.pngPvhnp2.png

Θελω να παω να αγορασω ενα βιβλιο με θεμα τις σχεσεις αβαμεσα σε αδελφια μικρων ηλικιων.Βρε κοριτσια ενω οι δυο τους αγαπιουνται τρελα,κανουν κατι αγκαλιτσες που με λιωνουν κι αναζητκυν τρελα η μια την αλλη,εχουμε αρχισει να περναμε μια κριση λογω της μικρης που διεκδικει τα παντα,σχεδον τα αρπαζει με τσαμπουκα απ τη μεγαλη.Ο τθ και να της δωσω θελει αυτο που εχει η μελινα,ο τι και να τρωει θελει αυτο που εχεθ η μελινα στι στομα της.Ξερω οτι ακουγονται κοινα προβληματα αλλα θελω να δω καποιους τροπους αντιμετωπισηςΤις πιο πολλες φορες παρεμβαινψω αναγκαστικα,καποιες τις αφηνω μονες τους αλλα δε θελω να πεσω στην παγιδα να πειθω τη μελινα να υποχωρει γιατι η δαναη ειναι μικρη και δεν καταλαβαινει,ουτε ομως να μαλωνω συνεχεια τη μικρη αφου οντως δεν καταλαβαινει.Εσεις πως τα αντιμετωπιζετε?Μαριανθη εχεις καποιο τιτλο να μου προτεινεις?Μεθαυριο το πρωι θα παω για ερευνα στο βιβλιοπωλειο.

Αν και το εχουμε περασει και εμεις αυτο το σταδιο,δυσκολευομαι να σου δωσω καποια συμβουλη γιατι καταρχας η μικρη σου ειναι μονο εναμιση και οντως ειναι στη φαση που θελει ολα να τα διεκδικει και να τα παιρνει,εστω και με αυτον το τροπο.Εξαρταται το παιδι ποσο ξεγελιεται,ποσο υποχωρει.Εγω φροντιζα να εχω ιδια πραγματα και για τα δυο,για να μην τα τραβαει το ενα απο το αλλο, η' να την παιρνω την μικρη αγκαλια να την πηγαινω σε αλλο δωματιο,να της δειχνω κατι στο παραθυρο,διαφορα τετοια χαζα.Παντως ουτε εγω συμφωνω να υποχωρει συνεχεια το μεγαλο αδερφακι γιατι στραπατσαρεται η αυτοπεποιθηση του.

BA6wp2.png

NXc7p2.png

u26tp2.png

Διαφημίσεις

Ύπνος μαζί με τα παιδιά?Μόνο ως λύση ανάγκης τη χρησιμοποίησα όταν αρρώσταιναν ή ερχόντουσαν σε μας μες στη νύχτα.Και όχι, δεν κοιμόμασταν καλά με ένα παιδί ανάμεσά μας, ειδικά ο σύζυγος...Έναν ύπνο έχουμε κι εμείς βρε αδερφέ, να τον στερηθούμε κι αυτόν?Και την άλλη μέρα γραφείο?Οπότε πρώτον για να κοιμόμαστε όλοι καλά και δεύτερον για να μην έχω αντιζηλίες (α, εγώ κοιμήθηκα με τη μαμά και το μπαμπά εσείς στα κρεβάτια σας κορόιδα κλπ) επέλεξα το να κοιμίζω το μικρό (σε κουκέτα με τον μεσαίο κοιμάται)καθήμενη σε καρεκλάκι κοντά στην πόρτα ώσπου να κοιμηθεί οπότε και ένιωθε ασφάλεια και τα νυχτοπερπατήματα έκοψε.Το ίδιο κάνω κι αν ξυπνήσει μες στη νύχτα...Αυτά κι από την τρίτεκνη.Πάντως και το cosleeping που είχα πει να δοκιμάσω στον τρίτο ως νεογέννητο απέτυχε παταγωδώς.Φοβόμουν μην τον πλακώσω το βράδυ από την κούραση και κοιμόμουν χάλια...Πού θα τα βάλετε τα μωρά σας αλήθεια ως νεογέννητα?Εγώ θα βάλω τους τρεις μεγάλους μαζί (άκου τρεις μεγάλους, Παναγία μου!!!) στο ένα παιδικό και στο άλλο το μωράκι για να μην τους ξυπνάει κι εγώ σε χωριστό φυσικά κρεβάτι.Ε κι ο μπαμπάς μόνος ....Για κάποιους μήνες ώσπου να στρώσει λίγο....Πάρτε κι από μένα ένα σεντόνι!:tongue:

Γ 23-05-2006

Φ 15-01-2008

Α 25-01-2011 και...

