Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Καλές γιορτές σε ολες σας! Και συγχαρητήρια στα κοριτσια που παιρνουν θετικα αποτελέσματα αυτες τις μερες!!! Απολαύστε το, χαρείτε το γιατι το αξίζετε και ευχομαι συντομα να γίνουμε περισσοτερες!

Στις υπολοιπες οπως κ εγω που δεν τα Έχουμε καταφέρει ακομα και ειχαμε προσφατα αποτυχιες θελω να πω κατι μήπως μεταδώσω εστω και λιγη από τη θετική ενεργεια που με περιβάλλει .. κάνοντας εναν απολογισμό της χρονιάς ηταν μια πολυ ζόρικη χρονια για μενα... Εμεινα δυο φορες εγκυος μεσα σε ενα 6μηνο και απέβαλα και ακομα ψαχνω γιατι συμβαινει αυτο..  κ ομως μεσα απο αυτο εμαθα για μενα ποση δυναμη εχω.. που αν μου το έλεγες ότι θα μου συμβει αυτο πριν 2 χρονια, οτι θα ταλαιπωρηθω τοσο, οτι θα παίρνω ορμονες, οτι θα κανω μονη μου εγω η Κότα ενεσεις σε αμάξια και σε πλοία, οτι θα κόψω το τσιγαρο, οτι θα στερηθώ τοσα για αυτο, θα ηθελα να βρω τρυπα να εξαφανιστω ή απλώς δεν θα το πίστευα..  και αυτο ειναι το θεμα.. οχι τι μου συνεβη.. μου συνεβη οπως σε πολλές αλλα ο τρόπος που το διαχειρίστηκα και το διαχειρίζομαι με κανει να αισθανομαι περήφανη για μενα και ετσι πρεπει να αισθάνεστε ολες για τους εαυτούς σας!!! Εχουμε ισχυρό κίνητρο κορίτσια! Και λιγο πολυ η καθε μία θα φτασει αργα ή γρηγορα στον στόχο της!!!! Μπορει να εχουμε χασει αρκετα πραγματα στη διαδρομή, αλλα εχουμε κερδίσει δυναμη, αξιοπρέπεια, θαρρος, αγαπη, μας ένωσε ακομα περισσοτερο με τον σύντροφό μας ( ευχομαι τις περισσοτερες, αν οχι ολες και παλι αυτο κατι θα μας διδάξει) και το μεγαλύτερο δωρο θα το κερδίσουμε στο τελος... "Γιατι τις πιο όμορφες μερες μας δεν τις εχουμε ζησει ακομα..." Οπως λεει και ο ποιητής!! Καλες γιορτες!!! Φάτε, πιείτε, αποφύγετε τοξικότητες, κάντε ο,τι γουστάρετε.. οσες τις σιχαίνεστε αυτες τις μερες απλως σκεφτείτε οτι ειναι απλως μια κανονική εβδομάδα και θα περασει!!! Πανω από ολα ευχομαι σε ολες μας υγεια και ψυχική ηρεμια!!! Και με το καλό το 2025 να συνεχισουμε τον αγωνα μας δυναμικα!!!!❤️💪🙏

• Μου αρέσει 6

Μανούλες Ιουλίου 2015

D_i_d

Recommended Posts

καλησπέρα! νομίζω ότι αν είναι να αογράσεις θήλαστρο μόνο ηλεκτρικό και καλύτερα μετά τη γέννα και γω πιστεύω. εγώ στην πρώτη μου κόρη που έλειπα το χρειάστηκα παρα πολύ για να μπορέσω να τη θηλάσω 6 μήνες, στην δεύτερη κόρη από την άλλη επειδή δεν έλειπα δεν το χρειάστηκα σχεδόν καθόλου. τώρα στο τρίτο δεν ξέρω...τα λεφτά του τα έχει πάντως αποσβέσει, παρόλο που τις μεντέλα είναι πανάκριβος ο ηλεκτρικός...

Διαφημίσεις

Κορίτσια κάνω κι εγώ την λίστα μου. Γράφω μερικά επιπλέον που δεν έχουμε πει. Για δώστε ιδέες κι εσείς...

Και οι πιο έμπειρες τι λέτε?

-μπανάκι-πετσετέ μπουρνουζάκι

-θήλαστρο

-υπνόσακος

-αλλαξιέρα-σιφινιέρα-κούνια

-αποστειρωτής ατμού

-ριλάξ(πότε το χρησιμοποιεί το μωρό αυτό; Αμέσως?)

-στρωματάκι κατά της ασφυξίας

Ενδοεπικοινωνια λεω να μην αγορασω, μου φαινεται περιττη.

Ο υγραντηρας ομως πειτε μου τι ειναι? Και ποσο χρησιμος?

Επισης Luz, το σφηνακι τι ειναι?

