Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 5 ώρες πρίν, *Vasoula είπε:

Χαίρομαι κορίτσι μου!!!όλα καλά λοιπόν!!!!είναι συχνά αυτά τα ροζ/καφέ και ξέρω πόσο τρομακτικά είναι...αλλά ορίστε είναι όλα καλά!!!

Ευχαριστώ πολύ!Τρόμαξα πιο πολύ λόγω του ότι οι πόνοι ήταν πολύ έντονοι και επίσης έχω στο ιστορικό μου και παλινδρομη και βιοχημική,οπότε σε συνδυασμό με το αίμα,λέω πάει..Στην κόρη μου είχα συνέχεια τέτοιους πόνους,απλά δεν είχα καθόλου αίμα,αλλά παρόλα αυτά πήγαινα συχνά στο γιατρό για να επιβεβαιώσουμε ότι προέρχονται από το έντερο.Ευτυχώς όλα καλά🥰

Cafe Δεκέμβριος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

Litsazao ΠΗΤ 3/12 –Baby Girl

MarilenaAth ΠΗΤ 6/12 ΜητέραΚρητης – Itʼs a Boy!!

Christy28 ΠΗΤ 6/12 ΑΡΕΤΑΙΟ

Angelikig ΠΗΤ 9/12 ΜΗΤΕΡΑ – Itʼs a Boy!!

Nikel ΠΗΤ 16/12 ΕΛΕΝΑ–Baby Girl

Λενανεκ ΠΗΤ 16/12 ΑΤΤΙΚΟ - Itʼs a Boy!!

Cleo's mommy ΠΗΤ 17/12

Irnadi ΠΗΤ 22/12

Baila ΠΗΤ 23/12

Flosummer ΠΗΤ 24/12 ΛΗΤΩ

Dsunny ΠΗΤ 25/12

Honey ΠΗΤ 27/12 ΛΗΤΩ

Margioula ΠΗΤ 27/12/10 ΑΤΤΙΚΟ – Itʼs a Boy!!

Velissa ΠΗΤ 27/12/10 – Itʼs a Boy!!

Melenia21 ΠΗΤ 31/12 ΜΗΤΕΡΑ - Boy & Girl!!

Ζounitsa ΠΗΤ 31/12 ΑΡΕΤΑΙΟ -Baby Girl

Bebua ΠΗΤ 30/12 ΙΑΣΩ Η ΓΑΙΑ - Itʼsa Boy!!

mariaefi ΠΗΤ ??? ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ καισαρικη

Καλησπέρα κορίτσια και εμβρυάκια! Δεν μπαίνω πολύ συχνά λόγω υποχρεώσεων αλλά προσπαθώ όταν είμαι μέσα να μαθαίνω τα νέα σας. Χαίρομαι που πάνε όλα καλά για όλες μας, άντε να κάνουμε όσες μείναμε και τη β' επιπέδου να ηρεμήσουμε λίγο ακόμα!

Μας πρόσθεσα και εμάς στη λίστα

CrCmp2.png

1295335bgma5fa4kz.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Cleo's mommy ΠΗΤ 17/12 - Itʼs a Boy!!

Irnadi ΠΗΤ 22/12

Baila ΠΗΤ 23/12

Flosummer ΠΗΤ 24/12 ΛΗΤΩ

Dsunny ΠΗΤ 25/12

Honey ΠΗΤ 27/12 ΛΗΤΩ

Γεια σας κοριτσια!!!

Εχω κι εγω λιγες μερουλες να μπω αλλα απ'οτι διαβαζω ειστε ολες (και τα μπεμπακια σας) πολυ καλα και χαρηκα ιδιαιτερα. Εγω κοντευω να λιωσω απο τη ζεστη και το γεγονος οτι κυνηγαω και την κορη μου απο πισω κανει τα πραγματα πιο δυσκολα. Η ηλικια των 20 μηνων ειναι πραγματικα για πολυ τρεξιμο!!! Οσο για τα κιλα που λετε στην πρωτη μου εγκυμοσυνη (πηρα συνολικα 25!!!) στην φαση που ειμαι τωρα πρεπει να ειχα παρει πανω απο 10 σιγουρα. Τωρα που το εχω λιγο στο μυαλο μου γιατι κουραστηκα πολυ να τα χασω εχω παρει 5 ως τωρα. Παντως οσες ειστε στην 1η εγκυμοσυνη και δεν εχετε καποιο ιατρικο θεμα αξιζετε να φατε και λιγο παραπανω βρε κοριτσια... Ποτε θα το ξανακανετε με τετοιο αλλοθι και χωρις τυψεις???

Προσθεσα και το μπεμπακι μου στη λιστα που ειναι τελικα αγορακι. Εγω εχω β επιπεδου 12 Αυγουστου αλλα το μωρουλι μου δεν κουνιεται και πολυ. Περιμενα οτι και ως 2η εγκυμοσυνη θα το ενιωθα πιο γρηγορα και πιο εντονα αλλα δεν. Την κορη μου την ειχα νιωσει εντονα ακριβως οσο ειμαι τωρα... 19 εβδομαδων.

Αυτα τα νεακια μου. Ευχομαι ολες να ειστε καλα και να επιβιωσουμε απο αυτην την απιστευτη ζεστη!!! Φιλια!!!

f1OTp2.png

pNHkp2.png

Εγώ αναφέρομαι στις μέρες του μαιευτηρίου όμως.. εκεί σίγουρα θα του δίνουν ξένο μέχρι να κατέβει το δικο μου έτσι δεν είναι?

