Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 28 λεπτά , Nima21 είπε:

Κατάλαβα.. κάνεις διαδικασία δηλ! Τις Prolutex δεν τις ξέρω, τυπου arvekap ειναι; αλλά φαντάσου στις cetrotide πχ  πιο πολυ με ζοριζε η μεταφορά φαρμάκου παρα η βελόνα που δεν την ελεγες καθόλου μικρη! Αλλα επειδη την έπαιρνα λιγες μερες εκανα υπομονη.. σιγουρα βεβαια συνηθεια ειναι ολα! Αφου ειμαστε πολλες παρηγοριεμαι!! Χαχα! Σε ευχαριστώ  παρα πολυ!!!! Να πανε ολα καλά και να εχεις μια υπέροχη εγκυμοσυνη!!!!! 

Τέλεια!! Σε ευχαριστώ!!!

Ευχαριστώ πολύ!!! Πραγματικά με ηρεμούν τα σχόλια σας!!! Ωραίο ακουγεται και το tip με το παγάκι! Θα το έχω υπόψιν!! Καλό υπολοιπο εγκυμοσύνης!!! 

Ναι ναι,σαν τις arvekap

πρίν από 28 λεπτά , Nima21 είπε:

Κατάλαβα.. κάνεις διαδικασία δηλ! Τις Prolutex δεν τις ξέρω, τυπου arvekap ειναι; αλλά φαντάσου στις cetrotide πχ  πιο πολυ με ζοριζε η μεταφορά φαρμάκου παρα η βελόνα που δεν την ελεγες καθόλου μικρη! Αλλα επειδη την έπαιρνα λιγες μερες εκανα υπομονη.. σιγουρα βεβαια συνηθεια ειναι ολα! Αφου ειμαστε πολλες παρηγοριεμαι!! Χαχα! Σε ευχαριστώ  παρα πολυ!!!! Να πανε ολα καλά και να εχεις μια υπέροχη εγκυμοσυνη!!!!! 

Τέλεια!! Σε ευχαριστώ!!!

Ευχαριστώ πολύ!!! Πραγματικά με ηρεμούν τα σχόλια σας!!! Ωραίο ακουγεται και το tip με το παγάκι! Θα το έχω υπόψιν!! Καλό υπολοιπο εγκυμοσύνης!!! 

Ναι ναι,σαν τις arvekap

• Μου αρέσει 1

Cafe Δεκέμβριος 2010

CoffeeFilter

Recommended Posts

Τα δικά μας τα νέα είναι ότι ο Παναγιώτης επιτέλους κοιμήθηκε 7 ώρες συνεχόμενες εχθές το βράδυ και γι'αυτό να 'ναι καλά η καλή μου φορουμοφιλεναδούλα η Αγγελική που με τις συμβουλές τις και το βιβλίο που μας έδωσε μπόρεσε ο Παναγιώτης μας να στρώσει τον ύπνο του από τη μια μέρα στην άλλη. Πραγματικά αν δεν το ζούσα δεν θα το πίστευα ότι μπορεί ένα παιδί που τους τελευταίους μήνες ξυπνούσε 4-7 φορές να μπορέσει να κάνει τόσο γρήγορη πρόοδο. Σμουτς!

Ποσα θες για να μου αποκαλυψεις το μυστικο????? Ειμαι στα προθυρα καταρευσης.... Συνεχιζει και ξυπναει ανα 3ωρο!!!!!

Σε ικετευω!!!!! Πεφτω στα ποδια σου γονατιστη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

maWTp2.png716242kmi87gjtrd.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Christy μολις είδα το μνμ σου. Δεν προλαβαίνω να σου πω λεπτομέρειες γιατί ετοιμαζόμαστε να πάμε στον παιδίατρο. Το βιβλίο που μας έσωσε λέγεται "Όνειρα γλυκά για παιδιά και γονείς", εκδόσεις Διόπτρα. Όταν επιστρέψουμε από τον παιδίατρο θα σου στείλω pm

Διαφημίσεις

Κάναμε και το εμβολιάκι μας σήμερα και είμαστε κύριοι!:)

Ο γιατρός μας βρήκε μια χαρά. Τώρα θα ξεκινήσουμε και άλλα κρέατα (κουνέλι, κατσίκι) αλλά και τυριά (φέτα, γραβιέρα κλπ). Ποιός τη χάρη του του Παναγιώτη μου!