XpL5p3.png

39177juaehpmaxa.gif

Βροχούλα ξέρεις τι? Ενστικτωδώς που λες κι εσύ νοιώθω πως θα ήθελα να το έχω το κουτσούνι δίπλα μου 24ώρες το 24 ωρο. Απλά με έχουν ''φοβίσει'' καταστάσεις που ζουν άλλες οικογένειες. Για παράδειγμα (αν και δεν μου αρέσει να μιλώ με παραδείγματα) ζευγάρι με δυο αγόρια και ο μεγάλος να κοιμάται μαζί με τους γονείς ως το γυμνάσιο.:? Και με τρομερή ανασφάλεια χαρακτήρα και απόλυτα εξαρτημένος απο τους γονείς. Μπλοκαρισμένο παιδί με κρίσεις πανικού οταν λείπουν απο το σπίτι ακόμα κι όταν πάνε στο σουπερ μάρκετ. Και ο μικρός βαδίζει στα ίδια σχεδόν χνάρια. Είναι μια ακραία περίπτωση και σίγουρα δεν λέω οτι συμβαίνει σε όλους. Προς θεού. Αλλά με προβληματίζει πως να το κάνω... Και έχω δει και ακούσει μέχρι τώρα μόνο παρόμοια περιστατικά.:confused:

Εμένα με τρομάζει η σκέψη να μην έχω προσωπικό χώρο με τον άντρα μου και να ζούμε πανικούς εξάρτησης. Θέλω να δίνω φροντίδα και τρυφερότητα και όλο μου το είναι κατα τη διάρκεια της μέρας. Αλλά πιστεύω πως θα έχω ανάγκη για ξεκούραση και χαλάρωση με τον σύντροφό μου. Ένα μικρό κομματάκι ανεξαρτησίας και προσωπικού χρόνου και χώρου. Δεν ξέρω... Ίσως ανησυχώ άδικα. Μα διάβαζα τα σχόλιά σας και πρώτη φορά βλέπω τόσο θετική άποψη σχετικά με το θέμα. Γιαυτό ζήτησα απόψεις και εμπειρίες. Θέλω να δώ και την άλλη πλευρά.:roll:

Νομιζω αυτο που συμβαινει σε εκεινο το αγορι δεν οφειλεται στο οτι το παιδι κοιμοτανε απο μικρο με τους γονεις του.Μπορει να εχει καποια νοητικη υστερηση χαμηλου βαθμου,μπορει να εχει ψυχικα τραυματα,λεω εγω τωρα δεν ειμαι και ειδικος και απλα οι γονεις να το ριχνουν οτι εχει ξεκινησει το ΄κακο΄απο τοτε που κοιμοτανε μαζι τους η' ξερω πολλους που δεν ανεχονται ουτε τα εντερα τους,οχι μονο τα παιδια τους στο κρεββατι να τους χαλανε και τον υπνο τους.Γιατι μη νομιζεις δεν κοιμουνται ολα τα παιδακια σαν αγγελουδια,αλλα σπρωχνουν αλλα κλωτσανε,αλλα σε καβαλανε στο κεφαλι,και αυτο στον υπνο σου ειναι ανυποφορο πολλες φορες.Ποτε μην κοιτας τι κανει ο αλλος στο σπιτι του,δεν εισαι μεσα να ξερεις τον τροπο διαβιωσης,γιαυτο και επηρρεαζομαστε πολλες φορες ενω δεν θα πρεπε.Ο καθενας κοιμαται οπως στρωνει.Εσυ θα βρεις την χρυση τομη με τον αντρα σου και με το παιδακι σου,βλεποντας και κανοντας.Το ενστικτο σου θα ακολουθεις,διαφορετικα παρε 10 βιβλια και κανε οτι γραφουν οι΄ειδικοι΄.Μην το παιρνεις αγκαλια για να μην κακομαθει,αστο δηλαδη να πλανταζει στο κλαμα και αλλες τετοιες μπουρδες που κανεναν δεν οφελησαν τελικα. Και στην τελικη αν νιωθεις οτι ειναι δικη σου αναγκη να εχεις το παιδι σου διπλα σου γιατι να μην το κανεις?Ο προσωπικος χρονος με τον συζυγο κατανοητος αλλα κανε πρωτα το παιδακι σου και μετα θα τα ξαναπουμε με καινουργια δεδομενα....:wink::wink::wink::wink:

BA6wp2.png

NXc7p2.png

u26tp2.png

Μπορείς αν υπάρχει χώρος στο κρεβατάκι να ξαπλώσεις δίπλα τους και να τους χαϊδέψεις απαλά την πλάτη χωρίς να ξυπνήσουν.