νεφελη14 υπνόσακι νομίζω πως δεν θα χρειαστείς μέχρι τους 6 μηνες, αφού το μωρό δεν κουνιέται και δεν ξεσκεπάζεται. εμένα μου είχε δώσει ένα θείος ηλεκτρική κούνια αντί ρηλαξ η οποία είναι τέλεια και εμένα το μωρό ηρεμούσε, ειδικά η πρώτη. βεβαια, είναι ανάλογα στο μωρό, νομίζω όμως τα πιο πολλά κάθονται μεχρι 6- 7 μηνες και τους αρέσει...Σφηνάκι υπνου και υγραντήρα νομίζω είναι περιττα...

Κι εγω νομιζω υγραντηρας περιττος

Και Ιουλιο μηνα δε νομιζω να χρειαζεται...

Κοριτσια στο μαιευτηριο δινουν οδηγιες? Γενικα για το μωρο, τι πρεπει να προσεχουμε, η θερμοκρασια κλπ κανα βιβλιαρακι δηλαδη?

Σας εχω υπερφορτωσει με ερωτησεις σημερα :D

tf9Xp3.png

Nefeli2014 Απ΄ό,τι διαβάζω, το σφηνάκι είναι κάτι που βάζουν για να μένει το μωρό στο πλάι, σαν να βάζαμε μια κουβερτούλα ρολο φαντάζομαι. Βρήκα και αυτό στο παρεντς

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22310&page=3

Κι εγώ έχω την εντύπωση ότι είναι περιττό,γιατί απ' ό,τι διαβάζω τα μωρά πρέπει να κοιμούνται ανάσκελα με το κεφαλάκι στο πλάι, όχι;

Α, επίσης ήθελα να ρωτήσω αν έχετε ακούσει για ζώνες ασφαλείας αυτοκινήτου για εγκύους; Κοιτούσα το σάιτ της Besafe για καθισματάκι αυτοκινήτου και είχε και ζώνες για εγκύους!

179Vp1.png

Pj1Pp2.png

Διαφημίσεις

Luz84 εγώ έχω ζώνη για εγκύους και με βόλεψε πολύ. Ένιωθα μεγαλύτερη ασφάλεια, γιατί κρατάει τη ζώνη κάτω από την κοιλιά. Όμως κάποιες κοπέλες δεν τις βολεύει γιατί έπρεπε να την αλλάζουν αυτοκίνητα συχνά.

Luz84 εγώ έχω ζώνη για εγκύους και με βόλεψε πολύ. Ένιωθα μεγαλύτερη ασφάλεια, γιατί κρατάει τη ζώνη κάτω από την κοιλιά. Όμως κάποιες κοπέλες δεν τις βολεύει γιατί έπρεπε να την αλλάζουν αυτοκίνητα συχνά.

Και ποια ζωνη ειχες;

179Vp1.png

Pj1Pp2.png

Κι εγω νομιζω υγραντηρας περιττος

Και Ιουλιο μηνα δε νομιζω να χρειαζεται...

Κοριτσια στο μαιευτηριο δινουν οδηγιες? Γενικα για το μωρο, τι πρεπει να προσεχουμε, η θερμοκρασια κλπ κανα βιβλιαρακι δηλαδη?

Σας εχω υπερφορτωσει με ερωτησεις σημερα :D

Δεν ξέρω να σου πω αν δίνουν οδηγίες γιατί δεν είμαι Ελλάδα, αλλά νομίζω μια καλή θερμοκρασία απ ο,τι λένε εδω είναι το πολύ 20 βαθμοί, όταν μιλάνε για χειμώνα τουλάχιστον, έτσι έχω καταλάβει, δηλαδή όχι πολλή ζέστη, τώρα για καλοκαίρι δεν ξέρω, γιατι και Ελλάδα κάνει παρα πολλή ζέστη. Φαντάζομαι κλιματιστικό όχι στο πολύ φουλ και υπνόσακο; Δεν Ξέρω ας μας πει και καμμια έμπειρη μαμά :D

179Vp1.png

Pj1Pp2.png

Της besafe είχα πάρει αλλά τότε, πριν 4+ χρόνια δεν είχε με κλιπς, νομίζω ότι τώρα με το κλιπς είναι πιο εύκολο να την μπαινοβγάζεις.

Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!!Θα το κοιτάξω τότε να την παραγγείλω!!

179Vp1.png

Pj1Pp2.png

Διαφημίσεις

νεφελη14 υπνόσακι νομίζω πως δεν θα χρειαστείς μέχρι τους 6 μηνες, αφού το μωρό δεν κουνιέται και δεν ξεσκεπάζεται. εμένα μου είχε δώσει ένα θείος ηλεκτρική κούνια αντί ρηλαξ η οποία είναι τέλεια και εμένα το μωρό ηρεμούσε, ειδικά η πρώτη. βεβαια, είναι ανάλογα στο μωρό, νομίζω όμως τα πιο πολλά κάθονται μεχρι 6- 7 μηνες και τους αρέσει...Σφηνάκι υπνου και υγραντήρα νομίζω είναι περιττα...