Να είστε καλά και τα μπεμπάκια σας καλύτερα.

Φιλιάαααααααααααααααααααα!

Καλημέρα σε όλους!

Τι κάνετε; Πως είναι τα παιδάκια σας;

Αύριο επιστρέφω στη δουλειά. Κλαψ, κλαψ, λυγμ, λυγμ... Μήπως ξέρετε αν χρειάζεται να ετοιμάσω κάποιο χαρτί για το μειωμένο ωράριο;

Christy σου έστειλα εχθές μνμ.

Hello!!!Πω πω ,ειχα καιρο να μπω,και δεν προλάβαινα να διαβάζω!!!

Honey καλή αρχή σ'ότι κι αν κάνεις,ελπίζω να έρθουν όλα εύκολα!!

Zounitsa επιτέλους!!!Και νόμιζα ότι μόνο εγώ το αντιμετωπίζω αυτό με το σπίτι!!!Αφού τώρα που έρχεται η πεθερά μου για να μου κρατάει τη μικρή,τρέχω πανικόβλητη το αφού κοιμηθεί το βράδυ να συμμαζεψω τα ασυμμαζευτα!!Κπηγαίνω στ γραφείο,από πριν!!Αφού συνέχεια από πίσω την κυνηγάω!!

Velissa εγώ που γύρισα στη δουλειά ,κι ενώ την έτρεμα τη στιγμή,μη σου πω ότι το απολαμβάνω κιόλας!!Προς το παρόν δηλαδή,αργότερα δεν ξέρω...Δεν χρειάζεται κανένα χαρτί να τους πας για το μειωμένο ωράριο.

Christy 27 κι εμένα ανά τρίωρο ξυπνάει... ΥΠΟΜΟΝΗΗΗΗΗΗΗ!!!! Τι μέθοδος είναι αυτή;;Αν δεν έχει καμία σχέση με το "Κοιμήσου παιδί μου",θ'ελω κι εγώ να μάθω τι είναι!

Και ανά τρίωρο τρώει επίσης .Και θηλάζει εντελώς άσχετα με τα γευματά της μερικές φορές .Και γενικώς...άστα να πάνε!!Δεν κάθεται σε ένα σημείο καθόλου,όλη την ώρα σηκώνεται και ενίοτε ξεχνάει ότι ακομα δεν ξέρει να περπατάει χωρίς να πιάνεται από τα έπιπλα και πέφτει...Ώρες ώρες νιλωθω η πιο χάλια μάνα,έχει φάει το κεφάλι της τόσες φορές!! Το Σάββατο παίζαμε στο κρεββάτι μου μαζί,στηρίχτηκε πάνω μου και σηκώθηκε,και ισορρόπησε μόνη της όρθια!!Για μισό λεπτάκι το πολύ βεβαια,μετά έπεσε!!Θα περπατήσει σύντομα λογικά..

Από λογάκια μόνο μαμα-μπαμπα-τζα!-και τα γνωστά ακαταλαβίστικα δικά της.Γνώσεις ανατομίας τίποτα ακόμη!!

Αυτές τις μέρες περνάμε την πρώτη μας ίωση,που κολλήσαμε από τη γιαγιά μας..Ο βήχας έμεινε μόνο,ευτυχώς πυρετό έκανε μόνο 1 μέρα,αλλά έχει να φάει από την Παρασκευ΄το μωρό μου..Μόνο θηλάζει,κι αυτό όχι σε τρελλές ποσότητες.Αδυνάτισε κιόλας.Κι αυτό το γκουχου γκουχου...Το έχω καταλυπηθεί το κακόμοιρο..

