Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 7 λεπτά , Makelen είπε:

Δε θα φταις εσυ.. ουτε οι ορμονες.. οι αλλοι οι κουλοί θα φταινε.. που οποια βλακεια τους ερχεται.. στην εγκυο τη λενε! Δεν ξερω πως γινεται αυτο!!!

Ααααα κατάλαβα!!! Έχω μάθει να κλείνω τα αυτιά μου καιρό τώρα σε βλακείες... Αστούς να λένε εγώ απλά δεν ακούω!!! 😉 Είδα κι όταν δεν ήμουν έγκυος τι λέγανε οπότε εκεί έμαθα να μην ακούω!!!

• Χαχα 1

Cafe Δεκέμβριος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

zounitsa Αγγελική 27 Οκτωβρίου

christy28 Ειρήνη 23 Νοεμβρίου

MarilenaAth 26/11/2010

Angelikig Λεωνίδας 29 Νοεμβρίου

Patousitsas 1/12/2010

Βασιλεία 4 Δεκεμβρίου

Κωνσταντίνος 4 Δεκεμβρίου

Bebua 5/12/2010

Garouf Δομίνικος 5 Δεκεμβρίου

Nikel 6/12/2010

Mariaefi

Honey Δανάη 11 Δεκεμβρίου

Cleoʼs mommy 5/12/2010

Koykoybreli Ίωνας 14 Δεκεμβρίου

ΛΕΝΑΝΕΚ Γιώργος 14 Δεκεμβρίου

Flosummer Χάρης 17 Δεκεμβρίου

Μargioula Προσεχώς Γεωργία 21 Δεκεμβρίου

Peristeraki Φώτης 21 Δεκεμβρίου

Velissa Παναγιώτης 23 Δεκεμβρίου

Swanocean Φίλιππος 23 Δεκεμβρίου

Καλώς μας ήρθες γειτόνισσα swanocean. Όσες έχετε κι άλλα παιδάκια βάλετε και τα δικά τους γενέθλια.

Zounitsa να σου ζήσει το κοριτσάκι σου!!!!!!

Τώρα είδα ότι έχουμε γενέθλια την ίδια μέρα!!!!Να μας ζήσουν!!!!Κ όλα τα υπόλοιπα μωράκια εννοείται :D:D:D:D:D:D:D

Καθένας έχει τρεις χαρακτήρες:αυτόν που δείχνει,αυτόν που έχει κι αυτόν που νομίζει ότι έχει

feQKp2.png

4okhp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

καλημέρα και καλώς ήρθες swanocean με το μικρό σου Φιλιππάκο

(μου αρέσει πάρα πολύ αυτό το όνομα)

και γώ νεοφερμένη είμαι

zounitsa να χαίρεσαι την αγγελικούλα σου...χρόνια της πολλά

και να την καμαρώνεται όπως επιθυμεί η ίδια

ευχαριστούμε πάρα πολύ για την πρόσκληση

μακάρι να τα καταφέρουμε να έρθουμε

να σου ευχηθούμε κι από κοντά...

περαστικά σε όσους αρρώστησαν και καλό κουράγιο

σ'αυτούς που τους φροντίζουν

περιστεράκι κι ο δικός μου κοιμόταν από 2 μηνών σε δικό του δωμάτιο

στη κούνια του (όταν κοιμόταν - γιατί έβγαλα το άυπνο παιδί)

αλλά πλέον το έκοψε το άθλημα

μόνο με τη μάμα του θέλει τώρα

οπότε τον παίρνει ο ύπνος στο κρεβάτι μας και τον πάω στην κούνια του

αυτός ξύπναει αμέσως ή μέσα στο μισάωρο

σηκώνεται στα κάγκελα και φωνάζει να τον πάρω

μαμά- μαμα και απλώνει τα χεράκια του

μόλις τον πάρω αγκαλία γατζώνεται και ξεραίνεται στον ύπνο

αν τον αφήσω στην κούνια χαλάει κόσμο

οπότε τον φέρνω στο κρεβάτι μας και μόλις βυθιστεί στον ύπνο

τον ξαναπάω στην κούνια του....