Έχω διαβάσει το αντίθετο, ότι καλό είναι από την αρχή σε υπνόσακο, για να μην ανέβει το παπλωματάκι προς το πρόσωπο. Θα το ξαναψάξω βέβαια, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρη ότι αυτο προτείνουν.

Αυτο με την κούνια το είδα κι εγώ σε ενα σάιτ, είναι που κρεμιέται το μωρό σαν σε αιώρα; Τέλειο μου φάνηκε!

179Vp1.png

Pj1Pp2.png

Εμενα παιδια μου φερε ο αντρας μου απο autoplus ενα σκατουλακι που λειτουργει σαν φρενο στην ζωνη και την αφηνεις οσο θες ανοιχτη αναλογως ποσο μεγαλη κοιλια εχεις. Κανει δουλεια, δεν μπορω να πω και εχουν τα δυο 10 ευρω

tf9Xp3.png

Κορίτσια εγώ που γέννησα Ιούλιο ξεκίνησα να χρησιμοποιώ υπνόσακο στους 3 μήνες περίπου. Σπάνια βρίσκεις μωρό που να κουνιέται πριν τους 3 μήνες και αν είναι και καλοκαίρι μπορείς να βολευτείς με μια ψιλή κουβερτούλα και πιτζαμάκια ακόμα και αν έχεις κλιματισμό. Στους 3-3,5 μήνες που αρχίσανε τα πρώτα κρύα, Οκτώβρη, άρχισα να βάζω υπνόσακο και είχα το κεφάλι μου ήσυχο. Στους 4 με 5 μήνες πολλά μωράκια αρχίζουν να γυρνάνε μπρούμυτα-ανάσκελα, οπότε ίσως ξεσκεπάζονται.

Φίλη μου που αποφάσισε να βάλει υπνόσακο στο μωρό 6-7 μηνών δεν τα κατάφερε γιατί μετά δεν τον δεχότανε το μωρό, δεν είχε συνηθίσει. Και σκεφτείτε ότι το δικό της ήτανε πολύ πιο ήσυχο από τη δικιά μου. Φοράγαμε υπνόσακο μέχρι που κόψαμε την πάνα, και τώρα σηκώνομαι κάθε λίγο να την σκεπάσω, ενώ τότε ήμουνα ήσυχη.

Όμως ο υπνόσακος είναι και θέμα φιλοσοφίας, οπότε ας κάνει κάθε μανούλα ότι πιστεύει.

Ααλεξανδρουλα, επιτρεπεται να βαζουμε κλιματισμο στο δωματιο? Αν και θα μας πουν τοτε τι θα κανουμε, αλλα για πες εσυ που το ζησες.. Κανει πολλη ζεστη τον Ιουλιο, κανει ομως με ερ κοντισιον το μωρο?

Δεν πρεπει κιολας να χει στανταρ θερμοκρασια το δωματιο?

Ειχες θερμομετρο δωματιου? Φανταζομαι ειναι απαραιτητο!

tf9Xp3.png

Nefeli13 ειλικρινά δεν ξέρω γιατί επιμένει τόσο. Ούτε διαβήτης υπάρχει στην οικογένεια και όταν έμεινα έγκυος ήμουν πολύ αδύνατη. Άσε που μου το έχει κολλήσει στο μυαλό και το σκέφτομαι και στεναχωριέμαι. Εντωμεταξύ όλες οι έγκυες που βρίσκω στο ιατρείο του είναι αδυνατούλες οι έρμες. Θα τις έχει στραγγίξει..

Εγώ κορίτσια αγχώνομαι πολύ για το μετά.. Δεν το βλέπω να κάθομαι τρίμηνο μετά τη γέννα. Βέβαια περιορισμένα και όχι όπως δούλευα πριν αλλά το επάγγελμά μου είναι ελεύθερο, επιδόματα ΙΚΑ δεν δικαιούμαι και επιπλέον κάθομαι ήδη στο σπίτι από τον δεύτερο μήνα.. Ας πάνε όλα καλά βέβαια και βλέπουμε τότε.

Nefeli14, χωρίς βέβαια να έχω καμία εμπειρία, λένε ότι το θήλαστρο που νοικιάζεις από το νοσοκομείο είναι πολύ καλύτερης ποιότητας από τα αγοραστά από όλες τις απόψεις.

Όσες είστε ήδη μανούλες και θηλάζατε πως ήταν? Έχω ακούσει τα καλύτερα αλλά και τα χειρότερα αυτής της εμπειρίας. Πόσο υπομονή πρέπει να κάνεις για να στρώσουν τα πράγματα (δηλαδή ύπνος, φαγητό, κολικοί κλπ)?

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...