Αυτά τα συγκλονιστικά από εμάς!!

hMt4p2.png

CvxKp3.png

Καλά κι εμένα οι δουλειές του σπιτιού μένουν μονίμως πίσω. Να δω τι θα κάνω τώρα που θα ξεκινήσω δουλειά. Αυτό που αποφάσισα πριν 2 μέρες να κάνω είναι να μεταφέρω όλα τα παιχνίδια του Παναγιώτη στο δωμάτιό του προκειμένου να μην είναι όλο μας το σπίτι ένας απέραντος παιδότοπος. Ευτυχώς το δωμάτιό του είναι αρκετά μεγάλο οπότε μια χαρά παίζουμε εκεί. Βέβαια ξέρω ότι όταν θα αρχίσει να περπατάει θα διασκορίζονται όλα με μεγάλη ταχύτητα, αλλά προς το παρόν τουλάχιστον να είναι κάπως μαζεμένα. Θα δούμε...

babyofmine περαστικούλια στο παιδάκι σου. Δεν έχω ιδέα ποιο είναι το βιβλίο που αναφέρεις, αλλά αυτή η μέθοδος που λέμε στηρίζεται στο ότι το παιδί ακολουθεί μια συγκεκριμένη ρουτίνα ύπνου (κάνει δλδ τα ίδια περίπου πράγματα πριν κοιμηθεί κάθε βράδυ), το αφήνεις ξύπνιο στην κούνια του, αν διαμαρτυρηθεί πηγαίνεις μετά από 3-5-10-15 κλπ λεπτά και το τσεκάρεις (του μιλάς για να το καθησυχάσεις για μισό λεπτό το πολύ) και το ίδιο κάνεις και αν ξυπνήσει μέσα στη νύχτα. Το κλειδί της πιστεύω ότι είναι η συνέπεια, γιατί δεν είναι και εύκολο να ακούς το παιδί σου να κλαίει έστω και για 1 δευτερόλεπτο, πόσο μάλλον για παραπάνω. Για τα μωρά που θηλάζουν μέσα στη νύχτα έχει μια ολόκληρη ενότητα, γιατί είναι λίγο διαφορετικά εκεί τα πράγματα. Δεν θα πω ότι η μέθοδος είναι καλή ή κακή, για εμάς πάντως ως οικογένεια δούλεψε, γιατί μετά από μια εβδομάδα που την εφαρμόζουμε το παιδάκι μας αποκοιμιέται πολύ εύκολα (εχθές κοιμήθηκε σερί μέχρι το πρωί) και είναι μια χαρά μέσα στη μέρα.

Διαφημίσεις

Καλημέρα,

πως είστε, τα κατάφερα και διάβασα τα νεά, εγώ χάλια διότι έκοψαν το έπίδομα μητρότηας του οαεδ, το 6μηνο, ξέρετε, δε πληρώνουν γιατί κάνουν λέει αλλαγές στο σύστημα, θα μειώσουν το ποσό, και μέχρι να φτιαχτεί το νέο σύστημα καλά κρασιά, θα μας τα δώσουν κάααααποια στιγμή αναδρομικά, μειωμένα όμως κατά πολύ......μέχρι τότε τι θα ταίζουμε τα μωρά δε μας είπαν.....ελλαδάρα....μάυρο χάλι.

εγώ καταπιάνομαι με τις diapercakes μου, με αυτό θα ασχοληθώ, όταν εχω νέα επίσημα θα σας πω, στη δουλειά μου δε με παίρνει από καμία άποψη να γυρίσω, δεν έχω βοήθεια και δε θέλω τα παιδιά μου τόσο μικρά να είναι 7.00 με 18.00 κάθε μερα στο σταθμό, δε φτάνει και ο μισθός μου εξάλλου για ολοήμερο σταθμό τέτοιου είδους για 2 παιδιά, οπότε η απόφαση εληφθη, καλύτερα φτωχοί και μαζί, παρά ακόμα πιο φτωχοί και χώρια.

Είμαστε ενώπιον των ευθυνών μας εξάλλου ως γονείς....τα ξέραμε αυτά και τα αναμέναμε.