Σε έπιασα Angelikig!!!

Δεν είχα διαβάσει όλες τις σελίδες.

Αρχικά να πω πως εγώ θήλασα το γιο μου μόνο 2 μήνες και τότε πίστευα ότι δεν είχα γάλα.

Το φταίξιμο φυσικά είναι δικό μου γιατί άφησα στο Μητέρα να κάνουν ότι θέλουν και άκουσα τον παιδίατρο!

Την κόρη μου μέχρι πριν ένα μήνα τη θήλαζα ακόμη.Είναι 21 μηνών περίπου τώρα.

Ψυχολογικά ήμουν άσχημα που δεν θήλασα τον γιο μου όσο ήθελα γιατί είμαι από αυτές που πρωταρχική σημασία έχει ο θηλασμός.

Στην εγγυμοσύνη της κόρης μου ανακάλυψα το parents.Ξεκοκάλισσα το θέμα θηλασμός,όπου ανάμεσα σε υπερβολές,αλήθειες και ψέματα κατάφερα να ξεχωρίσω την ιδιαίτερη σημασία του θηλασμού και το πόσο πολύ το ήθελα!

Γέννησα στο Αττικό νοσοκομείο το οποίο είναι πολύ φιλικό με το θηλασμό.

Δεν θα ξεχ'ασω την απάντηση της παιδιάτρου που όταν τη ρώτησα αν υπάρχει περίπτωση κάποια γυναίκα να μην έχει γάλα.Μου είπε φυσικά συμβαίνει αλλά σε 1 στα 10.000.000 γυναίκες! Και είχε δίκιο.Η μαμά μου, η αδερφή μου, ο παιδίατρος με είχαν παραμυθιάσει ως εκεί που δεν πάει!Αν βαριέσαι, αν δεν το θέλεις πολύ,αν κουραστείς γρήγορα μόνο τότε δεν έχεις γάλα!Τον πρώτο μήνα ήταν πολύ δύσκολα για μ'ενα και τα προβληματάκια που αντιμετώπιζα δεν μπορούσα να τα λύσω από άτομα του περιβάλλοντος μου κι έτσι πόσταρα το οτιδήποτε στο parents.Και πάντα ήταν κάποια κοπέλα εκεί να με καθησυχάσει,να με βοηθήσει.Και λίγους μήνες μετά τη γέννηση της κόρης μου πήγα σε ημερίδα για το θηλασμό που γινόταν τότε στο Αττικό,μαζί με την κορούλα μου και έμαθα πολλά!

Η ευτυχία μου γι αυτό που τελικά κατάφερα δεν περιγράφεται! Ένοιωσα τόσο σημαντική που κατάφερα να δώσω στο παιδί μου αυτό το πολύτιμο εφόδιο που μας έχει δώσει τόσο απλόχερα ο Θεός!

Και όσο για το συμπλήρωμα που λες, αυτό είναι και το μυστικό.

Το γάλα δεν κατεβαίνει στο στήθος έτσι από μόνο του ως δια μαγείας.Θέλει όσο το δυνατόν περισσότερες θηλαστικές κινήσεις.Αν δεν κάνει το ίδιο το μωρό σου αυτές τις θηλαστικές κινήσεις πολλές πολλές ώρεςστην αρχή το γάλα σου ή θα είναι πάντα λιγοστό ή τουλάχιστον θα κοπεί με μαθηματική ακρίβεια πάνω στο μήνα!

Και αν οι θηλές σου δεν είναι καλές ή αν το μωράκι δεν τα καταφέρνει ικανοποιητικά(αν και τα ατιμούλικα το κάνουν συνήθως τόσο σωστά)υπάρχει μόνο το νοσοκομειακό θήλαστρο που μπορεί να σε βοηθήσει αφού εως τώρα είναι το μόνο που μιμείται πιο πολύ τις αυθεντικές θηλαστικές κινήσεις ενός μωρού.Ένα τέτοιο νοίκιασα για τους πρώτους δύο μήνες και ευτυχώς δεν υπέκοιψα αυτή τη φορά στην πωλήτρια του Λητώ για να αγοράσω το χειροκίνητο ή ηλεκτροκίνητο θήλαστρο που μου πρότειναν επίμονα! Αυτά είναι για μετά τους 6 μήνες.Πόσο επικύνδυνες είναι και αυτές!

Αν γεννάς κάπου όπως στο Μητέρα (αν συνεχίζουν ακόμη στο ίδιο βιολί) θα πρέπει εσύ με αυστηρότητα να τονίσεις ότι το παιδί τρέφεται αποκλειστικά με θηλασμό!!!

Στο Αττικό όπου ήμουν αν ζητούσες γάλα ξένο έπρεπε να πας να το ζητήσεις από το γραφείο των μαίων οι οποίες σε περνάνε από κόσκινο ρωτώντας γιατί το ζητάς και αν χρειάζεσαι πιο πολύ βοήθεια στο θηλασμό!

Εγώ δεν θα κρυφτώ.Ζήτησα δυο φορές μπουκάλι και αφού είχα θηλάσει για πολύ ώρα μετά το έδινα στη μικρή.Ήταν και ότι δεν ήμουν σπίτι μου για να έχω την δικιά μας ηρεμία για να αφωσιωθούμε.Ένοιωθα και ότι η μικρή δεν χόρτεναι καθότι γεννήθηκε 4.240 κιλά!Κι αυτό βλακεία μου μάλλον ήταν.Επιστρέφοντας όμως σπίτι δεν αγόρασα ποτέ γάλα!!!!