αυτό γίνεται καμιά 10αριά φορές μέσα στη νύχτα

και το πρωί δουλεύω!

Σ'ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!Κ πως αντέχεις το πρωί στη δουλειά?Την άλλη βδομάδα ξεκινάω κ εγώ δουλειά κ ο μικρός την τελευταία βδομάδα μου κάνει κάτι περίεργα του τύπου ξυπνάει μες την νύχτα κ τον κοιμίζω (εννοείται στην αγκαλιά γιατί αλλιώς δεν παίζει).Μπορεί να το κάνει 2-3 φορές την νύχτα.Ελπίζω όταν αρχίσω να έχει ξεπεράσει αυτή τη φάση αλλιώς τη βάψαμε...

Καθένας έχει τρεις χαρακτήρες:αυτόν που δείχνει,αυτόν που έχει κι αυτόν που νομίζει ότι έχει

feQKp2.png

4okhp3.png

Να σας ρωτήσω κάτι κορίτσια...Τι τρώνε τα μωράκια σας;Δεν εννοώ τόσο τι προτιμήσεις έχουν στο φαγητό όσο τι τους έχει βάλει στο πλάνο διατροφής ο παιδίατρος.Ακούω διάφορα από φίλες μου, αλλά για πιο μεγάλα παιδάκια, κι ίσως σήμερα να έχουν αλλάξει κάποια πράγματα στην παιδιατρική.

Ο γιατρός μας είναι πολύ καλός και είμαι απόλυτα ευχαριστημένη, είναι και οικογενειακός φίλος. Ωστόσο είναι κάπως συντηρητικός στο φαγητό του μικρού.

Ισως αυτό να συμβαίνει γιατί είναι αναπτυγμένος ο λουκουμάς μας...

Το μπεμπε γεννήθηκε 3 κιλά ακριβώς και 52εκ.Αρχικά έπινε το γάλα μου και συμπλήρωμα frisolac,μέχρι να καλύπτω τις ανάγκες του, οπότε και έπινε μόνο δικό μου.Μετά για ένα διάστημα έπινε δικό μου και frisomel.Αυτό μέχρι 9 μηνών, που επιδίωξα να διακόψω τον θηλασμό χωρίς χάπι, γιατί από την αρχή έβγαζα το γάλα με θήλαστρο.Και είπα ως εδώ...

Τώρα πίνει το S26 progress gold, γιατί το frisomel έπαψε να το πίνει και δοκιμάσαμε διάφορα.

Στο 5ο μήνα αρχίσαμε βανίλια ρυζάλευρο. Μετά φρουτόκρεμα (μπανάνα, αχλάδι, μήλο).Μας είπε ο γιατρός να δοκιμάσουμε πεπόνι και ροδάκινο, αλλά ο μικρός δεν τα ήθελε και δεν επιμείναμε.Ούτε την φρουτόκρεμα πολυθέλει.Τώρα πρόσθεσα κα πορτοκάλι.Από άλλες κρέμες τρώει φαριν λακτε και μπισκοτοκρεμα και όχι όλη την δοσολογία που γράφει ανά γεύμα η συσκευασία.

Επίσης τρώμε λαχανοσουπα, κρεατόσουπα, κοτόσουπα με σέλινο, καρότι, κολοκύθι, πατάτα.Εδώ και καιρό μας έχει βάλει ψάρι, αλλά ακόμα δεν το έχουμε ξεκινήσει.Σε λίγες ημέρες ξεκινάμε και αυγό.

Να σημειώσω ότι είναι δεινός γιαουρτοφάγος...Μια δυο φορές τώρα τελευταία έχω βάλει στις σουπίτσες του ζυμαρικό, αλλά όχι καθημερινά.Τώρα είναι 9950γρ. και έχει ύψος 78,5 εκατ.αναπτυγμένος, αλλά αρμονικά, λέει ο γιατρός.