Ευτυχώς τα κορίτσια μια χαρα, η μικρή Δανάη περπατάει ωραιότατα όταν βρει μέρος να πιαστεί, πέφτει και χτυπάει συνεχώς γιατί είναι παρα πολύ ζωηρή και τολμηρή, τρώει τα πάντα, ζωή να χει, επιτέλους έχει φτιάξει και τον ύπνο της το μωρό μου και ξεκουραζόμαστε. Κοιμάται 9-8 το βράδυ, 11-13 το πρωί και 16-18 το απόγευμα.

Η υπομονή μου τόσο καιρό ανταμείφθηκε δεόντως θα έλεγα.....:D

κατά τ'αλλα τρέξιμο, δουλειές ατελείωτες με 2 μωρά σπίτι, ελεγχόμενο χάος!

Διάβασα τα περί ύπνου που λέγατε, (Κρίστυ που είσαι παρεπιπτόντως?? σε έχασα)

η μέθοδος που αναφέρεις Βελίσσα μοιάζει πολύ -ή μαλλον είναι- απότι κατάλαβα η μέθοδος ferber του "κοιμήσου παιδί μου"

Εγώ δε ξαναανακατεύομαι, θα με πάρετε με τις πέτρες πάλι.....

Αυτά τα νέα μας.....

Τελικά συναντηση δε γίνεται ε? Η δε τη λέτε εδώ.

Χαθήκαν πολλές η αλήθεια είναι.

Φιλιά!

DWyVp1.png30b2p1.pngcekS.png

Τα thavmatakia μας και μεις!

honey μου, λυπαμαι πολυ για τις οικομικες δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Στενοχωριεμαι πραγματικα παρα πολύ όταν ακουω τετοιες καταστασεις και το κω..κρατος απον!!χμ, μήπως να την ''κανατε'' για επαρχια? Οι τιμές εδω είναι πολύ πιο χαμηλές απο την αθήνα και το επίπεδο ζωης πολύ καλύτερο.Αν έχετε μάλιστα συγγενείς δεν το σκεφτεστε? Βλέπω πολλους φιλους μου και φίλους των γονιών μου που εχουν επιστρεψει και βλέπουν ηδη την διαφορα!!

Anyway, τι ειναι τα diapercakes???

Οσο για τις τούμπες και εμενα πιανεται απο παντου και τρωει μονιμως σαβουρες...Εντω μεταξυ καθε φορα που χτυπαει τρεχω και τον παιρνω σφιχτη αγκαλια και του λεω παρηγορητικά λόγια...Το αστείο ειναι ότι πλέον οταν πεφτει σηκώνει τα χερια και με ζηταει κατευθειαν!!:D

Οσο για τον υπνο εχω εχω καταθέσει τις αποψεις μου. Οταν κλαιει, κατι θελει γιατι να του στερεις αγκαλια, νερο ή οτι αλλο θελει??? Μωρακια ειναι ακομη. Μεχρι να γιν ουν 2,3 χρονων(το ξερω πως ακουγεται πολυ)πρεπει να οπλιστουμε με υπομονη. Αλλωστε οταν γιναμε γονεις ξεραμε οτι δεν θα ηταν ευκολο...

ΧΜ!! δουλειες του σπιτιου??? Δεν προλαβαινω να κανω τπτ!! το πρωι μεχρι να τον ταισω,να του φτιαξω το μεσημεριανο,να πλυνω μετα βιας τα δικα μας πιατα και να φτιαξω κατι επισης πολυ προχειρο δεν μενει χρονος ουτε για δειγμα.Ασε που οταν κοιμαται δεν μπορω φυσικα να βαλω ηλεκτρικη... να πλύνω πιατα... Ακουει το τσικ τσικ και ξυπναει!!

πφφφφ!!! ολο αρνητικα??

Σας ειπα οτι πλέον βρισκουμε τη γλώσσα, τα μαλλια και το αυτι μας?? Κλοουν τον εχω καταντησει!!!

:P

aigAp2.png

Δε ξέρεις τα diapercake βρε?