Το εκανα και αυτο μια φορα στην κορη μου και αρχισε να κλωτσαει και να τσαντιζεται,λεω αμαν της εβγαλα τον υπνο αστο καλυτερα μην μου ξαγρυπνησει και εκατσα στα αυγα μου....:mrgreen::mrgreen:

BA6wp2.png

NXc7p2.png

u26tp2.png

Καλημερα κοριτσια.Ξεπροβοδισα το μεγαλο μου παιδακι για το σχολειο του,το μεσαιο μου κοιμαται και στις 11.30 εχω ραντεβουδακι με το μικρο μου.Πεταωωωω σημερα.Εχω σηκωθει,πινω καφεδακι ,εφαγα κρουασανακι και μπαινω για μπανακι.Σας φιλω,θα τα πουμε αργοτερα.Μελακι μου εγω δεν παρεξηγουμαι,αλλωστε τα λες πολυ γλυκα κι εμενα μου αρεσει πολυ οταν καποιος θετει ενα τετοιο θενα προς συζητηση,ουσιαστικο και με πολλες παραμετρους.Αλλωστε αν δεν εχεις παρωπιδες κι ακους κι αλλες αποψεις,κατι διαφορετικο μαθαινεις και βγαινεις κερδισμενος.Παντως θα συμφωνησω με τη μαγδα οτι οτσν ερθει το παιδακι σου ανατρεπονται οι θεωριες και τα "πρεπει" και λειτουργεις βασει ενστικτου κι οχι βασει σχεδιου.Σ αλλες οικογενειες ανασφαλη ειναι τα παιδια που κοιμοντουσαν με τους γονεις και σε αλλες ανασφαλη ειναι τα παιδια που τα αφηναν να κοιμουνται μονα τους χωρις να δινουν σημασια στα κλαματα και στις φοβιες τους.Γονεικι ενστικτο λοιπον,το θαυματουργο.

Συμφωνω απολυτα με την κυρια απο εδω και εννοειτε κανεις δεν παρεξηγειτε και γιατι αλλωστε?αποψεις λεμε,ολες σεβαστες ειναι.Αντε κοριτσι περιμενουμε τα νεα σου και εσενα, η crochet που ειναι καλε???

BA6wp2.png

NXc7p2.png

u26tp2.png

εγω ενω ελεγα στην αρχη θα τα βαλω σε ξεχωριστα δωματια ειτε ειναι κοριτσι ειτε ειναι αγορι....η κορη μου ομως θελει να βαλω την κουνια διπλα στο κρεβατακι της για να παει να κοιμαται στο δωματιο της και να το προσεχει....και εννοειται δεν θα της χαλασω χατιρι!!!

τωρα για το μετα.....αν ειναι αγορακι μαλλον θα το παω στο αλλο δωματιο καθως μεγαλωνουν γιατι σιγουρα θα θελει το καθενα τον χωρο του...αν ειναι κοριτσακι...θα τα βαλω μαζι και το αλλο θα το κανω playroom...εκτος αν θελουν να εχουν μεγαλωνοντας το καθενα το δωματιο του....

για το θεμα κλοτσιας στην κοιλια....την κορη μου την ακουσα πρωτη φορα στις διακοπες καθως ετρωγα μακαρονια μιε κιμα 17η εβδομαδα....αυτο το ενιωσα αχνα πρωτη φορα την 12η εβδομαδα...τωρα εδω και 5-6 ημερες το ακουω συνεχεια και καθε μερα!Παντως μοιαζει με κινηση εντερου...και στην αρχη δεν καταλαβαινεις την διαφορα ευκολα....μετα ομως την νιωθεις....και στην δευτερη εγκυμοσυνη που εισαι πιο εμπειρη το καταλαβαινεις πιο ευκολα :wink:

ArFNp2.png

jGyQp2.png

Ts0Xp3.png

Διαφημίσεις

Και εγώ χωρίς να έχω εμπειρία ανατροφής παιδιών, παρά μόνο από τις συναντήσεις μου με άλλους γονείς, θα συμφωνήσω μαζί σου. Τονίζω πάλι πως προσωπική εμπειρία δεν έχω. Ωστόσο πράγματι, ενώ στην αρχή φαίνονται όλα ρόδινα στην πορεία υπάρχουν δυσκολίες. Τα παιδιά δεν φεύγουν εύκολα για το δωμάτιό τους, ο σύζυγος (που συνήθως είναι ο αδικημένος γκρινιάζει) και η σύζυγος είναι πελαγωμένη. Κατά την γνώμη μου τα παιδιά είναι περαστικά στην ζωή μας. Από την άποψη αυτή δεν θα πρέπει να μπαίνουν ανάμεσα στο ζευγάρι. Από την άλλη, η φύση μας έχει φτιάξει έτσι ώστε όπως όλα τα ζωντανά είναι συνεχώς δίπλα στα μωρά τους το πρώτο διάστημα, το ίδιο θα πρέπει να κάνει και ο άνθρωπος. Ο διαχωρισμός σε "χώρο σου-δωμάτιό σου" και "χώρο μου-δωμάτιό μου" είναι μια ανθρώπινη-κοινωνική κατασκευή. Κατ' εμέ το ιδανικό θα ήταν να κοιμούνται όλοι μαζί (γονείς και παιδιά) σε ένα κρεβάτι, για τον πρώτο χρόνο μόνο. Μετά πρέπει να ακολουθείται η πορεία της ανεξαρτητοποίησης των παιδιών

Εγω παλι εχω αντιθετη αποψη απο αυτην,χωρις παρεξηγηση παντα και να τι εννοω..Τα παιδια μας ειναι περαστικα στη ζωη μας,ενω ο συντροφος μας ειναι δεδομενος οτι θα υπαρχει εκει για παντα? Για μενα ισχυει το αντιθετο,τα παιδια μου θα ειναι για παντα το μισο κομματι μου και ο συζυγος μου συνοδοιπορος οσο θελει,οσο μπορουμε,οσο μας βγει και οσο γουσταρουμε.Τα παιδια μου εννοειτε θα απογαλακτιστουν απτην μαμα τους γιατι ετσι πρεπει να γινει καποια στιγμη μπορει τωρα μπορει στο δημοτικο,μπορει στο γυμνασιο αλλα μεχρι τοτε και για παντα θα ειναι οι πρωταγωνιστες της ζωης μου,αυτα και κανεις αλλος.Ολα ταλλα για μενα ειναι δευτερης σημασιας και ξερεις πως το συμπεραινω αυτο?(μην μου απαντησεις τωρα, καντο σε κανα χρονο).Αν φυγει ενα παιδι απτην ζωη μου,θα χασω τη ιδια τη ζωη μου,αν φυγει ο συντροφος μου θα στεναχωρηθω οσο δεν μπορεις να φανταστεις αλλα θα προχωρησω.

Για να μην βαραινουμε το κλιμα ομως ας πουμε πως ολα θα πανε καλα για ολες!

BA6wp2.png

NXc7p2.png

u26tp2.png

Καλημέρα κορίτσια!

meldan και crochetmania περιμένουμε τα νέα σας!

Kι εμείς έχουμε ραντεβού να δούμε το νινάκι σήμερα το απόγευμα, και ελπίζω να μάθουμε οριστικά το φύλο. Ανυπομονώ να το δω να κουνιέται, πάλι θα με πάρουν τα ζουμιά!

Pε κορίτσια εχει μια βδομάδα τώρα, που νιώθω κάτι ανεπαίσθητες κινήσεις μέσα στην κοιλιά. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία, αλλά είναι καθημερινό και δεν μοιάζει με κινήσεις εντέρου πχ. Ακριβως κάτω από τον αφαλό!

Eίναι δυνατόν να νιώθω το μωρό απο τώρα; Εχω αρχίσει να το πιστεύω!

Why not my dear? Αν εισαι και αδυνατουλα...!!!!πολυ πιθανο!!

BA6wp2.png

NXc7p2.png

u26tp2.png

εγω ενω ελεγα στην αρχη θα τα βαλω σε ξεχωριστα δωματια ειτε ειναι κοριτσι ειτε ειναι αγορι....η κορη μου ομως θελει να βαλω την κουνια διπλα στο κρεβατακι της για να παει να κοιμαται στο δωματιο της και να το προσεχει....και εννοειται δεν θα της χαλασω χατιρι!!!

Το ότι το μικρό θα ξυπνά το βράδυ και μπορεί να ξυπνά κι εκείνη το έχεις σκεφτεί?Εμένα επειδή θα πηγαίνουν και οι τρεις σχολείο δεν μπορώ να μην το σκεφτώ κι αυτό....;););)

τωρα για το μετα.....αν ειναι αγορακι μαλλον θα το παω στο αλλο δωματιο καθως μεγαλωνουν γιατι σιγουρα θα θελει το καθενα τον χωρο του...αν ειναι κοριτσακι...θα τα βαλω μαζι και το αλλο θα το κανω playroom...εκτος αν θελουν να εχουν μεγαλωνοντας το καθενα το δωματιο του....