Αυτές είναι οι απόψεις μου και θα χαρώ να ακούσω κι άλλες.

Και προς Θεού σέβομαι την επιθυμία κάποιας κοπέλας να μην θηλάσει.

Όμως θεωρώ ότι είναι επιλογή!

Δεν ξαναμιλάω για το θηλασμό γιατί νομίζω ότι για την ώρα σας κούρασα...αλλά λέω κι αν κάποια μανούλα το θέλει πραγματικά και συναντήσει αυτά που συνάντησα εγώ την πρώτη φορά? Πόσο πολύ θα ήθελα κάποιον σαν εμένα τώρα να με είχε συμβουλέψει!

B1nVp3.png MDOOp2.pngzkyMp2.png

Σαν κομμάτι πολλά φαίνονται 5 κιλά τον τελευταίο 1 1/2 μήνα!

(Για δες ποιος μιλάει θα μου πεις)

Μήπως να μίλαγες με τον διαβητολόγο και να σου έγραφε ένα μηχανηματάκι όπουθα μπορείς να ελέγχεις το σάκχαρο σου κατά την διάρκεια της ημέρας?

Εγώ όταν είμαι με τον μπαμπά μου που είναι διαβητικός και έχει τέτοιο μηχανηματάκι το κάνουμε όλη την ημέρα σαν παιχνίδι! Μετράμε τα σάκχαρα μας.

7ο με 9ο μήνα και αγγούρι να τρως θα παίρνεις κιλά.

Για φυλάξου, για φυλάξου

Μία παθούσα.

Εδώ να πω επίσης πως στα άλλα μου δύο παιδιά πήρα σε κάθεεγκυμοσύνη από 30-35 κιλά! Δεν παρουσίασα όμως ποτέ κανενός είδους πρόβλημα! Τι να πω άβυσσος.

Εννοειται οτι εχω μηχανακι σακχαρου, αφου κανω ινσουλινη. Το θεμα ειναι οτι τα κιλα ανεβαινουν παρα την διατροφη. Γιάυτο εχω αγχωθει!

Μαλλον θα απευθυνθω σε διατροφολογο.

Συμφωνω απολυτα με τις αποψεις σου για τον θηλασμο! Εχω διαβασει αρκετα βιβλια και εδω στο φορουμ εχω διαβασει τα πιο σημαντικα πραγματα! Πιστευω οτι ειναι οτι καλυτερο μπορουμε να κανουμε για τα θαυματα που θα φερουμε στον κοσμο! Θα προσπαθησω να θηλασω αποκλειστικα για οσο πιο πολυ γινεται, μακαρι να τα καταφερω.

Θα ηθελα να σε ρωτησω τι γνωμη σου... σκεφτομαι να μην αγορασω αποστειρωτη, μπιμπερο κτλ. Σε οσες κοπελες του κυκλου μου που εχουν θηλασει (οχι για μεγαλο χρονικο διαστημα βεβαια) το εχω πει πεφτουν να φανε. Οχι οτι υπολογιζω ιδιαιτερα την γνωμη τους αλλα με βαζουν σε σκεψεις! Ποια ειναι η γνωμη σου?

maWTp2.png716242kmi87gjtrd.gif

Ξαναβάζω την λίστα !

Cleo's mommy ΠΗΤ 17/12 - Itʼs a Boy!!

Irnadi ΠΗΤ 22/12

Baila ΠΗΤ 23/12

Flosummer ΠΗΤ 24/12 ΛΗΤΩ

Dsunny ΠΗΤ 25/12

Honey ΠΗΤ 27/12 ΛΗΤΩ

mariaefi ΠΗΤ ??? ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ καισαρικη

p2mPp2.png

BMqPp2.png

Διαφημίσεις

Σε έπιασα Angelikig!!!

Δεν είχα διαβάσει όλες τις σελίδες.

Αρχικά να πω πως εγώ θήλασα το γιο μου μόνο 2 μήνες και τότε πίστευα ότι δεν είχα γάλα.

Το φταίξιμο φυσικά είναι δικό μου γιατί άφησα στο Μητέρα να κάνουν ότι θέλουν και άκουσα τον παιδίατρο!

Την κόρη μου μέχρι πριν ένα μήνα τη θήλαζα ακόμη.Είναι 21 μηνών περίπου τώρα.

Ψυχολογικά ήμουν άσχημα που δεν θήλασα τον γιο μου όσο ήθελα γιατί είμαι από αυτές που πρωταρχική σημασία έχει ο θηλασμός.

Στην εγγυμοσύνη της κόρης μου ανακάλυψα το parents.Ξεκοκάλισσα το θέμα θηλασμός,όπου ανάμεσα σε υπερβολές,αλήθειες και ψέματα κατάφερα να ξεχωρίσω την ιδιαίτερη σημασία του θηλασμού και το πόσο πολύ το ήθελα!

Γέννησα στο Αττικό νοσοκομείο το οποίο είναι πολύ φιλικό με το θηλασμό.