Ωραία, θα σε πιάσω πελάτη!

Σε λίγο που θαμαι έτοιμη θα σου δείξω!

Κάνω καλή δουλειά!:D

Οσο για τα οικονομικά, ο άντρας μου θέλει σα παλαβός να φύγουμε, εγώ όμως όχι....εδώ είναι το σπίτι μας, ευτυχώς δικό μας αν κ το πληρώνουμε χρυσό συνεχώς. Η μαμά μου, και κάποιοι άνθρωποι χωρίς την παρουσία των οποίων δε ξέρω αν μπορώ....όχι ότι έχουμε καμια καθημερινή επαφή, τουναντίον, απλά το συναίσθημα....η ασφάλεια....γενικά είμαι πολύ ανασφαλής....αν βέβαια φτάσουμε στο αμήν θα το κάνω αμέσως. Επαρχία βλέπεις δεν έχουμε κανέναν, όλοι από εδώ είμαστε, άντε πήγαινε κάπου απτο μηδέν....δύσκολο. Πιο εύκολα θα πήγαινα εξωτερικό!

Κοίτα πως μας καταντήσανε ρε γμτ....να λέμε τέτοιες κουβέντες.

Προς το παρόν το παλεύουμε....ο καιρός θα δείξει αν αξίζει το κόπο.

Εδώ να δεις τι γίνεται με δουλειές, με τα δυο μικρά, άσε! Πολύ πράμα! Εννοείται δ εμένει χρόνος για κατι άλλο, μόνο όταν κοιμούνται υποχρεώνω τον εαυτό μου να προσπαθεί να μη κάνει κατι έστω 15 λεπτά, όπως τώρα. Μετά, δουλειές ξανά!

τα περί ύπνου, και ξύπνιου βεβαίως, διότι το ίδιο είναι μέρα-νύχτα, ποιά η διαφορά για ένα μωρό, (και 2-3 ετών που λες τα παιδιά μόνο συμπεριφορικά καταλαβαίνουν κ πράττουν, τις πολλές εξηγήσεις δε τις καταλαβαίνουν αλλά καταλαβαίνουν τη πράξη-συνέπεια οποτε εκεί αλλάζεις συμπεριφορά, χωρίς να σημαίνει ότι έχεις κ αποτέλεσμα, έλα να εξηγήσεις σε ένα παιδί 3 ετών ότι πρέπει να κοιμάται στο κρεβάτι του κ όχι με τη μαμά, απλά δεν το καταλαβαίνει, το μόνο που πιάνει είναι ότι απλά έτσι θα γίνει γιατί έτσι είναι αλλιώς θα κλαίω και θα τσιρίζω, απλά του δίνεις πολλή αγάπη και επιβεβαίωση και εξισσοροπείς, εκεί από τα 2 και μετά) τα εχω πει, δε τα ξαναλέω, πηγές πληροφόρησης υπαρχουν πολλές και καλύτερες από μένα!

Εγώ συνεχίζω να προσκυνώ τα βιβλία του Στέλιου Παπαβέντση (δε μιλάνε για ύπνο αλλά καλύπτουν συνοπτικά τα πάντα)......επιστημονικά και ανθρώπινα ταυτόχρονα.

Η αλήθεια πάντως είναι....ότι μετά τα 2-2.5.....αρχίζουν τα όργανα....εκει αρχίζει να φαίνεται τι έχεις κάνει ως τώρα.....εκεί να δεις υπομονή....ο Ιώβ θα γίνεις.....έχεις ακουστά τα terrible two's?? Ο κακός χαμός γίνεται.....είναι η ηλικία "πρόβα" της εφηβείας.

Για πες εσύ, αυτό με τα μέρη του σώματος πως το κάνεις?

Πολύ προχώ ο μπέμπης.

DWyVp1.png30b2p1.pngcekS.png

Τα thavmatakia μας και μεις!

Γεια σας!!!!!!!!!