Πολλές φορές τον έχω ρωτήσει,αν χρειάζεται να προσθέσω κάποιο άλλο λαχανικό.Εχω ακούσει από άλλες μαμάδες ότι δίνουν στα μωρά να δοκιμάζουν από τα φαγητό της υπόλοιπης οικογένειας. Μια γνωστή μου πρόσφατα μου είπε ότι η βαφτιστήρα της, στην ίδια ηλικία με τον δικό μου, τρώει μέχρι και φακές...

Διαφημίσεις

περιστερακι καλησπερα

εμας το προγραμμα διατροφης εχει ως εξης: πρωι γαλα, μετα φρουτοκρεμα που ευτυχως μετα απο πολλες δοκιμες εδω και 1 μηνα τρωει η οποια εχει αυστηρα και μονο μηλο αχλαδι μπανανα και 2 μιραντα παπαδοπουλου. Το μεσημερι σουπα εναλαξ κοτοπουλο η μοσχαρι με πατατα καροτο κολοκυθι και μια κουταλια ψιλο ζυμαρικο. Οταν το αλεθω στο μπλεντερ βαζω μεσα και μια κουταλια ελαιολαδο καθως και ενα μικρο κομματακι τυρι, συνηθως φετα. Α και καποιες μερες, που εχω φροντισει να κανω για τους υπολοιπους φαγητο αναλατο, πχ φακες, γιουβετσι, αρακα, του βαζω και μια κουταλιτσα απο αυτο στο μπλεντερ. Το απογευμα γιαουρτακι και το βραδυ παλι γαλα. Αυτα καθε μερα. Εμεις εχουμε την αλλη εβδομαδα παιδιατρο και ισως μας προσθεσει κατι ακομα. Απο την προηγουμενη βεβαια φορα μου ειχε πει να του δινω και λιγο στερεο δηλαΔΗ ψωμακι τυρακι κανενα μπισκοτακι ετσι για να δοκιμαζει σιγα σιγα αλλα η προσπαθεια μου επεσε στο κενο γιατι αμεσως εκανε εμετο!

Οποτε παραμενω σε αυτα μεχρι νεοτερας! Παντως και ο μεγαλος μου που ηταν πιο ευκολος στο φαι στο χρονο πανω ξεκινησε να τρωει οτι και εμεις......

[IMG]http://lbyf.lilypie.com/6QhFp3.png?TWzLZ8D5[/IMG]
[IMG]http://lpmf.lilypie.com/K4Sgp2.png?UYTvmZAf[/IMG]
[IMG]http://lb3f.lilypie.com/Qk1Hp3.png?V2xKCBPp[/IMG]

εμένα τρώει από κρεατικά κοτόπουλο-μοσχάρι >>> τέλος του 6ου ξεκίνησε.άλλα κρέατα πότε μπορεί να φάει?

ψάρι μου είπε μόλις χρονίσει >>> άλλοι το βάζουν και πιο νωρίς

κρόκο αυγού 3 φορές τη βδομάδα >>>από τον 9ο.ολόκληρο αυγό πότε?

γιαούρτι >>> από τον 9ο αργήσαμε αλλά κι εμένα είναι δεινός γιαουρτοφάγος. δεν του δίνω τα παιδικά αλλά αυτά που τρώμε κι εμείς...καλύτερα πλήρες μου είπε και όχι με χαμηλά λιπαρά

και από λαχανικά και φρούτα τα περισσότερα τα έχει φάει

από τον 7ο κίολας. ξέκινησε από τον 6ο με τα απλά...

από τέτοια δεν του έχω δώσει

πχ. από φρούτα ανάνα, φράουλες κεράσια και σταφύλι

είχε φάει σχεδόν τα πάντα από καλοκαιρινά φρούτα

ροδάκινο, καρπούζι, πεπόνι, βανίλιες, ακτινίδιο κτλ.