Δεν θα ξεχ'ασω την απάντηση της παιδιάτρου που όταν τη ρώτησα αν υπάρχει περίπτωση κάποια γυναίκα να μην έχει γάλα.Μου είπε φυσικά συμβαίνει αλλά σε 1 στα 10.000.000 γυναίκες! Και είχε δίκιο.Η μαμά μου, η αδερφή μου, ο παιδίατρος με είχαν παραμυθιάσει ως εκεί που δεν πάει!Αν βαριέσαι, αν δεν το θέλεις πολύ,αν κουραστείς γρήγορα μόνο τότε δεν έχεις γάλα!Τον πρώτο μήνα ήταν πολύ δύσκολα για μ'ενα και τα προβληματάκια που αντιμετώπιζα δεν μπορούσα να τα λύσω από άτομα του περιβάλλοντος μου κι έτσι πόσταρα το οτιδήποτε στο parents.Και πάντα ήταν κάποια κοπέλα εκεί να με καθησυχάσει,να με βοηθήσει.Και λίγους μήνες μετά τη γέννηση της κόρης μου πήγα σε ημερίδα για το θηλασμό που γινόταν τότε στο Αττικό,μαζί με την κορούλα μου και έμαθα πολλά!

Η ευτυχία μου γι αυτό που τελικά κατάφερα δεν περιγράφεται! Ένοιωσα τόσο σημαντική που κατάφερα να δώσω στο παιδί μου αυτό το πολύτιμο εφόδιο που μας έχει δώσει τόσο απλόχερα ο Θεός!

Και όσο για το συμπλήρωμα που λες, αυτό είναι και το μυστικό.

Το γάλα δεν κατεβαίνει στο στήθος έτσι από μόνο του ως δια μαγείας.Θέλει όσο το δυνατόν περισσότερες θηλαστικές κινήσεις.Αν δεν κάνει το ίδιο το μωρό σου αυτές τις θηλαστικές κινήσεις πολλές πολλές ώρεςστην αρχή το γάλα σου ή θα είναι πάντα λιγοστό ή τουλάχιστον θα κοπεί με μαθηματική ακρίβεια πάνω στο μήνα!

Και αν οι θηλές σου δεν είναι καλές ή αν το μωράκι δεν τα καταφέρνει ικανοποιητικά(αν και τα ατιμούλικα το κάνουν συνήθως τόσο σωστά)υπάρχει μόνο το νοσοκομειακό θήλαστρο που μπορεί να σε βοηθήσει αφού εως τώρα είναι το μόνο που μιμείται πιο πολύ τις αυθεντικές θηλαστικές κινήσεις ενός μωρού.Ένα τέτοιο νοίκιασα για τους πρώτους δύο μήνες και ευτυχώς δεν υπέκοιψα αυτή τη φορά στην πωλήτρια του Λητώ για να αγοράσω το χειροκίνητο ή ηλεκτροκίνητο θήλαστρο που μου πρότειναν επίμονα! Αυτά είναι για μετά τους 6 μήνες.Πόσο επικύνδυνες είναι και αυτές!

Αν γεννάς κάπου όπως στο Μητέρα (αν συνεχίζουν ακόμη στο ίδιο βιολί) θα πρέπει εσύ με αυστηρότητα να τονίσεις ότι το παιδί τρέφεται αποκλειστικά με θηλασμό!!!

Στο Αττικό όπου ήμουν αν ζητούσες γάλα ξένο έπρεπε να πας να το ζητήσεις από το γραφείο των μαίων οι οποίες σε περνάνε από κόσκινο ρωτώντας γιατί το ζητάς και αν χρειάζεσαι πιο πολύ βοήθεια στο θηλασμό!

Εγώ δεν θα κρυφτώ.Ζήτησα δυο φορές μπουκάλι και αφού είχα θηλάσει για πολύ ώρα μετά το έδινα στη μικρή.Ήταν και ότι δεν ήμουν σπίτι μου για να έχω την δικιά μας ηρεμία για να αφωσιωθούμε.Ένοιωθα και ότι η μικρή δεν χόρτεναι καθότι γεννήθηκε 4.240 κιλά!Κι αυτό βλακεία μου μάλλον ήταν.Επιστρέφοντας όμως σπίτι δεν αγόρασα ποτέ γάλα!!!!

Δεν ξαναμιλάω για το θηλασμό γιατί νομίζω ότι για την ώρα σας κούρασα...αλλά λέω κι αν κάποια μανούλα το θέλει πραγματικά και συναντήσει αυτά που συνάντησα εγώ την πρώτη φορά? Πόσο πολύ θα ήθελα κάποιον σαν εμένα τώρα να με είχε συμβουλέψει!

ΛΕΝΑΛΕΚ δεν μπορείς να φανταστείς πόσο μα πόσο πολύ με βοήθησες με όλα όσα μου είπες παραπάνω...Το τι παραπληροφόρηση υπάρχει σχετικά με το θέμα του θηλασμού ειναι απίστευτο ειλικρινά.. Όσο για το ηλεκτρονικό θήλαστρο ναι κ όμως θα αγόραζα ενα απο το Λητώ..τώρα που μου το είπες θα νοικιάσω κατευθείαν απο το νοσοκομείο πρώτα ο θεός.. Με λίγα λογια αν κατάλαβα καλά κ αν όχι διορθωσέ με.. Στο Μητέρα θα ΤΟΝΙΣΩ οτι θέλω να τρέφεται το μωρό αποκλειστικά με θηλασμό ακόμα κ αν αυτό σημαίνει να μου το φέρνουν συνέχεια στο δωμάτιο για το ταίσω και ενδιάμεσα να βγάζω με το επαγγελματικό θήλαστρο για να αυξήσω την παραγωγή μου? Η ούτως η άλλως στο νοσοκομέιο που θα είμαι αυτό δεν είναι απαραίτητο γιατί τις πρώτες μέρες δεν θα έχω γάλα ούτως ή άλλως? ακόμα..κατι άλλο..τις πρώτες 2 ή 3 μέρες εχω ακούσει οτι εχουμε μόνο πρωτόγαλα..το μωρό χορταίνει με το πρωτόγαλα? Δεν εξαρτάται άραγε κ απο πόσα κιλά θα γεννηθεί? Θέλω να πώ αν γεννηθεί 3.5 κιλά ειναι σούπερ φαντάζομαι κ δεν θα πρεπει να αγχωθούμε για το ποσο τρώει τις πρωτες μερες που θα ειναι λίγο το γάλα..αν όμως γεννηθεί 2.8? ή 3 κιλά? θα εκτιμούσα αν μπορούσες να μου λύσεις αυτές τις απορίες μου!