Κι εκτός κι αν κάνεις τρίτο και μετά αλλάξουν τα σχέδια χαχα!;););)

για το θεμα κλοτσιας στην κοιλια....την κορη μου την ακουσα πρωτη φορα στις διακοπες καθως ετρωγα μακαρονια μιε κιμα 17η εβδομαδα....αυτο το ενιωσα αχνα πρωτη φορα την 12η εβδομαδα...τωρα εδω και 5-6 ημερες το ακουω συνεχεια και καθε μερα!Παντως μοιαζει με κινηση εντερου...και στην αρχη δεν καταλαβαινεις την διαφορα ευκολα....μετα ομως την νιωθεις....και στην δευτερη εγκυμοσυνη που εισαι πιο εμπειρη το καταλαβαινεις πιο ευκολα :wink:

Εμένα κάνει κάτι απότομα τινάγματα και μετά σιωπή για μέρες....κουφά πράγματα...

Γ 23-05-2006

Φ 15-01-2008

Α 25-01-2011 και...

XpL5p3.png

39177juaehpmaxa.gif

Ύπνος μαζί με τα παιδιά?Μόνο ως λύση ανάγκης τη χρησιμοποίησα όταν αρρώσταιναν ή ερχόντουσαν σε μας μες στη νύχτα.Και όχι, δεν κοιμόμασταν καλά με ένα παιδί ανάμεσά μας, ειδικά ο σύζυγος...Έναν ύπνο έχουμε κι εμείς βρε αδερφέ, να τον στερηθούμε κι αυτόν?Και την άλλη μέρα γραφείο?Οπότε πρώτον για να κοιμόμαστε όλοι καλά και δεύτερον για να μην έχω αντιζηλίες (α, εγώ κοιμήθηκα με τη μαμά και το μπαμπά εσείς στα κρεβάτια σας κορόιδα κλπ) επέλεξα το να κοιμίζω το μικρό (σε κουκέτα με τον μεσαίο κοιμάται)καθήμενη σε καρεκλάκι κοντά στην πόρτα ώσπου να κοιμηθεί οπότε και ένιωθε ασφάλεια και τα νυχτοπερπατήματα έκοψε.Το ίδιο κάνω κι αν ξυπνήσει μες στη νύχτα...Αυτά κι από την τρίτεκνη.Πάντως και το cosleeping που είχα πει να δοκιμάσω στον τρίτο ως νεογέννητο απέτυχε παταγωδώς.Φοβόμουν μην τον πλακώσω το βράδυ από την κούραση και κοιμόμουν χάλια...Πού θα τα βάλετε τα μωρά σας αλήθεια ως νεογέννητα?Εγώ θα βάλω τους τρεις μεγάλους μαζί (άκου τρεις μεγάλους, Παναγία μου!!!) στο ένα παιδικό και στο άλλο το μωράκι για να μην τους ξυπνάει κι εγώ σε χωριστό φυσικά κρεβάτι.Ε κι ο μπαμπάς μόνος ....Για κάποιους μήνες ώσπου να στρώσει λίγο....Πάρτε κι από μένα ένα σεντόνι!:tongue:

Εγω την κορουλα μου την δευτερη καλε!! διπλα στο κρεββατι μας,στην κουνια της και τα αλλα δυο η΄σε ενα δωματιο η΄στα δικα τους δωματια το καθενα,αν εχουμε βρει σπιτι ως τοτε με 3-4 υπνοδωματια και ο Θεος βοηθος...

BA6wp2.png

NXc7p2.png

u26tp2.png

Κοριτσακια δε διαβασα τι γραψατε αλλα μπηκα να σας πω τα ΡΟΖ νεα μας.Ολα καλα η νεα μας μπουμπου.Απογοητευτηκα λιγο ειναι η αληθεια αλλα ημουν οκ ως τη στιγμη που γυρισε η μελινα απ το σχολειο και της το παμε.Εβαλε κατι κλαματα που δεν τα περιμενα κι ελεγε ηθελα αγορακι ολη την ωρα.Στεναχωρηθηκα που δεν της ειπα αυτο που ηθελε τοσο πολυ ν ακουσει.Κι εγω πιστευω οτι θα ενιωθα αλλη ολοκληρωση αν δοκιμαζα τη μητροτητα κι απο τις δυο πλευρες αλλα δε θελω να μαι κι αχαριστη.Αλλοι δε μπορουν να κανουν παιδακι κι εμεις θα χουμε πρωτα ο θεος τρεις υγιεις κουκλιτσες.Κροκετ εσυ τι νεα ειχες?

6OMxp3.png

v4jop3.png

fwehp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...