από λαχανικά δεν του έχω δώσει μελιτζάνα

έχει όμως φάει (εκτός από τα κλασσικά)... πατζάρι, κουνουπίδι,

μπρόκολο, πράσο, φασολάκια, μπάμιες (είχαμε δυσκοιλιότητα στις αρχές)

κρεμμύδι φρέσκο και ξερό, σέληνο, σπανάκι πιπεριες σε όλα τα χρώματα κι άλλα που δε θυμάμαι τώρα

κρέμες σε σκόνη φαριν λακτέ ρυζάλευρο βανίλια δεν του δίνω

όσπρια έχει ξεκινήσει από τον 9ο. έχει φάει φάκες, ρεβύθια, φάβα, μαυρομάτικα και φασόλια χάντρες και του αρέσουν πολύ

από ζυμαρικά, δημητριακά τρώει τα πάντα

ρύζι, μακαρονοειδή, ψωμί, φρυγανιά κτλ.

του κάνω και περίεργες συνταγές με αβοκάντο, γλυκοπατάτα, κουάκερ κτλ.

κρέμες τύπου φαρίν λακτέ, ρυζάλευρο βανίλια

έφαγε μόνο τις 2 πρώτες εβδομάδες στον 6ο μήνα (με ρυζάλευρο

ξεκίνησε) αλλά είχα άλλη παιδίατρο τότε

όλα ανάλατα τα τρώει και το λάδι το βάζω αφού σβήσω το μάτι

γλυκό δεν έχει δοκιμάσει

γνωστές μου μαμάδες τους δίνουν από το φαγητό τους κανονικά

και τους δίνουν να δοκιμάσουν και κανα γλυκάκι τύπου χαλβά κτλ....

κανα 2 κουταλιές μου λένε

εγώ δεν πρόκειται να του δώσω γλυκό....

από το φαί μας τρώει αλλά είναι μαγειρεμένο διαιτητικά

σαν να το μαγείρευα μόνο για εκείνον

αλάτι-πιπέρι βάζουμε στο πιάτο μας

και το λάδι μπαίνει στο τέλος

φρουτόκρεμα, μεσημεριανό και απογευματινό τρώει τουλάχιστον 240γρ.

(έχω μπολάκια που μετράνε τη ποσότητα)

και γάλα πίνει 240μλ πρώι και βράδυ

καλά δεν είναι?

χτές τον ζύγισα 9500γρ και 74εκ.

γιατρό θα πάμε όταν χρονίσει για τον ετήσιο έλεγχο

εμβόλια τα κάνουμε στο ΙΚΑ τζάμπα

Konstantinos 04/12/10 - Eirini 26/03/13 - Nikolas 25/08/15 - Athina 11/06/18

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!Είστε πολύ κατατοπιστικές.Εχω δίκιο που λέω ότι είναι συντηρητικός ο γιατρός μας.Το παραδέχεται κι ο ίδιος.Λέει ότι λόγω παιδικής παχυσαρκίας τα παιδιά πρέπει να τρώνε συντηρητικά. Συμφωνώ μαζί του, γιατί είναι θέμα υγείας και σε καμιά περίπτωση δεν θα ήθελα το παιδάκι μου να γίνει παχύσαρκο.Εγώ πάντα είχα ένα θεματάκι με τα κιλά μου και ταλαιπωρούμαι συνεχώς,κυρίως ψυχολογικά έχω και θυρεοειδή.

Το μωρό γλυκό εννοείται πως δεν τρώει, ούτε αλάτι.Το λαδάκι το προσθέτω στο πιάτο του. Τρώει 5 γεύματα την ημέρα, πρωί-βράδυ 200 ή 240 ml γάλα, το μεσημεριανό του όπως σας το είπα(έτσι αυστηρό κρεατοχορτόσουπα και κοτοχορτόσουπα)και δύο ενδιάμεσα γεύματα ή γιαούρτι(από τον 6ο του το έδωσα μόνη μου)ή φρουτόκρεμα άμα είναι στις καλές του ή κλασική κρεμούλα.