Χίλια ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες σου! φιλακιααααα

p2mPp2.png

BMqPp2.png

Angelikig σχετικά με το Μητέρα είχα αντιμετωπίσει εγώ θέμα.

Πρώτον το παιδί μου ύστερα από τη γέννηση του στις 1,45 τα ξημερώματα το είδα το πρωί!Τι του έδωσαν για πρωτόγαλα?Γλυκοζη....

Προσοχή να απαιτήσεις να θηλάσεις το παιδί σου μετά τη γέννηση του λοιπόν.

Δεύτερον ούτε μία μαία δεν μου είπε το οτιδήποτε για το θηλασμό κι εγώ εκ των προτέρων ήμουν τόσο ενημερωμένη όσο ένα 10χρονο κοριτσάκι...δηλ.καθόλου.Μόνο ο άντρας μου που με λυπήθηκε βρήκε μία μαία της έδωσε 20ευρώ για να έρθει στο δωματιο μου να πιάσει το στήθος και να μου πει δυο λέξεις!

Ενημερώνεσε από πριν κατάλληλα.Και όταν λέω κατάλληλα δεν εννοώ το διαφημιστικό βιβλιαράκι της pampers όπου γράφει για το θηλασμό.Προσωπικά αυτή τη στιγμή έχω βρει καλύτερα τους δύο τόμους για τον θηλασμό της Πατσούρου που μπορείς να διαβάσεις από πριν και μπορείς να το χρησιμοποιείς συμβουλεύοντας το σε κάθε στάδιο και για οποιοδήποτε πρόβλημα συναντήσεις.Αν νομίζεις βέβαια ότι κάνω διαφήμιση με βρίζεις αν θες.

Τρίτον μου έφερναν το παιδί στο πυρεξάκι με το μπουκάλι ρο γάλα μέσα και σε κατάσταση νιρβάνα.Το είχαν ταίσει.Φυσικά το παιδί ούτε που να τη φτύσει τη θηλή κι εγώ κλάμα που δεν μπορώ να θηλάσω.

Αυστηρή σύσταση και προς όλες τις υπεύθυνες και ανεύθυνες που έχουν να κάνουν με τα παιδιά μας,πως το μωρό θηλάζει! Φυσικά και του αρκεί μόνο το πρωτόγαλα.Το μυστικό είναι στις θηλαστικές κινήσεις.Ωστόσο όσο θα είσαστε στο μαιευτήριο κι επειδή δεν θα είστε στην ηρεμία του σπιτιού σας και θα περνούν οι μαίες στην ψύχρα ξαφνικά να πάρουν το παιδί, δεν νομίζω να είναι και το τέλος του κόσμου να δώσεις λίγο μπουκάλι.Αφού όμως πρώτα το έχεις θηλάσει! τονίζεις όμως ότι εσύ θα είσαι η μπουκαλουπεύθυνη!

Ελπίζω πραγματικά να έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα από τότε που γέννησα εγώ εκεί!

Ήταν απαραίτητο,το παραδέχονταν και γυναικολόγοι.Από τότε μια φορά πήγα επίσκεψη εκεί με το ζόρι!Στο 2ο παιδάκι μου είχα πάλι την ίδια γυναικολόγο μέχρι τον 7ο μήνα!Δεν άντεξα όμως ούτε στη σκέψη να ξαναγεννήσω εκεί και άλλαξα γιατρό.

Αυτά βέβαια ήταν δικά μου ψυχολογικά.Δεν σημαίνουν κάτι τώρα!

ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΜΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΛΙΆ ΔΕΝ ΕΧΩ!

ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ....

B1nVp3.png MDOOp2.pngzkyMp2.png

Ο μητρικός θηλασμός είναι αποκλειστικό προνόμιο της γυναίκας και δεν συμβαίνει τυχαία στη ζωή της. Είναι η κατάληξη μιας σειράς μεταβολών του μαστού που αρχίζουν πριν εμφανιστεί η έμμηνος ρύση. Οι ορμόνες που παράγονται στις ωοθήκες είναι υπεύθυνες για τις μεταβολές που λαμβάνουν χώρα από τη διάπλαση του μαστού μέχρι και τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης και πλακουντιακές ορμόνες βοηθούν στην προετοιμασία του μαστού για τη σπουδαία λειτουργία της παραγωγής του γάλακτος και του θηλασμού. Από τη φύση, η θρέψη του παιδιού συνεχίζεται από την ίδια τη μητέρα και μετά τη γέννησή του με τον θηλασμό.