Εχω ψιλοχαθει αλλα δεν προλαβαινω, ξενυχταω καθε βραδυ, εχω πολλες υποχρεωσεις με το διδακτορικο μου (συνηθως πρωι) και την υπολοιπη μερα κυνηγαω την κορη μου που ειναι ετοιμη να περπατησει, θελει να εξερευνησει ολο το σπιτι, εστρωσα εδω και μερικες μερες γιατι επεφτε μετα μουτρα στο πατωμα! Την κυνηγαω απο πισω γιατι δεν φοβαται καθολου και δεν στεκεται σε ενα σημειο ποτε! δεν κοιμαται ουτε την ημερα!!! Ειμαι στα προθυρα νευρικης κρισης, τις προαλλες επαθα υπερκοπωση. Γιατι ειχα να κοιμηθω 48 ωρες!Κοιμοταν στις 6 που εγω επρεπε να σηκωθω για να φυγω!

Οσο για τον υπνο κι εγω δεν συμφωνω με το να αφηνεις το μωρο να κλαιει, δεν θελω ομως να εκφρασω την αποψη μου για το βιβλιο πριν καν το διαβασω. Θα το διαβασω και θα σας πω....

maWTp2.png716242kmi87gjtrd.gif

Πω πω ρε συ Honey,κουράγιο και υπομονή ,τι να πω...Το κόψανε κι αυτό,τίποτα δεν έχουν αφήσει ,εκτός από τους δικούς τους τους κωλομισθούς...Λίγο πολύ πάντως όλοι στα ίδια χάλια είμαστε,κι όσοι δεν είναι,προς τα κει βαδίζουν ολοταχώς...Ουφ... Diaper cakes ε;;; Τέλεια!! Και δημιουργικό,και με λίγη δόση γλυκας !!!Ωραία!! Ποιος σε πήρε με τις πέτρες για το "κοιμ'ησου παιδ'ι μου";;Τι είχες πει;;Υπέρ ή κατά:confused:

Για πες για τα βιβλία του Παπαβέντση..Κι εγώ έλεγα να τα πάρω,στο site του τουλάχιστον λέει πολύ ωραία πράγματα,και σκεφτόμουν γενικώς μήπως τον καθιερώσω και για παιδίατρο,αλλά ρε γαμώτο στη Θεσσαλονίκη είναι μόνο αυτός,η γυναίκα του και η Πατσούρου παιδίατροι που ασχολούνται με το θηλασμό και γίνεται χαμός σ'αυτους.Εγώ θέλω ο παιδίατρος μου να είναι προσβάσιμος όποτε τον χρειαστώ,ειδικά τώρα που όλα τα περνάω πρώτη φορά,στο δεύτερο φαντάζομαι θα είμαι πιο ψύχραιμη..όχι ότι πήρα ποτέ και τον παιδίατρό μου μες στην άγρια νύχτα,αλλά αν βρε παιδάκι μου χρειαστεί,να μπορώ να του μιλήσω, κι όχι να αφήσω μήνυμα στο κινητό ,όπως στην Πατσούρου,και να με πάρει σε κανένα 5ωρο..

Koykoybreli με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη στο θέμα του κλάματος. Κι εγώ πιστευω στη δύναμη της αγκαλιάς,άσχετα αν μερικές φορές βλαστιμάω από μέσα μου για το πόσο κολλημένες είμαστε η μια με την άλλη...Γενικώς προσπαθώ να την αφήνω να με οδηγεί αυτή,και με το φαγητό,και με το θηλασμό και με τον ύπνο,φαντάζομαι ότι στο καημενάκι το επόμενο δεν θα έχω αυτή την πολυτέλεια.. Και μου αρέσει που πριν κάνω παιδί έλεγα ότι "δεν θα αλλάξω τη ζωή μου εντελώς εγώ,θα το κάνω αυτό να προσαρμοστεί στη ζωή μου"..Γελάει ο κάθε πικραμένος τώρα,με πρώτη και καλύτερη εμένα!!

Αααα,όλα πέφτουνε ρε ,δεν ειμαι για να μου το πάρει η Πρόνοια το παιδάκι μου δηλαδή!!!!:P:p:p

hMt4p2.png

CvxKp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...