Σκέφτομαι ότι είναι ένα πολύ βαρετό πλάνο διατροφής και φοβάμαι μετά μήπως δεν τρώει τα φαγητά και γίνει ιδιότροπος.

Το ψάρι που μας σύστησε δεν του το δίνουμε γιατί δεν έχουμε εμπιστοσύνη στα ιχθυοπωλεία!Τι ήταν να μάθουμε ότι είναι καλοί πελάτες των προμηθευτών κατεψυγμένων...Ο άντρας μου είναι τόσο κατηγορηματικός στο θέμα του ψαριού που τον βλέπω να πηγαίνει με καλάμι να ψαρεύει!

Πάνω στο χρόνο θα τον ξαναπάμε στο γιατρό, αλλά μέχρι τότε θα ήθελα να κάνω κάποιες αλλαγές, έστω στα λαχανικά. Το κουάκερ πως το φτιάχνεις chrimai για το μωράκι σου;Είναι πολύ υγιεινό και μου δίνεις ιδέα να του το δοκιμάσω.Μια χαρά ανάπτυξη έχει το μικρό σου chrimai.

Θα αρχίζω να αλλάζω κι εγώ του δικού κάποια φαγητά γιατί βαριέμαι εγώ να τα βλέπω τα ίδια και τα ίδια...Φαντάζομαι εκείνος που τα τρώει

Διαφημίσεις

Εμένα ο παιδίατρος μου είπε ότι κοτόπουλο-μοσχάρι και ψάρι είναι οι ιδανικές τροφές για όλους μας και ότι τα υπόλοιπα κρεατικά προσθέτουν μόνο λίπος και για το παιδι είναι απαγορευτικά.Να σου πω την αλήθεια chrimai ήθελα να κάνω δοκιμές, χωρίς να το πω στον γιατρό, αλλά φοβόμουν μην πάθει καμιά αλλεργία ο μικρός ή δεν ξέρω κι εγώ τι...Επειδή είναι δυσκοίλιος αρκετά πιστεύω ότι καλό θα του κάνουν τα επιπλέον λαχανικά.

Τις κρέμες κι εγώ δεν τις θέλω, προτιμώ να του δίνω γιαουρτάκι.Τρώει τα παιδικά και όλες τις γεύσεις.Με την φρουτόκρεμα το παλεύουμε, σήμερα έφαγε μήλο, μπανάνα και μισό χυμό πορτοκάλι.

την έχω γράψει και στο φόρουμ αυτή τη συνταγή

η ποσότητα ήταν για τότε που ήταν 7 μηνών

την βρήκα και την κάνω copy-paste

συνταγή κρέμα κουάκερ με μπανάνα

για 170γραμ

ζεσταίνω λίγο κουάκερ (το κλασικό από το σουπερ μαρκετ)

με νερο στο μπρίκι

(περίπου 2-3 κουταλιές σούπας με 60μλ νερό)

ανακατεύω συνεχώς μέχρι να γίνει χυλώσει (σε 5 περίπου λεπτά έχει γίνει)

και το ρίχνω στο μπλέντερ με μια μεσαία ώριμη μπανάνα

το χτυπάω λίγα δευτερόλεπτα

και γίνεται μιαμ μιαμ

εμένα έπαθε μια ξαφνική δυσκοιλιότητα όταν βάλαμε το μεσημεριανό

ήταν άρχες του 7ου

υπέφερε ο γλύκας μου...