Σχεδόν όλες οι μητέρες (πάνω από 97.5%) γαλακτοφορούν με επάρκεια και είναι ικανές από τη φύση να θηλάσουν τα παιδιά τους με επιτυχία και να διατηρήσουν τη γαλουχία. Η φύση έχει προβλέψει ώστε η παραγωγή του μητρικού γάλακτος να είναι ανάλογη με τις ανάγκες τόσο του νεογέννητου, όσο και του βρέφους. Το μέγεθος του μαστού δεν έχει καμία σχέση με την ικανότητα παραγωγής γάλακτος. Το καλύτερο γάλα για κάθε νεογέννητο είναι το γάλα του είδους του, δηλ. το γάλα της μάνας του. Για τον άνθρωπο το καλύτερο γάλα είναι το γάλα της γυναίκας, δηλ. το μητρικό γάλα. Το μητρικό γάλα είναι η μοναδική τροφή που προσφέρει στο νεογέννητο και στο βρέφος τις απαραίτητες ουσίες, στις κατάλληλες αναλογίες και στη σωστή σύνθεση.

Τα λευκώματα του μητρικού γάλακτος είναι ανώτερης βιολογικής αξίας. Τα λίπη του απορροφώνται καλύτερα, είναι ευκολοχώνευτα και κυριαρχούν τα ακόρεστα λιπαρά οξέα. Οι υδατάνθρακες του γυναικείου γάλακτος είναι μοναδικοί. Προσφέρουν ενέργεια, παίζουν σπουδαίο ρόλο στην προφύλαξη του παιδιού από λοιμώξεις του γαστρεντερικού συστήματος και στη φυσιολογική ανάπτυξη του νευρικού του συστήματος. Τα άλατα ασβεστίου και φωσφόρου, ο σίδηρος βρίσκονται σε μικρότερη περιεκτικότητα από ό,τι στο αγελαδινό γάλα -στην τεχνητή διατροφή χρησιμοποιείται το γάλα της αγελάδας- αλλά απορροφώνται πιο εύκολα και χρησιμοποιούνται καλύτερα από τον βρεφικό οργανισμό. Γι' αυτό η αναιμία, η ραχίτιδα, η τετανία εμφανίζονται σπανιότερα στα παιδιά που θηλάζουν.

Οι βιταμίνες εξαρτώνται από το διαιτολόγιο της μητέρας. Οι Α και C είναι σε μεγαλύτερη περιεκτικότητα από ό,τι στο αγελαδινό γάλα και προστατεύουν τα μωρά από διάφορες ασθένειες.

Ειδικές ουσίες, οι επιδερμικοί και νευρικοί παράγοντες αύξησης που βρίσκονται στο μητρικό γάλα συμβάλλουν στην ωρίμανση του πεπτικού και του νευρικού συστήματος.

Τα αμυντικά στοιχεία του μητρικού γάλακτος, δηλ. οι ανοσοσφαιρίνες, οι αντισταφυλοκοκκικοί παράγοντες, η λυσοζύμη, η λακτοσφαιρίνη, ο γαλακτοβάκιλλος, προφυλάσσουν το νεογέννητο και το βρέφος από πολλές ασθένειες.

Αλλεργικές καταστάσεις, όπως το συνάχι, άσθμα, έκζεμα, διάρροιες είναι σπανιότερες σε παιδιά που θηλάζουν.

Για το πρόωρο νεογέννητο το γάλα της μητέρας του είναι η μοναδική, η ιδανική τροφή. Έρευνες έδειξαν ότι το γάλα των μητέρων που γεννούν πρόωρα νεογνά έχει περισσότερα λευκώματα, αντισώματα, λίπη και άλατα από το γάλα των μητέρων που γεννούν τελειόμηνα νεογνά. Για τον λόγο αυτό δεν θα πρέπει να γίνεται διακοπή γαλουχίας στις μητέρες που γεννούν πρόωρα μωρά.

Το γυναικείο γάλα δεν είναι μόνο αναντικατάστατη τροφή αλλά και πολύτιμο μέσο για το αμυντικό του σύστημα.

Τα παιδιά που θηλάζουν σπάνια παθαίνουν γαστρεντερίτιδες, ωτίτιδες, βρογχίτιδες και είναι περισσότερο ανθεκτικά σε ορισμένους ιούς. Μελέτες και έρευνες σε όλο τον κόσμο απέδειξαν ότι με το μητρικό γάλα ελαττώθηκε πολύ η νοσηρότητα και η θνησιμότητα των παιδιών.

Το μητρικό γάλα δεν έχει μικρόβια γιατί το παιδί το παίρνει απευθείας από τον μαστό της μητέρας του. Δεν θέλει προετοιμασία. Είναι έτοιμο κάθε στιγμή που το χρειάζεται το μωρό στην κατάλληλη θερμοκρασία και αναλογία.

Το μητρικό γάλα είναι μοναδικός θησαυρός που προσφέρεται δωρεάν.

Ο μητρικός θηλασμός είναι το θεμέλιο της ψυχικής υγείας του παιδιού και σφυρηλατεί γερούς δεσμούς ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί. Την ώρα του θηλασμού το παιδί εκτός από τις πολύτιμες ουσίες που παίρνει για τη θρέψη του, δέχεται και πάρα πολλά ερεθίσματα. Έρχεται σε στενή επαφή με το δέρμα και τη ζεστασιά της μητέρας του, μυρίζει τον μαστό της και τον χαϊδεύει, ακούει τους κτύπους της καρδιάς της, την κοιτάζει κατάματα.

Αλλά και η μητέρα που θηλάζει αισθάνεται ολοκληρωμένη ως γυναίκα, που βοηθά το παιδί της να μεγαλώσει σωστά. Έτσι, ο θηλασμός δημιουργεί έναν ιδιαίτερο θερμό και ευχάριστο δεσμό μεταξύ μητέρας και παιδιού.