του έδωσα ακτινίδιο και συνήλθε

έτσι έβαλα στο μεσημεριανό του περισσότερα λαχανικά

πρόσθεσα και το κουάκερ και συνήλθε

τώρα πλέον τα κάνει το λιγότερο 3-4 φορές τη μέρα

το sgold2 δεν είναι πολύ πηκτό? σε σχέση με το 1 που δεν διαλυόταν

εύκολα...

εμείς θηλάσαμε μέχρι τον 9ο αλλά έχει δοκιμάσει πολλά γάλατα

και τα πίνει όλα με την ίδια άνεση

έχουμε πιεί το sgold1 (μ'αυτό ξεκινήσαμε)

,φριζομελ, ναν2, αλμιρόν2

αυτό που βρωμούσε περισσότερο για μένα ήταν το sgold και το frisomel

το αλμιρόν βρωμάει λιγότερο

τεσπα του μικρού δεν του κάνει διαφορά όποιο και να πιεί

αλλά πιο είναι το καλύτερο για να του πάρω?

Konstantinos 04/12/10 - Eirini 26/03/13 - Nikolas 25/08/15 - Athina 11/06/18

Ευχαριστώ για την συνταγή , θα την δοκιμάσω.Πίνει το s26 το 3, εδώ και ένα μήνα περίπου.Μας το σύστησε ο γιατρός κι είπε ότι δεν πειράζει που είναι για 1 έτους και άνω.Εχει μια απαλή γεύση βανίλια και αρέσει πολύ στον μικρό. Εμένα γενικά τα βρεφικά γάλατα κυρίως αλλά και οι τυποποιημένες κρέμες μου κάνουν κάπως...Διαβάζω τα συστατικά και αναγουλιάζω...Για να υπάρχουν εννοείται ότι είναι ελεγμένα και οκ για τα παιδιά, αλλά η μυρωδιά του γάλακτος είναι απαίσια, αν μείνει λίγη ώρα στο μπουκάλι δε δεν αντέχεται, και η κρέμα άμα κόψει είναι...μπλιάχ..

Να σου πω κι ένα άσχετο που σκέφτηκα τώρα;

Οταν έκαναν οι φίλες μου παιδιά πριν από μένα και μου έλεγαν τα διάφορα βαριόμουν θανάσιμα!

Ετσι όπως κάνω εγώ για τον γιόκα μου, που μπορώ να μιλάω μέρες, δεν έκανε καμία!

Εχω γίνει η χειρότερη των χειροτέρων χαζομαμάδων...Κάνω ακόμα και την ανάλυση του σκατουλακίου...

Δεν αντέχομαι!

Ευτυχώς που εδώ βρίσκω ανταπόκριση και δεν ζαλίζω τους ανθρώπους που συναναστρέφομαι, γιατί θα με έβλεπαν και θα έτρεχαν...

Για να δοκιμάσεις κάτι καινούριο δεν χρειάζεται να του δώσεις όλη την ποσότητα κ δεν είναι απαραίτητο ότι θα εμφανίσει την αλλεργία από την 1η μέρα.Δώσε την 1η μέρα 2κουταλάκια από το νέο φαγητό,την 2η μέρα 4 κουταλάκια κ σιγά σιγά αυξησέ το.Θα προσέχεις μόνο την 1η βδομάδα δοκιμής μήπως βγάλει κανένα εξάνθημα κ τότε θα σταματήσεις την δοκιμή.Κ εμάς η γιατρός μας είναι πολύ συντηρητική (γι'αυτό την προτιμώ) αλλά κάνω κ από μόνη μου τις δοκιμές μου κ της τα λέω μετά κ με "μαλλώνει" (με ξέρει από μικρό παιδί γι'αυτό κ το θάρρος).Απλά μου έχει πει όταν δοκιμάζω κάτι νέο να προσέχω για εξανθήματα.Κ μην ανησυχείς οι διατροφικές τους συνήθειες αλλάζουν από την μια μέρα στην άλλη.Εδώ άλλαξα εγώ στα 27 μου...

feQKp2.png

4okhp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...