Πέραν όμως από αυτό, τα δώρα του μητρικού θηλασμού για τη μητέρα, την οικογένεια, την κοινωνία και την Πολιτεία είναι πολλά: Η μήτρα της γυναίκας επανέρχεται γρηγορότερα στη φυσιολογική της κατάσταση, με τις συσπάσεις που δημιουργούνται με τον θηλασμό. Η μητέρα αποκτά γρηγορότερα το φυσιολογικό της βάρος, όταν θηλάζει, χάνοντας ευκολότερα τα κιλά που πήρε στην εγκυμοσύνη. Επίσης, προάγεται η ψυχική υγεία του νεογνού κατά την περίοδο της λοχείας.

Ο θηλασμός είναι ο γρηγορότερος και ευκολότερος τρόπος σίτισης του βρέφους, αφήνοντας στη μητέρα περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Ο μητρικός θηλασμός είναι οικολογικός: αστείρευτος πόρος, ευεργετικός για τον πλανήτη και το παιδί. Μειώνεται η νοσηρότητα, έχουμε περισσότερα γερά παιδιά. Μειώνονται τα έξοδα φαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο μητρικός θηλασμός είναι οικονομικός αφού δεν υπάρχουν έξοδα για την αγορά ξένου γάλακτος.

Στις μέρες μας, η προάσπιση, η υποστήριξη και η προαγωγή του μητρικού θηλασμού είναι στόχος προτεραιότητας σε υπό ανάπτυξη ή σε αναπτυγμένες χώρες, σε μοντέρνες ή παραδοσιακές κοινωνίες.

Ενδεικτικό της σπουδαιότητας του μητρικού θηλασμού είναι το γεγονός ότι η UNICEF και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ξεκίνησαν το 1992 την πρωτοβουλία «Νοσοκομεία Φιλικά προς τα Βρέφη» (Στην Ελλάδα δεν έχουμε κανένα!!!).

Το «Φιλικό προς τα Βρέφη Νοσοκομείο» δεν χωρίζει τη μητέρα από το μωρό της μετά τη γέννηση. Εστιάζει στις ανάγκες τους και επιτρέπει στη μητέρα να φροντίσει το παιδί της. Είναι ένας χώρος όπου ο θηλασμός προωθείται συνέχεια. Ένα «Νοσοκομείο Φιλικό προς τα Βρέφη», είναι ένα πρώτο βήμα, ένας κόσμος φιλικός προς τα παιδιά, είναι ο απώτερος στόχος.

Η διεθνής κοινότητα, για να προαγάγει τον θηλασμό, καθιέρωσε την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού μέσα στον Αύγουστο. Λόγω καιρικών ιδιαιτεροτήτων, στην Ελλάδα από το 1996 γιορτάζεται κάθε χρόνο από 1 έως 7 Νοεμβρίου.

Βιβλιογραφία

1. WHO/UNICEF Statement. Protecting, promoting and supporting breast feeding. Geneva, 1989.

2. WHO/UNICEF. Breast feeding, 1990.

3. Θ. Ζάχου, Ι. Σοφατζής. Συμβουλές στον μητρικό θηλασμό.

jUhhp3.png

dj7Zp3.png

τι κανετε μανουλες?!!

εγω λιωνω απο την ζεστη............

ειμαι εξω βεραντα δεν φυσαει φυλλο δεν κουναει.....

ειχαμε μια βαφτιση και μετα απο [αρα πολυ καιρο ενιωσα λιγο γυναικα βαφτηκα στολιστηκα και βγηκα!!!!

το νινακι μου και εγω το ενιωσα!!εχει τωρα καμμια βδομαδα!!

αλλα δεν το λεω παρα εξω...χιχιχι!!

απο κιλα εγω τιποτα δεν εχω παρει και μαλιστα σημερα στην βαφτιση ολοι νομιζαν οτι ημουν απλα 3 μηνων....

το θεμα ειναι οτι τα παντελονια δεν μου κανουν αλλα και της εγκυμοσυνης επισης!

στο σπιτι ειμαι ολη μερα με ενα φορεματακι χαλαρααα.....

5 Ατγουστου θα παω γιατρο να κανονισουμε και την β επιπεδου!

και μαλλον θα γεννησω 20/12 την ιδια μερα με την κορη μου...

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια!!! Τι κανετε? Πως περασατε το Σαββ/κο???

Εγω το Σαββατο εκανα ολη μερα φασινα και χτες το μεσημερι πηγαμε σε μια βαφτιση και τα "επαιξα" στην κυριολεξια...

Εκανε παρα πολύ ζεστη και δυστηχως εφτασα σε σημειο λιποθυμειας...Παρολιγο να σοριαστω κοντα στην κολυμπήθρα και ευτυχως ο καλος μου πατερούλης και η καλη μου η μαμα ηταν εφοδιασμενη με παγωμενο νερο!!! Με πηραν με εβαλαν σε ενα παγκακι και μου εδωσαν να πιω νερο...και στο προσωπο-μαλλια. Παει και το μακιγιαζ.. :?

Μετα συνήλθα λιγακι αλλα αυτο το πραγμα πρωτη φορα το ενιωσα..

Στο κεντρο δεν το συζητω ολοι ημασταν χαλιααα απο την ζεστη...

Το βραδυ οταν ειχα αρχισει να ειμαι καλύτερα η πιεση μου ηταν 9 η μεγαλη..

Φανταζομαι ποση θα ηταν το πρωι στο ζορισμα!!! :evil:

Αυτα να νεα μου απο το Σαββ/κο...

Το βραδυ μας τελειωσε με ταβλι στο μπαλκονι!!! Ειχαμε να το κανουμε απο φοιτητες!!!....... :mrgreen:

as1cHw60g411100MTc1ZHB8ODg4NTI5ZHw.gif

cfcIp3.png

καλημερα κοριτσακια.

σας ευχαριστουμε πολυ που μπηκατε στον κοπο να γραψετε ολα αυτα για το θηλασμο βοηθανε πολυ.

εγω θυμαμαι απο την αδελφη μου και την νυφη μου που γεννησαν πριν ενα χρονο τις 2-3 πρωτες μερες στο νοσοκομειο το μωρο ετρωγε απο μπουκαλι, δεν ξερω αν παιζει ρολο που γεννησαν με καισαρικη βεβαια.

ααααααααααα και νομιζω στην αρχη τα ταϊσαν κατι σαν ζαχαρονερο νομιζω (δεν ειμαι και πολυ σιγουρη γιαυτο).

λοιπον στα δικα μου. ακομη να νιωσω την κλωτσια και εγω, συνεχιζουν μονο τα γαργαλητα που ενιωθα.

απο κιλα ειμαι και εγω στα +9 με υποτιθεμενη διατροφη χωρις να υπαρχει καποιος λογος, σακχαρο και τετοια, απλα εκανα διατροφη πολυ πριν την εγκυμοσυνη και σκεφτηκα να την συνεχισω, αν και τελευταια δεν την κανω αυστηρα, τρωω οτι θυμηθω γι'αυτο και την τελευταια εβδομαδα πηρα 2 κιλα και εφτασα τα 9.

με βαλατε λιγο σε σκεψεις με αυτα που γραφετε για το λευκωμα γιατι εχουν πρηστει πολυ τα ακρα μου και εξετασεις θα κανω σε κανα δυο εβδομαδες αλλα δεν ξερω αν θα κανω και για αυτο κατι. λετε να πω το γιατρο μου για το πρηξιμο;

Yr3hp3.png?X4b9jlWg

καλημερα κοριτσακια.

με βαλατε λιγο σε σκεψεις με αυτα που γραφετε για το λευκωμα γιατι εχουν πρηστει πολυ τα ακρα μου και εξετασεις θα κανω σε κανα δυο εβδομαδες αλλα δεν ξερω αν θα κανω και για αυτο κατι. λετε να πω το γιατρο μου για το πρηξιμο;

Καλημέρα Λιτσακι...μην ανυσηχεις οι γιατροι ξερουν τι εξετασεις πρεπει να γινουν. Σου εχει γραψει μια εξεταση ουρια??? Δες στο χαρτι σου...

Την εξεταση ουρων την κανουμε νομιζω και για αυτο το λογο. Και γω τον ρωτησα την Τριτη που πήγα γιατι και μενα πρηζονται και μου ειπε οτι ειναι μεσα στις εξετασεις που μου γραφει. Οποτε φανταζομαι ολοι ετσι θα το κανουν...

Και γω σημερα το πρωι πηγα παλι για εξετασεις...

Τι να κανουμε, υπομονη!!!

as1cHw60g411100MTc1ZHB8ODg4NTI5ZHw.gif

cfcIp3.png

Κοριτσάκια γεια σας και από εμένα!!! Εμείς Σ/Κ δουλίτσες σπιτιού και βόλτα στην ορεινή Αρκαδία..... Μες στη δροσιά!! Μαριλένα μου λογικό είναι να ζαλιστείς, ζέστη, κλειστός χώρος, εγκυμοσύνη..... όλα μαζί! Εγώ είχα βγει για κάτι δουλίτσες και τώρα γύρισα και είμαι έτοιμη να πέσω κάτω από τη ζέστη!! Από κιλά εγώ είμαι +4 λόγω εμετών αλλά και εμένα τα πόδια μου πρήζονται. Ρώτησα το γιατρό και μου είπε ότι ούτε η ορθοστασία κάνει καλό, ούτε και το κάθισμα στην καρέκλα γιατί πάλι κρέμονται τα πόδια. Και φυσικά κόβουμε το αλάτι από τη διατροφή μας γιατί κάνει κατακράτηση.... Περιμένω και εγώ με ανυπομονεσία να έρθει 19/8 για το β επιπέδου!! Να σας ρωτήσω κάτι??? Αγχώνεστε καθόλου τι γίνεται με το μωράκι σας μέχρι να φτάσει το επόμενο ραντεβού με το γιατρό σας?? Αν ναι πως το ξεπερνάτε??

Αυτά.... για την ώρα!!!

WeDjp2.png

0hUop3.png

Καλημερούδια σας!

κι εμείς το ΣΚ είχαμε πάει προς Κορινθία αλλά ήθελα να είμαι συνέχεια ξάπλα γιατί πρίζοταν τα πόδια μου (κι εμένα όπως και σε πολύ κόσμο απ'ότι κατάλαβα). Κι ας έχω πάρει 2,5 κιλά ενώ δεν είχα ενοχλήσεις του γαστρεντερικού. Θα ρωτήσω το απόγευμα τον γιατρό που έχουμε ραντεβού μήπως κάτι δεν κολλάει σε όλη την ιστορία.

Όσο για το άγχος μέχρι το επόμενο ραντεβού, θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι άγχος/ανησυχία άλλά άγχος/ανυπομονησία/θέλω-να-δω-το-μωράκι-μας...

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...